Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 asiaa, jotka sinun tulee aina tuoda työhaastatteluun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 asiaa, jotka sinun tulee aina tuoda työhaastatteluun

Minulla on ollut onni päästä elämäni aikana kymmeniin työhaastatteluihin. Haastattelukokemukseni kautta olen oppinut, että valmistautuminen on avain menestykseen. Valmistautumalla jokaiseen haastatteluun olen varmistanut harjoittelupaikkoja, kokopäiväisiä työpaikkoja ja freelance-keikkoja.

Yksi parhaista tavoista valmistautua työhaastatteluun on ottaa mukaan oikeat tavarat. Valmiina esiintyminen tekee haastattelijaan vaikutuksen ja erottuu muista ehdokkaista.

10 asiaa, jotka kannattaa ottaa mukaan työhaastatteluun

Kun olet päättänyt, mitä aiot pukea päällesi, on aika miettiä, mitä ottaa mukaan työhaastatteluun.

1. Jatka

Jotkut ihmiset jättävät ansioluettelonsa kotiin, koska he olettavat, että haastattelijalla on jo kopio siitä. EBR Consulting, LLC:n henkilöstökonsultti Krystal Yates sanoi, että ehdokkaat voivat välttää tämän virheen tuomalla aina mukanaan useita kopioita.

Haastattelussa voi olla useampi kuin yksi henkilö, jolla ei ole kopiota. Vaikka henkilöllä olisi kopio, hän on saattanut merkitä sen tai arkistoida sen henkilöresursseihin.

Aiheeseen liittyvä: Erotu ansioluettelostasi näillä 11 koulun ulkopuolisella aktiviteetilla

2. Portfolio

Portfolio työnäytteineen voi auttaa sinua erottumaan joukosta haastattelun aikana.

Jos esimerkiksi haastattelet graafisen suunnittelun paikkaa, sisällytä portfolioosi kolme parasta suunnitteluesimerkkiäsi. Jos olet kirjoittaja, tee kopiot parhaista artikkeleistasi, jotta voit jättää ne haastattelijalle.

3. Muistilehtiö ja kynä

Muistilehtiön ja kynän tuominen voi auttaa sinua näyttämään järjestäytyneeltä ja osoittamaan, että olet tosissasi tehtävässä.

Kirjoita muistiin kaikki kysymykset, joita ajattelet haastattelijan puhuessa, tai tiedot, jotka haluat muistaa. Kun on aika muistaa sanottu tai kirjoittaa kiitoskirje, olet iloinen, että dokumentoit haastattelun.

4. Hyvä asenne

Hyvä asenne ja innostunut energia ovat tärkeimpiä asioita, joita voit tuoda haastatteluun.

“Haluat haastattelijan tuntevan innokkuutesi ja näkevän sinut tiimipelaajana, jonka he voivat kuvitella organisaatiossaan”, sanoi Lauren Jackson, 10 vuotta rekrytointiammattilainen.

Aiheeseen liittyvä: 11 taitoa, joita työnantajat etsivät, joita useimmat ihmiset eivät koskaan ajattele

5. Ajo-ohjeet ja yhteystiedot

Jos et löydä rakennusta ja saavut myöhässä, olet saattanut ampua itseäsi jalkaan. Siksi se auttaa tuomaan ohjeet haastatteluun pääsystä ja pysäköintipaikasta.

🔥 Empfohlen:  14 parasta Google Optimize -vaihtoehtoa, jotka kannattaa valita ennen auringonlaskua

Voit myös tulostaa kuvia rakennuksesta tai kirjoittaa muistiin lähellä olevat maamerkit, jotta löydät sen helpommin. Kirjoita haastattelijasi nimi ja puhelinnumero muistiin siltä varalta, että eksyt ja tarvitset apua.

6. Kysymyksiä haastattelijalle

Kysymykset haastattelijalle eivät ole valinnaisia ​​nykypäivän kilpailluilla työmarkkinoilla; ne ovat välttämättömiä. Ajattelevien kysymysten esittäminen osoittaa, että olet tehnyt tutkimusta ja olet aidosti kiinnostunut tehtävästä.

“Varmista, että kysymyksesi liittyvät yritykseen ja siihen, mitä voit tehdä auttaaksesi heitä”, sanoi Fletcher Wimbush, The Hire Talentin toimitusjohtaja. “Pysy kaukana itsekeskeisistä kysymyksistä, kuten “Voinko työskennellä kotoa perjantaisin?” tai “Millainen 401(k)-suunnitelma on?”

Sinun tulisi kysyä tämäntyyppisiä kysymyksiä vasta tarjouksen saatuasi.

7. Hätätarvikkeet

Et koskaan tiedä, mitä saatat tarvita juuri ennen haastattelua, minkä vuoksi on viisasta pitää mukana hätäpakkaus, jossa on esimerkiksi deodoranttia, hengityksensävyä, nenäliinoja, käsien desinfiointiainetta ja Tide-kynä.

Tämä sarja voi pitää hygieniasi kurissa ja säästää sinua siltä varalta, että joudut aivastamaan, se lämpenee erittäin kuumaksi tai läikytät jotain puvullesi.

8. Laukku tai salkku

Kun olet kerännyt kaiken haastatteluun tarvittavan, etsi salkku tai lähettilaukku, johon ne mahtuvat. Näin sinun ei tarvitse tulla haastatteluun niin, että kädet ovat täynnä tavaraa. Jos sinulla ei ole salkkua tai matkalaukkua, puhdas reppu voi olla sopiva.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö sinun leikata palkkaa uudesta työstä?

9. Tunnistus

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta monet ehdokkaat unohtavat henkilöllisyystodistuksensa autoonsa tai kotiin. Ota mukaan ajokortti, passi tai muu henkilöllisyytesi todistava asiakirja.

