Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 erinomaista Shopify-menestystarinaa, jotka motivoivat sinua

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 erinomaista Shopify-menestystarinaa, jotka motivoivat sinua

On enemmän kuin 3 miljoonaa Shopify-kauppaa sähköisen kaupankäynnin maailmassa. Jotkut niistä ovat kasvaneet paljon ja niistä on tullut alan johtavia yrityksiä.

Haluamme kaikki tietää, kuinka muut onnistuvat kehittymään globaaleiksi yrityksiksi ja alan johtaviksi yrityksiksi.

Tässä blogikirjoituksessa, kymmenen parasta Shopify-menestystarinaa jotka voivat motivoida aloittelijoita sähköisen kaupankäynnin maailmassa, sekä joitain kohokohtia, luetellaan.

Tähän artikkeliin sisältyy menestystarinoita yrityksistä, joita olet varmasti kuullut, kuten Colourpop, Rebecca Minkoff ja Kylie Cosmetics.

Luemalla, kuinka nämä yritykset syntyivät ja kehittyivät ajan myötä, saat inspiraatiota myymäläsi rakentamiseen.

Monet menestyvät verkkokauppayritykset perustuvat Shopifyyn. Tässä blogiviestissä tutkimme kymmentä niistä sekä kohokohtia näiden yritysten tärkeimmistä poiminnoista.

Voit saada inspiraatiota ja motivaatiota lukemalla näitä kuuluisien yritysten menestystarinoita!

Shopify-kaupan Kithin aloitussivulle
Kith perustettiin vuonna 2011 ja on kasvanut paljon siitä ajasta. Brändi tarjoaa miesten, naisten ja lasten mallistoja. Vaatteiden, jalkineiden ja asusteiden tuotekategorioissa Kith tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman tuotteita.

Tavallisen vaate- ja lifestyle-brändin lisäksi Kithillä on Kith Treats -mallisto, joka tarjoaa välipaloja ja muroja. Yrityksen noin-sivulla kerrotaan, että tämä idea syntyi heidän lapsuuden rakkaudestaan ​​muroja kohtaan.

Yrityksen perustajalla Ronnie Fiegillä, jolla on suuri maine jalkineteollisuudessa, on yli 20 vuoden kokemus. Tuomalla tämän kokemuksen ja lapsuuden kasvatuksen yhteen Fieg tekee Kithin heijastuksensa.

Tuotemerkki sisältää mm yhteisön sivu verkkosivuillaan ja tarinoita tuotesuunnitteluprosessistaan ​​mainitsemalla tekijät. Tämän merkin katutyylin ja viljan käyttäjät ovat kohdeyleisönä ja kertomalla ainutlaatuisia ja hyvin jäsennellyt tarinat, Kith todistaa menestyksensä markkinoilla.

Fashion Novan aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Fashion Nova on tyylillään yksi tunnetuimmista Shopify-muotibrändeistä. Sen perusti vuonna 2006 Richard Saghian. Se on kasvanut siitä lähtien, ja a tasaista myynnin kasvua.

Yritys käyttää Shopifyta varaston, asiakaspalvelun ja toimitustoimintojen hallintaan. Fashion Nova tarjoaa edullisia vaatteita ja asusteita ja ilmoittaa hintaluokissaan myyntiluokat.

Fashion Novalla on yhteistyö ja Kumppanuusohjelma, mikä lisää brändin näkyvyyttä sosiaalisen median kanavilla, kuten Instagram, YouTube, TikTok ja Snapchat.

Brändi luo käyttäjien luomaa sisältöä sosiaalisessa mediassa, mikä voi lisätä käyttäjien sitoutumista. Myös luomalla kohdeyleisöön liittyvää sisältöä brändi pyrkii tavoittamaan oikean yleisön sosiaalisen median alustojen kautta.

Sen sijaan, että käyttäisivät malleja tuotteidensa mainostamiseen, Fashion Nova lisää kuvia asiakkaista käyttäessään tuotteitaan. Se tekee brändistä helpommin saavutettavissa ja näyttää, miltä tuotteet näyttävät asiakkaille tosielämässä.

