Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 parasta YouTube-vaihtoehtoa vuodelle 2023 (vertailu)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 parasta YouTube-vaihtoehtoa vuodelle 2023 (vertailu)

Oletko kyllästynyt YouTubeen ja etsit jotain uutta? Olet oikeassa paikassa.

Tässä viestissä jaamme yhteenvedon markkinoiden parhaista YouTube-vaihtoehdoista.

Olemme lisänneet yhdistelmän videoiden isännöintialustoja, joihin voit ladata videoita, sekä alustoja, joilla voit selata ja katsella muiden sisällöntuottajien videoita.

Joten olitpa brändi, sisällöntuottaja tai satunnainen katsoja, sinun pitäisi pystyä löytämään jotain, joka sopii tarpeisiisi tästä luettelosta.

Valmis? Aloitetaan!

TL;DR:

 • Spotlightr – Paras yrittäjille ja yrityksille, jotka haluavat videon isännöinnin ilman häiriötekijöitä, kuten mainoksia.
 • Vimeo – Paras suora YouTube-vaihtoehto. Tekijä on YouTuben rakentaneen alkuperäisen tiimin jäsen.

#1 – Spotlighter

Spotlightr on paras YouTube-vaihtoehto videoiden isännöintiin. Tämä on suosituksemme yrityksille, jotka haluavat upottaa videoita verkkosivustoonsa ilman häiriötekijöitä, kuten mainoksia.

Spotlightr on kaiken kaikkiaan paljon parempi videoiden isännöintialusta kuin YouTube. Tässä on syy.

Ensinnäkin sen avulla voit isännöidä videoita tuotemerkin alla.

Kun käytät YouTubea videoiden isännöimiseen, kaikissa upottamissasi videoissa on YouTube-brändätty videosoitin. Mutta Spotlightrin avulla voit luoda oman merkkisoittimen ja katselusivun, joka sisältää tuotemerkkisi värit ja logon.

Toiseksi, toisin kuin YouTube, Spotlightr ei näytä mainoksia omissa videoissasi. Sinun ei siis tarvitse huolehtia siitä, että katsojat hajallaan ja napsauttavat pois.

Ja kolmanneksi, Spotlightr-videoiden päivittäminen on paljon helpompaa kuin YouTube-videoiden päivittäminen. Spotlightrin avulla videosi saavat ikivihreän linkin ja upotuskoodin. Joten kun sinun on päivitettävä sisältöäsi, voit tehdä sen ilman, että sinun tarvitsee palata takaisin vaihtamaan upotuskoodia.

Se ei ole myöskään ainoa syy käyttää Spotlightria. Se tarjoaa myös erittäin nopeita palvelimia, automaattisesti optimoidut resoluutiot (jopa 4K), sisäänrakennetut markkinointityökalut ja analytiikka, salasanasuojaus, vesileimat, pay-per-view-tuen ja paljon muuta.

Ilmaisen Spotlightr WordPress -laajennuksen ja alkuperäisen LearnDash-integraation ansiosta on erittäin helppoa lisätä salattuja videoitasi suoraan WP-sivustollesi tai verkkokurssillesi.

Plussat

 • Merkittävä videosoitin
 • Ei mainoksia (häiriöttömät videot)
 • Ihanteellinen videoiden upottamiseen sivustollesi tai kurssille
 • Erinomaiset integraatiot
 • Edistyneet markkinointi- ja analytiikkatyökalut

Haittoja

 • Ei ilmainen vaihtoehto (suunnitelmat alkavat 7 dollarista/kk)
 • Rajoitettu kaistanleveys ja tallennustila

#2 – Vimeo

Vimeo on paras valintamme parhaaksi suoraksi YouTube-vaihtoehdoksi. Sen loivat jotkut YouTubessa työskennelleet alkuperäiset tiimin jäsenet. Joten ei ole yllättävää, sillä on paljon samoja vahvuuksia.

Vimeo on all-in-one-videoratkaisu, jossa on mainokseton soitin, markkinointi- ja kaupallistamistyökalut sekä joukko siistejä ominaisuuksia.

Kuten Spotlightr, se on luultavasti ylivoimainen ratkaisu YouTubeen verrattuna brändeille, kun on kyse videoiden isännöinnistä, paremman upotettavan soittimen, salasanasuojauksen, analytiikan jne.

Ja Vimeo Watch on melko vankka vaihtoehto YouTubelle satunnaisille katsojille, jotka vain etsivät paikkaa katsellakseen videoita ilmaiseksi.

