Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 sosiaalisen median markkinointivinkkiä myynnin kasvattamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 sosiaalisen median markkinointivinkkiä myynnin kasvattamiseen

Kaupan omistaminen Shopifyssa on hyvä idea henkilölle, joka haluaa ryhtyä verkkokauppaan. Tämä johtuu sen monipuolisuudesta, edistyneistä ominaisuuksista ja menestymiseen tarvittavista työkaluista.

Shopifyn tavoitteena on tarjota verkkokauppa, jossa myyt tuotettasi riippumatta siitä, missä päin maailmaa olet. Voit toimittaa asiakkaillesi sekä paikallisesti että kansainvälisesti.

Shopify Storen omistaminen ei kuitenkaan takaa myyntiä. Se tarjoaa vain alustan tuotteiden myymiselle.

Myynnin tekeminen edellyttää, että mainostat yritystäsi useissa myyntikanavissa, erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Oikein tehtynä sosiaalisen median markkinointi voi auttaa lisäämään yrityksesi tunnettuutta, houkuttelemaan lisää asiakkaita ja tehostamaan myyntiäsi. Mutta sinun on ymmärrettävä, kuinka sosiaalisen median markkinointi toimii, jotta se tapahtuu.

Tässä postauksessa jaamme vinkkejä ja strategioita, joilla voit kasvattaa Shopify-myymäläsi myyntiä vuonna 2023 sosiaalisen median markkinoinnin avulla.

Mennään suoraan asiaan.

Mitä on sosiaalisen median markkinointi?

Sosiaalinen mediamarkkinointi tai lyhyesti SMM viittaa käytäntöön mainostaa yritystäsi tai tuotteitasi sosiaalisen median alustojen, kuten Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok jne., kautta.

Miksi käyttää sosiaalista mediaa?

Kepios-analyysiryhmä osoittaa, että niitä on yli 4,76 miljardia sosiaalisen median käyttäjiä ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että yli 50 % maailman väestöstä on yhdellä sosiaalisen median alustalla. Tämän määrän odotetaan kasvavan 6 miljardia vuoteen 2027 mennessä.

Ja 91 % käyttäjistä viettää keskimäärin 3 tuntia päivässä sosiaalisessa mediassa.

Tämä tarkoittaa, että sinulla on suuri, sitoutunut kohdeyleisö yrityksellesi. Ja mitä aikaisemmin alat hyödyntää sosiaalista mediaa verkkokaupan mainostamiseksi, sitä parempi sinulle.

Mitä tavoitteita voit saavuttaa sosiaalisen median avulla?

Rakentaa bränditietoisuutta

Jokaisella brändillä ja yrityksellä sosiaalisessa mediassa on visio, missionsa ja tavoitteensa, jonka ne ovat asettaneet saavuttamaan.

Jos olet esimerkiksi perustamassa uutta kauppaa, tavoitteesi on todennäköisesti rakentaminen tietoisuutta yrityksestäsi. Tämän saavuttamiseksi sinun on oltava aktiivinen erilaisilla sosiaalisilla alustoilla. Sinun on myös pumpattava jatkuvasti opettavia ja kiinnostavia viestejä.

Saattaa kestää hetken ennen kuin sinut huomataan, mutta kun olet siinä, varmista, että olet valmis vastaamaan viesteihisi ja jatkamaan lähettämistä.

Tässä on esimerkki Bols-cocktailista, Instagramin cocktailbrändistä, joka ei ujostele kertoa brändistään maailmalle. Heidän sosiaalinen sisältönsä on niin hienoa, että haluat maistaa heidän juomaa

Myynnin lisäämiseksi

Voit jopa myydä suoraan sosiaalisessa mediassa etkä välitä Shopifysta. Esimerkiksi jotkut pienet yritykset, enimmäkseen ne, jotka myyvät käsintehtyjä tuotteita, keskittyvät sosiaaliseen mediaan ensisijaisena myyntikanavanaan.

Myös sosiaalinen media voi olla loistava mainosväline. Se auttaa sinua esittelemään tuotteesi suurelle joukolle ihmisiä ja myös kohdeyleisöllesi, mikä luo tietoisuutta brändistäsi potentiaalisille asiakkaille, mutta myös kohdeyleisösi näkee tuotteesi.

Sitoutumisen rakentamiseen

Sosiaalisen median hyödyntäminen voi myös kasvattaa käyttäjää sitoutumisprosentit. Ja helppo tapa tarkistaa sitoutuminen on kommenteista, joita ihmiset jättävät yrityssivultasi, heidän jättämänsä tykkäykset ja kuinka usein he jakavat viestisi.

