Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

10 verkkokauppatilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 verkkokauppatilastoa, jotka sinun on tiedettävä vuonna 2023

Verkostoitumisesta tapaamme uutisten saamiseen siirrämme hitaasti mutta varmasti kaiken verkkoon – eivätkä ostokset ole poikkeus.

Muutaman viime vuosikymmenen aikana verkkokaupankäynti on muuttunut olemattomuudesta monen miljardin dollarin toimialaksi. Tavaroiden ostamisesta verkossa on tullut yleinen käytäntö miljoonien ihmisten keskuudessa ympäri maailmaa. Viime aikoina verkossa tavaroita ja palveluita ostavien ihmisten määrä on lisääntynyt enemmän kuin koskaan ennen.

Yksi syy siihen, miksi verkkokauppa on kasvanut niin paljon vuosien varrella, on kokemus, jota yritykset voivat tarjota asiakkailleen. Näemme jatkuvasti yritysten lisäävän verkko-ostajille uusia ominaisuuksia ja palveluita tarkoituksenaan tarjota heille sama tuki ja mukavuus, kuin heillä olisi henkilökohtaisen ostokokemuksen aikana.

Totuus on, että verkkokaupoista on tulossa yhä enemmän henkilökohtaisen ostoksen kaltaista.

Jos sinulla on verkkokauppatai olet kiinnostunut sellaisen rakentamisessanämä 10 parasta verkkokauppatilastoa auttavat sinua oikeaan suuntaan vuonna 2023.

Aloitetaan. Tässä on 10 verkkokaupan tilastoa, jotka sinun on tiedettävä:

1. Kuinka monet ihmiset tekevät ostoksia verkossa?

Vuonna 2021 arviolta 2,14 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti osti tavaroita verkosta (Statista, 2017). Samaan aikaan maailmanlaajuisen verkkokaupan myynnin ennustettiin olevan 4 891 biljoonaa dollaria. Jos nämä verkkokaupan tilastot eivät riitä tyrmäämään sinua, ennusteet osoittavat, että verkkokaupan myynti maailmanlaajuisesti kasvaa 6,4 biljoonaan dollariin vuoteen 2024 mennessä.

Verkkokaupan kasvu on yksinkertaisesti vaikuttavaa, eikä se näytä hidastuvan lähiaikoina. Tämä on hyvä uutinen sinulle, olitpa online-ostaja tai verkkomyyjä.

Syy, miksi ihmiset tekevät ostoksia verkossa, vaihtelee mukavuudesta kilpailukykyiseen hintaan. Tämän lisäksi verkkoyritykset tekevät parhaansa varmistaakseen, että verkkokaupan kokemus vastaa henkilökohtaisia ​​ostokokemuksia.

Nyt ostajat voivat löytää lisää yksityiskohtia ja tuotekuvauksia mukavasti kotoa käsin, kiitos edistysaskelten, kuten 360 asteen tuotenäkymät ja mallikokotiedot vaateverkkokaupoissa.

Jos sinulla on verkkokauppa, tiedät todennäköisesti, että kilpailun lisääntyessä voi olla vaikeaa erottua joukosta. Siksi on tärkeää valita kohdeyleisösi huolellisesti ja yrittää keskittyä asiakkaisiisi. Yksi tapa tehdä tämä on tarjota asiakkaille yksityiskohtaisia ​​tuotekuvauksia ja kuvia.

verkkokaupan tilastot graphic2

63 prosenttia ostostilaisuuksista aloita verkossa (Thinkwithgoogle, 2018).

Tämä tarkoittaa, että riippumatta siitä, missä asiakkaat lopulta tekevät ostoksen (verkossa tai kivijalkakaupoissa), heidän matkansa alkaa verkosta – useimmissa tapauksissa Googlesta tai Amazonista, missä he tekevät tutkimustaan. Tästä syystä on myös ratkaisevan tärkeää, että brändeillä on vahva läsnäolo verkossa. Parannamalla asiakaskokemusta heti ensimmäisestä vaiheesta lähtien yrityksillä on paremmat mahdollisuudet saada asiakkaat ostamaan kaupoistaan.

