Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 parasta rahanhallintavinkkiä aloittelijoille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 parasta rahanhallintavinkkiä aloittelijoille

Rahanhallinta on laaja ja monimutkainen aihe, joka on erittäin tärkeä aloittelijoille. Ei ole väliä, haluatko säästää rahaa tulevaisuuttasi varten vai haluatko laittaa syrjään osan tuloistasi eläkkeelle jäämistä varten, tai ehkä haluat pitää itsesi ja perheesi turvassa varautuessasi hätätilanteeseen. Tärkeintä on, että taloudelliset säästöt ovat välttämättömiä, jotta voit käsitellä nykyisiä ja tulevia tilanteitasi ripeästi.

Onko sinulla rahanhallintaongelmia kuun tai tilikauden lopussa? Nyt sinun ei tarvitse huolehtia, sillä olemme raaputtaneet käytännöllisiä vinkkejä rahanhallintaan riippumatta siitä, teetpä työtä tai yritystä.

Saatat ajatella, että henkilökohtainen talous ja rahanhallinta ovat arkaluonteisia aiheita. Se on kuitenkin vaivatonta, ja kun käyt läpi koko oppaan, et kohtaa älykkään rahanhallinnan ongelmaa. Ennen kuin jatkamme eteenpäin, katsotaanpa, mitä rahanhallinta tarkalleen on ja mitä hyötyä siitä on?

Mitä on rahanhallinta?

Rahanhallinta on taloushallintoa, mikä tarkoittaa pohjimmiltaan rahanhallintaa taitavasti. On joitakin tekijöitä, joista yksittäisen henkilön rahanhallinta voi riippua, kuten kuinka paljon tuloja ansaitset tai minkä osan tuloistasi haluat sijoittaa säästöihisi.

Jos osaat hallita rahojasi viisaasti, pystyt hallitsemaan kunkin kuukauden menojasi ja säästöjäsi siten, että et kohtaa raharajoitteita ei nyt eikä tulevaisuudessa.

Miksi rahojesi budjetointi on tärkeässä roolissa elämässämme?

Tietäen kuinka hallita rahojasi tehokkaasti maksaa elämääsi parantavia etuja –

  • Pitää sinut keskittyneenä rahatavoitteisiisi
  • Antaa sinulle täyden hallinnan rahojesi suhteen
  • Helpottaa menojen ja säästöjen järjestämistä
  • Auttaa arvioimaan velkojasi ja sitä, kuinka paljon sinulla on varaa valita se edelleen
  • Sen avulla voit säästää odotettuja ja odottamattomia kuluja varten
  • Voit maksaa alhaisempia korkoja helpottaen rahanhallintaa
  • Vähennä stressiä ja konflikteja
  • Lisää mahdollisuutta kasvattaa ansioitasi ja kokonaistulojasi sijoittamalla tulot parhaalla mahdollisella tavalla
  • Pitää sinut taloudellisesti turvassa antamalla sinulle ennakkovaroituksen mahdollisista ongelmista

Auttaaksemme sinua ymmärtämään syvällisesti, katsotaanpa alla olevaa tilannetta –

Esimerkiksi kuuluisat runsasruoat ja muut pienet kaupungit tai paikkakunnat ansaitsevat komeasti, mutta suurin ongelma heidän kanssaan on, että he eivät osaa hallita rahojaan ollakseen valmiita lamauttavia tilanteita varten. Se tekee heistä avuttomia pahimmissa skenaarioissa, ja nämä tilanteet pakottavat heidät lainaamaan käteistä päästäkseen eroon kohtaamastaan ​​ongelmasta. Tästä syystä enimmäkseen nämä ihmiset viettävät koko elämänsä saman elämäntavan mukaan eivätkä pysty kasvamaan.

Jos joku ei kiinnitä huomiota säästöihin tai rahojensa hallintaan, et voi elää täyttä elämää. Riippumatta siitä, kuinka paljon ansaitset, jos et tiedä kuinka hallita tulojasi viisaasti, ongelma jatkuu.

