Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 laillista tapaa saada palkkaa kirjojen lukemisesta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 laillista tapaa saada palkkaa kirjojen lukemisesta

On monia laillisia tapoja saada palkkaa kirjojen lukemisesta. Jotkut ovat perinteisiä työpaikkoja, kun taas toiset sisältävät freelance-työtä tai sivuharrastuksen aloittamista. Tässä artikkelissa korostetaan parhaita vaihtoehtoja keskittyen yksinomaan mahdollisuuksiin, joista maksetaan todellista rahaa (ei vain ilmaisia ​​kirjoja tai rahoja).

#1. Kirjoita kirja-arvosteluja

Pikainen yhteenveto: Kaikkien itse julkaistujen kirjojen ansiosta, jotka tulvii markkinoille näinä päivinä, kirja-arvosteluyrityksillä ja -sivustoilla ei ole varaa palkata tarpeeksi kokopäiväistä henkilökuntaa pysyäkseen ajan tasalla. Tämä tarkoittaa, että he palkkaavat freelancereita antamaan rehellisiä arvosteluja uusista kirjoista. Koska vuosittain julkaistaan ​​satoja tuhansia kirjoja, kirja-arvostelijan tehtävänä on auttaa lukijoita valitsemaan, mihin heidän kirjan lukuaikansa ja rahansa käytetään parhaiten.

Taidot ja vaatimukset: Hyvä arvostelija osaa nopeasti tiivistää kirjan juonen ilman spoilereita. He voivat myös esittää pakottavia perusteluja sille, miksi ihmisten pitäisi lukea kirja (tai miksi heidän pitäisi välittää se), luopumatta liikaa omiin mieltymyksiinsä. Kirjallisuuskritiikin tunteminen on hyödyllistä, mutta ei välttämätöntä, vaikka sinun pitäisi käyttää jonkin aikaa lukemiseen, kuten New York Timesin kirja-arvostelu saada tunnetta formaatista.

Ansaintamahdollisuus: Vaikka on olemassa laillisia yrityksiä, jotka maksavat sinulle kirjojen arvostelusta, hinta on yleensä alhainen tuntikohtaisesti. Jos 25 dollarilla myymäsi arvostelun kirjoittamiseen kuluu kolme tuntia, olet tuskin ansainnut vähimmäispalkkaa. Hyöty sinulle on kuitenkin mahdollisuus hankkia kokemusta ja sivulinjaa, mikä voi parantaa profiiliasi kirjan arvostelijana ja avata parempia maksumahdollisuuksia (kuten kirjoittaminen sanoma- ja aikakauslehtiin). Nämä sivurivit voivat olla hyödyllisiä myös uskottavuuden vahvistamisessa, jos päätät perustaa oman kirja-arvostelublogin (katso #5, alla).

Päästä alkuun: Tässä on luettelo myyntipisteistä, jotka maksavat käteisellä kirja-arvosteluista ja ovat avoimia kirjoittajille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta.

 • Kirjan selaus: Tämä on verkkolehti, joka julkaisee arvosteluja ja uutisia kustannusalasta. Mahdollisuuksia ei kuitenkaan ole paljon, ja sivusto tarjoaa vain sivurivin ja “vaatimattoman” maksun.
 • Kirjalista: Tämä on arvostelupäiväkirja kirjastonhoitajille. Työ vaihtelee blogitekstien kirjoittamisesta kokonaisiin kirja-arvosteluihin. Sivusto maksaa 12,50–15 dollaria per kirja-arvostelu, mikä on vähän. Se on kuitenkin laillinen myyntipiste ja hyvä paikka sivuriville.
 • Kirkus arvosteluja: Kirkus Media kattaa muutamia eri yrityksiä, mukaan lukien Kirkus Reviews ja Kirkus Indie. Kirkus Reviews on aikakauslehti ja verkkosivusto, joka julkaisee arvosteluja eri genreistä, sekä omakustanteisista että perinteisesti julkaistuista kirjoista. Arvostelut ovat yleensä noin 350 sanaa kukin.
 • Online Kirjaklubi: Tämä arvostelusivusto antaa sinulle ilmaisen kopion arvostelemastasi kirjasta ja maksaa rehellisistä arvosteluista. Arvostelijat ansaitsevat 5–60 dollaria arvostelua kohden.
 • Publishers Weekly: Tämä on valtavirran aikakauslehti ja verkkosivusto, joka keskittyy kirjojen kustantamiseen. Se luettelee työpaikkalistalleen muiden yritysten työpaikkoja ja joskus tarkastelee mahdollisuuksia itselleen.
 • Reedsy Discovery: Reedsy on omistautunut arvioimaan itse julkaistuja kirjoja. Tekijät voivat ottaa suoraan yhteyttä kirjan arvostelijaan, ja lukijat saavat palkkion arvostelua arvostaneiden lukijoiden vinkeistä.
 • US Review of Books: Tämä on ilmainen kuukausittainen uutiskirje kirja-arvosteluista, jotka kattavat sekä fiktiota että tietokirjallisuutta. Lähetä ansioluettelo, kirjoitusnäyte ja kaksi tai useampi viittaus. Jos sinut hyväksytään, voit valita sivustolle julkaistusta arvostettavien kirjojen luettelosta. Kirjat jaetaan “ensin tullutta palvellaan ensin”- ja “paras sopivat” -periaatteella. Arvostelijoille maksetaan kuukausittain edellisen kuukauden suoritetuista arvosteluista.

#2. Oikoluetut kirjat

Pikainen yhteenveto: Oikolukija tarkistaa tekstin kirjoitus-, kielioppi- ja kirjoitusvirheet. Oikolukijat ovat tärkeitä, koska kirjoittajien on vaikea havaita omia virheitään. Kun luet omaa työtäsi, on helppo jättää huomiotta pienet virheet, koska olet laserkeskeinen sisällön parantamiseen. Lisäksi olet lukenut teoksen niin monta kertaa, että silmäsi alkavat hämärtää yksityiskohtia. Tästä syystä oikolukija tarkistaa melkein jokaisen kirjan tai artikkelin ennen julkaisua.

Taidot ja vaatimukset: On olemassa useita ohjelmistoja (kuten Grammarly), jotka voivat auttaa havaitsemaan virheitä, mutta ne kaikki käyttävät algoritmeja. Sellaisenaan ne menevät vain niin pitkälle, eivätkä ne korvaa ihmisen oikolukua. Englannin tai kirjallisuuden tutkinnon suorittaneet menestyvät tässä työssä, mutta kuka tahansa, jolla on hyvä silmä havaita pieniä virheitä, joita tavallinen lukija ei huomaa – sekä hyvä kirjoitustaito, kielioppi ja välimerkit – voi menestyä tällä alalla.

Ansaintamahdollisuus: Tuhannet kirjailijat julkaisevat itse kirjoja ja myyvät niitä verkossa (lähinnä Amazonin kautta), ja he kääntyvät usein freelance-markkinapaikoille, kuten Fiverr ja Upwork palkkaamaan oikolukijan. Tämä tarkoittaa, että pyrkiville oikolukijoille on tarjolla paljon työtä, ja voit odottaa ansaitsevansa 25–50 dollaria tunnissa – vaikka saatat joutua aloittamaan alhaisemmilla hinnoilla saadaksesi kokemusta ja rakentaaksesi mainetta

Päästä alkuun: Lue oppaamme freelance-oikolukijan uran aloittamiseen ja tutustu Oikoluku Anywhereen, joka tarjoaa ilmaisen 76 minuutin työpajan.

Oikoluettu missä tahansa

Opi oikolukijaksi ryhtymisestä

Opi oikolukijaksi ryhtymisestä

Proofread Anywhere on oikea resurssi ihmisille, jotka haluavat murtautua kodin oikolukemisen alalle. Ilmainen 76 minuutin työpaja kertoo, kuinka voit tietää, sopiiko oikoluku sinulle, ja miten pääset alkuun, jos päätät, että sopii.

🔥 Empfohlen:  5 tapaa markkinoida jälleenmyyntiliiketoimintaasi ja saada näkyvyyttä

Lue lisää: Tässä on vaiheittainen opas ensimmäisen työpaikkasi saamiseen Upworkissa ja täydellinen opas rahan ansaitsemiseen Fiverrillä.

#3. Muokkaa kirjoja

Pikainen yhteenveto: Muokkaus on eri asia kuin oikoluku, vaikka jotkut asiakkaat odottavatkin oikolukijoinsa muokkaavan ja päinvastoin. Perinteisesti oikolukijat tarkistavat virheet, mutta eivät muuta tekstin rakennetta, kun taas toimittajat (joita joskus kutsutaan kopiointieditoreiksi) tekevät muutoksia, jotka parantavat sisällön tarkkuutta ja luettavuutta keskittyen sellaisiin asioihin kuin lauserakenteeseen, sävyyn ja sanavalintaan – ja joskus jopa kokonaisten osien uudelleenkirjoittaminen.

