Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 sosiaalisen median videoideaa sitoutumisen luomiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 sosiaalisen median videoideaa sitoutumisen luomiseen

Etsitkö sosiaalisen median videoideoita, jotka voivat saada sinut lisää sitoutumista ja uusia seuraajia?

Olemme turvassa.

Sosiaalisen median videot ovat tärkeä osa mitä tahansa digitaalisen markkinoinnin strategiaa.

Katso vain tämän päivän suosituimpia sosiaalisen median alustoja – Instagramia ja TikTokia. Molemmat alustat näkevät käyttäjiensä kuluttavan enemmän videoita.

Sitouttavan videosisällön luominen on tärkeä osa onnistunutta sosiaalisen median markkinointistrategiaa.

Tästä viestistä löydät joukon kiinnostavia sosiaalisen median videoideoita, joita voit käyttää online-profiileissasi.

1. Tuotteen esittelyvideot

Tuote-esittelyvideot ovat sosiaalisen median yrityksille tärkeitä. Et voi mennä pieleen, kun kerrot yleisöllesi, mitä tuotteesi ovat ja kuinka he voivat auttaa heitä.

Mutta tiedätkö kuinka tehdä tuote-esittelyvideoistasi tehokkaita?

Ensinnäkin haluat tehdä videoistasi mahdollisimman visuaalisia. Anna ihmisten nähdä se toiminnassa. Yksinkertaiset tekniikat, kuten useista kamerakulmista kuvaaminen, auttavat pitkälle. Muista ottaa myös lähikuvia, jotta katsojat voivat arvostaa pieniä yksityiskohtia.

Haluat ripotella kuvia tuotteesta todellisessa maailmassa. Jos myyt esimerkiksi vaatteita, mallien käveleminen kaduilla, kun ne ovat päällä, antaa ihmisille käsityksen siitä, millaisia ​​ne ovat päällä.

Pidä tuotevideosi yksinkertaisina. Et halua hukuttaa katsojiasi. Tietoa tulisi syöttää hitaasti, jotta ihmiset voivat sulattaa kaiken. Älä myöskään käytä liian monimutkaisia ​​sanoja tai lauseita vain käyttääksesi niitä.

Musiikin lisääminen on aina hyvä valinta. Jos osaat, voit käyttää grafiikkaa pitääksesi katsojat viihdytettyinä ja ajan tasalla. Tunnet yleisösi parhaiten. Joten päätät, mitä sävyä käytät videoita luodessasi. Varmista vain, että käytät yhtenäistä sävyä.

2. Kulissien takana olevat videot

Anna yleisöllesi kurkistus kulissien takana tapahtuvaan (BTS) – sisältöön, jota yrityksen kovat fanit toivovat pääsevänsä. Tämäntyyppisten videoiden avulla sisällöntuottajat voivat olla todellisia seuraajiensa kanssa. He voivat seurata sinua ja nähdä, millaista on työskennellä yrityksessäsi.

He saavat vilauksen kamppailuistasi sekä yrityksen kulttuurista. Ihmiset voivat tavata taustalla työskenteleviä työntekijöitä. BTS-videoiden avulla voit myös näyttää persoonallisuutesi. Saat esille sellaisen puolen itsestäsi, jota asiakkaasi eivät normaalisti näe.

Mutta BTS-videot ovat yhtä mielenkiintoisia, jos sinulla on jotain sanottavaa. Et voi vain näyttää ihmisille taustatoimistoa ja kutsua sitä joka päivä. Sinun täytyy puhua katsojillesi. Sinun täytyy selittää, miten asiat toimivat. Jaa jotain, mikä saattaa kiinnostaa heitä.

Tässä muutamia ideoita. Näytä, miten tuote valmistetaan alusta loppuun. Esittele työntekijäsi ja kerro ihmisille, mitä he tekevät. Tai voit näyttää kaikille BTS-materiaalia käynnistämästäsi tapahtumasta. Jotkut kuvaavat BTS-videoita, jotka antavat ihmisille välähdyksen siitä, millainen tavallinen toimistopäivä on.

3. Q&A-videot

Q&A-videoiden avulla voit olla yhteydessä yleisöösi ja tarjota heille samalla arvokasta tietoa. Nämä toimivat paremmin sosiaalisessa mediassa, koska useimmat katsojat ovat jo brändin faneja.

Nämä videot on helppo tehdä, eivätkä ne vaadi paljon ottamista. Sinun tarvitsee vain lukea katsojien kysymykset ja vastata niihin. Se ei muutu yksinkertaisemmiksi. Voit jopa suoratoistaa sen suorana videona ja ladata tallennetun kopion sosiaalisen median kanaviin myöhemmin.

Kun teet Q&A-videoita, sinun on vain oltava mahdollisimman aito. Älä valehtele seuraajillesi, sillä totuus tulee ilmi ennemmin tai myöhemmin. Älä pelkää, ettet tiedä vastausta kaikkiin kysymyksiin. Kukaan ei ole täydellinen.

Auttaisi, jos luet osan kysymyksistä etukäteen, jotta voit valmistella tarvittaessa visuaalisia apuvälineitä. Voit lisätä huumoria vastatessasi kysymyksiin pitääksesi asian kevyenä.

Onko Q&A-videoiden tekemisessä haittoja?

Niitä on muutama. Jos sinulla ei ole paljon seuraajia, sinun voi olla vaikea kerätä tarpeeksi kysymyksiä videota varten. Saatat myös saada sopimattomia kysymyksiä ihmisiltä, ​​jotka yrittävät vahingoittaa mainettasi.

🔥 Empfohlen:  Parvan perustaja ja toimitusjohtaja Raghu Seelamsetty auttaa median ostajia tavoittamaan asiakkaat luotetussa, premium- ja bränditurvallisessa ympäristössä

Kysymykset ja vastaukset ovat kuitenkin tekemisen arvoisia, koska ne ovat kiinnostavia.

4. Käyttäjien luoma sisältö

Jos sinulla ei vielä ole omaa videosisältöäsi, voit yrittää ladata videoita seuraajiltasi. Vaikka sinulla olisikin videoita julkaistavaksi, haluat silti jakaa muutaman käyttäjien luoman videon lisätäksesi uskottavuuttasi brändinä.

Vaikka useimmat käyttäjien luomat videot tulevat luontaisesti, on olemassa tapoja kannustaa ihmisiä luomaan videoita, jotka mainostavat pienyritystäsi.

Suoraan kysyminen on rohkea mutta suosittu vaihtoehto. Tee sosiaalisessa mediassa viesti, jossa kerrot ihmisille, että he voivat jakaa videoita itsestään käyttämällä tuotteitasi. Olisit yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset sitoutuisivat mielellään.

On kuitenkin tavallista kysyä lupa ennen videoiden jakamista. Kannattaa siis kysyä ennen kuin julkaisee uudelleen. Varmista myös, että myös oikea luotto annetaan.

Voit myös luoda kilpailun, jossa ihmisten on lähetettävä tuotteitasi esitteleviä videoita. Palkintojen, kuten alennusten, tarjoamisen pitäisi kannustaa heitä osallistumaan. Voit myös pyytää osallistujia käyttämään tiettyjä hashtageja näkyvyyden parantamiseksi.

Käyttäjien luoma sisältö tarjoaa aivan uuden tason aitoutta ja luottamusta. Ne sopivat hyvin myös kihloihin. Ja koska muut ihmiset luovat sisältöä yrityksellesi, et kuluta yhtä paljon videomarkkinointiin.

Asiakkaidesi videoiden jakaminen on myös loistava tapa osoittaa heille, kuinka paljon arvostat heidän tukeaan.

5. Lyhytmuotoiset dokumentit

Vaikka näitä käytetään yleensä säästeliäästi, on yrityksiä, jotka tekevät lyhytmuotoisia dokumentteja ja julkaisevat niitä sosiaalisessa mediassa.

Miksi ihmiset tekevät näin? No, on tuotteita, joita ei voida osoittaa. Ajattele sovelluksia, tietokoneohjelmistoja ja vastaavia tuotteita. Saattaa olla vaikeaa näyttää, mitä nämä tuotteet tekevät viihdyttävällä tavalla. Mutta voit tehdä lyhyen dokumentin, joka esittelee ihmisiä tuotteen takana tai kuinka tuote voi mullistaa teollisuuden.

Tosin dokumenttielokuvien tekeminen ei ole niin helppoa. Se vaatii paljon suunnittelua ja tutkimusta. Tämän lisäksi joudut tekemään paljon haastatteluja. Mutta jos uskot kohdeyleisösi arvostavan tämäntyyppistä videosisältöä, sinun tulee ehdottomasti mennä siihen.

Helpottaaksesi taakkaasi voit työskennellä ihmisten kanssa, jotka voivat auttaa sinua löytämään materiaalia, jota voit käyttää, tai kuvata b-roll-materiaalia elokuvaa varten. Ammattimaisen editorin käyttö ei ainoastaan ​​nopeuttaa viimeistelyä, vaan myös saa lopputuotteen näyttämään kiillotetulta.

Se on loistava tapa esitellä tuote massoille. Ja jos käytät vakavaa sävyä, yhteisösi ottaa sinut varmasti vakavasti.

6. Ohjevideot

Ohjevideot ovat parasta sisältöä yrityksille, joilla on paljon esiteltäviä tuotteita. Jos asiakkaasi tarvitsevat lisätietoja tuotteidesi määrittämisestä tai käytöstä, sinun on julkaistava ohjevideoita sivustossasi ja sosiaalisen median profiileissa.

Aloitat kirjoittamalla käsikirjoituksen. Ilman sitä saatat vahingossa jättää videon tärkeimmät vaiheet pois tai sanoa jotain, mitä sinun ei pitäisi. Selkeys on tärkeää opetusvideoiden suhteen. Tarkista siis käsikirjoituksesi pari kertaa ennen tallentamista. Ainakin sinulla pitäisi olla ääriviivat.

Valmistele visuaalisia apuvälineitä, joiden avulla voit kertoa mielipiteesi. Ja lisää kevyttä musiikkia taustalle auttaaksesi säilyttämään katsojien huomion. Pidä videosi lyhyinä. Voit jakaa sisältösi useisiin videoihin, varsinkin jos siellä on liikaa tietoa jaettavaksi sosiaalisen median käyttäjien kanssa.

Jos ihmisillä on lisäkysymyksiä, joita videosi ei pystynyt käsittelemään, he jättävät kysymyksiä kommenttiosioon. Muut ehdottavat tulevia aiheita. Jotkut auttavat muita käyttäjiä vastaamalla kysymyksiin puolestasi. Kaikki nämä toimet parantavat sitoutumisastettasi.

Yrityksille, muista antaa asiakaspalvelutiimille tiedot etukäteen, jotta he voivat vastata ihmisten kysymyksiin, joilla on aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

🔥 Empfohlen:  Varastonhallintaohjelmisto pienyrityksille (tai suurille)

7. Virtuaalitapahtumat

Kyllä, voit lähettää tallenteita virtuaalisista tapahtumista, kuten webinaareista tai podcastit. Tai voit tallentaa hauskoja verkkotapahtumia seuraajillesi, kuten peli- ja triviailtoja. Sitten voit ottaa ne tallenteet ja lähettää ne valitsemallesi sosiaalisen median alustalle.

Nämä eivät ainoastaan ​​anna seuraajillesi jotain odotettavaa, vaan ne ovat myös erittäin mukaansatempaavia. Voit lisätä kommentteja katsojien katsellessa tallennetta. Ole vuorovaikutuksessa faniesi kanssa, kun he kuuntelevat esitystäsi.

Se on vielä hauskempaa, kun pelaat pelejä. Voit lukea yleisön reaktiot heidän katsoessaan, mitä ruudulla tapahtuu. Se on loistava tapa keskustella seuraajiesi kanssa.

Mutta saadaksesi paljon katsojia, sinun on mainostettava sitä etukäteen. Kerro ihmisille, että aiot käynnistää virtuaalitapahtuman. Haluat ihmisten katsovan itse tapahtumaa ja tallenteen sen jälkeen.

Tapahtumien järjestämisessä ja julkaisemisessa sosiaalisessa mediassa on muitakin etuja. Saat enemmän tavoittavuutta, koska kuka tahansa, jolla on Internet-yhteys, voi liittyä hauskoihin ja informatiivisiin tapahtumiisi. Virtuaalitapahtumat ovat loppujen lopuksi helpommin saavutettavissa kuin henkilökohtaiset tapahtumat.

Kaiken kaikkiaan virtuaalitapahtumat voivat olla arvokas ja tehokas tapa olla yhteydessä yleisöösi ja tarjota arvoa sosiaalisessa mediassa. Älä unohda seurata tuloksia.

8. Videosarja

On hienoa, että sinulla on oma videosarjasi sosiaaliseen mediaan. Moniosaisen sarjan tuottaminen ja julkaiseminen voi olla vähemmän työtä kuin useiden erillisten videoiden luominen. Ja kun videot ovat valmiustilassa, voit julkaista ne milloin tahansa, kun sosiaalisen median viestit loppuvat.

Jos teet videosarjan, voit myös olla johdonmukainen latausten suhteen. Jos sinulla on esimerkiksi 4-osainen sarja ja julkaiset yhden videon viikossa, saat videosisältöä koko kuukaudeksi.

Facebook-video voisi olla hyvä paikka tähän. Mitä videosarjaideoita nyt on?

Jotkut yritykset haastattelevat useita alansa avainhenkilöitä. Niissä on yksi hahmo jaksoa kohden ja koko asiaa kutsutaan sarjaksi. On myös opetusohjelmia, jotka ovat osa sarjaa. Voit myös tehdä moniosaisen asiakasmenestystarinasarjan. Myös sarja selittäviä videoita voi toimia.

On jopa mahdollista tehdä sarja ilmoitusvideoita tuotelanseerauksen tai tapahtuman herättämiseksi.

Viime kädessä sinä päätät, mikä sarja sopisi parhaiten sosiaalisen median kanavillesi. Loppujen lopuksi sinä tunnet yleisösi parhaiten. Tiedät, mitä sisältöä he haluavat sinulta.

9. Yhteistyövideot

Yhteistyövideot ovat aina suosittuja sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi vaikuttajien kanssa työskentely synnyttää sitoutumista ja näkemyksiä. Sen pitäisi olla osa jokaista sosiaalisen median sisältöstrategiaa.

Voit tehdä yhteistyötä toisen yrityksen tai yksityishenkilön kanssa. Tärkeintä on, että sinä ja yhteistyökumppanisi jaatte saman kohdeyleisön.

Ja yhteistyöominaisuuden ansiosta Instagram on loistava alusta tämän tyyppisille videoille.

Tässä on loistava esimerkki tästä Instagram-ominaisuudesta yhteistyöstä kitaristi Ben Keightly ja Squealing Pig Guitars:

Aloittaaksesi sinun on tehtävä tutkimus. Löydä kumppani, joka sopii brändiisi ja yleisöösi. Haluat myös kumppanin, joka tuo jotain pöytään. Yleensä on hyvä idea työskennellä sellaisen henkilön kanssa, jolla on valtava yleisö. Mutta voit myös tehdä yhteistyötä jonkun luokan asiantuntijan kanssa.

Sinulla pitäisi myös olla suunnitelma. Ennen kuin lähestyt jotakuta, sinun tulee tietää kumppanisi rooli videossa. Tuleeko tästä haastattelu? Työskenteletkö yhdessä projektin parissa? Heidän on tiedettävä tämä muiden yksityiskohtien lisäksi, kuten milloin ja missä se tapahtuu.

Yhteistyövideot hyödyttävät sekä sinua että kumppaniasi. Voitte sitouttaa toistenne yleisöä. Te molemmat saatte näkyvyyttä ihmisiltä, ​​jotka eivät ehkä ole kuulleet sinusta aiemmin. Ja jos yhteistyö osoittautuu valtavaksi menestykseksi, sinulla on joku, jonka kanssa voit tehdä yhteistyötä tulevissa projekteissa.

10. Asiakkaiden suositteluvideot

Asiakkaiden suositteluvideot eivät ole vain hyviä sitouttamiseen, vaan ne ovat myös uskomattomia tuotteiden ja palveluiden arvon esittelyssä. Ne tarjoavat myös hyvän sosiaalisen todisteen. Ne antavat brändeille uskottavuutta.

🔥 Empfohlen:  Syyskuun parhaat sosiaalisen median lomat

Mutta miten saat asiakaspalautteita?

Ihmiset, jotka pitävät tuotteestasi, tekevät suositteluvideoita orgaanisesti. Voit myös valmistaa niitä itse. Esimerkiksi ne, joilla on vähittäiskauppa, voivat pyytää tyytyväisiä asiakkaita jättämään videoviestin, joka näkyy sosiaalisessa mediassa.

Asiakkaiden suosittelut voivat antaa sinulle ja seuraajillesi tauon tavallisista videosisältöpostauksistasi. Ja se saattaa antaa heille käsityksen siitä, kuinka tuotteesi voivat parantaa heidän elämäänsä.

Lisäksi voit ottaa yhteyttä vaikuttajiin ja tehdä yhteistyötä heidän kanssaan luodaksesi arvosteluvideoita tuotteistasi tai palveluistasi.

11. Kiertuevideot

Tämä on tarkempi muunnelma “kulissien takana” -ideasta – Yritä antaa seuraajillesi videokierros työtilastasi. Tämä voi toimia erityisen hyvin, jos sinulla on vähittäiskauppa tai suuri luova tila, jossa työskentelet.

Verkkokauppayritykset voivat tehdä videokierroksen varastostasi tai jopa tehtaastasi, jossa tuotteesi valmistetaan.

Voit tehdä live-videoita kiertueen aikana tai tallentaa ja muokata niitä julkaistavaksi. Suoratoisto saattaa olla parempi vaihtoehto näiden kahden välillä, koska voit olla yhteydessä seuraajiisi reaaliajassa.

Videokierroksissa on hienoa, että lopullisen videon ei tarvitse olla niin hiottu kuin esittelyvideon. Voit tallentaa sen älypuhelimella ja muokata sitä vain vähän aikaa. Sen tallentaminen tällä tavalla saattaa olla jopa parempi brändillesi, koska se saa sinut näyttämään aidommalta.

Ennen julkaisemista sinun tulee mainostaa videota etukäteen, jotta seuraajasi tietävät, milloin se putoaa. Voit jopa julkaista teaser-videoita.

Mutta entä jos sinulla ei ole tilaa, jossa haluaisit tehdä videokierroksen? Tee videokierros jonkun muun tilassa.

Esimerkiksi Premier Guitar teki hienoa työtä tämä kiertue PRS-kitaratehtaalla Stevensvillessä, Yhdysvalloissa:

12. Vlogit

Saatat olla perehtynyt paremmin YouTuben kaltaisten sivustojen vlogeihin. Mutta voit saada hienoja tuloksia julkaisemalla niitä muilla sosiaalisilla kanavillasi. Toisin kuin BTS-videot, näiden on tarkoitus olla henkilökohtaisempia. Kyse on enemmän sinusta kuin yrityksestä.

Se on hieman haastavampi verrattuna muihin tämän luettelon ehdotuksiin. Sinun on oltava avoimempi yleisösi kanssa. Ja sinun on keksittävä aiheita, jotka viihdyttävät katsojia. Haasteena on myös julkaista usein ja säännöllisesti, koska se on vloggaajien normi.

Jos haluat erottua joukosta, tarvitset myös ammattilaisen editoimaan videosi. Tällä alalla on paljon enemmän kilpailua. Ja ihmiset ovat tottuneet odottamaan vloggaajilta korkealaatuisia videoita.

Mutta jos onnistut saamaan sen irti, odota näkeväsi enemmän katselukertoja videoillesi ja saavasi uusia seuraajia, kun vlogistasi tulee puhetta. Ja kuka tietää? Saatat jopa pitää sen hauskana. Se on hyvä tapa jakaa ajatuksiasi asioista, joita pidät mielenkiintoisina. Ja sen avulla voit olla yhteydessä ihmisiin syvemmällä tasolla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Lopulliset ajatukset

Kiehtovan videosisällön luominen on tärkeä osa mitä tahansa sosiaalisen median strategiaa.

Voit luoda monia muun tyyppisiä videoita, mutta yllä oleva luettelo antaa sinulle vankan lähtökohdan.

Ota siis muutamia tämän tyyppisiä videoita ja käytä niitä luodaksesi erityisiä ideoita, jotka toimivat omissa sosiaalisen median profiileissasi.

Muista vain pitää liiketoimintatavoitteesi mielessä, kun kehität näitä ideoita.

Tarvitsetko lisää apua sosiaalisen median kanssa? Lue nämä aiheeseen liittyvät artikkelit:

Table of Contents