Hakutoiminto on melko siisti, eikä siinä ole ärsyttäviä mainoksia. Ja kuten YouTubessa, siellä on sisäänrakennettu yhteisö, jotta katsojat voivat kommentoida, jakaa videoita jne.

Vimeon yleisökoko on vain murto-osa YouTuben koosta, vain 200 miljoonaa käyttäjää, eikä yhteisö ole yhtä aktiivinen. Mutta toisaalta pienempi käyttäjäkunta voi olla hyvä asia, jos haluat olla osa tiiviimpää yhteisöä.

Plussat

 • Muokattava soitin
 • Hyviä löytötyökaluja
 • Tukee 4k-resoluutiota
 • Edistyneet markkinoinnin ominaisuudet

Haittoja

 • Ei mainosten kaupallistamisvaihtoehtoa sisällöntuottajille
 • Yhteisö ei ole yhtä aktiivinen kuin YouTube
 • Ilmainen suunnitelma, jonka enimmäismäärä on 500 Mt videoiden latauksia

#3 – Dailymotion

Dailymotion on paras ilmainen, samankaltainen vaihtoehto YouTubelle. Se on myös suosituin YouTube-vaihtoehto katsojille, jotka haluavat katsoa videoita verkossa.

Mikä hienoa Dailymotionissa on, että siellä on paljon videosisältöä. Joten jos etsit tiettyä esitystä, jota et löydä YouTubesta, löydät sen todennäköisesti Dailymotionista.

🔥 Empfohlen:  Applen uusi iPhone SE on tulossa suuremmalla akulla

Asian kääntöpuoli on, että Dailymotion näyttää olevan hieman löysempi tekijänoikeuksien suhteen, joten siellä on yleensä paljon piraattielokuvia, tv-ohjelmia ja musiikkivideoita. Jos vastustat eettisesti sellaista, et ehkä ole siitä kiinnostunut.

Satojen miljoonien kuukausittaisten katsojien ansiosta Dailymotion on ehdottomasti yksi YouTuben suurimmista kilpailijoista. Asettelu on melko samanlainen, ja hakutoiminto toimii hyvin.

Plussat

 • Tuhansia korkealaatuisia videoita
 • Samanlainen käyttöliittymä kuin YouTube
 • Erinomainen satunnaisille katsojille
 • Suuri yleisökoko

Haittoja

 • Ei ilman mainoksia
 • Et voi käyttää mainosten estoohjelmistoa sivustolla

#4 – Facebook Watch

Useimmat ihmiset pitävät Facebookia sosiaalisena verkostona. Mutta muutaman viime vuoden aikana he ovat vaihtaneet asioita ylös ja kaksinkertaistaneet videoita. Ja käyttöönoton kanssa Facebook Watchsosiaalisesta verkostosta on tullut vakava YouTube-vaihtoehto.

Facebook Watch on Facebookin oma tilausvideopalvelu. Se on tila, johon sisällöntuottajat voivat ladata lyhytmuotoisia videoita ja jossa käyttäjät voivat selata ja löytää uutta videosisältöä.

On kuitenkin olemassa pari asiaa, jotka erottavat sen YouTubesta. Ensinnäkin Facebook Watchin videot ovat yleensä paljon lyhyempiä – usein noin 3 minuutin pituisia (kun taas YouTubessa on yleisempää nähdä 10 minuutin videoita).

Tämä johtuu siitä, että Facebookissa on kyse helposti katsottavasta, sulavasta sisällöstä, jonka katsojat voivat lukea nopeasti, kun he selaavat puhelimiaan.

Yksi hyvä puoli Facebook Watchissa on se, että koska se on melko uusi verrattuna YouTubeen, kasvunvaraa on vielä paljon. Sadat sisällöntuottajat ja vaikuttajat ovat nähneet suurta menestystä Facebookissa, mikä tekee siitä hyvän valinnan uusille sisällöntuottajille, jotka yrittävät rakentaa yleisöä tyhjästä.

Algoritmi toimii myös hieman eri tavalla. Hakutoiminto ei ole yhtä hyvä kuin YouTube (mielestäni), mutta suositusmoottori on vankka.

Facebook Watchin käyttöliittymä on myös hyvin erilainen kuin YouTuben; mobiilikäyttöliittymä on loistava, mutta työpöytäversio näyttää hieman kömpelöltä. Videoiden lataaminen on helppoa.

