Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 tehokasta YouTube Analyticsia kanavasi kasvattamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 tehokasta YouTube Analyticsia kanavasi kasvattamiseen

Käytätkö YouTube Analyticsia?

Jos et, menetät useita mahdollisuuksia.

Mahdollisuus nousta näkyvälle paikalle YouTuben hakutuloksissa. Mahdollisuus saada sisältösi esille ehdotetuissa videoissa. Mahdollisuus tulla tunnustetuksi YouTube-sisällöntuottajaksi.

Ja luota meihin, et halua missata kaikkia näitä mahdollisuuksia. Varsinkin kun ihmiset ympäri maailmaa katsovat joka päivä miljardi tuntia videota YouTubessa – ja nämä videot muodostavat uskomattomat 37 % kaikesta mobiili-internet-liikenteestä.

Siksi olemme koonneet tämän oppaan 10 tehokkaasta mittarista, joita voit seurata YouTube Analyticsissa.

YouTube-analytiikkatietojen ymmärtäminen voi auttaa sinua tekemään vaikuttavia päätöksiä, jotka parantavat merkittävästi YouTube-videosi ja -kanavasi suorituskykyä.

Kuulostaa hyvältä? Hyppäämme sisään.

Miten pääsen Youtube-analytiikkaan?

Ensimmäiset asiat ensin: pääset käyttämään YouTube Analyticsin hallintapaneelinapsauta profiilikuvaasi minkä tahansa YouTube-sivun oikeassa yläkulmassa ja napsauta sitten “YouTube Studio (beta).

Sitten sinut ohjataan uuteen YouTube Studion hallintapaneeliin. Napsauta sitten vasemmasta sivupalkista “Analytics” ja olet valmis.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Nyt YouTube Analyticsin hallintapaneelin yläosassa on neljä välilehteä. Ensimmäinen on yleiskatsaus, ja sitten on kolme välilehteä, jotka sisältävät YouTuben analytiikkatietoja, jotka liittyvät siihen, mitä haluat saavuttaa:

 1. Yleiskatsaus
 2. Saavuttaa
 3. Sitoumus
 4. Yleisö

Saat lisätietoja kustakin näistä YouTube-tiedoista napsauttamalla yhtä laajentaaksesi sitä.

Uusi YouTube Studio vs. vanha Creator Studio

Ennen kuin sukeltaamme YouTuben mittareihin, sinun on tiedettävä, että alusta on äskettäin päivittänyt analytiikkansa Creator Studiosta YouTube Studion betaversioon, joka on paljon intuitiivisempi ja helpompi käyttää kuin edellinen.

Kun kirjaudut sisään, sinut ohjataan automaattisesti uuteen YouTube Studion hallintapaneeliin vanhan Creator Studion hallintapaneelin sijaan. Jos haluat käyttää joitain Creator Studion ominaisuuksia, voit tehdä sen vasemmanpuoleisesta sarakkeesta. Vaihtoehtoja ovat:

 • Soittolistat
 • Live-tapahtumat
 • Suora lähetys nyt
 • Käännös ja transkriptio
 • Kaupallistaminen
 • Tila ja ominaisuudet
 • Äänikirjasto
 • Mukauta kanavaa
 • VR lämpökartat

Voit myös vaihtaa takaisin Creator Studion perinteiseen versioon sivun alalaidasta.

uusi Creator Studio youtube

Alla olevassa kuvassa näkyy vanha Creator Studio.

YouTube Analytics -puskuri

(Lähde)

Kun käytät perinteistä Creator Studiota tänään, voit palata YouTube-analytiikkasovelluksen uusimpaan versioon napsauttamalla Takaisin Studion betaan -linkkiä vasemman sivupalkin valikon yläosassa.

10 YouTube-analytiikkaa parantaaksesi videosi suorituskykyä

Nyt kun tiedät kuinka navigoida YouTuben analytiikan avulla, keskustelemme mittareista, joita sinun tulisi seurata. Tässä on 10 tärkeintä mitattavaa YouTuben KPI:tä.

