Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 Facebook-tilastoa, jotka jokaisen markkinoijan tulisi tietää vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 Facebook-tilastoa, jotka jokaisen markkinoijan tulisi tietää vuonna 2023 [Infographic]

Facebookin käytöstä on tullut osa rutiinia. Emme edes huomaa sitä enää. Otamme puhelimemme tai avaamme kannettavat tietokoneemme ja menemme suoraan Facebookiin katsomaan, mitä tapahtuu. Itse asiassa Facebook on tullut elämäämme niin vaivattomasti, että tässä vaiheessa on vaikea kuvitella elämää ennen Facebookia. Olipa kyse politiikasta tai yksityiselämästämme, Facebook on tehnyt tiedon jakamisesta helpompaa kuin koskaan ennen. Tarkoitan, kuinka muuten saisit yhteyden ystäviisi? Tai jaa tarinoitasi? Tai tiedätkö mihin tapahtumiin mennä? Tai… on niin paljon muuta, minkä vuoksi olemme riippuvaisia ​​Facebookista.

Kiistatta, Facebook yhdistää enemmän ihmisiä kuin mikään yritys koskaan aikaisemmin. Ja tämän tietävät myös yritykset. Sosiaalisen median ja erityisesti Facebookin suosio on saanut brändit pohtimaan markkinointistrategioitaan ja suhtautumistaan ​​asiakkaisiin. Ja nyt miljoonat yritykset ympäri maailmaa luottavat Facebookiin pitääkseen yhteyttä ihmisiin. Siksi on erittäin tärkeää, että yritykset ja juuri markkinoijat pysyvät Facebookin trendien edellä saadakseen kaiken irti markkinointitoimistaan.

Saat lisää vinkkejä Facebook-kaupan avaamiseen tutustumalla Facebook-kauppaoppaaseen aloittelijoille. Jos sinulla on jo mainoksia, opi optimoimaan mainoksiasi Facebookin pikselija nosta tulosprosenttiasi.

Tässä on luettelo Facebook-tilastoista, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023:

1. Kuinka moni käyttää Facebookia?

Facebookilla on 2,94 miljardia aktiivista käyttäjää kuukausittain (Meta, 2022). Jos tämä luku ei yllätä sinua, sillä on myös 1,96 miljardia käyttäjää, jotka vierailevat sosiaalisen verkostoitumisen sivustolla päivittäin. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät vierailivat ainakin yhdessä Facebookin ydintuotteista, joita ovat Facebook, WhatsApp, Instagram ja Messenger.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Facebook saavutti ensimmäisen kerran miljardin kuukausittaisen aktiivisen käyttäjän rajan lokakuussa 2012 ja ylitti kahden miljardin aktiivisen käyttäjän rajan lähes viisi vuotta myöhemmin kesäkuussa 2017.

Facebook on saavuttanut niin suuren yleisön, että markkinoijien on mahdotonta jättää huomiotta. Ja koska niin monet Facebookin käyttäjät vierailevat sivustolla päivittäin, se tekee heistä suuren potentiaalisen yleisön digitaaliselle markkinointillesi.

Facebookin mantra on aina ollut maailman tuominen lähemmäksi toisiaan, ja julkaisunsa jälkeen kuluneiden 18 vuoden aikana se ei ole vain saavuttanut sitä, vaan se on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti.

Facebook-tilastot grafiikka2

Mitä tulee sosiaaliseen mediaan, Facebook on voittamaton mestari. Viimeaikaisten tilastojen perusteella Facebook on johtava sosiaalinen alusta, joka tavoittaa 59,0 prosenttia sosiaalisen median käyttäjistä (eMarketer, 2020).

Facebook on perustamisestaan ​​lähtien hallinnut sosiaalisen median maailmaa, ja näyttää siltä, ​​​​että jättiläistä ei voida pysäyttää. Vaikka on monia vahvoja kilpailijoita, kuten Instagram, Snapchat, Twitter ja monet muut, jotka yrittävät kilpailla, Facebook on silti vahvasti kilpailijoiden joukossa.

