Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

15 parasta teknologiayritystä maailmassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 15 parasta teknologiayritystä maailmassa

Tasaisen kasvun myötä teknologiateollisuus kasvaa vaikuttavalla 5,3 prosentin vauhdilla. Teollisuuden osuus koko markkinakannasta oli noin 35 %. Ja teknologiayritysten määrä kasvaa suurella määrällä. Esimerkiksi eniten teknologiayrityksiä on Yhdysvalloissa, ja niitä on yli 500 tuhatta.

Ja on totta, että teknologian välineet hankkivat kaikki alkuperästään riippumatta, ja niin myös jokainen toimiala. Teknologia kattaa kaikki sektorit, mukaan lukien laitteistot, ohjelmistot, verkkopalvelut, työkalut ja kyberturvallisuusratkaisut.

Teknologiateollisuudesta puheen ollen, olemme täällä tutustumassa maailman parhaisiin teknologiayrityksiin, niiden markkinapääomaan ja kokonaistuloihin. Joten aloitetaan artikkelista!

Luettelo maailman parhaista teknologiayrityksistä

Teknologiateollisuuteen kuuluu monia yrityksiä, joiden joukossa on yksi maailman arvokkaimmista. Ja tässä on luettelo niistä ja maailman parhaista teknologiayrityksistä:

 1. Omena
 2. Microsoft
 3. Google-aakkoset
 4. META
 5. Tesla (TSLA)
 6. Amazon
 7. Samsung Electronics
 8. Tencent Holdings
 9. Alibaba Group
 10. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC)
 11. Dell Technologies
 12. Oracle Corporation
 13. Foxconn
 14. Huawei
 15. Adobe

1. Apple

Yritys Apple

Perustettu 1976
Markkina-arvo 2421 miljardia dollaria (2022)
Tulot 387,54 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Apple iPad, Apple Mac Book, Apple Watch, Apple iPhone Mobile
Verkkosivusto www.apple.com

Applella on korkein markkina-arvo, 2421 miljardia dollaria, ja se on valtavasti läsnä maailman teknologiamarkkinoilla, mikä tekee siitä alan jättiläisen. Apple on erikoistunut ohjelmistoihin, elektroniikkaan ja verkkopalveluihin, ja sillä on yli 1 608 000 työntekijää.

Apple on olennainen osa BIG FIVEä, johon kuuluvat Google, Amazon, Meta, Apple ja Microsoft. Nämä viisi yritystä ovat markkina-arvonsa perusteella maailman arvokkaimpia julkisia yhtiöitä.

Tämän teknologiajättiläisen perustivat vuonna 1976 Steve Jobs, Steve Wozniak ja Ronald Wayne. Siitä lähtien Apple on ollut asteittaisessa kasvussa ja tuottanut erilaisia ​​teknisiä laitteita tietokoneista pueviin laitteisiin.

Lisäksi Apple on suurin teknologiayritys tulojensa perusteella, 387,54 miljardia dollaria vuonna 2022. Se sijoittui neljänneksi suurimmaksi henkilökohtaisten tietokoneiden toimittajaksi vuoden 2021 yksikkömyynnin perusteella. Sen suosituimmat tuotteet ovat AirPods, iPhone, iPad ja Apple Watch.

2. Microsoft

Yritys Microsoft

Perustettu 1975
Markkina-arvo 1825 miljardia dollaria (2022)
Tulot 198,27 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Microsoft Windows, Microsoft Office Suite, Micrsoft Azure, Internet Explorer
Verkkosivusto www.microsoft.com

Koska Microsoft on maailman merkittävin teknologiajätti ja suurin ohjelmistoyritys, se on yksi vanhimmista tässä luettelossa mainituista teknologiayrityksistä. Se perustettiin vuonna 1976 ja julkaistiin yleisölle vuonna 1986. Se tunnetaan parhaiten Windows-käyttöjärjestelmästään, Azure-pilvipalveluistaan, LinkedIn sosiaalisen median alustasta ja Xbox-pelijärjestelmästään.

Lisäksi Microsoft sijoittuu ensimmäiseksi BIG FIVE -teknologiajättiläisten luettelossa. Yhtiö raportoi 12,3 prosentin liikevaihdon kasvusta vuonna 2022, jonka pääasiallinen ansiosi on Microsoftin Azure ja muut pilvipalvelut. Lisäksi se ilmoitti vuoden 2022 alussa ostavansa videopelien julkaisijan Activision Blizzard Inc:n (ATVI).

