Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 Instagram-trendiä, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 Instagram-trendiä, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Ulos vanhasta, sisään uudesta.

Jos sinulla on verkkokauppayritys, yksi tärkeimmistä asioista, joiden kanssa pysyt aina ajan tasalla, on uusimmat markkinointitrendit.

On tärkeää tarkastella taaksepäin, mistä kampanjoista kuluttajat nauttivat, mitkä toimivat, mitkä eivät ja mitä on odotettavissa jatkossa kaikilla markkinoimallasi alustalla.

Yli miljardi aktiivista käyttäjää maailmanlaajuisesti, on mahdollista, että Instagram on tällä alustaluettelolla. Tämä tarkoittaa, että haluat tietää, mitkä ovat viimeisimmät Instagram-trendit, jotta voit hyödyntää niitä oikein vuoden 2023 Instagram-markkinointiponnisteluissasi.

Tässä viestissä käsittelemme Instagramin trendejä vuonna 2023. Näin saat kaikki tiedot, joita tarvitset Instagram-markkinointistrategian muokkaamiseen, säätämiseen ja suunnitteluun sen mukaisesti.

Mennään asiaan.

1. Instagram Stories: vaikuttajamarkkinoinnin selkäranka

Ensimmäinen Instagram-trendi liittyy Instagram Storiesiin.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Vaikka se lanseerattiin vain kuusi vuotta sitten, ei kestänyt kauan, kun se lujasti itsensä yhdeksi Instagramin huipputrendeistä ja valloitti Instagram-käyttäjien sydämet kaikkialla maailmassa. Nykyään sitä ei pidetä vain yhtenä alustan suosituimmista ominaisuuksista, vaan myös joukosta emoyhtiö Metan parhaat tuotteet.

Erityisesti Instagramin Stories-ominaisuudesta on tullut avaintekijä vaikuttajamarkkinoinnissa – jopa 96 % vaikuttajista sanoo julkaisevansa sisältöä Storiesissa säännöllisesti.

Ei siinä kaikki. Lähes yhdeksän kymmenestä (86 %) brändit sanovat, että Instagram Storiesilla on ollut vaikutusta heistä tuotettuun sisältöön (Tribe Dynamics, 2021).

Jatkossa kaikki merkit viittaavat Storiesin lisääntyvään käyttöön ja se on yksi kuumimmista Instagram-trendeistä vuonna 2023: 59 % Instagramin vaikuttajista on alkanut käyttää Storiesia “paljon useammin” kuluneen vuoden aikana.

2. Kelojen käytön Instagramissa odotetaan kasvavan

Instagram-trendit graphic2

Instagram Reels, jonka avulla käyttäjät voivat luoda ja muokata lyhyitä, 15 sekunnin videoita, lanseerattiin vuonna 2020. Käyttöönoton jälkeen sitä on kutsuttu monella eri tavalla –”Facebookin TikTok-kilpailija” ja “TikTok-klooni” heidän joukossa.

Ottaen huomioon TikTokin vaikuttavan kasvun viime vuosina ja Reelsin yhtäläisyydet sen kanssa, ei ole yllätys, että Reelsin suosio on noussut pilviin. Ja Instagramin kanssa työskentelee ominaisuuksien parantamiseksi Reelsin käytön odotetaan kasvavan vuonna 2023 (myöhemmin 2021).

Yksi suurimmista tapahtumista, joita voimme odottaa näkevämme, on parannukset Reelsin kassaprosessiin Instagram-ostosten kannustamiseksi.

Asiantuntijat ennustavat Instagramin ottavan käyttöön entistä kehittyneempiä videonmuokkaustyökaluja ja interaktiivisia suodattimia houkutellakseen lisää sisällöntuottajia Reelsiin. Alustan sanotaan jo olevan “Danceify”-vaihtoehdon testaaminen kelojen sisällä, jonka avulla käyttäjät voivat ladata videon valittuun musiikkikappaleeseen.

3. Instagram Live To Live On

Instagram-trendit graphic3

Kelat ei ole ainoa ominaisuus, jota Instagram haluaa parantaa tänä vuonna.

Kun maat joutuivat rajoituksiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi, live-videoiden katsomisesta Instagramissa tuli yksi nopeimmin kasvavista Instagram-trendeistä. Nykyään se on keskeinen osa yleistä Instagram-kokemusta, ja sen arvioidaan olevan ohi 1 miljoona ihmistä katso Instagram Livenä joka päivä.

