Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 sosiaalisen median trendiä, jotka jokaisen markkinoijan tulisi tietää vuonna 2023 [Infographic]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 sosiaalisen median trendiä, jotka jokaisen markkinoijan tulisi tietää vuonna 2023 [Infographic]

Kun olet tutkinut dropshipping-toimituksia, olet vihdoin valmis hyppäämään mukaan ja aloittamaan AliExpress dropshipping -yrityksesi. Ennen kuin aloitat, on tärkeää tarkastella erilaisia ​​markkinointistrategioita, joita tarvitset myymälääsi varten.

Sosiaalisen median markkinointi on yksi tärkeimmistä markkinointistrategioista verkkokauppayrityksille. Tämä edellyttää muutakin kuin muutaman sosiaalisen median tilin avaamista, joilta odotat kohdeyleisösi löytävän sinut – sinun on myös ymmärrettävä uusimmat sosiaalisen median trendit.

Sosiaalisen kaupankäynnin kasvavasta vaikutuksesta viimeisimpiin sosiaalisen median markkinointistrategioihin perehdymme syvälle kymmeneen sosiaalisen median trendiin, jotka jokaisen markkinoijan tulisi tietää vuonna 2023. Tämä tieto antaa varmasti verkkokauppaliiketoiminnallesi sen tarvitsemaa vauhtia.

Valmis? Sukeltakaamme sisään!

Ensimmäinen sosiaalisen median trendi, josta sinun on tiedettävä, ei ole aivan uusi, eikä sinun tarvitse olla sosiaalisen median taitava kuullaksesi siitä. Mutta se on kasvattanut suosiotaan viime aikoina ja myös hyvin nopeasti.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Puhumme meemien noususta. Meemien käyttö ja maininnat lisääntyivät elokuun 2019 19,8 miljoonasta 24,9 miljoonaa heinäkuussa 2020, mikä merkitsee 26 prosentin nousua vain yhdessä vuodessa (Talkwalker, 2020).

Ehkä sattumalta sen käyttö oli huipussaan huhtikuussa 28 miljoonalla. Silloin asetettiin lukitukset ja internetin käyttäjät kääntyivät sosiaalisen median puoleen saadakseen annoksensa sosiaalista.

Itse asiassa, lähes yhdeksän kymmenestä (88,1 %) yhdysvaltalaiset sosiaalisen median käyttäjät kertoivat viettäneensä vähintään puoli tuntia enemmän sosiaalisessa mediassa joka päivä koronaviruspandemian aikana.

On enemmän kuin todennäköistä, että meemit jatkavat trendiä sosiaalisessa mediassa vuonna 2023. Yrityksen omistajana kannattaa ehdottomasti ottaa tämä huomioon sosiaalisen median strategiassasi – jos et ole vielä tehnyt niin.

sosiaalisen median trendit graphic2

Jo ennen pandemiaa menestyneistä videoista on tullut entistä suositumpia lukituksen aikana ja sen jälkeen. Vastauksena monet alustat tarjoavat nyt enemmän videoominaisuuksia yrityksille.

Erityisesti videon suoratoisto on yksi, jonka kysyntä on kasvanut. Massiivisen 42,9 miljardin dollarin markkina-arvon vuonna 2019 alan odotetaan kasvavan 20,4 % vuosina 2020–2027 (Grand View Research, 2020).

Viimeaikainen kuluttajakäyttäytyminen tukee varmasti tätä ennustetta. Livevideoostosten trendi on viime aikoina vallannut Kiinan myrskyn, kun kuluttajat ovat kerääntyneet verkkokauppoihin lukituksen aikana. Yli neljä miljoonaa live-ostoksia järjestettiin pelkästään vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä (TechCrunch, 2020).

Jos luulet, että tämä on vain ohikiitävä trendi, mieti uudelleen. Kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba sanoo aikovansa rekrytoida ja kouluttaa videovaikuttajia myymään enemmän AliExpressin kautta, mikä on merkki siitä, että live-videoostos on täällä pitkällä aikavälillä.

