Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

15 parasta työtä, jotka voivat tehdä sinusta rikkaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 15 parasta työtä, jotka voivat tehdä sinusta rikkaan

Raha ei ole kaikki kaikessa ammatin valinnassa. Mutta entä jos löytäisit työpaikan rikastuaksesi?

Kuulostaako idealta? Jos olet päättämässä “mikä haluat olla isona”, voit yhtä hyvin tarkastella ammatteja, jotka voivat ansaita 100 000 dollaria tai enemmän.

Vaikka voit tulla miljonääriksi säästämällä rahaa ja sijoittamalla ahkerasti, tietyt urat sopivat paremmin varallisuuden keräämiseen.

Tutkinnon suorittaminen jollakin näistä alueista ei takaa, että tulet rikkaaksi. Ansioissa on eroja jopa saman ammatin sisällä. Kuinka paljon ansaitset, riippuu siitä, missä asut, kuka on työnantajasi ja minkä erikoisalan olet valinnut.

Sinun tulee myös hallita rahojasi hyvin ja säästää, jotta voit nauttia uravalinnastasi pitkällä aikavälillä. Sukellaan parhaisiin rikastumiseen tähtääviin töihin – ja niiden saamiseen.

Mitkä urat tienaavat eniten rahaa?

Jos etsit uraa, joka tuottaa eniten rahaa, sinun tulee harkita korkeakoulututkintoa, joka vie sinut oikealle tielle.

Tietyillä ammateilla on korkeampi aloituspalkka, joka vie sinut nopeammin (tai välittömästi) yli kuusinumeroisen kynnyksen.

Parhaat uravalinnat eniten rahan ansaitsemiseksi ovat investointipankkiirin tai lääkärin työ. Insinööri ja apteekki ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Jos etsit muita ideoita, tutustu alla olevaan luetteloon.

Parhaat työpaikat rikastumiseen

Nämä työt voivat auttaa sinua saamaan kuusinumeroisen palkan nopeasti. Muista kuitenkin, että nämä alat ovat kilpailukykyisiä. Lisäksi jotkut heistä vaativat laajan koulutuksen.

Kuusinumeroiset tulot voivat usein tarkoittaa kuusinumeroisia opintolainoja. Vaikka nämä voivat olla parhaita työpaikkoja huippupankin tekemiseen, jotkut vaativat myös korkeakoulututkinnon.

Varmista, että punnitat kunkin edut ja haitat ennen kuin päätät, mitä uraa haluat jatkaa.

Aiheeseen liittyvä viesti: 15 vinkkiä nopeaan palkkaamiseen

1. Investointipankkiiri

Jos etsit yhtä parhaista työpaikoista rikastuaksesi, sijoituspankkiiriksi tuleminen on huipulla. Glassdoorin mukaan investointipankkiirien keskimääräinen peruspalkka on 79 847 dollaria tämän kirjoituspäivänä.

Kuitenkin, jos tarkastellaan palkkaa plus bonusta, keskimääräinen työntekijä ansaitsee jopa 150 000 dollaria ensimmäisenä vuonna WallStreetOasis.comin mukaan. Varapresidenttien palkat ylittävät 1,5 miljoonaa dollaria ja johtavien kumppaneiden ansaita yli 20 miljoonaa dollaria.

Se ei kuitenkaan ole helppoa rahaa. Investointipankkien työajat ovat tunnetusti pitkiä. Ja vaikka lähtötason analyytikkopaikan saaminen vaatii kandidaatin tutkinnon, monet investointipankkiirit suorittavat jatkotutkintoja. Useimmat suorittavat MBA-ohjelman, mutta jotkut saavat muita tutkintoja, kuten oikeustieteen tutkinnon.

Menestyt paremmin korkeapalkkaisen investointipankkitehtävän saamisessa, jos käyt huippukoulussa. Monet investointipankit rekrytoivat voimakkaasti Ivy Leaguen kouluista, kuten Harvardista ja Columbiasta.

Vaikka voit mennä vähemmän arvostettuun oppilaitokseen ja silti menestyä, oikean koulun valitseminen voi auttaa sinua kilpailemaan.

Mitä investointipankkiirit tekevät? Usein ne auttavat yrityksiä hankkimaan pääomaa. He tarkastelevat organisaation taloudellista tilaa, pääomatarpeita ja tavoitteita ja suosittelevat parasta strategiaa niiden saavuttamiseksi.

2. Lääkäri

Jos olet hyvä tieteissä ja nautit ihmisten auttamisesta, lääkäriksi tuleminen on hyvä uravaihtoehto. Palkat vaihtelevat erikoistumisen mukaan.

Kuitenkin jopa alemmalla tasolla saat kuusinumeroiset tulot, joten tämä on yksi suosituimmista rikastumisen ammateista.

Mukaan Työtilastovirasto, lääkäreiden ja kirurgien mediaanipalkka oli 208 000 dollaria vuodessa. Tämä ei kuitenkaan ota huomioon monien lääkärien erikoisalojen paljon korkeampaa palkkaa.

