Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 verkko-oppimisen etuja ja haittoja (2023-opas)
Mitkä ovat verkko-oppimisen edut ja haitat? Tämä on kysymys, johon haluamme vastata tässä artikkelissa.
Verkko-oppiminen on ollut osa koulutusjärjestelmää jo vuosikymmeniä, mutta se otettiin käyttöön joukoittain, kun COVID-19-pandemia aiheutti maailmanlaajuisen sulkemisen vuonna 2020.
Nyt monet oppilaitokset ovat ottaneet käyttöön verkko-ohjelmia, ja verkkokurssiala kukoistaa.
Tässä viestissä tutkimme kourallista etuja ja haittoja, jotka punnittavat digitaalisten oppimisympäristöjen edut ja haitat.
Mennään asiaan.
6 verkko-oppimisen etua
1. Joustava aikataulu
Joustavuus on yksi verkko-oppimisen merkittävimmistä eduista, ja se saa monet opiskelijat valitsemaan sen henkilökohtaisen oppimisen sijaan, kun heille tarjotaan mahdollisuus.
Tämä pätee erityisesti verkkokursseihin, joissa on valmiita oppitunteja, toisin kuin reaaliajassa annetuilla kursseilla.
Joustavan oppimisaikataulun ansiosta opiskelijat voivat nukkua, valita haluamansa työvuorot huolehtimatta siitä, että työ häiritsee heidän koulutustaan, ja tehdä enemmän heille tärkeitä asioita, kuten harrastuksia ja viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.
Lisäksi kun opiskelijoilla on joustava oppimisaikataulu, he epätodennäköisemmin luopuvat koulutuksestaan muihin harrastuksiin, jotka sopivat heidän työ- ja elämäntilanteeseensa.
2. Ei työmatkaa
Tämä etu liittyy ensimmäiseen.
Kun oppilaiden ei tarvitse matkustaa kouluun, he säästävät paljon aikaa sekä itse työmatkassa että kaikesta, mitä heidän on tehtävä valmistautuakseen.
Lisäksi se, ettei tarvitse matkustaa koulutuksen saamiseksi, poistaa esteitä joidenkin opiskelijoiden, niin esikouluikäisten kuin korkeakouluikäistenkin, kohtaamisesta.
Nämä ovat matkustamiseen liittyviä esteitä, kuten auton puuttuminen, rahan puute bussiin tai kyytipalveluun ja bussissa tai junassa vähintään tunti kuluminen kouluun ja koulusta kotiin joka päivä.
Monille opiskelijoille on paljon helpompaa yksinkertaisesti nousta sängystä ja ottaa kannettavat tietokoneet esiin kotona.
3. Halvempi
Vaikka verkko-opetus maksaa lähes saman verran kuin henkilökohtainen opetus julkisissa kouluissa US Newsin hankkima tutkimusverkko-oppiminen on edelleen halvempaa useista eri syistä.
Ensinnäkin US News -lehden tutkimuksessa havaittiin, että yksityisten korkeakoulujen keskimääräinen luottohinta online-ohjelmassa on 488 dollaria verrattuna kampusohjelman 1 240 dollarin keskimääräiseen luottohintaan.
Edelleen US Newsin tekemä tutkimuställä kertaa opiskelija-aterioiden osalta, paljasti, että opiskelijan ateriasuunnitelman keskimääräiset kustannukset ovat 3 000–5 500 dollaria lukuvuodessa, ja vaihteluväli on jopa 9 000 dollaria.
Minun verkko-oppimismaailmani havaitsi, että opiskelijoiden päivittäistavaroiden keskimääräiset kulut olivat 294,06 dollaria kuukaudessa.
Lukuvuosi kestää yleensä noin yhdeksän kuukautta, mikä tarkoittaa 2 646,54 dollarin kulutusta päivittäistavaroihin. Tämä on halvempaa kuin kampuksen ateriasuunnitelma.