Koska se tarjoaa tuotteita kaikenmuotoisille ja -kokoisille, myös todelliset ihmiset, jotka mainostavat tuotteita, on niin järkevää.

Sen tehtävänä on tarjota edullisia tuotteita naisille, miehille, kaareville, lapsille ja kauneuskokoelmat. He myös rohkaisevat asiakkaita tekemään ostoksen tarjoamalla ilmaisen toimituksen kaikille yli 75 dollarin tilauksille.

Satyan aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Satyan perustaja Patrice Mousseau selittää brändin tarinan Satyan tietosivulla. Hän kertoo, että yrityksen perustaminen johtui hänen tyttärensä ihottumasta. Tyttärensä ekseemadiagnoosin vuoksi Mousseau etsii myrkyttömiä ja orgaanisia ihotuotteita.

Sitten hän alkoi kokeilla ensimmäisiä tuotteita ja keksi balsamin, joka poisti tyttärensä ekseeman kahdessa päivässä. Ottaa a perustavanlaatuinen motivaatio perustamisensa takana oleva Satya tarjoaa yksinkertaisista ainesosista valmistettuja ihonhoitotuotteita iho-ongelmiin ja kasvaa jatkuvasti.

🔥 Empfohlen:  GetResponse Review 2023: Hyvät ja huonot puolet, jotka sinun on tiedettävä

Satyan tarina, joka koskee huolestunutta äitiä tyttärensä iho-ongelmista, tekee brändistä enemmän samaistuttava ja vilpitön. Lisäksi brändi ei testaa eläimiä ja käyttää kestäviä materiaaleja tuotteiden pakkauksia valmistellessaan.

Kohdistamalla herkkäihoisille ihmisille Satya pyrkii siihen ratkaista ongelma, joka ärsyttää monia ihmisiä yksinkertaisella lääkkeellä, joka luotiin ensin Mousseaun keittiössä.

Mousseau korostaa myös tuotteiden pakkausta, mikä vaikuttaa siihen, tekeekö kohdeyleisö ostoksen vai ei. Pakkauksen suunnittelua ei pidetä kuluna; sen sijaan se on sijoitus Satyalle.

Tehdyt ponnistelut pakkausten suunnittelu ei aliarvioida, ja sen vaikutukset on todistettu niin monissa tapauksissa.

Gymsharkin aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Gymshark on kuntoilutarvikkeita ja -vaatteita valmistava yritys, jonka arvo oli yli miljardi puntaa vuonna 2020. Ben Francis oli 19-vuotias perustaessaan Gymsharkin vuonna 2012. Se alkaa klassisesta perustamistarinasta, jossa on autotalli ja vain ompelukone.

Brändillä on yli 900 työntekijää eri alueilla. Lisäksi sillä on yli 10 miljoonaa seuraajaa sosiaalisen median tileillä ja asiakkaita yli 230 maasta.

Gymshark järjestää kuntohaasteita, kuten GYMSHARK66:n, joka sopii kohdeyleisölle oikein. Kun treenaavat ihmiset ostavat tuotteitaan ja osallistuvat kuntohaasteisiin, brändin näkyvyys kasvaa ja on paljon helpompaa tavoittaa kohdeyleisön, mukaan lukien kuntoilun ystävät.

Myös tällaiset haasteet lisäävät käyttäjien sitoutumista ja yhteisöllisyyden tunnetta. Voidaan sanoa, että Gymsharkin lähestymistapa olla vilpitön ja seurallinen on yksi monista syistä, jotka ovat tuoneet yritykselle menestystä.

Gymshark sisältää sen perusarvot verkkosivuillaan, jotka sisältävät:

Nämä perusarvot heijastavat yrityksen identiteettiä ja niitä asioita, joita niillä on merkitystä. Gymshark asettaa ydinarvonsa ja -kulttuurinsa brändin menestymisen tärkeimpiin osiin.

Colourpopin aloitussivulle, joka on Shopify-kauppa
Colourpop on Shopify-kauppa, joka on menestynyt hurjasti. Se alkoi pienestä kaupasta, mutta on kasvanut yhdeksi niistä maailman suosituimmat meikkimerkit. Yrityksen perustivat vuonna 2014 Laura Nelson ja John Nelson, jotka näkivät todellisen tarpeen edulliselle, laadukkaalle meikille, jota muut tuotemerkit eivät vastanneet.