Liikenteen ohjaamiseen

Lopuksi sosiaalinen media voi olla erinomainen liikenteen lähde. Sosiaalisen median sivusi toimivat risteävänä käyttäjiensä ja heidän verkkosivustonsa välillä. Sinun tarvitsee vain julkaista säännöllisesti Facebook-/Instagram-sivullasi viestejä, joissa on linkki takaisin verkkosivustollesi.

Oraimo on yksi brändi, joka tekee tämän hyvin. He käyttävät sivuaan markkinoidakseen tuotteitaan, jotka ovat myynnissä vain heidän verkkosivustollaan. Tyypillinen esimerkki liikenteen ohjaamisesta verkkosivustollesi.

Vinkkejä sosiaalisen median markkinointiin

Kaiken tämän jälkeen jaetaan nyt vinkkejä ja strategioita myymiseen sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisen median markkinointivinkkejä myynnin kasvattamiseen Shopifyssa

1. Kirjoita suunnitelmat ja tavoitteet

Ennen projektin, työn tai tehtävän toteuttamista tulee suunnittelu. Kuten sanonta kuuluu, kun et suunnittele, suunnittelet epäonnistumista. Se on tärkeä askel jokaiseen menestykseen.

Suunnitelmia laatiessasi sinun on vastattava näihin markkinoinnin peruskysymyksiin. Vastauksesi auttavat sinua luomaan onnistuneita sosiaalisen median markkinointisuunnitelmia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää Twitterin vaikuttajia brändisi kasvattamiseen

5 markkinoinnin peruskysymystä

  • Kuka – Ketkä ovat kohdeyleisösi? Tunnetko kilpailijasi?
  • Mikä – Mikä on tuotteesi? Onko sinulla markkinoita tuotteellesi? Mitä voit tehdä toisin kuin kilpailijasi?
  • Missä – Missä haluat myydä tuotettasi? Missä tuotettasi eniten tarvitaan?
  • Milloin – Milloin haluat tulla markkinoille? Milloin haluat tuotteesi näkyvän?
  • Miten – Miten aiot saavuttaa tavoitteesi? Mitä mittareita olet ottanut käyttöön ja miten voit mitata suorituskykyäsi?

Kun sinulla on oikeat vastaukset näihin kysymyksiin, olet nyt matkalla menestykseen sosiaalisen median avulla.

Voit myös tarkastella ja ottaa käyttöön markkinoinnin 4 P:tä, joka tunnetaan myös nimellä Marketing Mix, jotta voit markkinoida tuotetta menestyksekkäästi.

4 P:tä markkinoinnista

  • Tuote – Markkinoijien on paitsi tuotteen nimen tiedossa myös ymmärrettävä tuotteensa, määriteltävä ne ja tunnettava niiden ominaisuudet. Heidän on tiedettävä tuotteidensa elinkaari ja kuinka käsitellä niitä elinkaarensa jokaisessa vaiheessa.
  • Hinta – Tuotteen tyyppi määrää tuotteesi hinnan. Et halua hintojesi olevan liian korkealla kilpailijoidensi yläpuolella tai niiden alapuolella, jotta tuotteesi ei jää huonommaksi. Tästä hinnasta on poikkeuksia erityisesti luksustuotteissa ja arvostetuissa tuotteissa.
  • Paikka – Paikat, joissa haluat tuotteitasi olevan saatavilla, haluatko käyttää rajoitettuja eriä tuotteiden myymiseen vai haluatko olla tuotteesi ainoa toimittaja vai haluatko sen olevan jokaisessa kaupassa? Sinun tehtäväsi on tehdä paras päätös tuotteellesi.
  • Edistäminen – Promootio sisältää kaikki suunnitelmat ja strategiat, joilla tuote saadaan loppukäyttäjille. Tämä on mainonnasta, asiakassuhteista, offline- ja online-markkinoinnista jne. Promootiotoiminnan tavoitteena on viestiä asiakkaillesi tuotteesi tarpeesta.

2. Valitse oikeat sosiaalisen median alustat ja oikea kohdeyleisö

Yksi virhe Shopify-kauppojen omistajista sosiaalisessa mediassa yrittää olla aktiivinen ja julkaista kaikessa sosiaalisessa mediassa. Se voi olla pelottavaa ja yleensä tuottamatonta, koska voit olla jännittynyt yli kykyjesi.

