Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

11 askelta taloudellisen vapauden saavuttamiseksi kaikilla tulotasoilla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 11 askelta taloudellisen vapauden saavuttamiseksi kaikilla tulotasoilla

Monille ihmisille taloudellisen vapauden saavuttaminen on perimmäinen unelma.

Taloudellinen vapaus tarkoittaa sitä, että voi valita, miten vietät aikasi. Se tarkoittaa, että voit päättää, työskenteletkö vai et.

Voit matkustaa ympäri maailmaa tai olla kotiihminen. Vaatekaappisi voi olla täynnä design-kenkiä tai voit viettää viikonlopun repussa – tai molempia.

Viime kädessä taloudellinen vapaus tarkoittaa, että sinulla on tarpeeksi säästöjä tukemaan valitsemaasi elämäntapaa, miltä se näyttääkin.

11 askelta taloudellisen vapauden saavuttamiseen

Keinot elää elämää omilla ehdoillasi voi tuntua unelmalta. Voit kuitenkin tehdä taloudellisesta vapaudesta todellisuutesi muutaman aika-testatun askeleen.

1. Määrittele taloudellinen vapaus sinulle

Taloudellinen vapaus näyttää kaikille erilaiselta. Jotkut ihmiset eivät tarvitse miljoonien dollareiden säästöjä elääkseen ihanteellisen elämäntapansa. Toiset saattavat haluta tietyn nettovarallisuuden tai määrän passiivisia tuloja ennen kuin he koskaan pitävät itseään taloudellisesti vapaina.

Taloudellisen vapauden saavuttamiseksi sinun on määriteltävä, miltä se näyttää sinulle. Ensimmäinen askel on luoda visiosi taloudellisesta vapaudesta. Mikä on sinun syysi? Toisin sanoen, mikä on sinun tarkoituksesi, kun haluat tulla taloudellisesti vapaaksi?

Sisältääkö taloudellisesti vapaa tulevaisuutesi osa-aikatyötä, kokoaikaista työtä vai ei ollenkaan? Tarkoittaako taloudellinen vapaus paljon matkustamista tai hiljaisten päivien viettämistä sohvalla lukemalla? Kirjoita vastaukset näihin kysymyksiin muistiin ja päätä, miltä sinun versiosi taloudellisesta vapaudesta näyttää. Kun olet saanut nämä vastaukset, voit aloittaa taloudellisen vapauden suunnitelman luomisen.

2. Aseta taloudelliset tavoitteet

Nyt kun tiedät, miltä taloudellinen vapaus näyttää sinulle, on aika suunnitella polku, jolla pääset nykyisestä paikasta sinne, missä haluat olla. Osa siitä tarkoittaa oman taloudelliset tavoitteet.

Jos ajatuksesi taloudellisesta vapaudesta tarkoittaa, että et koskaan enää työskentele, kuinka paljon rahaa tarvitset eläkkeelle? Kun tiedät tämän numeron, mikä on aikajanasi perille pääsemiseen ja miten aiot tehdä sen?

Luotko passiivisia tuloja kiinteistösijoittamisen kautta? Perustaa ja kasvattaa verkkoliiketoimintaa? Pääset ylös yrityksen tikkaita ja sijoitat suurimman osan palkastasi?

Varhaiseläkkeelle jäämiseen on monia tapoja. Valitse polku, joka on sinulle järkevin ja kirjoita sitten suunnitelmasi sen toteuttamiseksi.

3. Opi nettovarallisuutesi

Nyt kun tiedät tarkan taloudellisen tavoitteesi, on sen aika laske nettovarallisuutesi ja katso kuinka lähellä olet sen saavuttamisessa.

Nettovarallisuus lasketaan vähentämällä velkasi (mitä olet velkaa) varoistasi (omistamanne, joilla on arvoa, kuten käteistä, sijoituksia, omaisuutta jne.). Voit säästää kaiken ansaitsemasi, mutta jos nettovarallisuutesi ei kasva, et pääse lähemmäksi tavoitettasi.

🔥 Empfohlen:  Robinhood-sovellus tarkistetaan? Vinkkejä sen nopeuttamiseen

Jos matematiikka ei ole vahvuutesi tai et halua käyttää aikaa tämän laskelman tekemiseen itse, voit käyttää ilmaista verkkotyökalua, kuten Personal Capitalia, tehdäksesi työn puolestasi. Personal Capital linkittää tileihisi ja seuraa velkojasi ja varojasi reaaliajassa. Se seuraa myös kulutustasi ja luo yleiskatsauksen, jotta näet tarkalleen, mihin rahasi menevät.

4. Seuraa kulujasi

Nyt kun olet asettanut taloudelliset tavoitteesi, paras tapa saavuttaa ne on seurata kulujasi. Seuraamalla kulujasi voit nähdä, mihin rahasi menevät, ja näyttää alueet, joilla kulutussi voisivat parantaa.