Kuinka saada eniten irti rahoistasi?

Saatat olla tietoinen välttämättömistä rahanhallintakeinoista, jotka ovat rahan ansaitseminen, rahan sijoittaminen ja rahan säästäminen. On ponittava ja sitten kohdennettava tulonsa niille alueille, joilla he haluavat ja tarvitsevat. Noudattamalla tätä lähestymistapaa et pysty hallitsemaan rahojasi tehokkaasti, mutta saat kaiken irti tuloistasi. Tietysti on myös tärkeää osata kohdentaa tulot.

Löydät Internetistä lukuisia ehdotuksia, mutta olemme koonneet yhteen tehokkaimmat ja arvokkaimmat vinkit, jotka antavat sinulle käsittämättömän käsityksen rahanhallinnasta. Alla on mainittu 10 perusvinkkiä, jotka auttavat sinua elämään tyydyttävää ja varakasta elämäntapaa:

1) Luo budjetti

On välttämätöntä luoda budjetti ja alkaa kohdentaa rahaa sen mukaan. Parasta budjetin luomisessa on, että opit tuntemaan ja analysoimaan rahaprioriteettisi. Tämän ratkaisevan vaiheen väliin jättäminen ei anna sinun mukauttaa rahatavoitteitasi rahatottumustesi kanssa.

Sinun tulee tietää, että budjetointi auttaa meitä näkemään selkeästi koko taloudellisen tilanteen. Budjettisi pitäminen voi olla hankalaa, mutta jos teet niin, se kannattaa lopulta. Ja se on yksi parhaista rahanhallintavinkkeistä aloittelijoille.

Jos sinulla on luottokorttivelkaa, sinun tulee ensisijaisesti selvittää tämä velka ja sitten kuluttaa tai säästää loput ansaitsemasi rahat. Muista aina, että rahaprioriteetit ovat linjassa henkilökohtaisten arvojesi kanssa, ja niitä tulee noudattaa. Se on ensimmäinen askel, joka auttaa tuomaan tasapainoa talouselämääsi ja antaa sinulle mahdollisuuden elää rauhallista elämää antamalla sinulle mahdollisuuden säästää tulevia menoja varten, kuten asuntolainaa, asunnon, auton ostamista ja eläkkeelle jäämistä varten.

🔥 Empfohlen:  Kolme parasta syytä käyttää palveluntarjoajaa

Budjetin laatiminen määrittää myös vältettävissä olevat kulut. Jos esimerkiksi matkustat ulkomaille ja jos matka on vain vapaa-ajan tarkoitus ja se heikentää budjettiasi, voit välttää sen. Sen sijaan voit suunnitella kotimaan matkan, joka ei myöskään häiritse budjettiasi. Tämä olisi mahdollista vain, jos olet tehnyt täysimääräisen budjetin kuun alussa. Muuten et ole tietoinen vältettävistä kuluista, jotka voivat johtaa raharajoitteisiin kuun lopussa.

Lisäksi se auttaa myös arvioimaan huolenaiheesi ja rohkaisee sinua aloittamaan säästämisen kyseiseen aiheeseen. Haluat ehkä säästää häitäsi tai lapsesi koulutusta varten tai haluat säilyttää ylimääräisiä hätävaroja.

2) velan vakauttaminen

Veloista eroon pääseminen on välttämätöntä, oli kyseessä sitten luottokorttilaina, henkilökohtainen laina, asuntolaina tai mikä tahansa muu. Lyhyesti sanottuna velkaantuminen on stressaavaa. Ei ole niin vaikeaa vakiinnuttaa ja päästä eroon velastasi, koska monet ihmiset tulevat sisään ja vaivattomasti poistuvat tästä velkatilanteesta. Melkein meidän kaikkien ensisijaisena tavoitteena tulisi olla yrittää saada velkallesi alhaisin korko, jos mahdollista. Voit tehdä tämän tutkimalla pari vaihtoehtoa.