3. Google Alphabet

Yritys Google Alphabet

Perustettu 1998
Markkina-arvo 1346 miljardia dollaria (2022)
Tulot 278,13 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Google-haku, Google Maps, Google Assistant, Gmail, Android
Verkkosivusto www.abc.xyz

Seuraavaksi Alphabet Inc. on yhdysvaltalainen monikansallinen yritys, jonka markkinapääoma on valtava 1346 miljardia dollaria, ja se on saanut alkunsa Google LLC:stä ja monista muista tytäryhtiöistä.

Google Inc.:tä pidetään yksimielisesti hakukonesektorin johtajana kaikkialla maailmassa, jonka markkinaosuus on noin 91,9 %. Mitä tulee FIVE GIANTSiin, Google on aina ollut aidosti innovatiivinen ja luotettava teknologiajätti, jonka perustivat Larry Page ja Sergey Brin vuonna 1998.

Google Alphabet on aina kiinnostunut investoimaan innovatiivisiin projekteihin, kuten eliniän pidentämiseen keskittyvä tutkimus- ja kehitysyhtiö Calico, itseajavat autot, älykotiprojekti Nest ja monet muut.

Yritys Meta

Perustettu 2004
Markkina-arvo 545,44 miljardia dollaria (2022)
Tulot 117,929 miljardia dollaria (2021)
Huipputuotteet Facebook, Meta Audience Network, Meta Business Tool
Verkkosivusto www.about.meta.com

Mitä tulee huipputeknologiayrityksiin eri puolilla maailmaa, META ei voi koskaan olla poissa pöydästä. Yritys on tehokkaimpien sosiaalisen median alustojen, kuten Facebookin, Instagramin ja Whatsappin, emoyhtiö.

Mark Zuckerberg perusti yrityksen opiskellessaan Harvardin yliopistossa vuonna 2004. META onnistui edistyneellä kaaviolla, ja tähän päivään mennessä yritys on saavuttanut lähes 3 miljardia aktiivista käyttäjää kuukausittain.

Kilpaillessaan Snapchatin ja Tiktokin kanssa META on ottanut käyttöön useita innovatiivisia ominaisuuksia, jotka ovat tehneet siitä johtavan verkkomainonnan.

5. Tesla (TSLA)

Yritys Tesla

Perustettu 2003
Markkina-arvo 656,57 miljardia dollaria (2022)
Tulot 74,863 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Tesla Sähköauto, Tesla Model X, Tesla Model 3
Verkkosivusto www.tesla.com

Tesla on todellinen johtava sähköajoneuvojen kehittäjä ja tuotanto. Vaikka Teslan tarjoamien ajoneuvojen hinnat ovat liian korkeat ja niiden toimittaminen vie paljon aikaa, kuluttajat suosivat niitä kaiken muun kustannuksella.

Teslan perusti Elon Musk, joka on myös Tesla Companyn nykyinen toimitusjohtaja. Ainutlaatuista Teslassa on sen liiketoimintamalli, jossa ei käytetä perinteistä autojen myyntimallia.

6. Amazon

Yritys Amazon

Perustettu 1994
Markkina-arvo 1 258 B $ (2022)
Tulot 485,90 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Amazon.com, Alexa, Amazon Prime, Amazon Music, Amazon Pay
Verkkosivusto www.amazon.com

Amazonin markkina-arvo on 1258 miljardia dollaria, ja se on yksi maailman arvokkaimmista teknologiayrityksistä, jonka Jeff Bezos perusti vuonna 1994.

Aluksi yritys rajoittui vain verkkomarkkinointiin, mutta ajan myötä se alkoi kehittää teknisiä laitteitaan ja tarjosi myös pilvipalveluita kuluttajille. Tällaisella innovatiivisella ajattelutavallaan Amazon on Forbesin kuudenneksi suurin yritys 25 parhaan teknologia- ja IT-yrityksen joukossa.

7. Samsung Electronics

Yritys Samsung Electronics

Perustettu 1969
Markkina-arvo 281,39 miljardia dollaria (2022)
Tulot 250,21 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Samsung Galaxy -puhelimet, Samsung-näytöt, Samsung-kamera
Verkkosivusto www.samsung.com

Samsung Electronics on suurin matkapuhelimia valmistava yritys ja suurin kilpailija Apple Inc:lle matkapuhelimien tuotannossa.

Yrityksen kotipaikka on Soulissa, Etelä-Koreassa. Samsung Electronics ei rajoitu elektronisten laitteiden tuotantoon, vaan myös laivojen, turbiinien, lentokoneiden moottoreiden ja henkivakuutuksen valmistukseen. Sen lippulaivamerkit ovat Galaxy S-, Z- ja note-sarjat. Niiden osuus yrityksen kasvusta on jopa 40 prosenttia.

