Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 testattua vinkkiä asiakaskokemusstrategian kehittämiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 testattua vinkkiä asiakaskokemusstrategian kehittämiseen

Erinomaisen asiakaskokemuksen (CX) arvo on vertaansa vailla kaikentyyppisille yrityksille. Tänä päivänä on elintärkeää kehittää asiakaskokemusstrategiaa, jolla brändisi erottuu kilpailijoistasi.

Todellisuudessa yritykset eivät keskity asiakaskokemusten analysointiin niin paljon kuin niiden pitäisi. Walker Information teki kyselyn, jossa todettiin, että 79 %:lla haastatelluista yrityksistä asiakaskokemusstrategia oli kahdessa alimmassa kehitysvaiheessa.

Yrityksillä on vaikeuksia saada kiinni, mutta asiakkaiden odotukset ovat kasvaneet nopeasti. Itse asiassa Salesforcen yhdistetyn asiakkaan tila -raportti sanoo tämän 88 % Vuonna 2022 asiakkaista arvostavat yrityksen tarjoamaa kokemusta yhtä paljon kuin tuotteitaan tai palveluitaan.

Nämä luvut tuovat esiin yhden tosiasian, äänekkäästi ja selkeästi:

Yritysten on toimittava nopeasti kehittääkseen vahvan asiakaskokemusstrategian saadakseen jalansijaa omilla toimialoillaan.

Löydätkö itsesi vastaavasta tilanteesta?

Sitten sinun on aika priorisoida asiakaskokemus jokaisessa vaiheessa tuoteideasta markkinointiin ja myyntiin.

Tässä postauksessa jaamme 10 asiantuntijoiden suosittelemaa menetelmää asiakaskokemusstrategian kehittämiseen, jotka voivat auttaa rakentamaan brändin uskottavuutta ja kasvattamaan myyntiä.

Mennään rullalle.

Mikä on asiakaskokemusstrategia?

Asiakaskokemusstrategia koostuu kaikista suunnittelemistasi tekniikoista tuottaaksesi positiivisia ja tyydyttäviä asiakaskokemuksia eri kosketuspisteissä. Kyse on merkityksellisten ja ikimuistoisten kokemusten luomisesta lisätä asiakkaiden uskollisuutta brändillesi.

Hyvän asiakaskokemusstrategian kehittäminen on olennaista jokaiselle brändille olemassa olevien asiakkaiden säilyttämiseksi ja kysynnän luominen uusista liideistä. Kyse on nykyisen tilanteen arvioimisesta ja toimenpiteistä asiakastyytyväisyyden parantamiseksi.

Vankan asiakaskokemusstrategian kehittämisessä on monia etuja. Merkittävä etu on, että hyvä CX-strategia auttaa sinua vähentämään asiakkaiden vaihtuvuutta tai vaihtuvuutta. Kun voitat asiakkaidesi luottamuksen, he pysyvät todennäköisemmin mukana pidempään.

Hyvän asiakaskokemusstrategian kehittäminen auttaa kasvattamaan brändiarvoasi. Mitä parempi CX, sitä parempi on brändisi arvo markkinoilla. Hyvä asiakaskokemusstrategia voi myös auttaa vähentämään markkinoinnin ja asiakaspalvelun kokonaiskustannuksia.

Nyt kun ymmärrät edut, käydään läpi 10 tapaa kehittää asiakaskokemusstrategiaa.

Asiakaskokemusstrategian kehittäminen: 10 tehokasta tapaa

Jos asiakaskokemusstrategia on elintärkeä brändillesi, sinun on opittava kaikki pelin vivahteet, jotta voit kehittää strategian, joka tuottaa erinomaisia ​​tuloksia.

Nämä 10 vinkkiä auttavat sinua pääsemään alkuun oikeaan suuntaan ja vahvistamaan brändisi uskottavuutta.

Nyt sitä mennään.

1. Tutki asiakkaitasi ja luo ostajapersoonaa

Brändeille ei ole nykyään parempaa tietoa kuin asiakkaiden ja odotusten ymmärtäminen. Kun tiedät, mitä asiakkaasi etsivät, heidän kipukohtansa, mieltymyksensä ja arvonsa, voit suunnitella tarkasti heidän tarpeitaan vastaavan asiakaskokemusstrategian.

🔥 Empfohlen:  17 pakollista sosiaalisen median markkinointityökalua, joita tarvitset vuonna 2023

Tässä on esimerkki siitä, miltä hyvä ostajapersoonaraportti näyttäisi.

Täältä löydät asiakasdataa eri lähteistä, mukaan lukien CRM-järjestelmäsi, osoittautuu erittäin arvokkaaksi. Analysoi nämä tiedot saadaksesi oivalluksia, jotka auttavat sinua ymmärtämään asiakkaitasi paremmin ja luomaan ihanteellisia asiakasprofiileja.

Kun ymmärrät asiakkaitasi, voit luoda kohdistettuja markkinointikampanjoita liidien ja myynnin luomiseksi. Ajan myötä, jos toimitat johdonmukaisia ​​ja positiivisia asiakaskokemuksia, rakennat myös uskollisten asiakkaiden yhteisön.

2. Määritä asiakaskokemus, jonka haluat tarjota

Selkeä asiakaskokemusstrategia määrittelee brändisi tavoitteet ja arvot. Miten haluat asiakkaidesi ajattelevan ja tuntevan brändiäsi?

Se toimii lähtökohtana hyvän asiakaskokemusstrategian kehittämiselle. Se asettaa myös selkeät tavoitteet asiakastuelle, tuotekehitys- ja markkinointitiimille, jotta he voivat keskittyä.

Määrittele asiakaskokemusvisosi selkeinä lausumina, jotka toimivat ohjenuorana koko organisaatiolle. Tämä visio tulee pitää mielessä luotaessa asiakaspolun tiekartta, kun ollaan säännöllisesti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja toimitettaessa henkilökohtaista asiakastukea.

3. Kartoita asiakasmatkasi

Askel kauempana ostajapersoonan luominen on ymmärrys siitä, minkä tien asiakkaasi valitsivat ollessaan vuorovaikutuksessa brändisi kanssa ja millaisen kokemuksen sinulle tarjottiin. Tätä me kutsumme “asiakaspolun kartoittamiseksi”.

Voit luoda omia vaiheita eri asiakaspoluille tai käyttää alla jaetun kaltaista mallia vuorovaikutusten kirjaamiseen matkan jokaisessa vaiheessa.

Tämä kartta auttaa sinua tunnistamaan eri asiakaskontaktipisteet, joissa sinun on tyydytettävä mahdollisia asiakkaita, jotta heistä tulee asiakkaita.

Kun tunnistat kitkan missä tahansa matkan vaiheessa, voit ratkaista ongelmat ja korvata ne miellyttävillä kokemuksilla. Se on temppu vahvan asiakaskokemusstrategian kehittämiseen.

4. Tutki kilpailijoitasi

Olennainen osa digitaalista markkinointia on seurata, mitä kilpailijasi tekevät ja kuinka menestyksekkäästi he sitouttavat saman kohderyhmän.

Säännöllinen kilpailijaanalyysi oikeilla digitaalisilla työkaluilla voi paljastaa monia asioita. Ensinnäkin saat tietää, missä olet tällä erittäin kilpaillulla markkinapaikalla. Toiseksi voit verrata markkinointiponnistelujasi kilpailijoiden markkinointiin ja mitata suorituskykyäsi.

Näistä tiedoista kerätyt oivallukset auttavat sinua myös löytämään aukkoja ja kehittämään asiakaskokemusstrategiaa, joka voi auttaa sinua saamaan yhteyden asiakkaisiisi paremmin.

5. Rakenna intohimoinen asiakaskokemustiimi

Kaikkien eri lähteistä peräisin olevien tietojen analysoinnin avulla keräämiesi oivallusten ansiosta sinulla on hyvät mahdollisuudet kehittää hyvä asiakaskokemusstrategia. Mutta sen onnistuneen toteutuksen varmistamiseksi sinun on koottava intohimoinen CX-tiimi.