On kuitenkin täysin hyväksyttävää, että jos valitset velan, koska suurin osa ihmisistä tekee samoin täyttääkseen välttämättömät tai ylelliset tarpeet, tulee kuitenkin aina tietää perusasiat ennen lainan hakemista. Se sisältää yhden pitäisi olla lyhyt tietoa hallita velkojaan maksamalla se alas korkeimmalla korolla ensin.

Kaikki lainavaihtoehdot huomioon ottaen luottokorttilainoissa on korkein korko, jota seuraavat asuntolainat, koulutuslainat ja henkilökohtaiset lainat.

Jos sinulla on luottokortti ja olet ottanut sitä vastaan ​​lainaa, yritä selvittää se ensin koron takia. Muut lainat, joita sinulla saattaa olla, voidaan nostaa, kun luottokortti on maksettu kokonaan pois. Tässä skenaariossa, jos sinulla on pulaa varoista, voit maksaa luottokorttilaskusi vähimmäissaldon, ja muutaman viikon kuluttua, kun taloudellinen tilanteesi vakiintuu, voit maksaa jäljellä olevan laskun. Se ei vahingoita taloudellista vakauttasi eikä vaikuta luottopisteisiisi.

3) monipuolistaa tulojasi

On aina parempi aloittaa sivutouhu ja sijoittaa tulot johonkin hedelmälliseen tai arvokkaaseen. Aivan kuten hajautat sijoitussalkkuasi, on yhtä tärkeää hajauttaa tulojasi.

Kysymys kuuluu, kuinka monipuolistaa tulojasi? Se on hyvin yksinkertaista ja tehokasta, jos haluaa tehdä sen. Voit tehdä sen tutkimalla muita rahantekovaihtoehtoja kokopäivätyösi lisäksi. Voit etsiä näitä vaihtoehtoja helposti, koska niitä on nykyään paljon.

Voit ansaita rahaa ollessasi kotona, jopa nukkuessasi. Kyllä, olet kuullut oikein! Saat lisätietoja näistä tavoista tutustumalla passiivisten tulojen vaihtoehtoihin. Joitakin ideoita ovat verkkokyselyt, affiliate-markkinointi, e-kirjan myynti Amazonissa, sovelluksen luominen, bloggaus, virtuaaliassistentiksi tuleminen ja monet muut.

Kovalla työllä ansaittujen rahojesi sijoittaminen passiivisiin rahantekoideoihin auttaa lisäämään tulojasi. Sinulla on esimerkiksi syvällinen tieto osakemarkkinoista; voit alkaa ostaa luotettavien yritysten osakkeita. Se ei vain auta sinua kasvamaan, vaan myös auttaa sinua monipuolistamaan ja siten hallitsemaan tulojasi tehokkaasti. Kun aloitat laajentamaan tulojasi pragmaattisiin asioihin, se tarkoittaa, että hyödynnät tulojasi täysimääräisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla, mikä auttaa sinua rahanhallinnassa pitkällä aikavälillä.

4) Seuraa menoja

On välttämätöntä merkitä muistiin kaikki menneisyydessä tehdyt kulut. Kuukauden kuluja on helppo seurata. Näin saat kattavan käsityksen kulutustottumuksistasi. Voit seurata menojasi vetämällä esiin tiliotteita, asunto- ja sähkölaskuja, luottokorttiotteita, digitaalisia maksutositteita jne. Laske vain kulusi yhteen ja kirjoita ne muistiin.

Saatat ajatella, mitä hyötyä on omien kulutustottumustesi tuntemisesta ja menojen yhdistämisestä? Totuus on, että ennen kuin et ole tietoinen menokuviostasi, et voi hallita sitä ja antaa sille oikeaa suuntaa, jos malli ei vaikuta ylivoimaiselta.

