Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 Facebook-trendiä, jotka sinun tulee tietää vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 Facebook-trendiä, jotka sinun tulee tietää vuonna 2023 [Infographic]

Yhtenä suurimmista – ellei suurimmista – sosiaalisen median mainosalustoista, joten Facebookilla on paljon perässä, jos yritykset haluavat hyödyntää kaiken sen tarjonnan.

Mikä on trendissä Facebookissa? Mitkä ovat siellä nousevia trendejä ja mikä tärkeintä, mikä näyttää potentiaalisesti Facebookin suosituimpina trendeinä vuonna 2023?

Jos etsit vastauksia näihin kysymyksiin, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa olemme koonneet joitain kuumimmista Facebook-trendeistä. Lue eteenpäin saadaksesi selville, mikä on trendikästä Facebookissa nyt ja tulevina kuukausina vuonna 2023.

1. Facebook Live Back Favor

Yksi suurimmista Facebook-trendeistä vuonna 2023 on todennäköisesti Facebook Liven suosion jatkuminen.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Vuonna 2020, kun hallitukset ympäri maailmaa asettivat rajoituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi, kuluttajat kääntyivät Facebook Liveen saadakseen sosiaalisen kontaktin.

Raportit osoittavat, että siellä oli a 26,9 prosenttia Facebook Liven käyttö lisääntyi vuositasolla vuoden 2020 toisella neljänneksellä ja huikea 126 prosentin kasvu neljässä lyhyessä kuukaudessa.

Toistaiseksi kaikki merkit viittaavat siihen, että alusta on edelleen kuluttajien suosituimpien valintojen joukossa live-sisällön katselussa vuonna 2023. Viimeisimpien tietojen mukaan 42,6 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista käyttää Facebook Liveä live-videoiden katseluun, mikä tekee siitä YouTuben jälkeen toiseksi suosituimman suoratoistokohteen (eMarketer, 2021).

Markkinoijana on selvää, että Facebook Liven käytön edut yhteydenpitoon asiakkaisiisi ovat laajat. Useampien tuotemerkkien voidaan myös odottaa hyppäävän tähän Facebook-trendiin ja ottavan käyttöön tämän alustan vuonna 2023.

2. AR-ekosysteemi Facebookissa

Facebook-trendit grafiikka2

Nopeasti kasvavan lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) markkinoiden koon odotetaan saavuttavan 296,9 miljardia dollaria vuonna 2024, joten tämä on yksi teknologia, jolla on potentiaalia vaikuttaa dramaattisesti Facebookin trendien suuntaan.

Nykyisessä muodossaan Facebookin Spark AR -studio on osoittautumassa erittäin suosituksi käyttäjiensä keskuudessa. Tähän mennessä yli 600 000 sisällöntuottajaa jopa 190 maasta on käyttänyt sitä luodakseen ja julkaistakseen 2 miljoonaa AR-tehosteet Facebookissa ja Instagramissa (TechCrunch, 2021).

Ei siinä kaikki. Aikomuksena on laajentaa se Facebook Messengeriin, joten käyttäjät löytävät sille pian lisää käyttöä. Tämän avulla puhelun osallistujat voivat nauttia jaetuista AR-tehosteista tai jopa pelata videopelejä käynnissä olevan puhelun aikana.

Ottaen huomioon, kuinka nopeasti käyttäjät ovat ottaneet sen käyttöön ja sen suosion nopea nousu, tästä tulee todennäköisesti yksi kuumimmista Facebook-trendeistä vuonna 2023.

3. Facebook-videomarkkinointi kasvaa

Facebook-trendit grafiikka3

Videot on pitkään vakiinnutettu kuluttajien suosikkisisällöksi sosiaalisessa mediassa. Ei liene yllätys, että kasvavan videokysynnän keskellä Facebook-videot ovat jatkossakin brändien parhaiden markkinointistrategioiden joukossa.

Uusimmat Facebook-trendit osoittavat jo nyt, että alustalla julkaistaan ​​yhä enemmän videosisältöä. Videosisällön kokonaisprosenttiosuus vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä nousi 2,6 prosenttia edellisvuodesta 28,8 prosenttiin (Socialbakers, 2020).

