Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 sosiaalisen median tyyppiä & Kuinka ne hyödyttävät liiketoimintaasi vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 sosiaalisen median tyyppiä & Kuinka ne hyödyttävät liiketoimintaasi vuonna 2023

Sosiaalista mediaa on useita erilaisia, mutta mitä ne ovat ja miten voit päättää, mikä niistä on paras yrityksellesi?

Tällä sivulla vastaamme juuri näihin kysymyksiin! Sukeltaamme syvälle kymmeneen sosiaalisen median tyyppiin sekä esimerkkejä ja etuja jokaisesta, jotta voit määrittää sosiaalisen median strategiasi menestykseen!

Joten jatka lukemista!

PS Jos sinulla ei ole aikaa kehittää strategiaa näille verkostoille, ota meihin yhteyttä verkossa tai soita meille tänään osoitteessa 800-280-1062 puhua strategin kanssa mukautetuista sosiaalisen median markkinointikampanjoistamme.

74 % Ihmisistä käyttää sosiaalista mediaa ostopäätöstä tehdessään.

Tee heidän päätöksensä helpoksi loistavalla sosiaalisen median läsnäololla. Katso, kuinka brändisi voi nousta tasolle pyytämällä sitoumukseton ehdotus jo tänään.

Yksi asiantuntijoistamme ottaa sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä!

10 erilaista sosiaalisen median muotoa ja alustaa, joista sinun tulee tietää vuonna 2023

Tässä on 10 suosittua sosiaalisen median tyyppiä, joista sinun pitäisi tietää vuonna 2023:

 1. Video sosiaalinen media
 2. Ääni sosiaalinen media
 3. Yritysten sosiaalinen media
 4. Ostoksilla oleva sosiaalinen media
 5. Yksityinen tai suljettu sosiaalinen media
 6. Inspiroiva sosiaalinen media
 7. Keskustelufoorumit
 8. Tarkista sivustot ja alustat
 9. Sosiaalisen median livelähetykset
 10. Sosiaaliset blogisivustot ja -verkostot

1. Videoiden sosiaalisen median muodot ja alustat

Esimerkkejä

YouTube, TikTok, Facebook Watch, Instagram-rullat ja tarinat

Käyttää

Viihdyttäviä ja informatiivisia videoita, sekä pitkiä että lyhyitä.

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Video on yksi kiinnostavimmista sosiaalisen median sisällön muodoista.

Voit käyttää sosiaalisen median videotyyppejä ja -alustoja luodaksesi videoita, jotka lisäävät brändisi tunnettuutta, houkuttelevat yleisöäsi ja korostavat brändiäsi, persoonallisuuttasi ja tuotteitasi tai palveluitasi tavalla, jota valokuvat ja teksti eivät pysty.

Voit hyötyä tämän tyyppisestä sosiaalisesta mediasta luomalla videoita, joissa kerrotaan, miten tuotettasi käytetään tai palveluidesi hyödyt. Videoalustojen avulla voit kouluttaa ja viihdyttää yleisöäsi, keskustella trendikkäistä alan uutisista tai aiheista ja tavoittaa enemmän kohdeyleisösi jäseniä.

2. Äänen sosiaalisen median muodot ja alustat

Esimerkkejä

Spotify, Twitter Spaces, Clubhouse, Amazon Music

Käyttää

Kuuntele keskusteluja tietyistä aiheista podcastien, kappaleiden ja albumien ja muiden kautta.

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Ihmiset käyttävät sosiaalisia äänialustoja ja -verkkoja kuunnellakseen podcasteja tai kappaleita työskennellessään tai harjoitellessaan tai jopa virittyessään keskusteluihin ja podcasteihin saadakseen tietoa uudesta aiheesta.

Yrityksesi voi käyttää tätä sosiaalisen median muotoa mainostaakseen brändiäsi yleisöllesi ja auttaakseen heitä oppimaan lisää yrityksestäsi ja toimialastasi:

 • Julkaisemme sosiaalisten äänimainosten, jotka toistavat kappaleiden ja podcastien välissä
 • Podcastin luominen keskustelemaan alan aiheista
 • Ilmoita yritysuutisista, päivityksistä ja ilmoituksista
 • Järjestä kysymyksiä ja vastauksia tai istuntoja yleisösi kanssa
🔥 Empfohlen:  Erik Deckers Etkö ole varma kuinka verkostoitua? Opi tapaamaan ihmisiä työntämättä heitä pois. Lue artikkeli

3. Yritysten sosiaalisen median alustat ja verkostot

Esimerkkejä

LinkedIn, Twitter

Käyttää

Yhteydenpito alan ammattilaisiin, kumppaneihin ja asiakkaisiin, mainonta ja työpaikkojen hakeminen

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Yrityksesi voi käyttää yritysten sosiaalisen median muotoja, kuten LinkedIn ja Twitter, rakentaakseen yritysten välisiä suhteita (B2B) ja pitääkseen yhteyttä mahdollisiin asiakkaisiin, kumppaneihin ja asiakkaisiin, mikä on fantastinen sosiaalisen median etu.

Voit myös käyttää tällaista sosiaalista mediaa rekrytoidaksesi huippuosaajia yritykseesi lähettämällä työpaikkailmoituksia ja ottamalla yhteyttä mahdollisiin hakijoihin.

4. Ostoskelpoiset sosiaalisen median alustat ja verkostot

Esimerkkejä

Instagram, Facebook Marketplace, TikTok, Shopify

Käyttää

Selaa, tutkii ja osta tuotteita suoraan tuotemerkeiltä

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Sosiaalisen median ostosympäristöt antavat yleisöllesi mahdollisuuden ostaa suoraan brändiltäsi ilman, että sinun tarvitsee poistua sovelluksestaan. Vain muutamalla napsautuksella jokin tuotteistasi voi olla heidän omansa.

Käytä näitä sosiaalisen median sivustoja ladataksesi tuoteluettelosi ja sallia yleisösi ostaa suoraan sosiaalisen median sivultasi.

Voit myös käyttää sosiaalisen median kauppaasi lisätäksesi lisätietoja tuotteistasi ja sisällyttääksesi linkkejä verkkosivustollesi, jotta yleisösi on helpompi tutkia tuotteita, mikä voi myös auttaa sinua lisäämään liikennettä verkkosivustollesi.

5. Yksityiset tai suljetut sosiaalisen median alustat ja verkostot

Esimerkkejä

Slack, Discourse, Facebook-ryhmät

Käyttää

Kommunikointi ja yhteistyö valikoidun ihmisryhmän kanssa

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Yksityiset tai läheiset sosiaalisen median lomakkeet ja alustat antavat sinun kaltaisillesi yrityksille mahdollisuuden luoda ryhmiä, jotka tuovat yhteen saman yhteisön jäseniä.

Jos esimerkiksi myyt ruoanlaittotuotetta, kuten hidaskeittimiä, voit luoda Facebookiin yksityisen ryhmän, jonka avulla asiakkaat voivat kysyä tuotteestasi ja jakaa reseptejä ja vinkkejä.

Nämä ryhmät ovat loistava tapa rakentaa brändiuskollisuutta ja auttaa potentiaalisia asiakkaita oppimaan lisää tuotteistasi tai palveluistasi.

6. Inspiroivat sosiaaliset verkostot ja alustat

Esimerkkejä

Pinterest, YouTube, Instagram

Käyttää

Valokuvien, taulujen ja videoiden katselu löytääksesi tietoa ja inspiraatiota tietystä aiheesta, kuten matkailusta, sisustamisesta, häistä ja muista.

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Esittele tuotteitasi kohdeyleisösi jäsenille, jotka etsivät inspiraatiota huoneiden sisustamiseen tai tapahtumaan luomalla enemmän visuaalista sisältöä, joka on räätälöity heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaan.

Jos esimerkiksi myyt maljakoita, voit luoda Instagramiin taulun, joka on täynnä grafiikkaa, joka esittelee maljakoitasi talon eri huoneissa, kuten keittiössä ja olohuoneessa.

Voit myös luoda video-opasteita tuotteillesi ja niiden käyttämiselle tietyissä tapahtumissa tai matkoissa. Jos esimerkiksi myyt matkareppuja, voit luoda YouTubeen videooppaan, jossa kerrotaan, kuinka reppu pakataan pitkää vaellusta varten. Videolla esitellään joitain reppujasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansain paljon enemmän projekteista muuttamalla hinnoittelustrategiaani

7. Keskustelufoorumit

Esimerkkejä

Quora, Reddit

Käyttää

Kysymysten esittäminen ja niihin vastaaminen sekä yhteisöjen muodostaminen yhteisen kiinnostuksen kohteen tai aiheen ympärille

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Sosiaalisen median keskustelumuodot ovat erittäin hyödyllisiä auttaessasi sinua palvelemaan yleisöäsi ja vastaamaan kysymyksiin tai tarjoamaan lisätietoja mahdollisille asiakkaille.

Jos esimerkiksi omistat pankin, voit luoda pankkillesi subredditin. Yleisösi ja mene sitten tänne esittämään kysymyksiä tai etsimään ratkaisuja yrityksesi ongelmiin tai ongelmiin, joihin he ovat törmänneet tilinsä kanssa.

Voit myös käyttää keskustelufoorumeita esitelläksesi yrityksesi asiantuntemusta. Voit esimerkiksi vastata toimialaasi liittyviin kysymyksiin ja jakaa samalla tietoa brändistäsi ja tuotteistasi tai palveluistasi.

8. Tarkista sivustot ja alustat

Esimerkkejä

Yelp, TrustPilot, Glassdoor

Käyttää

Arvostelujen jättäminen ja katseleminen brändeistä, tuotteista ja palveluista

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Arvostelun sosiaaliset verkostot ovat erinomainen esimerkki sosiaalisista verkkosivustoista, jotka vaikuttavat yleisöösi, mutta ovat niistä 100-prosenttisesti riippuvaisia. Arvosteluverkostojen avulla ihmiset voivat löytää, arvostella ja jakaa tietoa brändeistä ja heidän tuotteistaan.

Kun sinulla on hyviä arvosteluja, nämä alustat voivat tuoda myönteistä sosiaalista näyttöä yrityksellesi ja sen väitteille. Kun katsot arvosteluja, ymmärrät, kuinka ihmiset näkevät brändisi. Se on erinomainen tapa ymmärtää heidän mielipiteensä ja parantaa heidän kokemustaan.

Käytä arvostelusivustoja tarkastellaksesi arvosteluja, joita ihmiset jättävät yrityksestäsi. Saat paremman käsityksen siitä, mitä he ajattelevat tuotteistasi tai palveluistasi ja missä he uskovat, että voit parantaa sinua.

Voit käyttää näitä tietoja parantaaksesi yleisösi kokemusta, jotta voit ansaita enemmän positiivisia arvosteluja tulevaisuudessa.

9. Sosiaalisen median suorat lähetykset

Esimerkkejä

TikTok, Twitch, YouTube, Instagram Live Rooms, Facebook Live

Käyttää

Lähetys ja suoran videon katselu

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Livestreamit sosiaalisessa mediassa antavat sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa yleisösi kanssa reaaliajassa. Voit isännöidä Q&A-istuntoja vastataksesi yleisösi kysymyksiin livenä.

Sosiaalisen median livestreamien avulla voit myös paljastaa uusia tuotteita livenä yleisöllesi tai ilmoittaa uusista yrityspäivityksistä tai tapahtumista.

Tarjoamalla yleisöllesi enemmän mahdollisuuksia olla tekemisissä brändisi kanssa on loistava tapa rakentaa brändiuskollisuutta.

10. Sosiaaliset blogisivustot ja -verkostot

Esimerkkejä

Tumblr, keskikokoinen

Käyttää

Kirjoita ja lue tarinoita, jaa tietoja, valokuvia ja videoita

Kuinka niiden käyttö voi hyödyttää yritystäsi

Blogiverkostojen avulla voit julkaista sisältöä yleisöllesi ja auttaa heitä löytämään se. Tämäntyyppinen sosiaalinen media on loistava tapa lisätä sitoutumista ja saada ihmiset tutustumaan yritykseesi. Sosiaaliset blogiverkostot ovat yksi ainutlaatuisimmista sosiaalisen median tyypeistä, koska niiden julkaiseminen edellyttää jatkuvan sisällön luomista.

🔥 Empfohlen:  Chase tilinylitysrajoja ja -maksuja

Niiden sisältölähtöinen luonne tekee siitä erinomaisen median ja tiedon jakamiseen yleisösi kanssa.

Vaikka ne lisäävät näkyvyyttä, bränditietoisuutta ja luovat liidejä, ne tarvitsevat enemmän työtä kuin muut sosiaaliset alustat.

Sosiaalisen läsnäolon kasvattaminen WebFX:n avulla on kävely puistossa.

“WebFX mahdollistaa sosiaalisen median alustojen kasvattamisen stressittömäksi! He ovat asiantuntevia ja mukautuvat yrityksesi tarpeisiin!”

Lue lisää sosiaalisen median palveluistamme

Aloita erilaisten sosiaalisen median käyttö kasvattaaksesi liiketoimintaasi jo tänään

Sosiaalisen median alustat tarjoavat sinulle erinomaisen mahdollisuuden laajentaa kattavuuttasi verkossa ja saada lisää liidejä. Kun tiedät erityyppiset sosiaalisen median alustat, joita voit käyttää, sekä käytettävissä olevat sosiaalisen median hallintatyökalut, avaat mahdollisuuksia tavoittaa enemmän kohdeyleisösi jäseniä.

Jos et ole varma, kuinka pääset alkuun sosiaalisen median eri luokkien kanssa, WebFX-tiimimme voi auttaa sinua hallitsemaan sosiaalisia alustojasi. Meillä on yli 500 asiantuntijan tiimi, joka auttaa sinua kasvattamaan läsnäoloasi yleisösi rakastamilla sosiaalisen median alustoilla.

Haluatko oppia lisää siitä, kuinka sosiaalisen median markkinointi ja mainonta voivat laajentaa kattavuuttasi erilaisilla sosiaalisen median alustoilla? Ota yhteyttä verkossa tai soita meille tänään klo 800-280-1062 puhua strategin kanssa mukautetun sosiaalisen median markkinointikampanjan luomisesta!

Table of Contents