Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 todistettua sosiaalisen median brändäysstrategiaa yleisösi kasvattamiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 todistettua sosiaalisen median brändäysstrategiaa yleisösi kasvattamiseksi

Brändäys on avain sosiaalisen median menestykseen, mutta sen saaminen oikein ei ole aina helppoa.

Jotta voit luoda hyvän brändäyksen kaikkialla sosiaalisessa mediassa, sinulla on oltava luodinkestävät strategiat.

Tässä artikkelissa tarkastellaan todistettuja sosiaalisen median brändäysstrategioita, jotka auttavat sinua kasvattamaan yleisöäsi ja luomaan johdonmukaisen äänen Instagramissa, Facebookissa ja muualla.

Aloitetaan yleisillä brändäysstrategioilla, joita jokaisen brändin tulisi noudattaa sosiaalisessa mediassa.

Sitten käsittelemme joitain vähemmän ilmeisiä strategioita.

Yleiset brändäysstrategiat

1. Optimoi kuvasi

Oikea biotieto on avain hyvän brändi-identiteetin luomiseen sosiaalisessa mediassa.

Voit ajatella elämäkertaasi ensimmäiseksi esittelyksesi seuraajillesi, joten on tärkeää, että se välittää täsmälleen mitä brändisi tarjoaa sekä pääbrändisi viestisi.

Tämä on tilaisuutesi kertoa ihmisille tarkalleen, mistä brändissäsi on kyse, joten muista käyttää rajoitettua määrää hahmoja viisaasti.

Kun luot elämäkertaasi, valitse tärkeimmät tiedot, jotka haluat uusien ja nykyisten seuraajien näkevän aina, kun he vierailevat sivullasi. Harkitse myös emojien käyttöä kiinnittääksesi huomion tietoon, mutta varmista, että valitset emojit, jotka sopivat brändikuvaasi.

Tässä esimerkki Sellfyn Instagram-tililtä:

Sosiaalisesta verkostosta riippuen voit myös tehdä muutoksia teemaan ja taustakuviin, jotta ne vastaisivat paremmin brändikuvaasi, kuten tämä Metan esimerkki:

Ja älä unohda, että lisää aina linkki bioasi, jotta seuraajat voivat halutessaan jatkaa brändisi tutkimista!

2. Valitse tuotenimi ja luo logo

Kun rakennat brändiä sosiaalisessa mediassa, on todella tärkeää valita nimi ja pysyä siinä.

Seuraajien on osattava etsiä brändiäsi ja viitata siihen, jotta brändisi näkee todellista kasvua. Vältä siksi yrityksesi nimen vaihtamista tai useiden tilien luomista eri nimillä.

Kun olet päättänyt nimesi, voit luoda logon. Logostasi tulee synonyymi brändillesi, joten varmista, että valitset värit ja grafiikat, jotka ovat sopusoinnussa tuotekuvasi ja viestien kanssa, jota yrität välittää.

Logon luominen on todella helppoa. Voit maksaa ammattigraafiselle suunnittelijalle tai voit suunnitella sellaisen itse esim Canva. Kun suunnittelet logoasi, yritä ajatella väripsykologiaa. Eri värit yhdistävät erilaisia ​​tunteita ja ideoita, joten on hyvä idea valita väri, joka on brändiviestisi mukainen.

Esimerkiksi kultaväri yhdistetään ylellisyyteen, minkä vuoksi monet luksusbrändit, kuten Versace, käyttävät tätä väriä logossaan. Meillä on täydellinen väripsykologian opas, joka kannattaa tutustua logoasi suunniteltaessa.

Lisäksi yhdistä sosiaalisen median brändäys verkkosivustosi brändi-identiteettiin. Käytä samaa tuotenimeä, värejä ja logoja jne. Tämä luo tutun tunteen erilaisissa sosiaalisen median verkostoissa ja muissa alustoissa, joilla olet esillä.

3. Kehitä brändiäsi

Sävy, jota käytät kirjoituksissasi sosiaalisessa mediassa, tunnetaan nimellä “ääni”, ja on erittäin tärkeää pitää tämä ääni johdonmukaisena ja sopivana brändillesi.

Valitsemasi sävyn tai äänen tulee heijastaa brändiäsi ja sen arvoja ja sopia kohdeyleisölle.

Jos kohdeyleisösi ovat esimerkiksi nuoret, saattaa olla tarkoituksenmukaista käyttää slängitermejä ja sisällyttää kirjoitukseesi internetmeemejä ja vitsejä. Jos brändisi on kuitenkin lakitoimisto, haluat todennäköisesti pitää sävysi informatiivisena ja ammattimaisena.

Tässä on esimerkkejä erilaisista sosiaalisen median viesteissä käytetyistä äänistä:

Minkä äänen valitset sosiaalisen median viesteillesi, on tärkeää pitää se johdonmukaisena kaikissa viesteissä ja jokaisessa sosiaalisen median kanavassa. Tämä auttaa kehittämään brändäystäsi ja rakentamaan vahvan yhteyden yleisöösi.

🔥 Empfohlen:  Mitä teini-ikäiset ajattelevat suosituista sosiaalisen median alustoista

Sitoutumisstrategiat

4. Hyödynnä käyttäjien luomaa sisältöä

Yleisöäsi koskettaminen on loistava tapa parantaa bränditunnetta ja kasvaa sosiaalisessa mediassa.

Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista tehdä tämä on UGC:n käyttö. UGC tarkoittaa käyttäjien luomaa sisältöä, ja se viittaa seuraajien ja muiden sosiaalisen median käyttäjien luomaan sisältöön.

Sosiaalisen median käyttäjät voivat esimerkiksi ostaa jotain brändiltäsi ja julkaista siitä Instagramissa ja merkitä brändisi. Voit sitten jakaa tämän viestin uudelleen omille yhteisöillesi luodaksesi sitoutumismahdollisuuksia seuraajiesi kanssa ja tehostaaksesi omaa sisältösi tuottoa tälle päivälle.

Jos haluat hyödyntää UGC:tä laajasti, voit myös suorittaa kampanjoita kannustaaksesi seuraajiasi luomaan sisältöä. Esimerkiksi Coca-Cola käynnisti äskettäin sosiaalisen median markkinointikampanjan, joka kannustaa asiakkaita käyttämään hashtagia #shareacoke, jos he löytävät nimensä kaupassa olevasta koksipullosta.

Tämä loi paljon sitoutumista brändin ja sen seuraajien välille ja sai ihmiset puhumaan brändistä eri sosiaalisen median kanavissa.

5. Luo verkkoyhteisöjä ja liity niihin

Jos haluat rakentaa brändin, jolla on henkilökohtainen yhteys seuraajiin, on hyvä idea osallistua kohdeyleisön yhteisöihin tai luoda oma.

Jos esimerkiksi rakennat pelaamiseen liittyvää brändiä, kannattaa liittyä Twitch- tai Discord-yhteisöihin, joissa kohdeyleisösi viettää aikaa ja jutella.

Voit myös harkita omien yhteisöryhmien luomista verkossa, joista voi muodostua keskus, jossa vanhat ja uudet seuraajat voivat tavata toisiaan ja saada lisätietoja tuotteistasi ja tulevista tapahtumistasi.

Tämä sosiaalisen median brändäysstrategia on erityisen tehokas pienille brändeille, joiden on vaikea luoda laajaa sosiaalisen median läsnäoloa ja erottua joukosta.

6. Vastaa kommentteihin ja DM:ihin johdonmukaisesti

Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa brändillesi hyvä maine sosiaalisessa mediassa on olla yhteydessä seuraajiisi kommenteissa ja DM:issäsi.

Saattaa tuntua vaikealta tehtävältä vastata kaikkiin kommentteihin ja viesteihin, mutta sillä on todella myönteinen vaikutus sitoutumisasteisiin ja bränditunnelmaan.

Jos sinulla on vaikeuksia pysyä kommenteissa ja DM:issä, on hyvä idea sijoittaa työkaluun, jolla on yhtenäinen sosiaalinen postilaatikko, kuten Pallyy.

Tämä näyttää kaikki sosiaalisen median viestisi ja kommenttisi yhdessä paikassa, jotta sinun ja tiimisi on helpompi seurata seuraajiasi ja vastata heille.

Ja muista, kun vastaat seuraajillesi, varmista, että ylläpidät johdonmukaista ääntä ja olet kohtelias ja ystävällinen!

Vaikuttajamarkkinointistrategiat

7. Ota yhteyttä ja tee yhteistyötä vaikuttajien kanssa

Vaikuttajat ovat sosiaalisen median perusta, ja brändeille on erittäin tärkeää olla yhteydessä ja tehdä yhteistyötä oman alueensa vaikuttajien kanssa.

Voit tehdä tämän monella eri tavalla, alkaen maksamisesta vaikuttajille brändisi mainostamisesta ja yhteistyöstä sosiaalisen median sisällössä tuotteiden lahjoittamiseen vaikuttajille saadakseen maininta heiltä.

Mitä tulee vaikuttajamarkkinointiin, sinun on ensin selvitettävä, mitkä vaikuttajat ovat suosituimpia kohdeyleisösi keskuudessa. Sitten voit ottaa yhteyttä vaikuttajiin ja alkaa rakentaa suhdetta.

Sinun ei tarvitse edes ehdottaa yhteistyötä heti. Aloita ottamalla yhteyttä vaikuttajiin olemalla vuorovaikutuksessa heidän sisältönsä kanssa ja kommentoimalla heidän julkaisujaan.

Tämä auttaa tekemään brändistäsi näkyvämmän valitsemassasi tilassa ja auttaa sinua myös rakentamaan orgaanisesti suhdetta yhteisön tärkeimpiin vaikuttajiin.

8. Kokeile vaikuttajien valtauksia ja live-streameja

Toinen hauska ja mukaansatempaava tapa hyödyntää vaikuttajia sosiaalisen median brändäysstrategioissasi on yritysostot ja live-streamit.

Monet brändit antavat suosituille vaikuttajille mahdollisuuden “valtaa” heidän sosiaalisen median tilinsä päiväksi houkutellakseen uusia seuraajia kohdeyleisöstään. Vaikuttajat voivat lähettää tarinoita ja syötepostauksia, seuraajien kysymyksiä ja paljon muuta.

🔥 Empfohlen:  Kaikki julkistettiin Samsungin Awesome Galaxy A -tapahtumassa

Nämä yritysostot ovat erittäin suosittuja sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa, ja ne ovat loistava tapa saada nopeasti lisää seuraajia ja sitoutumista. Tässä on esimerkki sosiaalisen median haltuunotosta goopilta:

Toinen suosittu tapa on suoratoisto yhteistyössä. Brändiedustajasi ja vaikuttajasi voivat molemmat liittyä live-striimiin yhdessä ja heillä on ainutlaatuinen tilaisuus olla yhteydessä seuraajiisi ja muihin kohdeyleisösi jäseniin ja keskustella heidän kanssaan.

Tämä on loistava tapa luoda hypeä brändisi ympärille, ja se on hyvä valinta, jos olet lanseeraamassa uutta tuotetta, josta kohdeyleisösi saattaa haluta kysyä kysymyksiä.

Suunnittelu- ja aikataulustrategiat

9. Harkitse paras aika lähettää kohdeyleisöllesi

Toinen hieno temppu brändin rakentamiseen ja yleisön kasvattamiseen on postaaminen jatkuvasti optimaaliseen aikaan. Sinun kannattaa valita aika, jolloin seuraajasi ovat aktiivisimpia lisätäksesi viestiesi näkyvyyttä ja sitoutumista.

Vaikka on olemassa joitain yleisiä sääntöjä, jotka koskevat parasta aikaa julkaista sosiaalisessa mediassa, se riippuu todella yrityksestäsi ja yleisöstäsi. Ainoa tapa todella määrittää paras aika postaamiseen on yritys-erehdys ja tarkka seuranta.

Aloita julkaisemalla samanlaisia ​​viestejä eri aikoina päivän aikana jokaisella sosiaalisen median alustallasi.

Seuraa ja seuraa kunkin postauksen tehokkuutta noin kuukauden aikana nähdäksesi, mitkä niistä ovat saaneet eniten katselukertoja, tykkäyksiä ja kommentteja.

Jos sinulla on pari kertaa, joka vaikutti suositummalta kuin muut, kokeile niitä seuraavan kuukauden aikana nähdäksesi, kumpi toimi parhaiten.

Jonkin ajan kuluttua sinulla on hyvä käsitys siitä, milloin seuraajasi ovat aktiivisimpia ja milloin he todennäköisimmin näkevät viestisi ja ovat tekemisissä niiden kanssa. Aika voi vaihdella myös alustakohtaisesti, joten jokaiselle kannattaa tehdä samanlaiset testit.

Voit käyttää tätä varten valitsemasi sosiaalisen median alustasi natiivisti tarjoamia analytiikkatoimintoja. Esimerkiksi Instagramissa, Twitterissä ja TikTokissa kaikilla on kunnollinen sisäänrakennettu analytiikka. Vaihtoehtoisesti saatat tarvita sosiaalisen median analytiikkatyökalun, kuten Iconosquaren tai Agorapulsen, apua.

10. Käytä ajoitustyökalua pitääksesi sosiaalisen median julkaisusi järjestyksessä ja johdonmukaisina

Johdonmukaisuus on avainasemassa brändin kasvattamisessa sosiaalisessa mediassa, joten tulevia postauksia varten on hyvä luoda suunnitelmallinen aikataulu.

Kun ajattelet useampaa kuin yhtä sosiaalisen median alustaa, voi olla melko vaikeaa pysyä ajan tasalla, mutta onneksi saatavilla on paljon upeita työkaluja, joiden avulla voit hallita kaikkia sosiaalisen median tilejäsi yhdestä yhtenäisestä kalenterista. .

Yksi suosituimmista sosiaalisen median aikataulutustyökaluistamme on Pallyy. Sen avulla voit ajoittaa kaikki sosiaalisen median viestisi etukäteen eri alustoille, ja siinä on myös yhtenäinen sosiaalinen postilaatikko, joka auttaa sinua pysymään raiteilla kommenttien ja DM-viestien kanssa.

Voit käyttää Pallyyn kaltaista aikataulutyökalua luodaksesi aikataulun siitä, milloin aiot julkaista viestejä ja kuinka usein.

Tämä johdonmukaisuus auttaa seuraajiasi tietämään, mitä odottaa brändiltäsi ja milloin odottaa sitä. Siksi he ovat todennäköisemmin kiinnostuneita viesteistäsi ja etsivät uusia viestejä syötteestäsi, jos he luulevat, että he ovat jättäneet viestin väliin.

Postausten ajoittaminen etukäteen voi myös auttaa sinua välttämään passiivisuutta sosiaalisessa mediassa, mikä voi vahingoittaa brändisi imagoa, etenkin kun on kyse uusista asiakkaista, jotka etsivät tietoa brändistäsi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kääntää 500 dollaria – 9+ todistettua menetelmää (2023-opas)

Seuranta- ja analyysistrategiat

11. Seuraa jälkeistä suorituskykyä eri alustoilla

Kun rakennat brändiäsi sosiaalisessa mediassa, on tärkeää tietää tarkasti, miten viestisi toimivat ja kuinka voit kehittää strategiaasi saadaksesi lisää seuraajia. Tätä varten sinun tulee yrittää seurata kaikkea toimintaasi kaikilla eri sosiaalisilla alustoilla nähdäksesi, onko trendejä nousemassa.

Saatat esimerkiksi huomata, että Instagram-viestisi toimivat erittäin hyvin ja niillä on suuri kattavuus, kun taas Twitter-viestisi saavat vain vähän tai ei ollenkaan sitoutumista.

Tämäntyyppinen analyysi antaa sinulle paremman käsityksen siitä, mitä alustoja kohdeyleisösi käyttää mielellään ja mihin alustoihin kannattaa keskittyä.

Voit myös seurata yksittäisiä julkaisuja nähdäksesi, mitkä niistä toimivat parhaiten ja saavat eniten sitoutumista. Jos huomaat, että staattiset kuvajulkaisut eivät toimi hyvin, mutta videopostaukset ja tarinat herättävät paljon kommentteja ja sitoutumista, voit mukauttaa strategiaasi vastaavasti.

Jos käytät monia eri alustoja, kannattaa sijoittaa sosiaalisen median analytiikkatyökaluun, joka tarjoaa dataa ja oivalluksia kaikesta sosiaalisen median sisällöstäsi, jotta eri alustojen ja sisältötyyppien suorituskykyä on helpompi verrata. Työkalut, kuten Social Status ja Agorapulse, sopivat tähän erinomaisesti.

Sivuhuomautuksena voit myös käyttää sosiaalista tilaa seurataksesi ja paljastaaksesi oivalluksia kilpailijoistasi sosiaalisessa mediassa:

12. Tarkkaile tuotemerkin mainoksia

Kun lisäät seuraajaasi sosiaalisessa mediassa, kannattaa seurata tarkasti, mitä ihmiset sanovat brändistäsi verkossa.

Voit käyttää tuotemerkin mainitsemista koskevia tietoja ohjataksesi sosiaalisen median markkinointistrategiaasi ja varmistaaksesi, että seuraat ja hallitset kaikkia vuorovaikutuksia, jotka voivat vahingoittaa brändiäsi ja sen mainetta. Brändin seuranta on erittäin helppoa Brand24:n kaltaisten työkalujen avulla.

Rekisteröidy vain työkaluun ja syötä tuotemerkkisi tai niihin liittyvät hashtagit, niin näet kaikki maininnat brändistäsi sosiaalisessa mediassa, blogeissa, podcasteissa ja muissa palveluissa. Periaatteessa, jos tuotemerkkisi mainittiin Internetissä, tiedät siitä!

Voit myös käyttää brändiseurantatyökaluja nähdäksesi, lisääntyvätkö vai vähenevätkö mainitsemisesi brändistäsi ajan myötä, ja voit käyttää niitä sosiaalisen median kampanjoiden menestyksen mittaamiseen.

Jos esimerkiksi käynnistät UGC-kampanjan, voit käyttää brändin seurantaa nähdäksesi, ovatko maininnasi lisääntyneet tämän seurauksena.

Lopulliset ajatukset

Tässä on siis 12 toimivaa strategiaa, jotka auttavat sinua parantamaan sosiaalisen median brändäysponnistelujasi ja kasvattamaan yleisöäsi.

Jos etsit lisää vinkkejä ja temppuja sosiaalisen median strategiasi kehittämiseen, muista tutustua täydelliseen oppaaseemme aiheesta: Kuinka rakentaa sosiaalisen median markkinointistrategia.

Lisäksi, jos haluat oppia lisää sosiaalisen median markkinoinnista yleensä, tutustu joihinkin muihin viesteihimme, mukaan lukien 11 olennaista sosiaalisen median taitoa, jotka jokaisen sosiaalisen median johtajan tarvitsee saada, ja viimeisimmät sosiaalisen median tilastot ja trendit.