Facebookilla on eniten aktiivisia käyttäjiä kaikista sosiaalisen median alustoista ja ihmiset viettävät tuntikausia päivässä Facebook-syötteitä selaamalla. Monille heistä Facebook ei ole vain sosiaalisen median alusta, se on elämäntapa.

Yksi syy, miksi Facebook on pystynyt säilyttämään huikean kasvunsa, on sen kyky vastata käyttäjien tarpeisiin. Vuosien saatossa Facebook on ylittänyt kaikki odotukset ja kehittynyt vastaamaan kasvavan käyttäjäkuntansa tarpeita.

🔥 Empfohlen:  5 parasta Gmail-hakkerisovellusta vuonna 2023

Sen halu sopeutua uusimpiin trendeihin ja muutoksiin on myös syy, miksi Facebook jatkaa hallitsemistaan ​​markkinajohtajana.

Tässä on sosiaalisen median markkinoinnin opas, joka voi opettaa sinulle kuinka mainostaa sosiaalisessa mediassa.

3. Facebook-mainostulot

Facebook-tilastot grafiikka3

Facebookin massiivisen kattavuuden ja markkinoijien suosion ansiosta ei ole ihme, että suurin osa Facebookin tuloista tulee mainoksista.

Vuonna 2023 yrityksen odotetaan tuovan maailmanlaajuisesti 153,76 miljardia dollaria mainostuloja (Statista, 2022). Tämä merkitsee 13,1 prosentin vuotuista kasvua edellisvuodesta, mikä on hitain kasvu vähintään kuuteen vuoteen.

Facebookin mainostulojen odotetaan jatkavan kasvuaan ja nousevan 170,82 miljardiin dollariin vuonna 2024. Vuoteen 2026 mennessä asiantuntijat ennustavat suositun sosiaalisen verkoston maailmanlaajuisten tulojen ylittävän 200 miljardia dollaria. Vuodesta 2017 vuoteen 2026 Facebookin vuotuisten mainostulojen ennustetaan kasvavan yli viisinkertaiseksi – 39,94 miljardista dollarista 202,94 miljardiin dollariin. Tämä tarkoittaa 20,2 prosentin keskimääräistä vuotuista kasvua.

Mutta mistä suurin osa Facebookin mainostuloista tulee? Emoyhtiö Metassa viimeisin tulosraportti vuoden 2023 toiselta neljännekseltä Facebookin keskimääräinen liikevaihto maailmanlaajuista käyttäjää kohti on tällä hetkellä 10,63 dollaria. Sen käyttäjillä Yhdysvalloissa ja Kanadassa on korkein keskimääräinen tulo, 53,53 dollaria.

4. Yritykset käyttävät Facebookia

Facebookin tilaston grafiikka4

On enemmän kuin 200 miljoonaa pienyritystä ympäri maailmaa Facebookin työkaluilla (Facebook, 2021).

Yksi sen suosituimmista työkaluista on Facebook-sivu, jolla yritykset voivat julkaista ja jakaa yritystietojaan, kuten osoitetta, yhteystietoja ja kuvauksia tarjoamistaan ​​tuotteista tai palveluista. Tämän avulla brändit voivat merkittävästi lisätä läsnäoloaan verkossa.

Facebook-sivujen käyttämisessä on monia etuja. Niiden kautta yritykset voivat tavoittaa yhden maailman suurimmista yhteisöistä. He voivat myös rakentaa yleisöä ja ottaa yhteyttä ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita heidän tarjonnastaan.

Asiakkaat voivat lähettää Facebook-sivuille kysymyksiä, joihin yritykset voivat vastata, mikä säästää aikaa ja virtaviivaistaa viestintää. Lyhyesti sanottuna Facebook-yrityssivu on yrityksellesi ilmainen tilaisuus lisätä bränditietoisuutta ja edistää positiivista suusta suuhun.

