Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka Googlen hreflang x-default parantaa sivustonavigointia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka Googlen hreflang x-default parantaa sivustonavigointia

Google on muistuttaa verkkosivustojen omistajille ja hakukoneoptimoinnin ammattilaisille hreflang x-default value -oletusarvon käytön eduista. Tämä on liian vähän käytetty ominaisuus, joka voi parantaa käyttökokemusta.

hreflang x-default -arvo auttaa ohjaamaan käyttäjät oikean kielen ja alueen suhteen neutraaliin URL-osoitteeseen, kun sivusto ei tue heidän haluamaansa kieltä ja aluetta.

Tämä ominaisuus voi parantaa URL-osoitteiden löytämistä, lisätä tuloksia ja palvella yleisöäsi paremmin.

Hreflang x-defaultin rooli käyttökokemuksessa

Hreflang x-defaultia käytetään yhdessä muiden hreflang-arvojen kanssa, jotka määrittävät tietylle kielelle ja alueelle kohdistetun sisällön URL-version.

Jos sivulla on esimerkiksi hreflang-merkinnät englannin- ja espanjankielisille versioille sekä englanninkieliseen versioon osoittava x-oletusarvo, ranskankieliset käyttäjät ohjataan englanninkieliselle sivulle x-oletusmerkinnän vuoksi.

Tämä voi johtaa saumattomaan käyttökokemukseen verkkosivuston käyttäjille kielestä tai sijainnista riippumatta.

Hreflang x-defaultin käytön edut

hreflang x-default -arvon käyttöönotolla sivustossasi on kaksi pääetua:

  • URL-haku: hreflang-merkinnöissä määritettyjä URL-osoitteita, mukaan lukien x-default, voidaan käyttää URL-osoitteiden etsimiseen. Tämä voi olla hyödyllistä suurille sivustoille, joilla on monimutkainen rakenne, mikä varmistaa, että jokainen lokalisoitu URL-osoite on hyvin linkitetty ja saavutettavissa.
  • Tulokset: Sivuston omistajien tavoitteena on saada käyttäjiä muuttamaan. Käyttämällä hreflang x-default -arvoa voit ohjata käyttäjät sivulle, jolla he todennäköisemmin konvertoituvat, jos sisältösi ei ole saatavilla heidän haluamallaan kielellä.

Hreflang x-defaultin käyttöönotto

Jos haluat ottaa käyttöön hreflang x-oletusarvon, sinun on lisättävä joukko linkkielementtejä HTML-sivusi head-osioon ja määritettävä eri kielen ja alueen URL-osoitteet sekä x-oletusarvo.

Prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

  • Tunnista sivusi eri kieli- ja alueversiot.
  • Luo yksilöllinen linkkielementti jokaiselle versiolle, mukaan lukien x-oletusarvo.
  • Lisää linkkielementit HTML-sivusi head-osioon.

Tässä on esimerkki hreflang-merkintöjen lisäämisestä verkkosivulle, mukaan lukien x-oletusarvo:







🔥 Empfohlen:  Kuinka tarkkoja Verizon-puhelulokit ovat? Puhelulokin tarkkuutta koskeva tutkimus

Tässä tapauksessa on kolme linkkielementtiä: englanninkielinen versio, espanjalainen versio ja x-oletusarvo, joka ohjaa kielenvalintasivulle.

Käyttäjät, joiden kieliasetuksia ei tueta, ohjataan kielenvalintasivulle x-oletusarvon kautta.

Saat kattavat ohjeet hreflang-arvojen, mukaan lukien x-defaultin, sisällyttämiseen Googlelta virallinen dokumentaatio.