Ihmisten hakujen ymmärtäminen auttaa yrityksiä luomaan heille ainutlaatuisen kokemuksen. Kahdella verkossa ostavalla asiakkaalla ei ole täsmälleen samaa ostopolkua. Siksi jos olet verkkokaupan omistaja, on tärkeää ymmärtää, mitä voit tehdä muokataksesi verkkopolkua asiakkaidesi mukaan.

Digitaalisen tekniikan parannusten myötä ei ole yllätys, että nykyajan kuluttajat hallitsevat ostopolkuaan. He ovat avoimia tutkimaan niin monia luokkia, brändejä ja tuotteita kuin haluavat.

3. Kuluttajat ostavat matkapuhelimen kautta

verkkokaupan tilastot graphic3

Lähes puolet kuluttajista ostaa enemmän mobiililaitteella kuin myymälässä (Ibotta, 2018).

Ei ole mikään salaisuus, että mobiilikauppa on ollut nousussa. Jos aiot ylläpitää menestyvää verkkokauppasivustoa, sinulla ei ole varaa sivuuttaa mobiilikäyttäjiä ja mobiiliostoksia. Kuluttajat käyttävät mobiililaitteitaan kaikissa ostajan matkan vaiheissa, mikä sisältää erilaisia ​​verkko-ostoksia. Vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä pöytätietokoneiden osuus maailmanlaajuisista verkkokaupan tilauksista oli suunnilleen sama kuin älypuhelimien. Mitä tulee vähittäiskaupan verkkosivustojen käynnitÄlypuhelimet ottivat kuitenkin johtoaseman ja olivat ykköslaite, jota ihmiset käyttivät vähittäiskaupan verkkosivustoilla vieraillessaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada Shein-kupongit – Shein-hakkeja, jotka sinun on tiedettävä

Mobiili on epäilemättä se suunta, johon kulutustottumukset ovat menossa. Tämän valossa voit tehdä paljon kaupan omistajana varmistaaksesi, että pidät mobiililaitteet mielessäsi, kun työskentelet yrityksesi parissa. Aluksi sinun tulee varmistaa, että kaupassasi on käyttäjäystävällinen mobiilisovellus tai mobiilisivusto, jota asiakkaat voivat käyttää. Vaikka he eivät tekisi lopullista ostoa mobiililaitteidensa kautta, sinun tulee yrittää tarjota heille mukava ja nautinnollinen kokemus. Sinun vastuullasi on varmistaa, että luot ostokokemuksen, joka houkuttelee asiakkaitasi.

Jos haluat oppia lisää mobiilikaupasta, tutustu The Ultimate Guide to Mobile Commerce -oppaaseen.

4. Maailman suurin markkinapaikka

verkkokaupan tilastot graphic4

Kiinalainen alusta Taobao on suurin verkkokauppapaikka, jonka GMV oli 711 miljardia dollaria vuonna 2021 (Statista, 2022). Vertailun vuoksi Tmall ja Amazon sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi 672 miljardilla dollarilla ja 390 miljardilla dollarilla vuotuisella GMV:llä.

Tämän tilaston tarkastelussa voidaan todeta, että maailman kolme parasta verkkokauppapaikkaa myivät 1,78 biljoonaa dollaria vuonna 2021. Neljänneksi ja viidenneksi suurimman verkkokauppapaikan, JD.comin ja eBayn vuotuisten tuotteiden bruttoarvo oli 244 miljardia dollaria ja 87 miljardia dollaria. .

Verkkokauppamarkkinapaikka on verkkosivusto, jossa tuotteet tarjoavat useat kolmannet osapuolet, kun taas kauppapaikka käsittelee tapahtumat itse. Kauppa käsittelee kaupan, ja sitten valittu jälleenmyyjä tai dropshipper suorittaa tilauksen. Ja koska verkkokaupan markkinapaikat listaavat tuotteita useilta eri myyjiltä, ​​tuotteiden valikoima ja saatavuus on yleensä enemmän kuin verkkokaupoissa.

verkkokaupan tilastot, grafiikka5

Digitaaliset ja mobiililompakot ovat suosituimpia maksutapoja verkko-ostajien keskuudessa maailmanlaajuisesti, ja lähes puolet (49 prosenttia) verkko-ostajista valitsee tämän maksutavan (Worldpay, 2022). Sen jälkeen toisella sijalla ovat luotto- ja maksukortit sekä pankkikortit kolmanneksi suosituimpana verkkomaksutapana.

Digitaaliset ja mobiililompakot, tunnetaan myös nimellä eWallets, ovat elektronisia laitteita tai verkkopalveluita, jotka mahdollistavat digitaalisten tapahtumien suorittamisen. Tämä sisältää verkkomaksutja myös henkilökohtaiset ostokset. Jotkut yleisesti tunnetuista eWalleteista ovat Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay ja PayPal.

Jos sinulla on verkkokauppa tai suunnittelet verkkokaupan perustamista, sinun on tärkeää ottaa huomioon maksuyhdyskäytäväsi. Sinun on aina varmistettava, että tarjoat asiakkaillesi turvallisen ja helpon kassakokemuksen.

Tämän lisäksi sinun tulee myös pitää mielessä kohdeyleisösi sijainti. Näin voit varmistaa, että myymäläsi sallimat verkkomaksutavat ovat niitä, joista he ovat tietoisia ja jotka ovat tuttuja.

verkkokaupan tilastot graphic6

Yksi viime vuosien suurimmista muutoksista ostokäyttäytymisessä on epäilemättä tullut koronaviruspandemian vaikutuksista.

Kun maat ympäri maailmaa ovat ottaneet käyttöön tiukkoja rajoitustoimenpiteitä viruksen leviämisen rajoittamiseksi, verkko-ostoksia tekevien kuluttajien määrä, erityisesti päivittäistavaroiden, nousi pilviin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan maaliskuussa 2020 42 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä osti päivittäistavaransa verkosta vähintään kerran viikossa (GeekWire, 2020). Tämä merkitsi jyrkkää kasvua 22 prosentista vain kahden vuoden takaisesta. Myös päivittäistavarakaupan verkkokauppa jopa kaksinkertaistui.

🔥 Empfohlen:  Pakolliset verkkokauppasovellukset vuonna 2014

Mutta tämä on enemmän kuin vain väliaikainen lisäys. Se aiheuttaa myös ajattelutavan muutosta. Yli puolet verkkokaupan ostajista sanoo jatkavansa nyt todennäköisemmin verkko-ostoksia myös pandemian jälkeen.

Asiantuntijat sanovat, että tämä on “käännekohta” verkkokaupan ostotrendille, ja Amazon on todennäköisesti suurin hyötyjä. Amazon on ollut näiden ostajien suosituin alusta, ja kuusi kymmenestä tekee verkkokauppansa verkkokauppajättiläisen kanssa. Itse asiassa kysyntä on kasvanut niin paljon, että Amazonin päivittäistavaroiden tilaukset ovat lisääntyneet jopa peräti 50 kertaa.

7. Ostajat odottavat näkevänsä uusia tuotteita jatkuvasti

verkkokaupan tilastot graphic7

Ei ole yllättävää, että ostajien tarpeet kasvavat jatkuvasti. Verkko-ostajat tarvitsevat jatkuvasti uusia tuotteita. Itse asiassa, 75 prosenttia kuluttajien hakukyselyistä joka kuukausi ovat upouusia (Salesforce, 2018). Tämä osoittaa, että kun ihmiset selaavat verkkoa, he etsivät aktiivisesti uusia tuotteita. Lisäksi 69 prosenttia kuluttajista sanoo, että on tärkeää tai erittäin tärkeää nähdä uusia tuotteita joka kerta, kun he käyvät kaupassa tai ostossivustolla.

