Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 minimalistista elämänvinkkiä, joiden avulla voit elää onnellisemmin vähemmällä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 minimalistista elämänvinkkiä, joiden avulla voit elää onnellisemmin vähemmällä

Yleinen väärinkäsitys minimalistisesta asumisesta on, että se tarkoittaa asumista paljaassa talossa ja vain muutaman asun omistamista.

Mutta se ei yksinkertaisesti ole totta. Vaikka sinulla olisi 20 paria kenkiä ja seinät täynnä kuvia, voit silti harjoitella minimalismia. Minimalismi on pohjimmiltaan tarkoituksellista elämää selkeästi ja tarkoituksenmukaisesti. Ne kengät ja kuvat seinälläsi saattavat tuoda sinulle täyttymyksen tunteen, vaikka ne näyttävät muiden mielestä tarpeettomilta.

Mutta harjoittaaksesi minimalismia tehokkaasti, sinun on todennäköisesti silti päästävä eroon joistakin asioista. Mutta mistä aloitat? Yksinkertaisin vastaus on aloittaa siellä, missä tunnet olevasi ylivoimainen. Se voi olla vaatekaappisi, lompakkosi tai jopa sosiaalisen median tottumukset.

Vaikka se näyttää monimutkaiselta, minimalistisen elämän harjoittamisen aloittaminen on helpompaa kuin luulet.

Mitä hyötyä on minimalistisen elämäntavan elämisestä?

Joshua Becker BecomingMinimalist.com-sivustolta määritteli minimalismin näin: ”Minimalismin ytimessä on arvokkaimpien asioiden tarkoituksellinen edistäminen ja kaiken sen poistaminen, mikä häiritsee meitä siitä. Se on elämää, joka pakottaa tarkoituksen.”

Toisin sanoen minimalismiin kuuluu resurssien, kuten ajan ja rahan, tarkoituksellinen käyttäminen asioihin, joista nautimme, mieluummin asioihin, joista emme.

Amerikkalainen kulttuuri arvostaa usein enemmän kuin vähemmän, mikä tulee uuvuttavaksi ja kalliiksi.

Itsevarastoteollisuus on vain yksi esimerkki siitä, kuinka kallista on omistaa liikaa omaisuutta. Keskimääräinen säilytysyksikön kuukausihinta henkilöä kohden vuonna 2018 oli 91 dollaria, mikä on yli 1 000 dollaria vuodessa.[1] Sen sijaan, että käyttäisit rahaa tavaroidesi säilyttämiseen, voit käyttää niitä velkojen maksamiseen, hätärahaston perustamiseen tai lomalle lähtemiseen.

Rahan säästämisen lisäksi sinulle ei-tärkeän poistamisella on muita etuja. Monet ovat tutkineet ajatusta, että minimalistinen elämäntapa voi myös auttaa sinua:

 • Poista sotkusta ja liian monista sitoumuksista aiheutuva stressi
 • Nauti parantuneesta terveydestä, unesta ja yleisestä hyvinvoinnista
 • Luo syvempiä ja merkityksellisempiä suhteita
 • Ole ympäristötietoisempi
 • Paranna taloudellista terveyttäsi
 • Lisää tuottavuutta

Minimalistisen elämän edut ovat kokeilemisen arvoisia, mutta aloittaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Sen sijaan, että juuttuisit yksityiskohtiin tai yrität tehdä kaiken kerralla, valitse yksi minimalistinen tapa kokeillaksesi muutaman viikon ajan. Jos se toimii sinulle, rakenna sen pohjalle ja jatka, kunnes olet suunnitellut ihanteellisen minimalistisen elämäntyylisi.

10 tapaa elää minimalistisempaa elämäntapaa

Ei ole niin vaikeaa kuin miltä näyttää olevan sisällyttää minimalistinen elämäntapa rutiinisi. Keskity yhteen alueeseen, jota haluat muuttaa, ja sovella siihen joitain minimalistisia periaatteita. Muutos on vaikea, joten älä lyö itseäsi, jos et saa sitä “oikein” ensimmäisellä kerralla. Jatka harjoittelua ja säätämistä tarpeen mukaan, kunnes löydät oikean yhdistelmän.

1. Yksinkertaista talouttasi.

Päätös yrittää elää pienemmällä rahalla ei vain voi johtaa siihen, että sinulla on enemmän rahaa pankissa, vaan se tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa ja yksinkertaistaa talouttasi, mikä helpottaa rahojesi hallintaa. Voit tehdä tämän muutamalla tavalla:

 • Yhdistä tilit. Jos sinulla on useita shekki- ja säästötilejä eri pankeissa, yritä yhdistää ne. Kun kaikki rahasi on yhdessä pankissa, tilisiirtojen tekeminen ja tilinylityssuojan käyttöönotto on helpompaa. Voit jopa säästää kuluissa. Jos sinulla on useita 401(k)- tai IRA-määrityksiä, harkitse myös niiden yhdistämistä.
 • Käytä yhtä luottokorttia. Sen sijaan, että seuraisit useita luottokortteja erilaisilla palkkio-ohjelmilla, valitse kortti, jolla on sinulle paras korko- ja palkkio-ohjelma. Sen lisäksi, että kulujen seuraaminen ja laskun maksaminen on nopeampaa (ja sinulla on vähemmän muistettavia eräpäiviä), se poistaa mahdollisuuden ansaitsemiesi palkkioiden vajaakäytöstä. Jos olet huolissasi luottopisteistäsi, älä sulje kortteja, joita et käytä. Ota ne vain lompakostasi ja laita ne laatikkoon, jotta sinulla ei ole houkutusta käyttää niitä. Estä käyttämättömien korttien peruuttaminen määrittämällä pieni, toistuva lasku, kuten Netflix-tilauksesi, joka maksetaan automaattisesti kyseisellä kortilla. Älä vain unohda asettaa muistutusta sen maksamisesta joka kuukausi.
 • Poista paperityöt. Jos mahdollista, valitse paperittomia vaihtoehtoja tai automaattinen maksu laskuistasi. Se on ympäristöystävällisempi ja vähentää paperisotkua kotonasi. Jos sinulle lähetetään tärkeitä papereita, kuten sopimuksia tai verolomakkeita, luo arkistointijärjestelmä kaikkien asiakirjojen säilyttämistä varten. Voit tehdä tämän manilla-kansiolla, jota pidät työpöydälläsi. Jos olet huolissasi asiakirjojen katoamisesta, voit skannata ne puhelimellasi ja ladata ne pilveen.
 • Maksa velkaa. Yksi parhaista tavoista yksinkertaistaa talouttasi on maksa velkasi. Toisin kuin jotkin muut strategiat, velan maksaminen auttaa enemmän henkisessä ja tunneperäisessä sotkussasi. Velka on aikaa vievää ja stressaavaa. Kun sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, se vapauttaa energiaa muihin asioihin. Velan maksaminen voi kestää vuosia, vaikka omaksuisikin säästäväisyyden. Tämä ei ole nopea ratkaisu, mutta pitkän aikavälin hyödyt tekevät siitä tavoittelemisen arvoisen.
🔥 Empfohlen:  Muotityöt: muotityöntekijät kotona

2. Muuta purkaminen haasteeksi.

Askareista ja vastuista tulee hauskempia, kun niistä tulee peli. Eikä minimalistinen elämä ole erilaista. Pura prosessi pienempiin osiin ja tee siitä nautinnollinen muuttamalla se haasteeksi.

Oletetaan, että haluat päästä eroon kodissasi olevista esineistä, mutta et tiedä mistä aloittaa. Helppo paikka aloittaa on päästä eroon kuun päivää vastaavien tavaroiden määrästä. Joten 1. toukokuuta pääset eroon yhdestä esineestä, 2. toukokuuta pääset eroon kahdesta ja niin edelleen. Kuukauden aikana olet poistanut 496 kohdetta kodistasi tehden sen hallittavalla tavalla. On helpompi valita kaksi poistettavaa kohdetta kuin 100.

Voit saada ystäväsi tekemään tämän haasteen, jakamaan sen sosiaalisessa mediassa tai pitämään piha-alennusta, kun olet valmis ansaitaksesi ylimääräistä rahaa sotkustasi.

Aiheeseen liittyvä: 26 myydyintä sovellusta tavaroiden myymiseen verkossa (ja paikallisesti)

3. Tee sosiaalisen median detox.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että keskimääräinen ihminen viettää kolme tuntia päivässä vain sosiaalisessa mediassa.[2] Jos päätät jakaa edistymisesi sosiaalisessa mediassa, mieti, kuinka sosiaalinen media vaikuttaa mielialaasi ja mielenterveyteen. Kun avaat alustan, kuten Facebookin tai Instagramin, kysy itseltäsi, miksi teet sen. Onko tarkoitus lievittää tylsyyttä vai tarkistaa, onko uusimmassa kuvassasi tykkäyksiä? Huomaatko joutuvasi vertailuansa mitä pidempään käytät alustalla?

Jos näin on, harkitse taukoa sosiaalisessa mediassa. Poista tarpeettomat sovellukset tietyksi ajaksi, olipa kyseessä viikonloppu, viikko tai kuukausi, ja kun ajanjakso on ohi, arvioi, miltä sinusta tuntuu ilman niitä. Kysy itseltäsi:

 • Onko mielialasi parantunut?
 • Kuinka paljon aikaa palasit päivästäsi?
 • Kaipasitko sovellusten käyttöä?
 • Voitko olla tarkoituksellisempi käytössäsi?

Miten vastaat näihin kysymyksiin, pitäisi jatkossa ohjata sosiaalisen median käyttöäsi. Sinun ei tarvitse luopua sosiaalisesta mediasta kokonaan, mutta digitaalisen minimalismin sisällyttäminen on tehokas tapa käyttää sitä tarkoituksella.

🔥 Empfohlen:  20 B2B Lead Generation -ideaa (et todennäköisesti ole vielä kokeillut)

Jos sinulla on vaikeuksia rajoittaa itseäsi tai poistaa sosiaalisen median sovelluksiasi pysyvästi, harkitse ulkoisten säätimien käyttöä, kuten aikarajojen asettamista iPhonen näyttöaikaominaisuuden kautta tai sovelluksissa, kuten Offtime tai BreakFree.

4. Poista myrkylliset suhteet.

Ystävät, jotka saavat sinut tuntemaan olosi huonoksi, ovat jatkuvasti negatiivisia tai tuovat mukanaan liikaa draamaa, voivat olla henkisesti ja fyysisesti rasittavia. Suhteet eivät ole koskaan helppoja, mutta myrkylliset ystävät voivat olla loukkaavia ja aiheuttaa jatkuvaa stressiä. Jos työskentelet minimalistisemman elämäntavan parissa, on aika harkita näiden myrkyllisten suhteiden luopumista.

Monissa tapauksissa, varsinkin jos myrkyllinen henkilö on perheenjäsen, tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Mutta jos olet yrittänyt keskustella huolenaiheistasi, asettaa rajoja ja rajoittaa aikaasi ja altistumistasi kyseiselle henkilölle, ja ne silti aiheuttavat sinulle stressiä, saattaa olla aika katkaista suhteet. Se todennäköisesti sattuu, mutta henkinen ja emotionaalinen terveytesi (ja taloudellinen terveytesi) ovat sen arvoisia.

5. Valitse laatu määrän sijaan.

Yksi minimalistisen elämän perusperiaatteista on, että sinulla on vain mitä tarvitset ja käytät säännöllisesti. Se ei tarkoita, ettet koskaan ostaisi mitään. Kun harkitset uuden tuotteen ostamista, on tärkeää, että se palvelee tehtävää ja tarkoitusta, vaan että valitset laadun määrän sijaan. Laadukkaan tuotteen ostaminen on lyhyellä aikavälillä kalliimpaa, mutta se tarkoittaa ajan mittaan vähemmän kulutusta.

Laadukkaat tuotteet kestävät pidempään kuin halvat tuotteet, joten säästät rahaa pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi laadukas kenkäpari on mukavampi ja kestää pidempään kuin halvempi pari. Jos pidät hyvää huolta laadukkaista tavaroistasi, ne pysyvät käyttökelpoisina pitkään – säästät rahaa ja vähennät jätettä.

6. Osta yksi, anna kaksi.

Yksinkertainen tapa rajoittaa sotkua ja ylläpitää minimalistista elämäntapaa on hankkiutua eroon kahdesta tuotteesta jokaista ostamaasi tai tuomaasi uutta kohden. Jos esimerkiksi näet paidan, josta pidät ehdottomasti ja jonka haluat omistaa, osta se ja sitoudu myymään. tai lahjoittamalla kaksi jo omistamaasi. Ei-toivottujen tavaroiden myyminen tuo lisätuloja, mutta ei ole myöskään haittaa tavaroiden luovuttamisesta.

Osta yksi, anna kaksi -sääntö ei ainoastaan ​​auta vähentämään tavaroiden määrää kodissasi, vaan se tarkoittaa myös, että sinun on valittava, mitä ostat ja mitä säilytät.

Aiheeseen liittyvät: 8 parasta sivustoa vaatteiden online-myyntiin

7. Yksinkertaista vaatekaappisi.

Yksi tapa varmistaa, että pysyt ostamassa, anna kaksi sääntöä, on luoda minimalistinen vaatekaappi, joka tunnetaan joskus kapselivaatekaapina. Kapselivaatekaappi tarkoittaa, että omistat valikoidun ja rajoitetun valikoiman vaatteita, yleensä 30–40 esinettä, jotka sopivat hyvin, sekoittuvat helposti yhteen ja joita rakastat.

Jos asut ilmastossa, jossa on neljä vuodenaikaa, voit luoda neljä kapselivaatekaappia vuodenajan mukaan sopivilla vaatteilla. Stephanie Samuel, Simple by Stephanien bloggaaja ja minimalismin asiantuntija, käyttää ympärivuotista kapselivaatekaappia, johon mahtuu kaikki vuodenajat.

Toinen tapa yksinkertaistaa vaatekaappiasi on käyttää enimmäkseen neutraaleja, kuten mustaa, valkoista, harmaata, tummansinistä ja ruskeaa, ja vähemmän kiireisiä kuvioita (kuten raidat). Neutraalin paletin käyttäminen tarkoittaa, että kaikkia esineitä voidaan käyttää yhdessä, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa miettimään, mitkä tuotteet sopivat yhteen.

Kapselivaatekaappi on tehokas tapa vähentää omistamiesi vaatteiden määrää, säästää rahaa ja poistaa päätöksentekoväsymystä, kun katsot vaatekaappiisi. Tiedät, että kaikki sopii ja sopii, ja voit pukeutua nopeasti ja stressittömästi. Tämä helpottaa myös pakkaamista matkoja varten.

🔥 Empfohlen:  9 trendikkäitä kapeita ideoita, joiden avulla voit aloittaa online-yrityksen

8. Kuluta vähemmän mediaa.

Kun kulutat vähemmän mediaa, olipa kyse podcasteista, sosiaalisesta mediasta tai televisiosta, rajoitat mainontaasi. Mainosteollisuus käyttää miljardeja dollareita vuodessa vempaimien, ruoan, vaatteiden ja kaiken muun mainostamiseen, joten on lähes mahdotonta paeta tuotemainontaa. Se on kaikkialla.

Tämä voi olla ylivoimaista ja houkutella jopa kaikkein budjettitietoisimman ihmisen kuluttamaan rahaa ja karkaamaan minimalismista. Voit torjua tämän sammuttamalla television, kirjautumalla ulos sosiaalisesta mediasta ja sulkemalla selaimesi. Ihmiset, joilla on totuus ylikulutusongelma voi kokeilla selainlaajennusta, kuten StayFocused, joka estää erityisen ongelmalliset verkkosivustot.

9. Rajoita lahjojen antamista (ja vastaanottamista).

Lahjojen antaminen on kiistanalainen aihe minimalistien keskuudessa, etenkin lomien aikaan. Noin 56 % ihmisistä ilmoittaa saaneensa ei-toivottuja lahjoja lomien aikana, joista monet heitetään pois tai lahjoitetaan.[3] Lahjojen antamisen ja vastaanottamisen rajoittaminen vähentää tarpeetonta ja ei-toivottua roskaa ja auttaa säästämään rahaa.

Tee sopimus rakkaiden kanssa lahjojen vaihtamisen lopettamiseksi. Keskity sen sijaan hauskoihin aktiviteetteihin tai aterian jakamiseen. Jos perheesi vastustaa tätä ajatusta, ehdota vaihtamista kokemuslahjoihin fyysisten lahjojen sijaan. Sen sijaan, että ostaisit isällesi golfmailan, vie hänet pelaamaan golfia läheiselle seuralle. Tai sen sijaan, että antaisit siskollesi lahjakortin, vie hänet kylpylään hierontaan.

Elämyslahjojen avulla voit silti antaa ja vastaanottaa lahjoja, mutta ilman ylimääräistä sotkua.

10. Tee kulutus vs. arvo -testi.

Minimalistinen elämä ei ole vain tavaroista eroon pääsemistä. Kyse on myös siitä, että saa eniten irti elämästä ja keskittyy olennaiseen.

Tee kulutus vs. arvo -testi selvittääksesi, mikä on tärkeintä. Tee luettelo kymmenestä omistamastasi kalleimmasta tuotteesta. Tämä voi sisältää talosi, autosi, korusi, televisiosi jne. Tee sitten toinen luettelo asioista, jotka tuovat eniten arvoa elämääsi. Tämä voi sisältää leikkimistä lasten kanssa puistossa, matkustamista tai uusien ruokien nauttimista.

Kun olet valmis, vertaa näitä kahta luetteloa ja katso, missä on päällekkäisyyttä. Jos niitä ei ole, mieti, voitko päästä eroon joistakin “tavara”-luettelon kohteista maksamista varten tai tehdä tilaa “arvo”-luettelolle. Tämä luettelo saattaa myös näyttää, mitä sinun pitäisi lopettaa ostamasta, jotta budjettiisi jää enemmän tilaa arvoillesi.

Muuta ajattelutapaasi

Minimalistinen asuminen on enemmän kuin vain vanhojen college-T-paitojen ja pokkarikirjojen puhdistamista. Se vaatii täydellisen ajattelutavan muutoksen.

Se tarkoittaa keskittymistä siihen, mitä arvostat eniten, ja skaalata loput takaisin. Se tarkoittaa sitä, että muutat tapaa, jolla ajattelet omaisuuttasi, rahaasi, aikaasi ja olet tarkoituksellisempi niiden kaikkien käytössä.

Ja kun käytät resurssejasi tarkoituksella, voit vähentää stressiä, säästää rahaa ja saada enemmän vapautta nauttia siitä, mikä on sinulle merkityksellisintä.