Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

11 parasta freelance-etäkirjoitustyötä aloittelijoille & Mistä löydät ne

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 11 parasta freelance-etäkirjoitustyötä aloittelijoille & Mistä löydät ne

Etsitkö tapaa ansaita ylimääräistä rahaa työskentelemällä kotona? Jos näin on, saatat olla kiinnostunut etsimään freelance-etäkirjoitustöitä aloittelijoille.

Freelance-kirjoitustyöt voivat olla loistava tapa täydentää tulojasi, ja ne voivat myös olla hauskoja.

Tässä blogiviestissä keskustelemme siitä, mitä freelance-etäkirjoittaminen on, kuinka löytää tällaisia ​​​​töitä ja mitä sinun on tehtävä aloittaaksesi. Joten jos olet valmis ansaitsemaan rahaa kirjoitustaitosi avulla, jatka lukemista!

Millaisia ​​freelance-etäkirjoitustöitä aloittelijoille on tarjolla?

On olemassa kaikenlaisia ​​erilaisia ​​​​online-kirjoitustyömahdollisuuksia, joita freelance-kirjailijat voivat tehdä. He voivat esimerkiksi kirjoittaa blogitekstejä, artikkeleita, verkkosisältöä, teknisiä käsikirjoja ja markkinointimateriaaleja. Ja mikä parasta, he voivat usein tehdä kaiken tämän mukavasti omassa kodissaan!

Freelance-kirjoituskeikkojen ottaminen tarkoittaa, että voit työskennellä missä tahansa ympäri maailmaa – kunhan sinulla on Internet-yhteys. Tämä tekee siitä täydellisen työmahdollisuuden digitaalisille nomadeille, jotka haluavat ansaita rahaa matkustaessaan.

Tässä on vain muutamia käytettävissäsi olevista monista freelance-etäkirjoitustöistä aloittelijoille (ja meillä on myös luettelo etäkirjoitustöistä, jos haluat työskennellä kokopäiväisesti yrityksen kanssa).

Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinoinnin tarkoituksena on luoda ja jakaa sisältöä, joka auttaa mainostamaan tuotetta tai palvelua. Freelance-sisällön kirjoittajana sinua saatetaan pyytää luomaan blogiviestejä, sosiaalisen median viestejä ja jopa sähköpostiuutiskirjeitä eri alojen yrityksille.

 • Vaadittavat taidot: Kirjoittaa selkeästi ja ytimekkäästi, hyvällä kieliopillaan ja oikeinkirjoituksella.
 • Vaikeustaso: Helppo
 • Palkkaluokka: $

Copywriting

Copywriting on vakuuttavan, huomiota herättävän sisällön luomista, joka auttaa myymään tuotetta tai palvelua. Freelance-tekstikirjoittajana kirjoitat sähköpostikampanjoita, myyntikirjeitä ja verkkosivujen sisältöä.

 • Vaadittavat taidot: Markkinoinnin periaatteiden hyvä ymmärrys ja kyky kirjoittaa vakuuttavalla tyylillä (älä missaa oppaamme vakuuttavan artikkelin kirjoittamiseen tästä).
 • Vaikeustaso: kohtalainen
 • Maksualue: $$$

Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinointi on eräänlaista suoramarkkinointia, johon kuuluu sähköpostien lähettäminen potentiaalisille ja nykyisille asiakkaille. Freelance-sähköpostimarkkinoijana luot ja lähetät sähköpostikampanjoita ja hallitset tilaajaluetteloita.

 • Vaadittavat taidot: Hyvä sähköpostimarkkinoinnin periaatteiden ja parhaiden käytäntöjen tuntemus sekä kyky käyttää sähköpostimarkkinointiohjelmistoja, kuten ConvertKit.
 • Vaikeustaso: kohtalainen
 • Maksualue: $$

Markkinointivakuus

Markkinointivakuus on yleistermi kaikille sisällölle, jota käytetään tuotteen tai palvelun mainostamiseen. Tämä voi sisältää esimerkiksi esitteitä, infografioita ja jopa tapaustutkimuksia.

Freelance-markkinointimateriaalin kirjoittajana olet vastuussa erilaisten sisältötyyppien luomisesta, jotka auttavat myymään yrityksen tuotteita tai palveluita.

 • Vaadittavat taidot: Markkinoinnin periaatteiden hyvä ymmärrys sekä kyky kirjoittaa selkeästi, ytimekkäästi.
 • Vaikeustaso: kohtalainen
 • Maksualue: $$$

Luovaa kirjoittamista

Luovassa kirjoittamisessa on kyse mielikuvituksen käyttämisestä tarinoiden, runojen ja muun kirjoitetun sisällön luomiseen. Vapaana luovana kirjoittajana olet vastuussa ideoiden keksimisestä ja niiden muuttamisesta vakuuttaviksi, mielenkiintoisiksi kirjoituksiksi.

 • Vaadittavat taidot: Hyvä mielikuvitus ja kyky kertoa tarinoita mielenkiintoisella ja mukaansatempaavalla tyylillä.
 • Vaikeustaso: Vaikea
 • Maksualue: $$$

Tuotekuvaukset

Tuotekuvaus on eräänlainen kirjallinen sisältö, jota käytetään kuvaamaan tuotetta yksityiskohtaisesti. Freelance-tuotekuvauksen kirjoittajana luot kuvauksia vaatteille, kosmetiikalle ja muille kulutustavaroille.

 • Vaadittavat taidot: Hyvä kieliopin ja oikeinkirjoituksen tuntemus sekä kyky kirjoittaa selkeällä ja ytimekkäällä tyylillä.
 • Vaikeustaso: Helppo
 • Maksualue: $$

Ghostwriting

Ghostwriting on sitä, kun kirjoitat jotain jonkun toisen puolesta, ja he ottavat kaiken kunnian. Haamukirjoittajana kirjoitat usein kirjoja, artikkeleita tai puheita korkean profiilin asiakkaille.

 • Vaaditut taidot: Kyky vangita asiakkaan ääni sekä kyky kirjoittaa mukaansatempaavalla ja mukaansatempaavalla tyylillä.
 • Vaikeustaso: kohtalainen
 • Maksualue: $$

Tekninen kirjoitus

Tekniset kirjoittajat luovat oppaita, oppaita ja muun tyyppisiä asiakirjoja, jotka selittävät tuotteen tai palvelun käytön. Tämäntyyppinen kirjoittaminen edellyttää hyvää aiheen ymmärtämistä ja kykyä välittää monimutkaista tietoa selkeästi ja ytimekkäästi.

 • Vaadittavat taidot: Hyvät tutkimus- ja kirjoitustaidot sekä kyky ymmärtää monimutkaisia ​​teknisiä käsitteitä.
 • Vaikeustaso: Vaikea
 • Maksualue: $$$$
🔥 Empfohlen:  Siteground vs Dreamhost: plussat, miinukset, hinnoittelu ja täydellinen vertailu

Oikoluku

Oikolukijana tarkistat ja muokkaat asiakirjoja kielioppi-, oikeinkirjoitus- ja välimerkkivirheiden varalta. Tämä on kriittinen rooli, sillä pienetkin virheet voivat muuttaa asiakirjan merkitystä.

 • Vaadittavat taidot: Tarkka silmäys yksityiskohtiin ja hyvä ymmärrys kielioppi- ja välimerkkisäännöistä.
 • Vaikeustaso: Helppo
 • Maksualue: $$

Journalismi

Toimittajat tutkivat, kirjoittavat ja raportoivat tarinoita, jotka kiinnostavat yleisöä. Freelance-toimittajana voit usein erikoistua tietyntyyppiseen kirjoittamiseen, kuten tutkivaan journalismiin, urheilukirjoituksiin tai jopa ruokakirjoituksiin.