Parhaat käytännöt ja yleiset virheet

Tässä on joitain parhaita käytäntöjä, jotka kannattaa ottaa huomioon käytettäessä hreflang x-default -arvoa:

  • Johdonmukaisuus sivuilla: Varmista, että hreflang-merkinnät on otettu käyttöön johdonmukaisesti kaikissa sivuversioissa. Jokaisen sivun kieli- ja alueversion tulee sisältää samat hreflang-merkinnät, mukaan lukien x-oletusarvo.
  • Absoluuttisten URL-osoitteiden käyttö: Käytä aina absoluuttisia URL-osoitteita suhteellisten URL-osoitteiden sijaan määrittäessäsi href-attribuutteja hreflang-merkinnöissä. Tämä auttaa välttämään mahdollisia URL-osoitteen ratkaisuun liittyviä ongelmia.
  • Kanoniset tunnisteet: Varmista, että sisällytät sivun jokaiselle kieli- ja alueversiolle ensisijaisen tunnisteen, joka osoittaa itseviittaavaan URL-osoitteeseen. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivun ensisijaisen version.
  • Kieli- ja aluekoodit: Käytä ISO 639-1 -kielikoodeja ja ISO 3166-1 Alpha 2 -maakoodeja määrittäessäsi kieli- ja aluearvoja hreflang-attribuutissa. Tämä varmistaa johdonmukaisuuden ja standardin noudattamisen.
  • Sivustokartan käyttöönotto (valinnainen): Jos sinulla on suuri sivusto, jossa on useita kieli- ja alueversioita, harkitse hreflang-merkintöjen käyttöönottoa XML-sivustokartassasi HTML-sivujesi otsikon sijaan. Tämä voi auttaa sivuston hallinnassa ja organisoinnissa.

Vältä seuraavia yleisiä virheitä:

  • Puuttuva tai virheellinen x-oletusarvo: Varmista, että x-oletusarvo on otettu käyttöön oikein ja osoittaa sopivalle kielineutraalille tai kielenvalintasivulle.
  • Epätäydelliset hreflang-merkinnät: Varmista, että sivun kaikki asiaankuuluvat kieli- ja alueversiot sisältyvät hreflang-merkintöihin. Tämä auttaa hakukoneita indeksoimaan ja tarjoamaan käyttäjille oikeaa sisältöä.
  • Epäjohdonmukaiset hreflang-merkinnät: Vältä erilaisten hreflang-merkintöjen käyttöä saman sivun eri versioissa. Tämä voi hämmentää hakukoneita ja aiheuttaa indeksointi- ja sijoitusongelmia.
  • Väärät kieli- tai aluekoodit: Tarkista kieli- ja aluekoodisi vielä kerran varmistaaksesi, että ne ovat oikein ja noudattavat aiemmin mainittuja ISO-standardeja.
  • Päällekkäistä sisältöä koskevat ongelmat: Ota huomioon mahdolliset päällekkäisen sisällön ongelmat, kun otat käyttöön hreflang-merkintöjä. Varmista, että jokaisella sivun kielellä ja alueellisella versiolla on yksilöllistä sisältöä, jotta vältetään päällekkäiseen sisältöön liittyvät hakukoneoptimointiongelmat.
🔥 Empfohlen:  Kuinka ladata paikkamerkki Magento 2:ssa

Yhteenvetona

hreflang x-default value on arvokas mutta vähän käytetty työkalu, joka voi parantaa käyttökokemusta ja tehostaa tuloksia.

Tämä ominaisuus voi tarjota saumattomamman selauskokemuksen ohjaamalla käyttäjät sopivaan kieli- tai alueneutraaliin URL-osoitteeseen, kun heidän ensisijaista kieltään ei tueta.

hreflang x-default -arvon käyttöönotto edellyttää johdonmukaisia ​​huomautuksia, oikeat kieli- ja aluekoodit sekä parhaiden käytäntöjen noudattaminen yleisten virheiden välttämiseksi.

Tämän ominaisuuden hyödyntäminen auttaa varmistamaan, että sisältösi on kaikkien käyttäjien saatavilla ja linkitetty hyvin.