Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 esimerkkiä markkinointisuunnitelmasta kampanjoidesi inspiroimiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 esimerkkiä markkinointisuunnitelmasta kampanjoidesi inspiroimiseksi

Mitä yhteistä on retkeilypolulla, kaverin luokse ajaminen ja markkinointikampanjoiden toteuttaminen? Jokainen edellyttää, että noudatat tarkasti ohjeita.

Ohjeet ovat tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Oikein käytettynä ne voivat ohjata päätöksentekoprosesseja, tehostaa työvoimaa ja päästä haluamaasi kohteeseen mahdollisimman nopeasti.

Mutta ohjeiden pitämättä jättäminen voi maksaa sinulle – eikä vain bensarahaa. Mitä tulee markkinointistrategioihin, selkeän tavoitteen puuttuminen vähentää verkkoliikennettä, hajottaa tuotemerkkikiinnostuksen ja maksaa yrityksille kaikkialla Yhdysvalloissa huimat 400 miljardia dollaria vuosi.

Markkinointisuunnitelman laatiminen ei todellakaan ole helppo tehtävä, mutta sitä voidaan helpottaa parhaiden käytäntöjen, strategisten vinkkien ja konkreettisten esimerkkien avulla menestyneistä yrityksistä ympäri maailmaa.

Mikä on markkinointisuunnitelma?

Markkinointisuunnitelma on strateginen dokumentti, joka toimii oppaana markkinointikampanjoille ja strategioille. Nämä tärkeät tiekartat kertovat, missä olet, minne olet menossa ja miten aiot päästä perille.

The keskimääräinen markkinointisuunnitelma koostuu seitsemästä suuresta osasta:

 1. Tiivistelmän kirjoittaminen
 2. Keskustelu tehtävänkuvauksesta
 3. Markkinoinnin tavoitteiden listaus
 4. SWOT-analyysin suorittaminen
 5. Markkinatutkimuksen valmistuminen
 6. Markkinastrategian suunnittelu
 7. Budjetin määrittäminen

Mitä yksityiskohtaisempi markkinointisuunnitelma on, sitä tehokkaammin se saavuttaa tavoitteensa.

Kuten saatat kuvitella, markkinoijat, jotka vaivautuvat kirjoittamaan konkreettisen markkinointisuunnitelman nauttia useista eduista:

 • Järjestäytyneillä markkinoijilla on 674 % suurempi mahdollisuus raportoida menestyksestä
 • Tavoitteita asettavat markkinoijat menestyvät 377 % paremmin kuin ne, jotka eivät aseta niitä

On selvää, että onnistunut markkinointisuunnitelma avaa polkuja muihin liiketoiminnan menestyksen muotoihin – vaikka prosessia ei parhaimmillaankaan hyödynnetä. Enemmän kuin kolme neljästä pienyrittäjistä heiltä puuttuu kattava markkinointisuunnitelma, jos heillä ei ole selkeää kasvupolkua. Kokonaisvaltaisen markkinointisuunnitelman luominen on ehdottoman välttämätöntä tuotemerkkien skaalaamiseksi kaikilla kehitystasoilla.

10 esimerkkiä markkinointisuunnitelmasta kaikilta toimialoilta

On paljon yksinkertaisempaa suunnitella toimintasuunnitelma, kun pohjatyö on jo olemassa. Alla on 10 markkinointisuunnitelmaa, jotka on hankittu oikeilta yrityksiltä ja brändeiltä ympäri maailmaa. Ne korostavat ainutlaatuisia lähestymistapoja markkinointistrategian tutkimiseen, luomiseen ja toteuttamiseen.

1. Tyytyväisenä

Suosittu SaaS Tyytyväisenä kehitti visuaalisen markkinointisuunnitelman tulevien kampanjoiden kehittämistä varten. Strategia kuvaa suunnitelmaansa “vesiputouksen” muodossa, ja tavoitteet sulautuvat sovellusmenetelmiin, jotka lopulta johtavat menestysmittareihin. Vaikka teos on paljon rennompi kuin muut tämän luettelon esimerkit, se tarjoaa erinomaisen yleiskatsauksen markkinointisuunnitelman tarvittavista osista.

🔥 Empfohlen:  5 upeaa aloitussivuesimerkkiä omasi inspiroimiseksi

2. Vieraile Baton Rougessa

Louisianan Baton Rougen alue tuottaa miljoonia dollareita vuosittain pelkästään matkailusta. The Vieraile Baton Rougessa markkinointisuunnitelma syntyi tarpeesta paikantaa alue paremmin ja luoda pitkän tähtäimen strategioita kiinnostuksen herättämiseksi. Tässä 38-sivuisessa asiakirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti erilaisia ​​kohteita, tapahtumia ja kalentereita, mukaan lukien suositellut menestysmittaukset.

Suosituimmat markkinointisuunnitelmaesimerkit: Baton Rouge

3. HubSpot

Luonut SaaS-yritys HubSpot, tämä malli sisältää liiketoimintayhteenvedon, SWOT-matriisin, markkinastrategian, budjetin ja muita tärkeitä markkinointisuunnitelman näkökohtia. Täyttämällä sen voit tehdä tietoisia päätöksiä yrityksesi asennosta ja markkinoinnista yleensä.

HubSpot-markkinointisuunnitelma

4. Evernote

Evernote tarjoaa kattavan markkinointisuunnitelmamallin kaikenkokoisille yrityksille. Luo suunnitelma, joka käy läpi yleiskatsaukset, aikajanat, tutkimuksen, persoonat ja kaikki muut ilmatiiviin kampanjan elementit. Halutessasi voit myös ottaa tämän mallin käyttöön Evernote-tilillesi aloittaaksesi markkinointisuunnitelman kehittämisen lähes välittömästi.

hyviä esimerkkejä markkinointisuunnitelmasta: Evernote

5. Illinoisin yliopisto

Jopa oppilaitokset tarvitsevat markkinointisuunnitelmia. The Illinoisin yliopisto loi erittäin yksinkertaisen asiakirjan, joka kiteyttää sen markkinakontekstin, tutkimustyöt ja nykyiset kampanjat. Tavoitteet ja menestysmittarit valmistuvat kolmannessa osiossa, yhteensä noin 40 sivua.

6. Monday.com

maanantai.com on projektinhallintaalusta, joka tarjoaa sisäisiä malleja kaikille aktiivisille käyttäjille. Tämä markkinointisuunnitelma tarjoaa erilaisia ​​luokkia ja alakategorioita, jotka seuraavat projektin edistymistä datavisualisoinneilla. Yksityiskohtaiset tavoitteet ja KPI:t voidaan tunnistaa sovelluksen sisällä, mukaan lukien sarakkeet ennustetun kustannusalueen osalta.

Monday.com markkinointisuunnitelma

7. Rehevä

Suosittu terveys- ja hygieniamerkki Rehevä julkaisi kattavan markkinointisuunnitelman, jossa käydään läpi joitakin tuotteita, sijoittelua ja markkinointikalenterin tulevia tuotejulkaisuja varten. Yksi kohokohdista on yksityiskohtainen SWOT-analyysi ja helppolukuinen grafiikka. Tämä on erityisen hyödyllistä muun muassa henkilökohtaisen hygienian alan brändeille.

Rehevä markkinointisuunnitelma

8. Coca-Cola

Alan titaani Coca-Cola julkaisi strategiavideon, joka kattaa kaikki seitsemän kokonaisvaltaisen markkinointisuunnitelman elementtiä. Ehdotus selittää ensisijaisesti tulevan vuoden tärkeimmät sisältöaloitteet ja keskittyy siihen, miten brändin alkuperäiset ideat voidaan käytännössä toteuttaa olemassa olevaan strategiaan.

9. Naperville Park District

Julkisesti rahoitetuilla virkistyspuistoilla on usein rajalliset resurssit, minkä vuoksi Naperville Park District loi strategisen markkinointisuunnitelman heti alussa. Tämä erittäin yksityiskohtainen dokumentti käy läpi yrityksen mission, tilanneanalyysin, strategian ja budjetin mikrotasolla.

🔥 Empfohlen:  Ihmishenkien pelastaminen sotilaallisen tekoälyn avulla

Nashville Parkin markkinointisuunnitelma

10. Starbucks

Toisin kuin jo näkemämme pitkät asiakirjat, Starbucks ottaa suppeamman lähestymistavan. Tässä kuusisivuisessa julkaisussa kerrotaan strategiasta, jolla nostetaan CX:n ja brändin lähettiläitä ympäri maailmaa. Markkinointisuunnitelmassa käsitellään yksittäisiä strategioita ja taktiikoita sekä menetelmiä, joilla varmistetaan menestys. On tärkeää huomata yksityiskohtaiset asiakaspolun profiilit, jotka sopivat viiden vuoden strategiaan.

juoman markkinointisuunnitelma: starbucks

Kuinka lähestyä markkinointisuunnitelmaa

Nyt kun tiedät, miltä markkinointisuunnitelma näyttää, on aika tutkia ensimmäisen suunnitelmasi laatimisen ja julkaisemisen alkuvaiheita. Kun olet määrittänyt peruslähtökohtia, tarvitset vain vähän tutkimusta aloittaaksesi.

Määritä tavoitteesi

Ohjeilla ei yksinkertaisesti ole väliä ilman päätepistettä mielessä. Laadi markkinointikampanjallesi merkityksellisiä tavoitteita, jotka kattavat brändisi arvot, tavoitteet ja vuoden lopun suunnitelmat. On parasta käyttää SMART-tavoitekehystä:

 • Erityinen
 • Mitattavissa
 • Saavutettavissa
 • Olennainen
 • ajankohtaista

Mitä tarkemmat tavoitteesi ovat, sitä tehokkaampi markkinointisuunnitelmasi on.

Tarkista kilpailijasi

Kilpailijoiden ja markkinaosuuksien ajan tasalla pysyminen on tärkeää markkinointisuunnitelman alkuvaiheessa. Käytä kilpailuanalyysityökaluja tai sisäistä prosessia arvioidaksesi muiden käyttämää lähestymistapaa ja sitä, kuinka voit tehdä paremmin.

Saattaisit haluta:

 • Suorita a kilpaileva analyysi
 • Pidä silmällä alan uutisia
 • Selaa kilpailijoiden sosiaalisen median sisältöä

Muista, että on mahdollista palkata freelancereita suorittamaan kilpailuanalyysiä puolestasi tarpeidesi ja aikarajoitusten mukaan.

Tunnista yleisösi

Kohdemarkkinoiden ymmärtäminen – mukaan lukien niiden tavoitteet, iät, arvot ja väestötiedot – on markkinoinnin kultainen sääntö. Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla, joko käyttämällä dataa, luomalla persoonia tai dokumentin syrjäisiä ominaisuuksia.

On parasta ottaa markkinointisuunnitelmassa huomioon kaikki, mikä saattaa olla merkityksellistä yleisöllesi, mukaan lukien se, miten tuotteet voidaan sijoittaa tavalla, joka tekee niistä merkityksellisiä. Esimerkiksi IT-tutkinnon suorittanut asiakas olisi enemmän kiinnostunut mainoksista, jotka kertovat hänen kokemuksistaan ​​ja alan kipeistä kohdista.

Jos sinulla ei vielä ole mielessäsi kohdeyleisöä, harkitse Google Analyticsin kaltaisten ohjelmien tai Facebookin käyttöympäristön sisäisten näkemysten käyttämistä tiettyjen segmenttien tunnistamiseen.

🔥 Empfohlen:  Tieteellisten löytöjen nopeutuminen: AI suorittaa itsenäisiä kokeita

Luo lopulliset KPI:t

Ero hyvän markkinointisuunnitelman ja hyvän markkinointisuunnitelman välillä alkaa siitä tärkeimmät suorituskykymittarit (KPI:t). Niitä käytetään kampanjasi tehokkuuden mittaamiseen ja yksityiskohtaisten tietojen antamiseen siitä, mikä toimi, mikä ei ja mitä voit muuttaa tulevaisuudessa.

Jokaisen markkinointisuunnitelman tulee perustua omiin ainutlaatuisiin mittareihinsa, jotka kaikki on sovitettu yksilöllisiin tarpeisiin. Jos etsit konkreettisia esimerkkejä, voit kokeilla:

 • Seuraajien määrän kasvattaminen sosiaalisen median tilillä
 • Tietyn määrän verkkosivustoliidien luominen
 • Saavuttaa korkeammat sähköpostin avausprosentit

Muista, että lopullisten mittareiden tulee noudattaa SMART-menetelmää parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tee muutokset

Markkinointisuunnitelma on elävä asiakirja, ja sitä on päivitettävä säännöllisesti, jotta se pysyy ajan tasalla. Keskimääräisellä suunnitelmalla on vain säilyvyysaika yhdestä viiteen vuottakeskimäärin, ja sillä välin pitäisi saada säännöllisesti tarkistuksia.

Tarkastele aiempia tavoitteitasi, kilpailijoitasi, yleisöäsi ja tehokkuusindikaattoreitasi tarkemmin. Onko jokin näistä vanhentuneita tai huonosti sovitettuja? Mikä on muuttunut yrityksen kannalta alkuperäisen julkaisupäivän jälkeen? Tee nämä säädöt vastaavasti (ja toivottavasti tiimin tai komitean jäsenten kanssa).

Luo markkinointisuunnitelmia, jotka ohjaavat liiketoimintaasi hyvin

Pelkkä markkinointisuunnitelman kirjoittaminen ei riitä. Yhä kilpaillussa rautapäällysteisten strategioiden maailmassa markkinointiammattilaisten tulisi käyttää aikaa kestävän suunnitelman laatimiseen. Yllä olevat esimerkit ovat hyvä paikka aloittaa, varsinkin kun luot toimialallesi sopivan lähestymistavan.

Pidä silmällä yrityksesi kasvua, kun markkinointisuunnitelmasi saapuu hyllyille. Etsi jatkuvasti uusia tapoja optimoida, jalostaa ja muutoin tehdä siitä, mitä sinulla on vielä paremmaksi kuin ennen. Ilmatiiviin markkinointisuunnitelman ansiosta mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Haluatko oppia lisää?