Kokoa yhteen henkilöstön jäsenet, joilla on taidot ja luova mieli, tutkia, suunnitella ja toteuttaa loistava asiakaskokemusstrategia.

Näiden ammattilaisten tulisi olla hyvin tietoisia CX-tavoitteistasi ja -tavoitteistasi. Varusta heille hyvät työkalut ja resurssit ja anna riittävä koulutus näiden työkalujen tehokkaaseen käyttöön.

🔥 Empfohlen:  6 vinkkiä, joiden avulla voit välttää odottamattoman verolaskun

Tämän tiimin suorituskykyä tulee tarkistaa aika ajoin, jotta voidaan arvioida tavoitteita, jotka he pystyivät saavuttamaan, ja auttaa heitä kehittymään alueilla, joilla he kamppailevat.

6. Hyödynnä tekoälyn ja automaation tehoa

Hyväksytään se; ei ole helppoa tehdä vaikutusta mahdollisiin asiakkaisiisi, koska kilpailijat kilpailevat kohdeyleisösi huomiosta.

Sinun on työskenneltävä tehokkaan asiakaskokemusstrategian kehittämiseksi, jos haluat voittaa kilpailijasi. Siellä AI ja automaatio voi olla sinulle suureksi avuksi.

Asiakkaat odottavat nykyään brändeiltä arvokkaita ratkaisuja ja tekevät sen nopeasti. Tekoäly- ja automaatiotyökalut voivat auttaa sinua vastaamaan näihin asiakkaiden odotuksiin tehokkaasti.

24/7 live chat-tuki, AI-avusteiset chatbotitjne. voivat auttaa sinua vastaamaan asiakkaillesi nopeasti.

Kun sisällytät tällaiset työkalut asiakaskokemusstrategiaasi, voit tarjota ympärivuorokautista tukea asiakkaillesi.

7. Osallistu ahkerasti sosiaaliseen kuunteluun

Riippumatta siitä, keitä kohdeasiakkaasi ovat, on suuri todennäköisyys, että he ovat aktiivisia ainakin yhdellä sosiaalisen median alustalla. Loppujen lopuksi ihmiset rakastavat jakaa kokemuksiaan, palautetta ja suosituksiaan yhteyksiensä kanssa ilman suodattimia.

Kun kehität asiakaskokemusstrategiaa, sinun tulee asettaa sosiaalinen kuunteleminen etusijalle useista syistä. Voit mitata brändisi läsnäoloa brändimainintojen ja tuotevetoisen sisällön tai markkinaraon ympärillä käytyjen verkkokeskustelujen perusteella.

Sosiaalinen kuuntelu voi myös antaa näkemyksiä kilpailijoiden toiminnasta, tunnistaa alasi huipputrendit, havaita asiakkaiden kipukohdat ja oppia, mikä heitä tyydyttää.

Vaikka useiden kanavien samanaikainen tarkkailu voi olla väsyttävää, voit käyttää hyvää sosiaalisen kuuntelun työkalut kerätä tarkkoja tietoja. Tämä auttaa sinua kehittämään vahvan asiakaskokemusstrategian.

8. Luo emotionaalinen yhteys asiakkaisiisi

Asiakaskokemusstrategian kehittämisen tavoitteena on viedä suhde asiakkaisiisi ostamisen ja myynnin lisäksi. Kun se tehdään tehokkaasti, se vaikuttaa suoraan asiakkaiden sitoutumiseen ja uskollisuuteen.

Edellä mainitussa Salesforcen tutkimuksessa kävi ilmi, että 62 % asiakkaista tuntee emotionaalista yhteyttä brändeihin, joilta he usein ostavat.

Ja luottaakseen sinuun asiakkaasi odottavat, että heitä kohdellaan ihmisinä, eivät numeroina. He haluavat sinun kommunikoivan ennakoivasti ja ratkaisevan heidän kyselynsä. He odottavat myös sinun olevan rehellinen ja avoin tarjouksistasi.

