Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 tärkeää kuvan SEO-vinkkiä, jotka sinun on tiedettävä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 tärkeää kuvan SEO-vinkkiä, jotka sinun on tiedettävä

Ajattele, milloin viimeksi latasit kuvan verkkosivustollesi. Olet todennäköisesti ladannut sen valokuvaussivustolta, ladannut sen sivustosi taustaohjelmaan ja lisännyt sen sitten sivulle.

Tämä on loistava esimerkki kuvien optimoinnista, eikö niin? Ei aivan.

Olet lisännyt sivustollesi jättimäisen keilapallon painon, joka hidastaa sivun nopeutta. Ja hakukoneet eivät voi lukea kuviasi ilman vaihtoehtoista tekstiä.

Muutetaan se.

Yli 20 % Jumpshotin vuoden 2018 tietojen mukaan kaikista yhdysvaltalaisista verkkohauista tehdään Google-kuvahaulla.

SEO-amatöörit ja ammattilaiset tietävät, että kuvien optimointi verkkosivustollesi on tunnetusti käytetyn ajan arvoista.

Dan Morgan WebSpectionista sai yhden valokuvastaan sijoitus #1 Google-kuvahaussa “Cardiffin parhaalle henkilölle” alle neljässä päivässä optimoimalla hänen kuvansa.

Ja Robbie Richards loi 150 732 käyntiä lisäämällä kuvan alt-tunnisteita, pakkaamalla kuvia ja muutamia muita SEO-temppuja.

Ilman asianmukaista kuvan optimointia hukkaat arvokasta SEO-omaisuutta.

Tuntuu kuin hakukoneet antaisivat Oreoja ja maitoa ilmaiseksi. Mutta otat vain Oreon. Todellisuudessa Oreo on paljon parempi upottaa maitoon.

Kuvan optimointi luo monia etuja, kuten paremman käyttökokemuksen, nopeammat sivujen latausajat ja lisää sijoitusmahdollisuuksia. Ja siitä on tulossa yhä tärkeämpi rooli.

Kuten Matt Southern huomautti, Gary Illyesin lausunto kuvahausta äskettäisessä Reddit-chatissa:

“Tiedämme yksinkertaisesti, että mediahakua jätetään aivan liian huomiotta sen kykyyn nähden julkaisijoille, joten haemme siihen enemmän insinöörejä ja lisää tavoittavuutta.”

Mutta mitkä tekijät ovat tärkeimpiä sen varmistamiseksi, että kuvasi ovat löydettävissä eivätkä hidasta sivustoasi?

Tässä on 12 tärkeää kuvan optimointivinkkiä, jotka sinun on tiedettävä.

1. Valitse oikea muoto

Kaikkien eri kuvamuotojen dekoodaus voi tuntua ensimmäiseltä Taco Bell -tilaukseltasi. Mutta ennen kuin voit aloittaa kuvien lisäämisen sivustollesi, haluat varmistaa, että olet valinnut parhaan tiedostotyypin.

Vaikka valittavana on monia kuvamuotoja, PNG ja JPEG ovat yleisimmät verkossa.

  • PNG: Tuottaa parempilaatuisia kuvia, mutta mukana tulee suurempi tiedostokoko.
  • JPEG: Saatat menettää kuvanlaadun, mutta voit säätää laatutasoa löytääksesi hyvän tasapainon.
  • WebP: Valitse häviötön tai häviöllinen pakkaus käyttämällä tätä, ainoaa sekä Chromen että Firefoxin tukemaa kuvamuotoa.

Minulle PNG on kuvien muotoilun laulamaton sankari. Mutta päivittäiseen käyttööni PNG on oikea tapa ja muuntaa ne WebP:ksi.

Ole vain varovainen, jos käytät .jpg-kuvia upotetussa SVG-muodossa Googlen järjestelmät eivät voi indeksoida näitä.

2. Pakkaa kuvat

Jep, helvetillä ei ole niin raivoa kuin paisunut verkkosivu sen jälkeen, kun on ladattu pakkaamaton kuva.

Hakukoneet katsovat Web-sivuasi samalla tavalla kuin voisit katsoa suurta Criscon alv:a: Et voi vakavasti harkita sen laittamista verkkosivustollesi, vai mitä?

HTTP-arkiston mukaan kuvat muodostavat keskimäärin 21 % verkkosivun kokonaispainosta.

Siksi suosittelen kuvien pakkaamista ennen niiden lataamista sivustollesi. Voit tehdä tämän Photoshopissa tai käyttää työkalua, kuten TinyPNG.

TingPNG:ssä on myös WordPress-laajennus, jota voit myös käyttää.