Mitä erikoisempi olet lääkärinä, sitä korkeampi palkkasi on. Esimerkiksi sydänkirurgi tienaa huomattavasti enemmän kuin yleislääkäri, vaikka heidän on myös suoritettava laajempi koulutus.

Salary.comin mukaan kirurgin keskimääräinen korvaus on 394 658 dollaria, kun taas kardiologit ansaitsevat keskimäärin 394 900 dollaria.

Lääkäriksi tullaksesi sinun on suoritettava neljän vuoden korkeakoulututkinto, suoritettava sitten Medical College Admission Test (MCAT) ja hakeuduttava lääketieteellisiin kouluihin. Lääketieteelliseen korkeakouluun käyminen kestää neljä vuotta, ja sisäänpääsy on erittäin kilpailukykyinen.

Lääketieteen korkeakoulun jälkeen vähimmäisasunnon suorittaminen on kolme vuotta yleislääkäriksi. Erikoisalat, kuten kirurgia tai kardiologia, voivat kestää useita vuosia.

Kaikki tämä koulutus voi tulla hyvin kalliiksi, mutta voit maksaa osan omalla tavallasi. Tässä on joitain parhaita työpaikkoja rahan ansaitsemiseen yliopistossa.

🔥 Empfohlen:  Must-Know Live Chat -tilastot 2023

3. Oikomislääkäri

Jos olet hyvä sekä lasten että aikuisten kanssa, harkitse oikomislääkäriksi ryhtymistä. Glassdoorin mukaan oikomislääkärin keskipalkka on 231 288 dollaria vuodessaasettaen sen sijalle kolme parhaissa rikastumiseen tähtäävissä työpaikoissa.

Kuinka paljon tienaat oikomislääkärinä, riippuu suuresti siitä, missä asut maantieteellisesti.

Oikomislääkäriksi sinun on ensin suoritettava neljän vuoden korkeakoulututkinto. Jotkut hammaslääketieteen koulut hyväksyvät perustutkinto-opiskelijat ilman kandidaatin tutkintoa, jos he ovat opiskelleet esihammaslääkäriohjelmassa vähintään kaksi vuotta.

Kun olet valmistunut korkeakoulusta, sinun on suoritettava Dental Admission Test (DAT). Sieltä sinun on haettava akkreditoituja hammaslääkärikouluja ja suoritettava nelivuotinen ohjelma.

Hammaslääkärikoulun jälkeen pyrkivän oikomislääkärin on suoritettava oikomishoidon erikoisohjelma, joka kestää yleensä kaksi vuotta. Jotkut oikomislääkärit suorittavat myös oikomishoidon maisteriohjelman tai tohtorihammaslääketieteen ohjelman.

Ennen kuin voit aloittaa oikomishoidon harjoittamisen, sinun on läpäistävä valtion lisensointikokeet. Tämä antaa sinulle oikeuden toimia oikomislääkärinä kyseisessä valtiossa.

Oikomislääkärinä tutkit, diagnosoit ja hoidat vääristyneitä hampaita. Lisäksi hoidat terveyteen liittyviä oikomishoitoon liittyviä ongelmia, kuten väärin kohdistettuja leuoja, kasvojen poikkeavuuksia, ylipurenmia, alapurenmia, avoimia purenmia ja poikkipuremia.

4. Hammaslääkäri

Jos et halua käydä läpi lisäkoulutusta oikomislääkäriksi, voit silti tehdä kuusihahmoa hammaslääkäriksi.

mukaan Työtilastovirasto, hammaslääkärien mediaanipalkka on 163 200 dollaria vuodessa. Glassdoor.com kiinnittää hammaslääkärin korvauksen keskimäärin 187 601 dollariin.

Hammaslääkäriksi ryhtyminen vaatii erikoisalan koulutuksen lisäksi kandidaatin tutkinnon. Kuten aiemmin todettiin, jotkut hammaslääketieteen koulut hyväksyvät perustutkinto-opiskelijat ilman neljän vuoden tutkintoa, jos he ovat opiskelleet esihammaslääkäriohjelmassa vähintään kaksi vuotta.

Jotta voit hyväksyä hammaslääkärikoulun, sinun on suoritettava ja läpäistävä DAT. Hammaslääkärikoulutusohjelmien suorittaminen kestää neljä vuotta. Aivan kuten oikomislääkärillä, hammaslääkäreillä on oltava toimilupa siinä osavaltiossa, jossa he työskentelevät. Tämä edellyttää usein kirjallisten ja käytännön kokeiden suorittamista.

Hammaslääkärinä voit diagnosoida ja hoitaa potilaiden hampaiden, ikenien ja muiden suun osien ongelmia. Lisäksi neuvot potilaita hampaiden ja ikenien hoidossa.

Tämä voi olla loistava lamankestävä työ, koska ihmisten on silti huolehdittava hampaistaan ​​jopa heikolla taloudella.

