Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

15 parasta työntekijäetua työnhakuun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 15 parasta työntekijäetua työnhakuun

Jos tutkit uusia työmahdollisuuksia, sinun tulee etsiä palkkaa pidemmältä löytääksesi työntekijäetuja, jotka voivat tehdä sinusta onnellisemman ja vauraamman. Palkka on tärkeä, mutta se on etu, joka tekee työpaikastasi nautinnollisempaa.

Joskus yritys tarjoaa sinulle korkeamman palkan kuin sen kilpailijat, mutta sen hinta on huonompi. Suurempi palkka ei välttämättä anna sinulle parasta arvoa, kun otat huomioon korkeammat terveydenhuollon kustannukset tai alhaisemman 401(k)-vastineen.

Viimeksi kun etsin töitä, minulla oli onni saada kolme tarjousta. Palkat olivat 5 000 dollarin sisällä toisistaan, mutta jokainen tarjosi erilaisia ​​etuja. Valitsin organisaation, jolla on paras työsuhde-etupaketti, ja se oli lopulta oikea toimenpide.

Työntekijäetuja etsiessäsi

Joskus voit neuvotella tietyistä eduista, mutta toisia säätelee suunnitelmaasiakirja, eikä niitä voi muuttaa yksittäisen työntekijän osalta. Tässä on hyödyt, joita kannattaa tarkastella vertailtaessa työtarjouksia.

1. Eläkkeelle siirtyminen

Jos potentiaalinen asemasi tarjoaa eläketilin, saatat ajatella, että olet saavuttanut jättipotin. Valitettavasti näin ei aina ole.

Nämä suunnitelmat, kuten 401(k)s ja 403(b)s, tarjoavat etuja, jotka vaihtelevat yrityksittäin. Joissakin on korkeat maksut, jotka johtavat tuoton vähenemiseen, kun taas toiset tarjoavat edullisia ohjelmia upeilla sijoitusvaihtoehdoilla.

Ensimmäisessä asemassani sain 3 %:n maksuosuuden eläkesuunnitelmaani riippumatta siitä, laitoinko rahaa. Mutta eri työ vaati minun syrjään 6 % palkasta saadakseni 4 %. Ennen kuin hyväksyt tarjouksen, ymmärrä, kuinka vastaavia varoja voidaan ansaita.

Sinun tulee myös ymmärtää ansaintaprosessi. Jotkut yritykset vaativat, että työskentelet siellä tietyn ajan, ennen kuin olet 100-prosenttisesti oikeutettu, kun taas toiset saavat välittömästi oikeuden.

2. Palkallinen vapaa-aika

Tämän edun nimet vaihtelevat. Sitä voidaan kutsua palkalliseksi vapaaksi (PTO), lomaksi, sairausajaksi tai palkalliseksi lomaksi.

Aina kun vaihdoin työpaikkaa, yritin aina neuvotella lisää loma-aikoja. Pystyin usein varmistamaan lisäviikon PTO:ta sen lisäksi, mitä kukin työnantaja tarjosi, vaikka se olikin vakiintuneiden käytäntöjen vastaista. Yritykset eivät kuitenkaan välttämättä ole halukkaita luopumaan virallisista palkallisista lomaetuistaan.

3. Korotukset, bonukset tai ylityöt

Kokonaiskorvauksen tunteminen on elintärkeää. Sinun on ymmärrettävä, kuinka paljon sinulle maksetaan palkkasi tai tuntipalkkasi lisäksi.

Kysy, oletko oikeutettu ylityöhön. Vapautumattomien työntekijöiden ylityökorvauksiin sovelletaan lakia. Huolimatta siitä, että olin vapautettu työntekijä, joka on termi työntekijöille, joille ei vaadittu ylityökorvausta, ensimmäinen työpaikkani tarjosi suoraaikaisia ​​ylitöitä heidän palkansaajilleen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä tekstistä puheeksi TikTokissa

Bonuksilla ja korotuksilla voi olla suuri tekijä kotiin vietävässä kokonaispalkassasi. Tutki maksupotentiaalia nimettömillä sivustoilla, kuten Glassdoor. Kannattaa myös kysyä rekrytointipäälliköltä heidän tavanomaisista bonus- ja palkankorotuskäytännöistä.

Organisaatio, joka tarjoaa korkean alkupalkan mutta vain korottaa suuria ylennyksiä, ei ehkä ole paras valinta. Toinen yritys, joka antaa huomattavia vuosikorotuksia useimmille työntekijöille, voi johtaa korkeampiin palkoihin.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka pyytää korotusta: neuvoja, joita kukaan ei ole koskaan antanut sinulle

4. Vakuutus

Työnantajat voivat tarjota terveys-, näkö-, hammas-, henki-, lyhytaikaisen työkyvyttömyys- ja pitkäaikaisvakuutuksen. Harvinaisissa tapauksissa voidaan tarjota muita vakuutuksia, kuten lemmikkivakuutus.

Kun vertailet vakuutusvaihtoehtoja, kysy vakuutusasiakirjat. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, mitä vakuutus maksaa. Maksut, omavastuut, tarjoajat ja kattavuusvaihtoehdot voivat vaihdella suunnitelmien välillä.

Ota selvää, tukeeko yritys vakuutuksen kustannuksia. Mukaan TyötilastovirastoKeskimääräinen siviilityönantaja maksaa 67 prosenttia perheen sairausvakuutuksen kustannuksista. Tämä voi tarjota suuria säästöjä.

Vaikka vakuutus ei ole neuvoteltavissa, on välttämätöntä ymmärtää, mitä sinulle tarjotaan.

5. mahdollisuus työskennellä kotoa

The mahdollisuus työskennellä kotoa käsin on etu, jota useammat työpaikat tarjoavat. Voit halutessasi välttää toimiston säästääksesi työmatka-aikaa ja kustannuksia. Jotkut ihmiset suoriutuvat paremmin poissa työpaikan häiriötekijöistä.

Jopa henkilöstöasiantuntijat näkevät etätyön edut.

“Jos vakuuttaisin työnantajan sallimaan minun työskennellä kotona, ja tein, puhuisin ehdottomasti tuottavuuden kasvumahdollisuuksista”, sanoi Sandy Smith, HR-asiantuntija ja Elevate Communityn perustaja.

Aiheeseen liittyvä: Onko kotona työskenteleminen haitallista mielenterveydelle?

6. Maksullinen koulutus

Maksullinen koulutus voi säästää rahaa, jos sinulla on ammatillinen lisenssi, joka edellyttää jatkokoulutusta. Sitä voidaan tarjota auttamaan sinua oppimaan taitoja tai ylläpitämään uraasi liittyviä sertifikaatteja.

Laillistettuna tilintarkastajana minun on suoritettava 40 tuntia ammatillista täydennyskoulutusta vuosittain säilyttääkseni lisenssini. Tilitoimistotyöni maksoivat koulutukseni, mutta jouduin neuvottelemaan koulutuskulujeni kattamisesta, kun siirryin yrityskirjanpitoon.

7. Lukukausimaksujen korvaus

Lukukausikorvauksista voi olla hyötyä työntekijöille ja yrityksille, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden suorittaa kandidaatin tai jatkotutkinnon. Lukukausikorvaus ei silti tarkoita, että voit opiskella mitä tahansa.

“Jos aiot suorittaa toista tutkintoa tai ohjelmaa, ymmärrä, mitä potentiaaliset työnantajat kattavat korvausohjelmissaan”, sanoi Jen Bohler, PHR, SHRM-CP ja YouTuber The Budget Bouncesta. “Jos omasi ei ole tällä hetkellä mukana, yritä neuvotella se tarjouksessasi ja saada se kirjallisesti.”

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda TikTok-sisältöä

Varmista, että ymmärrät kaikki etuuteen liittyvät takaisinmaksu- tai työsuhderajoitukset. Saatat joutua maksamaan takaisin tiettyjä kuluja, jos lähdet ennen kuin sopimuksessasi on määrätty.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö sinun hankkia jatkotutkinto?

8. Opintolainatuki

Opintolainakriisin kasvaessa yhä useammat työnantajat auttavat opintolainavelan takaisinmaksussa. Saatat kuitenkin joutua täyttämään tietyt kelpoisuusvaatimukset päästäksesi työpaikan ohjelmaan.

Ohjelmat voivat tarjota kuukausittaisia, vuosittaisia ​​tai vastaavia maksuja. Takaisinmaksetun kokonaissumman elinikäiset enimmäismäärät tai ohjelman aikarajat ovat vakiona.

9. Perhesuunnitteluetuudet

Palkallinen vanhempainloma on noussut kuumaksi puheenaiheeksi Yhdysvalloissa. FMLA vaatii tietyissä olosuhteissa 12 viikon palkatonta lomaa, mutta palkallista vapaata ei vaadita.

“On mukavaa, että voit laajentaa perhettäsi huolehtimatta rahasta”, Smith sanoi. “Yhä useammat yritykset tarjoavat jopa 12 viikon palkallista lomaa miehille, naisille ja adoptiovanhemmille.”

Jotkut edistykselliset yritykset tarjoavat jopa apua hedelmöityshoidon tai adoption kustannuksiin.

10. Työntekijöiden osakkeiden ostosuunnitelma

Jotkut yritykset tarjoavat työntekijöille mahdollisuuden omistaa osakkeita yrityksen osakkeista työntekijöiden osakeostosuunnitelman (ESPP) kautta. Nämä voivat olla loistava tapa sijoittaa alennuksella, jos uskot organisaatiosi tulevaisuuteen.

Ohjelmilla on tiukat ohjeet, mutta se on yksi tapa saada lisäkorvausta alennetun osakehinnan kautta. Sijoittamisesta on veroseuraamuksia.

En ole koskaan osallistunut ESPP:hen. Toimiala, jolla työskentelin, ei ollut sellainen, johon olisin halunnut sijoittaa. Lisäksi en halunnut huolehtia sijoituksestani ja urastani, jos yrityksellä oli vaikeita taloudellisia aikoja.

Ainutlaatuiset työntekijäedut, jotka erottavat yritykset

Vanhanaikaiset työsuhde-edut tarjoavat merkittäviä palveluita, mutta innovatiiviset työpaikat ovat siirtymässä tarjoamaan uusia etuja, jotka auttavat parantamaan työntekijöidensä elämää. Työntekijöiden tärkeimmät edut eivät aina ole perinteisiä.

11. Tekniset edut

Jos sinun on reagoitava kellon ympäri, sinulle voidaan tarjota tarvittava tekniikka. Jos ei, organisaatio voi antaa sinulle stipendin laitteiden ostamiseen.

Voi olla houkuttelevaa käyttää laitteita henkilökohtaiseen käyttöön rahan säästämiseksi.

“Jos yritys antaa sinulle laitteen, kuten matkapuhelimen, kannettavan tietokoneen tai tabletin, olet todennäköisesti käytön seurannassa”, sanoi Laura Gariepy, henkilöstöasiantuntija, josta tuli freelancerina valmentaja Every Day by the Lake, LLC:ssä. “Käytä näitä laitteita vain yrityksen liiketoiminnassa.”

12. Lemmikkieläinystävälliset käytännöt

Jos sinulla on turkisvauvoja lasten sijasta, lemmikit ovat suuri osa maailmaasi. Työnantajat alkavat tunnistaa tämän ja voivat tarjota lemmikkivakuutusta tai mahdollisuuden tuoda lemmikkisi töihin.

13. Henkilökohtaiset terveysedut

Edistykselliset yritykset ovat alkaneet tarjota muita terveyteen liittyviä etuja kuin vakuutuksia. Ensimmäisellä työpaikallani oli pieni kuntosali rakennuksessa, jota jokainen työntekijä voisi käyttää.

🔥 Empfohlen:  Kolme parasta Kanadan vetyosaketta, jotka ostetaan heinäkuussa 2023

Toiset voivat tarjota ilmaisia ​​tai alennettuja palveluita toimistossa säännöllisin väliajoin, kuten tuoda hieroja kerran kuukaudessa.

Aiheeseen liittyvät: 11 hyvää työtapaa erottuvaksi työntekijäksi tulemiseen

14. Vapaa-aika vapaaehtoistyöhön

Organisaatiot haluavat usein antaa takaisin yhteisölleen. Yksi tapa he voivat tehdä tämän on tarjota työntekijöille vapaata vapaaehtoistyöhön paikallisesti. Vaihtoehtosi voivat kuitenkin rajoittua tiettyihin syihin, joita työnantajasi tukee.

Jos tämä etu on sinulle tärkeä, Bohler ehdotti kysymistä, onko olemassa tiettyä vapaaehtoisohjelmaa, sisältääkö se yrityksen hyväksymiä vapaaehtoistyötapahtumia tai kuinka monta tuntia voit saada palkkaa vapaaehtoistyöstä vuodessa.

15. Ilmaiset ateriat

“Kun työnantajasi tarjoaa ilmaista kahvia, välipaloja ja aterioita, se voi säästää melkoisen pennin ja vaivan, jonka joudut hankkimaan itse”, Gariepy sanoi.

Kun tietyt työpaikat tarjoavat tämän edun, se on aito tapa kiittää työntekijöitä. Muut yritykset voivat käyttää tätä saadakseen sinut käyttämään enemmän tunteja iltaisin. Harkitse edun taustalla olevia motiiveja, ennen kuin otat sen hyödyn.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka neuvotella aloituspalkastasi

Lue yrityksesi käytäntöjen tiedot

Ennen kuin allekirjoitat tarjouskirjeen, tutustu tärkeimpiin prioriteetteihin liittyviin työsuhde-etuuksiin liittyviin käytäntöihin. Esitä kaikki kysymyksesi ennen kuin sitoudut.

Kun luet käytäntöjä, ota huomioon sitoumukset tai piilotetut haitat. Saatat joutua pysymään organisaation palveluksessa kolme vuotta lukukorvauksen saamisen jälkeen.

Jos kriittinen työntekijäetu ei ole saatavilla tai se ei ole niin vahva kuin haluaisit, yritä neuvotella työnantajan kanssa. Saatat pystyä varmistamaan ylimääräisen PTO-viikon tai 2 % korkeamman palkan, jos kilpaileva tarjous tarjoaa vahvempia etuja.

Muista, että työ on enemmän kuin palkka. Parhaat työntekijäedut voivat johtaa paljon erilaiseen palkkiopakettiin, kun tarkastellaan kokonaisuutena palkkaasi.