Instagram parantaa myös videovalmiuksiaan, kun sen live-videoiden katselukerrat nousivat. Kannustaaksesi videoiden luomiseen, se nyt sallii mainokset esitetään ennen pitkiä videoita sen IGTV (Instagram TV) -palvelussa, ja 55 % tuloista menee sisällöntuottajille (SCMP, 2020).

sosiaalisen median trendit graphic3

Facebookilla on lähes 3 miljardia käyttäjää, ja se hallitsee edelleen sosiaalisen median kuninkaana. Hyvin tehtynä Facebook-mainokset voivat olla tuottoisa markkinointikanava. Mutta viimeisimmät sosiaalisen median trendit osoittavat, että on olemassa useita pienempiä alustoja, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

🔥 Empfohlen:  Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sosiaalisen median kaavintatyökaluista

BeReal on yksi tällainen alusta. Äskettäin lanseeratun sosiaalisen median sovelluksen (vuonna 2020) latausten kokonaismäärä kasvoi vuonna 2022, vuoden alun alle miljoonasta 14,7 miljoonaan syyskuuhun 2022 mennessä. Vuonna 2023 se listattiin nopeimmin kasvavaksi sosiaalisen median alustaksi (HubSpot). , 2023).

Twitch on toinen niche-alusta, jonka suosio kasvaa. Vaikka se on ollut olemassa yli vuosikymmenen ajan, Facebookin ja Instagramin kaltaisten ihmisten kanssa, sitä nähdään harvoin tärkeänä markkinointikanavana. Mutta tässä viimeisimmät sosiaalisen median trendit osoittavat toisin. Luvut osoittavat, että Twitchin käyttö on lisääntynyt 29 % vuonna 2023.

Myös ammattimainen LinkedIn-verkosto kasvaa tänä vuonna, ja käyttö lisääntyy 20 %. TikTok ja Snapchat täydentävät vuoden 2023 viisi nopeimmin kasvavaa sosiaalisen median alustaa.

sosiaalisen median trendit graphic4

Jos harkitset tarinoiden markkinointia, olipa kyseessä Facebook, WhatsApp tai Instagram Stories, sinun kannattaa kiinnittää huomiota tähän seuraavaan sosiaalisen median markkinointitrendiin.

Tarinaominaisuus kaikille kolmelle edellä mainitulle alustalle, jotka kaikki kuuluvat itse asiassa suuren Facebook-sateenvarjon alle, antavat käyttäjille mahdollisuuden lähettää rajoitetun ajan päivityksen, joka katoaa 24 tunnin kuluttua.

Muutaman viime vuoden aikana niistä on tullut laajalti suosittu sosiaalisen median sisältö käyttäjien keskuudessa, ja niiden kasvuluvut osoittavat varmasti, että he ovat täällä jäädäkseen.

Tilastot osoittavat, että niitä on puoli miljardia ihmistä käyttää Instagram Storiesia joka päivä. Markkinoinnin kannalta 96 % brändeistä sanoo käyttävänsä säännöllisesti Instagram Stories -palvelua mainostaakseen liiketoimintaansa (Tribe Dynamics, 2021). Suurin osa heistä (59 %) on jopa alkanut käyttää sitä paljon enemmän kuluneen vuoden aikana.

5. Digitaalinen disinformaatio nousussa

sosiaalisen median trendit graafinen5

Sosiaalinen media on kaksiteräinen miekka. Vaikka yhä useammat ihmiset luottavat siihen uutislähteenä, juuri tämä potentiaali tekee siitä niin vaarallisen.

Uusin tutkimus osoittaa, että digitaalinen väärä tieto sosiaalisessa mediassa on lisääntynyt helmikuusta 2020 lähtien (Talkwalker, 2020). Tämän aiheutti COVID-19, kun ihmiset kerääntyivät sosiaaliseen mediaan saadakseen lisätietoja siitä ja saadakseen viimeisimmät tiedot pandemiasta.

Tämä puolestaan ​​loi mahdollisuuksia levittää valeuutisia. Väärininformaatiota lukuun ottamatta jotkut käyttäjät jopa keksivät salaliittoteorioita, jotka ovat myös lisääntyneet dramaattisesti.

Joillakin sosiaalisen median alustoilla on toimenpiteitä väärän tiedon leviämisen estämiseksi. Esimerkiksi Twitter otti varoitustarrojen lisääminen twiitteihin, jotka sisältävät “synteettistä ja manipuloitua” sisältöä.

Näistä toimenpiteistä huolimatta digitaalisen disinformaation hallinta sosiaalisessa mediassa on aina ollut vaikeaa ja jatkuu todennäköisesti vuonna 2023.

6. Sosiaalinen kauppa on tulevaisuutta

sosiaalisen median trendit graphic6

Jos aiemmat sosiaalisen median trendit eivät ole vielä vakuuttaneet sinua sosiaalisen kaupankäynnin voimasta, miten tämä kallistaa sinut aidan yli: 55,2 % Kaikista Z-sukupolven internetin käyttäjistä Yhdysvalloissa sanovat, että heidän viimeaikaiset muotiostokset ovat saaneet inspiraationsa sosiaalisen median sisällöstä.

Kun otetaan huomioon, että tämä käyttäjäryhmä tekee puolet muotiostoksistaan ​​verkossa, tämä muodostaa melkoisen määrän tuloja.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda nipputuotteita Magento 2:ssa

Miltei yhtä inspiroitunut on myös tuhatvuotinen sukupolvi, sillä vain hieman harvemmat (50,6 %) ilmoitti ostaneensa muotituotteen verkosta sosiaalisen median selailun jälkeen. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että yli puolet kaikista 14–34-vuotiaista netin käyttäjistä on viime aikoina ostanut muotiin liittyviä esineitä verkosta sosiaalisessa mediassa.

Nämä sosiaalisen median trendit ajatellen et halua menettää sosiaalisen kaupankäynnin etuja yrityksellesi. Loppujen lopuksi kilpailijasi voivat jo tehdä niin – lähes kolme kymmenestä yritykset sanovat joko jo toteuttaneensa sosiaalisen kaupankäynnin suunnitelman tai harkitsevat sen tekemistä (Hootsuite, 2019).

sosiaalisen median trendit graphic7

Toistaaksesi entisestään käyttäjien luomaa sisältöä koskevaa kohtaa, tässä on tilasto, joka korostaa aitouden merkitystä sosiaalisessa mediassa.

Yhä useammat kuluttajat pitävät aitoutta olennaisena tekijänä päättäessään, mistä brändeistä he pitävät ja mitä he tukevat. Tilastot osoittavat sen 88 % Kuluttajista nykyään aitous on etusijalla brändeissä (Stackla, 2021).

Mutta kaikkea sisältöä ei ole tehty tasa-arvoiseksi. Kuten tutkimus osoittaa, kuluttajat pitävät tietyntyyppistä sisältöä aidompana ja paremmin resonoivana. Suurin osa (69 %) pitää kuluttajien luomaa sisältöä aidoimpana. Tätä seuraa brändien itsensä julkaisema sisältö ja sitten vaikuttajasisältö.

Tätä silmällä pitäen brändien on keskityttävä luomaan aitoja ja orgaanisia kokemuksia ostajille. Tämä pätee erityisesti, jos yrityksen kohdeyleisö on Z-sukupolvi ja/tai Millennials. Tutkimus on osoittanut, että nämä kaksi ryhmää arvostavat paljon enemmän autenttista sisältöä kuin muut ikäryhmät.

sosiaalisen median trendit graphic8

Tässä on vielä yksi viimeisimmistä sosiaalisen median trendeistä: sosiaalinen media on valtavassa roolissa kuluttajan koko ostomatkalla.

Kuluttajat luottavat yhä enemmän sosiaaliseen mediaan ostoksissaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan yksi neljännes (23 %) kaikista kuluttajista törmää uusiin brändeihin ja tuotteisiin sosiaalisten mainosten ja suositusten kautta.

Passiivisen kulutuksen lisäksi kuluttajat omaksuvat myös ennakoivan lähestymistavan uusien tuotteiden löytämiseen. Tilastot osoittavat, että lähes kaksi kolmesta (64 %) kuluttajasta tutkii uusia brändejä ja tuotteita verkossa sosiaalisen median verkostojen kautta yleensä (GlobalWebIndex, 2022).

Ja tässä on myös ikätrendi: nuoremmat sukupolvet etsivät tuotteita sosiaalisessa mediassa useammin kuin vanhempi sukupolvi.

9. Viestintäsovellusten kasvu

sosiaalisen median trendit graphic9

Yksi sosiaalisen median markkinoinnin uusimmista trendeistä liittyy viestisovelluksiin. Uusimmat tutkimusluvut osoittavat, että mobiiliviestintäsovellusten käyttäjien määrän odotetaan kasvavan 6,9 miljardia maailmanlaajuisesti vuonna 2030. Tämä on lähes kaksinkertainen verrattuna 3,6 miljardiin vuonna 2022, ja se edustaa 8,5 %:n vuosikasvua (CAGR) (Global Industry Analysts, 2023).

Tällä hetkellä mobiiliviestintäsovellusten kautta lähetetään joka minuutti yli 40 miljoonaa viestiä, mikä osoittaa, että kyseessä on valtava markkina-alue yrityksille. Yhdessä sen tosiasian kanssa, että useimmat kuluttajat haluavat kommunikoida yritysten kanssa viestien avulla, tämä on ehdottomasti sosiaalisen median trendi, joka sinun tulisi sisällyttää yrityksesi markkinointisuunnitelmaan.

Jos aiot tehdä niin, harkitse kunkin alustan potentiaalia. 2 miljardilla käyttäjällä maailmanlaajuisesti, WhatsApp saattaa olla suosituin mobiiliviestintäsovellus. Mutta jos kohdistat markkinoille, kuten Kiinan, WeChat, jolla on 1,3 miljardia käyttäjää, olisi oikea tapa edetä, varsinkin kun otetaan huomioon hallituksen WhatsApp-kielto siellä.

🔥 Empfohlen:  Mitä parhaat Facebook-mainoskampanjat tekevät toisin vuonna 2023? (Hienot tulokset)

sosiaalisen median trendit graphic10

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, yksi viimeisimmistä sosiaalisen median trendeistä liittyy kuluttajien lisääntyvään sosiaalisen median käyttöön asiakaspalvelukysymyksissä. A tuore tutkimus osoittaa, että noin joka viides sukupolven Z, Millennial ja Gen X sosiaalisen median käyttäjä ottaa yhteyttä brändeihin suorien viestien tai DM-viestien kautta (HubSpot, 2023).

Itse asiassa suuri enemmistö sosiaalisen median markkinoijista odottaa sosiaalisen median DM:n olevan ostajien suosikki tapa ottaa yhteyttä brändeihin vuonna 2023. Nykyisellään yli kolme neljäsosaa (76 %) yrityksistä tarjoaa asiakaspalvelua sosiaalisen median kanavillaan. Monilla on myös omistautuneita tiimin jäseniä, joiden päävastuu on vastata näihin kyselyihin.

Jos aiot tosissasi viedä brändisi uudelle tasolle houkutellaksesi uusia ostajia ja säilyttääksesi olemassa olevat, sosiaalisen median asiakaspalvelu on asia, jota sinulla ei ole varaa ohittaa.

Johtopäätös

Halusitpa sitten muokata sosiaalisen median strategiaasi tai vain saada kiinni uusimpiin sosiaalisen median trendeihin, nämä kymmenen edellä lueteltua sosiaalisen median trendiä auttavat sinua varmasti ymmärtämään, kuinka asiakkaasi ottavat yhteyttä sosiaaliseen mediaan.

Ja yksi nopea huomautus ennen kuin lähdemme: koska sosiaalisen median trendit kehittyvät jatkuvasti, sinun kannattaa varmistaa, että olet ajan tasalla uusimmista sosiaalisen median markkinointitrendeistä, jotta pysyt askeleen edellä kilpailijoita!

sosiaalisen median trendit täysi graafinen

Tässä on yhteenveto sosiaalisen median trendeistä vuodelle 2023:

  1. Meemien käyttö ja maininnat nousivat 26 % elokuusta 2019 heinäkuuhun 2020, ja niiden odotetaan jatkuvan trendissä.
  2. Sosiaalisen median videot ovat nousussa. Alibaba ja Instagram ovat niitä alustoja, jotka ovat ilmoittaneet uusista toimista auttaakseen brändejä lisäämään tuloja videoista.
  3. BeReal, Twitch, LinkedIn ja TikTok ovat nopeimmin kasvavia sosiaalisen median alustoja vuonna 2023.
  4. 96 % brändeistä käytti säännöllisesti Instagram Storiesia vuonna 2021.
  5. Digitaalinen disinformaatio sosiaalisessa mediassa, mukaan lukien valeuutiset ja salaliittoteoriat, on lisääntynyt vuodesta 2020 lähtien.
  6. Lähes kolmella kymmenestä yrityksestä on jo sosiaalinen kaupankäyntisuunnitelma tai se suunnittelee ottavansa sellaisen käyttöön seuraavan 12 kuukauden aikana.
  7. Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta sanoo, että aitous on tärkeää päätettäessä, mitä brändejä kannattaa tukea.
  8. 64 % kuluttajista tutkii brändejä ja tuotteita verkossa sosiaalisen median verkostojen kautta.
  9. Mobiiliviestintäsovellusten käyttäjien odotetaan kasvavan maailmanlaajuisesti 6,9 miljardiin vuoteen 2030 mennessä.
  10. Noin joka viides sukupolven Z, Millennial ja Gen X sosiaalisen median käyttäjä ottaa yhteyttä brändeihin DM-viestien kautta.

Haluatko oppia lisää?

Onko jotain muuta, mitä haluaisit tietää sosiaalisen median trendeistä ja toivoisitko, että tämä artikkeli sisältyisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!