Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 etätyötilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 etätyötilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Pandemian vuoksi kaikenkokoiset yritykset ovat siirtyneet etätyöskentelyyn. Mutta vielä on monia vaille vastauksia. Onko tämä ohimenevä trendi? Vai olemmeko jatkossakin riippuvaisia ​​kotitoimistoista? Onko perinteinen toimisto todella vanhentumassa? Onko minimalismi kotitoimistoissa oikea tapa?

Jos olisit kertonut minulle vuoden 2020 alussa, että meidän pitäisi tehdä tämä etätyöskentelyn siirtyminen niin äkillisesti, minun olisi ollut vaikea uskoa. Mutta etätyötä tapahtuu, ja se tapahtuu nopeammin kuin luulimme.

Onneksi etätyöskentely on tekniikan kehityksen myötä tullut saumattomaksi monille eri alojen työntekijöille. Etätyöskentely antaa ihmisille mahdollisuuden tehdä työtä silloin, kun he ovat tuottavimpia.

Mutta monet yritykset ovat edelleen sitä mieltä, että etätyö ei ole niitä varten. Tämä voi johtua siitä, että vietimme viime vuosisadan oppiessamme työskentelemään toimiston ulkopuolella, tai siitä, että heidän työnsä luonne ei salli heidän työskennellä etäältä.

Etätyöskentelyyn siirtyminen vaikuttaa työtyyliin, viestintään ja johtamiseen. Meidän on mukautettava työtyylimme vastaamaan etätarpeitamme.

Ja niin paljon meidän on vielä opittava etätyöstä. Haasteidemme ymmärtäminen voi auttaa meitä saamaan kaiken irti tästä tilanteesta, kun tiedämme, mitä meillä on edessämme.

Ymmärtääksemme tilannetta paremmin, olemme koonneet listan 10 parasta etätyötilastoa, jotka auttavat valaisemaan etätyön menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

1. Kuinka monta ihmistä työskentelee etänä?

Jo ennen pandemian puhkeamista etätyön suosio oli kasvussa. Mutta tällä hetkellä, jopa 92 miljoonaa työntekijää Yhdysvalloissa tehdä etätyötä ainakin osan ajasta (McKinsey, 2022).

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Etätyö on kasvanut tasaisesti eri toimialoilla vuosien varrella. Eri alojen yritykset, kuten yksityiset, julkiset, voittoa tavoittelemattomat ja startupit, ovat kaikki ottaneet ajatukseen etätyöstä. Ja muille etätyö ei ole uusi käsite.

Jos sinusta tuntuu, että tunnet yhä useampia ihmisiä, jotka työskentelevät etänä, olet todennäköisesti oikeassa. Etätyön lisääntyvän trendin myötä yritykset tarjoavat yhä enemmän mahdollisuuksia työntekijöilleen joustavuuteen. Etätyömahdollisuuden kysynnän kasvaessa monilla yrityksillä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin puuttua käsillä olevaan asiaan ja tarjota sitä, jos he haluavat houkutella osaajia. Etätyöskentely näyttää varmasti siltä, ​​että se pysyy pandemian jälkeen.

2. Mikä prosenttiosuus ryhmistä työskentelee tällä hetkellä kotoa käsin?

etätyötilastot graphic2

Ja pysy se varmasti on.

Kolme vuotta sen jälkeen, kun COVID-19-pandemian puhkeaminen pakotti toimistot sulkeutumaan ja työntekijät etätöihin, Maailman terveysjärjestö julisti lopun viruksen maailmanlaajuisesta hätätilasta.

Huolimatta signaalista, että toimistolle on turvallista palata, huomattava osa työntekijöistä jatkaa etätyötä. Tuoreen tutkimuksen etätyötilastot osoittivat, että vuodesta 2023 12,7 % amerikkalaisista työvoimasta toimii täysin kotoa käsin (Forbes, 2023).

Ei siinä kaikki. Yli joka neljäs (28,2 %) on hybridijärjestelyssä, jonka ansiosta työntekijät voivat työskennellä kotoa ainakin osan ajasta.

