Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 helppoa tapaa säästää sähköä (ja pienentää laskua)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 helppoa tapaa säästää sähköä (ja pienentää laskua)

Sinun ei tarvitse 100 tapaa säästää sähköä nähdäksesi merkittävän eron seuraavassa sähkölaskussasi.

Tarvitset vain tietoa 10 todistetusta tavastamme säästää sähköä kotona, jotta pääset alkuun.

On kesä, takapihalla grillaamisen, uima-altaan äärellä löhöilyn ja… nousevien sähkölaskujen aika vuodesta.

Useimmat ihmiset eivät odota tätä viimeistä elementtiä. Mutta näiden 10 tapaa säästää sähköä kotona, voit olla varma, että teet kaikkesi suojellaksesi ympäristöä – ja lompakkoasi.

Kuinka säästää sähkössä ilmaiseksi

Useimmat näistä tavoista säästää sähköä ovat täysin ilmaisia, ja voit aloittaa heti. Muutamalla energiankulutustottumuksiasi tänään voit säästää rahaa huomisessa sähkölaskussasi.

1. Opettele säätämään ilmastointi oikein

Ilmastointi on huoneen kylmä elefantti sähkölaskuissa. Mikään ei voita kävellä ilmastointilaitteen kylmään seinään kesällä ulkona vietetyn ajan jälkeen.

Vaikka ilmastointi pitää kotisi siedettävänä kesällä, se on ylivoimaisesti suurin lompakkosi tyhjennys. Ilmastoinnin käyttötavan uudelleen harkitseminen voi merkitä sinulle merkittäviä säästöjä.

Aloita vuosittaisella perushuollolla. Tämä sisältää tarkistat ilmastointikanavasi ennen kuin sää lämpenee, vaihda suodattimet ja varmista, että tuuletusaukot ovat todella auki.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sinun tulee vaihtaa ilmastointilaitteen suodatin kuukausittain.

Kuumina päivinä pidä talosi viileänä ja sähkölaskusi pienempänä käyttämällä ilmastointilaitteen energiansäästövaihtoehtoa ja jätä se päälle, kun et ole kotona.

Ilmastointilaitteen kytkeminen “korkealle” päälle, kun astut ovesta sisään yöllä, itse asiassa maksat sähkölaskusi, koska laitteen on käytettävä paljon enemmän energiaa kuuman huoneen jäähdyttämiseen.

Voit säästää jopa 10 % vuodessa lämmityksessä ja jäähdytyksessä kääntämällä termostaattia takaisin 7–10 °F:een 8 tunniksi päivässä normaalista asennostaan.

Tässä ovat ohjelmoitavat termostaatit.

Ohjelmoitava termostaatti voi säästää tonnia rahaa pitkällä aikavälillä (kuten, ). Jos sinulla ei ole sellaista, harkitse sijoittamista. Se on myös yksi helpoimmista tavoista säästää sähköä koko aseta ja unohda -lähestymistavan ansiosta.

Voit esimerkiksi ohjelmoida termostaatin pysymään X asteessa, kun ketään ei ole kotona, mutta tuoda sitten kotisi takaisin haluttuun lämpötilaan (hitaasti) noin tunnin päästä kotiin. Näin sinun ei tarvitse pitää taloasi viileänä koko päivää, kun talo on tyhjä.

🔥 Empfohlen:  30 helppoa osa-aikatyötä tulojesi kasvattamiseen

Se lisää paljon säästyi rahaa.

Kylmällä säällä säästät rahaa noudattamalla samaa lähestymistapaa lämmössäsi.

2. Irrota laitteet, joita et käytä

Kaikki nuo kodin pienemmät laitteet ja laitteet eivät kuluta paljon energiaa yksittäin, mutta yhdessä ne voivat todellakin lisätä.

Tiesitkö, että kaikki, jonka jätät pistorasiaan, kuten leivänpaahdin, kahvipannu jne. (vaikka ne olisi sammutettu), imevät edelleen pieniä määriä sähköä pistorasiasta?

Itse asiassa on arvioitu, että tämä “vampyyrienergia” voisi olla jopa 5 % asuinrakennusten energiankäytöstä.[1]

Periaatteessa, jos se on kytketty, se maksaa sinulle pieniä summia, jotka kasvavat ajan myötä. Mutta tähän ongelmaan on ratkaisu: virtajohdot.

Sen sijaan, että kytket ja irrotat kaikki kodissasi manuaalisesti joka päivä, jos liität esineesi jatkojohtoon ja sammutat sitten nauhan, kun et käytä jotakin, esineesi eivät kuluta energiaa.

Jotkut laitteet käyttävät melko paljon virtaa, mukaan lukien tietokoneet. Kun et käytä tietokonettasi, sammuta se mieluummin kuin anna sen nukkua.

3. Sulje verhot ja ovet

Se ei ole rakettitiedettä… mutta niin monta kertaa ihmiset unohtavat alkeellisimmatkin tavat vähentää kesän jäähdytyskustannuksia. Kaikista tavoista säästää sähköä kotona tai koulussa, tämä on ylivoimaisesti helpoin (ja se on ilmainen).

Verhojen pitäminen suljettuna päivän aikana estää auringonpaisteen lämmittämästä kotiasi ja vähentää sisääntulevaa lämpöä jopa 30 %.

Se on ylimääräistä lämpöä, jota ilmastointilaitteen ei tarvitse kompensoida!

Harkitse markiisien asentamista etelään ja länteen päin oleviin ikkunoihin vähentääksesi entisestään taloosi tulevan lämmön määrää.

Lämpö nousee – se on yksinkertainen fysiikan tosiasia. Jos sinulla on kaksikerroksinen koti, säästä ilmastointikuluissa sulkemalla ovet ylemmissä kerroksissa, kun sinä ja perhe olette pääasiassa alakerrassa.

Avaa ovet noin puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Vaikka sinulla olisi keskusilmastointi, harkitse ikkunayksiköiden asentamista makuuhuoneisiin ja niiden käyttöä yöllä sen sijaan, että pidät koko talon viileänä. Koska aamu on päivän viilein osa, talosi tuntuu todennäköisesti mukavalta herätessäsi.

Kuinka säästää sähkölaskuissa talvella

Joillakin alueilla talvi voi mahdollisesti kaksinkertaistaa energialaskusi yön yli. Mutta onneksi nämä ideat voivat auttaa sinua alentamaan sähkölaskujasi talvella eron kompensoimiseksi.

🔥 Empfohlen:  33 tapaa ansaita rahaa myymällä valokuvia verkossa

4. Tarkista eristys

Kukaan ei välitä kodistasi enemmän kuin sinä – mukaan lukien sen rakentaja. Jos kyseinen henkilö teki huonoa työtä ullakon eristämisessä, saatat heittää pois satoja dollareita joka vuosi.

Energy.gov arvioi, että lähes 20 % talvisähkölaskustasi muodostuu ullakon kautta tapahtuvasta lämmönhukasta.[2]

Onneksi lasikuitueristys on suhteellisen edullinen ja säästää varmasti rahaa pitkällä aikavälillä.

Kärki: Googlesta löytyy paljon tee-se-itse-oppitunteja oman kodin eristämisestä lasikuitueristeellä. Muuta Mike Rowe -tyyppinen työ yhdeksi hauskimmista tavoista säästää sähköä koko perheen kanssa.

5. Asenna/vaihda sääkuoritus

Laiskuus on lompakkosi pahin vihollinen. Todennäköisyys on, että jos tulisin tarkastamaan kotisi juuri nyt, löytäisin noin 3 oviaukkoa, joissa on vaurioitunut tai kokonaan puuttuva sääkuoritus; Älä välitä kotisi kymmenistä ikkunoista.

Tee minulle palvelus. Katso tämä siisti video ja vaihda sitten suojanauha välittömästi.

6. Yhdistä pakastimet

Onko sinulla pakastin, jota käytät vain metsästyskaudella tai vain juomille? Jos se ei ole ääriään myöten täynnä, harkitse asioiden yhdistämistä ja sen irrottamista kokonaan.

Toinen pakastin kotonasi kuluttaa jopa 400 wattia kokonaisenergiankulutuksestasi. Se on myös noin 100,00 dollaria, jonka heität pois vuosittain, jos käytät sitä tuskin.

Lisää energiansäästöideoita

Jos yllä olevat tavat säästää sähköä eivät tee tarpeeksi suurta kolhua sähkölaskussasi, harkitse vielä lisää energiansäästöideoita alla.

7. Vähennä suurten laitteiden energiahukkaa

Vaikka pesukone, kuivausrumpu ja astianpesukone ovat energiatehokkaita, ne muodostavat muun merkittävän osan sähkölaskustasi. Onneksi on energiansäästövinkkejä, joita voit käyttää ympäri vuoden vähentääksesi näitä kustannuksia.

Aloita elämään näiden kahden perussäännön mukaan (yllätyt kuinka monet ihmiset eivät noudata näitä):

1. Käytä vain täydellä kuormalla, jotta käytät niitä harvemmin.

2. Käytä suuria laitteitasi ruuhka-aikoina – yleensä klo 20 jälkeen – kun sähkön hinnat ovat alhaisemmat.

Tässä on parhaat tavat säästää rahaa jokaisen laitteen kanssa:

  • Pesukone – Pese pyykit kylmässä vedessä. Sen lisäksi, että voit sekoittaa tummempia ja vaaleampia sävyjä, säästät energiaa välttämällä lämmityselementtiä. Vaatteesi ovat silti täysin puhtaita.
  • Kuivausrumpu – Tämä on tiukempi, vaikka voit valita pienemmät asetukset. Paras tapa säästää energiaa vaatteiden kuivauksessa on antaa auringon tehdä se. Mikään ei voita aurinkokuivatun pyykin tuoretta tuoksua. Kaikki eivät pysty tähän – joissakin kaupungeissa on pesulinjoja vastaan ​​annettu määräyksiä – eivätkä kaikki halua, mutta kannattaa kokeilla lämpimällä säällä.
  • Astianpesukone – Astioiden, kattiloiden ja pannujen ja astioiden ei todellakaan tarvitse käydä läpi lämmitettyä kuivausjaksoa. Jos et halua kuivata niitä vanhanaikaisesti tiskipyyhkeellä, jätä astianpesukoneen luukku auki ja anna ilman huolehtia kuivumisesta.
🔥 Empfohlen:  5 tapaa kasvattaa sähköistä kaupankäyntiäsi tekstiviestien avulla

8. Sammuta tarpeettomat valot

Kuinka monta kertaa äitisi huusi sinulle varttuessaan sammuttamaan kaikki valot ennen kuin lähdit kotoa?

Noin 4 miljardia kertaa – ja hyvästä syystä. Bchydron mukaan vain kahden 100 watin hehkulampun sammuttaminen kotonasi kahdeksi tunniksi päivässä voi säästää noin 12 dollaria vuodessa.[3]

Mieti nyt, kuinka monta hehkulamppua sinulla on kotonasi.

Mieti nyt, kuinka paljon rahaa heität pois joka vuosi.

Lopeta tuo.

9. Ota kylmä(er) suihku

Vesi on kallista lämmittää. Todella kallista. Jos etsit tapoja säästää sähköä, aloita jättämällä muutaman minuutin pois suihkusta joka päivä.

Vähemmän vedenkäytön ilmeisen edun lisäksi säästät myös sähköä (vinkki: vesi ei vain kuumene itsestään).

10. Irrota uuni

Uunin hylkääminen ei luultavasti ole sellainen, jota olet ajatellut, mutta silti helppo tapa säästää sähköä.

Pienitehoisten laitteiden, kuten leivänpaahdin, mikroaaltouunin ja pata-uunien, käyttö voi säästää suuria summia. Mikroaaltouuni on lähes 4 kertaa energiatehokkaampi kuin uuni. Jos lämmität ruokaa tai valmistat sitä ensimmäistä kertaa, vähäisen “maun” uhraaminen säästää ainakin vähän rahaa.

Aiheeseen liittyvät: 15 budjetointivinkkiä rahasi seuraamiseen oikealla tavalla

Table of Contents