Taidot ja vaatimukset: Hyvällä toimittajalla on mestarillinen englannin kielen taito, mukaan lukien laaja sanavarasto ja kyky tunnistaa missä ja mitkä muutokset tekevät tekstistä tarkempaa, kiinnostavampaa ja helpommin luettavaa. Tähän sisältyy juonenreikien tunnistaminen fiktiivisissä teoksissa (ja niiden merkitseminen tai korjaaminen) ja virheellisten tietojen kerääminen tietokirjallisuudesta.

Ansaintamahdollisuus: Koska editoiminen on paljon vaativampaa ja vaativampaa kuin oikoluku, siinä on huomattavasti enemmän hyötyä. Jos sinulla ei ole kokemusta, aloitat silti noin 25 dollarista tunnissa. Mutta kun rakennat mainettasi, se voi nousta jopa 100 dollariin tunnissa. Useimmat huipputason toimittajat työskentelevät kiinteähintaisten sopimusten mukaisesti ja veloittavat 3 000 dollaria 50 000 sanan käsikirjoituksen muokkaamisesta.

Päästä alkuun: Aivan kuten oikoluku, freelance-sivustot Fiverr ja Upwork on paljon työpaikkailmoituksia toimittajille (aina aloittelijoista asiantuntijoihin). Jos sinulla ei ole aiempaa muokkauskokemusta, tee alhainen hinta parista ensimmäisestä ehdotuksestasi saadaksesi kokemusta ja positiivisia arvioita asiakkailta – molemmat ovat edellytyksiä parempipalkkaisten työpaikkojen saamiselle tulevaisuudessa.

Huomautus: FlexJobsin kaltaisilla sivustoilla on toisinaan luetteloita perinteisiltä kustantamilta, jotka haluavat palkata etätoimittajia kokopäiväisiin tehtäviin, mutta kilpailu näistä tehtävistä on kovaa ja vaatii yleensä vähintään muutaman vuoden työkokemusta. Paras vetosi – varsinkin freelancerina – on etsiä työpaikkoja Upworkista ja Fiverristä, jotka työskentelevät itsejulkaisijoiden ja erittäin pienten kustantajien kanssa.

#4. Kerro äänikirjoja

Pikainen yhteenveto: Kaikki kirjailijat eivät kerro omia kirjojaan. Jotkut eivät halua, ja joillain ei ole sopivaa ääntä. Siellä palkatut kertojat tulevat mukaan – heille maksetaan äänikirjojen kirjojen ääneen lukemisesta.

Taidot ja vaatimukset: Hyvä kertoja tarvitsee muutakin kuin miellyttävän äänen; Heidän on kyettävä sitomaan kuuntelija, heillä on oltava hyvä ajoitustaju ja osattava käyttää erilaisia ​​ääniä tai taivutuksia eri hahmoille.

Ansaintamahdollisuus: Kertojat voivat ansaita 100 dollaria jokaisesta päättyneestä selostustunnista äänikirjojen lukemisesta. Tietenkin jokaista käyttötuntia kohden on lisäaikaa, joten se ei toimi 100 dollariin per 60 minuuttia kokonaislukemista.

Päästä alkuun: Tässä on luettelo suosituimmista alustoista äänikirjojen lukemiseen.

 • ACX: Amazonin (joka omistaa myös Audiblen) omistama ACX on alusta, joka yhdistää kirjoittajat kertojiin. Voit luoda profiilin ja ladata näytteitä ääninäyttelijöitä etsiville. Maksu on sinun ja asiakkaan välinen, ja voit valita, maksetaanko per tunti tai jaat rojaltit.
 • Findaway Voices: Tämä sivusto on paljon kuin Fiverr, mutta se on tarkoitettu yksinomaan ääninäyttelijöille. Julkaiset kertojan profiilin sekä tiedot taidoistasi ja asetuksistasi, kuten mitä aksentteja voit esittää, valitsemasi genret ja millaisessa studiossa sinun on äänitettävä. Selostusnäyttelijänä voit luoda tilin ilmainen ja maksat sivustolle 20 % palkkion.
 • Fiverr: Klassinen keikkatyösivusto, Fiverrillä on aktiivinen yhteisö kertojista ja ääninäyttelijöistä useilla kielillä. Voit julkaista profiilikuvasi sekä tarjoamasi selostuspalvelut. Äänikirjojen tallentamisen lisäksi Fiverr freelancerit tarjoavat yleensä selostusta YouTube-videoille, puhepostinauhoituksia, opetusvideoita, opetusohjelmia ja paljon muuta.
 • Äänen valtakunta: Jos sinulla on vähän kokemusta, voit rekisteröityä The Voice Realmiin antaaksesi asiakkaille pääsyn kuivaan demoasi (äänesi studionauhoitus ilman taustamusiikkia tai melua). Tämä sivusto on suunnattu niille, joilla on pääsy studiolaatuisiin laitteisiin, ja jotkut suuret tuotemerkit, kuten PayPal ja AT&T, käyttävät sivuston ääninäyttelijöitä.
 • Äänet: Lataa tallenteet ilmaiselle tilillesi, ja jos asiakas pitää työstäsi, hän kutsuu sinut hakemaan työtä. Voicesin premium-palvelu kutsuu sinut automaattisesti taitojasi vastaaviin töihin, mutta sen mukana tulee mojova 499 dollarin vuosihinta.
 • Ääni 123: Tämä sivusto tarjoaa porrastetun jäsenyyssuunnitelman. Sinut voidaan kutsua jopa seitsemään projektiin ilmaisella tilauksella, mutta mitä enemmän maksat, sitä enemmän tulet näkyviin asiakkaiden ääninäyttelijäkeikkojen hakutuloksissa. (Kilpailet myös vähemmän ääninäyttelijöitä.)
 • VOPlanet: Tämä sivusto hyväksyy vain ammattitason ääninäyttelijät, joilla on ammattitason demot ja studiolaatuinen työ ja laitteet. Sen käyttö maksaa 199 dollaria vuodessa, mutta asiakas maksaa sinulle suoraan; VOPlanet ei ota leikkausta tuloistasi.

#5. Blogi kirjoista

Pikainen yhteenveto: Yksi parhaista tavoista ansaita rahaa kirja-arvostelijana on perustaa oma blogi. Tämä antaa sinulle täydellisen hallinnan siitä, mitä genreä ja mitä kirjoja käsittelet, ja voit kerätä seuraajia hankkimalla asiantuntemusta tietyssä markkinaraossa. Tekijät ja kustantajat kaipaavat julkisuutta, ja huomaat, että he ovat innokkaita työskentelemään kohdeyleisönsä joukossa arvostetun arvioijan kanssa.

🔥 Empfohlen:  16 realistista tapaa ansaita 400 dollaria nopeasti (päivässä, viikossa tai vähemmän)

Taidot ja vaatimukset: Kuten yllä lueteltujen sivustojen kirjojen arvostelussa, tästä on hyötyä, jos sinulla on yleinen käsitys kirjallisuuskritiikistä. Tämä ei tarkoita, että sinun on osattava arvioida romaania akateemisen kirjallisuuden dekonstruktion prisman kautta, mutta sinulla pitäisi olla vankka käsitys siitä, mikä tekee kirja-arvosteluista vakuuttavan ja tehokkaan. Nimittäin sinun pitäisi pystyä tislaamaan kirjan olemus muutamaan ytimekkääseen kappaleeseen, jotka perustelevat sitä, kannattaako se lukea vai ei.

Hyvä uutinen on, että blogin luomiseen ei tarvita paljoa teknisiä taitoja, sillä Bluehostin kaltaisten sivustojen avulla jopa kaikkein teknillisimmille bloggaajille on helppoa saada ja pitää sivusto käynnissä.

Ansaintamahdollisuus: Bloggaajat voivat ansaita missä tahansa tyhjästä pieneen ylimääräiseen käteiseen jopa kuusinumeroiseen summaan. Ansaintapotentiaalisi riippuu taidoistasi, motivaatiostasi ja työmoraalistasi. Ansaitset rahaa näyttämällä näyttömainoksia verkkosivustollasi sekä lisäämällä Amazon-kumppanilinkin, kun mainitset kirjoja. (Aina kun joku napsauttaa tätä kumppanilinkkiä ja ostaa kirjan, ansaitset palkkion.)