Colourpopista tuli niin menestyvä, koska se tarjoaa tuotteita osoitteessa a kohtuullinen hintapiste– 5 dollaria tai vähemmän! Vaikka tämä summa saattaa tuntua pieneltä, se on melko korkea, kun otetaan huomioon, että monet kilpailijat veloittavat 20 dollaria tai enemmän vastaavista tuotteista.

Colourpopin tuotteita myydään yksinomaan heidän verkkosivuillaan ja ne ovat saatavilla yli 14 maassa. Heillä on monipuolinen tuotevalikoima, nestemäisistä huulipunaista ja luomiväripaletteista poskipunaisiin ja korostusväreihin.

Lisäksi heidän tuotteet ovat edullisia, joten kaiken tulotason asiakkaat voivat ostaa niitä.

Brändi kuuluu ensimmäisten käyttäjien joukkoon vaikuttajamarkkinointi markkinointistrategiana. Lähettämällä sosiaaliseen mediaan vaikuttajia tuotteitaan Colourpop mainostaa kokoelmiaan oikealle yleisölle ja tavoittaa kohdeyleisönsä oikein vaikuttajien kautta.

Allbirdsin aloitussivulle, joka on Shopify-kauppa
Allbirds on uusiseelantilainen kenkäyritys, joka on kasvanut päivittäin jalkineteollisuudessa vuodesta 2014 lähtien. Allbirdsin tarina alkoi, kun Tim Brown ja Zoey Zwillinger aloittivat luomaan kokonaan villasta valmistettuja kenkäpareja, ja he saivat menestystä lähes välittömästi. .

Tuottamalla ympäristöystävälliset villakengät kanssa minimaalinen muotoilu, Allbirds tarjoaa asiakkailleen kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita.

🔥 Empfohlen:  Sonos julkistaa 279 dollarin Ray Soundbarin ja oman ääniohjauksensa

Allbirds keskittyy brändin tärkeimpiin ominaisuuksiin “Yksinkertaisuus suunnittelussa, luottamus mukavuuteen ja valmistettu luonnosta.” Näitä kolmea ominaisuutta korostamalla brändi tiivistää nopeasti identiteettinsä ja tyylinsä.

Allbirds selittää yrityksen taustalla olevan tarinan kunnolla tietosivullaan kertomalla, mikä tekee niistä niin ainutlaatuinen ja erottuva. Brändi asettaa etusijalle tuotteidensa mukavuuden, mikä on asiakkaiden tärkein huomioitava asia investoiessaan kestävään kenkiin.

Allbirdsistä niin menestyneen tekee brändin tietoisuus kestävien ja tyylikkäiden jalkineiden valmistamisesta. Sen lisäksi he tarjoavat kierrätettyjä pakkauksia, joissa käytetään 90 % kierrätyspahvia. Lisäksi brändi on B-Corp ja lahjoittaa säännöllisesti ympäristöasioihin.

Kylie Cosmeticsin aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Kylie Cosmetics on Shopify-kauppa, joka myy meikkituotteita. Brändillä on myös muita kokoelmia: Kylie Skin ja Kylie Baby. Yrityksen perusti vuonna 2014 Kylie Jenner, Kardashian-Jenner-perheen nuorin jäsen.

Kylie Cosmetics on tällä hetkellä yksi maailman parhaista Shopify-myymälöistä. Kauppa on ollut niin menestynyt siitä lähtien, että sitä pidetään nyt yhtenä maailman parhaista kauneuskauppiaista.

Yrityksen ensimmäinen tuote oli huulipakkaus, jossa oli mattahuulipuna ja siihen sopiva huultenrajaus. Huulipakkaus myytiin loppuun alle minuutissa ja siitä tuli trendi sosiaalisessa mediassa. Ottaen huomioon, että Kylie Jennerillä oli a suuri yleisö Instagramissa yrityksen kasvu ei ollut suuri yllätys.

sitä paitsi jolla on uskollinen asiakaskunta joka seuraa brändiä sosiaalisessa mediassa, Kylie Cosmetics järjestää ajoittain flash-myyntiä. Nämä ovat verkkokaupan suurimpia flash-myynnejä, ja tuotteet myydään nopeasti loppuun.

Yrityksen arvot ovat puhdas ja vegaanisuus, ja näitä ominaisuuksia korostetaan silloin tällöin. Käyttämällä oikeita digitaalisen markkinoinnin strategioita ja a mobiiliresponsiivinen verkkosivusto, Kylie Cosmetics jatkaa kasvuaan joka päivä.

Rebecca Minkoffin aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Rebecca Minkoff on suunnittelija, joka on rakentanut brändistään usean miljoonan dollarin yrityksen. Hän aloitti uransa käsilaukkujen suunnittelusta ja laajeni muihin tuotteisiin, kuten koruihin, kenkiin ja asusteisiin.

Rebecca Minkoff -brändi perustettiin vuonna 2005, ja nyt se on yksi muotialan tunnetuimmista brändeistä.

Rebecca Minkoff suunnitteli ensimmäisen ikonisen käsilaukkunsa “Aamulaukku” vuonna 2005, mikä johti muihin ikoniset käsilaukkumallit. Brändistä löytyy näppärät, naiselliset, laadukkaat käsilaukut ja asusteet tavaramerkkinahoilla.

Rebeccan menestystarina on esimerkki siitä, kuinka vuosikymmeniä muotialalla ollut henkilö voi käyttää Shopifyta brändinsä luomiseen. Minkoff kasvatti liiketoimintaansa entisestään avaamalla Shopify-myymälänsä.

Brändi tarjoaa a oikea toimituskokemus asiakkailleen ympäri maailmaa ja järjestää ajoittain flash-myyntiä Shopify-kaupassaan.

Näiden lisäksi Minkoff perusti Female Founder Collectiven naisyrittäjiksi luodakseen a naisomisteisia yrityksiä tukeva verkosto.

Tattlyn aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Tattly on yksi suosituimmista Shopify-myymälöistä, ja se myy väliaikaisia ​​tatuointeja. Se on toiminut vuodesta 2011 ja on kasvanut yli miljoonaksi asiakkaaksi ja yli 1 000 työntekijäksi. Yrityksen perustaja Tina Roth-Eisenburg rakensi Tattlyn harrastuksena vuonna 2011 ja kasvoi paljon väliaikaisena tatuointiyrityksenä.

Heidän menestyksensä on johtanut siihen, että he ovat löytäneet markkinaraon, jota muut kaupat eivät ole palvelleet hyvin, eli tilapäiset tatuoinnit. Ottaen huomioon, että heidän kohdeyleisönsä haluaa puettavia väliaikaisia ​​tatuointeja, Tattly suunnitteli heidän tuotteita yleisönsä mukaan asianmukaisesti.

🔥 Empfohlen:  10 parasta kumppanimarkkinoijaa ja kumppaniblogia, jotka kannattaa tarkistaa vuonna 2023

Brändi halusi varmistaa, että sen asiakkaat voivat valita eri malleista ja väreistä, joten se loi räätälöidyn verkkokokemuksen, jonka avulla asiakkaat voivat selata ja ostaa malleja.

Tattly käyttää muunnosvalmiit ponnahdusikkunat verkkosivustollaan kiinnittääkseen vierailijoiden huomion. Lisäksi brändi käyttää sosiaalisen median alustoja oikein luomalla käyttäjien luomaa sisältöä ja markkinoimalla tuotteitaan jakamalla kuvia oikeista ihmisistä tatuoinneissaan.

Myös, selkeät tuotekuvat ja ihmiset, jotka käyttävät väliaikaisia ​​tatuointejaan, ovat mukana verkkosivustolla. Näiden lisäksi verkkosivustolla on myös taiteilijoita, jotka suunnittelevat mukautettuja tatuointeja.

Chubbiesin aloitussivu, joka on Shopify-kauppa
Chubbiesin menestystarina on erinomainen esimerkki siitä, kuinka Shopify voi auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi. Chubbies on verkkovaatekauppa, joka myy shortseja ja uima-asuja Yhdysvalloissa. Chubbies avasi ensimmäisen myymälänsä vuonna 2011 ja pystyi myymään tuotteita yli miljoonan dollarin arvosta ensimmäisen vuoden aikana.

