Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 kiinnostavaa sisältöideaa rahoituspalveluihin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 kiinnostavaa sisältöideaa rahoituspalveluihin

Talousneuvojat ovat suosittuja. Yli yksi kolmesta Amerikkalaiset työskentelevät yhden kanssa.

Jopa niin, monet neuvonantajat eivät saavuta täyttä potentiaaliaan. Yksi syy tähän on se, että he eivät harjoita sisältömarkkinointia. Näin ollen asiakkaat eivät löydä niitä helposti tai opi niistä tarpeeksi voidakseen luottaa heihin kovalla työllä ansaitulla rahalla.

Hyvä uutinen on, että talousneuvojien ei tarvitse missata kaikkea, mitä sisältömarkkinoinnilla on tarjottavanaan. Seuraavassa on kokeiltuja tapoja luoda loistavaa alaan liittyvää sisältöä, joka tuo liikennettä ja asiakkaita.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

1. Taloudellisten käsitteiden selittäminen maallikoiden ehdoilla

Talouskäsitteiden liiallinen selittäminen voi karistaa potentiaaliset asiakkaat, jotka tuntevat alan kielenkäytön. Riittämättömät selitykset eivät auta potentiaalisia asiakkaita, jotka eivät tiedä paljon rahoitussijoituksista.

Siksi sinun on määritettävä kohdeyleisösi tarkasti. Sisällösi ei voi houkutella kaikkia. Sen on kuitenkin vedottava ihmisiin, jotka todennäköisimmin muuttuvat asiakkaiksi.

Älä yritä selittää kaikkia alan termejä kerralla. pikemminkin segmenttien selitykset, jotka vastaavat tiettyä palvelua etsivien ihmisten tarpeita. Barron’s tekee tämän loistava artikkeli ehdoista, jotka on tiedettävä, kun etsit rahoitusneuvojaa.

2. Vaiheittaisten sijoitus- ja säästämisoppaiden luominen

Useimmat ihmiset rakastavat vaiheittaisia ​​oppaita. Ne tarjoavat yksityiskohtaista tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa. Niiden avulla ihmiset voivat tehdä asioita, joita he eivät ole koskaan ennen tehneet.

Talousneuvojana saatat olla huolissasi siitä, että vaiheittainen opas rohkaisee tee-se-itse-rahoitusta, joka maksaa sinulle asiakkaille. Älä ole huolissasi.

Oppaan ei tarvitse ottaa paikkaasi. Voit käsitellä aiheita, kuten sijoitusvaihtoehtojen valintaa tai sijoitusten määrän päättämistä. Voit (ja sinun pitäisi) myös käyttää kappalettasi rohkaistaksesi ihmisiä hakemaan ammattiapua ja neuvoja.

Tämäntyyppinen sisältö on ihanteellinen ihmisille, joilla on vähän kokemusta taloudellisista sijoituksista. Voit kuitenkin luoda myös korkeatasoisia, erikoistuneita oppaita sijoituskokemuksen omaaville.

🔥 Empfohlen:  Miksi sinun pitäisi kohdistaa nollahakuavainsanoihin

3. Vinkkejä tehokkaaseen budjetointiin ja rahanhallintaan

Tämäntyyppiset artikkelit vetoavat keskiluokkaisiin ihmisiin, joilla ei ole paljon käytettävissä olevia tuloja. Ne voivat myös houkutella eläkeläisiä tai eläkeläisiä, joilla on rajoitettu budjetti.

On myönnettävä, että verkossa on paljon artikkeleita tästä aiheesta. Useimmat eivät kuitenkaan ole viisaiden rahoitusneuvojien kirjoittamia. Tehtäväsi antaa sinulle valtuudet tarjota ainutlaatuista tietoa aiheesta.

4. Tosielämän tarinoita taloudellisesta menestyksestä ja muutoksesta

Tarinat kiinnostavat erityisesti ihmisiä, jotka eivät vielä ole varmoja talousneuvojan palkkaamisen eduista. Ne luovat yhteyden ja rakentavat luottamusta.

Tarinat voivat olla inspiroivia tai varoittavia. Ne voivat inspiroida, motivoida tai jopa herättää vihaa tai turhautumista. Tärkeintä on, että tarinasi herättävät tunteita ja saavat ihmiset toimiin.

Julien ja Kiersten Saunders pitävät talousblogia “Rich and REGULAR”, joka liittyy heidän matkaansa vaurauden luomiseen. Pari kiittää heidän rakkauttaan tarinankerrontaan auttaa heitä luomaan menestyvää sisältöä.

5. Alan asiantuntijoiden kutsuminen jakamaan näkemyksiä ja neuvoja

Ritholtz Wealth Managementin blogi “The Big Picture” on huippuneuvojan blogi Yhdysvalloissa. Siellä on säännöllisesti alan asiantuntijoita keskustelemassa omaan osaamisalueeseensa liittyvistä aiheista.

Valitse ihmiset, joiden asiantuntemus houkuttelee kohdeyleisösi. Voit lähettää haastatteluja tekstinä, äänenä tai videona.

6. Kysymyksiä ja vastauksia yleisiin taloudellisiin huolenaiheisiin ja kyselyihin

Googlen Suositellut katkelmat korostavat vastauksia suoriin kysymyksiin, joihin käyttäjä kirjoittaa. Sanomattakin on selvää, että sivustosi Suositellut katkelmat lisäävät huomattavasti näkyvyyttä, liikennettä ja myyntiä.

Kysymykset ja vastaukset tai UKK-osio, jossa on yleisiä kysymyksiä ja suoria vastauksia, voivat auttaa sinua pääsemään Googlen suositeltuihin katkelmiin. Ajattele kysymyksiä, joita nykyiset asiakkaasi yleensä kysyvät, ja kirjoita vastauksesi. Tämä tehostaa yleistä hakukoneoptimointiasi ja auttaa sinua tavoittamaan kohdeyleisösi tehokkaasti.

7. Talouslaskinten rakentaminen

Talouslaskuri voidaan tehdä vetoamaan melkein mihin tahansa yleisöön.

🔥 Empfohlen:  United Airlinesin kumppaniohjelma

NerdWalletilla on yksi, joka auttaa ihmisiä tekemään budjetin. Premier Members Credit Unionilla on yksi, joka auttaa asiakkaita näkemään asunnon vuokraamisen ja omistamisen välisen kustannuseron. Save and Invest -sivustolla vanhemmat voivat nähdä, kuinka paljon he tarvitsevat lapsen korkeakouluopetukseen.

Onneksi talouslaskureita ei ole vaikea tehdä. Ion-alusta voi auttaa sinua luomaan sellaisen, vaikka et osaa koodata. Ionilla on myös kätevä tilastoalusta, jonka avulla voit nähdä, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa uuden työkalusi kanssa.

8. Infografioiden luominen talouden suuntauksista ja oivalluksista

Ihmisen aivot käsittelevät kuvia 60 000 kertaa nopeampi kuin tekstisisältöä. Infografiikka auttaa myös jakamaan monimutkaista tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa.

Voit jopa tehdä infograafistasi interaktiivisen. Premier Members Credit Union tekee tämän yhdistetyllä laskimellaan ja infografialla. Käyttäjä syöttää henkilökohtaiset tiedot ja näkee sitten, kuinka paljon hän tarvitsee säästää eläkettä varten.

9. Markkinoiden liikkeiden ja sijoitusmahdollisuuksien analysointi

Ovatko asiakkaasi kiinnostuneita tietyistä rahoitusmarkkinoista tai sijoitusmahdollisuuksista? Jos näin on, sisällön luominen kyseisiä markkinoita tai sijoitusvaihtoehtoa analysoivan on fiksu idea.

Markkinoiden liikkeiden ja sijoitusmahdollisuuksien analysointi vahvistaa sinusta alan johtajan. Se rakentaa luottamusta nykyisiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin.

10. Vinkkejä henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen suojaamiseen

Digitaalisesti maksavat kuluttajat ovat huolissaan tietojen yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Asiakkaasi voivat suhtautua samalla tavalla sijoituksiinsa. Loppujen lopuksi jopa osakemarkkinat ei ole läpäisemätön.

Henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen suojaamista koskeva sisältö vetoaa kaikkiin. Se osoittaa, että välität asiakkaistasi ja heidän taloudellisesta hyvinvoinnistaan. Se auttaa myös asiakkaitasi välttämään huijauksia, jotka voivat hidastaa heidän vaurauttamispyrkimyksiään.

Johtopäätös

On olemassa monenlaista sisältöä, joka voi auttaa sinua tavoittamaan kohdeyleisösi tehokkaasti. Voittavan sisällön luominen vaatii kuitenkin aikaa, tutkimusta ja kovaa työtä.

Onneksi sinun ei tarvitse mennä yksin. WriterAccessilla on tämän alan asiantuntijoita ja tekoälytyökaluja, jotka yhdistävät sinut oikeisiin. Tutustu meidän ilmainen kokeilu nähdäksesi, kuinka voimme auttaa sinua luomaan erinomaista sisältöä, joka vastaa yleisösi täsmällisiin tarpeisiin.

🔥 Empfohlen:  CreditMantri – Mahdollistaa ihmisten pääsyn laadukkaisiin rahoituspalveluihin

Table of Contents