 • Vaadittavat taidot: Hyvät tutkimus- ja kirjoitustaidot sekä kyky löytää ja kertoa yleisöä kiinnostavia tarinoita.
 • Vaikeustaso: kohtalainen
 • Maksualue: $$$

SEO kirjoittaminen

SEO-kirjoittamisessa on kyse hakukoneille optimoidun sisällön luomisesta. Tämä tarkoittaa oikeiden avainsanojen ja lauseiden käyttöä ja sen varmistamista, että sisältö on kiinnostavaa ja informatiivinen.

Sinua saatetaan pyytää lisäämään kuvia artikkeliin ja lataamaan se verkkosivustolle, joten tarkista, mitä odotetaan ennen kuin sitoudut kuhunkin projektiin.

 • Vaadittavat taidot: Hyvät tutkimustaidot, kunnollinen ymmärrys SEO-periaatteista, kyky kirjoittaa mukaansatempaavalla ja informatiivisella tyylillä sekä kyky käyttää työkaluja, kuten Surfer tai Frase.
 • Vaikeustaso: kohtalainen
 • Maksualue: $$

Mitä freelance-kirjoittaminen on ja miten se toimii?

Freelance-kirjailijaksi ryhtyminen on loistava tapa ansaita elantoa samalla kun teet jotain, jota rakastat – kirjoittamalla! Mutta mitä freelance-kirjoittaminen oikein on ja miten se toimii?

Freelance-kirjoittaminen on eräänlaista työtä, jossa sinulle maksetaan artikkeleiden, blogiviestien ja muun tyyppisen sisällön kirjoittamisesta projektikohtaisesti. Voit työskennellä freelance-kirjoittajana eri alojen yrityksille ja kirjoittaa useille asiakkaille.

Kummassakin tapauksessa sinun on kyettävä tuottamaan laadukasta sisältöä, joka vastaa kunkin asiakkaan tarpeita.

Yksi freelance-kirjoittamisen hienoista asioista on se, että voit usein valita itse työaikasi ja työskennellä kotoa käsin. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että sinun on oltava kurinalainen ja järjestäytynyt noudattaaksesi määräaikoja ja pitääksesi asiakkaasi tyytyväisinä.

Jos aiot ryhtyä freelance-kirjailijaksi, paras tapa päästä alkuun on löytää hyväpalkkaisia ​​asiakkaita ja rakentaa vahva työportfolio. Kun sinulla on kokemusta vyön alle, olet hyvällä tiellä ansaita elantosi freelance-kirjailijana!

Mitä etuja freelance-etäkirjoitustöistä on aloittelijoille?

Monille ihmisille freelance-kirjoitusten vetovoima on kyky työskennellä kotoa. Tämä voi olla loistava tapa säästää työmatkakuluissa ja toimistovuokramaksuissa sekä tarjota mukavampi ja rennompi työympäristö.

Lisäksi freelance-kirjoitustyöt tarjoavat usein joustavuutta valita omat tunnit, mikä voi olla täydellinen vanhemmille tai ihmisille, joilla on muita sitoumuksia. Suurin hyöty freelance-kirjoitustöistä on kuitenkin mahdollisuus ansaita hyviä tuloja.

Oikeilla taidoilla ja kovalla työllä on mahdollista ansaita hyvin freelance-kirjoittamisesta. Joten jos etsit mielenkiintoista ja palkitsevaa uraa, freelance-kirjoitus voi olla täydellinen sinulle.

Kuinka paljon freelance-kirjoittajat tienaavat?

Jokaiselle, joka harkitsee uraa freelance-kirjoittajana, kysymys siitä, kuinka paljon rahaa voit ansaita, on epäilemättä mielessä. Loppujen lopuksi freelancerina et saa samoja palkka- ja etupaketteja kuin perinteiset työntekijät.

Joten mikä on lopputulos? Kuinka paljon freelance-kirjailijat todella tienaavat?

Valitettavasti vastaus on, että se riippuu. Useat tekijät voivat vaikuttaa tuloihisi freelancerina, kuten kirjoittamasi tyyppi, kokemuksesi ja asiakaskuntasi koko ja sijainti.

Asiakkaasta ja palkkarakenteesta riippuen sinulle voidaan maksaa sana-, tunti- tai projektikohtaisesti.

Tämä voi olla loistava tapa säästää työmatkakuluissa ja toimistovuokramaksuissa sekä tarjota mukavampi ja rennompi työympäristö.

Yleensä freelance-kirjoittajat voivat odottaa ansaitsevansa 14–70 dollaria tunnissa. Parhaiten ansaitsevat, erittäin erikoistuneet ja kokeneet freelance-kirjailijat voivat kuitenkin tehdä paljon enemmän. Tietenkin tulosi riippuvat taidoistasi ja kokemuksestasi sekä kirjoittamistasi tyypistä.

Esimerkiksi tekstinkirjoittajat ansaitsevat yleensä noin 20 % enemmän kuin sisällönkirjoittajat, ja niille, jotka ovat erikoistuneet markkinaraon aiheisiin tai erittäin teknisiin aloihin, on yleensä korkeampi palkka kuin generalistit.

🔥 Empfohlen:  40 parasta ystävänpäivälahjaa hänelle

Vaikka aloittelevat freelancerit ansaitsevat yleensä vähemmän projektia kohden kuin ne, joilla on enemmän kokemusta; he voivat korvata sen volyymin toteuttamalla enemmän projekteja.

Joten jos aiot ryhtyä freelance-kirjailijaksi, voit olla varma, että ansaitset paljon rahaa. Muista vain, että ansaintapotentiaalisi riippuu useista tilanteeseesi liittyvistä tekijöistä, ja on todennäköistä, että aloitat alemmasta päästä!

Pienellä tutkimuksella ja kovalla työllä voit löytää menestystä ja paljon maksavia asiakkaita tällä palkitsevalla alalla.

Mitä taitoja tarvitset ollaksesi menestyvä freelance-kirjailija?

Menestyäksesi aloittelijana freelance-kirjoittajana tarvitset:

 • Vahvat kirjoitus- ja editointitaidot
 • Kyky tutkia ja kirjoittaa erilaisista aiheista
 • Vahvaa työmoraalia ja kykyä noudattaa määräaikoja
 • Kyky ottaa palautetta vastaan ​​ja käyttää sitä työsi parantamiseen
 • Ammattitaitoinen asenne ja kyky rakentaa hyviä työsuhteita asiakkaisiin
 • Monipuolinen valikoima kirjoitusnäytteitä esittelemään potentiaalisille asiakkaille
 • Halukkuutta markkinoida palveluitasi ja rakentaa asiakaskuntaa.

Oikeilla taidoilla ja kovalla työllä voit ansaita suuren elantonsa freelance-kirjailijana. Joten jos etsit mielenkiintoista ja palkitsevaa uraa, freelance-kirjoitus voi olla täydellinen sinulle.

Kuinka pääset alkuun freelance-kirjoittajana

Freelance-kirjailijaksi ryhtyminen on loistava tapa ansaita elantonsa samalla kun nautit kotoa työskentelyn joustavuudesta. Mutta miten pääset alkuun? Tässä on neljä helppoa vaihetta freelance-kirjoituksen aloittamiseen:

 1. Löydä oma markkinarako. Minkälaista kirjoittamista pidät eniten? Onko sinulla asiantuntemusta tietystä aiheesta? Selvitä, minkä tyyppisestä kirjoittamisesta olet intohimoisin, ja keskity etsimään asiakkaita, jotka tarvitsevat tämäntyyppistä kirjoitusta.
 2. Rakenna portfoliosi. Kun olet päättänyt, minkä tyyppistä kirjoittamista haluat tehdä, on aika rakentaa portfoliosi. Esittele parhaita töitäsi luomalla verkkosivusto tai blogi, joka sisältää kirjoitusnäytteesi.
 3. Aseta hinnat. Kun aloitat, et ehkä tiedä, kuinka paljon palveluistasi veloitetaan. Tee tutkimusta saadaksesi selville, mitä vastaavat freelancerit veloittaa, ja aseta sitten hinnat kokemuksesi ja työsi laadun perusteella.
 4. Markkinoi itseäsi. Kerro freelance-kirjoitusyrityksestäsi mainostamalla itseäsi verkossa ja offline-tilassa. Osallistu verkostoitumistapahtumiin, liity asiaankuuluviin verkkoyhteisöihin ja ota yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin suoraan kertoaksesi heille, että olet vuokrattavissa.