Jos haluat päästä alkuun, tässä on 19 helppoa vaihetta tappavan Facebook-yrityssivun perustamiseen.

5. Kuinka moni amerikkalainen käyttää Facebookia?

Facebookin tilastografiikka5

Yhdysvaltain väestöstä 63,7 prosenttia 13-vuotiaista ja sitä vanhemmista sanoo käyttävänsä Facebookia (DataReportal, 2022). Se on arviolta 210 miljoonaa amerikkalaista.

Facebook on edelleen suosituin sosiaalisen median alusta yhdysvaltalaisten kuluttajien keskuudessa. Osoittaakseen, kuinka hallitseva Facebook on, sama tutkimus osoittaa, että 74,2 prosenttia kaikista yhdysvaltalaisista kuluttajista käyttää sitä (noin kolme neljästä). Tämä on huomattavasti enemmän kuin listalla seuraava ei-Metan omistama yhteisö TikTok, jota käyttää 42,4 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä. Tämän Facebook-tilaston perusteella on turvallista sanoa, että Facebook-markkinointi on oikea tapa edetä brändeille, joiden pääkohdeyleisö on Yhdysvalloissa.

Tarkasteltaessa Facebookin käyttäjien demografisia tietoja Yhdysvalloissa huomaamme, että naiset käyttävät sitä laajemmin kuin miehet. 54,8 prosenttia Facebookin käyttäjistä on naisia, kun taas miehiä on 45,2 prosenttia.

Yhdysvaltalaisten suosiman sosiaalisen median alustan tunteminen voi tarjota arvokasta tietoa markkinoijille, jotka haluavat kohdistaa tavoitteensa näille markkinoille.

6. Nuoret aikuiset käyttävät mieluummin Facebookia

Facebookin tilastografiikka6

Vastoin yleistä käsitystä Facebook on edelleen hallitseva sosiaalisen median alusta nuorille aikuisille. 58 prosenttia Facebookin käyttäjistä on alle 35-vuotiaita (DataReportal, 2022), mikä tarkoittaa, että he kuuluvat Millennialien ja Z-sukupolven ikädemografiaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka meidän pitäisi maksimoida LLM:ien suunnittelukyky ja samalla vähentää laskentakustannuksia? Tapaa SwiftSage: uusi generatiivinen agentti monimutkaiseen interaktiiviseen päättelyyn...

Vaikka muut sosiaalisen median alustat, kuten Snapchat ja TikTok, ovat kasvattaneet suosiota nuorten aikuisten keskuudessa, Facebook on edelleen Millennials- ja Z-sukupolven huomion kohteena. Facebookin demografisten tietojen ymmärtäminen auttaa lisäämään brändisi online-näkyvyyttä ja opastaa sinua siinä, kuinka yrityksesi voi hyötyä markkinoinnista oikeat kanavat.

Kun opit tuntemaan, mitä alustaa kohdemarkkinasi käyttävät suurimman osan ajasta, voit määrittää, mikä alusta on yrityksesi kannalta järkevintä. Tämä vie sinut askeleen lähemmäksi sitoutumisen parantamista kohdeyleisösi kanssa sen sijaan, että tuhlaa markkinointiponnistelujasi mainostamalla alustoilla, joilla kohdeyleisösi ei ole aktiivinen.

7. Facebook-käyttäjät valitsevat mobiilin työpöydän sijaan

Facebook-tilastot grafiikka7

Yksi syy, miksi Facebookista on tullut niin valtava sosiaalinen verkosto maailmanlaajuisesti, on sen mobiili saavutettavuus. Rajoittamaton pääsy useiden mobiilisovellusten ja sen mobiilisivuston kautta on antanut Facebookille etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden ilman mobiililähtöistä lähestymistapaa.