🔥 Empfohlen:  Onko sinulla Fitbit? Sinun on pian linkitettävä Google-tili

Kun otetaan huomioon sen mahdollisuudet, ei ole ihme, että Instagram haluaa houkutella lisää käyttäjiä lisäämällä Instagram Liven toimintoja. Aiemmin tänä vuonna yritys ilmoitti suunnitelmista tuoda käyttäjien profiileihin banneri, joka kertoisi muille tulevista livelähetyksistä (TechCrunch, 2022). Kaikki kiinnostuneet voivat jopa tilata ja vastaanottaa muistutuksia ja ilmoituksia live-tapahtumasta.

Muiden raporttien mukaan sosiaalinen verkosto tulee olemaan Live Moderator -vaihtoehdon lisääminen antaa sisällöntuottajille mahdollisuuden valvoa vuorovaikutusta lähetyksen aikana (Protocol, 2022). Tämä sisältää kommenttien ilmoittamisen, kommenttiominaisuuden poistamisen tietyiltä katsojilta ja jopa niiden poistamisen kokonaan.

Koska töissä on niin monia parannuksia, voimme varmasti odottaa Instagram Liven käytön lisääntyvän tänä vuonna.

Instagram-trendit graphic4

Verkkokaupan suosion kasvaessa ja Instagram-käyttäjien määrän kasvussa, yksi tämän vuoden tärkeimmistä Instagram-trendeistä on Instagramissa ostosten määrän kasvu.

Vaikka Instagram ei ehkä ole oletusalusta, kun ajatellaan verkko-ostoksia, luvut osoittavat, että alustalla on kaupankäyntimahdollisuuksia: 44 % Instagrammerista käyttää sovellusta ostosten tekemiseen vähintään kerran viikossa (Instagram, 2021).

Tästä täysin tietoisena alusta tuo jatkuvasti markkinoille uusia ominaisuuksia, jotka vastaavat yritysten mainontatarpeita, jotta ne voivat kohdistaa kuluttajiin ostosuppilon eri vaiheissa.

Esimerkiksi Instagramin emoyhtiö Meta ilmoitti laajentavansa Shops-mainosten pääsyä. Tämän ansiosta käyttäjät voivat tehdä ostoksia suoraan mainoksesta napauttamalla kassalla. Muita uusia työkaluja ovat myös tuotesivut ja arvostelut, jotka tarjoavat brändeille enemmän mahdollisuuksia pitää yhteyttä asiakkaisiinsa ja olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.

Ostajien kanssa viettää yhä enemmän aikaa Instagramissa ja brändi- ja tuotetutkimus Instagramissa tekemien suosituimpien toimintojen joukossa, älä ylläty nähdessäsi sovelluksen sisäisten ostosten suosiota Instagramissa vuonna 2023.

5. Instagramin Tutki-välilehti

Instagram-trendit graphic5

Osa Instagramin pyrkimyksistä pitää käyttäjät sitoutuneina selaamisen aikana on tullut Instagramin Tutki-sivun muodossa. Sitä yritys käyttää esitelläkseen käyttäjilleen aiemmin tuntematonta sisältöä.

yli 50 % Instagram-tileistä käyttää Explore-ominaisuutta vähintään kerran kuukaudessa (Instagram, 2019). Kun Instagram pyrkii jatkuvasti tekemään siitä käyttäjäystävällisempää, mukaan lukien uudelleensuunnittelut ja navigoinnin helpottavat pikakuvakkeet, Exploreen käytetty aika ja käyttötiheys todennäköisesti lisääntyvät.

Tämä tekee siitä erittäin houkuttelevan kanavan, jonka kautta yritykset voivat kasvattaa kattavuuttaan ja brändin tunnettuutta. Odotamme kuitenkin vuoden 2023 suosituimpiin Instagram-trendeihin sisältyvän brändien välistä kilpailua näkyvyydestä Instagram Exploressa, mikä lisää heidän Instagram-sisältönsä sitoutumista.

Instagram-trendit graphic6

Instagram on saattanut aloittaa alustana yksinkertaiselle kuvien jakamiselle, mutta se on nyt historiaa. Selatessasi Instagramia tänään näet sisältöä, joka eroaa huomattavasti sisällöstä, joka lanseerasi Instagramin mainetta vuosia sitten.

Instagram-käyttäjät käyvät nyt kokonaisia ​​keskusteluja monista eri aiheista alustalla. Yrityksen omistajana sinun on tiedettävä, mitkä aiheet ovat nousussa Instagramissa, jotta voit osallistua keskusteluun. Yksi tietty kohdeyleisö, johon haluat kuitenkin ottaa yhteyttä, ovat Z-sukupolven käyttäjät, koska he muodostavat suurimman Instagram-käyttäjien ikäryhmän.

🔥 Empfohlen:  Apple Music vs Spotify vs Amazon Music: kumpi on parempi?

Instagramin mukaan, kuumimmat keskustelunaiheet Instagram Gen Z -käyttäjien keskuudessa vuonna 2023 ovat kestävyys, sosiaaliset syyt, itseilmaisu, identiteetti ja keittiö (Instagram, 2022). Tässä on joitain tilastoja, jotka osoittavat, kuinka paljon näillä ongelmilla on merkitystä heille:

 • Suurin osa Z-sukupolvista sanoo aikovansa tehdä omat asunsa vuonna 2023.
 • Yli puolet aikoo tehdä ostoksia tukeakseen sosiaalisia asioita ja yhteisöjä.
 • Kaksi kolmesta Z-sukupolven käyttäjästä haluaa kokeilla uusia verkosta löydettyjä ruokia.

7. Merkkimerkkisten AR-suodattimien käyttö

Instagram-trendit graphic7

Siitä lähtien, kun Facebook julkisti Spark AR:n (lisätyn todellisuuden alustan, jonka avulla käyttäjät voivat luoda erikoistehostesuodattimia) julkiseksi vuoden 2019 puolivälissä, yli miljardi ihmistä maailmanlaajuisesti ovat käyttäneet sitä.

Brändit olivat ensimmäisiä hyppää tekniikkaan tarjota asiakkaille tuoreen ostokokemuksen. Tämä sisältää kosmetiikkayritykset, jotka antavat käyttäjille mahdollisuuden valita erilaisia ​​meikkisävysuodattimia ja käyttää niitä kuviinsa nähdäkseen, miltä ne näyttävät (myöhemmin, 2020).

Kuluttajat voivat myös “kokeilla” erilaisia ​​asuja tai sijoittaa esineitä koteihinsa ilman, että heidän tarvitsee edes nähdä niitä henkilökohtaisesti.

Kun otetaan huomioon niiden potentiaali, odotamme näiden merkkisten AR-suodattimien olevan yksi Instagramin suosituimmista trendeistä vuonna 2023, ja yritykset eivät epäröi hyödyntää sitä markkinointityökaluna.

Instagram-trendit graphic8

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Joten kuvittele, mitä useat kuvat ja/tai videot tai molempien yhdistelmä voivat tehdä.

Instagramin karusellipostauksista on tullut yksi sen suosituimmista viestiformaateista sen julkaisun jälkeen vuoden 2017 alussa. Nykyään sen kasvu ei osoita pysähtymisen merkkejä.

Pian julkaisun jälkeen vain murto-osa (3–4 %) kaikesta Instagramin sisällöstä julkaistiin karusellijulkaisuna. Kelaa kolme vuotta eteenpäin heinäkuuhun 2020, ja tämä luku nousi 19,4 % (Markkinointikaaviot, 2020).

Pelkästään vuonna 2020 karuselliviestien osuus kaikista Instagram-postauksista kasvoi kuukausittain niin paljon, että analyytikot ennustivat niistä olevan tulossa Instagramin ensisijaiseksi orgaanisen sisällön muodoksi.

Jos nämä luvut jatkavat tiellä, jolla he ovat, ei ole epäilystäkään siitä, että karuselliviestit ovat yksi vuoden 2023 Instagram-trendeistä.

9. Instagramin lähetyskanavaominaisuus

Instagram-trendit grafiikka9

Yksi Instagramista uusimmat ominaisuudet on sen lähetysominaisuus nimeltä “Channels”. Se on yksi-moneen viestintätyökalu, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa uutisia ja olla yhteydessä useisiin seuraajiin livenä (Instagram, 2023).