🔥 Empfohlen:  10 parasta kiinteistönhallintaohjelmistoa vuonna 2023

Itse asiassa kuvien jälkeen, jotka muodostavat 70 prosenttia kaikesta Facebookin sisällöstä, videoista on tullut alustan toiseksi suosituin postaustyyppi. Ne muodostavat tällä hetkellä 17 prosenttia kaikesta Facebookin sisällöstä, ylittäen linkit ja tilapäivitykset.

Jos tämä on yksi niistä Facebook-trendeistä, joihin aiot hypätä, pidä tämä mielessä: kaikista videoiden pituuksista 65 sekunnista viiteen minuuttiin kestävät videot toimivat parhaiten.

Facebook-trendit grafiikka4

Ei voida kiistää yhteisten etujen voimaa yhdistää ja yhdistää muukalaisia ​​kaikilta elämänaloilta ja kaikkialta maailmasta.

Facebook-ryhmät ovat selkeä todiste tästä. Joka kuukausi niitä on yli 1,8 miljardia ihmiset ympäri maailmaa käyttävät Facebook-ryhmiä, joita hallinnoi yli 70 miljoonaa järjestelmänvalvojaa ja moderaattoria (Facebook, 2021).

Brändinä, sen lisäksi, että luot oman Facebook-ryhmän kommunikoidaksesi ostajien kanssa, sinun kannattaa harkita liittymistä muihin ryhmiin saadaksesi lisää vuorovaikutusmahdollisuuksia. Tutkimusten mukaan näiden ryhmien vastavuoroisuus, epäitsekkäät jäsenet ja auttamishalu ovat tekijöitä, jotka ohjaavat heidän suosiotaan.

Pienellä ystävällisyydellä pääsee pitkälle, ja kun sitä on niin paljon näissä Facebook-ryhmissä, voimme varmasti odottaa tämän olevan yksi vuoden 2023 Facebookin parhaista trendeistä – ja mahdollisesti jopa sen jälkeen.

Facebook-trendit grafiikka5

Nykyisistä ja nousevista Facebook-trendeistä tuskin yllättää se, että yksi liittyy verkkokauppakokemukseen.

Verkkokaupankäynti on ollut jo vuosia osa kuluttajan elämää. COVID-19-pandemian aiheuttama verkkokauppabuumi loi uusia mahdollisuuksia pienyrityksille verkossa. Auttaakseen brändejä vastaamaan tähän trendiin Facebook lanseerasi Facebook-kaupat vuonna 2020 “tekemään ostamisesta ja myymisestä verkossa helpompaa”.

Tämä tarjous edistää sosiaalista myyntiä sen alustalla on osoittautunut onnistuneeksi toistaiseksi. Vuonna 2023 sosiaalisen kaupankäynnin myynnin arvioidaan ylittävän ensimmäistä kertaa 1 biljoonaa dollaria, ja Facebookin käyttäjät johtavat sitä. Tänä vuonna Facebookin on määrä jatkaa hallitsevana sosiaalisen kaupankäynnin alustana, ja sen odotetaan olevan jopa 65,7 miljoonaa ostajaa (eMarketer, 2022).

Verkkokaupan ja jopa sosiaalisen kaupankäynnin vakiintuessa normiksi, odota yhä useammat yritykset hyödyntävän Facebookin 2,99 miljardin käyttäjän käyttäjäkuntaa ja hyppäävän Facebook Shopsiin.

6. Paras muoto sitoutumiselle: valokuvaviestit

Facebook-trendit grafiikka6

Yhtenä sosiaalisen median parhaista markkinointialustoista on tärkeää tietää, mikä Facebookissa on trendikästä. Tämä sisältää enemmän kuin vain tietää, mitkä ovat kuumimmat videot tai meemit. Kyse on myös kuluttajien käyttäytymisen ymmärtämisestä alustalla. Tarkemmin sanottuna, miten ne ovat vuorovaikutuksessa eri sisältömuotojen kanssa.

Uusimmat tiedot osoittavat, että eniten sitoutuneita Facebook-julkaisumuotoja ovat valokuvaviestit. Tällaisten virkojen sitoutumisaste on 0,12 prosenttia. Toisin sanoen jokaisesta 10 000 viestin näkevästä ihmisestä keskimäärin 12 on vuorovaikutuksessa sen kanssa – olipa kyseessä sitten reaktio, kommentti tai jakaminen (DataReportal, 2023). Vertailun vuoksi keskimääräinen sitoutumisaste kaikissa viestityypeissä on 0,07 prosenttia.

🔥 Empfohlen:  Paras aika julkaista Instagramissa vuonna 2023 [Real-Life Data Revelead]

Statusvirkojen sitoutumisaste on toiseksi korkein, hieman alhaisempi, 0,11 %. Kun nämä kaksi viestimuotoa tuovat eniten vuorovaikutusta, ei ole ihme, että sosiaalinen media asiantuntijat kannustavat julkaisemaan enemmän tällaisia ​​viestejä käyttää Facebook-algoritmia ja erottua alustalla.

Facebook-trendit grafiikka7

Kuluttajat haluavat nykyään asioiden nopeaa ja helppoa, mikä ei sisällä vain tuotteiden toimittamista vaan myös yhteydenpitoa yritysten kanssa.

Juuri täällä chatbot-teollisuus on menestynyt ja kukoistaa jatkossakin. Uusimmat tilastot osoittavat, että chatbot-markkinoiden ennustetaan kasvavan vuoden 2019 2,6 miljardista dollarista 9,4 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä (Business Insider, 2020).

Odota samalla, että yhä useammat yritykset alkavat käyttää chatbotteja – kyllä, niiden lisäksi 40 miljoonaa on jo Facebook Messengerissä (ZDNet, 2020).

Hämmästyttävät 20 miljardia viestiä lähetetään kuluttajien ja yritysten välillä joka kuukausi Messengerissä, mikä tekee siitä yhden suosituimmista yritysten viestintäkanavista.

Facebook työskentelee myös jatkuvasti parantaakseen sekä yritysten että kuluttajien viestintäkokemusta. Sen uusimpia ominaisuuksia ovat muun muassa se, että kuluttajat voivat varata aikoja Messengerin kautta ja yritykset voivat luoda viittauskampanjoita itse Messengerissä.

Koska hyödynnettävää on niin paljon, chatbottien ja itse Facebook Messengerin käyttö liiketoimintaan ja myyntiin tulee todennäköisesti olemaan yksi Facebookin suosituimmista trendeistä vuonna 2023.

8. Facebook-tuki pienyrityksille

Pienyritykset joutuivat koronaviruspandemian laukaiseman talouden taantuman pahiten kärsimään.

Mukaan a kyselylähes joka kolmas pieni ja keskisuuri yritys mainitsi yhdeksi ongelmistaan ​​saada luottoa kassavirran lievittämiseksi.

Yrittäessään auttaa Facebook ilmoitti tarjoavansa taloudellista tukea näille kauppiaille. Tämä tuli muodossa 100 miljoonaa dollaria arvosta apurahoja 30 000 yritykselle ympäri maailmaa, jotta ne saadaan aikaan koettelevan ajanjakson aikana (Mother.ly, 2020).

Facebook-trendit grafiikka9

Jos haluat tosissasi menestyä Facebookissa, tämä on yksi Facebook-trendi, johon sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tietyn aiheen asianmukaisuus laskee ja virtaa ajan myötä. Keskustelujen tämänhetkisen johtamisen ymmärtäminen on avainasemassa Facebook-brändin identiteetin rakentamisessa, johon käyttäjät voivat samaistua.

Mukaan a Metan tutkimusjoka analysoi yli neljä miljoonaa globaalia vaihtoa, suurimmat ongelmat, jotka muokkaavat keskusteluja vuonna 2023, ovat tutkiva identiteetti, jalostetut suhteet, vakuuttavat pyrkimykset ja eläneet arvot (Meta, 2023).

Brändit, jotka hyppäävät tähän Facebook-trendiin, haluavat harkita uudelleen lähestymistapaansa alustassa. Esimerkiksi brändisi asiantuntemuksen hyödyntäminen ja vihjeiden antaminen mielenterveyteen, kuntoiluun ja talouteen liittyvistä aiheista voi inspiroida ja kohottaa. Puolustamiesi arvojen korostaminen ja oman osasi tekeminen yhteisön jäsenenä voi myös tehdä sinusta autenttisempaa ja kannustaa myyntiin. Loppujen lopuksi viimeaikaiset brändäystilastot osoittavat, että jopa 77 prosenttia kuluttajista ostaa yrityksiltä, ​​joilla on samat arvot.

Facebook-trendit grafiikka10

Hashtagit esiteltiin ensimmäisen kerran Twitterissä yli kymmenen vuotta sitten, ja ne ovat sittemmin ylittäneet alustat ja jopa siirtyneet sosiaalisen median ulkopuolelle. Nykyään sivustot, kuten Instagram, LinkedIn ja jopa Facebook, ovat itse ottaneet sen käyttöön.

🔥 Empfohlen:  30 parasta kysymystä rekkakuljettajille, jotka eivät lähde

Mutta Facebook ei ole vain pysähtynyt tähän. Viime aikoina se on työskennellyt laajentaa hashtag-ominaisuuttaan auttaa käyttäjiä lisäämään sisältönsä kattavuutta ja kannustamaan sitoutumaan (Social Media Today, 2020).

Tarkemmin sanottuna se esittelee luettelon suositelluista hashtageista, jotka perustuvat ennakoivaan tekstiin hashtag-ehdotuksina käyttäjille. Näihin lukeutuu Facebookissa tällä hetkellä olevien saman hashtagin sisältävien viestien määrä.

Koska näitä testataan edelleen, on todennäköistä, että lisääntynyt keskittyminen hashtageihin on vasta alkua Facebookin pyrkimyksille hyödyntää potentiaaliaan edelleen. Tulevaisuudessa on suuri mahdollisuus, että hashtagit ovat yksi nopeimmin nousevista Facebook-trendeistä vuonna 2023.

Johtopäätös

Yleisesti kutsuttu sosiaalisen median kuninkaaksi on selvää, että Facebookin hallituskausi on tullut jäädäkseen. Yrityksenä paras vaihtoehto olisi hypätä näihin Facebook-trendeihin ja käyttää niitä markkinointi- ja mainontastrategiasi luomiseen.

Toivomme, että tämä Facebook-trendiluettelo voi ohjata sosiaalisen median markkinointiponnistelujasi eteenpäin ja auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi vuonna 2023 ja sen jälkeen.

Facebook-trendit koko infografiikka

Tässä on yhteenveto Facebook-trendeistä, jotka sinun tulee tietää vuonna 2023:

  1. 42,6 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista käyttää Facebook Liveä, toiseksi suosituinta videosuoratoistoalustaa.
  2. Yli 600 000 sisällöntuottajaa 190 maasta on käyttänyt Facebookin Spark AR Studiota yli 2 miljoonan AR-tehosteen julkaisemiseen.
  3. Facebook-videosisällön kokonaisprosenttiosuus vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä nousi 2,6 prosenttia vuoden 2019 kolmannesta neljänneksestä.
  4. Facebook-ryhmien suosion odotetaan kasvavan vuonna 2023. Facebook-ryhmiä käyttää maailmanlaajuisesti jo yli 1,8 miljardia ihmistä.
  5. Yhä useammat kuluttajat tekevät ostoksia Facebookissa vuonna 2023, joka on suosituin sosiaalisen kaupankäynnin alusta, jolla odotetaan olevan 65,7 miljoonaa ostajaa.
  6. Valokuvaviestit saavat kaikista Facebook-viestityypeistä korkeimman sitoutumisasteen.
  7. 40 miljoonaa yritystä käyttää Facebook Messengeriä kommunikoidakseen kuluttajien kanssa, ja tämän odotetaan jatkuvan.
  8. Saatamme nähdä Facebookilta enemmän tukea pienyrityksille sen myöntämien 100 miljoonan dollarin apurahojen lisäksi.
  9. Tutkivat identiteetit, hienostuneet ihmissuhteet, vakuuttavat pyrkimykset ja eläneet arvot ohjaavat keskusteluja Facebookissa vuonna 2023.
  10. Pyrkiessäsi jatkuvasti hyödyntämään hashtagejen potentiaalia, odota niiden käytön Facebookissa kasvavan vuonna 2023.

Haluatko oppia lisää?

Onko jotain muuta, mitä haluaisit tietää Facebookin trendeistä ja toivoisitko, että tämä artikkeli sisältyisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Table of Contents