Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 parasta menestyvää MNC-yritystä Intiassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 parasta menestyvää MNC-yritystä Intiassa

Intia on ollut kansainvälisten yritysten keskus useiden vuosikymmenien ajan, ja monikansallisten yritysten läsnäolo Intiassa on ollut ratkaisevassa roolissa maan talouden vauhdittamisessa. Intian markkinat tarjoavat laajan kuluttajapohjan ja ammattitaitoisen työvoiman, mikä tekee niistä houkuttelevan monikansallisille yrityksille myymälän perustamiseen. Intian talous on viime vuosina kasvanut merkittävästi, ja useat monikansalliset yhtiöt ovat myötävaikuttaneet tähän kasvuun menestyksellään eri sektoreilla.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin 12 parasta menestyvää monikansallista yritystä Intiassa jotka ovat tehneet jälkensä Intian markkinoilla. (Ymmärtääksemme eri yritysten työkulttuuria olemme lukeneet Glassdoorin ja Indeedin arvostelut)

Intian parhaat monikansalliset yritykset

Yrityksen nimi Toimialan pääkonttori

Tata Group Konglomeraatti Mumbai, Intia
Aditya Birla Group Konglomeraatti Mumbai, Intia
Infosys Tietotekniikka Bangalore, Intia
HCL Technologies Tietotekniikka Noida, Intia
Wipro Tietotekniikka Bangalore, Intia
Google Intia Tekniikka Bangalore, Intia
Amazon Intia Vähittäiskauppa/verkkokauppa Bangalore, Intia
Apple Intia Tekniikka Bangalore, Intia
Microsoft Intia Tekniikka Hyderabad, Intia
Nestle Intia Ruoka ja juoma Mumbai, Intia
IBM Tietotekniikka, kuluttajalaitteistot Mumbai, Intia
Coca Cola Kulutustavarat Gurgaon, Intia

1. Tata Group
2. Aditya Birla Group
3. Infosys
4. HCL Technologies
5. Wipro
6. Google Intia
7. Amazon Intia
8. Apple India
9. Microsoft Intia
10. Nestle Intia
11. IBM
12. Coca Cola

1. Tata Group

Yrityksen nimi Tata Group

Perustaja Jamsetji Tata
Perustettu 1868
Tulot 128 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 935 000 (vuosi 2022)

Kun on kyse monikansalliset yritykset Intiassa, Tata Group on nimi, joka ei kaipaa esittelyä. Jamsetji Tatan vuonna 1868 perustama yritys on ollut luottamuksen ja luotettavuuden symboli Intian markkinoilla yli vuosisadan ajan.

Yli 100 maassa kuudella mantereella toimiva Tata Group on vakiinnuttanut asemansa maailmanlaajuisena toimijana useilla aloilla, kuten teräs-, auto-, hotelli- ja muilla aloilla. Heidän pääkonttorinsa on Mumbaissa, ja ryhmä työllistää yli 9 00 000 ihmistä maailmanlaajuisesti, mikä tekee siitä yhden Intian suurimmista työnantajista.

Näitä ovat Tata Consultancy Services, Tata Motors, Tata Steel, Tata Chemicals, Tata Consumer Products, Titan, Tata Capital, Tata Power, Indian Hotels, Tata Communications, Tata Digital ja Tata Electronics.

Nämä tytäryhtiöt toimivat eri sektoreilla, kuten IT-palveluissa, autoteollisuudessa, terästeollisuudessa, kemikaaleissa, kulutustavaroissa, vähittäiskaupassa, rahoituspalveluissa, sähkö-, hotelli-, televiestintä- ja digitaaliteknologiassa. Tata Groupin laaja liiketoimintavalikoima on tehnyt siitä yhden Intian suurimmista ja monipuolisimmista yrityskokonaisuuksista.