Nämä sosiaalisen median alustat ovat omalla tavallaan ainutlaatuisia aivan kuten kohdeyleisösi, joten on mielenkiintoisempaa, kun valitset oikeat alustat. Jos olet uusi sosiaalisen median markkinoinnissa, voit tehdä useita testejä eri alustoilla selvittääksesi, missä tuotteesi kysyntä on suurempi.

Jos tuotteesi on esimerkiksi keskittynyt Millenialeihin ja Z-sukupolveen, sinun tulee keskittyä TikTokiin. Haluat ehkä näyttää mainoksia tällä alustalla, koska kohdeyleisösi näkee sen todennäköisesti enemmän.

Samoin käytä Instagramia näyttääksesi enemmän videosisältöä tuotteillesi sekä kuinka käytät ja hoidat tuotteitasi. Instagramin avulla voit tuntea olosi lähemmäksi yleisöäsi, jossa voit näyttää live-videoita ja olla suorassa vuorovaikutuksessa asiakkaidesi kanssa.

Facebook on markkinoinnin perusta. Jos tuotteesi ovat keskittyneet suuren ikäluokkien ja vanhemman sukupolven ympärille tai haluat ehkä markkinoida tuotettasi demografisten tietojen perusteella, sinun kannattaa keskittyä Facebookiin.

Facebookista markkinointisi alkaa, joten on tärkeää, että Facebookissa on aktiivinen yhteisö.

Lisää uutisia ja päivityksiä brändeistäsi ja tuotteistasi voit hyödyntää Twitteriä ja LinkedIniä pitääksesi yrityksesi asiantuntevan.

Siitä huolimatta kohdeyleisösi tulee olla tärkeä tekijä oikeiden sosiaalisten alustojen kannalta, jotka markkinoivat tuotettasi.

3. Ole aito ja anna persoonallisuutesi heijastua sosiaalisilla alustoillasi

Liian vakava tai liian ammattimainen oleminen ei saa sinulle huomiota. Ole oma itsesi, ole aito ja aito. Sinun ei tarvitse kopioida toisen brändin tyyliä ja persoonallisuutta.

Anna persoonallisuutesi heijastua brändiviestien kautta. Sitä asiakkaasi haluavat. He haluavat tuntea tuon raa’an yhteyden kanssasi. He haluavat tuntea sinut sellaisena kuin olet.

Anna asiakkaillesi nähdä kamppailusi ja saavutuksesi. Juhlista virstanpylväitäsi aina kun siihen tulee mahdollisuus.

Ota askel pidemmälle antamalla persoonallisuutesi loistaa sisältösi läpi.

Muista aina, että tavoitteesi on tulla muistetuksi ja tunnustetuksi kaikkina aikoina, joten sinun on tehtävä asioita erottuaksesi kilpailijoistasi.

Käytä kirkkaita ja upeita kuvia parantaaksesi sivusi estetiikkaa, jotta potentiaaliset asiakkaat voivat pitää sivustasi.

🔥 Empfohlen:  Tekoäly mullistaa tavan, jolla amerikkalaiset etsivät työtä ja edistävät uraansa

Esimerkki: Enkeli Marie on puhuja ja valmentaja. Hänen brändinsä on menestys hänen persoonallisuutensa ansiosta. Se säteilee hänen sivunsa läpi ja voit tuntea hänen todellisen minänsä aitouden, kun olet hänen sivullaan.

Vinkkejä sosiaalisen median markkinointiin

4. Monipuolista sisältöäsi

Vaikka tuotekuvat ovat hyvää sisältöä sosiaalisessa mediassa, niiden ei pitäisi olla ainoa sisältö, jonka näytät yleisöllesi. Mausta sivuasi muilla sisältömuodoilla, kuten videoilla, kuvilla, selostuksilla, live-lähetyksillä, kyselyillä ja monella muulla.

Kokeile eri sisältömuotoja nähdäksesi, mikä toimii parhaiten. Nämä sisällöt voivat olla mitä tahansa opetuksellisesta sisällöstä tämän päivän trendikkäisiin aiheisiin tai vain satunnaisia ​​​​postauksia Internetissä.

Jos olet esimerkiksi aktiivisinTikTok, kokeile videosisältöä. Instagramissa kannattaa ehkä tehdä live-lähetyksiä ja hyödyntää Insta Stories -tarinoita ja -rullia. Facebookissa ollessasi voit kokeilla kaikkia sisältömuotoja. Haluat ehkä vaihtaa tämän prosessin päivittäin.