Lisäksi opiskelijat eivät rajoitu siihen, mitä ruokaa kahviloissa on tarjolla, eikä heidän tarvitse huolehtia ristikontaminaation aiheuttamasta allergioista.
Verkkotunnit antavat opiskelijoille myös mahdollisuuden säästää kuljetuksissa, koska kampuksella opiskelijat käyttävät keskimäärin 1 360 dollaria kuljetuksiin joka lukuvuosi. CollegeBoardin raportti.
Lopuksi totean, että aineita, jotka eivät välttämättä vaadi tutkintoja, jotkut opiskelijat haluavat oppia YouTuben ilmaisten opetusohjelmien kautta ja verkkokursseja Udemyn ja Skillsharen kaltaisten alustojen kautta.
Nämä vaihtoehdot ovat paljon halvempia kuin opetus.
4. Lisää opetusvälineitä
Olipa kyseessä verkkokurssi, verkko-ohjelma yliopistolle tai uusi opetustyyli perus-oppilaskoulutukselle, verkkokoulutus on opettanut opettajille lisää opetusvälineitä.
Tietokilpailualustojen avulla opettajat voivat tarjota oppilaille mukaansatempaavan tavan harjoitella oppimaansa arvostettujen testiympäristöjen ulkopuolella.
Digitaaliset tietokilpailutyökalut antavat opettajille jopa mahdollisuuden selittää oikeat vastaukset ja miksi tietyt vastaukset ovat vääriä, mikä antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia tietokilpailuista.
Tämä on jotain, mitä ei tapahdu liian usein fyysisessä oppimisympäristössä.
Itse asiassa, Tutkimukset osoittavat, että 57 % perus-oppilas-opiskelijoista käyttää digitaalisia oppimisvälineitä päivittäin.
Opettajat ovat jopa ottaneet käyttöön työkaluja, kuten Google Slidesin, PDF:n ja Canvan, joiden avulla he voivat luoda omia opetusmateriaaleja.
5. Kyky tutustua muihin oppimistyyliin
Verkko-oppiminen antaa opiskelijoille myös mahdollisuuden tutustua muihin oppimistyyliin puhuttujen luentojen ulkopuolella.
Ensinnäkin opiskelijat voivat tallentaa Zoom-tallenteita tietokoneilleen, mikä antaa heille mahdollisuuden tehdä muistiinpanoja pisteistä, jotka he saattavat jäädä huomaamatta, kun he osallistuvat tunneille livenä.
Jotkut verkkokurssit ovat jopa tekstipohjaisia, mikä on hienoa opiskelijoille, jotka oppivat paremmin lukemalla.
Muilla kursseilla on ylimääräisiä videoita, Google Slidesia ja muuta materiaalia, joka sopii erinomaisesti visuaalisille oppijoille.
Lopuksi, verkkokurssit tarjoavat yhden joustavimmista oppimisympäristöistä opiskelijoille.
Monet voivat aloittaa milloin tahansa, eikä opiskelijoille anneta määräaikoja tiettyjen asioiden suorittamiselle.
Tämän joustavuuden ansiosta opiskelijat voivat oppia omaan tahtiinsa.
6. Loistava koulutus etätyöskentelyyn
Zoomauskokoukset, viestintä viestisovellusten avulla ja verkossa käytettävien diaesitysesitysten katseleminen Google Slidesin avulla eivät ole vain osa opiskelijoiden uutta oppimistyyliä, vaan ne ovat myös osa uutta työympäristöä pöytätyöhön, jota kutsutaan etätyöksi. ”
Tilastot osoittavat, että etätyö on tullut jäädäkseen.
Tämä tarkoittaa, että verkko-oppiminen tarjoaa opiskelijoille koulutusta etätyöympäristöihin, joihin he saattavat joutua tulevaisuudessa.
6 verkko-oppimisen haittaa
1. Ei aina saatavilla
Verkko-oppimisympäristöt vaativat kaksi avainkomponenttia: internetyhteyden ja tietokoneen, mieluiten yhden web-kameralla ja mikrofonilla.
Valitettavasti joillakin opiskelijoilla on vain yksi tai toinen. Joillakin ei ole kumpaakaan.
Tämä oli suuri komplikaatio, jonka monet koulujärjestelmät kohtasivat, kun ne alkoivat pitää oppitunteja verkossa COVID-19-pandemian aiheuttamien seisokkien aikana.
Sinulla on myös oltava hyvin perustiedot tietokoneiden ja verkkosovellusten toiminnasta, kuten useimmat opiskelijat ja opettajat tekevät, mutta se on silti joillekin kohtaama este.
2. Eristäminen
Jotkut opiskelijat saattavat pitää verkko-oppimisjärjestelmää eristäytyvänä vuorovaikutuksessa ikätovereidensa kanssa ja henkilökohtaisen vuorovaikutuksen suhteen opettajien kanssa.
Vaikka jotkut opiskelijat voivat olla mukavampaa hakea apua verkossa, toisten voi olla helpompi pyytää apua henkilökohtaisesti.
Loppujen lopuksi kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus ei ole yhtä näkyvää verkko-oppimisessa, edes verkkokameratekniikalla.
Mitä nuoremmille lapsille tulee, niin “mökkikuume”, ahdistunut mielentila, jota jotkut ihmiset kokevat, kun he ovat eristäytyneet suljetuilla alueilla liian pitkään, ja alikehittyneet sosiaaliset taidot ovat erittäin todellisia verkko-oppimiseen liittyviä riskejä.
Fyysiset oppimisympäristöt antavat nuoremmille opiskelijoille positiivisen tavan päästä maailmaan poissa kotoa.
Se tarjoaa myös opiskelijoille tapoja oppia työskentelemään yhdessä ikätovereiden kanssa kasvokkain tapahtuvan vuorovaikutuksen kautta, mitä heidän on tehtävä joka päivä työelämässään.
3. Jotkut kurssit eivät ole käytettävissä
Tämä on verkko-oppimisen todellisuutta: joitain kursseja ei voida opettaa tehokkaasti verkko-oppimisympäristöissä.
Tämä koskee käytännön aineita, kuten lääketieteen koulua, konetekniikkaa, tieteeseen perustuvia aineita ja jopa kuntosalitunteja.
Se koskee myös oppiaineita, joissa hyödynnetään materiaaleja ja laitteita, joihin opiskelijat eivät välttämättä pääse kotona, kuten puuntyöstö, taidetunnit, myymälätunti ja paljon muuta.
Vaikka näissä aineissa on vielä paljon opetettavaa aihetta ja opettajat voivat osoittaa videon omilla työkaluillaan ja materiaaleillaan, se ei muuta sitä tosiasiaa, että näihin aineisiin on paljon vaikeampi tutustua digitaalisissa oppimisympäristöissä. .
4. Ajanhallinta voi olla hankalaa
Nuoremmilla opiskelijoilla on todennäköisesti vanhemmat tai huoltajat, jotka auttavat heitä pysymään tehtävässä ja hallitsemaan aikaansa tehokkaasti, mutta korkeakouluopiskelijoiden ja verkkokursseilla opiskelevien on selviydyttävä siitä itse.
Tämä on yksi monista verkko-oppimisympäristöjen opiskelijoiden kohtaamista haasteista, ja se johtuu itse asiassa aiemmin nimeämästämme edusta: joustavuus.
Joustava aikataulu tarkoittaa, että voit varata enemmän aikaa sinulle tärkeisiin asioihin koulutuksen ulkopuolella.
Mutta mitä tulee aikatauluihin, joidenkin opiskelijoiden on vaikea työskennellä saumattomasti verkkotunneilla.
Jotkut osallistuvat verkkokursseihin, joita opetetaan on-demand-videoiden kautta, joten he voivat katsoa niitä milloin tahansa.
Toisin sanoen heillä ei ole määriteltyjä aikatauluja, jotka määräävät, milloin heidän on osallistuttava tunneille ja palautettava tehtäviä.
Tämä tarkoittaa, että opiskelijoiden on opittava hallitsemaan aikaansa tehokkaasti yksin varmistaakseen, että he suorittavat mielekkäät opinnot viikoittain kaiken muun ohella, mitä he haluavat aikaansa tehdä.
5. Oppimisympäristöt voivat olla häiritseviä
Oppilaitokset ovat tehokkaita, koska ne palvelevat yhtä ensisijaista tarkoitusta, ja se on opettaminen.
Verkko-oppimisympäristöt (kotimme) ovat toinen tarina.
Käytämme kotejamme ylläpitääksemme elämäämme työ- ja kouluympäristön ulkopuolella, ja monet meistä asuvat siellä muiden asukkaiden, mukaan lukien perheen, ystävien ja merkittävien muiden, kanssa.
Tämän seurauksena koti voi olla häiritsevä oppimisympäristö, varsinkin jos opit on-demand-videoista Zoom-luentojen sijaan.
Muut kodin asukkaat (etenkin lapset ja lemmikit), televisio, videopelit, puhelin ja jopa kotityöt voivat häiritä sinua.
Tunteille osallistuminen henkilökohtaisesti poistaa nämä häiriötekijät.
6. Vaikea verkottuminen
Tämä liittyy ensimmäiseen mainitsemaansa epäkohtaan, eristyneisyyteen.
Verkko-oppiminen tapahtuu eristyksissä, yleensä yksityisesti omassa kodissasi.
Tämän vuoksi on vaikeampaa tehdä sitä, mitä monet opiskelijat tekevät edetäkseen urallaan – verkostossa.
Verkostoituminen sisältää ammatillisten suhteiden luomisen ikätovereiden, mentoreiden ja työtovereiden kanssa, jotka työskentelevät samalla alalla kuin sinä tai ainakin suunnittelevat sitä.
Ajatuksena on, että kun verkostosi jäsen löytää tilaisuuden, hän ajattelee sinua halutessaan laajentaa tämän mahdollisuuden muille.
Se ei ole pakollinen osa koulunkäyntiä, mutta se on yksi, jonka monet mainitsevat ensisijaisena syynä saada työpaikka juuri korkeakoulun jälkeen.
Koska verkostoituminen tapahtuu tyypillisesti sosiaalisten tapahtumien, vapaaehtoistyön, koulun ulkopuolisen toiminnan ja jopa veljeysten kautta, se on paljon vaikeampaa tehdä digitaalisissa oppimisympäristöissä.
Lopulliset ajatukset
Riippumatta siitä, kuinka monia verkko-oppimisen etuja ja haittoja luettelemme, on selvää, että fyysinen oppiminen ei johda mihinkään, eikä myöskään verkko-oppiminen, vaikka pandemiarajoitukset helpottavat.
Joustava oppimisaikataulu, työmatkan välttäminen ja halvemmat koulutusvaihtoehdot ovat saaneet monet vakuuttuneiksi siitä, että verkko-oppiminen tunnustetaan lailliseksi koulutusmuodoksi.
Siitä huolimatta digitaaliset oppimisympäristöt voivat olla eristäytyneitä, ja sinun voi olla vaikea hallita omaa aikatauluasi tai jättää huomiotta häiriötekijät.
Varmista, että valitsemasi ohjelmat tarjoavat tapoja ottaa yhteyttä ohjaajiin ja kollegoihisi.
Valitse myös joka viikko päivät ja kellonajat, jotka on omistettu koulunkäynnille, aivan kuten perinteisillä luokilla. Tämä voi helpottaa työssäsi pysymistä.
Lisälukemista varten: