Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 olennaista sivun SEO-tekijää, jotka sinun on tiedettävä
Oletko koskaan pelannut Tetrisiä? Jos näin on, muistat todennäköisesti, kuinka ei ollut todellista tapaa “päihittää” peliä. Pohjimmiltaan se vain muuttui nopeammaksi ja nopeammaksi joka tasolla.
Joillain tavoilla hakukoneoptimointi (SEO) on sama.
Ei siinä mielessä, että siinä on tarttuva 8-bittinen ääniraita tai se kirjoittaa unelmasi uudelleenmutta siihen se ei lopu koskaan.
Ei ole mitään kohtaa, jossa voit rentoutua, sillä sivustosi on kerta kaikkiaan hakukoneiden tulossivujen (SERP) yläosassa.
Toki, olet ehkä saavuttanut huipulle tänään, mutta SEO-ammattilaisen työ ei ole koskaan valmis.
Jokainen muutos Googlen algoritmiin tai kilpailijan sisältöön voi pudottaa sinut kärkipaikalta, mikä tarkoittaa, että sinun on pysyttävä muutoksissa mukana.
Ja tämä tarkoittaa, että sivulla olevan hakukoneoptimoinnin on oltava paikallaan. Mutta ennen kuin sukeltaamme siihen, on tärkeää saada korkeatasoinen yleiskuva Googlen ja muiden hakukoneiden toiminnasta.
Hakukoneen perusteet
Hakukoneet lähettävät indeksointirobotteja tai hämähäkkejä tutkimaan Internetiä. He seuraavat linkkejä sivustolta toiselle rakentaen sisällöstä kartan, jota kutsutaan hakuhakemistoksi.
Tutkiessaan sivustoja nämä indeksointirobotit arvioivat myös niiden sisältöä ja määrittävät, millaista tietoa se sisältää.
Tämän jälkeen hakukoneen algoritmi käyttää näitä tietoja määrittääkseen, kuinka hyvin kyseisen sivuston sisältö vastaa käyttäjien kyselyihin.
Mitä paremmin se vastaa kyselyyn, sitä korkeammalle se sijoittuu SERP:ssä.
Googlen loputon pyrkimys tarjota käyttäjille parempia tuloksia, sen algoritmia päivitetään usein. Tämä johtaa väistämättä muutoksiin sijoituksissa, mikä sitten vaatii jonkun optimoimaan verkkosivuston sijoituksen parantamiseksi tai varmistamiseksi.
Mikä on sivun SEO ja miksi se on tärkeää?
On-page SEO, jota joskus kutsutaan on-site SEO, on prosessi, jossa sivun sisältöä, tunnisteita ja sisäisiä linkkejä muokataan haun näkyvyyden parantamiseksi ja liikenteen lisäämiseksi.
Toisin sanoen se on tapa optimoida verkkosivustosi auttaaksesi hakukoneita ymmärtämään verkkosivustoasi paremmin.
Ja tähän liittyy tietysti monia etuja.
Ensimmäinen on liikenteen määrä.
Hakusivun viisi ensimmäistä orgaanista tulosta saavat 67,60 % kaikista klikkauksista. Seuraavat viisi muodostavat vain 3,73 prosenttia. Ja sieltä se putoaa. Joten jos haluat saada liikennettä, sinun on oltava lähellä huippua.
Toiseksi korkea-arvoisilla sivustoilla on paljon paremmat napsautussuhteet (CTR). Ensimmäisen Googlen mobiilihaun tuloksen keskimääräinen orgaaninen napsautussuhde on 26,9 %.
Mieti nyt sitä 92,4 % internetin käyttäjistä jotka etsivät matkapuhelimillaan jotain lähistöllä olevaa, vierailevat kyseisessä yrityksessä samana päivänä, ja voit alkaa nähdä, kuinka orgaaninen hakukoneoptimointi voi vaikuttaa tulokseen. Ja sivun optimointi on tärkeä tekijä orgaanisessa sijoituksessasi.
Toivottavasti olet tässä vaiheessa ymmärtänyt sivun hakukoneoptimoinnin tärkeyden. Nyt on aika aloittaa. Sukellaan heti sisään…
12 olennaista sivun SEO-tekijää
Sivun SEO voidaan jakaa laajasti kolmeen kategoriaan: sisältö, HTML ja verkkosivuston arkkitehtuuri. Katsotaan jokaista erikseen.
Sisältö
Olet kuullut sen ennenkin: Sisältö on kuningas.
SEO ilman sitä on kuin kaunis uusi urheiluauto ilman moottoria – se saattaa näyttää hyvältä, mutta se ei johda mihinkään. Mutta kaikkea sisältöä ei ole luotu tasa-arvoisesti.
Tässä ovat sisältötekijät, jotka sinun on otettava huomioon maksimoidaksesi sivuston hakukoneoptimointisi:
1. SYÖ
Yksi tapa, jolla Google painottaa sivustoasi, perustuu EAT:hen eli asiantuntemukseen, arvovaltaisuuteen ja luotettavuuteen.
Google-haun laatuohjeiden 175 sivulla se mainitaan 135 kertaa, minkä pitäisi olla osoitus sen roolista hakukoneen algoritmeissa.
Vaikka Google on vahvistanut vain muutamia EAT:n elementtejä (PageRank ja linkit), SEO-kentässä on yleisesti hyväksytty, että sivulla olevilla signaaleilla on suuri merkitys sen arvioinneissa.
Jos haluat syvemmän sukelluksen EAT:iin, lue tämä kappale.
2. Avainsanat
Yksinkertaisin tapa kertoa heille, että verkkosivustosi sisältö vastaa käyttäjän kysymykseen, on käyttämäsi kielellä.
Sivut, jotka sisältävät kyselyssä käytettyjä avainsanoja, joko tekstiosassa, otsikoissa tai molemmissa, ovat todennäköisemmin haun kannalta osuvia.
Joskus tämä on helppo määrittää. Jos optimoit huonekaluliikkeen verkkosivustoa, haluat todennäköisesti sisällyttää avainsanat, kuten [sofa], [dining room set]ja [end table].
Jos kyseessä on erikoistunut huonekaluliike, sinun kannattaa varmistaa, että käytät pitkähäntäisiä avainsanoja, kuten [contemporary art-deco sideboards].
Lyhyesti sanottuna sinun on tiedettävä, mitä kohdeasiakkaasi etsivät, ja luotava sisältöä, joka sisältää nämä termit. On aina hyvä idea tehdä tutkimusta, joten et menetä yhtään tilaisuutta.
Aloita lataamalla avainsanatutkimusta käsittelevä e-kirja.
3. SEO kirjoittaminen
Sellaisen sisällön luominen, joka sekä priorisoi hakukoneet että ohjaa ihmisiä sivustollesi, on taidetta.
Ellet ole tehnyt sitä aiemmin, voi olla melko haastavaa kirjoittaa kopio, joka lukee hyvin ja noudattaa silti hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä.
Meillä on kokonainen teos, joka on omistettu auttamaan sinua hallitsemaan taiteen, mutta joitain tärkeimmistä poiminnoista ovat:
- Korosta luettavuutta: Sisällösi tulee olla helposti skannattavissa, jotta käyttäjät löytävät nopeasti etsimänsä tiedot.
- Älä käytä liikaa avainsanoja: Tätä tekniikkaa, joka tunnetaan myös nimellä avainsanojen täyttäminen, häikäilemättömät SEO-ammattilaiset käyttivät aiemmin järjestelmän pelaamiseen. Google näkee huonosti avainsanoja käyttäviä sivustoja. Jos jäät kiinni tekemästä tätä, sivusi voidaan alentaa SERP:issä tai jopa poistaa kokonaan.
- Pidä lauseet ja kappaleet lyhyinä: Jos olet koskaan napsauttanut verkkosivua vain tullakseen katkeamattoman tekstiseinän kimppuun, tiedät kuinka vaikeaa on lukea pitkiä kopioita. Vältä ajamasta käyttäjiä pois pitämällä lauseet ja kappaleet lyhyinä.
- Käytä alaotsikoita: Alaotsikot erottuvat joukosta kokonsa vuoksi ja herättävät sivuasi skannaavien ihmisten huomion. Käytä runsaasti sisältöäsi ohjataksesi lukijoita sivua alaspäin.
- Käytä luettelomerkittyjä luetteloita: Tämä saattaa tuntua erittäin metaavalta, mutta luettelomerkityt luettelot ovat hyvä tapa jakaa tiedot helposti sulaviin osiin. Käytä niitä aina, kun niissä on järkeä.
4. Visuaaliset resurssit
Kuvien, videoiden ja infografioiden käyttäminen ei tee sivustasi visuaalisesti kiinnostavaa vierailijoille. Se tarjoaa myös mahdollisuuden tehostaa hakukoneoptimointiasi.
Enemmän kuin 36 % Kuluttajista käyttää visuaalista hakua verkko-ostoksia tehdessään, mikä tarkoittaa, että jos et käytä kuvia, menetät liikenteestä.
Varmista, että optimoit saatetekstisi aina kun mahdollista.
Ole tietoinen kuvatiedostojesi koosta estääksesi hitaan latautumisen. Tee kuvistasi jaettavia tunnistaaksesi käänteislinkkien mahdollisuudet, mikä voi auttaa tehostamaan EAT:täsi.
HTML
HyperText Markup Language tai HTML on koodi, jota käytetään verkkosivujesi ja niiden sisällön jäsentämiseen.
Ne kertovat käyttäjän selaimelle, mitä ja missä näytetään. Ja se kertoo hakukoneille, mistä sivullasi on kyse ja mihin heidän pitäisi sijoittaa sinut.
Tässä ovat sivun SEO HTML-tekijät, jotka sinun on otettava huomioon:
5. Otsikkotunnisteet
Tämä on yksi niistä alueista, joissa on tärkeää keskittyä yksityiskohtiin.
Pelkästään tämä koodinpätkä, jonka avulla voit antaa verkkosivulle otsikon, ei todennäköisesti nosta sinua SERP-sijoituksissa.
Mutta muiden sivulla olevien elementtien (kuten tässä käsiteltyjen) yhteydessä se voi auttaa sinua luomaan kontekstin ja osoittamaan sivustosi osuvuuden.
Lue tämä, jos haluat tarkempaa tietoa otsikkotunnisteiden optimoinnista.
6. Metakuvaus
Juuri nyt veteraani SEO-ammattilainen oksentaa kätensä näyttöä kohti. “Voi, tule”, hän sanoo. “Kaikki tietävät, että metakuvaukset eivät ole hakukoneoptimoinnin luokitustekijä.”
Hän on vain osittain oikeassa. Vaikka on totta, että metakuvauksia vastaan on paljon todisteita rankingtekijänä, hän on väärässä, kun kaikki tietävät sen.
Älä myöskään anna negatiivisten Nancyn luopua sinua lisäämästä niitä sivustollesi.
Huolimatta niiden suhteellisesta puutteesta hakukoneoptimoinnissa, ne tarjoavat kaksi keskeistä etua: Ne voivat auttaa Googlea ymmärtämään, mistä verkkosivusi on kyse, ja mikä tärkeintä, niillä on suuri vaikutus napsautussuhteisiisi.
Paremmat metakuvaukset antavat hakijoille paremman käsityksen siitä, mistä sivullasi on kyse, mikä puolestaan johtaa enemmän napsautussuhteisiin. Joten älä unohda niitä.
7. Kuvan optimointi
Käsittelimme jo lyhyesti visuaalisten resurssien tärkeyttä sivullasi, mutta nyt on aika tarkastella niiden teknisiä puolia tarkemmin.
Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit optimoida omasi:
- Sisällytä SEO-ystävälliset alt-tunnisteet.
- Valitse oikea muoto ja tiedostokoko nopeaa latausta varten.
- Mukauta tiedostonimiä sen sijaan, että käytät jotain, kuten IMG_08759.
- Varmista, että kuvasi ovat mobiiliystävällisiä.
Jälleen kerran meillä on erinomainen resurssi tarkempaa tietoa varten HTML-kuvan optimoinnista. Lue se täältä.
8. Geotagging (paikallishakua varten)
Se voi olla globaali talous, mutta suurin osa liiketoiminnasta tehdään silti paikallisella tasolla. Ota yhteyttä lähiympäristösi ihmisiin optimoimalla sivullasi oleva paikallinen hakukoneoptimointisi.
Vaikka tämä ei ole yhtä tärkeää mega-yrityksille, kuten GMC tai Pepsi, pienille ja keskisuurille yrityksille, tämä on heidän leipää ja voita.
On kolme tärkeintä SEO-taktiikkaa, jotka on otettava huomioon keskittyessäsi paikalliseen liikenteeseen:
- Optimoi paikalliset listaukset ja viittaukset, mukaan lukien nimi, osoite ja puhelinnumero (NAP), verkkosivuston URL-osoite ja yrityskuvaukset, kolmansien osapuolien sovellusten avulla ja arvostelujen saaminen.
- Paikallisen sisällön optimointi, mukaan lukien “lähelläni”-hakujen mukautuminen, sijaintiin perustuvan sisällön tarjoaminen tai paikallisen verkkosivuston tai blogin ostaminen.
- Optimoi ja luo yhteyksiä muihin paikallisiin yrityksiin ja organisaatioihin.
Muista sisällyttää kohdesijaintisi nimi avainsanoihisi ja sijoittaa ne sisältöösi minne ne sopivat.
Lue tästä lisätietoja oman geotagging SEO -strategian rakentamisesta.
Verkkosivuston arkkitehtuuri
Hyvin jäsennelty verkkosivusto on tärkeä kahdesta syystä: Ensinnäkin hakukoneet indeksoivat loogisesti laaditun verkkosivuston tehokkaammin, ja toiseksi se luo rikkaampia käyttökokemuksia.
Tässä on huomioitavia tekijöitä, kun optimoit sivustosi arkkitehtuuria:
9. Sivuston nopeus
Köyhä, hitaasti latautuva sivusto tekee enemmän kuin turhauttaa ja ajaa kävijät pois – se itse asiassa vahingoittaa myös hakusi sijoitusta.
Search Engine Journal pohti syvästi sivun latausajan vaikutusta hakukoneoptimointiin ja vahvisti sivun nopeuden olevan hakutuloksissa sijoitustekijä.
Sivustosi vähimmäisnopeus kuitenkin muuttuu jatkuvasti.
Se voidaan tällä hetkellä täyttää tapaamalla Googlen Core Web Vitals vähimmäiskynnys. Jos sivustosi ei tällä hetkellä täytä näitä standardeja, voit suorittaa useita vaiheita, kuten:
- Ota pakkaus käyttöön.
- Uudelleenohjausten vähentäminen.
- Kuvien optimointi.
- Hyödynnä selaimen välimuistia.
10. Responsiivinen suunnittelu
Vuonna 2016 mobiilihakujen määrä ylitti pöytätietokoneiden ensimmäistä kertaa. Ja seuraavina vuosina määrä on vain kasvanut.
Mobiili on nyt enemmän kuin 56 % kaikesta Internetin käytöstäja tablettien osuus vielä 2,4 %.
Koska enemmän käyttäjiä käyttää mobiililaitteita, Google seurasi loogista polkua ja alkoi priorisoida sivustoja, joissa on responsiivinen ulkoasu mobiilihaun sijoituksissa.
Tämä mobiiliystävällinen päivitys vaikuttaa vain mobiililaitteilla suoritettuihin hakutuloksiin, ja vaikka näissä tuloksissa on edelleen mahdollista saada sijoitus ilman responsiivista suunnittelua, Google suosittelee vahvasti, että sivustoilla on mobiiliversio.
Voit lukea lisää sivuston responsiivisuuden vaikutuksista hakutuloksiin täältä.
11. URL-osoiterakenne
Oli aika, jolloin URL-osoitteilla oli suuri rooli SEO: ssa. Ammattilaiset varmistavat, että heidän avainsanansa sisällytetään verkko-osoitteisiin auttaakseen heitä sijoittumaan korkeammalle.
Mutta Google muutti algoritmia tekemällä mitä Google tekee. Ja se, mikä oli ennen niin tärkeää rankingissa, on nyt paljon pienempi rooli.
Se ei tarkoita, etteikö sillä olisi väliä. Hakukoneet sisällyttävät edelleen URL-osoitteesi kokonaispisteyksiisi – ne eivät vain ole yhtä tärkeitä kuin ennen.
On kuitenkin näyttöä siitä, että niillä on rooli sivuston alkuperäisessä sijoituksessa, ja jotkut ammattilaiset uskovat, että he ovat tottuneet ryhmittelemään sivuja. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka niiden ei pitäisi olla hakukoneoptimoinnin tärkein prioriteettisi, et myöskään halua jättää niitä huomiotta.
Lue täältä lisää siitä, miten URL-osoitteet vaikuttavat Googlen sijoitukseen.
12. Linkit
Muistatko EAT:n tämän artikkelin alussa?
Yksi parhaista tavoista, joilla verkkosivustosi voi vahvistaa asiantuntemusta, arvovaltaa ja luotettavuutta, on linkkien kautta muilta hyvämaineisille verkkosivustoille.
Ajattele asiaa näin: Kenelle luottaisit mieluummin 401(k):n – taloudelliseen neuvonantajaan, joka hallinnoi Warren Buffetin salkkua, vai serkkuusi Jimmylle, joka asuu tätisi kellarissa? Jimmy saattaa tehdä hyvää työtä; hän voisi mahdollisesti jopa ylittää Buffetin kaverin. Mutta hänellä ei vain ole sitä uskottavuutta, joka tulee vahvaan yhteismerkkiin.
Linkit toimivat samalla tavalla.
On kolme päätyyppiä, joista sinun on tiedettävä hakukoneoptimoinnissa:
- Sisäiset linkit – tai ne, jotka ohjaavat verkkosivustosi toiselle sivulle, kuten tämä.
- Lähtevät linkit – tunnetaan myös ulkoisina linkkeinä, nämä ovat linkkejä, jotka osoittavat eri verkkotunnuksen sivustolle, kuten tämä, joka osoittaa Googlen hakukoneoptimointisivulle.
- Saapuvat linkit – joita joskus kutsutaan käänteislinkeiksi, nämä ovat linkkejä muilta verkkosivustoilta, jotka osoittavat sivullesi.
Näistä kolmesta saapuvat linkit ovat ylivoimaisesti tärkeimpiä. Ne tarjoavat suurimman SEO-edun, mutta ne ovat myös vaikeimpia saada.
SEO-ammattilaiset käyttävät useita menetelmiä luodakseen laadukkaita saapuvia linkkejä, mukaan lukien sosiaalisen median käyttö, jaettavien infografioiden luominen ja jopa käänteisten linkkien pyytäminen.
Mutta varokaa: kaikki saapuvat linkit eivät ole hyödyllisiä. Jotkut, erityisesti linkkiviljelmiltä, foorumiviesteistä ja vieraskirjoista tulevat, voivat olla väärennettyjä linkkejä, joiden tarkoituksena on huijata rankingjärjestelmää. Jos et kiellä näitä, se voi vahingoittaa sijoitustasi.
Tässä on tietoa siitä, miten ja milloin linkit tulee hylätä.
Sivulla oleva hakukoneoptimointi vs. sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi
Olemme puhuneet paljon sivun hakukoneoptimoinnista, mutta on myös jotain, joka tunnetaan sivun ulkopuolisena hakukoneoptimoijana. Ero, kuten voit luultavasti päätellä nimistä, on siinä, missä se tapahtuu.
Sivun SEO on kaikki mitä voit tehdä sisäisesti parantaaksesi sijoitustasi, mukaan lukien avainsanojen optimointi, metakuvaukset, otsikkotunnisteet, vaihtoehtoinen teksti ja verkkosivuston rakenne.
Sivun ulkopuolinen SEO on kaikki ulkoisesti tapahtuvat asiat, jotka vaikuttavat sivustosi sijoitukseen. Tämä sisältää käänteiset linkit, EAT:n, paikallisen hakukoneoptimoinnin, sosiaalisen median mainitsemisen ja napsautuskohtaisen maksun.
On selvää, että sinulla on paljon enemmän hallintaa sivullasi olevan hakukoneoptimoinnin suhteen, mutta on tärkeää pitää mielessä myös sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi – tarvitset molemmat päästäksesi haluamaasi paikkaan.
Sinun tulisi kuitenkin ensin keskittyä hyvän, osuvan verkkosivun luomiseen, joka on täysin optimoitu hakukoneille, ennen kuin alat uhrata paljon resursseja linkkien luomiseen ja sivustosi mainostamiseen.
Sivun hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi
Loppujen lopuksi hakukoneoptimointi tiivistyy yhteen asiaan: löytää paras tapa tarjota arvokasta tietoa hakijoille ja varmistaa, että verkkosivustosi on SERP:n kärjessä.
Tavoitteesi on tarjota käyttäjille monipuolisempia kokemuksia ja samalla osoittaa arvosi hakukoneille. Onneksi nämä kaksi kulkevat käsi kädessä. Ja ne alkavat sivun optimoinnilla.
Aloita siitä, mitä voit hallita, arvioimalla huolellisesti nykyisen sivustosi heikkoudet ja kasvumahdollisuudet.
Hanki kaikki paikan päällä olevat ankat peräkkäin ja alat nähdä tuloksia – mukaan lukien orgaanisen parannuksen ulkopuolisissa tekijöissä.
Muista vain, että SEO, kuten Tetris, ei ole koskaan tehty. Mutta jatka lukemista ja työskentelyä, niin saat ansaitsemasi tulokset.