Verkkokauppayritysten on pysyttävä kuluttajien tarpeiden tasalla. Verkkokauppaala on dynaamisempi kuin koskaan ennen, ja vähittäiskauppiaiden on kehittyvä rinnakkain menestyäkseen. Verkkokauppiaiden on mukautettava ostajiensa ostokokemuksia. Tarjoamalla heille uusia tuotteita selattavaksi ja ostettavaksi he voivat parantaa ostokokemusta. Tämä ei ainoastaan ​​anna asiakkaille enemmän vaihtelua ostosten tekemisessä, vaan se antaa heille myös vähemmän syitä mennä etsimään muualta. Päivittämällä tuotetarjontasi pysyt askeleen edellä kilpailijoitasi.

8. Kuinka usein ihmiset tekevät ostoksia verkossa?

verkkokaupan tilastot graphic8

Tiedämme siis jo, että ihmiset tekevät ostoksia verkossa, mutta kuinka usein he tekevät niin? 79 prosenttia verkko-ostajista shoppailemaan vähintään kerran kuukaudessa (IPC, 2022). Tämän lisäksi 49 prosenttia verkko-ostajista tekee ostoksia verkossa kerran kahdessa viikossa ja 22 prosenttia väittää tekevänsä niin joka viikko.

Koska verkossa on niin paljon myymälöitä ja tuotteita, ostajat joutuvat päättämättömyyteen. Raporttien mukaan liian monet valinnat voivat painaa ostajia ja johtaa ostoskorin hylkäämiseen.

Verkkoyrityksillä on mahdollisuus ja vastuu sujuvaa asiakkaiden päätöksentekoprosessia. Tämä voidaan tehdä virtaviivaistamalla digitaalisen kaupankäynnin kokemuksia, jotka tarjoavat asiakkaille heidän etsimäänsä tietoa nopeuttaakseen päätöksentekoa.

Brändit voivat tehdä tämän monivaiheisen kauppamatkan kautta. Yritykset voivat esimerkiksi tavoittaa asiakkaitaan sähköpostitse, antamalla heille tietoa viimeisimmistä tarjouksista tai kommunikoida heidän kanssaan sosiaalisen median kanavien kautta. Asiakkaiden auttaminen voi auttaa heitä ymmärtämään, mitä he etsivät, ja parantaa digitaalisen kaupankäynnin matkaansa.

9. Nopeimmin kasvavat verkkokaupan luokat koronaviruksen (COVID-19) aikana

verkkokaupan tilastot graphic9

Koronaviruspandemia herätti paniikkia ostamassa monissa maissa ympäri maailmaa sekä henkilökohtaisissa liikkeissä, kuten supermarketeissa ja apteekeissa, että verkkokaupoissa.

Odotusten mukaisesti välttämättömien tuotteiden ja erityisesti lääkintätuotteiden verkkomyynti kasvoi räjähdysmäisesti. Adoben äskettäin tekemä tutkimus paljasti, että käsidesien, käsineiden ja maskien kaltaisten tuotteiden myynti kasvoi. yli 800 prosenttia vuoden kymmenen ensimmäisen viikon aikana (Adobe, 2020).

Myös wc-paperi ja reseptivapaat lääkkeet flunssan, vilustumisen ja kivun hoitoon lensivät verkkohyllyiltä, ​​ja myynti kasvoi 231 prosenttia ja 217 prosenttia.

Ja kanssa kuntosalit suljetaan ja ulkona liikkuminen on erittäin rajoitettua, kuntolaitteiden kysyntä on kasvanut 55 prosenttia pelkästään maaliskuun kahden ensimmäisen viikon aikana, kun yhä useammat ihmiset haluavat harjoitella kotona.

🔥 Empfohlen:  Onko Ezoic luotettava? (Laittinen tarkistus ja todiste)

Myös kodinsisustustuotteiden myynti on kasvussa, koska ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona, mutta myös perustavat kotitoimiston. Yhdysvalloissa kodinhoitotuotteiden myynti on kasvanut 13 prosenttia maaliskuun alussa noin vuosi sitten.

10. Verkko-ostajien ensisijainen syy hylätä kärrynsä

verkkokaupan tilastot graphic10

Kysy keneltä tahansa verkkokaupan omistajalta, niin he kertovat sinulle, mikä painajainen hylätyt kärryt ovat. Hylätyistä kärryistä saattaa tulla mieleen monia kysymyksiä – miksi, mitä, missä ja miten.

Tuoreiden verkkokauppatilastojen mukaan 49 prosenttia ostoskorin hylkäämisistä johtuu korkeista lisäkustannuksista, jotka voivat sisältää mitä tahansa toimituksesta veroihin ja maksuihin (Baymard, 2021).

Nykyään ilmaisesta toimituksesta on tullut enemmän välttämättömyys kuin lisäetu. Ylimääräisten kustannusten lisääminen verkkokaupan prosessiin, erityisesti aivan viimeisessä vaiheessa, estää ostajia jatkamasta aiottua ostoa. Nämä kustannukset aiheuttavat välitöntä harmia verkko-ostajille, jotka saattavat nähdä tämän läpinäkyvyyden puutteena.

Verkkokaupan omistajana paras tapa käsitellä tätä on tarjota täydellinen ilmoitus. On parempi listata kaikki kustannukset heti ostajan matkan alusta.

Toinen onnistunut strategia on niputtaa ylimääräiset toimituskulut tuotteeseen ja tarjota sitten “ilmainen” toimitus asiakkaalle. Loppujen lopuksi verkko-ostajat arvostavat korkeasti läpinäkyvyyttä, ja se on ratkaisevan tärkeää verkkokauppasi menestymiselle.

Muita syitä ostoskorin hylkäämiseen ovat tilin luomisen vaikeus, hitaat toimitusajat ja pitkä tai monimutkainen kassaprosessi.

Johtopäätös

Yhteenvetona totean, ettei ole epäilystäkään siitä, että verkkokauppa kehittyy nopeasti, ja tulevina vuosina näemme kehitystä edelleen. Jos yritykset haluavat selviytyä nykyisessä kilpailutilanteessa, niillä ei ole varaa sivuuttaa online-läsnäoloaan. Muista siis pitää nämä 10 parasta verkkokauppatilastoa mielessäsi, kun suunnittelet liiketoimintastrategiaasi vuodelle 2023.

verkkokaupan tilastot koko graafinen

  1. Arviolta 2,14 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti ostaa tavaroita verkosta.
  2. 63 prosenttia ostostilaisuuksista alkaa verkossa.
  3. Lähes puolet kuluttajista tekee ostoksia enemmän mobiililaitteella kuin myymälässä.
  4. Kiinalainen alusta Taobao on suurin online-markkinapaikka, jonka GMV on 711 miljardia dollaria.
  5. Digitaaliset/mobiililompakot ovat suosituin maksutapa verkko-ostajien keskuudessa maailmanlaajuisesti, ja niitä käyttää 49 prosenttia verkko-ostajista.
  6. Koronaviruksen vuoksi 42 % Yhdysvaltain väestöstä osti elintarvikkeita verkosta maaliskuussa 2020, mikä on lähes kaksinkertainen määrä vuoden 2018 22 %:iin verrattuna.
  7. 75 prosenttia kuluttajien kuukausittaisista hakukyselyistä on täysin uusia.
  8. Lähes 80 prosenttia kuluttajista tekee ostoksia verkossa vähintään kerran kuukaudessa.
  9. Virustorjuntaan liittyvien tuotteiden myynti kasvoi 807 prosenttia vuoden 2020 kymmenen ensimmäisen viikon aikana.
  10. Ensisijainen syy verkko-ostajien hylkäämiselle kärryistään on korkeat lisäkustannukset. 49 prosenttia ostoskorin hylkäämisistä johtuu tästä.

Haluatko oppia lisää?

Haluatko tietää jotain muuta verkkokaupan tilastoista ja toivoisitko, että tämä artikkeli sisältyisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Table of Contents