Yleisesti ottaen näyttää siltä, ​​​​että monet tiimit ovat tottuneet etätyöskentelyyn ja alkavat nähdä ja nauttia sen eduista. Jopa palkkaamisesta vastaavat johtajat ovat raportoineet, että heillä on nyt paljon sujuvampi työnkulku, viestintä ja yleinen etätyökokemus kuin pandemian alkaessa.

etätyötilastot graphic3

Yhdysvalloissa etätyötä tekevien ihmisten määrä on kasvanut merkittävästi, kasvaa 44 % viime vuosina (Flexjobs, 2019). Vuodesta 2016 vuoteen 2017 etätyö kasvoi 7,9 %. Ja viimeisen 10 vuoden aikana etätyö on lisääntynyt 91 prosenttia.

COVID-19-kriisin aiheuttaman maailmanlaajuisen etätyöliikkeen myötä kysymys jää siitä, jatkuuko etätyön trendi myös pandemian jälkeen. Asiasta on erilaisia ​​mielipiteitä: joidenkin mielestä globaali pandemia voi aiheuttaa pysyvän siirtymisen kotityöskentelyyn, kun taas toisten mielestä ihmiset saattavat haluta täyttää ihmiskontaktitarpeensa toimistossa.

🔥 Empfohlen:  Top 10: parhaat ilmaiset koodieditorisovellukset Androidille

Voi myös olla niin, että mitä pidempään ihmisten on työskenneltävä kotoa, sitä todennäköisemmin he tottuvat siihen. Historiallisten tietojen ja näiden tilastojen perusteella uskomme, että etätyö jatkaa kasvuaan tulevina vuosina.

Nykyinen tilanne avaa silmät myös monille esimies- tai johtotehtävissä, kun pelko vähenee ja luottamus etätyöskentelyyn lisääntyy.

4. Etätyöskentelyn suurin hyöty

etätyötilastot graphic4

Olemme selvittäneet, että etätyö näyttää jäädäkseen. Mutta mistä etätyössä ihmiset näyttävät pitävän niin paljon?

Etätyöllä voi olla monia etuja, mutta useimmat ihmiset näyttävät olevan samaa mieltä sen sallimasta joustavuudesta. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa vastaajista sanovat, että etätyöskentelyn suurin hyöty on joustavuus, jonka mukaan he voivat valita milloin haluavat työskennellä (Buffer, 2022). Tätä seuraa 62 % vastaajista, joiden mukaan joustava työpaikka on myös etätyön etu. Muita tärkeitä tekijöitä olivat työmatkan välttäminen ja joustavuus valita asuinpaikkansa.

Etätyöstä on tulossa yksi työnantajan halutuimmista eduista. Joustavuus työskennellä missä tahansa, tarjoaa työntekijöille vapauden valita työympäristönsä. Tämän lisäksi he voivat myös valita työskentelytavan, ilmapiirinsä, musiikin ja paljon muuta.

Joustavan aikataulun ansiosta ihmiset voivat paremmin hallita työn ja yksityiselämän tasapainoa. Se antaa heille vapauden ajoittaa työnsä, harrastuksensa ja vapaa-aikansa, jonka he haluavat viettää perheen tai ystävien kanssa. Mahdollisuus työskennellä etänä antaa ihmisille enemmän aikaa tehdä asioita, joita he haluaisivat sisällyttää jokapäiväiseen elämäänsä. Tällaisia ​​aktiviteetteja voivat olla esimerkiksi lenkille lähteminen varhain aamulla, koiran vieminen kävelylle, kuntosalille käynti tai yksinkertaisesti päivittäistavaroiden ostaminen keskellä päivää.

Työntekijät saattavat myös tuntea vähemmän painetta herätä tiettyyn aikaan töihin matkustamista varten, jotta vältytään liikenneajoilta. Monille ihmisille päivittäinen ajan viettäminen tiellä ruuhkassa on valtava huolenaihe. Kun työntekijöille annetaan vapaus työskennellä kotoa käsin, he voivat parantaa elämäntapojaan ja vähentää stressiä. Mutta siitä lisää myöhemmin.

5. Etätyö on täällä jäädäkseen

etätyötilastot graphic5

Yhä useammat yritykset mukautuvat etätyöskentelyyn ja hyötyvät sen eduista, joten luvut viittaavat siihen, että tämä järjestely pysyy koronaviruksen jälkeisellä aikakaudella.