Kuinka löytää freelance-kirjoitustöitä verkossa

Nyt kun tiedät, mitä työpaikkoja on tarjolla, mietit todennäköisesti, kuinka löytää ne. Hyvä uutinen on, että aloittelijoille on useita erilaisia ​​tapoja löytää freelance-kirjoitustöitä. Tässä vain muutamia:

 • Online työpaikkataulut. Työpaikkailmoitukset ovat verkkosivustoja, joissa yritykset ja yksityishenkilöt ilmoittavat avoimista työpaikoista. Löytääksesi kirjoitustöitä, etsi yksinkertaisesti “freelance-kirjoittaja” tai “kirjoittaminen” Indeedin kaltaisesta työpaikkataulukosta.
 • Sosiaalinen media. Twitter, LinkedIn ja Facebook ovat kaikki loistavia paikkoja löytää kirjoitustöitä. Kuten yllä olevassa työpaikkahaussa, etsi vain “freelance-kirjoittaja” tai “kirjoittaminen” jokaiselta alustalta ja selaa tuloksia (tai katso yksi vaihtoehto Writers Work -arvosteluistamme).
 • Suora tavoittavuus. Toinen loistava tapa löytää kirjoitustöitä on ottaa yhteyttä suoraan yrityksiin ja yksityishenkilöihin. Tämä voidaan tehdä lähettämällä sähköpostia tai ottamalla heihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa.
 • Kylmä pitchaus. Cold pitching on yhteydenottoa yrityksiin tai henkilöihin, joiden uskot hyötyvän palveluistasi, vaikka he eivät tällä hetkellä palkkaakaan. Voit tehdä tämän lähettämällä lyhyen sähköpostin tai viestin, jossa esitellään itsesi ja palvelusi.
 • Verkkoyhteisöt. On olemassa useita online-yhteisöjä, jotka on omistettu auttamaan freelancereita löytämään työtä. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja…

Parhaat sivustot freelance-kirjoittajien löytämiseen

On olemassa useita tapoja löytää palkattuja freelance-kirjoitustöitä, mukaan lukien online-freelance-kirjoitustyötaulut ja yhteisöt, jotka on omistettu auttamaan freelancereita löytämään työtä.

Tässä on vain muutamia parhaita paikkoja seuraavan freelance-kirjoitustyösi tekemiseen:

 • Upwork. Upwork on yksi suurimmista online-työpaikkamarkkinoista, jolla on miljoonia asiakkaita ja freelancereita maailmanlaajuisesti.
 • Freelancer.com. Freelancer on toinen suuri online-markkinapaikka, jolla on yli 62 miljoonaa käyttäjää.
 • Probloggaaja. Problogger on verkkosivusto, joka on tarkoitettu auttamaan bloggaajia löytämään kirjoitustöitä. Heillä on kirjoitustyöpöytä, jossa on kiinteät freelance-työkeikat, jotka julkaistaan ​​joka päivä (mutta älä missaa luetteloamme kirjoittajien parhaista päivätöistä).
🔥 Empfohlen:  17 parasta tuloshakuista verkkomarkkinointitoimistoa jokaisen brändin...

Katso artikkelimme parhaista freelance-kirjoittajien sivustoista saadaksesi täydellisen luettelon upeista paikoista, joissa voit löytää freelance-kirjoituskeikkoja!

Vinkkejä ensimmäiseen freelance-kirjoituskeikkaan pääsemiseen

 • Aloita vierailemalla bloggaamalla. Vierasbloggaaminen on loistava tapa saada nimesi esiin ja rakentaa portfoliota. Löydä omalta markkinaraoltasi blogeja, jotka ottavat vastaan ​​vierasviestejä ja esittelevät ideasi.
 • Tarjoa ilmaisia ​​kirjoitusnäytteitä. Monet asiakkaat, jotka tarjoavat freelance-kirjoituskeikkoja, epäröivät palkata uutta freelanceria näkemättä ensin osaa heidän työstään. Tarjoa potentiaalisille asiakkaille ilmaisen esimerkkiartikkelin tai blogitekstin kirjoittamista näyttääksesi heille, mitä osaat tehdä.
 • Liity kirjoitusyhteisöön. Freelance-kirjoittajille on olemassa useita online-yhteisöjä, kuten Freelance Writers Den ja Writer’s Digest. Nämä yhteisöt voivat olla loistava resurssi työnhakuun ja verkostoitumiseen muiden menestyneiden freelance-kirjoittajien kanssa.
 • Osallistu kirjoitustapahtumiin. Osallistu paikallisiin kirjoitustapahtumiin, kuten konferensseihin, tapaamisiin ja työpajoihin. Tämä on loistava tapa tavata potentiaalisia asiakkaita ja oppia lisää toimialasta.
 • Hyödynnä sosiaalista mediaa. Sosiaalinen media voi olla loistava työkalu kirjoitustöiden etsimiseen. Pysy ajan tasalla uusista mahdollisuuksista seuraamalla omalla alueellasi olevia yrityksiä ja organisaatioita, työpaikkailmoituksia ja muita kirjoittajia.

Kuinka saada kaikki irti freelance-kirjoitusurastasi

Kun olet saanut ensimmäisen freelance-kirjoituskeikkasi, on tärkeää ottaa urastasi kaikki irti. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua menestymään:

 1. Aseta realistisia tavoitteita. Aloittaessasi on tärkeää asettaa itsellesi realistiset tavoitteet. Muuten olet todennäköisesti masentunut. Aloita pienestä ja pyri kohti suurempia ja parempia asioita.
 2. Järjestä. Freelance-kirjoittaminen voi olla hieman kaoottista, joten on tärkeää pysyä järjestyksessä (ja onneksi on monia upeita freelance-kirjoitussovelluksia, jotka auttavat sinua tässä). Luo järjestelmä toimeksiantojen, määräaikojen ja maksujen seurantaa varten. Tämä auttaa sinua pysymään urasi kärjessä ja hyödyntämään kaikki tärkeät mahdollisuudet.
 3. Markkinoi itseäsi. Älä pelkää markkinoida itseäsi ja työtäsi. Kerro asiakkaillesi ja potentiaalisille asiakkaillesi, mitä työskentelet ja miten he voivat hyötyä palveluistasi.
 4. Pysy joustavana. Freelance-kirjoitusmaailma muuttuu jatkuvasti, joten on tärkeää pysyä joustavana. Ole avoin uusille mahdollisuuksille ja ole valmis kokeilemaan uusia asioita.
 5. Jatka oppimista. Freelance-kirjailijana sinun tulee aina jatkaa oppimista. Osallistu työpajoihin, lue käsityötä koskevia kirjoja (tutustu luetteloomme parhaista markkinointikirjoista aloittelijoille) ja hyödynnä verkkoresursseja. Mitä enemmän tiedät, sitä paremmin työsi on.

Freelance-etäkirjoitustyöt aloittelijoille – Yhteenveto

Jos etsit etätyötä freelance-kirjoittamiseen aloittelijoille, toivomme, että tästä artikkelista on ollut apua. Alkuun on varmasti monia vaihtoehtoja.

Vaikka se voi olla aluksi pelottavaa, muista ottaa asiat askel kerrallaan – tutki jokaista mahdollisuutta, ota yhteyttä tarvittaessa ja mikä tärkeintä, älä luovuta!

Sinnikkällä ja pienellä tuurilla sinun pitäisi olla hyvällä tiellä kohti unelmatyötä hetkessä.