Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

12 vihjettä pysyäksesi erossa velasta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 12 vihjettä pysyäksesi erossa velasta

Ei ole mikään salaisuus, että velkaantumatta jättäminen vaikuttaa yleiseen hyvinvointiimme. Itse asiassa olisi ihanteellista, jos ei olisi velkaa eikä joutuisi suorittamaan jatkuvia maksuja.

Mahdollisuus lainata rahaa auttaa kuitenkin monia ihmisiä saavuttamaan tavoitteita, kuten asunnon ostamisen, yrityksen perustamisen tai koulutuksen saamisen. Se voi kuitenkin olla myös stressin lähde, kun siitä tulee ylivoimainen ja hallitsematon.

Joten puhutaan siitä, kuinka pysyä poissa velasta. Toivomme, että voit hyödyntää näitä vinkkejä rakentaaksesi vankan taloudellisen perustan!

Miksi velattomana pysyminen on hyvä harrastus

Vaikka hyväksymmekin velan osaksi elämää, sen kanssa eläminen on suuri stressin lähde monille ihmisille. Itse asiassa tuore CNBC:n Mind over Money -tutkimuksen mukaan 45 prosenttia amerikkalaisista on huolissaan velkojensa hallinnasta.

Vastaajat kertoivat myös, että velan kantaminen vaikuttaa heidän työhönsä, ihmissuhteisiinsa ja fyysiseen hyvinvointiinsa.

Keskustellaanpa muutamista eduista, joita velkaantuminen pysyy.

Sinulla on vähemmän stressiä

Velkaantumatta jättäminen tarkoittaa, että et ole jatkuvasti huolissasi rahasta. Sinun ei tarvitse tehdä ylitöitä tai ottaa ylimääräisiä töitä maksaaksesi velkoja.

Sinulla on aikaa ja energiaa nauttia elämästä. Lisäksi kun et ole velkaa, voit käyttää rahaa tuntematta syyllisyyttä.

Pidät enemmän tuloistasi

Kun sinulla on velkaa, osa tuloistasi menee sen takaisinmaksuun. On myös kallista kantaa paljon velkaa, koska maksat koroista ja palkkioista.

Jos opit pysymään poissa velasta, pidät enemmän tuloistasi. Sinulla on rahaa hätärahaston perustamiseen, eläkerahastoon maksamiseen tai unelmalomalle lähtemiseen.

Luottotietosi paranee

Rahan laiminlyöminen parantaa luottopisteitäsi, koska osoitat, että voit olla vastuussa luottostasi. Korkea luottopistemäärä tarkoittaa, että saat paremmat korot ja ehdot hakemillesi lainoille.

Lisäksi hyvä luotto helpottaa asunnon hyväksyntää tai paremman työn löytämistä. Koska vuokranantajat ja työnantajat tarkastelevat yleensä hakijan luottoraporttia pohtiakseen, ovatko he luotettavia ja vastuullisia.

Kuinka pysyä poissa velasta

Tutkimukset ja tutkimukset sanovat, että velkaantuminen on hyödyllistä henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille sekä taloudelliselle terveydelle. Mutta tietäminen on yksi asia, sen tekeminen itse asiassa on vaikeinta.

Joten tässä on joitain keskeisiä vaiheita, joiden avulla voit olla velkaa, elää täysillä ja rakentaa varallisuutta.

1. Tiedä tulosi

Ensimmäinen askel pysyä poissa velasta on tietää, kuinka paljon ansaitset. Tulojesi seuranta voi olla helpompaa, jos olet palkattu työntekijä.

Jos olet yrityksen omistaja tai freelancerina, sinun on laskettava kuukausitulosi. Muista lisätä tuloja myös muista lähteistä.

Edut tulojesi seurannassa

Kun tiedät kunkin kuukauden tuomasi tarkan summan, tiedät, kuinka paljon sinun on tehtävä töitä. Se on loistava lähtökohta auttaa sinua luomaan itsellesi realistinen budjetti.

🔥 Empfohlen:  Upnourish – ravitsevan aterian korvaaminen pysyäksesi vaivattomasti terveenä

Tulojesi seuranta näyttää myös, ansaitsetko tarpeeksi kulujasi kattamaan. Voi olla järkyttävää ja masentavaa tietää, että kulutat enemmän kuin tienaat.

Mutta tietäminen on puoli voittoa. Tämän löydön avulla voit alkaa etsiä tapoja lisätä tulojasi kuilun kuromiseksi. Muuten olisi vaikea olla velkaa, jos käytät luottoa toimeentuloon.

2. Seuraa kulujasi

Nyt kun tiedät, kuinka paljon ansaitset, seuraavaksi sinun on pidettävä menojasi silmällä. Kulujen seuranta näyttää, mihin käytät rahaa ja kuinka paljon käytät.

Tee luettelo kaikista kiinteistä kuluistasi, kuten asuntolainasta tai vuokrasta, apuohjelmista, puhelinlaskuista ja auton muistiinpanoista. Tarkista sitten luotto- tai maksukorttisi päivittäistavaroiden, tilausten, vaatteiden jne. kulujen varalta ja laske kokonaissumma.

Voit käyttää vanhanaikaista kynää ja paperia tai käyttää kulutussovelluksia, kuten Minttu ja YNAB.

Kun ymmärrät, mihin rahasi menevät kuukausittain, voit ryhtyä toimiin leikataksesi joitakin alueita ja sijoittaa rahat haluamaasi paikkaan.

3. Luo budjetti

Velattomana pysyminen vaatii muutakin kuin tulojesi ja menojesi seuraamista. Sinun on oltava ennakoiva, siksi tarvitset budjetin.

Budjetointi kuulostaa pelottavalta monille ihmisille, koska he ajattelevat sen tarkoittavan, että he eivät voi enää nauttia elämästä. Mutta budjetointi on suunnittelua, mihin rahasi menevät.

Mitä budjetointi todella on ja miksi se on hienoa

Olet vastuussa tuloistasi. Joten hallitset rahojasi ja vältät impulssikulutusta.

Budjetointi auttaa sinua olemaan tarkoituksenmukaisempi sen suhteen, missä käytät. Päätät, mitkä ovat prioriteettisi, ja annat budjettisi heijastaa sitä.

Budjetin luomiseen on monia tapoja, vihaatko vain budjetointia tai et ansaitse samaa summaa joka kuukausi, sinulle löytyy tyyliä.

4. Rakenna hätärahastosi

Hätärahasto on juuri sitä, mitä nimi viittaa, rahaa pankissa, jota voit käyttää hätätilanteessa. Bankrate-tutkimus paljasti tämän 1/4 amerikkalaisella ei ole hätäsäästöjä ollenkaan.

Ilman hätärahastoa on vaikea jättää käyttämättä luottokortteja. Koska kun tapahtuu asioita, kuten työpaikan menetys, sairaudet tai uunin rikkoutuminen, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luottaa luottoon tilanteen korjaamiseksi.

Jos et ole vielä perustanut hätärahastoa, aloita muutamalla tuhannella erillisellä säästötilillä. Yritä sitten säästää vähintään 3–6 kuukauden perustarpeet.

Tämä tarkoittaa, että sinulla on tarpeeksi maksaa ruokaa, asumista, kuljetusta ja välttämättömiä apuohjelmia.

5. Suunnittele ateriasi

Ateriasuunnitelman luominen on toinen työkalu, jonka avulla voit olla velkaa. Pohjimmiltaan suunnittelet jokaisen päivän aterian koko viikon tai kuukauden ajan.

Parasta on, että sinun ei tarvitse miettiä joka päivä mitä tehdä illalliseksi. Se myös vähentää todennäköisyyttä tilata viime hetken ruokatoimituksia, mikä säästää rahaa.

🔥 Empfohlen:  8 vihjettä virtuaalisten avustajien käyttöön ja henkilökohtaiseen ulkoistamiseen

Ja ruokaostokset ovat helppoa, kun sinulla on ateriasuunnitelma. Tee luettelo tarvitsemistasi ainesosista ja tee parhaasi noutaaksesi vain luettelossa olevat tuotteet. Tämä auttaa sinua välttämään impulssiostoksia.

6. Pyydä korotusta

Korotuksen pyytämisen opettelu on taito, jota sinun on selvitettävä, oletko aloittamassa uutta työtä vai samassa asemassa, joka sinulla on ollut vuosia.

Itsetunnon nousun lisäksi palkasta neuvottelemalla varmistetaan myös, että et jätä rahaa pöydälle – satojen tuhansien dollareiden elinikäiset tulot.

Velkaantuminen on helpompaa, kun kotiintulopalkka on korkeampi. Joten arvioi työtehtäväsi ja vastuusi ja pyydä myöhästyneen palkankorotusta.

Kuinka pyytää palkankorotusta

Ensinnäkin, tutki alasi palkkatrendejä. Rakenna sitten tapauksesi. Kerro syyt, miksi ansaitset korotuksen.

Voit esimerkiksi keskustella siitä, kuinka taitosi ja kokemuksesi hyödyttävät yrityksen tuloja.

Lopuksi, muista harjoitella toimitusta ennen tapaamisen ajoittamista. Jos mahdollista, pyydä mentoria tai luotettavaa kollegaa käymään se kanssasi. Tämä auttaa sinua tuntemaan olosi valmiiksi ja varmemmaksi siitä, että olet menossa keskusteluun.

7. Aloita sivuliike

Monille meistä velan ulkopuolella pysyminen vaatii enemmän rahaa. Joten jos vähemmän kuluttaminen ei auta sinua, miksi et aloittaisi sivutoimia?

Aloita sivutouhu pohtimalla intohimojasi, kiinnostuksen kohteitasi ja taitojasi. Mieti lisäksi, kuinka paljon sinulla on aikaa ja mitä resursseja sinulla on aloittaa.

Jos sinulla on esimerkiksi auto, voit ansaita rahaa toimittamalla ruokaa ja päivittäistavaroita tai ajamalla Uberille ja Liftille. Samoin voit avata Etsy-kaupan, jos olet taitava.

8. Aloita uppoava rahasto

Uppoava rahasto on rahaa, jonka säästät tarkoituksella suuria kuluja varten. Se on tarkoitettu kuukausibudjettisi ulkopuolisiin kuluihin, kuten jouluostoksille tai matkoille.

Deloitten tutkimuksen mukaan Amerikkalaiset käyttävät noin 1 455 dollaria lomaostoksille.

Uppoava rahasto on hyvä tapa nauttia lomasta samalla kun pysyt poissa velasta. Koska olet paremmin varautunut kuluihin, voit ostaa asioita ilman luottokorttia ja upottamatta muihin varoihin.

Voit esimerkiksi perustaa uppoamisrahaston lomaostoksille tänä vuonna. Oletetaan, että haluat säästää 1 455 dollaria vuoden loppuun mennessä, sitten sinun on varattava 121,25 dollaria joka kuukausi.

9. Valitse alhaiset luottokorttirajat

Kun työskentelet itsekurin parissa, alhaisempien luottokorttirajojen valitseminen voi myös auttaa sinua olemaan velkaa niin paljon. Tämä johtuu siitä, että se estää sinua kuluttamasta enemmän kuin sinulla on varaa maksaa suoraan.

Alhainen raja pakottaa myös säästämään suuria ostoksia varten sen sijaan, että luottaisit luottokorttiisi maksamaan ne.

🔥 Empfohlen:  5 salaista sääntöä pysyäksesi aktiivisena työajan jälkeen työn ja yksityiselämän tasapainottamiseksi

10. Säästä suuria ostoksia varten

Siitä puheen ollen, suuria ostoksia varten säästäminen on toinen työkalu, jonka voit lisätä arsenaaliisi pysyäksesi poissa velasta. Suunnittele menot, jotka ovat välttämättömiä, mutta eivät välittömiä, kuten matka, uusi sohva tai kodin kunnostusprojektit.

Perusta uppoamisrahasto ostolle, jota varten säästät, tai käytä mitä tahansa sinulle sopivaa säästämismenetelmää.

11. Käytä ilmaisia ​​mukavuuksia

Päästäksesi eroon velasta ja olemaan edelleen velkaa, sinun on oltava taitava hallitsemaan kovalla työllä ansaittua rahaa. Tämä tarkoittaa ilmaisten palveluiden, kuten paikallisten kirjastojen, hyödyntämistä.

Sen sijaan, että ostaisit kirjoja tai vuokraisit elokuvia verkosta, käy kirjastossa. Sovellukset, kuten Libby ja Hoopla helpottaa myös kirjojen ja elokuvien lainaamista yleisistä kirjastoista.

Voit myös tarkistaa, mitä muita ilmaisia ​​palveluita sinulla on alueellasi. Ehkä voit leikata kuntosalin jäsenmaksujasi, jos menet sen sijaan yhteisökeskukseen.

12. Jatka oppimista kasvattamaan ja hallitsemaan rahojasi

Monilla meistä ei ollut aikuisena saatavilla hyvää tietoa rahan käsittelystä. Siksi raha voi olla vaikea aihe. Jos olet tehnyt virheitä menneisyydessä, anna itsellesi armoa ja myötätuntoa.

Sitoudu sitten oppimaan kasvamaan ja hallitsemaan talouttasi. Muista sijoittaa aikaa ja vaivaa henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen. Lue kirjoja, osallistu kursseille ja pysy Clever Girl Finance -yhteisössä.

Oppiminen auttaa sinua luottamaan rahapäätöksiin. Löydät monia tapoja säästää, sijoittaa tai perustaa yritys. Ja se varmasti opettaa sinulle, kuinka olla velkaa rahaa.

Pysy erossa velasta elääksesi parasta elämääsi!

Maailmassa, jossa olemme jatkuvasti tekemisissä verkossa, on houkuttelevaa sanoa kyllä ​​ja ostaa vaivattomasti monia asioita, joita emme edes tarvitse.

Aloita olemalla tietoinen kulutustottumuksistasi ja seuraamalla tulojasi. Sitoudu olemaan tarkoituksellinen jokaisesta käyttämästäsi dollarista.

Muista, että pienet muutokset laskevat yhteen. Jokainen askel vie sinut lähemmäksi velatonta elämää!

Table of Contents