Työkulttuuri:

Työkulttuurista puhuttaessa suurin osa Indeedin ja Glassdoorin työntekijöistä sanoi, että heidän esimiehensä kunnioittavat heitä. He pystyvät hallitsemaan työn ja yksityiselämän tasapainoa helposti. Työympäristö on haastava ja työntekijöille avautuu uusia mahdollisuuksia kehittyä. Kollegat tukevat ja palkat maksetaan ajallaan. Vaikka osa työntekijöistä koki, että yrityksen päätöksentekoprosessi on hieman hidas.2. Aditya Birla Group

Yrityksen nimi Aditya Birla Group

Perustaja Seth Shiv Narayan Birla
Perustettu 1857
Tulot 60 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 140 000 (2022)

Aditya Birla Group on maailmanlaajuinen monialayritys, joka toimii 36 maassa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Afrikassa. Seth Shiv Narayan Birla perusti tämän yrityksen vuonna 1857. Yli 140 000 työntekijää on osa tätä jatkuvasti kasvavaa yritystä. Yrityksen pääkonttori on Mumbaissa.

Me kaikki tunnemme Aditya Birla Groupin sen tytäryhtiöstä UltraTech Cement Limitedistä, joka on Intian suurin sementin valmistaja.

Vaikka yritys on levittänyt jalanjälkensä eri aloille, kuten kemikaaleihin, metalliin, selluteollisuuteen, rahoituspalveluihin, muotialan vähittäiskauppaan, tekstiiliteollisuuteen, nokimustaan, tietoliikenne- ja kuituteollisuuteen sekä uusiutuvaan energiaan.

Työkulttuuri:

Työympäristö on ystävällinen ja työntekijöillä on vapaus jakaa ideoita. Yritys uskoo työn ja yksityiselämän tasapainoon. Työntekijät voivat myös oppia paljon uutta. Vaikka monien mielestä työpaine oli hieman korkea. Palkat eivät ole alan standardien mukaisia.3. Infosys

Yrityksen nimi Infosys

Perustaja NR Narayan Murthy, Nandan M. Nilekani, S. Gopalakrishnan, SD Shibulal, K. Dinesh, NS Raghavan, Ashok Arora
Perustettu 1981
Tulot 16 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 335 186 (2022)

Infosys Limited on intialainen monikansallinen tietotekniikkayritys, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita, kuten yrityskonsultointia, innovatiivisia IT-ratkaisuja ja ulkoistuspalveluita. Se on toiseksi suurin IT-yritys, joka perustettiin vuonna 1981.

Vuonna 2021 siitä tuli neljäs intialainen yritys, jonka markkina-arvo ylitti 100 miljardia dollaria. Pääkonttori on Bangaloressa. Se toimii yli 50 maassa ja sen palveluksessa on 3000 miljoonaa työntekijää.

Työkulttuuri:

Yritys tarjoaa työntekijöilleen kaiken tarvittavan infrastruktuurin. Myös johto ymmärtää työntekijöitään. Kaiken kaikkiaan työilmapiiri on ystävällinen. Vaikka suurin haittapuoli on, että yritys tarjoaa alhaiset palkat ja arviointijärjestelmä ei myöskään ole hyvä. Työajat ovat myös suuri huolenaihe monille ihmisille. Oppimismahdollisuudet riippuvat siitä, minkälaisen projektin saat.4. HCL Technologies

Yrityksen nimi HCL Technologies

Perustaja Shiv Nadar, Arjun Malhotra
Perustettu 1991
Tulot 11 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 210 966 (2022)

Intia on nähnyt useiden nousun menestyviä monikansallisia yrityksiä vuosien varrella, ja HCL Technologies on epäilemättä yksi niistä. Shiv Nadarin ja Arjun Malhotran vuonna 1991 perustama HCL Technologies (Hindustan Computers Limited) on intialainen monikansallinen yritys, joka on tehnyt jälkensä maailmanlaajuisilla markkinoilla. Yritys keskittyy IT- ja yrityspalveluihin (ITBS), suunnittelu- ja tuotekehityspalveluihin (ERS) sekä tuotteisiin ja alustoihin (P&P).

HCL Technologiesin päätavoitteena on auttaa yrityksiä menestymään digitaalisella aikakaudella. Yrityksen pääkonttori on Noidassa ja se toimii 52 maassa. 2 10 966 työntekijää on osa tätä innovatiivista organisaatiota.