Tärkein huomioitava asia on, kuinka kulutussi vastaavat tavoitteitasi. Käytätkö rahaa asioihin, joilla ei ole suurta merkitystä elämänlaadussasi, kun voisit sijoittaa rahat taloudellisen vapauden saavuttamiseen?

Budjetointisovellukset, kuten Personal Capital, tekevät kulujen seurannasta vähemmän aikaa vievää kuin laskentataulukon tai kynän ja paperin käyttäminen. Aloittaaksesi sinun on luotava ilmainen Personal Capital -tili. Synkronoi sitten pankkitilisi sovellukseen. Tapahtumasi tuodaan automaattisesti ja näytetään helposti luettavissa kaavioissa ja kaavioissa.

5. Tee budjetti

Jotkut ihmiset eivät pidä sanasta budjetti. Mutta kun sinulla on suuri tavoite, kuten taloudellinen vapaus, budjetti on ratkaiseva osa tämän tavoitteen saavuttamista.

Jotta tehdä budjetti, luo luettelo kaikista kuukausituloistasi ja -kuluistasi. Voit myös sisällyttää budjettiisi rivikohtia, kuten huvia tai viihdettä. Jos et tiedä, kuinka paljon voit varata kuhunkin luokkaan, katso muutaman viime kuukauden tiliotteitasi nähdäksesi, kuinka paljon kulutat normaalisti.

Kun olet analysoinut kulujasi ja seuraat kulujasi, sinun pitäisi olla hyvällä tiellä ylläpitämään budjettia, joka voi auttaa sinua saavuttamaan lopullisen taloudellisen tavoitteesi.

6. Kuluta tietoisesti

Kun tiedät tavoitteesi, kysy itseltäsi, heijastavatko nykyiset menosi näitä arvoja ja tavoitteita. Jos ei, yritä kuluttaa tietoisemmin, jotta voit jatkaa elämääsi ilman taloudellisia huolia.

7. Luo velanmaksusuunnitelma

Korkeakorkoinen velka estää sinua rakentamasta varallisuutta ja kasvattamasta nettovarallisuuttasi. Siksi yksi ensimmäisistä askeleista saavuttaaksesi taloudellisen vapauden tavoitteesi on tehdä suunnitelma maksa kalleimmat velkasi. Jotkut suositut velanmaksusuunnitelmat sisältävät lumipallomenetelmän tai lumivyörymenetelmän.

Ensimmäinen askel on yleensä lopettaa korkeakorkoisten velkojen kertyminen. Ota sitten velkasi yksi kerrallaan ja työskentele lujasti vähentääksesi niitä.

🔥 Empfohlen:  Liidien hallinta: 6 askelta liidien luomisen hallintaan

On kaksi päätapaa työskennellä kohti velanmaksutavoitetta. Ensinnäkin voit etsiä tapoja säästää rahaakuten ei-kuluhaasteen tekeminen, harvemmin syöminen ulkona tai autosi vaihtaminen vanhempaan malliin.

Toinen vaihtoehto on etsiä tapoja ansaita enemmän rahaa. Voit ajaa Uberiin iltaisin ja viikonloppuisin, hakea freelance-asiakkaita kirjoittamassa tai tekemässä virtuaaliassistenttityötä tai myydä kodissasi joitain tavaroita, joita et enää käytä.

Useimmat ihmiset keskittyvät vain yhtälön toiseen puoleen. Nopein tapa saavuttaa tavoitteesi on kuitenkin hyökätä sitä vastaan ​​molemmista päistä. Etsi helpoimpia tapoja säästää rahaa muuttamatta radikaalisti elämäntapaasi ja keskity sitten tulojesi kasvattamiseen.

8. Suunnittele lyhyen aikavälin säästöjä

Suuri osa taloudellisen vapauden saavuttamista on säästöjen olemassaolo sekä pienten että suurten menojen kattamiseksi. Voit suunnitella lyhyen aikavälin säästöjä käyttämällä niin sanottuja uppoavia varoja.

Varojen uppoaminen ovat kuluja, jotka ovat normaalin kuukausibudjettisi ulkopuolella. Tämä voi sisältää autovakuutuksen maksamisen kuuden kuukauden välein tai kiinteistöveron kerran vuodessa. Toinen suosittu käyttötarkoitus varojen uppoamiseen on auton korjauskuori, varsinkin jos ajat suurella kilometrimäärällä ajoneuvoa. Voit myös perustaa uppoamisrahaston lomasäästöjä varten.

Varojen uppoaminen auttaa vakauttamaan budjettiasi suunnittelemalla epäsäännöllisiä kuluja. Näin sinun ei tarvitse mennä syvemmälle velkaan, kun nämä kulut tulevat noin.