Sellaisenaan tutkimustulokset osoittavat sen 25 % kaikista Pohjois-Amerikan ammatillisista työpaikoista on etäisiä vuoden 2022 loppuun mennessä (Ladders, 2021). Tämä tarkoittaa, että vaikka toimistot alkavat taas avautua ja työntekijät saavat palata työpaikalleen, merkittävä osa heistä jatkaa työskentelyä kotoa käsin.

Itse asiassa ennen pandemiaa vain 4 % korkeapalkkaisista työpaikoista Yhdysvalloissa sallittiin etätyöskentelyyn. Vuoden 2020 loppuun mennessä luku oli yli kaksinkertaistunut 9 prosenttiin. Tällä hetkellä 15 prosenttia korkeapalkkaisista työntekijöistä tekee etätyötä.

Siinä ei vielä kaikki – analyytikot odottavat tämän määrän kasvavan vuoteen 2023 asti ja mahdollisesti sen jälkeenkin. Jos tällainen kasvu jatkuu, voi olla vain ajan kysymys, milloin etätyöstä tulee amerikkalaisen työvoiman oletustyöjärjestely.

6. Etätyöntekijät tuntevat olonsa tuottavammiksi

etätyötilastot graphic6

Yrityksille on lisää hyviä uutisia. Etätyöntekijät eivät vain tunne oloaan onnellisemmiksi – he myös tuntevat olonsa tuottavammiksi. Tehdyt tutkimukset osoittavat, että 65 % vastaajista ovat tuottavampia kotitoimistossaan kuin perinteisessä työpaikassa (Flexjobs, 2019). Lisäksi 85 % yrityksistä vahvistaa, että heidän yrityksensä tuottavuus on kasvanut suuremman joustavuuden ansiosta.

Aiemmin etätyöntekijöitä ei aina hyväksytty. Työnantajilla on tapana uskoa, että heidän tiiminsä hajaantuu helposti kotona, eivätkä he onnistu saamaan töitä. Epäluottamuksen tunne saattaa myös estää yrityksiä sallimasta etätyötä. Esimiehet kokevat, että heidän on pidettävä työvoimaansa silmällä varmistaakseen, että työ saadaan tehtyä. Mutta ihmiset eivät aina ole tuottavimpia ollessaan toimistossa.

🔥 Empfohlen:  Ackon liiketoimintamalli: Vakuutuksesta vakuutukseen, mukavuudellasi on väliä

On monia syitä, jotka tulevat mieleen, kun mietitään, miksi työntekijät tuntevat olonsa tuottavammaksi kotonaan. Ensinnäkin työntekijöiden työympäristön hallinta on parempaa. Tämä tarkoittaa, että he voivat suunnitella työnsä omien tarpeidensa ja mukavuutensa mukaan. Tämä voi sisältää työpaikan, valaistuksen, musiikin ja jopa kotona valmistetut ateriat. Joillekin työntekijöille hiljainen ympäristö, jossa on vähemmän häiriötekijöitä, voi auttaa heitä keskittymään ja olemaan tuottavampia. Toisille päivittäiseen työmatkaan liittyvän stressin vähentäminen ja toimistopolitiikan vähentäminen voivat parantaa heidän keskittymiskykyään ja tuottavuuttaan.

Loppujen lopuksi työntekijöiden työskentelyn paremman hallinnan on nähty hyödyttävän sekä työntekijöitä että organisaatioita.

7. Kuinka monet ihmiset haluavat jatkaa etätyötä?

etätyötilastot graphic7

Mukavuuden ja tuottavuuden kasvun vuoksi (muiden etujen ohella) ei ole ihme, että suurin osa etätyöntekijöistä haluaisi tämän järjestelyn pysyväksi.

We Work Remotelyn, etätyöntekijöiden työpaikkalautakunnan, tuoreen kyselyn mukaan 60 % työntekijöistä haluaisi jatkaa niin myös pandemian jälkeen (We Work Remote, 2022).

Kun yritykset sopeutuvat tähän uuteen normiin ja mukautuvat siihen, jotkut alkavat nähdä sen tarjoamat edut. Kun maailma etäutui, Squaren, Microsoftin ja Shopifyn kaltaiset yritykset ilmoittivat sallivansa henkilöstönsä tehdä etätyötä toistaiseksi.

On syytä huomata, että tämä tilasto merkitsee kasvua vuosi sitten etätyöntekijöiden 54 prosentista, jotka sanoivat haluavansa jatkaa etätyötä.

Numerot osoittavat myös, että etäisistä paikoista on voimakas etusija ja kova kilpailu. Saman tutkimuksen mukaan etätyön mahdollistaviin tehtäviin tulee 300 % enemmän hakijoita kuin ei.

8. Etätyön tila Yhdysvalloissa

etätyötilastot graphic8

Viime vuoden raportin mukaan vain 18 prosenttia työntekijöistä ympäri maailmaa teki etätyötä kokopäiväisesti. Vertailun vuoksi Yhdysvalloissa etätyöntekijät työskentelevät etänä kokopäiväisesti 66 % useammin kuin maailmanlaajuisesti keskimäärin (Owllabs, 2019).

Näyttää siltä, ​​​​että etätyö Yhdysvalloissa on saamassa suosiota nopeammin kuin muualla maailmassa. Etätyöskentely on paikoin vielä uusi konsepti, eikä etätyöskentelyn kulmakiviä ole vielä tuttu. Monet yritykset suosivat edelleen perinteisiä menetelmiä työskennellä toimistosta ja pitää kokouksia henkilökohtaisesti.

Jos jaat sen alueen mukaan, Etelä-Amerikassa on enemmän yrityksiä, jotka mahdollistavat täysin etäkokemuksen verrattuna muihin maailman osiin. Freelancereiden suurimmat mahdollisuudet näyttävät olevan saatavilla Australiassa ja Afrikassa. Vertailun vuoksi, jos katsot Eurooppaa, on vähemmän ihmisiä, jotka haluavat siirtyä etätyöhön.

On myös tärkeää huomata, että etätyö olisi joillakin toimialoilla helpompaa kuin toisilla. Teknologiayrityksille voi olla helpompaa soittaa puheluun ja auttaa tiimejä etänä, mutta ehkä joillekin startupeille se ei ole niin yksinkertaista. Suuremmissa organisaatioissa, joissa tiimit jakautuvat eri maihin tai jopa mantereille, ei välttämättä ole merkitystä sillä, päättävätkö mennä fyysiseen toimistoon vai jäädä kotiin. Toisaalta yrityksissä, jotka tarjoavat henkilökohtaista apua työntekijöilleen tai mahdollisille henkilöille, saattaa olla, että muutos etätyöskentelyyn on lähes mahdotonta saavuttaa.

9. Etätyömahdollisuus ajaa työnhakijoita

etätyötilastot graphic9

Etätyöstä on tullut niin suosittua ja haluttua työntekijöiden keskuudessa, että se on nyt välttämätön monille työnhakijoille.

A viimeaikainen kysely osoittaa, että enemmän kuin joka viides (21 %) työnhakija mainitsee mahdollisuuden etätyöskentelyyn keskeisenä motivaattorina työnhaussa (McKinsey, 2022).

Itse asiassa joustava työjärjestely on juuri korkeamman palkan (47 %) ja parempien uramahdollisuuksien (27 %) jälkeen uudelle työpaikalle asetettujen tärkeimpien vaatimusten takana. Ei siinä kaikki. Toinen tutkimus osoittaa, että pandemian alussa työnsä jättäneet työntekijät sanovat, että työpaikan joustavuus oli tärkein syy palata työelämään.

Kun otetaan huomioon nämä keskeiset etätyötilastot, yritykset, jotka haluavat houkutella hyviä ehdokkaita, saattavat haluta harkita joustavien työolojen tarjoamista, koska se voi vain olla työntekijöiden sopimusten katkaisija.

🔥 Empfohlen:  8 samankaltaista verkkokilpailijaa & Vaihtoehtoja, jotka antavat sinulle parempia markkinointitietoja

10. Etätyön tulevaisuus

etätyötilastot graphic10

Etätyö näyttää olevan win-win-vaihtoehto niin työntekijöille kuin yrityksillekin, mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan etätyöntekijöille? Tutkimukset osoittavat sen kaksi kolmasosaa tietotyöntekijöistä ajatella, että toimistot katoavat vuoteen 2030 mennessä (Zapier, 2019).

Nykyisen pandemian myötä kaikenkokoiset yritykset ovat siirtyneet melko nopeasti kotitoimistoihin. Mutta kysymys on edelleen olemassa – ovatko yritykset ja ihmiset valmiita etätyöskentelyyn? Onko tämä ohimenevä trendi vai olemmeko jatkossakin riippuvaisia ​​toimistoista ja työpaikoista?

