Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 sähköpostimarkkinoinnin parasta käytäntöä, jotka tuovat hyviä tuloksia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 sähköpostimarkkinoinnin parasta käytäntöä, jotka tuovat hyviä tuloksia

Vaikka käytäntö saattaa tuntua vanhentuneelta tai vähäarvoiselta, saatat yllättyä siitä, kuinka paljon yrityksesi voi hyötyä vankasta sähköpostimarkkinointistrategiasta. Itse asiassa sähköpostimarkkinoinnin markkinoiden ennustetaan olevan vaikuttavan arvoinen 17,9 miljardia dollaria vuoteen 2027 mennessä.

Mutta tässä on avain: Et voi vain lähettää muutamia sähköposteja siellä täällä ja toivoa parasta. “Vahvalla sähköpostimarkkinointistrategialla” tarkoitamme harkittua, strategista, johdonmukaista ja kohdennettua. Vaikka monet merkit yrittävät sitä, harvat todella saavat täyden hyödyn.

Tässä artikkelissa viemme sinut askeleen lähemmäksi toista tuloksia tuottavien tuotemerkkien luokkaa. Tarkastellaan 10 parasta sähköpostimarkkinoinnin parasta käytäntöä sähköpostin aiheriveistä tervetuliaisviesteihin ja kohdeyleisön segmentointiin.

10 sähköpostimarkkinoinnin parasta käytäntöä

1. Aloita tervetuliaisviestillä

Ensimmäinen sähköposti on tärkeä sähköpostikampanjoidesi sävyn määrittämiseksi ja suhteen rakentamisen aloittamiseksi sähköpostitilaajiisi.

Esittele tervetuloviestissäsi itsesi ja kerro heille tarkalleen, mitä odottaa, kuten kuinka usein lähetät sähköpostia ja mistä asioista puhut. Se auttaa myös lähettämään erikoistarjouksen saadakseen heidän huomionsa.

Tässä tervehdyssähköpostissa Glossier esittelee brändin ja sisältää myydyimmät tuotteet, kulissien takana olevat tarinat ja sosiaalisen median linkkejä pysyäkseen sitoutuneina.

2. Kirjoita kuten puhut

Kukaan ei halua käyttää ylimääräistä aikaa tukkoisen, hämmentävän ja liian muodollisen kirjoitusten uudelleen lukemiseen. Sähköpostisi tulisi virrata ikään kuin keskustelet rennosti kohdeyleisösi kanssa.

Tämän saavuttamiseksi valitse “pienemmät” sanat suurempien sijaan, käytä supistuksia (kuten “olet” sanan “olet” sijaan), pidä lauseet lyhyinä ja vältä suuria tekstilohkoja, joiden lukeminen voi olla häiritsevää.

3. Pidä se lyhyt ja makea

Viimeisen kohdan pohjalta et halua lähettää pitkiä, räjähdysmäisiä sähköposteja, jotka kyllästyttivät lukijasi ja lähettävät heidät karkuun. (Tietenkin informatiivisen sähköpostin ja turhan sähköpostin välillä on hieno raja – varmista vain, että kuljet sitä varovasti.)

🔥 Empfohlen:  Opas digitaaliseen markkinointiin valmistusbrändeille

Tutkimusten mukaan kopiosi ihanteellinen pituus on noin 50-125 sanaa. Yritä pysyä tällä alueella, ellet kirjoita jotain uutiskirjeen kaltaista.

Wunderground toteuttaa tämän sähköpostimarkkinoinnin parhaan käytännön pitämällä sähköpostinsa yhden tai kahden lauseen pituisena osiota kohden. Tilaajien tarvitsee vain lukea muutama lause saadakseen viestin.

esimerkki sähköpostimarkkinoinnin parhaista käytännöistä

4. Tee niistä kuorittavia

Visuaalisuus on kaikkea, varsinkin kiireisille ihmisille. Sähköpostissasi tulee olla tasapaino visuaalisen ja tekstin välillä, jaettuna osiin, jotka ohjaavat heidän katseensa sivulla.

Jos he eivät voi lukaista, on paljon suurempi todennäköisyys, että he vain sulkeutuvat ja jatkavat päiväänsä. Voit välttää tämän ottamalla käyttöön strategioita, kuten luettelomerkit, kuvat, otsikot, grafiikat, lihavointi ja kursivoitu, toimintakehotuspainikkeet ja välilyönnit.

Useimmat sähköpostimarkkinointityökalut helpottavat sähköpostien suunnittelua.

5. Kiinnitä huomiota aiheriviin

Jotkut sähköpostimarkkinoijat väittävät, että aiherivit ovat sähköpostisi tärkein yksittäinen osa. Se on syy, miksi he päättävät avata sen.

Ajattele aiherivejäsi lisää. Huomaa ydinviestisi jännittävimmät, mielenkiintoisimmat tai ajankohtaisimmat osat. Tee siitä hauskaa. Herätä heidän kiinnostuksensa. Lisää kiireellisyyttä, jos sisältö on aikaherkkää.

Barista & Co houkutteli sähköpostinsa vastaanottajia tällä sähköpostilla otsikolla: “Saat ilmaisen lahjan vain tämän sähköpostin avaamisesta!” Kuka voisi vastustaa sitä?

älykäs sähköpostin aiherivi

6. Anna selkeä, vakuuttava toimintakehotus

Oletko koskaan lukenut sähköpostia ja ollut hämmentynyt sen sisällöstä? Juuri sitä et halua. Ennen kuin kirjoitat sähköpostia, mieti tarkkaan sähköpostin tarkoitusta ja toimintaa, jonka haluat lukijoiden tekevän sen lukemisen jälkeen.

Haluatko heidän ostavan tietyn tuotteen? Luetko blogitekstiä verkkosivustollasi? Siirrytkö aloitussivulle tehdäksesi ostoksia? Luo toimintakehotuspainike, joka kertoo heille selvästi, minne he ovat menossa.

Useimmat sähköpostimarkkinointialustoista tekevät houkuttelevien ja huomiota herättävien toimintakehotuspainikkeiden luomisen helpoksi.

7. Kannusta jakamista

Suusta suuhun -markkinointi on yksi tehokkaimmista markkinoinnin tyypeistä. Itse asiassa se tuottaa 6 biljoonaa dollaria kulutusmenoista joka vuosi!

🔥 Empfohlen:  15 parasta kyselyä, jotka maksavat sinulle heti käteistä

Siksi sinun tulee aina kannustaa jakamiseen. Voit tehdä sen käynnistämällä suositusohjelman, joka tarjoaa alennuksia ja etuja viittauksista. Tai voit yksinkertaisesti sisällyttää sähköpostiisi jakamislinkkejä, jotta markkinointisähköpostien jakaminen on helppoa.

Täällä kahviyhtiö Cometeer lähettää suositustarjouksen 50 dollarilla. Ja alareunassa näet heidän sosiaalisen mediansa jaettavaksi.

8. Optimoi sähköpostit mobiililaitteille

Oletko koskaan avannut puhelimessasi sähköpostin, joka näyttää aivan kamalalta? Älä ole yksi niistä merkeistä. Sähköpostisi tulee näyttää hyvältä riippumatta siitä, miltä laitteelta, selaimelta tai näytöltä yleisösi lukee niitä.

Onneksi useimmat sähköpostimarkkinointityökalut helpottavat sähköpostien optimointia mobiililaitteille. Varmista vain, että lähetät itsellesi testisähköpostin ja katsot asiaa ennen kampanjan käynnistämistä.

9. Tee tilauksen peruuttamisesta helppoa

Jos vaikeutat käyttäjien tilauksen peruuttamista, saatat rikkoa CAN-SPAM-laki Yhdysvalloissa tai GDPR määräyksiä EU:ssa. Bottom line: Älä ole varjoisa.

Jokaisen lähettämäsi sähköpostin alaosassa tulee olla selkeä Peruuta tilaus -linkki. Älä koskaan piilota Peruuta tilaus -painiketta tai pakota tilaajia tekemään ärsyttäviä asioita, kuten sähköpostia sinulle tai vastaamaan kyselyyn, ennen kuin he voivat peruuttaa tilauksen.

Our Place tekee siitä helposti tuulista, sillä sen tilauksen peruutuslinkki on yksi rivi – ei vaadi metsästystä.

tilauksen peruutuspainikkeen sähköposti

10. Segmentoi kohdeyleisösi

Sähköpostimarkkinointi antaa sinulle mahdollisuuden lähettää räätälöityjä sähköposteja yleisösegmentoinnin avulla. Ohjelmiston avulla voit tallentaa tärkeitä tietoja tilaajistasi tai luoda segmenttejä heidän verkkosivustotoimintansa perusteella. Lähetä osuvia päivityksiä tietyille segmenteille koko luettelosi sijaan maksimoidaksesi sähköpostimarkkinoinnin tulokset.

Segmentoidut kampanjat näytä korkeammat avausprosentit (14,31 %) ja napsautussuhteet (100,95 %) verrattuna segmentoimattomiin kampanjoihin. Voit segmentoida sähköpostiluettelosi seuraavien perusteella:

  • Verkkosivuston toiminta: Lähetä kohdennettuja muistutuksia ja kehotteita tilaajan viimeisimmän käynnin tai katsotun sisällön perusteella.
  • Sisällön kiinnostuksen kohteet: Tiedustele kävijöiden kiinnostuksen kohteita rekisteröitymisen yhteydessä ja lähetä asiaankuuluvaa sisältöä (tuotekeskeistä, yritysuutisia jne.).
  • Sähköpostitiheysasetukset: Salli tilaajien valita, kuinka usein he haluavat vastaanottaa sisältöä (kaksi viikko, viikko, päivittäin) ja segmentoida sen mukaan.
🔥 Empfohlen:  Yli 15 parasta LinkedIn-markkinointitoimistoa vuonna 2023

Kasvata liiketoimintaasi sähköpostimarkkinoinnin avulla

Siellä on paljon sähköpostimarkkinoinnin parhaita käytäntöjä ja monia paikkoja aloittaa. Vaikka se voi tuntua pelottavalta, ajattele sitä vain pitkän aikavälin kokeiluna.

Valitse taktiikat, jotka vaikuttavat tehokkaimmilta mahdollisimman lyhyessä ajassa, ja jatka siitä eteenpäin. Kiinnitä huomiota tuloksiisi ja jatka optimointia jokaisen uuden lähettämäsi sähköpostikampanjan yhteydessä.

Jos suhtaudut siihen ennakkoluulottomasti, sinnikkäästi ja data-ensisijalla, näet ehdottomasti tuloksia.

Sähköpostimarkkinoinnin parhaiden käytäntöjen UKK

Mitkä ovat sähköpostimarkkinoinnin parhaat käytännöt?

Sähköpostimarkkinoinnin parhaat käytännöt ovat ohjeita, joita yritykset noudattavat lähettäessään sähköpostiviestejä tilaajilleen. Niiden noudattaminen auttaa yrityksiä luomaan parempia sähköpostikampanjoita, jotka lisäävät sitoutumista ja liiketoimintaa. Lisäksi sähköpostimarkkinoinnin parhaat käytännöt auttavat sinua noudattamaan roskapostin vastaisia ​​lakeja, kuten CAN-SPAM Actia.

Miten sähköpostimarkkinoinnin parhaat käytännöt voivat auttaa yritystäni?

Sähköpostimarkkinoinnin parhaat käytännöt voivat auttaa lisäämään luottamusta tuotteisiisi ja brändiisi. Näiden käytäntöjen avulla voit luoda sähköpostit, jotka on räätälöity tilaajiesi kiinnostuksen kohteeksi. Tämä henkilökohtainen lähestymistapa auttaa rakentamaan positiivisen käsityksen brändistäsi, mikä lisää sitoutumista ja konversioita.

Mitkä ovat esimerkkejä sähköpostimarkkinoinnin parhaista käytännöistä?

  • Kaksoisoptisen sähköpostirekisteröinnin käyttäminen
  • Sähköpostin aiherivien personointi
  • Segmentoi yleisösi
  • Sisällön personointi
  • A/B-testaussähköpostit
  • Lähetysten optimointi mobiilisähköpostiohjelmille

Haluatko oppia lisää?