Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 konkreettista teknistä taitoa, joita Internet-markkinoijat tarvitsevat menestyäkseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 konkreettista teknistä taitoa, joita Internet-markkinoijat tarvitsevat menestyäkseen

Kuten kaikki markkinoinnin ammattilaiset kertovat, toimiala on muuttunut viime vuosien aikana yhä enemmän teknologiasuuntautuneeksi. Tarvitset laajan osaamisen hyödyntääksesi kaikki markkinointimahdollisuudet, ja sinun on kehitettävä monia niistä itse, koska niitä ei tarjota lukion luokissa tai korkeakoulujen markkinointiohjelmissa. Mutta mitä ne taidot oikein ovat?

Katsomme alla 10 tärkeintä taitoa, joita tarvitset markkinoijana vuonna 2023. Haluatpa sitten ottaa käytännönläheisemmän roolin yrityksesi sivuston teknisen puolen parissa tai haluat vain saada paremman käsityksen kulissien takana tapahtuvista asioista, sinun tulee tietää tässä.

1. Koodaus ja FTP

Koodaus on välttämätöntä markkinoijille nykyään. Sinun on ainakin osattava tehdä muutoksia verkkosivustoosi, jos näet kirjoitusvirheen tai rikkinäisen linkin. Tämä tarkoittaa, että sinulla tulee olla perustiedot sekä HTML:stä että CSS:stä.

Jos et ole koskaan työskennellyt heidän kanssaan ennen, voit aloittaa interaktiivisen oppimisen Codecademyn kaltaisilla työkaluilla. Sinun on myös osattava muuttaa itse HTML-tiedostoja. Voit käyttää ohjelmia, kuten Sublime Text tai Notepad++, tehdäksesi sen nopeasti.

Samoin sinun pitäisi osata työskennellä tiedostojen siirtoprotokollan (FTP) kanssa, jotta voit heti muuttaa jotain, joka on koodattu verkkosivustollesi. Jos sinulla ei ole vielä sellaista asennettuna tietokoneellesi, se kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta voit muuttaa tai päivittää verkkosivustoasi hetkessä. Tällä yksinkertaisella tiedolla sinulla on hyvä alku teknisissä markkinointipäällikkötaioissasi.

2. CMS

Koodauksen ja FTP:n lisäksi sinulla pitäisi olla kokemusta sisällönhallintajärjestelmistä (CMS). CMS on mikä tahansa ohjelma, joka tarjoaa tyylikkään, virtaviivaisen käyttöliittymän verkkosivuston päivittämiseen. Maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä on WordPress, mutta myös Magentoa ja Drupalia käytetään usein. CMS-kokemus tarkoittaa, että sinun tulee tuntea kulkusi ainakin yhdessä CMS:ssä kuin taskussasi.

Vaikka sisällönhallintajärjestelmän omistaja saattaa päivittää sitä silloin tällöin, tämän tutun avulla voit muuttaa verkkosivustosi elementtejä ilman, että sinun tarvitsee löytää yksi vaihtoehto asetuksissa. Yleisesti ottaen CMS on paljon helpompi oppia kuin FTP – siksi ne alun perin keksittiin. Onneksi se tarkoittaa taitoa, jonka voit oppia nopeasti ja milloin tahansa.

3. IT

Koska niin suuri osa markkinoinnista on nykyään digitaalista, jokaisella markkinoijalla tulee olla toimiva tietotekniikan tuntemus. Näiden taitojen ei tarvitse olla laajoja – useimmilla yrityksillä on loppujen lopuksi omat IT-osastonsa – mutta perusongelmien vianmäärityksen osaaminen voi säästää yrityksesi aikaa pitkällä aikavälillä. Se tekee sinusta kaiken kaikkiaan omavaraisemman työntekijän ja varmistaa, että et ole jatkuvasti IT-osastosi armoilla saadaksesi tekniikkasi taas toimimaan, jotta voit työskennellä.

Yleisesti ottaen jotkin IT-taidot voivat todella auttaa sinua tulemaan tehokkaammaksi markkinoijaksi huolehtimalla yllätysongelmista itse.

4. Valokuvaus

Verrattuna muihin tämän luettelon esineisiin valokuvaaminen kuulostaa melko helpolta. Mutta jopa huippuluokan DSLR-kameralla, valokuvaamisessa on muutakin kuin vain osoittamista ja kuvaamista. Valokuvaus sisältää myös tietoa valaistuksesta, suljinnopeuksista, värikylläisyydestä, kuvan tasapainosta ja paljon muuta.

🔥 Empfohlen:  Google Multisearch: Uusi tapa hakea tekstillä ja kuvilla

Kun tiimissäsi on vähintään yksi kunnollinen valokuvaaja, varmistat, että sinulla on jatkuvasti tuoretta ja kiinnostavaa sisältöä verkkosivustollesi. Halusitpa sitten tiimikuvan lomakorttiin tai uuden taustan parallaksivieritystä käyttävälle sivulle, valokuvauskokemuksen omaava markkinoija voi tehdä sen. Tämän lisäksi valokuvauksesta on hyötyä myös bloggaamiseen, artikkeleihin ja muihin sivustosi sisältöpäivityksiin.

Valokuvat ovat loppujen lopuksi erinomainen tapa houkutella yleisöäsi – tarvitset alkuperäisiä kuvia näytettäväksi potentiaalisille asiakkaillesi.

5. Valokuvien muokkaus

Niin kauan kuin opetat itsellesi valokuvaamista, sinun tulee myös opetella kuvankäsittelyä. Valokuvien muokkaus on välttämätöntä markkinoinnissa, koska lopulta haluat muuttaa jotain valokuvassa. Olipa kyseessä koon muuttaminen tai muuttaminen harmaasävyiksi tai oman mainosmedian luominen, sinun on osattava jonkin verran muokkausta.

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi olla Photoshopin ohjattu toiminto – se on ammattimainen ohjelmisto, jota vakiintuneet suunnittelijat suosivat. Mutta voit silti viettää jonkin aikaa alemman tason kuvankäsittelyohjelmissa, kuten GIMP. Omituisen nimen huomioimatta, se on ilmainen kuvankäsittelyohjelmisto, jonka avulla voit tehdä 99 % Photoshopin tehtävistä paljon helpommin oppimiskäyrällä.

YouTubessa on myös paljon opetusohjelmia, jos haluat oppia lisää.

6. Audiografia

Kuten valokuvaus, äänen tallennus kuulostaa helpommalta kuin se todellisuudessa on. Se vaatii kunnollisen määrän laitteita, oikeanlaista ohjelmistoa ja henkilöitä, jotka voivat säilyttää malttinsa puhuessaan mikrofoniin. Toisin kuin valokuvauksessa, jossa voit kuvata mitä tahansa, tarvitset aina äänitallenteitasi.

Tämä tarkoittaa aikataulujen koordinointia, huonevarauksia ja laitteiden kuljetusta. Joissakin tapauksissa se voi olla yksi mikrofoni-nauhuri-yhdistelmä, kuten Zoom H1. Muissa tapauksissa se voi vaatia mikrofoneja, miksauslevyjä, kaapeleita ja tietokoneita.

Kaikki riippuu siitä, mitä haluat ja miten haluat tallentaa. Yhdistelmäkappaleet, kuten Zoom H1, tallentavat jokaisen henkilön yhdelle ääniraidalle. Tämä helpottaa määrittämistä ja nauhoittamista, mutta se tekee editoinnista paljon vaikeampaa (josta puhumme seuraavaksi).

Toisaalta yksittäisten mikrofonien, miksauslevyjen ja tietokoneiden avulla voit tallentaa jokaisen henkilön omalle ääniraidalleen, jotta voit muokata lopputuotteesi haluamallasi tavalla. Riippumatta siitä, mistä tyylistä pidät, tavoitteesi äänitallenteiden kanssa on saada selkein ja terävin ääni. Tätä varten sinun on tallennettava paikassa, joka ei kaiku, kuten huoneessa, jossa on kova matto, joka imee ääntä.

Tämä voi tarkoittaa myös toimiston melujen, kuten ilmastoinnin tai valkoisen kohinan, sammuttamista. Tällöin tallennusaikasi vaikuttaa koko yritykseen. Vaikka et voi tehdä asialle paljon – et voi sisältää valkoista kohinaa tallenteessasi – voit ainakin ajoittaa tallennuksen etukäteen ja kertoa työtovereillesi suunnitelmistasi.

7. Äänen editointi

Kun olet tallentanut jotain, sinun on muokattava sitä. Olemme käsitelleet äänen muokkausta useaan otteeseen aiemmin, mukaan lukien siihen, miten se on olennainen taito podcasteissa ja muissa markkinointialoitteissa. Äänenmuokkaus on tärkeää samasta syystä kuin valokuvien muokkaus – et halua julkaista keskeneräistä tuotetta yleisölle.

🔥 Empfohlen:  Tämä tekoälytutkimus vahvistaa, että muuntajapohjaiset suuret kielimallit ovat laskennallisesti universaaleja, kun niitä täydennetään ulkoisella muistilla

Äänenmuokkaus antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa äänenvoimakkuutta, poistaa taustamelua ja jopa poistaa kokonaisia ​​kappaleita raakatallennuksesta. Se vie paljon aikaa, ja se on prosessi, joka vaatii jatkuvaa huomiota. Mutta kun leikkaat äänitiedoston, joka kuulostaa sujuvalta ja luonnolliselta, se on valmis sivustollesi.

Huonona puolena on, että äänenmuokkausohjelmisto voi tulla kalliiksi, eikä siinä aina ole tarvitsemaasi toimivuutta. Siksi niin monet ihmiset – myös ammattilaiset – käyttävät Audacityä tallentamiseen ja muokkaamiseen. Audacity on ilmainen ja avoimen lähdekoodin lähde, joten jos keksit lisättävän toiminnon, löydät sen luultavasti Audacityn foorumeilta.

8. Videokuvaus

Videokuvaus on pohjimmiltaan videoiden kuvaamista. Vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, se on yllättävän monimutkaista. Tämä johtuu siitä, että videokuvaus sisältää valokuvauksen audiografian periaatteet yhdessä konseptissa (plus vähän ylimääräistä).

Videosta on viime aikoina tullut valtavasti tärkeä koko markkinoinnin kannalta. Se parantaa sivujen sijoitusta ja voi jopa lisätä tuloksia. Jos et sisällytä videota markkinointistrategiaasi, olet jäljessä.

Siksi videokuvaus on niin tärkeä taito markkinoijalle. Videokameran – kuten valokuva-/videojärjestelmäkameran – käytön tunteminen voi auttaa tarjoamaan yrityksellesi ylimääräisiä digitaalisia resursseja, joita se tarvitsee menestyäkseen verkossa. Voit käyttää videoita tapana julkaista blogitekstejä, esitellä tuotteidesi tehokkuutta, esitellä palvelutiimisi jäseniä ja paljon muuta.

Video on myös loistava tapa yrityksellesi osoittaa avoimuutta näyttämällä katsojille, millaista on työskennellä yrityksessäsi, samalla kun he voivat tutustua kulttuuriisi ja persoonaasi. Tällaista etua ei voi mitata dollareissa ja senteissä – mutta se kulkee pitkälle asiakassuhteiden luomisessa ja parantamisessa. Kun työskentelet videokuvauksen parissa, sinun tulee sisällyttää työhön sellaisia ​​käsitteitä kuin valaistus, väritasapaino, äänenvoimakkuus, kuvan yhtenäisyys ja kehysnopeus.

Tämä edellyttää videon tarkkailua sen tallennuksen aikana varmistaaksesi, että kaikki toimii määritystesi mukaisesti. Mutta teet muutakin kuin katsot – tulet myös kuuntelemaan. On tärkeää, että liität kuulokkeet videokameraan, jotta voit varmistaa, että ääni tallentuu oikein.

Jos et käytä kuulokkeita, et voi tietää, toimiiko kamera tai mikrofoni kunnolla. Voit pelata tällä idealla, jos haluat – mutta jos ääni ei toimi, sinun on kuvattava uudelleen kaikki juuri tallentamasi. Mutta ammunta on vain jäävuoren huippu.

Työ videokuvauksen parissa on enimmäkseen editointia.

9. Videoeditointi

Videoeditointi on prosessi, jossa raakavideotiedostoa jalostetaan ja siitä tehdään edullinen lopputuote. Editointi vie aikaa, ja aloittelijat voivat käyttää jopa 180 minuuttia editointiaikaa jokaista videominuuttia kohden. Tällä nopeudella viiden minuutin video vaatisi 15 tuntia editointityötä.

🔥 Empfohlen:  11 parasta asiaa elämässä, joita ei voi ostaa rahalla!

Se kuulostaa pitkältä ajalta – ja sitä se on – mutta videon voitto on sen arvoista. Niin kauan kuin videon tiedot ovat oikeita, informatiivisia ja hyödyllisiä, voit käyttää videotasi tulevina vuosina. Lopulta se kannattaa hakusijoituksissa, tuloksissa ja muissa digitaalisen markkinoinnin mittareissa.

Mitä tulee ohjelmistoihin, videoeditointi tulee hieman kallista. Ei ole olemassa ilmaista huippuluokan videonmuokkausohjelmistoa (ellet laske ilmaisia ​​kokeilujaksoja), koska videon editointi on niin vaativaa, että se vaatii tehokkaita työkaluja. Adobe Premiere on kiistatta markkinoiden paras ohjelmisto.

Se on kallista, ja ostat vain lisenssejä koko tuotteen ostamisen sijaan, mutta se on ominaisuuksiltaan vertaansa vailla. Premieren läpikotaisin oppiminen vie aikaa, mutta se helpottuu harjoittelun myötä. YouTubessa on tuhansia opetusohjelmia siitä, miten voit tehdä videollasi käytännössä mitä tahansa.

Sinun tarvitsee vain nostaa kustannuksia ja harjoitella.

10. Graafinen suunnittelu

Graafinen suunnittelu ei ehkä vaikuta markkinoijalle niin tärkeältä – useimmissa yrityksissä on loppujen lopuksi suunnitteluosastot. Mutta kuten IT-taidot, graafisen suunnittelun taidot ovat hyödyllisiä, jotta voit suunnitella itse. Tässä vaiheessa markkinoinnin historiassa kaikki tietävät visuaalisen sisällön uskomattoman arvon.

Se tekee eron flopatun tuotteen ja karanneen osuman välillä. Jos sinulla ei ole suunnittelutaitoja, sinun on välitettävä visiosi graafisen suunnittelun ammattilaiselle, joka osaa tulkita ideasi miljoonalla eri tavalla. Mutta kun osaat suunnitella itse, voit hallita kaikkia tuotantovälineitä alusta loppuun.

Tämä tarkoittaa vision toteuttamista suoraan mielessäsi suunnitteluasiakirjaan. Voit myös muokata ja hienosäätää valmiita tuotteitasi standardien mukaan sen sijaan, että menisit edestakaisin muokkaamalla suunnittelutiimiä. Yleensä suunnittelutaidot säästävät aikaa sinulle ja rahaa yrityksellesi.

Jos et ole kiinnostunut graafisesta suunnittelusta ollenkaan, voit ainakin oppia peruskuvankäsittelytaitoja – kuten mainitsimme yllä kuvankäsittelyn kanssa. Tämä ei anna sinulle samantasoista hallintaa lopputuotteesi suhteen, mutta sen avulla voit muokata kappaletta tyydyttävällä tavalla. Toisaalta, jos graafinen suunnittelu kuulostaa oikealta, voit aloittaa ilmaisilla vaihtoehdoilla, kuten Canva.

Canva on selaimen sisäinen suunnitteluratkaisu, jonka avulla on helppo tehdä omia grafiikoita. Voit myös vetää esiin isot aseet ja siirtyä Adobe InDesigniin, joka on kiistatta maailman paras graafisen suunnittelun ohjelmisto. Se on myös erittäin monimutkainen, joten valmistaudu harjoittelemaan!

Mitä taitoja käytät markkinoinnissa?

Käytätkö näitä 10 taitoa markkinoinnissa?

Onko muita, joita tiedät tarvitsevasi? Kerro minulle kommenteissa!