8. Tencent Holdings

Yritys Tencent Holdings

Perustettu 1998
Markkina-arvo 389,88 miljardia dollaria (2022)
Tulot 83,64 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet WeChat, PUBG Mobile, QQ Riot Games, Tencent Weibo, Qzone
Verkkosivusto www.tencent.com

Tencent Holdings, kiinalainen teknologia-alan yritys, on ensimmäinen aasialainen teknologiayritys, joka saavuttaa 500 miljardin dollarin rajan.

Yritys tarjoaa verkkoportaaleja, maksujärjestelmiä, sähköisen kaupankäynnin alustoja, mobiilipelejä ja sosiaalisia verkostoja. Tämän lisäksi se omistaa myös Tencent Music- ja Tencent Games -yrityksiä.

Tencent Holdingsin menestynein tuote on WeChat, jolla on yli 1,2 miljardia kuukausittaista aktiivista käyttäjää. Yhtiö tarjoaa myös erilaisia ​​markkinointiratkaisuja ja pilvipalveluita.

9. Alibaba Group

Yritys Alibaba Group

Perustettu 1999
Markkina-arvo 191,14 miljardia dollaria (2022)
Tulot 134,567 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Alibaba.com, Aliwangwang, Alibaba Cloud, AliGenie
Verkkosivusto www.alibabagroup.com

Toinen massiivinen kiinalainen monikansallinen teknologiayritys on Alibaba Group. Se on erikoistunut vähittäiskauppaan, sähköiseen kaupankäyntiin, Internetiin ja teknologiaan. Se tarjoaa erilaisia ​​kannattavia palveluita, kuten verkkoportaaleja, sähköisiä maksupalveluita, ostoshakukoneita ja pilvilaskentaa.

Alibaba Group perustettiin vuonna 1999 ja se perustettiin Hangzhouhun, Zhejiangin osavaltioon. Alibaba Group on vähittäiskauppiaiden ja verkkokauppayritysten osalta yksi alan suurimmista yritysryhmistä.

Lisäksi yritys on viidenneksi maailman suurimpien tekoälyyritysten joukossa vuonna 2020.

10. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC)

Yritys Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC)

Perustettu 1987
Markkina-arvo 330,63 miljardia dollaria (2022)
Tulot 66,691 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Puolijohteet, joita käytetään mobiililaitteissa, esineiden Internetissä ja autoelektroniikassa
Verkkosivusto www.tsmc.com

Maailman suurin sopimussiruvalmistaja Taiwan Semiconductor Manufacturing valmistaa erittäin kehittyneitä ja innovatiivisia puolijohteita, jotka ovat suunnitelleet Qualcomm Inc. (QCOM) ja Advanced Micro Devices Inc. (AMD).

Viime vuosina Taiwan Semiconductor Manufacturing on raportoinut 43,5 prosentin liikevaihdon kasvusta ja 7,9 miljardin dollarin nettovarallisuuden. Yritys on perustettu vuonna 1987 ja siitä lähtien; se on johtanut maailmanlaajuista puolijohdevalimoa, jossa se tuottaa sijoittajille 517 %:n tuoton.



11. Dell Technologies

Yritys Dell Technologies

Perustettu 1984
Markkina-arvo 27,79 miljardia dollaria (2022)
Tulot 103,12 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Vostro, Dell EMR, Inspiron, PowerEdge
Verkkosivusto www.dell.com

Toinen superkuuluisa amerikkalainen teknologiayritys on Dell Technologies, joka on erikoistunut henkilökohtaisten tietokoneiden markkinoille. Se tarjoaa laajan valikoiman teknisiä tuotteita, kuten tallennuslaitteita, palvelimia, SmartTV:tä, verkkokytkimiä, tietokonetarvikkeita, kameroita ja paljon muuta.

Tämän teknologiayrityksen perusti vuonna 1984 Michael Dell. Siitä lähtien Dell Technologies on ollut tunnettu innovatiivisesta toimitusketjun hallinnasta ja suoramyynnin verkkokauppamallista.

12. Oracle Corporation

Yhtiö Oracle Corporation

Perustettu 1977
Markkina-arvo 202,40 miljardia dollaria (2022)
Tulot 44,15 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Oracle Database, Oracle ERP, MySQL, Oracle E-Business Suite
Verkkosivusto www.oracle.com

Larry Ellison, Bob Miner ja Ed Oates perustivat Oracle Corporationin, tietokoneohjelmistoyhtiön, Kaliforniassa vuonna 1977, ja sen pääkonttori sijaitsee Austinissa, Texasissa.

Yrityksellä on yli 400 000 asiakasta ympäri maailmaa, kuten Siemens Healthineers ja FedEx. Se tarjoaa useita erityisiä ratkaisuja erityyppisille teollisuudenaloille.

Sen ratkaisut auttavat hallitsemaan ravintoloiden talouden modernisointia, yhdistämään HR/tuotehallintaa, turvallista verkkoinfrastruktuuria ja ennen kaikkea parantamaan asiakastyytyväisyyttä.

