Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 sosiaalisen median tilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 sosiaalisen median tilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2022 [Infographic]

Sosiaalinen media on muuttanut tapaamme elää elämäämme. Tapa, jolla saamme uutisia, tapaamme olla vuorovaikutuksessa rakkaidemme kanssa. Sosiaalinen media on kaikkialla. Se on väistämätöntä, se on voimakas, ja se on tullut jäädäkseen.

Vuodesta 2004 lähtien sosiaalinen media on kasvanut räjähdysmäisesti, eikä se ole vielä saavuttanut suosionsa huippua. Ei voida kiistää, että sosiaalisen median alustat ovat nyt tärkeä uutis- ja tiedonlähde. Mutta siinä ei vielä kaikki. Sosiaalisen median alustat ovat ainutlaatuisia tavassa, jolla ne ovat vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Ne tarjoavat käyttäjille alustan kommunikoida paikallisten ja sosiaalisten rajojen ulkopuolella, mutta ne tarjoavat myös lukemattomia mahdollisuuksia jakaa käyttäjien luomaa sisältöä, kuten valokuvia ja videoita.

Mutta kysymys kuuluu, kannattaako sijoittaa sosiaaliseen mediaan yritystäsi perustaessa? Pitäisikö sosiaalisen median markkinoinnin olla markkinointistrategiasi painopistealue vuonna 2022? Vastaus riippuu asiakkaistasi, mutta sosiaalisen median markkinointia ei missään tapauksessa saa jättää huomiotta.

Suosittujen sosiaalisen median alustojen koon kasvaessa jokaisella alustalla on ainutlaatuinen yleisö. Jos tarjoat sisältösi sosiaalisen median alustan yleisölle, menestyt.

Ajattelimme, että olisi hyvä idea jakaa tärkeimmät sosiaalisen median tilastot mielessä vuodelle 2022. Viimeisimpien sosiaalisen median tilastojen kärjessä pysyminen auttaa parantamaan markkinointistrategiaasi ja suunnittelemaan yrityksesi vuorovaikutusta sosiaalisen median kanssa.

Tässä on muuten opas sosiaalisen median markkinointi joka voi opettaa sinulle askel askeleelta taktiikoita siitä, kuinka voit saada myyntiä sosiaalisen median avulla.

Sosiaalisen median käyttö eri puolilla maailmaa lisääntyy jatkuvasti ja on epäilemättä yksi suosituimmista online-aktiviteeteista, joihin internetin käyttäjät osallistuvat.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Viimeisimmät sosiaalisen median tilastot osoittavat, että vuonna 2022 sosiaalisen median käyttäjiä on maailmanlaajuisesti 4,59 miljardia – ja tämä määrä tulee vain jatkamaan kasvuaan muutaman seuraavan vuoden aikana (Statista, 2022). Nykyisellään se vastaa noin 57,5 ​​prosenttia nykyinen maailman väestö.

Yksi syy sosiaalisen median runsaaseen käyttöön on se, että käyttäjien mobiili- ja internetmahdollisuudet paranevat jatkuvasti, mikä tekee sosiaalisen median käyttämisestä entistä helpompaa missä tahansa.

Useimmat sosiaalisen median verkostot ovat saatavilla myös mobiilisovelluksina tai ne on optimoitu mobiiliselailuun, mikä helpottaa käyttäjien pääsyä suosikkisivustoilleen ollessaan liikkeellä.

2. Facebook on markkinajohtaja

sosiaalisen median tilastot grafiikka2

Facebook on muokannut sosiaalisen median maisemaa julkaisustaan ​​lähtien ja kehittyy jatkuvasti vastaamaan käyttäjiensä tarpeita. Facebookilla on yli 2,94 miljardia kuukausittaista aktiivista käyttäjää eniten käytetty sosiaalisen median alusta (DataReportal, 2022). Aktiivisia käyttäjiä ovat ne, jotka kirjautuvat Facebookiin vähintään kerran kuukaudessa. Yhdysvalloissa, kaksi kolmasosaa aikuisista (69 %) ilmoittaa nyt käyttävänsä Facebookia. Mielenkiintoista on, että Facebook oli myös kaikkien aikojen ensimmäinen sosiaalinen verkosto, joka ylitti miljardin aktiivisen käyttäjän rajan ja saavutti tämän virstanpylvään vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä.

🔥 Empfohlen:  10 puuttuvaa ominaisuutta WordPressistä

Pidä tämä sosiaalisen median tilasto mielessäsi, joten sinun on tiedettävä, kuinka voit saada parhaan hyödyn resursseistasi. Facebookilla on tällä hetkellä maailman suurimman sosiaalisen verkostoitumisen palvelun asema maailmanlaajuisen kattavuuden ja aktiivisten käyttäjien kokonaismäärän perusteella, joten on tärkeää tietää, miten sisältösi voi toimia ja miten voit optimoida maksullisen ja orgaanisen tavoittavuuden. Jos aiot julkaista Facebookissa, varmista, että olet ajan tasalla heidän algoritminsa toiminnasta, jotta tavoitat parhaan yleisösi.

3. Päivittäinen käyttö sukupolven mukaan

sosiaalisen median tilastot graphic3

Sosiaalisen median käyttöä on tutkinut Pew Research Center ja tulokset sukupolvikohtaisesti ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.

hajottaaksesi sen, 84 % Yhdysvalloissa 18–29-vuotiaista aikuisista on aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä (Pew Research Center, 2021). Tämä luku laskee hieman, 81 prosenttiin 30–49-vuotiaiden ikäryhmässä ja edelleen 73 prosenttiin 50–64-vuotiaiden ikäryhmässä. Vähiten sosiaalista mediaa käyttävät yhdysvaltalaiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat aikuiset.

Nuoret aikuiset ovat edelleen sukupolvi, joka käyttää eniten sosiaalista mediaa ja jolla on myös laajin pääsy älypuhelimiin. Vanhempi sukupolvi sen sijaan käyttää todennäköisemmin tabletteja. Suuret ikäluokat ovat myös kuromassa umpeen umpeen teknologian kanssa ja tulevat yhä paremmin tutuiksi sosiaalisen median alustoihin.

Tämän sosiaalisen median tilaston ymmärtäminen auttaa sinua määrittämään, mikä alusta voisi olla hyödyllisin kohdeyleisölle markkinoitaessa.

Nykyään meistä kaikista tulee hitaasti sosiaalisen median addikteja. Olipa kyseessä pohjattomien Facebook- tai Instagram-syötteiden vierittäminen metrossa tai täydellisen brunssikuvan julkaiseminen Instagramissa ennen ruokailua, sosiaalisesta mediasta on tullut väistämätön.

Viimeisimmät sosiaalisen median tilastot osoittavat, että keskimäärin kaksi tuntia ja 25 minuuttia kulutetaan päivässä per henkilö sosiaalisessa mediassa (DataReportal, 2021).

Kun sosiaalinen media integroituu yhä enemmän jokapäiväiseen elämäämme, se tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia yrityksille, jotka haluavat tavoittaa yleisönsä sosiaalisen median markkinoinnin avulla.

sosiaalisen median tilastografiikka5

Brändit ajavat sosiaalisen median markkinoinnin aaltoa. 73% markkinoijista uskovat, että heidän ponnistelunsa sosiaalisen median markkinoinnin kautta ovat olleet “jossain määrin tehokkaita” tai “erittäin tehokkaita” heidän liiketoiminnalleen (Buffer, 2019).

Brändit jatkavat sosiaalisen median sisällyttämistä markkinointistrategiaansa – ja kaikista oikeista syistä. Olipa kyse vaikuttajamarkkinoinnista tai tarinamainoksista, he kokeilevat kaikkea. Sosiaalinen media antaa brändeille mahdollisuuden käyttää kustannustehokasta markkinointia, olla vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa ja rakentaa brändiuskollisuutta. Mutta tarkkaa sosiaalisen median vaikutusta on vaikea mitata, koska jokainen sosiaalisen median alusta mittaa toimintaa eri tavalla.

🔥 Empfohlen:  Parhaat seurattavat Twitter-tilit vuonna 2023

Sosiaalinen media kasvaa kattavuuden ja vaikutuksen suhteen, ja tämä tilasto osoittaa juuri sen. 75% netin käyttäjistä käyttää sosiaalista mediaa tuotteiden tutkimiseen (DataReportal, 2022).

Monet ostajat etsivät arvosteluja ja suosituksia myös sosiaalisessa mediassa. Itse asiassa 27,9 % käyttää sosiaalista mediaa löytääkseen inspiraatiota tekemistä ja ostoa varten ja 23 % löytääkseen, mitä sisältöä heidän suosikkibrändinsä julkaisevat.

Tästä syystä on tärkeää, että sinulla on näkyvä online-läsnäolo erilaisilla sosiaalisen median alustoilla. Tärkeintä on selvittää, mitä sosiaalisen median alustaa kohdemarkkinasi käyttää useimmin ja miten saat siitä kaiken irti.

7. Positiivisen asiakaskokemuksen vaikutus

sosiaalisen median tilastot grafiikka7

Tässä vaiheessa ei ole yllättävää, että sosiaalisen median markkinointi on välttämätöntä yrityksellesi. Yksi tapa, jolla yrityksesi voi hyötyä sosiaalisen median markkinoinnista, on tarjota parasta mahdollista asiakaspalvelua. Ideana on hallita online-näkyvyyttäsi ja varmistaa, että pidät yhteyttä yleisöösi sosiaalisen median alustojen kautta. Tämä sisältää kommentteihin, mainintaan ja viesteihin vastaamisen. 71 % kuluttajista, joilla on ollut positiivinen kokemus brändistä sosiaalisessa mediassa todennäköisesti suosittelevat brändiä ystävilleen ja perheelleen (Lyfemarkkinointi, 2018). Olemalla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa sosiaalisen median alustojen kautta osoitat heille, että välität. Tällä askeleella voi olla pitkä matka positiivisten asiakassuhteiden rakentamisessa. Joten älä jätä huomiotta seuraajiasi (Facebook-seuraajat, Instagram jne.) ja yritä saada heidät takaisin ajoissa.