Kuitenkin mieluummin WP Smush WordPress-laajennukseni. Se pienentää kuvatiedoston kokoa heikentämättä laatua.

🔥 Empfohlen:  Shopify Collection -kuvan koko: Kuinka muuttaa kuvien kokoa ja optimoida niitä

Mitä tahansa laajennusta käytätkin, varmista, että löydät sellaisen, joka pakkaa kuvat ulkoisesti palvelimillaan. Se vähentää oman sivustosi kuormitusta.

Tai ota askel pidemmälle ja käytä CDN-kuvaa, joka tunnistaa laitteen ja optimoi kuvan ennen toimitusta. Cloudinary ja Imgix ovat kaksi vaihtoehtoa kokeilla.

Increasingly.com paransi verkkosivuston nopeutta 33 %/2 sekuntia pakkaamalla kuvia.

Tarkoitan, että nopeammassa sivunopeudessa on vain jotain seksikästä, kun pakkaat kuviasi.

Jos et ole varma, miten kuvasi vaikuttavat sivun nopeuteen, suosittelen Googlen käyttöä PageSpeed ​​Insights -työkalu.

3. Luo ainutlaatuisia kuvia

Haluat kuvien näkyvän sivustollasi. Jos täytät verkkosivustosi kuvilla, näytät epäalkuperäiseltä – kuten tuhannet muut sivustot, jotka eivät erotu joukosta.

Liian monet verkkosivustot ovat täynnä samoja yleisiä kuvakuvia.

Ajattele yrityksen verkkosivustoa, konsulttiyritystä tai yritystä, joka on ylpeä asiakaspalvelustaan. Kaikilla näillä verkkosivustoilla on käytännössä samannäköinen hymyilevän liikemiehen kuva.

Olen varma, että olet nähnyt yhden, joka näyttää tältä:

Vaikka varastokuvasi voivat olla täydellisesti optimoituja, sillä ei ole samaa vaikutusta tai mahdollisia SEO-etuja kuin alkuperäisellä, korkealaatuisella kuvalla.

Mitä alkuperäisempiä kuvia sinulla on, sitä parempi kokemus käyttäjälle on ja sitä paremmat todennäköisyytesi ovat osuvissa hauissa.

Muista, että suuret kuvat näkyvät todennäköisemmin Google Discoverissa.

Kuten Google suosittelee Advanced SEO -resurssissaan

”Isojen kuvien tulee olla vähintään 1200 px leveä ja otettu käyttöön max-image-preview:large -asetuksella tai käyttämällä AMP:tä.”

Älä käytä logoasi kuvana.

4. Varo tekijänoikeuksia

Riippumatta siitä, mitä kuvatiedostoja valitset, varmista, ettei tekijänoikeusristiriitoja ole.

Posti maksaa 3,5 miljoonaa dollaria kuvien tekijänoikeusjutussa. Ja Skechers nostettiin oikeuteen 2,5 miljoonaa dollaria.

Jos Getty, Shutterstock, DepositFiles tai jokin muu arkistovalokuvien tarjoaja omistaa käyttämäsi kuvan, mutta sinulla ei ole lisenssiä sen käyttöön, vaarana on kallis oikeusjuttu.

Alla Digital Millennium Copyright Act (DMCA), sinulle voidaan antaa ilmoitus, jos olet rikkonut tekijänoikeusongelmia. Jos sisällön omistaja näkee sisältönsä verkkosivustollasi, hän voi tehdä DMCA-poiston, jota sinun on noudatettava.

Google-kuvahaun avulla voit suodattaa tuloksia niiden perusteella, jotka ovat käytettävissä uudelleen, ja Mindy Weinstein jakaa 41 eri verkkosivustoa ilmaisten kuvien löytämiseksi.

5. Mukauta kuvatiedostojen nimiä

SEO:n kannalta kuvailevien, avainsanoja sisältävien tiedostonimien luominen on ehdottoman tärkeää.

Kuvatiedoston nimen muokkaamatta jättäminen on kuin saisi burriton, jossa ei ole mitään. Se on vain yksinkertaisesti perseestä.

Kuvatiedostojen nimet varoittaa Googlea ja muut hakukoneiden indeksointirobotit kuvan aiheesta.

Tyypillisesti tiedostojen nimet näyttävät “IMG_722019” tai jotain vastaavaa. Se on kuin tilaaminen valikosta eri kielellä. Se ei auta Googlea.

Muuta tiedoston oletusnimi auttaaksesi hakukoneita ymmärtämään kuvasi ja parantamaan hakukoneoptimoinnin arvoa.

Tämä vaatii hieman työtä mediakirjastosi laajuudesta riippuen, mutta oletuskuvan nimen muuttaminen on aina hyvä idea.

Oletetaan, että sinulla on kuva esimerkiksi suklaasta.

🔥 Empfohlen:  Magento 2 -tuoteluettelon määrittäminen

Voisin nimetä sen yksinkertaisesti “suklaa”, mutta jos myyt suklaata verkkosivustollasi, jokainen kuva voidaan nimetä “suklaa-1”, “suklaa-2” ja niin edelleen.

Nimesin tämän kuvan “tumma-suklaa-kahvi”, jotta käyttäjät ja hakukoneet ymmärtäisivät kuvan.

Aiheeseen liittyvä: Google On Image -tiedostonimet ja yllättävä SEO-virhe

6. Kirjoita SEO-ystävällinen vaihtoehtoinen teksti

Alt-tunnisteet ovat tekstivaihtoehto kuville, kun selain ei pysty renderöimään niitä oikein. Kuten otsikko, alt-attribuuttia käytetään kuvaamaan kuvatiedoston sisältöä.

Kun kuva ei lataudu, saat kuvaruudun, jonka vasemmassa yläkulmassa on alt-tunniste. Varmista, että ne sopivat kuvaan ja tekevät kuvasta merkityksellisen.

Huomion kiinnittäminen alt-tunnisteisiin on myös hyödyllistä sivun SEO-strategian kannalta. Haluat varmistaa, että kaikki muut optimointialueet ovat paikoillaan, mutta jos kuva ei jostain syystä lataudu, käyttäjät näkevät, mitä kuvan pitäisi olla.

Lisäksi sopivien alt-tunnisteiden lisääminen verkkosivustosi kuviin voi auttaa verkkosivustoasi saavuttamaan parempia sijoituksia hakukoneissa yhdistämällä avainsanoja kuviin. Jopa Google on huomauttanut asiasta vaihtoehtoisen tekstin arvo kuvissa.

Se tarjoaa Googlelle hyödyllistä tietoa kuvan aiheesta. Käytämme näitä tietoja määrittääksemme parhaan kuvan, joka palautetaan käyttäjän kyselyyn.

Vaihtoehtoinen teksti vaaditaan American Disabilities Actin mukaan henkilöiltä, ​​jotka eivät itse pysty katsomaan kuvia. Kuvaava vaihtoehtoinen teksti voi varoittaa käyttäjiä tarkalleen, mitä kuvassa on. Oletetaan esimerkiksi, että verkkosivustollasi on kuva suklaasta.

Vaihtoehtoteksti voisi lukea:

”suklaa”/

Kuitenkin parempi vaihtoehtoinen teksti, joka kuvaa kuvaa, olisi seuraava:

”tumman

Vaihtoehtoinen teksti on katseltavissa sivun välimuistissa olevassa tekstiversiossa, mikä auttaa siitä hyötymään sekä käyttäjille että hakukoneille. Lisää SEO-arvoa varten vaihtoehtoinen teksti voi toimia sisäisen linkin ankkuritekstinä, kun kuva linkittää sivuston toiselle sivulle.

7. Ajattele kuvatiedostorakennetta

Google päivitti kuvaohjeensa. Yksi heidän paljastamistaan ​​suurimmista päivityksistä oli, että he käyttävät tiedostopolkua ja tiedostonimeä kuvien luokitteluun.

Toistaa: Tiedoston polku ja tiedoston nimi ovat todellinen sijoitustekijä.

Jos esimerkiksi olet verkkokauppabrändi, jolla on useita tuotteita, sen sijaan, että sijoittaisit kaikki tuotekuvasi yleiseen /media/-kansioon, suosittelen ryhmittelemään alikansiosi luokkiin liittyvien aiheiden mukaan, kuten /shorts/ tai /denim/.

8. Optimoi sivusi otsikko ja kuvaus

Google paljasti myös, että se käyttää sivusi otsikkoa ja kuvausta osana kuvahakualgoritmiaan.

Googlen tukisivulla lukee:

Kaikki sivun hakukoneoptimoinnin perustekijät, kuten metatiedot, otsikkotunnisteet, sivun kopiot, strukturoidut tiedot jne., vaikuttavat siihen, miten Google luokittelee kuvat.

Se on kuin laittaisit kaikki täytteet burritoosi. Se maistuu paljon paremmalta guacin kanssa. Muista siis lisätä guac parantaaksesi kuvan sijoitusta.

9. Määritä mitat

Jos käytät AMP:ta tai PWA:ta, sinun on määritettävä kuvasi mitat lähdekoodissa.

Jos et kuitenkaan käytä kumpaakaan, on silti paras käytäntö määrittää leveys ja korkeus. Se tarjoaa paremman käyttökokemuksen.

Lisäksi se antaa selaimille mahdollisuuden muuttaa kuvan kokoa ennen CSS:n lataamista. Tämä estää sivua hyppäämästä sen latautuessa.

Kuvan mittaattribuutit ovat tärkeitä myös kumulatiivisen asettelumuutoksen (CLS) ongelmien estämiseksi, jotka voivat häiritä Core Web Vitals -optimointiasi.

🔥 Empfohlen:  Lopullinen lista: 10 parasta miesten hoitotuotemerkkiä, jotka asettavat standardin Intiassa

On tärkeää, että sisällytät leveys- ja korkeusattribuutit jokaiselle kuva- ja videoelementille.

Tämä kertoo selaimelle, kuinka paljon tilaa resurssille on varattava, ja estää sen ärsyttävän sisällön vaihtamisen, joka alentaa CLS-pisteitäsi. Lue lisää tässä.

10. Tee kuvistasi mobiiliystävällisiä

Voi, mobiili SEO. Pahimmillaan se voi tarjota sinulle korkean poistumisprosentin ja alhaiset tulokset. Parhaimmillaan se voi kuitenkin antaa sinulle paremman sijoituksen tehon ja paremman käyttäjien sitoutumisen.

Ongelmana on, kuinka optimoit kuvasi mobiiliensi-indeksiä varten?

Onneksi Google tarjoaa ohjeita kuvien parhaista käytännöistä.

Lyhyesti sanottuna haluat luoda responsiivisia kuvia. Tämä tarkoittaa, että kuva skaalautuu sivuston koon mukaan riippumatta siitä, käyttääkö käyttäjä tietokonetta vai mobiililaitetta. Se mukautuu laitteen koon mukaan.

Mozilla tarjoaa kattavan oppaan srcset- ja sizes-attribuuttien käyttämisestä, jotta selain tarjoaa lisää lähdekuvia, jotka mahdollistavat identtisen kuvasisällön näyttämisen laitteen kokoa varten.

On tärkeää muotoilla tämä siten, että jokaisella rivillä on eri osa attribuutin arvoa, kuten tämä esimerkki osoittaa heidän resurssissaan:

elva-fairy-800w.jpg 800w”

sizes=”(max-leveys: 600px) 480px,

800px”

src=”elva-fairy-800w.jpg”

alt=”Elva pukeutunut keijuksi”>

Lue lisää srcsetin käyttämisestä responsiivisissa kuvissa tässä.

11. Lisää kuvia sivustokarttaasi

Lisäätpä kuviasi sivustokarttaasi tai luot uuden sivustokartan kuville, haluat kuvat jonnekin sivustokarttoihin.

Kuvien lisääminen sivustokarttaan lisää huomattavasti mahdollisuuksia, että hakukoneet indeksoivat kuvat. Näin ollen sivuston liikenne lisääntyy.

Jos käytät WordPressiä, Hiiva ja RankMath tarjoavat sivustokarttaratkaisun laajennuksessaan.

12. Lisää strukturoituja tietoja

Strukturoitu data merkitsee sisältötyyppejäsi ohjatakseen Googlea ja hakukoneita tuottamaan parempia visuaalisia tuloksia. Pohjimmiltaan Google voi näyttää kuvasi monipuolisena tuloksena, jos lisäät jäsenneltyä dataa.

Jos esimerkiksi käytät mallimerkintöjä tuotesivulla ja merkitset kuvan tuotteeksi, Google voi yhdistää tämän kuvan hintalappuun. Hakukoneet ohittavat algoritmin ja käyttävät strukturoiduissa tiedoissa olevia tietoja oikean kuvan tuottamiseksi.

Kuvan optimoinnin avaimet

Joten ennen kuin aloitat kuvan lataamisen sivustollesi, muista noudattaa kuvan optimointirituaaleja ylhäältä.

Tärkeintä on varmistaa, että kuva ja vaihtoehtoinen teksti liittyvät sivuun. Muut tärkeät takeet:

  • Valitse oikea tiedostomuoto. PNG:t ovat suosikkini kuvakaappauksissa.
  • Pienennä tiedostokokoa nopeuttaaksesi sivun latausnopeutta.
  • Varmista, että sivullasi olevat SEO-elementit (metatiedot, strukturoidut tiedot jne.) yhdistyvät kuvasi kanssa.
  • Indeksoitavuutta varten luo kuvasivustokartta tai varmista, että kuvasi näkyvät sivustokartassasi.

Kuvien optimointi ei ole vitsi. Äänihakutekniikan edistymisen myötä median merkitys kasvaa, ja koko sivustosi hyötyy yllä olevista vaiheista.

Hyvää optimointia!


Table of Contents