Älä unohda seurata nousevia trendejä ja ajaa niiden kanssa.

5. Lähetä käyttäjien luomaa sisältöä ja kysy yleisöltäsi mielipiteitä

Käyttäjien luoma sisältö on ilmaista itsemarkkinointisisältöä sosiaalisessa mediassa. Ne ovat todiste brändisi uskottavuudesta, luotettavuudesta ja todellisuudesta. Sisältö, kuten asiakasarvostelut, pakkauksen purkaminen tai asiakkaat puhuvat tuotteestasi.

Verkkokaupalle positiivinen asiakasarvostelu on paras markkinointimuoto sen uskottavuuden vuoksi muiden asiakkaiden silmissä. Se on ratkaiseva tekijä, ostavatko asiakkaat sinulta, siksi on tärkeää, että asiakkaat jättävät heidät sivullesi.

Viime aikoina pakkausten purkaminen on toinen sosiaalisen median sensaatio, jota brändien on hyödynnettävä. Kannusta asiakkaitasi videoilemaan itsensä purkamassa pakkauksiasi ja käyttäessään tuotteitasi, ottamaan kauniita kuvia itsestään ja merkitsemään sinut näihin kuviin.

Jaa ne sosiaalisilla alustoillasi ja merkitse asiakkaat, tämä saa heidät tuntemaan olevansa yhteydessä brändiisi ja toimii myös ilmaisena sisältönä sivullesi.

Lisäksi pyydä asiakkaidesi mielipiteitä tietyistä aiheista, kuten kakunpäällisten väreistä. Mistä he katsovat? Mistä tiettyjä tuotteita saa? Kun otat heidät mukaan kysymyksiin, he tuntevat olosi perheellesi.

6. Tee yhteistyötä vaikuttajien ja muiden merkkien kanssa

Markkinointia ymmärtävät brändit tietävät, että yhteistyö on yksi tärkeä tekijä sosiaalisen median markkinoinnissa menestymisen kannalta. Se voi tapahtua vaikuttajamarkkinoinnin kautta tai tekemällä yhteistyötä täydentäviä tuotteita myyvien brändien kanssa.

Yhteistyö voi olla sisällön jakamista yhdessä, myyntikampanjoiden järjestämistä, lahjoituksia ja kampanjoita. Kumppanuusyhteistyö, jonka avulla saat paljon huomiota tuotteisiisi.

Esimerkiksi vihkisormusbrändi voi tehdä yhteistyötä hääpukubrändin kanssa alennusmyynnissä, kun tuotteet ostetaan yhdessä.

Voit myös hyödyntää vaikuttajamarkkinoita, eli niitä, joilla on paljon seuraajia. Saat heidät auttamaan sinua markkinoimaan tuotteitasi ja brändejäsi heidän sivullaan vastineeksi ilmaisista tuotteista tai tapauksesta riippuen hintaan.

Vaikuttajamarkkinointi on toinen kasvava markkina, ja se on vuosien mittaan osoittautunut parhaaksi tavaksi mainostaa tuotteita.

7. Ole johdonmukainen

Kasvu ei tule päivässä. Sama koskee sosiaalisen median markkinointikampanjaasi. Johdonmukaisuus on pelisääntö.

Tulee aikoja, jolloin käytät epäuskoisia tunteja, mutta sinulla on vähän esitettävää. Älä lopeta – jatka.

Jos jokin tietty menetelmä ei toimi odotetulla tavalla, muokkaa sitä hieman. Mutta postaa säännöllisesti.

Mitä enemmän kirjoitat, sitä suurempi on mahdollisuutesi tulla suosituksi.

Muista, että ei riitä, että pumppaat viestejä koko ajan; sinun on tehtävä viestistäsi mahdollisimman houkutteleva kiinnittääksesi huomion.

Nopea vilkaisu sivuasi pitäisi pystyä kertomaan potentiaalisille asiakkaille, mistä brändistäsi on kyse ja mitä tarjoat. Jos sinulta puuttuu nämä alueet, sinun kannattaa ehkä muuttaa sivusi rakennetta ja lisätä asiaankuuluvaa sisältöä.

8. Käytä enemmän videosisältöä ja pidä live-istuntoja

Jos kuva on tuhannen sanan arvoinen, niin videot ovat sadan tuhannen arvoisia. Tarkoituksellinen sanaleikki!

Totuus on, että videosisältö on edullisempaa, etenkin alustoilla, joilla asiakkaasi haluavat saada täyden tiedon tuotteesta, palvelusta ja prosessista.