Kun nykyinen COVID-19-kriisi pitää mielessä, on ymmärrettävää, miksi monet yritykset pyytävät työntekijöitään työskentelemään kotoa käsin. Mutta kysymys kuuluu, kestääkö tämä: kuinka hyvin työnantajat ja työntekijät ovat valmistautuneita työskentelemään kotoa käsin? Ja mikä tärkeintä, pystyvätkö useimmat yritykset suorittamaan jokapäiväisiä tehtäviä etänä?

Alat, kuten media ja tekniikka, ovat joustavampia etätyön suhteen. Todellisen haasteen kohtaavat perinteiset teollisuudenalat tai yritykset, jotka vaativat korkeatasoista koordinaatiota tiimissä, koska niiden on vaikea jäädä täysin etäiseksi.

Kun yritykset tarjoavat työntekijöilleen yhä enemmän joustavuutta työpaikan ja etätyön suhteen, on helppo nähdä, kuinka fyysiset toimistot saattavat vanhentua lähitulevaisuudessa. Oli syy mikä tahansa, näyttää siltä, ​​että etätyö on tullut jäädäkseen. Ja se näyttää olevan hyvä asia kaikille.

Johtopäätös: Etätyötilastot

Vaikka maailma selviää maailmanlaajuisesta pandemiasta, miljoonat työntekijät ovat siirtyneet työskentelemään kotoa käsin. Yksi asia on selvä: etätyö on yleistymässä kaikkialla. Kaikenkokoisissa yrityksissä on etätyön käyttöönottoa työntekijöilleen.

Äkillisen ja odottamattoman etätyöskentelyn myötä kysymme itseltämme edelleen samoja kysymyksiä. Ovatko yritykset valmiita etätyöskentelyyn? Tarjoavatko he työntekijöilleen oikeat työkalut etätyöpaikan perustamiseen? Viihtyvätkö työntekijät kotoa käsin?

Etätyöskentely on organisaatioille käyttämätön mahdollisuus. Näinä testausaikoina yritysten ja työntekijöiden tulee yrittää parhaansa selvittääkseen yhdessä, mikä heille sopii parhaiten. Yritysten on otettava ensimmäinen askel eteenpäin ja tarjottava työntekijöilleen oikeat työkalut, perustettava oikea prosessi ja annettava tarvittava tuki, joka voi kohottaa yrityskulttuuria. COVID-19-epidemia on antanut yrityksille mahdollisuuden arvioida uudelleen työtyyliään ja sitä, kuinka ne voivat optimoida etätyökokemuksen tulevia aikoja varten.

etätyötilastot täysi infografiikka

Yhteenveto: Top 10 etätyötilastot

  1. Yhdysvalloissa 92 miljoonaa ihmistä työskentelee etänä ainakin osan ajasta.
  2. 12,7 % amerikkalaisista työvoimasta työskentelee kokonaan kotoa käsin.
  3. Yhdysvalloissa etätyötä tekevien ihmisten määrä on kasvanut voimakkaasti. Viiden viime vuoden aikana etätyö on kasvanut 44 prosenttia.
  4. Suurin etätyön etu ihmisille on joustava aikataulu.
  5. 25 % kaikista Pohjois-Amerikan ammatillisista työpaikoista on etäisiä vuoden 2022 loppuun mennessä.
  6. Etätyöntekijät ovat tuottavampia, ja 65 % vastaajista sanoi olevansa tuottavampia kotitoimistossaan kuin perinteisessä työpaikassa.
  7. 60 prosenttia työntekijöistä haluaisi jatkaa niin myös pandemian jälkeen.
  8. Yhdysvalloissa etätyöntekijät työskentelevät etätyönä kokoaikaisesti 66 % useammin kuin maailmanlaajuisesti keskimäärin.
  9. 21 % työnhakijoista sanoo etsivänsä mahdollisuutta etätyöskentelyyn.
  10. Tutkimukset osoittavat, että kaksi kolmasosaa tietotyöntekijöistä uskoo, että toimistot katoavat vuoteen 2030 mennessä.

Haluatko oppia lisää?

Haluatko tietää jotain muuta etätyötilastoista ja haluaisitko, että tämä artikkeli sisältyisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!