Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

14 seurattavaa digitaalisen markkinoinnin mittaria vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 14 seurattavaa digitaalisen markkinoinnin mittaria vuonna 2023

Digitaalinen markkinointi on tällä hetkellä keskeinen liittolainen yrityksille, jotka haluavat perustaa tai laajentaa läsnäoloaan Internetissä.

Sisällöntuotannon, sosiaaliseen mediaan sijoittamisen ja maksetun mainonnan kaltaisilla käytännöillä on mahdollista paitsi houkutella potentiaalisia asiakkaita, myös ohjata heidän matkaansa myyntisuppilon läpi.

Kuten tiedät, sinun tulee suunnitella digitaalisen strategiasi yksityiskohdat yrityksesi ja kohdeyleisösi ominaispiirteiden mukaan.

Tätä varten on välttämätöntä omaksua analyyttinen lähestymistapa, jossa huomioidaan hyvin toimivat ja optimointia vaativat näkökohdat – tässä digitaalisen markkinoinnin mittarit tulevat esiin.

Suorituskykyindikaattoreiden käyttö on välttämätöntä, jotta voit pitää strategiasi jatkuvassa parantamisessatuottaa parempia tuloksia yrityksellesi.

Auttaaksemme sinua saavuttamaan tämän tavoitteen, loimme tämän viestin, jossa luetellaan ja selitetään 14 digitaalisen markkinoinnin tärkeintä mittaria.

Jatka lukemista!

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

1. Web-sivuston käynnit yhteensä

Jotta voit vahvistaa läsnäolosi Internetissä, on välttämätöntä, että sinulla on verkkosivusto.

Sen lisäksi, että keskität tärkeimmät tiedot yrityksestäsi, voit käyttää portaalia blogin kehittämiseen, mikä on avainasemassa liidien houkuttelemisessa ja kasvattamisessa.

Siksi yksi tärkeimmistä digitaalisen markkinoinnin mittareista on sivustokäyntien kokonaismäärä, joka nimensä mukaisesti mittaa verkkosivustosi kävijöiden kokonaismäärää.

Ihanteellisessa skenaariossa sivustokäyntien kokonaismäärän pitäisi kasvaa vakaasti viikosta toiseen.

Jos kuitenkin huomaat käyntien määrän laskevan, on aika ryhtyä toimiin tehdäksesi verkkosivustosta houkuttelevampi kuluttajille.

2. Liikenne kanavien mukaan

Kokonaisliikennemäärän tuntemisen lisäksi on tärkeää analysoida, mistä kukin vierailija tulee.

Loppujen lopuksi, jotta strategiasi saavuttaisi hyviä tuloksia, sinun on turvauduttava useisiin kanaviin ja seurattava niitä erikseen. Erottele siksi liikenteen lähteet ja tunnista tärkeimmät.

Jos huomaat esimerkiksi, että harvat kävijöistäsi saapuvat orgaanisen haun kautta, tämä voi viitata siihen, että hakukoneoptimointitapasi kaipaa optimointia.

Nämä ovat sivustosi yleisimmät liikenteen lähteet:

  • suoria vierailijoita: käyttäjät, jotka käyttävät verkkosivustoasi kirjoittamalla URL-osoitteen;
  • luonnonmukaisia ​​vierailijoita: ne, jotka saapuvat verkkosivustollesi hakukonetyökalun käytön jälkeen;
  • viittaukset: vierailijat, jotka vierailevat sivullasi napsautettuaan linkkiä;
  • sähköposti: vierailijat, jotka löytävät sivusi sähköpostimarkkinoinnin, kuten uutiskirjeiden, tukivirtojen ja kampanjoiden kautta;
  • sosiaalisen median vierailijat: ne, jotka tulevat verkkosivustollesi sosiaalisen median kanavista;
  • maksulliset vierailijat: käyttäjät, jotka löysivät sisältösi hakukoneiden mainosten kautta.
🔥 Empfohlen:  7 parasta säästävää blogia, joita seurataan vuonna 2023 saadaksesi enemmän säästöjä ja vähemmän kuluja

3. Saapuvat linkit verkkosivustolle

Web-sivustoosi saapuvien linkkien mittaaminen on tärkeää linkkien muodostusstrategiasi tehokkuuden arvioimiseksi.

Tämä on ongelma, jonka merkitys ylittää verkkosivustosi liikenteen optimoinnin, koska sivullesi ohjaavien linkkien määrä on tekijä, jonka Googlen algoritmi ottaa huomioon.

Näiden tietojen saamiseksi voit käyttää erityistä työkalua, kuten Moz tai SEMrush. Yksi vinkki saada lisää linkkejä on tuottaa interaktiivista sisältöä, joka on erittäin mukaansatempaavaa ja kannustaa jakamiseen.

4. Uusien vierailijoiden määrä vs. palaavien vierailijoiden määrä

Uusien vierailijoiden määrän vertaaminen palaavien vierailijoiden määrään on erittäin tehokas tapa mitata uuden sisältösi ja koko verkkosivustosi tehokkuutta.

Jos haluat käyttää tätä mittaria, aloita määrittämällä arviointijakso, joka on yleensä viikoittainen tai kuukausittainen.

Palaavien vierailijoiden prosenttiosuus osoittaa, kuinka kiinnostavaa sisältösi on.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa uusia käyttöoikeuksia on paljon ja tuottoa vähän, voit olettaa, että strategiasi onnistuu herättämään kiinnostusta.

Silti sisältösi ei ole tarpeeksi hyvä vakuuttamaan heidät palaamaan.

5. Vuorovaikutukset käyntiä kohden

Liikenteen saaminen on hienoa, mutta todella haluat vierailijoiden olevan vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa.

Kartoita siis yleisön kokemus ja opi, minkä tyyppiset triggerit ovat tehokkaimpia vuorovaikutuksen stimuloinnissa.

Ajan myötä huomaat kuvioita, jotka voivat optimoida strategiaasi. Jos vierailijat esimerkiksi viettävät enemmän aikaa visuaalista sisältöä sisältävillä sivuilla, enemmän ajan sijoittaminen tällaiseen materiaaliin voi olla suuri etu suhteellesi yleisöösi.

6. Poistumisprosentti

Välitön poistumisprosentti ilmaisee niiden ihmisten määrän, jotka vierailivat verkkosivustollasi ja lähtivät nopeasti avaamatta muita sivuja tai suorittamatta mitään.

Korkea poistumisprosentti on vahva merkki siitä, että digitaalinen strategiasi on optimoitava. Tämä voi johtua useista syistä, kuten houkuttelet väärää yleisöä verkkosivustollesi, sinulla ei ole hyviä toimintakehotuksia tai sisältö ei ole tarpeeksi arvokasta lukijalle.

Tässä tapauksessa sinun on analysoitava huolellisesti, mikä tämän nopeuden aiheuttaa, ja kartoitettava, mitä parannuksia voidaan tehdä.

7. Poistumisprosentti

Toisin kuin poistumisprosentti, poistumisprosentti osoittaa, kuinka monta käyttäjää on poistunut verkkosivustoltasi tietystä sivusta.

Prosenttimuodossa esitetty poistumisprosentti lasketaan jakamalla sivulta poistuneiden vierailijoiden määrä sen saamien käyntien kokonaismäärällä.

Tämä on kriittinen mittari tulosstrategiasi aukkojen tunnistamiseksi. Sivulla, jolla on korkea poistumisprosentti, voi olla responsiivisuuspuutteita tai se voi yksinkertaisesti tarjota sisältöä, jota yleisö pitää epäolennaisena.

🔥 Empfohlen:  15 upeaa löytöä Google-koodivarastosta

8. Mobiililiikenne

Kuten tiedät, useimmat ihmiset käyttävät mobiililaitteita Internetin selaamiseen, mikä tekee mobiililiikenteestä tärkeän osan strategiaasi.

Tässä prosessissa on tärkeää varmistaa, että sivusi ovat mobiiliystävällisiä, jotta voit optimoida käyttökokemuksen ja vähentää sekä poistumisprosenttia että poistumisprosenttia.

Arvioi strategiaasi selvittämällä niiden vierailijoiden prosenttiosuus, jotka käyttävät mobiililaitteita.

Yritä myös ymmärtää, millaisia ​​laitteita ja selaimia käytetään ja minkälaista sisältöä mobiilikäyttäjät kuluttavat eniten.

9. Napsautussuhde (CTR)

Napsautussuhde on yksi tärkeimmistä digitaalisen markkinoinnin mittareista sähköpostimarkkinoinnin ja PPC-toimien yhteydessä.

Se on tiettyä linkkiä napsauttaneiden käyttäjien suhde linkkiä katselevien käyttäjien kokonaismäärään. Kun puhumme maksullisesta mediasta, mitä korkeampi napsautussuhde, sitä alhaisempi napsautuskohtainen hintasi on.

10. Hinta per kävijä (CPV) ja tulo vierailijaa kohden (RPV)

Kävijäkohtainen hinta laskee vierailijan hankkimiseen tehdyn kokonaisinvestoinnin, kun taas tulo vierailijaa kohden arvioi, kuinka paljon brändisi ansaitsee jokaisesta käynnistä.

Jotta voit päättää, oletko oikealla tiellä, arvokas vinkki on vertailla molempia mittareita.

Jos RPV on korkeampi kuin CPV, näyttää siltä, ​​että yrityksesi on kannattavaa.

Laskelma näiden arvojen saavuttamiseksi on yksinkertainen. CPV lasketaan jakamalla kampanjan tuottamat vierailijat kampanjaan sijoitetulla summalla.

Joten jos käytit 500 dollaria sponsoroituihin linkkeihin ja ne tuottivat 1000 kävijää, CPV oli 0,5 dollaria.

Löydät RPV:n jakamalla kampanjan tuottaman tulon kampanjaan liitetyllä kävijämäärällä.

On tärkeää, että lasket nämä tiedot jokaiselle liikennekanavallesi, jotta voit tunnistaa osuvimmat.

11. Hinta per tulos

Tuloshinnan laskemiseksi sinun on ensin määritettävä, mitä pidetään tuloksena.

Se voi olla hetki, jolloin vierailijasta tulee liidi, hetki, jolloin hän lataa materiaalia tai jopa ostaa jotain.

Parametrin asettamisen jälkeen on tärkeää pyrkiä pitämään tuloshinta alhaisena.

Jos arvo on liian korkea, yritykselläsi voi olla vaikeuksia, vaikka tulosprosentti olisi suuri.

12. Hankintakohtainen hinta

Toisin kuin hinta per tulos, hankintakohtaisella hinnalla on vain yksi painopiste: tuotto.

Mittarin avulla lasketaan kunkin maksavan asiakkaan sijoittama summa.

Toisin sanoen CPA osoittaa tarkalleen, kuinka monta dollaria sinun on käytettävä saadaksesi jonkun investoimaan ratkaisuihisi.

🔥 Empfohlen:  Osta LinkedIn-seuraajia halvalla: 5 parasta sivustoa vuonna 2023

13. Net Promoter Score

Net Promoter Score on mittari, jota käytetään laajasti asiakkaidesi uskollisuusasteen määrittämiseen. Se on vain yksi kysymys, joka lähetetään yleensä seurantasähköpostina.

Kysymys kuuluu: “Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit tätä yritystä ystävällesi tai kollegallesi?”

Asiakkaiden on vastattava arvolla 0–10, ja se luokitellaan kolmeen luokkaan:

  • promoottorit (pisteet 9-10): brändisi harrastajat, joilla on suuri mahdollisuus ilmoittaa siitä kolmansille osapuolille;
  • passiivinen (pisteet 7-8): tyytyväinen tarjottuihin palveluihin, mutta innostunut. He lähtevät aina kun näkevät paremman tilaisuuden;
  • halveksijat (pisteet 0–6): tyytymättömät asiakkaat, jotka levittävät negatiivisia kommentteja brändistäsi.

14. Sitoutumisprosentti

Tämä on mittari, jota voit käyttää useammalla kuin yhdellä kanavalla, mutta sitä käytetään yleensä sosiaalisen median strategioissa.

Tavoitteena on tunnistaa prosenttiosuus kokonaisyleisöstäsi, joka on aktiivisesti vuorovaikutuksessa julkaistun sisällön kanssa joko tykkäämisen, kommenttien tai jakamisen kautta.

Paketoida

Ymmärtämällä digitaalisen markkinoinnin tärkeimmät mittarit voit kohdata strategiaasi analyyttisemmin ja löytää tilaa optimoinnille.

On tärkeää määritellä keskeiset suoritusindikaattorisi ennakoivasti ja keskittyä numeroihin, jotka todella ovat tärkeitä ponnistelujesi arvioinnin kannalta.

Luuletko, että tämä viesti auttaa sinua jäsentämään digitaalisen markkinoinnin strategiaasi? Entä tiedon levittäminen? Jaa tämä sisältö sosiaalisissa verkostoissasi ja ota ystäväsi ja kollegasi mukaan!

Ja muista: yksi ratkaiseva askel kohti onnistunutta digitaalisen markkinoinnin strategiaa on varmistaa, että verkkosivustosi sisältö on korkealaatuista, mikä vaikuttaa kaikkiin tässä blogissa käsiteltyihin mittareihin.

Auttaa sinua tässä WriterAccess, sisällöntuotantomarkkinamme, joka voi yhdistää sinut kokeneiden kirjoittajien kanssa ja parantaa sisällön laatua.

Mikset kokeilisi WriterAccessia jo tänään? Rekisteröidy nyt ja saat 14 päivän ilmaisen pääsyn asiantuntijakirjoittajien verkostoomme. Löydä itse, mitä mahtava sisältö voi tehdä yrityksellesi!