Plussat

 • Valtava yleisö (jolla potentiaalinen kattavuus kilpailevaan YouTubeen)
 • Alkuperäinen videon jakaminen
 • Kaupallistaa mainosten kautta
 • Tukee suoratoistoa
 • Erinomainen lyhytmuotoisille videoille

Haittoja

 • Työpöytäsovellus on kömpelö
 • Upotukset eivät ole yhtä hyviä
 • 1080p max resoluutio

#5 – Wistia

Wistia on toinen loistava YouTube-vaihtoehto videoiden isännöintiin. Se on täydellinen yrityksille suunniteltu videomarkkinointialusta, jossa on joukko hyödyllisiä suunnittelu-, sitouttamis- ja markkinointiominaisuuksia.

Kuten muutkin videon isännöintiratkaisut, kaikki Wistia-suunnitelmat antavat sinun isännöidä videoita ja upottaa ne mukautettavalla soittimella, jotta voit jakaa ne yleisösi kanssa oman tuotemerkin alla.

Ja saat perusanalytiikan jopa ilmaisella sopimuksella, joten voit seurata, kuinka monet ihmiset katsovat videoitasi ja osallistuvat niihin.

Mutta tämän lisäksi valikoiduissa maksullisissa suunnitelmissa on myös joukko muita hyödyllisiä markkinointiominaisuuksia, kuten liidien keräyslomakkeet ja videolämpökartat.

Wistian avulla voit suorittaa A/B-testejä ja nähdä, mitkä videot toimivat parhaiten, luoda kauniita videogallerioita Wistia-kanavien avulla, lisätä videoihisi toimintakehotuksia ja huomautuksia ja paljon muuta.

Wistia myös optimoi videosi automaattisesti hakua varten maksimoidakseen orgaanisen kattavuuden. Lisäksi alkuperäiset Facebook- ja Google-integraatiot helpottavat videosi saamista katsojien eteen kaikilla tärkeimmillä kanavilla.

Ja yksi suosikkiominaisuuksistamme kaikista on Wistia Turnstile. Se on sisäänrakennettu sähköpostinkerääjä, joka lisää videoihisi sähköpostin osallistumisen, jotta voit kerätä tilaajia ja kasvattaa luetteloasi suoraan videosisältösi kautta.

Videosisällön luomisen helpottamiseksi Wistia tarjoaa myös selainpohjaisen näytöntallentimen, Soapboxin ja sisäänrakennetun videotrimmerin, jolla voit muokata videoitasi.

Plussat

 • Muokattavat upotukset
 • Lyijyn kaappaustyökalut
 • Kehittynyt analytiikka
 • Täydellinen videomarkkinoinnin työkalupakki
🔥 Empfohlen:  15 peliä, jotka maksavat heti käteissovellukselle vuonna 2023

Haittoja

 • Ei yleisöä
 • Korkeamman tason suunnitelmat ovat kalliita

#6 – Uscreen

Uscreen on YouTuben tilausvideovaihtoehto, joka tekee sisällön lataamisesta ja kaupallistamisesta erittäin helppoa sisällöntuottajille.

Tässä all-in-one-alustassa on kaikki keskeiset ominaisuudet, joita videoiden luojat tarvitsevat menestyäkseen, mukaan lukien suoratoistoominaisuudet, videon isännöinti, kaupallistamistyökalut, markkinointi ja analytiikka, jäsensivustot ja paljon muuta.

Uscreen tarjoaa runsaasti kaupallistamisvaihtoehtoja sisällöntuottajille kertamaksuista ja tilausmalleista pay-per-view-maksuihin, vuokrauksiin ja muihin. Alusta sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat isännöidä omia verkkokurssejaan tai luoda koulutussisältöä, mutta eivät halua luottaa YouTuben kaupallistamisvaihtoehtoihin.

Uscreenissä on hienoa, että sinulla on todella kaikki, mitä tarvitset yhteisön rakentamiseen yhdessä paikassa.

Se on enemmän kuin pelkkä videoalusta, voit luoda jäsensivustoja katsojillesi, keskustella ja olla yhteydessä katsojiisi reaaliajassa sekä isännöidä suoratoistotapahtumia helposti. Voit jopa jakaa lahjakortteja ja kuponkeja yhteisöllesi.

Uscreenillä on myös kaikki markkinointityökalut, joita tarvitset yleisösi kasvattamiseen ja kasvattamiseen, mukaan lukien sähköpostiautomaatio ja yli 1000 integraatiota. Saatavilla on myös mobiili- ja TV-sovelluksia, joiden avulla katsojat voivat katsoa sisältöäsi millä tahansa laitteella.