1. Katseluaika

On kiistatonta, että videoiden katselukerrat ovat tärkeä mittari, jota seurataan määritettäessä videon menestystä. Mutta ne ovat kaukana koko tarinasta.

Pelkästään näyttökerrat eivät tarjoa sinulle tarvittavia oivalluksia, jotta voit tehdä vaikuttavia muutoksia videostrategiaasi.

Sen sijaan on parasta keskittyä katseluaikaan.

Katseluaika on arvioitu kokonaisminuuttimäärä, jonka ihmiset käyttivät sisältösi katseluun. YouTube käyttää tätä mittaria kanavan tai videon tehokkuuden mittaamiseen ja ennustamiseen.

Se on niin tärkeä, että se on toisella sijalla näkymien jälkeen YouTube Analyticsin Yleiskatsaus -välilehti:

youtube Analyticsin yleiskatsaus -välilehti

(Lähde)

Miksi YouTube arvostaa katseluaikaa niin paljon? Koska se on selkein osoitus siitä, kuinka kiinnostava ja arvokas video on.

Kun ajattelee sitä, se on täysin järkevää: lasketaanko näkymä todella katseluksi, jos katsoja ei ollut tarpeeksi kiinnostunut katsomaan loppuun asti?

Tästä syystä katseluaika on tärkein tekijä YouTuben algoritmi.

Tavoitteena on siis saada katsojat viettämään enemmän aikaa videoidesi katseluun. Ja paras tapa tehdä tämä on yksinkertaisesti luoda parempia videoita, joita ihmiset haluavat katsoa enemmän.

🔥 Empfohlen:  Tämä rakastettu TikTok-ominaisuus on tulossa YouTube Shortsiin

2. Yleisön säilyttäminen

OK, joten haluat katsojien viettävän enemmän aikaa videoidesi katseluun, mutta miten voit tehdä sen?

No, sinun on aloitettava ymmärtämällä, kuinka hyvin jokainen nykyinen videosi kiinnittää ihmisten huomion. Näin voit tunnistaa, mikä toimii ja mikä ei.

Anna yleisön säilyttäminen.

Tämän mittarin avulla voit nähdä näkymäsi laadun. Sen avulla voit paljastaa videon kohdan, jossa ihmiset lopettivat katsomisen.

Alla olevassa kuvassa näkyy yleisön säilyttämisen kaavio, joka putoaa videon aikana, kun käyttäjät poistuvat. Kuten näette, video on viisi minuuttia ja 27 sekuntia pitkä, mutta keskimäärin sen katsoneet ihmiset putosivat siihen noin kolme minuuttia ja 50 sekuntia. Se on noin 70 % videosta.

Voit käyttää tätä työkalua toistamalla videon, ja punainen viiva liikkuu kaaviossa koko videon ajan ja näyttää, milloin katsojat lähtevät.

Sitten voit nähdä, mihin menetit ihmisten huomion, tunnistaa, mikä on saattanut heidät lähtemään, ja välttää tekemästä samaa virhettä tulevissa videoissa.

Sanoitko esimerkiksi jotain loukkaavaa tai tylsää, joka ei sovi tyypillisen yleisösi makuun? Menettääkö videon vauhti tai menettääkö aihe jossain vaiheessa, jolloin he menettävät kiinnostuksensa?

Voit myös lisätä toimintakehotuksen (CTA) muodossa a YouTube-kortti ennen tätä kohtaa saadaksesi lisää liidejä ennen kuin katsojat napsauttavat pois.

Mutta siinä ei vielä kaikki.

Voit myös nähdä, mitkä videon osat kiinnittävät ihmisten huomion parhaiten ja mitä videossa tapahtui sillä hetkellä. Voit sitten toistaa menestystä tulevissa videoissa.

Ei ole yllättävää, että YouTuben algoritmi suosii kanavia, joilla on korkea yleisön pysyvyys.

Normaalin yleisön säilyttämisen lisäksi voit nähdä myös suhteellisen yleisön pysyvyyden.

Tämä osoittaa, kuinka hyvin kukin videosi pitää katsojia verrattuna muihin samanpituisiin YouTube-videoihin.

Palataanpa takaisin yllä olevaan esimerkkiin. Vaikka 70 % ei ehkä ole ihanteellinen, voimme nähdä, että se on keskimääräistä korkeampi, mikä tarkoittaa, että useimmat viiden minuutin videot eivät saavuta 70 %:n rajaa. Ei huono.

3. Reaaliaikainen raportti

Reaaliaikaisen raportin avulla voit mitata videoidesi katselukerrat heti niiden julkaisun jälkeen. Näet katselukerrat viimeisten 48 tunnin ja 60 minuutin ajalta koko kanavaltasi tai yksittäisiltä videoilta.

youtube analytics reaaliaikainen toiminta

Nämä YouTube-tiedot eivät myöskään ole vain jännittävää katsoa.

YouTuben reaaliaikainen raportti voi auttaa sinua löytämään liikenteen piikit ja liittämään ne reaaliaikaisiin tapahtumiin.

Oletetaan esimerkiksi, että julkaiset uuden videon Facebookissa, mutta katselukerrat eivät ole piikkiä. Sitten 20 minuuttia myöhemmin julkaiset videosi Twitterissä, ja katselukerrat kasvavat dramaattisesti. Tiedät nyt, että Twitter-yleisösi on vastaanottavaisempi kyseiselle sisällölle kuin Facebook-yleisösi.

Jos tämä suuntaus jatkuu, voit olettaa, että Twitter-yleisösi nauttii videosisällöstä enemmän kuin Facebook-yleisösi.

Näiden tietojen avulla voit hyödyntää heidän kiinnostuksensa.

Lisäksi saatat huomata näyttökertojen piikkien, jota et voi ottaa huomioon. Tässä tapauksessa saatat pienen tutkimuksen jälkeen huomata, että videosi on jakanut vaikuttaja tai suosittu blogi.

Tämän jälkeen voit saada heidät ja heidän yleisönsä mukaan kiinnostuksen aaltoon.

4. Yleisön demografiset tiedot

Yleisötutkimus on välttämätöntä markkinoinnin menestykselle.

Sinun on tiedettävä, kenelle luot tuotteita, palveluita ja sisältöä. Tällä tavalla voit räätälöidä ponnistelusi näiden ihmisten täsmällisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

🔥 Empfohlen:  Mukautetun välilehden lisääminen Magento 2:n asiakastilin hallintapaneeliin

Onneksi YouTube-analytiikkatyökalusi Väestötiedot-sivu sisältää paljon tietoa YouTuben yleisöistä. Näiden mittareiden avulla saat paremman käsityksen videoitasi katsovien ihmisten tyypeistä.

(Lähde)

Näiden yksinkertaisten kaavioiden YouTube-mittareiden avulla voit tunnistaa yleisösi sukupuolen, iän, laitteen, sijainnin ja paljon muuta. Sitten voit käyttää näitä tietoja kohdistettujen markkinointikampanjoiden luomiseen.

Lisäksi sijainti on erittäin tärkeä verkkokauppayrityksille.

Saatat löytää sitoutuneen yleisön vieraassa maassa, jota et tällä hetkellä palvele, ja päätät laajentaa toimintaansa – mikä on erityisen helppoa dropshipping-toimituksissa.

5. Liikenteen lähteet

On erittäin tärkeää ymmärtää, mistä suurin osa liikenteestäsi tulee.

Näin voit välttää resurssien tuhlaamisen matalan tason liikenteen lähteisiin ja tuplaa ne, jotka toimivat hyvin.

YouTube Analytics tekee tämän helpoksi.

Siirry Tavoita katsojat -välilehteen nähdäksesi tärkeimmät liikenteen lähteesi ja napsauta kaaviota nähdäksesi lisätietoja.

YouTube-liikenteen lähteet

Toinen kaavio erittelee ulkoiset liikenteen lähteet tarkemmin.

Sitten voit käyttää näitä tietoja.

Saatat esimerkiksi huomata, että käytät aikaa ja rahaa liikenteen lähteeseen, joka ei toimi hyvin. Näin voit vähentää tappioitasi ja ohjata resurssit vahvemmalle kanavalle.

Tai saatat huomata liikenteen lähteen kasvavan tasaisesti ja päättää investoida enemmän resursseja sen kasvattamiseen.

Toisaalta saatat huomata, että yksi liikenteen lähteistäsi on uskomattoman vahva, vaikka et keskittyisi siihen liikaa. Tämä tarjoaisi loistavan mahdollisuuden lisätä näkymiä varaamalla enemmän aikaa ja resursseja.

6. Näyttökertojen napsautussuhde

Ymmärretään ensin pelissä olevat muuttujat:

 • Impressiot: Vaikutus on, kun yksi videosi pikkukuvista näkyy YouTube-käyttäjän näytöllä. Impressiotiedot voivat auttaa sinua ymmärtämään, mitä videoita YouTube jakeli eniten ja mikä teki niistä menestyneitä. Saatat esimerkiksi pystyä määrittämään, onko tietty muoto tai muoto menestyneempi vai onko sillä epätavallisen alhainen tai korkea näyttökertojen kattavuus.
 • Näyttökertojen napsautussuhde (CTR): Näyttökertojen napsautussuhde näyttää niiden näyttökertojen prosenttiosuuden, joista tuli näyttökertoja. Toisin sanoen se näyttää, kuinka moni pikkukuvasi nähneistä ihmisistä napsauttaa sitä.

YouTube Analytics tarjoaa yksinkertaisen kaavion, joka näyttää, kuinka moni näyttökerta muuttuu katselukerraksi ja kuinka nämä katselukerrat liittyvät katseluaikaan:

(Lähde)

Näyttökertojen napsautussuhde mittaa videosi kykyä houkutella ihmisiä klikkaamaan videotasi katsoakseen sen.

Korkea napsautussuhde tarkoittaa, että sinulla on hyvä otsikko ja pikkukuva ja että aihe resonoi YouTubea selaavien ihmisten keskuudessa.

Katsotaanpa nyt yleistä sudenkuoppaa.

Oletetaan, että sinulla on korkea napsautussuhde, joka johtaa runsaasti näyttökertoja, mutta katselukertojen keskimääräinen kesto on lyhyt.

Tämä on huono.

Se tarkoittaa, että videosi kiinnitti ihmisten huomion, mutta ei pystynyt pidättämään sitä. Huomaat, että näin tapahtuu usein napsautussyöttivideoissa.

Jos näin käy jollekin videostasi, tarkista otsikkosi ja pikkukuvasi, sillä ne voivat olla harhaanjohtavia.

Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on johtaa katsojia harhaan.

7. Kortin napsautussuhteet

Kortit ovat muokattavia videon sisäisiä paneeleja, joiden avulla voit rohkaista katsojia tekemään haluamasi toiminnon.

Ne ovat käytettävissä videoissa, soittolistoissa, kyselyissä, linkeissä ja toisen kanavan mainostamisessa.

Alla olevassa kuvassa on esimerkki YouTube-korteista:

youtube kortteja

YouTube Analyticsin avulla voit tarkastella kunkin kortin napsautussuhdetta. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan, mitkä toimintakehotukset kiinnostavat eniten katsojiasi. Harkitse enemmän tehokkaampien toimintakehotusten käyttöä tulevissa videoissa.

8. Tykkää ja ei tykkää

Tykkäämiset ja ei-tykkäykset tarjoavat nopean ja helpon tavan mitata yleisöpalautetta ajan mittaan.

🔥 Empfohlen:  Money View – seuraa päivittäistä taloutta!

Ilmeisesti haluat minimoida inhoamisen, mutta muista, että ne ovat väistämättömiä. Sen sijaan, että ajattelet inhoamista tuhon ennusteina, on tärkeää tarkastella niitä suhteessa videoidesi saamiin tykkäyksiin. Tämä on paljon hyödyllisempi ja käytännöllisempi lähestymistapa.

Jos jokin videoistasi saa paljon ei-tykkäyksiä, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

 • Vastaavatko otsikko ja pikkukuva tarkasti videon sisältöä?
 • Onko sisältö osuvaa kohdeyleisööni?
 • Onko videolla huono tuotantolaatu?
 • Ovatko katsojat eri mieltä siitä, mitä videossa sanotaan?

Yksi parhaista tavoista saada tietoa mahdollisista ongelmista on tarkistaa kommenttisi. Joskus se on sinulle näkyvissä sen sijaan, että sinun tarvitsee murtaa Sherlock Holmes -taitosi. Ei ole parempaa palautetta kuin se, joka tulee suoraan yleisöltäsi.

9. Sosiaaliset osuudet

Kuten YouTuben hakukoneoptimoinnissa, sosiaalinen jakaminen voi olla valtava rooli videoidesi menestyksessä.

YouTuben analytiikkatyökalujen avulla voit nähdä, kuinka videoitasi jaetaan eri sosiaalisen median kanavissa.

YouTube Analyticsin avulla voit tarkastella koko kanavasi tai yksittäisten videoiden jakojen määrää ajan kuluessa.

Lisäksi YouTube Analytics näyttää sinulle, missä nämä jaot tapahtuivat:

10. Tilaajahinta

YouTuben tilaajatiedot osoittavat vahvasti kanavasi kyvystä toimia johdonmukaisesti. He ovat loppujen lopuksi tavallisia katsojiasi.

On elintärkeää seurata tilaajamääräsi kasvua tai laskua.

Tämän yksinkertaisen mittarin avulla voit mitata kanavasi kokonaiskattavuutta. Lisäksi sen avulla voit ymmärtää, kuinka kukin video edistää tilaajien hankkimista tai menettämistä.

tilaajamäärä youtube

Jos huomaat, että tietty video tai aihe saa tilaajia, voit olla varma, että hyödynnät sen.

Vastaavasti, jos aihe toimii huonosti ja menetät tilaajia, voit olla varma, että vältät sen tulevissa videoissa.

Johtopäätös

YouTube Analytics on käyttökelpoisten oivallusten aarreaitta, jonka avulla voit parantaa videoitasi ja kasvattaa kanavaasi.

Se saattaa aluksi näyttää pelottavalta, mutta se vaatii vain yksinkertaisen yleiskatsauksen, joka auttaa sinua hallitsemaan YouTuben data-analyysin ja hyödyntämään kaikkia upeita ominaisuuksia ja älyä.

Muista, että YouTuben algoritmi palkitsee voimakkaasti korkean katseluajan ja yleisön säilyttämisen. Joten paras viisaus, jonka voimme antaa, on pitää katsojasi sitoutuneena ja palata katsomaan lisää.

Tämä on jatkuva prosessi, jonka ei pitäisi koskaan pysähtyä – vaikka rikkoisit tavoitteitasi vasemmalle ja oikealle. YouTuben huippusuorittajat kaivautuvat aina YouTube Analyticsin mittareihinsa nähdäkseen, mikä toimii, mikä ei ja miten aukkoja voidaan kuroa umpeen.

Mikä tämän luettelon mittari oli mielestäsi hyödyllisin? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Haluatko oppia lisää?