Se auttaa luokittelemaan menojasi tulkitsemallasi tavalla. Ei vain tämä, vaan kun kokoat kunkin luokan kulut yhteen paikkaan, huomaat, mihin tulot menevät merkittävästi.

🔥 Empfohlen:  8 parasta SSL-välityspalvelinta vuonna 2023 (ilmaisten ja maksullisten SSL-välityspalvelinten luettelo)

Kuten aina sanotaan: “Sästetty raha on ansaittua rahaa”. Voit leikata välttämättömiä menojasi valtavasti. Ajatuksena on ottaa huomioon kaikki kulut kaikesta mitä tällä hetkellä teet, mikä saattaa olla vältettävissä

Saatat esimerkiksi maksaa kuntosalijäsenyyden, mutta voit joogaa kotonasi; voit vaatia sen peruuttamista. Tai voit maksaa jostain muusta tilauksesta, jota ilman voit elää mukavasti, jos se peruuntuu. Joten miksi et peruuta ja säästä rahaa, joka käytettiin näihin ylellisiin asioihin.

5) Suunnittele hätätilanteita

Sinun tulee olla täysin valmistautunut kaikkiin hätätilanteisiin; Olipa kyseessä lääketieteellinen hätätilanne, luonnononnettomuuksien aiheuttama hätätilanne, kuten katolle kaatuva puu, ajoneuvosi hajoaminen, äkilliset talon korjaukset, kuten sähkölaitteiden korjaaminen tai muut kotitaloustarpeet. Olipa huolenaihe mikä tahansa, hätärahasto on elintärkeä selviytyäksemme kaikenlaisista odottamattomista tapahtumista, ja sen pitäisi olla tärkein prioriteettimme rahanhallinnassa.

Se, että et odota hätätilanteita, ei tarkoita, että sinun ei tarvitse suunnitella niitä. Prioriteetistasi riippumatta sinun tulee kerätä käytettävissä olevia likvidejä varoja joka kuukausi. Jos sinulla on rahaa käsitellä hermoja raasttavia tilanteita, tunnet olosi turvalliseksi.

On täysin sinusta kiinni, kuinka pidät mahdollisena hallita rahaa näitä odottamattomia tapahtumia varten. Voit ohjata kaikki sivukeikkarahasi tai osan tuloistasi tilille, jolla säilytät kaikki säästösi, ja käyttää sitä vain hätätilanteessa. On myös sinusta kiinni, kuinka paljon suhdetta tulisi säilyttää hätätilanteita varten; jotkut ihmiset voivat jättää 20% palkastaan ​​tai toiset voivat laittaa 5% näihin äkillisiin tilanteisiin.

Lue myös: 30 tapaa ansaita nopeaa rahaa verkossa Intiassa 2020

6) Luo eläkerahasto

Sinun tulisi arvioida, mitata ja sitten alkaa säästää murto-osa tuloistasi eläkkeelle. Voit joko luoda eläkerahaston itse pitämällä erillistä tiliä, jota pidät koskemattomana eläkkeelle jäämiseen asti, tai valita 401(k) eläkesuunnitelman. Jos valitset tällaisen suunnitelman, varmista aina, että optimoit sen varmistamalla, että se saavuttaa enimmäispotentiaalinsa, varsinkin jos sinulla on korkeat eläkesuunnitelmat.

Aivan kuten siihen asti, kun et tiedä ‘määränpäätäsi’, et pystyisi valitsemaan oikeaa polkua. Samoin ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on tehdä eläkesuunnitelma, jonka perusteella sinun tulisi kerätä säästöjä tuloistasi. Tässä “eläkesuunnitelma” kuvaa “määränpäätä” ja “säästö” osoittaa “polun”.

Ennen kuin sinulla on täydellinen eläkesuunnitelma, et voi tietää, kuinka paljon säästät, ja saatat joutua hankalaan tilanteeseen, jos sinulla on pulaa eläkerahastoista. Ja se on yksi parhaista rahanhallintavinkkeistä aloittelijoille.