9. Kasvata tulojasi

Voit leikata kulujasi vain niin paljon. Siksi tulojesi kasvattaminen on yksi parhaista toimenpiteistä, jonka voit tehdä saavuttaaksesi todellisen taloudellisen vapauden.

Jos olet toimihenkilö, muista neuvotella palkastasi ennen palkkaamista ja myös koko urasi ajan. Muista, että sinun ei tarvitse odottaa vuosittaista vuosikatsausta, jotta pomosi antaa sinulle 5 % korotuksen. Sen sijaan voit pyytää sitä milloin tahansa.

Kerää todisteita siitä, miksi olet ansainnut korotuksen. Pidä kirjaa arvokkaimmista panoksistasi yritykselle, mukaan lukien ideoita, joita olet toteuttanut, ja sähköpostit tyytyväisiltä asiakkailta.

Jos haluat edelleen todistaa, että olet enemmän rahan arvoinen, voit oppia uusia taitoja sivulta, ilmoittautua vapaaehtoiseksi lisätehtäviin ja osallistua koulutukseen parantaaksesi osaamistasi. Jos saavutat ylärajan nykyisen työnantajasi kanssa, älä pelkää haarautua ja alkaa etsiä mahdollisuuksia muualta.

On myös loputtomasti mahdollisuuksia ansaita rahaa tavallisen työsi lisäksi. Voit käyttää työnantajasi palveluksessa hankkimiasi taitoja ottamaan vastaan ​​freelance-asiakkaita tai valita lukemattomista sivutoimista, kuten päivittäistavaroiden toimittamisesta Instacartilla tai tutorointiin verkossa.

Aiheeseen liittyvä: 42 tapaa ansaita rahaa nopeasti, kun tarvitset sitä

10. Kasvata rahaa

Nyt kun hallitset vahvasti päivittäistä taloutesi hallintaa, on aika oppia kasvattamaan rahaa. Se tarkoittaa oppimista kuinka aloittaa sijoittaminenvaikka olisit aloittelija.

🔥 Empfohlen:  ChatGPT-vastaus katkaistu – miten käsitellä katkaistuja keskusteluja ja koodilohkoja

Voit tehdä tämän lukemalla henkilökohtaisia ​​​​rahoituskirjoja, syventymällä sijoitusblogeihin ja kokeilemalla pieniä rahasummia ja sijoitussovelluksia.

Ajan myötä opit joitain sijoittamisen perusehtoja, kuinka korkokorko toimii ja erot sijoitusrahastojen ja ETF:ien välillä. Tämä auttaa sinua kasvattamaan kovalla työllä ansaitsemaasi rahaa ajan myötä. Muista, että markkinoille sijoittaminen on pikemminkin pitkän aikavälin lähestymistapa vaurauden rakentamiseen, ei nopea rikastu taktiikka.

11. Jatka oppimista

Lopuksi, kun kyse on taloudellisen vapauden tavoittelusta, tieto on valtaa. Jatka lukemista ja oppimista niin paljon kuin mahdollista.

Siellä on monia kirjoja henkilökohtaisesta rahoituksesta (budjetointi, sijoittaminen, enemmän ansaitseminen, yritysten perustaminen jne.). Käytä aikaa sijoittaaksesi itseesi ja hanki niin paljon tietoa kuin mahdollista näistä aiheista. Tällä tavalla et vain saavuta taloudellista vapautta, vaan opit myös ylläpitämään ja kasvattamaan sitä matkan varrella.

Lukemisen lisäksi yksi parhaista tavoista jatkaa opintojaan on löytää hyvä mentori. Etsi joku, joka on tehnyt sen, mitä haluat tehdä – olipa se sittenkin rakentaa passiivista tuloa investoimalla kiinteistöihin tai luomalla ja skaalaamalla usean miljoonan dollarin yritystä – ja opi heiltä. Kuuntele heidän neuvojaan ja tee niin kuin he sanovat. Ympäröimällä itsesi tällaisten ihmisten kanssa on suuri vaikutus omaan menestykseesi.

Taloudellinen vapaus on työn arvoista

Monet ihmiset haaveilevat taloudellisesta vapaudesta, mutta kaikki eivät ole valmiita tekemään töitä sen eteen. Kuitenkin, jos teet tutkimusta, käytät aikaa kouluttaaksesi itseäsi prosessista ja työskentelet kovasti, se on täysin mahdollista.

On lohdullista tietää, että taloudellisen vapauden avulla voit lopettaa työsi milloin tahansa ja pystyä elättämään itsesi. Tulee varmasti hetkiä, jolloin budjetointi ja velkojen maksaminen voi olla vaikeaa tai stressaavaa. Kuitenkin kaikki tämä kipu on sen arvoista lopulta, kun tulet lopulta taloudellisesti vapaaksi.