Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 realistista tapaa maksaa velkasi nopeasti pois

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 realistista tapaa maksaa velkasi nopeasti pois

En pidä minkäänlaisesta velasta.

Koska en pidä ajatuksesta olla velkaa kenellekään, teen kaikkeni välttääkseni sen.

Joskus minulla ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa kuin tarttua siihen. Esimerkiksi useita vuosia sitten autoni oli viimeisellä osuudellaan ja rahoitin vuoden 2013 Nissan Juken.

Työskentelin tuolloin lähtötason markkinointitehtävissä, eikä minulla ollut ylimääräistä rahaa laittaa autooni. Maksoin vain vähimmäismaksut 48 kuukauden autolainastani, kunnes sain freelance-kirjoitustyön paikalliselta autoliikkeeltä. Tämän sivuhälytyksen ansiosta pystyin maksamaan autolainani pois vain vuodessa.

Jos kamppailet velkojen kanssa ja toivot maksavasi sen nopeasti pois, tiedä, että voit tehdä sen useilla realistisilla tavoilla.

12 askelta, joiden avulla voit maksaa velkasi nopeasti pois

Jos haluat maksaa velat nopeasti pois, on tärkeää saada motivaatiota. Kirjoita ylös, miksi haluat päästä eroon velasta. Ehkä haluat säästää talon käsirahaa varten tai laittaa lisää rahaa 401(k) -tiliisi.

Tai ehkä haluat maksaa osan lapsesi korkeakoulukoulutuksesta tai matkustaa useammin. Ripusta mitä kirjoitit keittiön jääkaappiisi tai kylpyhuoneen peiliin, jotta saat visuaalisen muistutuksen “miksi” motivaatiosta saavuttaaksesi tavoitteesi.

1. Laske yhteen kokonaisvelkasi

Kerää viimeisimmät tiliotteet kaikista luottokorteistasi ja lainoistasi.

Tee sitten luettelo kaikista veloistasi ja mainitse velkojan nimi, kokonaissaldo, vähimmäiskuukausimaksu ja korko jokaiselle. Laske kaikki velkasi yhteen, jotta tiedät kuinka paljon olet velkaa ja sinun täytyy maksaa pois.

2. Määritä velanmaksustrategiasi

Kun sinulla on luettelo kaikista veloistasi sekä niiden vähimmäiskuukausimaksuista ja koroista, sinun on päätettävä, haluatko käyttää velkavyöryä vai lumipallostrategiaa niiden maksamiseen.

Velkavyöry

Velkavyörystrategian tavoitteena on säästää sinulle eniten korkorahoja ajan mittaan. Tällä strategialla priorisoit velkasi korkeimmalla korolla. Näin se toimii:

Vaihe 1: Listaa velkasi korkeimmasta alimpaan korkoon.

Vaihe 2: Kun olet maksanut vähimmäissaldot kaikista muista veloistasi kuukausittain, sijoita niin paljon ylimääräistä rahaa kuin voit velkallesi korkeimmalla korolla.

Vaihe 3: Heti kun maksat velan korkeimmalla korolla, keskity seuraavaksi korkeimpaan korkoon. Ota ylimääräinen raha, jonka käytit ensimmäisen velan maksamiseen, ja lisää se tämän velan vähimmäismaksuun, kunnes se on maksettu.

Vaihe 4: Jatka tätä prosessia, kunnes kaikki velat on maksettu.

Velka Lumipallo

Velan lumipallostrategialla maksat ensin pienimmän velkasi ja käytä sitten sitä varten käyttämiäsi maksuja seuraavan pienimmän velan maksamiseen. Tämän strategian avulla voit kasvattaa maksujasi tai “lumipalloa” maksaessasi jokaisen velan. Velkalumipallostrategia toimii näin:

Vaihe 1: Tee luettelo kaikista veloistasi ja järjestele ne alimmasta korkeimpaan saldoon.

Vaihe 2: Sijoita niin paljon ylimääräistä rahaa kuin voit velkasi maksamiseen pienimmällä saldolla ja maksa samalla vähimmäissaldo kaikista muista veloistasi joka kuukausi.