98,3 prosenttia Facebookin käyttäjistä käyttää sosiaalisen median alustaa mobiililaitteillaan (DataReportal, 2021). Tämä tarkoittaa, että vain 1,7 prosenttia Facebookin käyttäjistä kirjautuu sisään yksinomaan pöytätietokoneillaan tai kannettavilla tietokoneillaan.

Facebookin mobiililaitteiden kattavuuden vuoksi ei ole yllätys, että se on yksi ladatuimmista sovelluksista maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Google Play Kaupassa Facebook Messenger, Messenger Lite ja Facebook sijoittuvat usein joukkoon suosituimmat sovellukset.

Tämä Facebook-tilasto auttaa myös korostamaan, kuinka tärkeää on optimoida sisältösi mobiililaitteille. Kun käyttömukavuudesta on tulossa ensisijainen tavoite, mobiilikäytettävyys on asia, jota markkinoijilla ei ole varaa sivuuttaa.

8. Keskimääräinen Facebookissa vietetty aika

Facebook-tilastot grafiikka8

Mitä tulee Facebookissa vietettyyn aikaan, viimeisimmät Facebook-tilastot osoittavat, että käyttäjät käyttävät keskimäärin 19,5 tuntia sosiaalisen median sovelluksessa kuukausittain (DataReportal, 2021).

Tämä tarkoittaa, että sen lisäksi, että se on suosituin sosiaalisen median alusta, se on myös suosituin sosiaalisen median mobiilisovellus. Olipa kyseessä uutissyötteen rullaaminen jonossa päivittäistavaroiden ostojonossa, junassa töihin tai viimeinen vieritys ennen nukkumaanmenoa, on selvää, että Facebookilla on merkittävä rooli kuluttajien jokapäiväisessä elämässä.

Verrattuna muihin suuriin sosiaalisiin sovelluksiin, ihmiset viettävät WhatsAppissa lähes saman verran aikaa, 19,4 tuntia kuukaudessa. Tätä seuraa Instagram, jossa käyttäjät viettävät 10,3 tuntia kuukaudessa. Muuten, WhatsApp ja Instagram ovat myös Facebookin omistamia.

Markkinoijille on tärkeää ymmärtää sosiaalisen median sovelluksissa käytetyn ajan merkitys, sillä mitä enemmän ihmiset viettävät aikaa näissä sovelluksissa, sitä suuremmat ovat heidän mahdollisuudet joutua mainoksille. Tästä syystä on myös hyödyllistä tietää Facebook-tilastot, kuten paras aika julkaista Facebookissa.

Käyttäjän näkökulmasta tämä Facebook-tilasto on mielenkiintoinen, koska Facebook julkaisi työkalun vuonna 2018 jonka avulla he voivat seurata, kuinka kauan he ovat olleet Facebookissa. Sen avulla he voivat myös asettaa aikarajan ja saada automaattisen muistutuksen, kun he ylittävät heille varatun ajan.

9. Markkinoijat rakastavat Facebookin käyttöä

Facebookin tilastografiikka9

Koska Facebook on suurin sosiaalisen median sivusto, se saa kohtuullisen osan huomiosta myös markkinoijilta. Itse asiassa yhtä monta kuin 89% markkinoijista maailmanlaajuisesti käyttävät Facebookia liiketoimintansa mainostamiseen (Statista, 2023).

Yrityksesi koosta riippumatta Facebook on loistava paikka aloittaa sosiaalisen median markkinointityösi. Lähes kaikentyyppinen sisältö toimii hyvin Facebookissa jaettaessa, mikä tekee siitä helppoa aloittaa. Facebookin kautta markkinoijat eivät ainoastaan ​​tavoita kohdeyleisöään, vaan he voivat myös käyttää sosiaalisen median alustaa ollakseen vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa ja parantaakseen suhdettaan heihin. Facebook-mainonta auttaa myös markkinoijia käyttämään tietojaan tarkentamaan strategioitaan ja kohdistamaan yleisönsä kustannus- ja aikatehokkaammin. Katso tämä Facebook-mainokset aloittelijoille -video saadaksesi lisätietoja.

🔥 Empfohlen:  6 uutta Market Brew SEO -työkalua, jotka ennustavat Googlen algoritmien päivitysvaikutukset

10. Bränditutkimus Facebookin kautta

Facebook-tilastot grafiikka10

Facebook on tehokas yhdistämään ihmiset brändeihin ja tuotteisiin. Tuoreen raportin mukaan yli puolet (54,6 %) Facebookin käyttäjistä sanoo käyttävänsä alustaa tuotemerkkien ja/tai tuotteiden tutkimiseen (DataReportal, 2023).

Vielä vaikuttavampaa on, että tämä luku on huomattavasti korkeampi kuin muiden kilpailevien alustojen. Esimerkiksi vain 40,2 % TikTokin käyttäjistä sanoo käyttävänsä sitä uusien tuotemerkkien löytämiseen, ja 36,8 % Pinterestin käyttäjistä tekee samoin.

Facebookista on tulossa yhä tärkeämpi löytöalustana. Käyttäjät eivät vain vietä aikaa alustalla pitääkseen yhteyttä muihin tai jakaakseen lisää elämästään, vaan myös selatakseen, tutkiakseen ja löytääkseen inspiraatiota. Nämä tiedot voivat olla arvokkaita myös markkinoijille, jotta he voivat parantaa asiakaspolkua. Asiakkaan etsimän ymmärtäminen voi johtaa siihen, että markkinoijat voivat helpottaa tuotteiden löytämistä mobiililaitteilla, minkä seurauksena yritykset kasvattavat myyntiä.

Johtopäätös

Tämä on tiivistelmä vuoden 2023 Facebook-tilastojen kymmenen parhaan joukkoon.

On turvallista sanoa, että tänä päivänä yleisösi käyttää Facebookia ja myös kilpailijasi. Pysyäksesi trendien kärjessä sinun on varmistettava, että Facebook-strategiasi on ajan tasalla. Varsinkin kun Facebookin käyttö on kehittynyt vuosien varrella, on tärkeää, että markkinoijat tehostavat peliään näiden Facebook-tilastojen valossa vuodelle 2023. Oikein tehtynä Facebook voi olla pelin muuttaja sinulle ja yrityksellesi.

Facebook-tilastot koko infografiikka

Yhteenveto: Facebook-tilastot

Tässä on yhteenveto Facebook-tilastoista, jotka sinun tulee tietää vuonna 2023:

  1. Facebookia käyttää kuukausittain 2,94 miljardia aktiivista käyttäjää. Sillä on myös 1,96 miljardia käyttäjää, jotka vierailevat sosiaalisen verkostoitumisen sivustolla päivittäin.
  2. Facebook on johtava sosiaalisen median alusta, joka tavoittaa 59 % sosiaalisen median käyttäjistä.
  3. Facebookin vuotuisten mainostulojen ennustetaan nousevan 153,76 miljardiin dollariin vuonna 2023.
  4. Yli 200 miljoonaa pienyritystä ympäri maailmaa käyttää Facebookin työkaluja.
  5. 63,7 % Yhdysvaltain yli 13-vuotiaista käyttää Facebookia.
  6. 58 % Facebookin käyttäjistä on alle 35-vuotiaita.
  7. 98,3 % Facebookin käyttäjistä käyttää sosiaalisen median alustaa matkapuhelimien kautta.
  8. Facebookin käyttäjät käyttävät Facebook-sovellusta 19,5 tuntia kuukaudessa.
  9. 89 % markkinoijista maailmanlaajuisesti käyttää Facebookia mainostaakseen liiketoimintaansa.
  10. 54,6 % Facebookin käyttäjistä käyttää alustaa tuotemerkkien ja/tai tuotteiden tutkimiseen.

Haluatko oppia lisää?

Haluatko tietää jotain muuta Facebookin tilastoista ja haluaisitko, että tämä artikkeli sisältyisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!