Monet yritykset, varsinkin suuremmat, eivät päästä rakennukseen ilman henkilötodistusta. Sinun tulee myös tuoda tiedot rekrytoijasta tai rekrytointipäällikköstä, johon olet ollut yhteydessä, jos sinun on viitattava siihen.

10. Viitteet

Monet yritykset pyytävät referenssejä ehdokkaan haastattelun jälkeen, mutta on silti viisasta tuoda referenssit mukanasi.

🔥 Empfohlen:  3 yritystä, jotka maksavat sinulle mainonnasta autossasi

Jos sinulla on referenssejäsi käsillä haastattelun aikana, haastattelijan ei tarvitse ottaa sinuun yhteyttä myöhemmin ja pyytää niitä. Ota mukaan painettu lista, jossa on vähintään kolme ammatillista referenssiä ja heidän yhteystietonsa. Tämä voidaan sisällyttää ansioluetteloosi tai erilliseen asiakirjaan.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka pyytää korotusta: neuvoja, joita kukaan ei ole koskaan antanut sinulle

Mitä ei saa ottaa mukaan haastatteluun

Kaikista asioista, jotka sinun pitäisi tuoda työhaastatteluun, on muutamia asioita, jotka sinun on parempi jättää kotiin.

Äitisi tai ystäväsi

Voit haluta äitisi tai ystäväsi osallistuvan haastatteluusi antaakseen sinulle moraalista tukea. Valitettavasti tämä ei ole hyvä idea, koska haastatteluun meneminen yksin osoittaa, että olet itsevarma, hiottu ehdokas, joka ottaa haastattelun vakavasti.

“Sinun tulee aina mennä haastatteluun yksin”, Yates sanoi. “Jätä kaikki muut autoon tai rakennuksen ulkopuolelle.”

Puhelimesi

Puhelimesta eroaminen voi olla vaikeaa, mutta sinun ei pitäisi olla sitä päällä haastattelun aikana. Puhelimesi on sammutettava ja poissa näkyvistä heti, kun astut huoneeseen, jossa haastattelu tapahtuu. Muista, että soiva puhelin haastattelun aikana on varma tapa ärsyttää haastattelijaa ja jäädä paitsi työtarjouksesta.

Sinun kannettava tietokone

Vaikka haluat säästää paperia tai esitellä interaktiivista käyttöliittymää, älä tuo kannettavaasi haastatteluun. Dana Case, MyCorporationin rekrytointipäällikkö, sanoi, että monet hakijat esittelevät ansioluettelonsa, saatekirjeensä ja näytteitä kannettavissa tietokoneissaan.

Tämä voi olla vaivaa ja tuhlata arvokasta haastatteluaikaa. Case ehdottaa, että tuot sen sijaan paperiset materiaalit tai lähetät sen, mitä haluat näyttää haastattelijalle.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka kirjoittaa saatekirje, joka saa sinut haastatteluun

Epämukavat kengät

Korkokenkäsi voivat näyttää upeilta haastatteluasustesi kanssa, mutta jos niissä on epämukavaa kävellä, säästä ne toiseen tilaisuuteen. Viimeinen asia, jonka haluat, on liukastua ja pudota haastattelijasi edessä.

Käytä umpinahkaa tai korkokenkiä, joissa voit helposti kävellä. Harjoittele kävelyä kengissäsi muutama päivä ennen haastattelua varmistaaksesi, että ne ovat mukavia.

🔥 Empfohlen:  Miksi sinun pitäisi käyttää käyttäjien luomaa sisältöä sosiaalisessa mediassa

Purukumi

Jos olet huolissasi pahanhajuisesta hengityksestä tai haluat lievittää haastattelua edeltävää stressiä, voit pureskella purukumia etukäteen. Varmista vain, että pääset eroon siitä heti, kun tulet haastatteluun. Vaikutat epäammattimaiselta ja sinulla on vaikeuksia puhua selkeästi, jos suussasi on purukumia haastattelun aikana. Tämä pätee myös minttuihin.

Herkut haastattelijalle

Voi olla houkuttelevaa tuoda haastattelijalle herkku, kuten keksi, pala suklaata tai kuppi kahvia. Vaikka tämä saattaa tuntua mukavalta eleeltä, Joe Wilson, MintResumen vanhempi uraneuvoja, ei suosittele sitä voimakkaasti. Jos teet tämän, haastattelijasi saattaa tulkita sen väärin lahjukseksi.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka lopettaa työsi ammattimaisimmalla tavalla

Tiedä mitä ottaa mukaan työhaastatteluun ja mitä jättää taakse

Pätevin hakija ei aina ole se, joka saa työpaikan. Vaikka olet vähemmän pätevä tehtävään kuin muut, valmistautuminen voi erottaa sinut muista. Jos tuot oikeat tavarat ja jätät väärät taaksesi, haastattelija pitää sinua todennäköisemmin haluttavana ehdokkaana.

He voivat jopa valita sinut jonkun paremman kokemuksen ja paremman pätevyyden omaavan henkilön sijaan. Sinun tarvitsee vain todistaa, että olet terävä, hyvin valmistautunut ehdokas, jolla on potentiaalia.

“Jotkut hakijat tulevat haastatteluun liian itsevarmoina, koska he uskovat, että heidän aikaisemmat tehtävänsä räjäyttävät haastattelijan”, sanoi Clay Burnett Groupin toimeenpaneva rekrytoija Clay Burnett.

Valmistaudu haastatteluusi ja käyttäydy niin kuin sinun on todistettava itsesi saadaksesi työpaikan, vaikka tietäisit olevasi huijari.

Table of Contents