Vaihe 3: Kun olet maksanut pienimmän velkasi, ota rahat, joita käytit tähän velkaan ja käytä sitä seuraavaksi pienimmän saldon omaavaan. Jatka vähimmäismaksua muista.

🔥 Empfohlen:  Instapage Review 2023: Sisäinen katsaus aloitussivun luomiseen nopeasti

Vaihe 4: Jatka tätä prosessia, kunnes olet maksanut kaikki velkasi.

Jos haluat säästää mahdollisimman paljon rahaa velkojen koroissa, velkavyöry voi olla järkevintä. Mutta jos tunnet olevasi velkaantuneena ja sinun on juhlittava virstanpylväitä pysyäksesi motivoituneena, velan lumipallo voi olla parempi vaihtoehto.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka päästä eroon velasta: Vaiheittainen opas vuodelle 2023

3. Luo asuttava, mutta ehjä budjetti

Budjetin tekeminen on yksi parhaista tavoista saada hallintaan taloutesi, ja elättävä mutta puhdas budjetti on tehokas työkalu, jonka avulla voit maksaa velkasi nopeasti pois. Luo sellainen seuraavasti:

Selvitä, mihin olet käyttänyt rahaa aiemmin: Käytä pankki- ja luottokorttitiliotteitasi viime kuukausilta ymmärtääksesi, mihin rahasi yleensä menevät. Luo tätä varten luokkia, kuten ruoka, ravintolat ja asuntolaina, ja kirjoita muistiin, kuinka paljon olet käyttänyt kussakin luokassa.

Päästä eroon ei-välttämättömistä kuluista: Kun olet luokitellut menosi, on aika leikata ei-välttämättömiä kuluja, kuten aamuista Starbucks-ajoja tai kaapelitilaustasi budjetistasi. Ei-välttämättömät kulut ovat kaikkea, mitä ilman voit elää.

Listaa uudet paljaat kulut ja laske ne yhteen: Nyt luot puhtaan budjetin niiden kulujen perusteella, joita et voi leikata, kuten asuntolaina- tai vuokramaksusi, apurahasi ja päivittäistavarat. Tämän uuden puhtaan budjetin pitäisi jättää sinulle enemmän rahaa velkaa joka kuukausi.

Muista, että puhtaaseen budjettiin pitäminen on väliaikainen tilanne. Kun maksat velkasi, voit lisätä ei-välttämättömät takaisin budjettiisi.

4. Luottokortin saldon siirrot

Jos kamppailet suuren luottokorttivelan kanssa, luottokortin saldon siirto voi olla hyvä idea. Luottokortin saldonsiirto on a velan yhdistämisen tyyppi jossa siirrät korkeakorkoisten luottokorttien saldot uudelle luottokortille, jolla on alhaisempi korko.

Jotkin saldonsiirtokortit tarjoavat 0 %:n vuosikoron rajoitetuksi ajaksi, joten jos valitset tämän reitin, ole silmällä tämäntyyppisiä kortteja. Siirtämällä saldot usealta luottokortilta yhdelle voit hyötyä yhdestä hallittavasta maksusta ja säästää paljon koroissa.

Jos päätät käyttää luottokorttisaldon siirtoa auttaaksesi sinua maksamaan velkasi nopeammin, varmista, että ymmärrät kaikki siihen mahdollisesti liittyvät maksut. Useimmilla korteilla on saldonsiirtomaksut, jotka ovat 3–5 % siirretystä summasta. Tämä lisää kokonaissaldoa, joka sinun on maksettava.

Harkitse myös, kuinka kauan saldon maksamiseen kuluu. Oletetaan, että löydät kortin, jossa on 0 %:n johdantotarjous 15 kuukaudeksi. Jos et ole varma, että pystyt maksamaan luottokorttivelkasi 15 kuukaudessa, tämä kortti ei todennäköisesti ole hyvä vaihtoehto, koska sen korko todennäköisesti nousee merkittävästi 15 kuukauden kuluttua.

Jos valitset luottokorttisaldon siirron, älä käytä korttia uusiin kuluihin, sillä 0 % todellinen vuosikorko ei koske uusia ostoksia ja saatat kaivaa itsesi syvemmälle velkaantumiseen.

Aiheeseen liittyvä: Mitä ihmiset tarkoittavat puhuessaan “hyvä velka vs. huono velka”

5. Etsi budjetistasi ylimääräistä rahaa velkaa varten

Vaikka sinulla ei olisi suuria tuloja, voit löytää budjetistasi ylimääräistä rahaa velkaa varten muutamien eri työkalujen avulla.

🔥 Empfohlen:  10 tapaa tehdä koneoppimisesta osa verkkokauppastrategiaasi

Trimmata on sovellus, joka voi auttaa sinua neuvottelemaan laskujasi, jotta voit säästää enemmän rahaa. Trimin avulla voit myös peruuttaa ei-toivotut tilaukset ja ansaita rahaa takaisin ostosten aikana.

Rakettirahat on toinen sovellus, joka voi tunnistaa ja peruuttaa ei-toivotut tilaukset ja vähentää laskujasi. Se voi myös auttaa sinua keräämään hyvityksiä maksuista ja katkoksista ja löytämään parempia tarjouksia tällä hetkellä käyttämistäsi palveluista.

6. Myy tavarasi

On todennäköistä, että kotonasi on tavaroita, joita et tarvitse tai halua. Jos löydät CD-levyn, pelin, kirjan tai elektroniikkatuotteen, jota et käytä enää, myy se Decluttr. Jos löydät vaatteita, joita et enää käytä, voit myydä ne thredUP:n, Poshmarkin tai Tradesyn avulla.

Craigslist, Facebook Marketplace ja pihamyynti ovat muita vaihtoehtoja, jos haluat myydä paikallisesti. Kun myyt tavarasi, laita ansaitsemasi rahat velkasi maksamiseen.

7. Etsi sivutouhu

Jos työskentelet kokopäivätyössä, mieti, miten voit käyttää sitä lisätulojen ansaitsemiseen. Voit esimerkiksi pyytää palkankorotusta tai ottaa ylimääräisiä työvuoroja. Jos nämä eivät ole vaihtoehto, sivutouhu tai työ, jota voit tehdä kokopäivätyösi lisäksi, voi olla hyvä idea.

Bloggaamisesta ja freelance-kirjoittamisesta auton vuokraamiseen tai kotileipomon perustamiseen – sivutoimista ei ole pulaa. Voit käyttää sivutulojasi päästäksesi nopeasti eroon velasta.

8. Hanki kausi- tai osa-aikainen työ

Vaikka sivutouhu antaa sinulle vapauden päättää, kuinka paljon haluat tehdä työtä ja ansaita, kausi- tai osa-aikatyö edellyttää, että työnantaja tekee nämä päätökset puolestasi. Jos haluat mieluummin kausi- tai osa-aikatyön, vähittäiskaupat, ravintolat ja pankit ovat hyviä paikkoja etsiä.

Sijoittamalla kausi- tai osa-aikatyöstäsi ansaitsemasi rahat velkaan, pääset eroon velasta nopeammin.

Aiheeseen liittyvä: 16 kausityötä, jotka maksavat 10 dollaria/tunti tai enemmän

9. Käytä yllätyksiä velan maksamiseen

Tuuletus on odottamatonta rahaa, jonka saatat saada. Vaikka on epätodennäköistä, että voitat lotossa, on suurempi mahdollisuus, että elämääsi tulee yllätyksiä, kuten veronpalautus, valtava bonus, syntymäpäiväraha, laillinen ratkaisu tai suuri perintö.

Vaikka voi olla houkuttelevaa käyttää nämä rahat unelmalomalle tai uuteen autoon, sen sijoittaminen opintolainoihin, automaksuihin ja asuntolainaan auttaa sinua maksamaan velkasi nopeammin.

Voit käyttää osan rahoista itsesi hoitoon ja loput velkaan tai heittää sen kaiken velkaan ja käyttää sitä motivaationa tuhlata, kun velkasi on maksettu.

10. Lainat velkojen vakauttamiseksi

Lainayhdistyslaina tarkoittaa uuden kiinteäkorkoisen lainan ottamista ja lainan rahojen käyttämistä yhden tai useamman lainan maksamiseen tietyn ajanjakson aikana. Tämän strategian avulla voit niputtaa olemassa olevat velkasi yhdeksi käteväksi kuukausieräksi alhaisemmalla korolla.

Se voi olla vaihtoehto, jos sinulla on ylivoimainen määrä velkaa ja sinulla ei ole onnea muiden mainitsemiemme strategioiden kanssa.

🔥 Empfohlen:  Tapaa LIMA: uusi 65B-parametrinen LLaMa-malli, joka on hienosäädetty 1000 huolellisesti kuratellulla kehotuksella ja vastauksella

Aiheeseen liittyvä: Vertaa velan vakauttamista

11. Konkurssi

Jos olet yli velkaantunut, sinun kannattaa harkita konkurssia. Luku 7 voi auttaa sinua, jos sinulla on vähän tai ei ollenkaan käytettävissä olevia tuloja (rahaa, joka jää yli, kun olet maksanut välttämättömät kulut ja verot).

Luku 7 konkurssin aikana myyt suurimman osan omaisuudestasi, jotta voit maksaa olemassa olevat velkasi. Vaikka se voi tarjota sinulle helpotusta velkojen perintätoimilta, se voi johtaa kotisi, autosi tai muun tärkeän omaisuuden menettämiseen.

Jos et täytä lukua 7 ja ansaitset riittävät tulot, luku 13 voi olla ratkaisu. Se voi antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa yhden yhdistetyn maksun veloistasi takaisinmaksusuunnitelman kautta, joka kestää yleensä kolmesta viiteen vuotta.

Sinun tulisi ymmärtää, että konkurssi ei auta sinua velkojen, kuten opintolainojen, elatusapujen, elatusapujen ja verovelkojen, kanssa. Kuitenkin konkurssi voi hoitaa hoitolaskutluottokorttivelat ja muut vakuudettomat velat.

12. Muuta tapojasi

Yksinkertaiset elämäntapamuutokset voivat auttaa sinua saavuttamaan velattoman elämäntavan. Jos esimerkiksi tupakoit, lopeta ja käytä rahat, jotka olisit tyypillisesti käyttänyt savukkeisiin velkojen maksamiseen.

Tupakka-askin hinta on 4,50–12,50 dollaria asuinpaikastasi riippuen. Jos oletat keskimäärin 7 dollaria per pakkaus, yksi pakkaus päivässä voi maksaa sinulle yli 200 dollaria kuukaudessa. Kuvittele, jos laittaisit sen summan velkaan.

Jos menet ulos lounaalle työkavereiden kanssa joka päivä, pakkaa sen sijaan. Peruuta suosikkiliikkeiden uutiskirjeiden tilaus, jos ne houkuttelevat sinua tekemään tarpeettomia ostoksia. Ajattele käyttäytymistä, joka sai sinut velkaantumaan, ja muuta niitä päästäksesi eroon ja välttääksesi velan tulevaisuudessa.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö sinun maksaa pois velka vai säästää rahaa? Näin päätät

Motivaatio on avain velan nopeaan maksamiseen

Jos löydät tapoja pitää itsesi motivoituneena koko velanmaksumatkasi ajan, onnistut todennäköisemmin. Kun sinusta tuntuu, että haluat luovuttaa, mieti, millaista elämäsi olisi ilman velkaa.

Tee kaikkesi ollaksesi kärsivällinen, käytä muiden tuntemiesi menestystä motivaatioina ja palkitse itsesi aina, kun maksat 500 dollaria, 1 000 dollaria tai enemmän. A ilmainen velanseurantatyökalu voi myös auttaa sinua näkemään, kuinka pitkälle olet päässyt, ja motivoida sinua jatkamaan.

Muista, että mikään hankkimisen arvoinen ei tule helposti ja velaton elämäntapa ei ole poikkeus.

Aiheeseen liittyvä: Dave Ramseyn 7 vauvan askelta: yksinkertainen tapa maksaa velkaa

Table of Contents