Vaikka Uscreen on melko erilainen kuin YouTube, se on todella hyvä vaihtoehto videoiden isännöintiin ja kukoistavan yhteisön rakentamiseen.

Plussat

 • Videon isännöinti ja suoratoisto
 • Analytiikka ja markkinointityökalut
 • Hyvät kaupallistamismahdollisuudet

Haittoja

 • Maksullinen työkalu (melko kallis)
 • Sopii lähinnä yrityksille

#7 – Jetpack Video Press

Jos käytät yleensä YouTubea videoiden isännöimiseen WordPress-sivustollesi upotettaviksi, niin Jetpack VideoPress on täydellinen YouTube-vaihtoehto sinulle.

Jetpack VideoPress antaa sinun isännöidä videoitasi suoraan WordPress-sivustollasi sen sijaan, että käyt läpi kolmannen osapuolen isännän, kuten YouTuben.

Laajennuksessa on kaikki mitä tarvitset videoiden isännöintiin verkkosivustollasi, ja se tukee HD-videoita aina 4K-resoluutioon asti ja mukana tulee rajoittamaton tallennustila ja kaistanleveys. Se tekee WordPress-käyttäjien elämästä paljon helpompaa, koska voit lisätä videoita nopeasti ja helposti vain valitsemalla videolohkot WordPressin tekstieditorissa.

Toinen Jetpack VideoPressin hyödyllinen ominaisuus on, että sen mukana tulee analytiikkatyökalu, jonka avulla voit tarkastella syvällistä ja oivaltavaa videoanalytiikkaa suoraan WordPress-hallintapaneelista.

Jetpack VideoPressin suurin haittapuoli on, että se on premium-laajennusominaisuus, mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava Jetpack-suunnitelma päästäksesi videoominaisuuksiin. Suunnitelmat alkavat kuitenkin noin 50 dollarista kuukaudessa ja sisältävät paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joista jokainen WordPress-sivuston omistaja hyötyisi, mukaan lukien tietoturva- ja kasvutyökalut.

Plussat

 • Täydellinen WordPressin käyttäjille
 • Upeita videoanalytiikkaominaisuuksia
 • Tukee HD- ja 4K-videoita

Haittoja

 • Jetpack Complete -sopimus vaaditaan VideoPressin käyttämiseen
 • Fairy perusominaisuussarja

#8 – Odysee

Odysee on avoimen lähdekoodin videonjakoalusta, joka tunnetaan parhaana hajautettuna vaihtoehtona YouTubelle. Odyseen loi alun perin Blockchain-yhtiö LBRY, ennen kuin se erotettiin yksittäiseksi yritykseksi vuonna 2021.

Odysee-alusta on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, aivan kuten YouTube. Sen sisältö on jaettu luokkiin, ja voit seurata suosikkisisällöntekijöitäsi pysyäksesi ajan tasalla heidän sisällöstään.

Odysee ei ole vain hyvä vaihtoehto videoiden katseluun, vaan se on myös loistava vaihtoehto sisällöntuottajille ja yrityksille.

Kanavan rekisteröityminen on helppoa, ja voit jopa synkronoida YouTube-kanavasi jakaaksesi kaiken vanhan sisältösi Odysee-kanavallasi. Kaupallistaminen alustalla ei kuitenkaan ole niin helppoa.

Kaupallistamisohjelma on pitkälti suunnattu LBRY:n lohkoketjuteknologiaan, joten käyttäjille myönnetään krediittejä vastineeksi näkemyksistä.

Vaikka nämä krediitit voidaan lunastaa, niiden jättäminen lukittuna Odysee-tilillesi “se lisää sen luottamusta ja löytöä alustalla”, mikä tarkoittaa, että luottojen lunastaminen vähentää todennäköisyyttä kasvaa ja menestyä Odysee-luojana.

Kaiken kaikkiaan se on kuitenkin mielenkiintoinen YouTube-vaihtoehto, jossa on paljon potentiaalia, ja se on erityisen hyvä katsojille, jotka haluavat löytää uusia sisällöntuottajia, jotka eivät käytä YouTubea.

🔥 Empfohlen:  30 verkkosivustoa, joita kannattaa seurata, jos olet kiinnostunut verkkokehityksestä

Plussat

 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä
 • Voit synkronoida YouTube-kanavasi ja käyttää sisältöä uudelleen
 • Samanlainen toiminto kuin YouTubessa

Haittoja

 • Kaupallistamisvaihtoehdot ovat melko epäselviä
 • Alusta ei ole kovin tunnettu

#9 – Nykiminen

Nykiä on interaktiivinen suoratoistosisältöalusta, joka on loistava vaihtoehto, jos etsit vaihtoehtoa YouTube Livelle.

Alusta oli alun perin keskus pelaajille, jotka halusivat suoratoistaa peliistuntojaan ja ansaita niistä rahaa, mutta siitä on nopeasti tulossa suosittu kohde kaikille, jotka haluavat suoratoistaa live-sisältöä.

Kuten YouTubessa, katsojat voivat seurata ja tilata suosikkisisällöntuottajiaan ja saada ilmoituksia uudesta sisällöstä. Twitch ei vain mahdollista suoratoistoa, vaan se myös luo internet-arkiston aiemmista streameistasi, aivan kuten YouTube-kanavat tekevät.

Yksi Twitchin suurimmista bonuksista on, että kaupallistamisvaihtoehdot ovat paljon paremmat kuin YouTuben. Katsojat voivat lahjoittaa streamillesi, aivan kuten Super Chat YouTubessa, mutta Twitchin saama leikkaus näistä lahjoituksista on paljon pienempi.

Noin 30 % Super Chat -lahjoituksista otetaan YouTubelta streamaajilta, kun taas Twitchin striimaajien on maksettava vain PayPal-tapahtumamaksu. Käyttäjät voivat myös maksaa kanavasi tilaamisesta Twitchissä, ja alusta vähentää tämän maksun.

Plussat

 • Hyvät kaupallistamismahdollisuudet
 • Sisällöntuottajilla on kanavat aivan kuten YouTubessa
 • Käyttäjien on maksettava kanavasi tilaamisesta

Haittoja

 • Tukee todella vain live-sisältöä, ellet ole tytäryhtiö tai kumppani
 • Suosittu pääasiassa pelisuojien keskuudessa

#10 – TikTok

TikTok räjähdysmäisesti levisi sosiaalisessa mediassa vuonna 2020, ja siitä lähtien monet videopohjaiset sosiaalisen median alustat ovat kamppailleet pysyäkseen lyhyen videosisällön kysynnän tahdissa.

YouTube oli aikoinaan paikka pitkän, yli 10 minuutin sisällölle, mutta yritys on äskettäin esitellyt “Shortsit”, joka on hyvin samanlainen kuin TikTok-sovellus. Jos haluat sisällyttää lyhyitä videoleikkeitä sosiaalisen median strategiaasi, TikTok on loistava vaihtoehto Shortseille.

Ensinnäkin se on paljon suositumpi kuin YouTube Shortsit, ja vaikka YouTube on ajanut uutta ominaisuutta, TikTok hallitsee edelleen lyhyiden videoiden suosikkipaikkana.

Ei vain sitä, vaan TikTokissa on paljon hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hyödyllisen alustan yrityksille ja sisällöntuottajille.

TikTok-liiketoiminnan avulla voit seurata analytiikkaa, näyttää mainoksia ja paljon muuta alustalla, aivan kuten voit YouTubessa. Voit myös hyödyntää ominaisuuksia, kuten TikTok livenä ja lahjoituksia pitääksesi yhteyttä yleisöösi ja ansaitaksesi sen tuloja.

Plussat

 • Ilmainen käyttää
 • Erittäin suosittu sovellus
 • Mahdollisuus levitä virukseksi ja kasvattaa seuraajaasi

Haittoja

 • Ei sovi pitkälle sisällölle
 • Erittäin kilpailukykyinen alusta

Lopulliset ajatukset

Vaikka YouTube on suosituin foorumi videosisällön katseluun, on olemassa monia YouTube-vaihtoehtoja, joissa on paljon potentiaalia. Jos aiot siirtyä pois YouTubesta, mutta et ole varma, minkä alustan valitset, tässä on yhteenveto kahdesta suosituimmasta valinnastamme:

 • Spotlightr – Videon hosting yrityksille ja yrittäjille minimaalisilla mainoksilla
 • Vimeo – Paras suora YouTube-vaihtoehto, jossa on paljon samanlaisia ​​ominaisuuksia.

Jos haluat tietää lisää videoiden isännöinnistä tai videomarkkinoinnista, tutustu muihin artikkeleihimme, mukaan lukien 9 parasta videoiden isännöintisivustoa vertailuun (parhaat valinnat) ja 60 viimeisintä videomarkkinointitilastoa: täydellinen luettelo.