Vaikka se aloitti shortseja ja uima-asuja myyvänä yrityksenä, he ovat laajentaneet tuotevalikoimaansa paitoja, hattuja ja sukkia varten.

Chubbiesin brändiarvoihin kuuluu mm “Hauskaa, rentoutumista, kunnioittamattomuutta, seikkailua ja naurua.” Yhdistämällä näitä konsepteja brändi rakentaa omaa kulttuuriaan ja yhteisöään.

Chubbiesin menestys johtuu heidän keskittymisestään tarjota huippulaatuisia tuotteita ja asiakaspalvelua sekä heidän sitoutumisestaan ​​pysyä uskollisena sille, kuka he ovat.

Tämän seurauksena heidän työntekijänsä ovat intohimoisia työhönsä ja kääntävät sen uskollisia asiakkaita jotka tuntevat olevansa yhteydessä Chubbiesin arvoihin.

Shopify-logo kasvilla

Saatat ihmetellä, mitä voit tehdä saadaksesi a menestyvä Shopify-kauppa kuten nuo merkit. Tietenkin näiden suurten merkkien kaltaiseksi kasvaminen vie aikaa ja energiaa, mutta jos noudatat oikeita vaiheita, sinulla voi todellakin olla menestyvä verkkokauppa.

Tässä on muutamia vinkkejä, joita voit soveltaa menestyvän Shopify-kaupan luomiseen:

  • Pidä se yksinkertaisena. Varmista, että tuotteesi ovat helppo löytää ja esitetty selkeästi ja viehättävästi.

  • Luo vakuuttava tuotekuvaus joka kuvaa tarkasti tuotetta ja sen etuja.

  • Sisältää yksityiskohtaiset tuotekuvat jotka näyttävät tuotteen hyvin.

  • Varmista, että sivustosi on mobiiliystävällinen. Jos ihmiset eivät pääse sivustollesi puhelimillaan tai tablet-laitteillaan, he eivät ehkä voi ostaa sinulta ollenkaan!

  • Käytä sosiaalista mediaa levitä sanaa myymälästäsi! Yrityksesi Instagram-, Twitter- ja Pinterest-sivujen luominen voi auttaa sinua tavoittamaan asiakkaita henkilökohtaisemmin. Voit myös luoda käyttäjien luomaa sisältöä tavoittaaksesi kohdeyleisösi.

  • Käytä liidien luontityökaluja ja ponnahdusikkunoita Shopify-kaupassasi. Käyttämällä silmiinpistäviä ponnahdusikkunoita voit lisätä myyntiäsi ja käyttäjien sitoutumista. Voit käyttää ponnahdusikkunoiden rakentajaa, kuten Popupsmartia, liidien keräämiseen ja myyntikonversioiden lisäämiseen.

Luo ponnahdusikkunoita Shopify-kauppaasi

Simpsonit-gif, joka sanoo

Lyhyesti sanottuna jokaisella menestyneellä Shopify-kaupalla on erilainen tarina, kuten selitimme lyhyesti tässä blogiviestissä. Toivomme, että sait inspiraatiota näiden lukemisesta Shopifyn menestystarinoita.

Shopify-kauppoja on miljoonia, joten jos haluat merkitä paikkasi ja vaikuttaa, voit luoda ainutlaatuisen brändisi keskittymällä sen ydinarvoihin. Tällaisten verkkokaupan menestystarinoiden lukeminen voi motivoida sinua kehittämään strategioitasi ja brändi-identiteettiäsi. 🪄

Kun otat verkkokauppaliiketoimintasi ensimmäisiä askeleita, älä unohda ottaa huomioon pikavinkkejä, joita olemme listanneet menestyvä Shopify-kauppa.

Voit jakaa ajatuksesi tästä ongelmasta kommenttiosiossa tai mainita Shopifyn menestystarinat, jotka ovat inspiroivia! 🤓

Vieraile muissa Shopify-blogiviesteissämme: