Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 Google-hakutilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 Google-hakutilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Olemme kaikki jatkuvasti uteliaita. Siksi hakukoneita on olemassa: helpottamaan elämäämme ja sammuttamaan loputonta tiedonjanoamme.

Hakukoneiden ansiosta meillä on mittaamattoman paljon tietoa saatavilla napin painalluksella. On vaikea kuvitella, millaista elämä oli ennen näin helppoa tiedonsaantia. Tämä on niin paljon, että Googlesta on tullut Internetin synonyymi.

Näihin Google-hakutilastoihin tutustuminen auttaa sinua ymmärtämään käyttäjien käyttäytymistä, Internet-hakutrendejä ja kuinka voit optimoida verkkosivustosi saadaksesi kaiken irti resursseistasi. Tai ne voivat vain olla mielenkiintoisia, jos etsit nopeita faktoja Google-hakutilastoista.

Joten aloitetaan 10 suosituinta Google-hakutilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023.

1. Google on suosituin verkkosivusto

Ei ole yllätys, että Google on suosituin verkkosivusto. Numeron lisäämiseksi siihen käydään Googlessa 89,3 miljardia kertaa joka kuukausi (Similarweb, 2022).

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Joka päivä miljardit käyttäjät luottavat Googleen päivittäisten hakujensa tekemisessä. Mutta sen lisäksi, että Google on hakukone, se tarjoaa myös joukon muita palveluita. Tämä sisältää Gmailin, heidän suositun sähköpostipalvelunsa, sekä Google-uutiset, Google-ostokset ja toimimisen video- ja kuvaalustana.

Tässä on toinen hauska fakta Google-hausta: 16,3 % Googlen orgaanisesta liikenteestä Yhdysvalloissa tulee ihmisiltä, ​​jotka hakevat termillä “Google”.

2. Google hallitsee hakukonemarkkinoita

google-haun tilastot grafiikka2

Koska Google on maailman vierailluin verkkosivusto, tämä seuraava tilasto ei ole sinulle kovin yllättävä. Google hallitsee hakukonemarkkinoita. Itse asiassa tammikuussa 2022 Googlella oli 91,9 % markkinaosuudesta (GS Statcounter, 2022).

Tämän tilaston tarkastelussa verrataan Googlen hakukoneiden markkinaosuutta muiden suosittujen hakukoneiden markkinaosuuksiin. Bingillä oli 2,88 % markkinaosuudesta ja Yahoo! sen markkinaosuus oli 1,51 prosenttia. Näitä seurasivat YANDEX 1,27 prosentilla ja Baidu 1,16 prosentilla.

Google-haun käyttöönoton jälkeen vuonna 1997 kaikilla muilla hakukoneilla on ollut melkoisia vaikeuksia päästä samalle tasolle kuin Google. Viimeisen vuosikymmenen aikana Google on säilyttänyt korkean markkinaosuutensa hakukonemarkkinoilla. Ja se saa suurimman osan tuloistaan ​​mainonnasta.

Mutta ajan mittaan Google on myös laajentanut palveluitaan sähköpostiin, tuottavuustyökaluihin, mobiililaitteisiin ja muihin hankkeisiin. Tämä yhdistelmä on myös johtanut siihen, että Google on ansainnut yhden niistä teknologiayritysten korkeimmat tulot vuonna 2021.

3. Kuinka monta Google-hakua tehdään päivässä?

Google-hakutilastot grafiikka3

Joten olemme kaikki olleet uteliaita tästä hakutilastosta. Tiedämme, että Googlessa tehdään paljon hakuja päivittäin. Mutta kuinka monta se tarkalleen on?

Uusimmat tiedot osoittavat, että Google käsittelee sen 99 000 hakua joka ikinen sekunti (Internet Live Stats, 2022). Tämä tekee yli 8,5 miljardia hakua päivässä (Internet Live Stats, 2022).

Katsotaanpa myös, miten Googlen vuosittaiset haut ovat edenneet. Vuonna 1998 Google käsitteli hieman yli 10 000 hakukyselyä päivässä. Vertailun vuoksi vuoden 2006 loppuun mennessä Google käsitteli saman määrän hakuja yhdessä sekunnissa. Joten alle vuosikymmenessä Google muuttui tuskin tunnetuksi olennaiseksi osaksi etsijien jokapäiväistä elämää kaikkialla maailmassa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tarkistaa, onko asiakas kirjautunut Magento 2:een

Asiantuntijoiden mukaan, Googlen menestys ja suosio hakukoneena voidaan selittää sen kyvyllä tarjota käyttäjilleen laadukkaita ja osuvia tuloksia. Tämä tehdään analysoimalla ja ymmärtämällä käyttäjien hakutarkoituksia ja yhdistämällä ne verkkosivustoille, joilla on tarkimmat vastaukset.

4. Google-objektiivin käyttö

google-haun tilastot grafiikka4

Hakukoneiden kuninkaana Google tekee käyttäjiensä kyselyiden tekemisestä todella helppoa.

Google-hakuja ei tehdä vain perinteisten kanavien, kuten työpöytä- ja mobiiliselaimien, kautta, vaan käyttäjät tutkivat myös uusia vaihtoehtoja, kuten Google Lens.

Vuonna 2017 julkaistu Google Lens on tekoälyn ja koneoppimisen avulla toimiva sovellus. Se auttaa käyttäjiä tunnistamaan esineitä älypuhelimen kameroiden kautta. Heidän tarvitsee vain suunnata kameransa kohteeseen ja kysyä Googlelta, mikä se on.

Sen ominaisuuksia myös päivitetään jatkuvasti. Vain hieman yli vuosi julkaisunsa jälkeen Google Lens pystyi tunnistamaan jopa miljardi erilaisia ​​esineitä. Kaikella, mitä se tarjoaa, se osoittaa varmasti vetovoimansa. Nykyään sitä käytetään vastaamiseen 8 miljardia kyselyitä joka kuukausi (Google, 2022).

Lisäksi sen hakutoiminto ei rajoitu vain kuviin. Google Lens auttaa myös kääntämään tekstiä – se tukee yli 100 kieltä – ja sillä on kyky lukea tekstiä ääneen, joista jälkimmäinen on erityisen hyödyllinen käyttäjille, joilla on vaikeuksia lukea pieniä tekstejä.

5. Mobiili Google-hakujen määrä

Google-hakutilastojen grafiikka5

Mobiililaitteiden suosion kasvaessa lähes kaikkialla, Google-haku ei ole poikkeus. Mobiili on ensimmäinen jopa Googlessa. Kun tarkastelemme laitteeseen perustuvien Google-hakujen määrää, näemme sen 63 % Googlen Yhdysvaltain maksuttomasta hakuliikenteestä on peräisin mobiililaitteista (Merkleinc, 2019).

Mobiilihaku tarkoittaa Google-hakuja, jotka tehdään mobiililaitteella, kuten älypuhelimella tai tabletilla. Vuoden 2013 viimeisestä neljänneksestä lähtien mobiilihakuja Google on kasvanut Yhdysvalloissa. Kun verrataan eri laitteiden hakutyyppejä, tablettien tai älypuhelimien käyttäjät tekevät todennäköisemmin paikallisia hakuja etsiessään vastauksia tiettyyn kyselyyn, joka todennäköisimmin perustuu sijaintiin. Mobiililaitteilla tehdyt haut tehdään yleensä vähemmän monimutkaisia ​​tuloksia silmällä pitäen, jotka voivat sisältää nopeita faktoja monimutkaisten aiheiden oppimisen sijaan.

6. Mikä on Googlen haetuin kysely?

google-haun tilastot grafiikka6

Tiedämme siis, että ihmiset tekevät paljon hakuja Googlessa, mutta mikä on Googlen haetuin kysely? Vuonna 2022 “Wordle” oli Googlen haetuin avainsana maailmanlaajuisesti (Google, 2022). Tätä seurasivat “Intia vs Englanti” ja “Ukraina”. Haetuimpien kyselyiden luettelo vaihtelee aiheittain. Eniten haettu henkilö oli Johnny Depp, ja haetuin televisio-ohjelma oli Euphoria.

Se, mitä käyttäjät hakevat, riippuu myös heidän sijainnistaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa sana “Wordle” oli myös haetuin kysely, mutta toisella ja kolmannella sijalla “vaalitulokset” ja “Betty White”. Samaan aikaan Yhdistyneen kuningaskunnan suosituimpien Google-hakujen luettelo näytti hieman erilaiselta. Vaikka “Wordle” oli myös listan kärjessä, toiseksi ja kolmanneksi eniten kyselyt olivat “World Cup” ja “Queen Elizabeth”.

🔥 Empfohlen:  Kaaviotyypit hakukoneoptimoinnissa (sekä strukturoidun datan vinkkejä ja teollisuuden käyttötarkoituksia)

Google-haun tilastot grafiikka7

Edes katsomatta tätä tilastoa, tiedämme, että olemme todella riippuvaisia ​​Googlesta. Käännymme Googlen puoleen vastataksemme kyselyihimme useita kertoja päivässä. Tarkemmin sanottuna 84 % vastaajista käytä Googlea kolme kertaa päivässä tai useammin (Moz, 2019).

Google-haku on nähnyt monia muutoksia viime vuosina. Google on myös lisännyt monia uusia komponentteja normaaleihin hakutuloksiin, joita saimme noin kymmenen vuotta sitten. Päivitysten myötä moniin nopeisiin hakuun vastataan entistä nopeammin Featured Snippets tai Knowledge Panels -paneelien ansiosta. Saamme parempia tuloksia etsimillemme videoille tai kuville, joissa tämä on saattanut olla hakijoille ensisijainen valinta. Askeleen pidemmälle Google esitteli myös “Ihmiset myös kysyvät” -ruudut, jotka auttavat hakijoita syventymään alkuperäiseen kyselyynsä näyttämällä muita kysymyksiä, jotka saattavat liittyä heidän etsimäänsä.

8. Lähes puolet kaikista tuotehauista alkaa Googlesta

Google-haun tilastot graphic8

Kuten monet muutkin haut, myös Google on lähtökohta lähes puolelle tuotehauista. 46 % tuotehauista aloita Googlessa (Jumpshot, 2018). Uusimpien tietojen mukaan Amazon ohittaa Googlen tuotehauissa, sillä 54 % hauista alkaa Amazonista. Jumpshot-raportti osoittaa, että Amazon ja Google ovat vaihtaneet paikkaa vuodesta 2015 vuoteen 2018 ollakseen ensisijainen alusta käyttäjille, jotka aloittavat tuotehaun.

Tämä voi olla myös todella hyödyllistä markkinoijille, jotka yrittävät ymmärtää ostajan matkaa ja kuinka he voivat helpottaa asiakkaidensa elämää. Kun tiedät, mistä tuotehaut alkavat, markkinoijat voivat tietää niiden mahdollisen vaikutuksen asiakkaan ostajan matkan eri vaiheissa. Yrittävätkö markkinoijat sijoittua orgaanisesti tai toimia tehokkaasti Google-mainoksettämä voi olla hyödyllistä sen varmistamiseksi, että he antavat hakijoille oikeat tiedot, jotta he voivat tehdä oikean ostopäätöksen.

9. Ensimmäisen SERP-sivun merkitys

Google-haun tilastot grafiikka9

Jos etsit jotain Googlesta, pysyt todennäköisesti vain ensimmäisellä sivulla. Itse asiassa mukaan analyysi 4 miljoonasta Googlen hakutuloksesta vain 0,63 % ihmisistä napsauttaa Googlen hakutulosten toista sivua (Backlinko, 2022). On mahdollista, että jos käyttäjät eivät löydä etsimäänsä ensimmäiseltä sivulta, he päätyvät vaihtamaan kyselyään sen sijaan, että he siirtyisivät toiselle sivulle.

Sama kysely paljasti myös, että ykköstulosta klikataan 10 kertaa todennäköisemmin kuin 10. sijalla olevaa tulosta. Lisäksi orgaanisen sijoituksen parantaminen yhdellä pisteellä voi lisätä napsautussuhteita 2,8 %. Tämä korostaa yhä enemmän sitä tosiasiaa, että orgaanisilla sijoituksilla on merkitystä. Tärkein syy, miksi haluat sijoittua korkeammalle, on lisätä näkyvyyttäsi käyttäjille. Varsinkin jos olet yritys, sinun tulee pyrkiä olemaan Google SERP:n ensimmäisellä sivulla. Kuten tämä Google-hakutilasto osoittaa, vähennät huomattavasti näkyvyyttäsi menemällä Googlen ensimmäisen sivun ulkopuolelle.

🔥 Empfohlen:  5 parasta ilmaista kielioppivaihtoehtoa vuonna 2023 (UUSI luettelo)

10. Orgaanisten hakujen tulokset

google-hakutilastojen grafiikka10

Orgaaninen haku tuotettu 23 % kaikista sivuston käynneistä vuoden 2019 toisella neljänneksellä (Merkle, 2019). Raportista käy ilmi, että maksuton haku laski edellisvuodesta vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Orgaaniset haut vähenivät kaikilla laitteilla, mutta tämä trendi oli selkein matkapuhelimissa.

Suurin syy orgaanisten hakujen laskuun saattaa johtua maksullisen haun ja suorien sivustokäyntien kasvusta. Tämä ei tarkoita, etteivätkö orgaaniset hakutulokset olisi enää tärkeitä, vaan että muut lähteet ovat saamassa näkyvyyttä. Tärkein syy siihen, miksi orgaaniset tulokset pysyvät parhaana ystäväsi, on se, että orgaaninen liikenne on kohdistettu. Jos hyödynnät tuloksiasi tarjotaksesi ratkaisun tiettyyn käyttäjän kyselyyn, saat todennäköisemmin uuden asiakkaan.

Johtopäätös: Googlen hakutilastot

On selvää, että Google hallitsee edelleen ylivoimaisesti hakumarkkinoita. Mutta se ei tarkoita, että muut hakukoneet tulisi jättää huomiotta. Hakukoneet, kuten Bing, Baidu ja muut, kasvavat jatkuvasti. Siksi on tärkeää, että markkinoijat pitävät muut hakukoneet mielessä, jotta he voivat kohdistaa markkinaraon.

Ei vain sitä, vaan myös alustat, kuten Facebook ja Amazon, ovat ylläpitäneet kasvuaan vuosien ajan. Googlen hakutrendien ymmärtäminen voi avata markkinoijille mahdollisuuksia parantaa napsautussuhteitaan ja tulosprosenttejaan.

Googlen hakutilastot koko infografiikka

Yhteenveto: Googlen hakutilastot 2023

  1. Googlessa vierailee 89,3 miljardia kertaa kuukaudessa.
  2. Googlella on 91,9 prosenttia markkinaosuudesta tammikuussa 2022.
  3. Google käsittelee yli 8,5 miljardia hakua päivässä.
  4. Google Lensiä käytetään 8 miljardia kertaa kuukaudessa.
  5. 63 % Googlen Yhdysvaltain maksuttomasta hakuliikenteestä tulee mobiililaitteista.
  6. “Wordle” oli Googlen haetuin avainsana vuonna 2022.
  7. 84 % vastaajista käyttää Googlea kolme kertaa päivässä tai useammin.
  8. 46 % tuotehauista alkaa Googlesta.
  9. Vain 0,63 % ihmisistä napsauttaa Googlen hakutulosten toista sivua.
  10. Orgaaninen haku tuottaa 23 % kaikista sivuston käynneistä.

Haluatko oppia lisää?

Luuletko, että olemme kattaneet kaikki suosikki Google-hakutilastosi? Vai jäikö meiltä jotain paitsi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Table of Contents