🔥 Empfohlen:  World of Women -fanit voivat edelleen lyödä rahakkeita Artfestista

Videot herättävät paremmin sitoutumista kuin kuvat.

Videoiden luominen voi kestää kauemmin kuin kuvien luominen, mutta se on aina sen arvoista.

Voit myös kokeilla live-istuntoja ja katsoa, ​​miten se menee. Tämä johtuu siitä, että ihmiset haluavat nähdä kasvot brändin ja tuotteen takana. Se lisää luottamusta brändeihin ja saa ensikäden tietoa tuotteesta.

9. Käytä kyselyitä, kysymys- ja vastausistuntoja asiakkaasi sitouttamiseen

Voit myös kokeilla galluppeja ja laadunvarmistusistuntoja vahvistaaksesi brändiäsi.

Älä keskity istuntojesi aikana vain tuotteisiisi. Kouluta ihmisiä. Se voi olla yleistietokysymys tai suhteellinen mistä tahansa aiheesta. Se saa brändillesi tarvitsemansa huomion.

Voit myös kysyä kyselyillä asiakkailta, mitä he haluavat nähdä enemmän brändistäsi tai kuinka brändistä voi olla heille enemmän apua.

Muista, että tavoitteena on kasvattaa myyntiä ja tarvitset sellaisena kaiken huomion, jonka voit saada sosiaalisessa mediassa.

10. Käytä sosiaalisen median työkaluja

Markkinointi sosiaalisessa mediassa voi olla uuvuttavaa. Tuotteiden markkinoiminen, asiakastuen tarjoaminen asiakkaille, viesteihin vastaaminen ja sisällön jatkuva päivittäminen voi olla uuvuttavaa.

Tässä sosiaalisen median työkalut tulevat esiin.

Nämä työkalut on suunniteltu helpottamaan elämääsi ja työskentelemään älykkäämmin. Niitä voidaan käyttää sosiaalisen median markkinoinnin suunnitteluvaiheessa ja myös sisällön luomisessa.

Tarkastellaanpa joitain näistä työkaluista.

Työkaluja sosiaalisen median markkinointiin

1. Asana

Asana sosiaalisen median markkinointiin

Asana on projektinhallinnan työkalu suunnitteluun. Se on rakennettu ominaisuuksilla, jotka tekevät sisällön suunnittelusta helppoa. Sitä voi käyttää ryhmä tai yksittäinen. Tiimien on myös erittäin hyvä auttaa jakamaan ja valvomaan tehtävän etenemistä projektin jokaisessa vaiheessa.

Sen mukana tulee ilmainen ja premium-versio. Ilmaisella versiolla voit määrittää rajattomasti projekteja ja tehtäviä, ja se voi mahdollistaa jopa 15 joukkuetoverin yhteistyön.

Ilmaisella versiolla on kuitenkin rajoituksia, ja joidenkin lisäominaisuuksien käyttö edellyttää päivittämistä maksulliseen versioon.

Muut projektinhallinnan työkalut sisältää Treellon ja Click Up.

2. Canva

Vinkkejä sosiaalisen median markkinointiin

Canva on suunnittelutyökalu, kuten Photoshop, mutta se on yksinkertaistettu niin, että sitä voivat käyttää kuka tahansa. Sen avulla voit luoda upeita kuvia ja videoita sosiaalisille alustoillesi.

Hyvä asia on, että sen mukana tulee erilaisia ​​malleja, joista voit valita sisältösi suunnitteluun, mikä säästää suunnittelun päänsärkyä tyhjästä.

Siellä on myös arkistokuvia ja videoita, joiden avulla voit luoda kauniita malleja.

Muita suunnittelutyökaluja ovat Photoshop ja Sketch.

Johtopäätös

Shopify-myynnin kasvattaminen sosiaalisessa mediassa voi olla hidasta ja haastavaa, mutta se on lopulta sen arvoista. Noudattamalla täällä jakamiamme 10 vinkkiä ja strategiaa olet jo puolivälissä menestykseen.

Saatko paljon liikennettä Shopify-verkkosivustollesi, mutta sinulla on vaikeuksia muuntaa sitä myyntiin? Adoric voi auttaa.

Adoric sisältää runsaasti työkaluja ja ominaisuuksia, jotka on suunniteltu auttamaan sinua muuttamaan verkkosivustosi vierailijat asiakkaiksi. Lisää Adoric verkkosivustollesi heti nähdäksesi sen toiminnassa.