Voit voittaa heidän luottamuksensa jakamalla bränditarinasi. Voit isännöidä suoratoistovideoiden ostotapahtumat myydä ja kouluttaa tyytyväisiä asiakkaitasi, jakaa säännöllisesti videokertomuksia, räätälöidä viestintäsi kullekin asiakkaalle ja pysyä yhteydessä heihin.

9. Kerää asiakaspalautetta reaaliajassa

Yksi parhaista tavoista mitata CX-ponnistelujesi menestystä on kysyä oikeita asiakaspalautekysymyksiä. Sen tulisi olla olennainen osa suunnitelmaasi, kun kehität hyvää asiakaskokemusstrategiaa.

🔥 Empfohlen:  Onko RTX 3080 tarpeeksi hyvä 4k-pelaamiseen?

On olemassa useita tapoja kerätä asiakaspalautetta suoraan ja epäsuorasti.

Yksi helpoimmista vaihtoehdoista on luoda myynnin jälkeinen kysely käyttämällä online-lomakkeen rakentaja ja pyydä asiakkaita jakamaan kokemuksiaan. Palautetta voidaan kerätä myös pikapuheluilla tai sähköpostikyselyillä.

Asiakaspalaute on konkreettinen ja luotettava tietolähde, jonka avulla voit parantaa tuotteitasi tai palveluitasi, harkita hinnoittelua uudelleen, kohdistaa markkinointistrategioita uudelleen ja parantaa ostajan matkaa.

Kun lisäät kaikki, voit tarjota poikkeuksellisia asiakaskokemuksia.

10. Mittaa CX-strategiasi oikeilla mittareilla

Jos hyvän asiakaskokemusstrategian kehittäminen saa sinut kilpailuun, asiakasanalytiikka kertoo, kuinka hyvin suoriuduit kilpailussa. Ja tehdäksesi sen, sinun on valittava oikeat CX-mittarit.

Tässä on neljä keskeistä mittaria, joihin sinun tulee keskittyä asiakaskokemusstrategiaasi kehitettäessä:

  • Asiakastyytyväisyyspisteet (CSAT): Tämä pistemäärä kertoo, kuinka tyytyväisiä asiakkaasi ovat tuotteisiisi tai palveluihisi. Osa kyselystäsi tulisi keskittyä asiakastyytyväisyyden mittaamiseen.
  • Net Promoter Score (NPS): Tämä mittaa, kuinka todennäköisesti asiakkaasi suosittelevat tuotteitasi tai palveluitasi yhteyksilleen.
  • Asiakastyön pisteet (CES): Tämä pistemäärä mittaa, kuinka helppoa tai vaikeaa asiakkaillesi oli käyttää tuotettasi ja kuinka saumaton kokemus oli.
  • Aika ratkaisuun (TTR): Toinen mittari, joka sinun on mitattava, on se, kuinka paljon aikaa käytät asiakkaiden kyselyjen ratkaisemiseen ja kuinka tehokkaasti teet sen.

Tällaisten erityisten tietojen tukena asiakaskokemusstrategian kehittäminen muuttuu paljon hallittavammaksi ja tulossuuntautunemmaksi.

Oletko valmis kehittämään vahvan asiakaskokemusstrategian?

Brändinä ensisijainen tavoitteesi on tehdä kertaostoksista elinikäisiä ostajia, ja yksi varmimmista tavoista saavuttaa tämä tavoite on kehittää asiakaskokemusstrategia.

Yllä jakamamme 10 tekniikkaa auttavat sinua vahvistamaan brändin uskottavuutta ja asiakasuskollisuutta kestävästi.

Mene eteenpäin ja yritä kehittää asiakaskokemusstrategia, joka sisältää nämä testatut menetelmät. Asiakkaiden luottamuksen saaminen ei ole helppoa, mutta näiden vinkkien avulla voit olla varma, että näet hyviä tuloksia.