Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 erinomaista ilmaista tekstieditoria koodaajille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 erinomaista ilmaista tekstieditoria koodaajille

Voit tehdä koodin kirjoittamisesta niin monimutkaista kuin haluat, mutta loppujen lopuksi tarvitset vain suosikki, luotettava tekstieditorisi. Voit käyttää yksinkertaista, kuten Microsoftin Notepadia, mutta usein on hyödyllistä, että sinulla on tekstieditori, jossa on syntaksin korostus/värjäys, tuki useille kielille, koodiehdotuksia, tekoälyintegraatioita, vankka haku- ja korvausominaisuus sekä muita ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, jotka helpottaa koodin kirjoittamista hieman.

Jos olet etsimässä a hyvä ilmainen tekstieditori – olet tullut oikeaan paikkaan.

Alta löydät 12 ensiluokkaista ilmaista tekstieditoria jotka on suunniteltu koodaajien tarpeita ajatellen. Käytätpä Windows-, Mac- tai Linux-konetta – löydät täältä muutamia vaihtoehtoja, jotka täyttävät koodinkirjoitustarpeesi.

Viisi parasta tekstieditoriamme

1. Visual Studio Code

Microsoftin kehittämä suosittu ja monipuolinen tekstieditori.
Verkkosivusto: https://code.visualstudio.com/

Visual Studio Coden plussat tekstinmuokkausta varten:

 1. Laaja räätälöinti: Visual Studio Coden avulla käyttäjät voivat muokata editoriaan laajasti. Se tarjoaa laajan kokoelman teemoja, värimalleja ja laajennuksia, joiden avulla käyttäjät voivat räätälöidä muokkausympäristönsä mieltymyksiensä ja tarpeidensa mukaan.
 2. Tehokkaat muokkausominaisuudet: Visual Studio Code tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita muokkausominaisuuksia, mukaan lukien älykäs koodin viimeistely, syntaksin korostus, koodinavigointi ja integroitu virheenkorjaus. Nämä ominaisuudet lisäävät tuottavuutta ja tekevät koodauksesta tehokkaampaa.

Visual Studio Coden haitat tekstinmuokkausta varten:

 1. Resurssiintensiivinen: Visual Studio Code voi olla resurssiintensiivistä, varsinkin kun työskentelet suurten projektien kanssa tai käytät useita laajennuksia samanaikaisesti. Se voi kuluttaa huomattavan määrän muistia ja prosessointitehoa, mikä saattaa vaikuttaa järjestelmän suorituskykyyn.
 2. Jyrkempi oppimiskäyrä: Vaikka Visual Studio Code on erittäin muokattavissa ja monipuolinen, sillä voi olla jyrkempi oppimiskäyrä verrattuna yksinkertaisempiin tekstieditoreihin. Käyttäjien on ehkä vietettävä jonkin aikaa tutustuakseen eri ominaisuuksiin ja asetuksiin saadakseen parhaan hyödyn editorista.

2. Atomi

GitHubin luoma erittäin muokattavissa oleva ja hakkeroitava tekstieditori.
Verkkosivusto: https://atom.io/

Atomin plussat tekstinmuokkaukseen:

 1. Laajennettavuus: Atom on erittäin laajennettavissa ja muokattavissa pakettien ja teemojen avulla. Siinä on laaja ekosysteemi yhteisön kehittämiä paketteja, jotka parantavat toimintoja, jolloin käyttäjät voivat räätälöidä editorin erityistarpeisiinsa.
 2. Hakkeroitavuus: Atom on suunniteltu hakkeroitaviksi, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat muokata ja osallistua sen ydinkoodikantaan. Tämä avoimuus mahdollistaa syvemmän mukauttamisen ja antaa käyttäjille mahdollisuuden muokata editoria tarpeidensa mukaan.
🔥 Empfohlen:  25 huippuluokan ammattimaista ilmaista fonttia

Atomin miinukset tekstinmuokkaukseen:

 1. Suorituskyky: Atomin suorituskyky voi olla huolestuttava, varsinkin kun työskentelet suurempien tiedostojen tai projektien kanssa. Se saattaa kokea viiveitä ja hidastumia, etenkin kun käytetään useita paketteja tai laajennuksia samanaikaisesti, mikä vaikuttaa yleiseen muokkauskokemukseen.
 2. Muistin käyttö: Atom kuluttaa yleensä paljon muistia, varsinkin kun useita projekteja tai suuria tiedostoja on auki. Tämä voi olla ongelmallista käyttäjille, joilla on rajalliset järjestelmäresurssit, mikä johtaa hitaampaan suorituskykyyn tai jopa kaatumiseen ääritapauksissa.

3. Ylivoimaista tekstiä

Nopea ja tehokas tekstieditori, jossa on tyylikäs käyttöliittymä ja laaja laajennustuki.
Verkkosivusto: https://www.sublimetext.com/

Sublime Textin käytön plussat tekstin muokkaamiseen:

 1. Nopeus ja suorituskyky: Sublime Text tunnetaan vaikuttavasta nopeudestaan ​​ja suorituskyvystään jopa suuria tiedostoja tai projekteja käsiteltäessä. Siinä on kevyt ja tehokas muotoilu, mikä mahdollistaa nopeat käynnistysajat ja sujuvan muokkauskokemuksen.
 2. Muokattavuus: Sublime Text tarjoaa suuren tason muokattavuuden, jolloin käyttäjät voivat mukauttaa muokkausympäristöään. Se tukee erilaisia ​​teemoja, värimalleja ja laajennuksia, joiden avulla käyttäjät voivat räätälöidä editorin mieltymyksiensä ja työnkulkunsa mukaan.

Sublime Textin käytön haitat tekstin muokkaamiseen:

 1. Oma ohjelmisto: Sublime Text on patentoitu ohjelmisto, mikä tarkoittaa, että se ei ole avoimen lähdekoodin. Jotkut käyttäjät suosivat avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja niiden läpinäkyvyyden ja kykynsä myötävaikuttaa ohjelmiston kehittämiseen ja parantamiseen.
 2. Sisäänrakennetun paketinhallinnan puute: Toisin kuin joissakin muissa tekstieditoreissa, Sublime Textissä ei ole sisäänrakennettua paketinhallintaa. Vaikka paketit on mahdollista asentaa manuaalisesti, keskitetyn paketinhallintajärjestelmän puuttuminen voi heikentää uusien laajennusten löytämistä ja asentamista.

4. Muistio++

Kevyt tekstieditori, jossa on laaja valikoima ohjelmointikielitukea, yksinomaan Windowsille.
Verkkosivusto: https://notepad-plus-plus.org/

Notepad++:n käytön plussat tekstinmuokkaukseen:

 1. Kevyt ja nopea: Notepad++ on kevyt tekstieditori, joka käynnistyy nopeasti ja toimii tehokkaasti myös suuria tiedostoja käsiteltäessä. Se on suunniteltu resursseja säästäväksi, joten se soveltuu halvempiin järjestelmiin tai tilanteisiin, joissa järjestelmäresurssit ovat rajalliset.
 2. Laaja kielituki: Notepad++ tukee monenlaisia ​​ohjelmointikieliä ja tarjoaa syntaksin korostuksen ja koodin täydennyksen monille niistä. Se helpottaa kehittäjien työskentelyä eri kielten kanssa ja tarjoaa paremman muokkauskokemuksen tarkkojen kielikohtaisten ominaisuuksien avulla.
🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda kuhinaa brändistäsi CES 2023:ssa

Miinukset Notepad++:n käytöstä tekstinmuokkaukseen:

 1. Rajoitettu käyttöympäristöjen välinen saatavuus: Notepad++ on ensisijaisesti saatavilla Windowsille, eikä sillä ole virallisia versioita muille käyttöjärjestelmille, kuten macOS tai Linux. Tämä voi olla rajoitus kehittäjille, jotka työskentelevät eri alustoilla ja tarvitsevat yhtenäisen muokkauskokemuksen.
 2. Laajojen mukautusvaihtoehtojen puute: Vaikka Notepad++ tarjoaa jonkin verran mukauttamista, sillä ei välttämättä ole samaa laajennettavuus- ja mukautusvaihtoehtojen tasoa kuin muilla tekstieditoreilla, kuten Visual Studio Code tai Atom. Käyttäjät, jotka etsivät erittäin muokattavissa olevaa ja mukautuvaa muokkausympäristöä, saattavat huomata Notepad++:n olevan jossain määrin rajoitettu tässä suhteessa.

5. Vim

Erittäin konfiguroitava ja tehokas tekstieditori, joka tunnetaan tehokkaista muokkausominaisuuksistaan.
Verkkosivusto: https://www.vim.org/

Vimin käytön plussat tekstinmuokkaukseen:

 1. Tehokas ja nopea muokkaus: Vim on suunniteltu erittäin tehokkaaksi ja nopeaksi tekstieditoriksi. Sen modaalinen muokkaustapa ja laajat pikanäppäimet antavat kokeneiden käyttäjien navigoida, muokata ja käsitellä tekstiä nopeasti ilman, että sinun tarvitsee kurkottaa hiirtä.
 2. Kevyt ja monipuolinen: Vim on kevyt tekstieditori, jota voidaan käyttää päätteessä tai erillisenä sovelluksena. Se on saatavana useille alustoille ja tukee lukuisia ohjelmointikieliä, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan kehittäjille.

Vimin käytön haitat tekstin muokkaamiseen:

 1. Jyrkkä oppimiskäyrä: Vimillä on jyrkkä oppimiskäyrä, erityisesti käyttäjille, jotka eivät tunne modaalista muokkausta tai joilla ei ole aikaisempaa kokemusta Vimin kaltaisista muokkausohjelmista. Monimutkaiset komennot ja ainutlaatuinen muokkausparadigma voivat vaatia huomattavan ajan ja vaivan hallintaa.
 2. Vähemmän intuitiivinen aloittelijoille: Vimin muokkaustyyli ja käyttöliittymä voivat olla vähemmän intuitiivisia aloittelijoille tai satunnaisille käyttäjille. Alkukokemus voi tuntua haastavalta, ja käyttäjien saattaa olla tarpeen tutustua dokumentaatioon tai opetusohjelmiin perustehtävien suorittamiseksi, kunnes he tuntevat tyytyväisyytensä Vimin komentoihin ja työnkulkuun.

Muut suositut tekstieditorit

6. Emacs: Monipuolinen tekstieditori, joka tunnetaan laajennetavuudestaan ​​ja tehokkaista ominaisuuksistaan.
Verkkosivusto: https://www.gnu.org/software/emacs/

🔥 Empfohlen:  Grunge Extreme Volume 2: 10 korkealaatuista ilmaista grunge-tekstuuria

7. Kiinnikkeet: avoimen lähdekoodin tekstieditori, joka on suunniteltu erityisesti verkkokehitykseen live-esikatseluominaisuuksilla.
Verkkosivusto: http://brackets.io/

8. TextMate: MacOS-yksinomainen tekstieditori, jossa on puhdas käyttöliittymä ja laaja kielituki.
Verkkosivusto: https://macromates.com/

9. gedit: GNOME-työpöytäympäristön oletustekstieditori, joka tarjoaa yksinkertaisuutta ja helppokäyttöisyyttä.
Verkkosivusto: https://wiki.gnome.org/Apps/Gedit

10. BlueJ: Koulutuksellinen Java-kehitysympäristö, jossa on integroitu editori ja virheenkorjaus.
Verkkosivusto: https://www.bluej.org/

11. Pimennys: Kestävä ja laajennettava integroitu kehitysympäristö (IDE), joka tukee useita ohjelmointikieliä.
Verkkosivusto: https://www.eclipse.org/

12. Koodi::Blocks: Monikäyttöinen ja muokattavissa oleva IDE C-, C++- ja Fortran-kehitykseen. Verkkosivusto: http://www.codeblocks.org/

13. Geany: Kevyt ja nopea tekstieditori IDE-ominaisuuksilla, joka tukee useita ohjelmointikieliä. Verkkosivusto: https://www.geany.org/

14. Kate: Tehokas tekstieditori, jossa on laaja ominaisuussarja, ihanteellinen Linux-järjestelmiin ja KDE-työpöytäympäristöön. Verkkosivusto: https://kate-editor.org/

15. PyCharm Community Edition: Ilmainen ja monipuolinen Python IDE, jossa on älykäs koodiapu ja virheenkorjausominaisuudet. Verkkosivusto: https://www.jetbrains.com/pycharm/

Mitä mieltä sinä olet?

Löydä itsellesi mieluisin ja pysy siinä, sillä kaikki tekstiin asti voi vaikuttaa asiakkaidesi maineeseen verkkokaupassa riippumatta siitä, onko kyseessä golfkenttä tai ravintola. Siellä on paljon tekstieditoreja, joten muista jakaa kokemuksesi ja mielipiteesi yllä olevista tekstieditoreista. jos suosikkisi ei ole listalla – Kerro meille siitä kommenteissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit