Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 tapaa kasvattaa tulojasi freelance-kirjoittajana

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 tapaa kasvattaa tulojasi freelance-kirjoittajana

Olen ollut freelance-kirjoittaja vuodesta 2011 – mutta pidän ensimmäistä viisi vuottani liiketoiminnassa harjoituskierroksena, koska olin niin epäonnistunut.

Vietin ne vuodet tekemällä alhaisia ​​viisinumeroisia vuosittain. Kun sain kokopäiväisen kirjoitustyön, pelkäsin palata freelancerina elantoni takia. Luulin olevani vain huono siinä. Sitten minut irtisanottiin.

Joulukuussa 2019 jäin yhtäkkiä työttömäksi ja minulla oli vain noin yksi freelance-tehtävä joka toinen kuukausi.

Mutta tällä kertaa aloitin freelance-pelini – ja en tienannut melkein mitään ja saavutin kokoaikaisen palkkani alle 90 päivässä.

12 tapaa ansaita enemmän rahaa freelance-kirjailijana

Jos sinulla on freelance-kirjailijan perusteet alas ja olet valmis ansaitsemaan enemmän rahaa, kokeile näitä ohjeita, jotka lisäävät arvoasi ja saavat asiakkaat koputtamaan ovellesi.

1. Opi kirjoittamaan verkkoon.

Sisältömarkkinointi ja verkkojulkaiseminen ohjaavat eräitä suurimmista kirjoittajien kysynnistä. Yritykset tarvitsevat kirjoittajia blogikirjoituksiin, sosiaaliseen mediaan, sähköpostimarkkinointiin, e-kirjoihin ja aloitussivuille.

Jos taustasi on painetussa journalismissa tai luovassa kirjoittamisessa, perehdy siihen, miten kirjoitat verkkoalustoille, mukaan lukien hakukoneoptimointi (SEO) ja sosiaalinen media, jotta voit lisätä keikkojen määrää huomattavasti.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka luoda rajattomasti blogiaiheita, joita ihmiset todella haluavat lukea

2. Kehitä markkinarako.

Pidän suuren osan menestyksestäni asiakkaiden nopeassa keräämisessä keskittymiseni henkilökohtaiseen rahoitukseen kirjoittamiseen, joka on haluttu markkinarako. Olin työskennellyt kokopäiväisesti viisi vuotta avaruudessa hioen asiantuntemustani monimutkaisissa aiheissa.

Aluksi en halunnut mennä alas, koska pidän kirjoittamisesta niin monista asioista. Mutta leimata itseni “henkilökohtaiseksi talouskirjailijaksi” ja nojaamalla suurimpaan tietopohjaani auttaa minua houkuttelemaan asiakkaita, jotka etsivät tätä asiantuntemusta. Se auttaa myös verkostoani ajattelemaan minua viittauksissa.

Talous, terveys ja laki ovat kaikki tuottoisia markkinarakoja, joilla näyttää aina olevan avoimia kirjoitusmahdollisuuksia. Jokainen niistä käsittelee monimutkaisia ​​aiheita, joilla on suuri vaikutus lukijoiden elämään, joten kirjoittajien ja toimittajien asiantuntemus on ratkaisevan tärkeää.

Minulla ei ole sertifikaattia, kuten Certified Financial Planner™ tai CPA, mutta ne lisäisivät auktoriteettia ja lisäisivät arvoasi niche-kirjoittajana. Oikeudelliset blogit haluavat usein nähdä lakitutkinnon tai koulutuksen lakiasioista kirjoittamisen lisäksi.

3. Ole suositeltava.

Kokopäivätyön ja freelance-sivukeikkojen kautta vuosien varrella kehitin vahvat suhteet toimittajiin ja kirjoittajiin.

Verkostoituminen ei ole koskaan ollut vahvuuteni. Kehitin ihmissuhteita työni vahvuuden sijaan – käänsin puhtaan kopion, noudatin määräaikoja ja ehdotin hyviä ideoita. Kun ystäväni ja kollegani tiesivät, että olen käytettävissä töihin, he ohjasivat minut mielellään asiakkaiden luo ja ohittivat mahdollisuuksiani.

Riippumatta siitä, kuinka paljon saat palkkaa työstäsi nyt, aseta kaikki ponnistelusi sen taakse. Esiintyminen ja tappavan työn tekeminen saa sinut näkemään viittausten saapumisen – joten voit lopulta olla nirso ja olla varma neuvotellen korkeammista hinnoista.

🔥 Empfohlen:  Toimitusjohtajan näkemys 4 tapaa omaksua luova tekoäly

4. Ole joustava hintojen kanssa.

Freelance-hintojen asettaminen on monimutkaista tanssia. Asetin alkuperäisen tavoitteeni hieman mielivaltaisesti sen perusteella, mitä tiesin kollegoilta ja freelance-kirjoittajilta, joiden kanssa olin työskennellyt toimittajana. Se oli melko korkea, ja hylkäsin muutaman tarjouksen mahdollisilta asiakkailta, jotka eivät pystyneet vastaamaan siihen.

Mutta sitten sain tarjouksen sivustolta, jolle tiesin nauttivani kirjoittamisesta. Se tarjosi kaikille freelancereille tietyn hinnan – puolet sanatavoitteestani. Mutta siinä oli myös loputtomasti mahdollisuuksia tehtäviin, joten vietin vähemmän aikaa pitchingiin ja uuden työn etsimiseen.

Matala palkka ja lupaus runsaasta työstä voisi olla tuottoisampaa kuin korkea kertaluonteisten tai satunnaisten toimeksiantojen, joudut käyttämään palkatonta aikaa turvaamiseen. Rakenna tämä ero hintoihin, jotta et hylkää hyviä mahdollisuuksia, jotka eivät vastaa tiukkoja vaatimuksiasi.

5. Työskentele ansioiden, ei tuntien perusteella.

Voit suunnitella päiväsi freelancerina muutamalla tavalla:

 • Ajan kanssa: Sitoudu työskentelemään klo 9-17 (tai mihin tahansa tiettyyn tuntimäärään). Pysähdy lopetusaikaan, vaikka olisit kesken projekti, ja jatka seuraavana päivänä.
 • Tehtävien mukaan: Luo päivän tehtävälista ja työskentele, kunnes tarkistat kaiken.
 • Tulojen perusteella: Tavoittele keskimääräinen päivittäinen dollarimäärä ja työskentele, kunnes olet ansainnut sen.

Suunnittelen päiväni ansioiden perusteella, koska se auttaa minua ansaitsemaan eniten ja lisäämään tulojani jatkuvasti lisäämättä tuntejani tai työmäärääni.

Joka päivä dollarimäärän saavuttaminen auttaa minua priorisoimaan työn, ja se auttaa minua nopeasti näkemään, milloin minun on tasapainotettava työtaakkani pudottamalla asiakkaita liikaa ja ottamalla yhteyttä uusiin mahdollisuuksiin.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka maksimoida tuottavuus ja tulot freelancerina

6. Tee matematiikkaa.

Tämä oli yksi tärkeimmistä askeleista, joita tein kasvattaakseni tulojani 70 % kolmannella kuukaudellani freelancerina. Varhain tein paljon sisällönhallintatyötä, joka täytti jopa 20 tuntia viikossa, ja tein muutaman kirjoitustehtävän lopun täyttämiseksi.

Kunkin projektiin käytettyjen tuntien seuranta auttoi minua nopeasti ymmärtämään, että kirjoittamisen sijoitetun pääoman tuottoprosentti oli paljon parempi.

Pidä kirjaa ajasta, jonka käytät kuhunkin projektiin, jotta tiedät tehokkaan tuntipalkkasi. Näet, mitkä projektit ansaitsevat rahaa ja mitkä vievät aikaasi.

Tavoitetuntipalkan asettamiseksi hyvä nyrkkisääntö on kaksinkertaistaa kokopäivätyötuntipalkkasi. Jos tavoittelet 50 000 dollarin vuosipalkkaa, tuntipalkka kokopäivätyössä olisi noin 24 dollaria. Tavoite noin 48 dollaria tunnissa freelancerina.

Sinun on tähdättävä enemmän freelancerina, koska et saa palkkaa jokaisesta työtunnista. Käytät paljon ei-laskuttavia tunteja tehtäviin, kuten esittelykeskustelujen kirjoittamiseen, julkaisujen tutkimiseen, työpaikkailmoitusten etsimiseen, ehdotusten kirjoittamiseen, mahdollisten asiakkaiden tapaamiseen tai verkostoitumiseen.

Kun olet itsenäinen ammatinharjoittaja, sinun on myös maksettava enemmän veroja ja hankittava oma sairausvakuutus, jos sinulla ei ole puolisoa, joka voi tarjota vakuutuksen.

🔥 Empfohlen:  14 tapaa tattari-meditaatiotyynyllä parantaa zeniäsi

Aiheeseen liittyvä: Parhaat online-kirjoituskurssit uusille freelance-kirjoittajille

7. Pudota aikaa imevät asiakkaat.

Tajusin, että voisin ansaita enemmän kirjoittamisesta kuin sisällönhallinnasta, minä erotti asiakkaan joka oli vaatinut paljon aikaani alhaisella tuntipalkalla.

Kun täytin sen ajan muiden asiakkaiden kanssa, tuntipalkkani hyppäsi noin 40%. Se tarkoitti, että voisin ansaita enemmän rahaa ja tehdä vähemmän työtunteja. Olin epäröinyt menettää tuon asiakkaan, joka lupasi niin paljon työtä kuin halusin, mutta tiesin, että voisin käyttää aikani paremmin.

Ole tietoinen tehottomasta työstä, joka vie paljon aikaa, jonka voit käyttää tuottavampaan työhön; äläkä pelkää pudottaa asiakkaita saadaksesi parempia mahdollisuuksia.

Huomaa asiakkaat, jotka tuhlaavat aikaasi ei-laskutettavaan työhön – ne, jotka vaativat monimutkaista laskutusta, lähettävät sinulle sähköpostia parittomina aikoina, hallitsevat jokaista toimeksiantoa, odottavat useita päivityksiä tai ovat yleensä epäjärjestyneet. Ota huomioon tämä ylimääräinen aika, kun selvität asiakkaan projekteista ansaitsemaasi tuntipalkkoja.

Aiheeseen liittyvä: 29 parasta kotityötä vuonna 2023

8. Älä luota pitkiin.

Suurin virheeni ensimmäisellä työjaksollani freelancerina oli ajatus, että pitching oli ainoa tapa saada työtä.

Kertaluonteisen pitch-puheen lähettäminen on loistava tapa saada tehtäväksi korkeatasoisessa aikakauslehdessä tai sanomalehdessä tai blogeissa uutena kirjoittajana. Mutta se on työläs tapa tienata elantonsa kirjoittamisesta.

Keskity etsimään asiakkaita, jotka tarjoavat jatkuvaa kirjoitustyötä ja haluavat pitkäaikaista suhdetta. Pienet yritykset toimivat usein tällä tavalla, samoin kuin erikoisalaa vaativat sivustot, kuten talous-, terveys- tai lakiblogit.

Tai muuta kertaluonteiset tehtävät jatkuviksi keikoiksi tekemällä hienoa työtä.

Jatka yhden onnistuneen tehtävän jälkeen toisella pitchillä. Kun toimittaja tietää, kuinka hyvä olet, kerro hänelle, että olet valmis hyväksymään tehtäviä. Useimmilla sivustoilla on toivelista artikkeleista, jotka he haluaisivat kirjoittaa, ja ne välittävät ne mielellään, kun olet osoittautunut luotettavaksi.

9. Etsi keikkoja oikeista paikoista.

Uutena freelancerina olet saattanut luottaa välittäjäsivustoihin, kuten Upwork ja Textbroker löytää paikkoja, joille maksetaan kirjoittamisesta. Mutta asiakkaat näillä sivustoilla etsivät usein halvinta vuokraa eivätkä ole niin huolissaan laadusta.

Nyt kun sinulla on enemmän kokemusta, sinulla on parempia vaihtoehtoja löytää freelance-töitä:

 • Selaa laadukkaampia työpaikkailmoituksia, kuten MediaBistro, JournalismJobs.com ja Mediagazer.
 • Isännöi portfolio ja “työskentely kanssani” -sivu omalla verkkosivustollasi ja linkitä siihen sosiaalisen median profiileistasi, jotta asiakkaat löytävät sinut.
 • Liity kirjailijoiden jäsenryhmiin, kuten Freelance Writers Den, Editorial Freelancers Association tai Society of Professional Journalists, jotka isännöivät tarkistettuja työpaikkailmoituksia ja antavat sinun ilmoittaa itsesi palkattavaksi.
 • Käytä verkostoasi ja varmista, että työstäsi pitävät kollegat tietävät, että olet käytettävissä, jotta he voivat lähettää potentiaalisia asiakkaita haluamaasi suuntaan. Yritä palauttaa palvelus, kun voit.
 • Liity freelance-kirjoittajaryhmiin Facebookissa, kuten The Freelance Content Marketing Writer ja The Write Life, joissa toimittajat julkaisevat laadukkaita mahdollisuuksia.
🔥 Empfohlen:  10 parasta projektinhallintasertifikaattia vuodelle 2023

10. Ryhdy (hieman) tekniikkatietoiseksi.

Helppo työskennellä tekee sinusta arvokkaamman asiakkaille – ja pieni tekninen taito tekee sinusta vähemmän päänsärkyä kuin joku, jota asiakkaiden on käsiteltävä jokaisen uuden ohjelmiston kanssa.

Opi käyttämään perustekniikkaa, jota kohtaat freelancerina, mukaan lukien:

 • Videoneuvottelu: Google Hangouts ja Zoom.
 • Projektinhallinta: Trello ja Asana.
 • Tekstinkäsittely ja yhteistyö: Microsoft Word ja Google Docs.
 • Sisällönhallinta: WordPress (ja Wix joillekin pienyrityksille).

11. Tilaa uutiskirjeiden kirjoittaminen.

Uutiskirjeet kirjoittajille ovat yksinkertainen tapa pysyä ajan tasalla kirjoituskeikoista ilman jatkuvaa työpaikkailmoitusten selaamista. Lisäksi niissä on yleensä paljon kirjoitusvinkkejä.

Suosikkiuutiskirjeeni ainutlaatuisilla kirjoituskeikoilla ovat:

12. Tavoita uusia asiakkaita.

Kun olet uusi kirjoittaja, voi olla helppoa luottaa työpaikkailmoituksiin tai Facebook-julkaisuihin löytääksesi uusia asiakkaita, mutta voit ansaita enemmän rahaa, jos löydät asiakkaita itse.

Käytä Crunchbasen kaltaisia ​​sivustoja löytääksesi alasi startup-yrityksiä. Lähetä heille sähköposteja, joissa kerrot, mitä tarjoat ja kuinka voit edistää heidän liiketoimintaansa kirjoittamallasi.

Aseta kalenterimuistutus, jota seurataan muutaman kuukauden sisällä nopealla kirjautumisella ja linkillä uusimpaan artikkeliisi.

Seuranta on avainasemassa, vaikka et koskaan kuulekaan tai saisi vain haalean vastauksen. Et koskaan tiedä, milloin yritys on valmis freelance-apuun. Se voi olla kuuden kuukauden tai vuoden kuluttua.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka saada palkkaa arvostelujen kirjoittamisesta

Nosta ansaintapotentiaaliasi

Enemmän rahan ansaitseminen freelance-kirjailijana on enemmän kuin osaamista neuvotella korkeammista hinnoista. Pieni organisointi, strategia ja hyvä työ antavat sinulle vakavan sysäyksen, vaikka et koskaan puhuisikaan rahasta.

Kasvata arvoasi keskittymällä markkinarakoon ja osoittamalla laatusi ja työmoraalisi kollegoille. Vältä edullisia työpaikkailmoituksia ja hae työpaikkoja toimialaryhmien, tarkistettujen listausten ja verkkosuositusten kautta.

Vaikka se voi olla tylsää, yritä seurata työtäsi. Ymmärtäminen, kuinka paljon aikasi on arvokasta, on ensimmäinen askel selvittääksesi, kuinka saada siitä enemmän irti.