8. Vaikuttajat auttavat rakentamaan brändiluottamusta

sosiaalisen median tilastot graphic8

Vaikuttajamarkkinoinnilla on nyt suuri hetki. Brändit käyttävät yhä useammin sosiaalisen median alustoja markkinoinnissaan, ja siihen on hyviä syitä. 49 % kuluttajista väittää olevansa riippuvainen vaikuttajien suosituksista sosiaalisessa mediassa kertoakseen ostopäätöksestään (Fourcommunications, 2018). Tämä tarkoittaa, että jos kuluttajat luottavat vaikuttajan suositukseen, he ostavat tuotteen todennäköisemmin. Tämä sosiaalisen median tilasto tekee selväksi, kuinka brändit voivat hyödyntää vaikuttajien kykyä tavoittaa asiakkaitaan.

9. Instagram Stories -käyttö

sosiaalisen median tilastojen graafinen 9

Tarinat ovat iso juttu Instagramissa. Ja ne ovat välttämättömiä, kun on kyse kuinka saada Instagram-seuraajia. Niiden avulla voit jakaa päiväsi hetket tallentamatta niitä profiiliisi. Seuraava sosiaalisen median tilasto näyttää meille päivittäisten aktiivisten Instagram Stories -käyttäjien määrän, joka on noussut vuodesta 150 miljoonaa tammikuussa 2017 asti 500 miljoonaa tammikuussa 2019 (Statista, 2019).

🔥 Empfohlen:  Kuinka muokata Shopify-salasanasivua vuonna 2023? (Täydellinen opas)

Voit tehdä Instagram-tarinoistasi kiinnostavampia, kuten lisäämällä kysymyksiä, kyselyitä ja hauskoja tarroja tai musiikkia tehdäksesi sisällöstäsi mahdollisimman ainutlaatuista. Instagram-tarinat kutsuvat brändejä suurempaan luovaan vapauteen, mikä saattaa auttaa heidän kampanjaansa menestymään yleisönsä keskuudessa.

sosiaalisen median tilastot graafinen 10

Mobiiliystävällisen sisällön kysyntä sosiaalisen median sivustoilla kasvaa nopeasti ja oikeutetusti. 91 % kaikista sosiaalisen median käyttäjistä käyttää sosiaalisia kanavia mobiililaitteiden kautta. Samoin melkein 80 % sosiaalisen median sivustoilla vietettävästä ajasta kuluu mobiilialustoilla (Lyfemarkkinointi, 2018). Älypuhelimet ja sosiaalinen media kehittyvät rinnakkain, ja brändisi tulee muistaa pysyä mukana. Mobiiliystävälliset käyttöliittymät ovat tie eteenpäin, ja jos markkinoit verkossa, sinun on varmistettava, että sisältösi ja ulkoasu on optimoitu mobiililaitteille. Ja miksi ei? Ihmiset vievät älypuhelimensa kaikkialle mukanaan. Jos haluat olla tavoitettavissa, sinun on pidettävä mielessä mobiili.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Kuten näistä sosiaalisen median markkinointitilastoista näet, eri alustat voivat palvella erilaisia ​​tarkoituksia. Sinun on arvioitava, mikä sosiaalisen median alusta sisältää kohdeyleisösi, jolle haluat markkinoida, ja tämä voi auttaa muokkaamaan sosiaalisen median markkinointisuunnitelmaasi. Käytä näitä sosiaalisen median tilastoja saadaksesi paremman käsityksen sosiaalisen median maailmasta ja siitä, kuinka voit maksimoida tuloksesi näiden työkalujen avulla.

sosiaalisen median tilastojen koko infografiikka

Tässä on yhteenveto sosiaalisen median tilastoista vuodelle 2022:

  1. Maailmalla on tällä hetkellä 4,59 miljardia sosiaalisen median käyttäjää.
  2. Facebook on suosituin sosiaalisen median alusta.
  3. Yhdysvaltalaisista aikuisista 84 % 18–29-vuotiaista, 81 % 30–49-vuotiaista, 73 % 60–64-vuotiaista ja 45 % 65-vuotiaista ja sitä vanhemmista on aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä.
  4. Käyttäjät viettävät sosiaalisessa mediassa keskimäärin kaksi tuntia ja 25 minuuttia päivässä.
  5. 73 % markkinoijista uskoo, että sosiaalisen median markkinointi on ollut “jossain määrin tehokasta” tai “erittäin tehokasta” heidän liiketoiminnalleen.
  6. 75 % internetin käyttäjistä käyttää sosiaalista mediaa brändien tutkimiseen.
  7. 71 % kuluttajista, joilla on ollut positiivinen kokemus brändistä sosiaalisessa mediassa, suosittelee brändiä todennäköisesti ystävilleen ja perheelleen.
  8. 49 % kuluttajista on riippuvaisia ​​vaikuttajien suosituksista sosiaalisessa mediassa.
  9. Päivittäin 500 miljoonaa aktiivista Instagram-tarinaa ladataan maailmanlaajuisesti.
  10. 91 % kaikista sosiaalisen median käyttäjistä käyttää sosiaalisia kanavia mobiililaitteiden kautta.