Työkulttuuri:

Työkulttuuri on hyvä ja työntekijöillä on mahdollisuus tavata osaavia ihmisiä. Myös kollegat ovat tukena. Oppimismahdollisuuksia on runsaasti, ja projektien läpinäkyvyys on myös olemassa.

Johto on ammattitaitoista ja palkat maksetaan ajallaan. Suurin haittapuoli on, että palkankorotus ei ole hyvästä. Monet työntekijät sanoivat, että heidän palkkansa on hyvin pienempi.5. Wipro

Yrityksen nimi Wipro

Perustaja MH Hasham Premji
Perustettu [1945
Tulot 10 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 240 000 (2022)

Wipro on intialainen monikansallinen yritys, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti IT-palveluistaan. Yritys tarjoaa joukon palveluita, kuten robotiikkaa, pilvipalveluja, kognitiivista tietojenkäsittelyä, hyperautomaatiota ja analytiikkaa. Wipro keskittyy myös konsultointiin ja ulkoistamiseen. Wipron pääkonttori on Bengalurussa.

Yrityksen tavoitteena on auttaa asiakkaitaan sopeutumaan digitaaliseen maailmaan. Muhammed Hasham Premji perusti tämän yrityksen vuonna 1945. Yli 230 000 työntekijää työskentelee 67 maassa.

Työkulttuuri:

Yritys on erinomainen tuoreille. Työntekijät saavat paljon mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Infrastruktuuritilat ovat tasokkaita ja työympäristö ystävällinen. Siellä on myös työturvallisuus. Palkat maksetaan ajallaan.

Huijauksesta puhuessaan monet työntekijät sanoivat, ettei työn ja yksityiselämän tasapainoa ole. Palkka on myös pienempi verrattuna muihin kilpailijoihin. Valitettavasti palkkaa ei myöskään nosteta helposti.6. Google Intia

Yrityksen nimi Google India

Perustaja Larry Page, Sergey Brin
Perustettu 1998
Tulot 94 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 139 995 (2021)

Google ei esittelyjä kaipaa. Google India Pvt Ltd on vuonna 2003 perustetun Google Inc:n tytäryhtiö. Yli 1000 työntekijää työskentelee tässä yrityksessä.

Yrityksellä on neljä toimistoa Intiassa: Hyderabad, Bangaloressa, Gurgaon ja Mumbai. Googlella on asiantuntemusta hakukoneista, pilvipalveluista, verkkosovelluksista, koneoppimisesta, tekoälystä ja verkkomainonnasta.

Työkulttuuri:

Esimiehet ovat ystävällisiä ja kannustavia. Saat mahdollisuuden tavata lahjakkaita ihmisiä ja sinulla on runsaasti mahdollisuuksia kasvaa. Yritys tarjoaa laadukasta terveellistä ruokaa. Työn ja yksityiselämän tasapaino on myös olemassa, mutta sinun on oltava varpaillasi ja annettava parhaasi joka päivä. Palkat maksetaan ajallaan ja työntekijöille järjestetään myös hauskoja aktiviteetteja.

7. Amazon Intia

Yrityksen nimi Amazon India

Perustaja Jeff Bezos
Perustettu 1994
Tulot 513,98 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 5 41 000 (2022)

Toinen yritys, jossa monet ihmiset haluavat työskennellä, on Amazon India Pvt Ltd. Tämän yrityksen tavoitteena on tehdä verkko-ostamisesta sujuvampaa ja nopeampaa.

Yritys ajattelee intialaisen yleisön näkökulmasta ja ratkaisee ainutlaatuisia ongelmia, kuten verkkomyyntimahdollisuuksien tarjoamista pienille kauppiaille, alueellista etsintä, nopeat toimitukset pikkukaupungeissa, luotettavat maksuvaihtoehdot ja paljon muuta. Sähköisen kaupankäynnin lisäksi yritys keskittyy myös digitaaliseen suoratoistoon, pilvipalveluihin, koneoppimiseen ja tekoälyyn.

Amazonilla on viisi toimistoa Intiassa: Chennai, Hyderabad, Mumbai, Pune ja Gurugram. Pääkonttori on Bangaloressa. Vuoden 2021 tilastojen mukaan Amazon Indialla on 65 000 työntekijää ja 1 00 000 toimituskumppania. Vaikka nämä luvut olisivat varmasti nousseet pilviin vuonna 2022.

Työkulttuuri:

Työympäristö on innovatiivinen ja ystävällinen. Oikea-aikaiset palkat ja joukkuetoverit ovat myös tukena. Saat mahdollisuuden työskennellä globaalien insinöörien kanssa. Jokainen projekti on ainutlaatuinen omalla tavallaan ja saat paljon näkyvyyttä. Myös työ- ja perhe-elämä on tasapainossa.

Vaikka jos saat useita projekteja, työaikasi saattaa kasvaa. Koska kyseessä on suuri organisaatio, kilpailutaso on korkea ja saatat tuntea olosi hieman eksykseksi.8. Apple India

Yrityksen nimi Apple India

Perustaja Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne
Perustettu 1976
Tulot 394,33 miljardia Yhdysvaltain dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 164 000 (2022)

Monikansallisten yritysten vaikutus Intiassa näkyy useilla aloilla, mukaan lukien teknologia. Yksi tällaisista Intian markkinoille merkityistä yrityksistä on Apple India, maailmanlaajuisen teknologiajätti Apple Inc:n tytäryhtiö. Vuonna 1996 perustettu Apple India on ollut merkittävä toimija Intian älypuhelin- ja tietokonemarkkinoilla.

Heidän pääkonttorinsa on Bangaloressa. Kuten me kaikki tiedämme, yritys myy erilaisia ​​​​elektroniikkatuotteita, kuten matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita, kelloja ja pöytätietokoneita, ja keskittyy myös suoratoistoalustaan: Apple TV:hen. Se on yksi Intian suurimmista monikansallisista yhtiöistä.

Työkulttuuri:

Työilmapiiri on ystävällinen ja työkaverit viileitä. Saat runsaasti oppimismahdollisuuksia ja mahdollisuuden käyttää Applen tuotteita. Tapaat paljon kokeneita ihmisiä, jotka opettavat sinulle paljon asioita. Palkat maksetaan ajallaan.

Vaikka joskus työn ja yksityiselämän tasapaino vaikuttaa. Kampanjat vievät paljon aikaa ja myös kilpailu on kovaa.9. Microsoft Intia

Yrityksen nimi Microsoft India

Perustaja Bill Gates, Paul Allen
Perustettu 1975
Tulot 204,09 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä yli 18 000 (2022)

Microsoft India Pvt Ltd on Microsoft Corporationin vuonna 1990 perustettu tytäryhtiö. Yrityksen pääkonttori on Hyderabadissa. Microsoft Indialla on 10 toimistoa Intian eri kaupungeissa: Ahmedabadissa, Bangaloressa, Chennaissa, Hyderabadissa, Kochissa, Kolkatassa, Mumbaissa, New Delhissä, Noidassa, Gurgaonissa ja Punessa. 8 000 työntekijää on osa tätä yritystä.

Yhtiö toimii Intiassa kuuden liiketoimintayksikön kautta, joista jokainen palvelee eri tarkoitusta. Nämä yksiköt ovat Microsoft India (R&D) Private Limited, joka keskittyy tutkimus- ja kehitystoimintaan; Microsoft Research India (MSR India), joka on omistautunut tieteellisen tutkimuksen suorittamiseen; Microsoft Services Global Delivery (MSGD), joka tarjoaa maailmanlaajuisia toimituspalveluita; Microsoft Corporation India Pvt. Ltd. (MCIPL), joka toimii Microsoftin pääasiallisena liiketoimintayksikkönä Intiassa; Microsoft IT India (MSIT India), joka hallinnoi yhtiön IT-toimintoja Intiassa; ja Microsoft India Global Technical Support Center (IGTSC), joka tarjoaa teknistä tukea asiakkaille ympäri maailmaa. Jokainen yksikkö osallistuu Microsoftin toimintaan Intiassa ja yhdessä ne auttavat yritystä palvelemaan asiakkaitaan ja laajentamaan läsnäoloaan alueella.

Työkulttuuri:

Esimiehet ovat tukevia ja löydät työn ja yksityiselämän tasapainon. Johto huolehtii erityisesti työntekijöiden fyysisestä ja henkisestä terveydestä. Ympäristö on haastava ja markkinoiden standardien mukainen palkka maksetaan. Saat mahdollisuuden tavata lahjakkaita ihmisiä. Vaikka korvaukset ovat huonot ja politiikkoja on liikaa. Jos olet teknisessä roolissa, saatat kokea työn yksitoikkoiseksi.10. Nestle Intia

Yrityksen nimi Nestle India

Perustaja Henri Nestl
Perustettu 1866
Tulot 102,59 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 275 000 (2022)

Nestlé India Limited on sveitsiläisen monikansallisen Nestlén tytäryhtiö. Se on maailman suurin ruoka- ja juomayhtiö.

Nestlé India Limited on mukana erilaisten ruoka- ja juomatuotteiden valmistuksessa ja markkinoinnissa. Jotkut Nestlén Intiassa tarjoamista suosituista brändeistä ovat Maggi, Nescafé, KitKat, Munch, Milkybar, Nestlé Milk ja paljon muuta.

Se perustettiin vuonna 1959, ja sen pääkonttori on Gurgaonissa, Haryanassa. Nestlé India toimii neljässä kaupungissa eri puolilla Intiaa: Delhissä, Mumbaissa, Chennaissa ja Kolkatassa.

Työkulttuuri:

Työilmapiiri on hyvä ja projektien kautta oppii paljon uutta. Palkkaus on markkinoiden standardien mukainen ja läpinäkyvä henkilöstöpolitiikka antaa sinulle selkeän käsityksen työtehtävistäsi.

Vaikka hierarkkinen järjestelmä johtaa työntekijöiden hitaaseen kasvuun ja työajat ovat erittäin pitkiä, mikä johtaa huonoon työn ja yksityiselämän tasapainoon.11. IBM

Yrityksen nimi IBM

Perustaja Herman Hollerith, Thomas J. Watson, Charles Ranlett Flint
Perustettu 1911
Tulot 60,53 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 288 000 (2022)

IBM, lyhenne sanoista International Business Machines Corporation, on maailmanlaajuisesti tunnettu monikansallinen teknologiayritys. 16. kesäkuuta 1911 perustetulla IBM:llä on rikas innovaatiohistoria ja johtajuus teknologiateollisuudessa. Vuosien varrella siitä on kehittynyt merkittävä edistyneen tietotekniikan, ohjelmistojen, laitteistojen ja konsultointipalvelujen tarjoaja maailmanlaajuisesti.

IBM keskittyy voimakkaasti tutkimukseen ja kehitykseen, ja sillä on useita tutkimuskeskuksia maailmanlaajuisesti. Se tavoittelee aktiivisesti huipputeknologiaa, kuten kvanttilaskentaa, lohkoketjua ja nanoteknologiaa, vastatakseen nouseviin haasteisiin ja muokatakseen teknologian tulevaisuutta.

Työkulttuuri:

IBM:n työkulttuurille on ominaista se, että se painottaa monimuotoisuutta, innovaatioita ja yhteistyötä. Vahva sitoutuminen henkilöstön kehittämiseen kannustaa jatkuvaan oppimiseen ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia taitojen kehittämiseen. IBM:n ketterän työympäristön ansiosta tiimit voivat tehdä yhteistyötä yli rajojen, mikä edistää globaalin yhtenäisyyden tunnetta. Eettiset liiketoimintatavat ja keskittyminen yhteiskuntavastuuseen korostavat yhtiön sitoutumista positiiviseen yhteiskuntaan vaikuttamiseen.12. Coca Cola

Yrityksen nimi Coca Cola

Perustaja Asa Griggs Candler
Perustettu 1892
Tulot 43 miljardia dollaria (2022)
Työntekijöiden määrä 82 500 (2022)

Coca-Cola on yksi maailman suurimmista juomayhtiöistä, ja se toimii useissa maissa, mukaan lukien Intiassa. Yhtiöllä on pitkä historia Intiassa ja se on ollut merkittävä toimija Intian alkoholittomien juomien markkinoilla.

Coca-Cola India tarjoaa monipuolisen tuotevalikoiman, mukaan lukien ikoniset hiilihapolliset virvoitusjuomat, kuten Coca-Cola, Diet Coke, Fanta, Sprite ja Thums Up, sekä valikoiman hiilihapottomia juomia, kuten Minute Maid -mehut, Maaza, ja Kinley pakattu juomavettä. Brändin suosio ja laaja jakeluverkosto ovat tehneet siitä merkittävän toimijan Intian juomamarkkinoilla.

Työkulttuuri:

Coca-Cola edistää monipuolista ja yhteistyökykyistä työkulttuuria. Innovaatiot ja henkilöstön kehittäminen ovat etusijalla, mikä kannustaa jatkuvaan oppimiseen. Yhtiö arvostaa eettistä käyttäytymistä ja sosiaalista vastuuta luoden työntekijöilleen kannustavan ja osallistavan ympäristön.Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että monikansallisten yritysten läsnäolo Intiassa on ollut merkittävä tekijä maan talouskasvussa. Intian markkinat tarjoavat laajan potentiaalin kansainvälisille yrityksille, ja useat yritykset ovat hyödyntäneet tätä tilaisuutta vakiinnuttaakseen asemansa maailmanlaajuisina toimijoina.

Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet Intian 12 menestyneintä monikansallista yritystä, jotka ovat tehneet jälkensä eri aloilla, mukaan lukien teknologia, vieraanvaraisuus ja monet muut. Nämä yritykset eivät ole vain tuoneet ulkomaisia ​​investointeja, vaan ne ovat myös luoneet työmahdollisuuksia miljoonille ihmisille eri puolilla maata. Koska Intian talous on valmis jatkamaan kasvua, on mielenkiintoista nähdä, kuinka nämä yritykset kehittyvät ja vaikuttavat Intian kehitykseen tulevina vuosina.


UKK

Mitä ovat MNC:t?

MNC:t eli monikansalliset yritykset ovat yrityksiä, jotka toimivat useissa maissa, mukaan lukien Intiassa.

Mikä on Intian paras MNC?

Tata, Wipro, Nestle India, Aditya Birla ja Infosys ovat eräitä Intian parhaita MNC-yrityksiä.

Miten Intian parhaat monikansalliset yhtiöt määritetään?

Intian parhaiden MNC-yritysten sijoitus perustuu yleensä useisiin tekijöihin, kuten tuloihin, markkinaosuuteen, brändin maineeseen, kasvuvauhtiin ja sosiaalisiin vaikutuksiin.

Kuinka monta monikansallista yritystä on Intiassa?

Intiassa on yli 290 000 monikansallista yritystä.

Miten monikansalliset yhtiöt vaikuttavat Intian talouteen?

Moninvälisillä yrityksillä on ratkaiseva rooli Intian taloudessa, koska ne tuovat ulkomaisia ​​suoria sijoituksia, luovat työpaikkoja, ottavat käyttöön uusia teknologioita, edistävät taitojen kehittämistä ja myötävaikuttavat maan vienti- ja verotuloihin.

Onko MNC-yrityksillä haasteita toimiessaan Intiassa?

Intian monikansalliset yhtiöt voivat kohdata haasteita, kuten sääntelyn monimutkaisuus, kulttuurierot, kilpailu paikallisten toimijoiden kanssa ja erilaisten markkinoiden hallinta eri osavaltioissa ja alueilla. Menestyneet yritykset kuitenkin mukautuvat ja selviävät näistä haasteista menestyäkseen Intian markkinoilla.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Mitä mediasuunnittelu on ja miten se toimii?