Lähetyskanavien avulla sisällöntuottajat voivat jakaa tekstiä, valokuvia, videoita, äänimuistiinpanoja ja jopa kyselyitä seuraajiensa kanssa. Tämä auttaa pitämään heidät ajan tasalla uusimpien uutisten ja kurkistusten kanssa.

Toistaiseksi lähetyksen seuraajat voivat osallistua vain reagoimalla ja osallistumalla kyselyihin. Mutta Instagram sanoo työskentelevänsä ottamaan pian käyttöön lisää ominaisuuksia, joihin sisältyy mahdollisuus saada toinen sisällöntuottaja osallistumaan lähetykseen.

🔥 Empfohlen:  Luonnollisen kielen käyttöliittymän määritelmä & Merkitys

10. IGTV ottaa keskiosan

Instagram-trendit grafiikka10

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tässä Instagram-trendien luettelossa vuonna 2023 on IGTV:n (Instagram TV) lisääntynyt käyttöönotto.

Käyttö todennäköisesti kiihtyy sen jälkeen, kun Instagram ilmoitti suunnitelmistaan salli mainokset pitkällä videoalustallaan (Social Media Today; Instagram, 2020).

Tämä tekee sisällöntuottajille houkuttelevampaa aloittaa pidempien videoiden tuottaminen IGTV:lle ja yrittää ansaita rahaa mainosmahdollisuuksista, sekä brändien saada nimensä uusien silmien eteen tietoisuuden lisäämiseksi.

Raporttien mukaan IGTV-sisällöntuottajat saavat saman prosenttiosuuden mainostuloista kuin YouTube-käyttäjät, mikä saattaa nostaa Instagramin mahdolliseksi kilpailijaksi.

Johtopäätös

Siinä se on. Nämä ovat 10 Instagram-trendiä, jotka sinun tulee tietää vuonna 2023.

Näiden avulla sinun pitäisi olla varusteltu tarpeeksi tiedolla luodaksesi Instagram-markkinointistrategian, joka vie sinut askeleen edellä kilpailijoitasi.

Oletko Instagram-markkinoinnin ammattilainen vai yksinkertaisesti innokas käyttäjä? Mitä mieltä olet näistä Instagram-trendeistä ja mihin niistä odotat todella kiinnittävän?

Kerro meille jakamalla ajatuksesi alla!

instagram-trendit koko infografiikka

Tässä on yhteenveto Instagram-trendeistä, jotka sinun tulee tietää vuonna 2023:

 1. Instagram Stories tulee jatkossakin olemaan keskeinen osa Instagramin vaikuttajamarkkinointia (Tribe Dynamics, 2021).
 2. Kelojen käytön odotetaan lisääntyvän, kun Instagram pyrkii parantamaan ominaisuutta.
 3. Koska Instagram pyrkii tehostamaan Instagram Liven toimintoja, voimme odottaa käytön lisääntymistä.
 4. Yli kaksi viidestä Instagram-käyttäjästä tekee ostoksia sovelluksessa viikoittain (Instagram, 2021).
 5. Yli puolet kaikista Instagram-tileistä käyttää Explore-ominaisuutta vähintään kerran kuukaudessa (Instagram, 2019).
 6. Aiheita, jotka ohjaavat keskusteluja Z-sukupolven käyttäjien keskuudessa vuonna 2023, ovat kestävyys, sosiaaliset syyt, itseilmaisu, identiteetti ja keittiö (Instagram, 2022).
 7. Yli miljardi ihmistä on käyttänyt Instagramin merkkituotteita AR-suodattimia sen jälkeen, kun ne tulivat julkisuuteen, ja ne tulevat valtavirtaan Instagramissa (myöhemmin, 2020).
 8. Lähes joka viides Instagram-postaus julkaistaan ​​nykyään karusellipostauksina (Marketing Charts, 2020).
 9. Instagramin äskettäin lanseeratun lähetyskanavaominaisuuden tavoitteena on auttaa brändejä tiivistämään siteitä seuraajiin (Instagram, 2023).
 10. Instagramissa käyttäjät voivat nyt alkaa ansaita rahaa IGTV:stä mainosten avulla (Social Media Today, Instagram, 2020).

Haluatko oppia lisää?

Onko jotain muuta, mitä haluaisit tietää Instagram Trendsistä ja toivoisitko, että tämä artikkeli sisältyisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!