7) Seuraa rahanhallintatyökaluja

Monet dynaamiset taloushallinnon sovelluksia ovat saatavilla, ja ne voivat antaa sinulle tärkeitä rahanhallintavinkkejä ja pitää sinut ajan tasalla. Nämä sovellukset tai verkkosivustot toimivat talousguruna, ja ne auttavat sinua saamaan parhaan version itsestäsi taloudellisesti.

Nyt et tarvitse laskintasi. Nämä sovellukset tai työkalut tekevät kaiken kovan laskennan ja budjetoinnin helpottaakseen asioita puolestasi. Jotkut työkalut, jotka auttavat sinua rahanhallinnassa, ovat Spendee, Mvelopes, YNAB, Personal Capital, Acorns, Dollarbird jne.

Sinun tarvitsee vain kiinnittää huomiota näihin neuvonantajiin ja seurata niitä tarmokkaasti nykyisen taloudellisen asemasi mukaisesti. Pohjimmiltaan ne auttavat sinua hallitsemaan talouttasi entistä paremmin kartoittamalla henkilökohtaisen talousstrategiasi nykyiset lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteesi mielessä. Monet ihmiset ovat saaneet apua näistä rahanhallintaresursseista, joten miksi et sinä?

Yhdestä asiasta on huolehdittava. Verkossa on saatavilla runsaasti resursseja, jotka väittävät saavasi taloushallinnon raiteilleen. Kaikki ne eivät kuitenkaan ole niin vakuuttavia, koska jotkut niistä voivat olla roskapostia tai vääriä. Siksi sinun tulee ensin varmistaa sen sovelluksen tai resurssin aitous, jota aiot käyttää saadaksesi rahojasi hallinnoitua tehokkaasti.

8) Tartu tilaisuuksiin, jotka tarjoavat ilmaista rahaa

Ilmaisen rahan hyödyntäminen on aina hyödyllistä kaikille. Monet ihmiset harkitsevat nykyään sellaisten sovellusten käyttöä, jotka tarjoavat valtavia cashback-tarjouksia.

Verkkokaupassa on saatavilla lukuisia digitaalisia maksusovelluksia. Kuitenkin vain harvat niistä tarjoavat sinulle erinomaisia ​​cashback-tarjouksia. Nämä sovellukset eivät ole vain luotettavia, vaan myös uskomattomia käyttää. Sen lisäksi, että saat käteispalautustarjouksia tietyistä sovelluksista etuna, on myös monia muita hyödyllisiä tarjouksia, joita voit hyödyntää, mukaan lukien välittömät alennustarjoukset, palkintopisteet, suositusbonukset jne.

🔥 Empfohlen:  21 parasta hakukonetta vuodelle 2023: Vaihtoehtoja Google-haulle

Sinun tulee myös tarkistaa kaikki työhösi sisältyvät oikeudet. Koska työhösi saattaa jo olla lisätty sairausvakuutussuunnitelma, tai se voi antaa sinulle lisäetua tarjoamalla alennuksen tietystä kuntosalijäsenyydestä. Nämä asiat auttavat sinua säästämään rahaa ja voit hyödyntää säästetyt rahasi paremmin.

On myös mahdollista käyttää luottokortteja, jotka tarjoavat upeita palkintopisteitä ja käteispalautustarjouksia erilaisissa niitä käyttämissäsi tapahtumissa. Tietyt luottokortit auttavat sinua ansaitsemaan lisää lahjakortteja oston yhteydessä. Tutki kuitenkin aina useita vaihtoehtoja, ennen kuin valitset yhden, sillä eri luottokortit sisältävät erilaisia ​​tarjouksia. Varmista vain, että maksat luottokorttilaskun ajoissa, jos aloitat sellaisen käytön, koska eräpäivän jälkeen perittävä korko on erittäin korkea.

9) Tarkista verosi

On välttämätöntä optimoida verosi, koska se ei vain anna sinulle enemmän rahaa säästämiseen, vaan myös investointeihin. Et ehkä ajattele verotuksen optimointia, koska verotuksesta oppiminen ei ole kovin mielenkiintoista, mutta silti se on ehdottomasti sen arvoista.

Sinulla ei tarvitse olla verolainsäädännön asiantuntemusta, jos osaat vain perusasiat ja ymmärrät omat verosi, vaikka olisit palkannut kirjanpitäjän; se auttaa sinua valtavasti rahojesi hallinnassa.

Jos tutkit huolellisesti ja tarkkailet veroja, joita maksat joka vuosi; voit helposti havaita, missä sinulla on pieninkin mahdollisuus säästää rahaa ensi vuonna. Se huomioi vähennyksen, jonka voit tehdä jo ensi vuonna.

Jos sinulla on myös passiivisia tuloja, voit aloittaa a Osakeyhtiö (LLC) hyödyntää enemmän mahdollisuuksia sivutulokulujen vähentämiseksi veroistasi.

10) Sijoita älykkäästi

Sinun ei pitäisi sijoittaa vain voimakkaasti, vaan usein ja mahdollisimman aikaisin. Joillakin alustoilla voit sijoittaa tulojasi ja lisätä säästöjäsi, mukaan lukien kiinteistöt, osakemarkkinat, joukkovelkakirjat ja kulta.

On todella tärkeää sijoittaa rahasi näihin avainmuuttujiin, mikä varmistaa sijoituksesi tuoton maksimoimisen ja riskin minimoimisen. Sijoituksesta saamasi tuotto voidaan edelleen sijoittaa uudelleen samalle tai muille alustoille. Tällä tavalla voit kasvattaa yleistä varallisuuttasi ja varmistaa taloudellisen hyvinvointisi jatkuvasti kasvamalla.

Sijoitusstrategiat ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Sijoita aina mieluummin indeksirahastoihin, joissa on alhaiset palkkiot ja käsittämätön hajautus. Voit myös ostaa koko osakemarkkinan yksittäisten osakkeiden ostamisen sijaan. Useat sijoitussovellukset voivat auttaa sinua tekemään tärkeitä sijoituspäätöksiä.

Jos olet jo sijoittamassa osakkeisiin, kiinteistöihin tai mihin tahansa muuhun muuttujaan, yritä aina maksimoida se minimoimalla tarpeettomat menot. Muista aina, että niin paljon kuin lisäät sijoitustasi, se auttaa sinua kasvattamaan säästöjäsi ja siten myös tulojasi. Joten sijoita niin paljon kuin voit, sillä se on yksi tärkeimmistä rahanhallintavinkkeistä aloittelijoille.

Johtopäätös

Rahanhallintataitojen tunteminen auttaa ratkaisemaan kaikki ongelmat, joita saatat kohdata taloudellisen vakauden kannalta. Kuukausimaksun määrittäminen ja kulujen tarkka ymmärtäminen auttavat sinua ylläpitämään tasapainoa, mikä on välttämätöntä taloudellisen vakaan säilymisen kannalta.

Tietysti voi tulla vaikeita aikoja, joita saatat kohdata, vaikka noudatat kaikkia yllä olevia vinkkejä, mutta se on elämää. Joten älä huoli. Asiat tulevat järjestykseen!

Yksi loistava vinkki suurille kauppiaille tai yrittäjille on, että he voivat palkata taloudellisia neuvonantajia, jos he haluavat rahatransaktioidensa sujuvan sujuvasti.

Suositus: 10 parasta pitkän aikavälin sijoitusvaihtoehtoa Intiassa

Auttoivatko nämä vinkit rahojesi hallinnassa?

Jos sinulla on muita tämän artikkelin aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai jos olemme unohtaneet muita hyödyllisiä vinkkejä rahojesi hallintaan, voit ottaa meihin yhteyttä kommenttiosiossa.