13. Foxconn

Yritys Foxconn

Perustettu 1974
Markkina-arvo 44,30 miljardia dollaria (2022)
Tulot 219,11 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet iPad, iPod, Kindle, BlackBerry
Verkkosivusto www.honhai.com

Foxconn on yksi suurimmista työnantajista noin 1,29 miljoonalla työntekijällä ja se tunnetaan Kiinan suurimpana yksityisen sektorin työnantajana. Se on taiwanilainen elektroniikan sopimusvalmistusyritys, jonka Terry Gou perusti vuonna 1974.

Foxconn on hajautettu yli 20 maahan, ja sen tytäryhtiöiden määrä on yhteensä jopa 200+. Sitä pidetään myös maailman suurimpana elektroniikkavalmistajana ja johtavana tieteen ja teknologian ratkaisujen toimittajana.

Sen suosituimmat tuotteet markkinoilla ovat iPhone, Kindle, iPad, Blackberry, Redmi-puhelimet, PlayStation ja Nintendo. Foxconn sijoittui 22. sijalle vuoden 2021 Fortune Global 500 -listalla.

14. Huawei

Yritys Huawei

Perustettu 1987
Markkina-arvo 71,2 miljardia dollaria (2022)
Tulot 99,9 miljardia dollaria (2021)
Huipputuotteet Huawei MateBook, Huawei Watch, Huawei Mobiles
Verkkosivusto www.huawei.com

Toinen kiinalainen teknologiayritys on Huawei Technologies, kulutuselektroniikan valmistaja. Sen suunnittelussa luodaan ja myydään tietoliikennetyökaluja parhaille televiestintäyrityksille maailmanlaajuisesti, mukaan lukien British Telecom, Bell Canada ja Vodafone.

Yritys aloitti jälleenmyyjänä yksityisenä sivukonttorin vaihtoyhtiönä, jonka Ren Zhejiang perusti vuonna 1987. Nykyään Huawei on televiestintäkone, joka kehittää lukuisia innovatiivisia teknisiä laitteita.

15. Adobe

Yritys Adobe

Perustettu 1982
Markkina-arvo 142,43 miljardia dollaria (2022)
Tulot 17,19 miljardia dollaria (2022)
Huipputuotteet Adobe Photoshop, Adobe Acrobat, Adobe PDF, Dreamweaver, Adobe Lightroom
Verkkosivusto www.adobe.com

Adobe perustettiin vuonna 1982 amerikkalaiseksi ohjelmistoyritykseksi, joka tarjoaa käytännöllisiä ratkaisuja markkinointiin ja dokumenttien hallintaan. Sen tärkeimmät tuotteet markkinoilla ovat Adobe Photoshop, Adobe Acrobat ja Adobe Creative Cloud.

John Warnock ja Charles Geschke perustivat Adoben vuonna 1982, ja sen pääkonttori sijaitsi San Josessa, Kaliforniassa (Yhdysvallat). Adobe Inc. laajensi myös palvelujaan digitaalisen markkinoinnin ohjelmistoissa, ja sitä pidettiin yhtenä maailman johtavista asiakaskokemuksen hallinnan (CXM) johtajista vuonna 2021.

Adoben kolme suosituinta palvelua ovat Creative Cloud, Experienced Cloud ja Document Cloud.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että teknologiateollisuus kasvaa ja kattaa joitakin maailman arvokkaimmista yrityksistä. On kuitenkin tärkeää tietää, että ennen sijoittamista mihin tahansa yritykseen sinun on tehtävä perusteellinen tutkimus ja sen jälkeen keskityttävä ETF:n ostamiseen.

Koska alalla on valtava määrä teknologiayrityksiä, sinulla on monia vaihtoehtoja sijoittaa ja ansaita voittoa. Yllä oleva luettelo sisältää maailman 15 parasta teknologiayritystä, joista osa on

UKK

Mitkä ovat maailman 5 parasta IT-yritystä?

Maailman viisi parasta IT-yritystä ovat Microsoft Corporation, IBM, Accenture, Oracle ja TCS.

Mikä on vanhin teknologiayritys?

IBM:tä pidetään maailman vanhimpana teknologiayrityksenä. Periaatteessa IBM:n lasketaan olevan 108 vuotta vanha yritys.

Mitkä ovat 3 parasta verkkoyritystä?

Kolme parasta verkkoyritystä myyvät digitaalisia markkinointipalveluita, freelancereita sekä valmennusta ja konsultointia.

Kuka on teknologian markkinajohtaja?

Applea pidetään teknologian markkinajohtajana, jonka markkinointipääoma on noin 2 448 tonnia.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Online-myynnin aloittaminen tunnissa tai vähemmän