Päästä alkuun: Se voi tuntua itsestään selvältä, mutta tärkeintä on vain julkaista ensimmäinen arvostelusi. Ihmiset huolehtivat liikaa blogin jokaisen yksityiskohdan parantamisesta ennen julkaisua, mutta totuus on, että et tarvitse hienoa suunnittelua tai joukkoa kelloja ja pillejä. Keskity vain yhden upean arvostelun kirjoittamiseen, josta ihmiset pitävät, ja napsauta “julkaise”. Ja sitten valmistaudu siihen, että liian monet ihmiset eivät aio lukea sitä, sillä yleensä kestää noin yhdeksän kuukautta, ennen kuin uusi blogi alkaa nähdä merkityksellistä liikennettä.

Seuraavat vaiheet: Opi luomaan blogi nopeasti ja halvalla Bluehostin avulla ja lue sitten yksityiskohtainen oppaamme rahan ansaitsemiseen bloggaajana.

#6. Luo kirjapainotteinen YouTube-kanava

Pikainen yhteenveto: Monet ihmiset haluavat katsoa (tai kuunnella) kirja-arvosteluja mieluummin kuin lukea niitä. Ensisijainen lähde, johon he kääntyvät, on YouTube, jonka avulla voit ansaita rahaa videoidesi rinnalla näkyvillä mainoksilla.

Taidot ja vaatimukset: Arvostelijoiden on kyettävä sitouttamaan yleisönsä paitsi sanoilla myös persoonallisuudellaan, joten karismaa on hyödyllistä. Ja kun sinä voi Älä tee mitään muuta kuin puhu puhelimesi kameraan ja lataa se. Korkealaatuisten videoiden tuottaminen – jotka yleensä toimivat paremmin, kuten saatat odottaa – vaatii enemmän laitteita, tietoa ja aikaa.

Ansaintamahdollisuus: Kanavan kaupallistamiseen on useita tapoja, mukaan lukien mainokset, kumppanimarkkinointi, maksetut arvostelut, Patreon ja “superchatit” live-lähetysten aikana. Kuinka paljon voit ansaita, vaihtelee liian laajasti ennustaaksesi tässä, mutta kuten bloggaamisessa, se vaihtelee penneistä miljooniin.

Päästä alkuun: Se on todella helppoa kuin puhua puhelimeen ja ladata se, mutta katso muutama suuri arvostelija – kuten PeruseProject, Hailey Booklandissa ja PuolaBanaanikirjat — nähdäksesi, miltä menestyneet kanavat näyttävät.

Katso myös: Kuinka paljon YouTube-käyttäjät tienaavat.

#7. Kirjoita kirjan yhteenvedot

Pikainen yhteenveto: Kirjatiivistelmät ovat kuin Cliff Notes — erittäin lyhyet tiivistelmät tärkeimmistä takeawaysta. Niitä ei todellakaan ole tarkoitettu niille, jotka lukevat huvikseen. Pikemminkin ne on tarkoitettu niille, joiden on luettava tietystä aiheesta oppiakseen jotain henkilökohtaiseen elämäänsä tai uraansa varten ja jotka haluavat nopeita yhteenvetoja, jotka auttavat heitä valitsemaan tarkoituksiinsa parhaan kirjan.

Taidot ja vaatimukset: Koko kirjan ydintä on vaikea kertoa muutamalla sanalla (verrattuna kirjan pituuteen), joten sinun on kyettävä ymmärtämään kirjan olemus ja pääkohdat sitä lukiessasi ja sitten tislata ne alas. sulavat kimpaleiksi nopeaa kuluttamista varten. Se on vähän kuin kirja-arvostelujen kirjoittamista, paitsi että annat suoraviivaisen selostuksen kirjan sisällöstä sen sijaan, että esittäisit kriittistä argumenttia sen ansioiden puolesta (tai sitä vastaan).

Ansaintamahdollisuus: Suurin osa tästä työstä on freelance-työtä, joten se vaihtelee suuresti.

Päästä alkuun: saada Abstract on freelance-mahdollisuuksia; voit luoda yhteenvetoja tekevän blogin tai YouTube-kanavan; tai voit luoda ja myydä kurssin Udemy (kuin Top 10 Personal Finance -kirjaa vuonna 2023), jossa “opetat” kirjojen sisältöä videon avulla.

#8. Tarjoa freelance-lukupalveluita

Pikainen yhteenveto: Olet kuullut freelance-kirjoittajista, mutta et ehkä freelance-lukijoista! Kirjalliset agentit ovat täynnä käsikirjoituksia kirjoittajilta, jotka haluavat palkata edustajan (mikä on yleensä ensimmäinen askel kirjan myymisessä perinteiselle kustantajalle). Tämän seurauksena he palkkaavat joskus freelance-lukijoita käymään läpi ehdotukset ja karsimaan pois ilmeiset hylkäämiset.

Taidot ja vaatimukset: Lukijalla on oltava silmää lahjakkuudelle ja he pystyvät nopeasti tiivistämään muistioon lukemiensa käsikirjoitusten sisällön (ja miksi agentin pitäisi tai ei pitäisi antaa kirjalle omaa aikaa ja huomiota).

Ansaintamahdollisuus: 25–100 dollaria per kirja.

Päästä alkuun: Kerro suoraan kirjallisille agenteille tai etsi mahdollisuuksia freelance-sivustoilta, kuten Upwork. Jennifer Wright, jolla on kokemusta kirjallisuustoimistoissa työskentelystä, kirjoitti loistava kolumni kuinka päästä kentälle.

#9. Tutkia

Pikainen yhteenveto: Tutkimukseen ei yleensä liity kirjojen lukemista sinänsä, mutta siihen liittyy paljon lukemista! Voit tutkia erilaisia ​​​​aiheita erilaisille asiakkaille, mukaan lukien kirjailijoille, jotka tarvitsevat tutkimusta omien kirjojensa kirjoittamiseen. Jos luot heidän kanssaan hyvän suhteen, saatat pystyä yhdistämään tämän keikan oikoluku- tai editointirooliksi.

🔥 Empfohlen:  Galaxy Z Flip 5 saattaa saada ominaisuuden, jota olen odottanut vuosia

Taidot ja vaatimukset: Kuka tahansa voi käyttää Googlea, joten sinun on pystyttävä jäljittämään muita, ehkä epäselvämpiä tietolähteitä – ja osattava tarkistaa kaiken löytämäsi tarkkuus.

Ansaintamahdollisuus: Se vaihtelee tutkimuksen monimutkaisuuden ja läpimenoajan mukaan.

Päästä alkuun: Ihme on yritys, joka palkkaa tutkijoita perehtymään aiheisiin ja vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin. Hae verkossa, ja jos sinut hyväksytään, voit selata mahdollisuuksia kojelaudassa, hyväksyä tehtäviä ja lähettää työsi. Voit myös löytää tutkimustyötä freelance-sivustoilta, kuten Upwork.

#10. Työskentely kustannusalalla

Jokainen sana, josta tulee kirja, on luettava ensin, joten kustannusalan työskentely on loistava tapa saada palkkaa kirjojen lukemisesta. Julkaisemiseen kuuluu kaikkea keittokirjoista fantasiaromaaneihin, joten pidä tämä mielessä, kun etsit kustantamoita. Tässä kentässä on muutama eri tehtävänimike, kuten agentti ja toimittaja, jotka sisältävät lähetysten lukemisen ja niiden valmistelemisen tulostettaviksi.

Kustannustoiminnan raskaimmat lukutehtävät ovat toimittaja, copywriter ja kirjallisuusagentti. Tekstinkirjoittajat korjaavat välimerkit ja lukevat tekstin kulkua ja kielioppia varten, kun taas toimittajat tarkistavat sopivan äänen, tahdin ja juonen aukot. Kirjalliset agentit ovat yhteyshenkilö kirjailijoiden ja kustannusyhtiöiden välillä.

Taidot ja vaatimukset: Jotta pääset julkaisuun, sinun on oltava nopea ja tarkka lukija. Tarvitset tarkkaa silmää yksityiskohtiin havaitaksesi kielioppivirheet, tosiasiaerot ja juonen epäjohdonmukaisuudet. Tarvitset myös englannin, kirjoittamisen, viestinnän tai vastaavan alan tutkinnon.

Ansaintamahdollisuus: Kokopäiväisenä kirjallisena agenttina teet keskimäärin noin 50 000 dollaria vuodessa. Kirjatoimittajat voivat odottaa tekevänsä noin 63 000 dollaria vuodessaja copywriters tienaa lähemmäs 56 000 dollaria.

Päästä alkuun: Monet ihmiset aloittavat kustannusalan työharjoittelulla. Katso yksittäisten julkaisijoiden verkkosivustoja (esim HarperCollins ja Penguin Random House) löytää mahdollisuuksia.

Usein kysyttyä rahan ansaitsemisesta kirjoja lukemalla

Mikä on paras tapa ansaita rahaa lukemalla kirjoja?

Jos sinulla on kiinnostusta ja taitoa, kirjojen ääneen lukeminen (äänikirjan kerronta) on tuottoisin tapa ansaita rahaa kirjojen lukemisesta. On mahdollista ansaita 100 dollaria tunnissa pienellä kokemuksella ja enemmän, kun rakennat mainetta.

Mikä on helpoin tapa ansaita rahaa lukemalla kirjoja?

Vaikka oikoluku vaatii suurta keskittymistä ja huomiota yksityiskohtiin, se ei ole erityisen vaikeaa. Lisäksi sillä on alhaisin pääsyn este tämän luettelon vaihtoehdoista. Tietysti palkka heijastaa sitä. Jos päätät aloittaa oikolukijana, suosittelemme miettimään, miten voit siirtyä oikolukijasta editoriin, mikä maksaa huomattavasti paremmin.

Maksaako WordRated todella 200 dollaria jokaisesta lukemastasi romaanista?

WordRated on laillinen tutkimus- ja analytiikkayritys, joka maksaa ihmisille romaanien lukemisesta (ja analysoinnista). Vuonna 2022 he maksoivat 200 dollaria valmiista romaanista, vaikka tämä mahdollisuus ei ole enää käytettävissä.

Voitko saada palkkaa kirjojen kääntämisestä?

Kirjan kääntäminen vaatii korkeaa taitoa, koska sinun on käännettävä paitsi sivulla olevien sanojen kirjaimellinen merkitys, myös asioita, kuten teoksen tyyli ja sävy. Sellaisenaan se on rooli, jota yleensä suorittavat kokeneet toimittajat. Upworkissa on kuitenkin tarjolla joitain kirjankäännöstöitä.

Voitko ansaita rahaa lukemalla kirjoja Amazon Kindle -laitteellasi?

Jos päätät arvostella kirjoja, sinulle lähetetään usein digitaalinen kopio, jonka voit lukea Amazon Kindle -laitteellasi fyysisen kopion sijaan, vaikka näin ei aina ole.

Parhaat tavat saada palkkaa kirjojen lukemisesta

Kirjat ovat kalliita – varsinkin jos et kestä odottaa halvemman pokkariversion ilmestymistä tai jos kieltäydyt hyväksymästä e-kirjoja (jotka ovat usein halvin tapa ostaa uusia nimikkeitä). Mutta jos voit ansaita rahaa lukemalla kirjoja (ja joskus saada ilmaisia ​​kirjoja osana sopimusta), harrastuksesi maksaa itsensä takaisin.

Jos katsot tätä enemmän sivuhälinästä tai uran näkökulmasta, muista, että kokopäiväisiä taidekritiikkitöitä on rajoitettu määrä (ja määrä on laskenut vuosikymmeniä). Nämä työt ovat erittäin kilpailukykyisiä, ja tarvitset todellista lahjakkuutta ja kokemusta niiden saamiseksi. Arvostelujen kirjoittaminen freelancerina voi olla kunnollinen tapa ansaita ylimääräistä rahaa ja saada ilmaisia ​​kirjoja, mutta on vaikea ansaita tarpeeksi, jotta siitä tulisi kokopäivätyö.

Mutta kirjojen ystävien keskuudessa on edelleen suuri kysyntä korkealaatuiselle sisällölle, mikä tekee blogista ja YouTubesta valintojamme parhaiden vaihtoehtojen suhteen pitkällä aikavälillä. Vaikka ansaitset vain vähän ylimääräistä rahaa aloittaessasi, nämä voivat olla tuottoisia tapoja ansaita rahaa verkossa, jos olet valmis tekemään vaadittua työtä.

Oikoluku ja editointi voivat myös olla hyviä tapoja ansaita rahaa lukemalla, mutta oman blogin tai YouTube-kanavan rakentamisen avulla voit keskittyä projekteihin, joista todella välität. Lisäksi näillä vaihtoehdoilla on eniten hyötyä, koska ansaintapotentiaaliasi rajoittaa vain taitosi ja motivaatiosi.

RJ Weiss

Table of Contents