5. Insinööri

Yksi parhaista aloista rikastua vain neljän vuoden korkeakoulututkinnolla on insinööri. Lääkäriksi tai oikomislääkäriksi ryhtyminen vaatii laajaa koulutusta, ennen kuin voit hyötyä kuusinumeroisesta palkasta.

Ja jopa monilla investointipankkiireilla on maisterin tutkinto. Useimmat insinöörityöt vaativat vain kandidaatin tutkinnon.

Kaikki tekniikan erikoisalat eivät kuitenkaan maksa yhtä paljon. Bureau of Labor Statisticsin tietojen mukaan öljyinsinöörit ovat eniten palkattuja, ja niiden mediaani vuosipalkka 137 720 dollaria.

Glassdoor.com näyttää keskimääräisen korvauksen hieman pienemmällä 104 917 dollarilla.

Öljy-insinöörit keskittyvät löytämään parhaat menetelmät öljyn ja kaasun talteenottamiseksi maan pinnan alla olevista esiintymistä. He keskittyvät myös öljyn ja kaasun tuotannon maksimointiin vanhoista kaivoista.

Toinen vaihtoehto, jos olet hyvä tekniikan kanssa, on ryhtyä tietokonelaitteistoinsinööriksi. Tämän tekniikan erikoisalan mediaanipalkka on 115 120 dollaria per BLM. Tarvitset neljän vuoden korkeakoulututkinnon akkreditoidusta ohjelmasta.

Aiheeseen liittyvä: 10 nopeaa sertifikaattia, jotka maksavat hyvin

6. Lennonjohtaja

Etsitkö yhtä parhaista työpaikoista rikastuaksesi ilman neljän vuoden tutkintoa? Tämä kunnia kuuluu lennonjohtajille.

Tämän työn mediaanipalkka oli 122 990 dollaria Työtilastovirasto. Glassdoor.com raportoi korkeamman keskitulon, 137 187 dollaria.

Lennonjohtajaksi tullaksesi tarvitset osakkuusyrityksen tutkinnon, vaikka jotkin ohjelmat voivat vaatia kandidaatin tutkinnon. Sinun on osallistuttava akkreditoituun Air Traffic Collegiate Initiative -kouluun ja suoritettava ei-insinööritutkinto.

Lisäksi sinun on oltava Yhdysvaltain kansalainen, läpäistävä kaikki lääketieteelliset ja taustatarkastukset sekä suoritettava kokeita ja kursseja Federal Aviation Administration Academyssa.

Mitä lennonjohtajat tekevät? He ovat vastuussa lentokoneiden liikkeen koordinoinnista turvallisten etäisyyksien säilyttämiseksi koneiden välillä.

Lennonjohtajat työskentelevät lennonjohtotorneissa, lähestymislennonjohtolaitoksissa tai reittikeskuksissa. Tämä voi olla stressaavaa työtä, koska vaaditaan aina maksimaalista keskittymistä.

🔥 Empfohlen:  21 mahtavaa verkkoviikonlopputyöideaa, joiden avulla voit ansaita enemmän rahaa

7. Farmaseutti

Jos etsit uraa lääketieteen alalla, mutta et halua lääkäriksi, farmaseutin ammatti voi olla hyvä vaihtoehto. Apteekkari täyttää lääkkeiden reseptit ja neuvoo niiden turvallisesta käytöstä ja sivuvaikutuksista.

Voit myös neuvoa potilaita yleisissä terveyteen liittyvissä aiheissa, kuten ruokavaliossa, liikunnassa, stressin ja terveystilanteiden hallinnassa ja niin edelleen.

Farmaseutin vuosipalkan mediaani oli 128 090 dollaria työtilastoviraston mukaan. Glassdoor.com raportoi hieman alhaisemmasta keskimääräisestä korvauksesta 119 057 dollariin. Ikääntyvä suuret ikäluokat takaavat kysynnän jatkumisen tälle ura-alalle.

Proviisoriksi tuleminen edellyttää ensin vähintään kolmen vuoden korkeakoulututkinnon suorittamista ja monissa tapauksissa kandidaatin tutkinnon suorittamista. Kaikkien proviisoreiden on ansaittava farmasian tohtorin (PharmD) tutkinto akkreditoidusta koulusta harjoittaakseen harjoittelua.

Sinun on myös läpäistävä Pharmacy College Admission Test (PCAT) ja hakeuduttava PharmD-ohjelmiin, joiden suorittaminen kestää neljä vuotta.

Valmistuttuasi sinun on hankittava farmasian lisenssi läpäisemällä North American Pharmacist Licensure Examination (NAPLEX).

8. Lakimies

Asianajajaksi tuleminen on myös parhaiden uran luettelossa, joka voi tehdä sinusta rikkaan. Lakimiehet työskentelevät erilaisissa ympäristöissä yhtiöoikeudesta yksityisiin lakitoimistoihin. Maantiede ja erikoistuminen voivat myös vaikuttaa suuresti tulonäkymiisi.

Viimeisimpien tietojen mukaan BLS, asianajajien mediaanipalkka oli 122 960 dollaria, kun taas Glassdoor.com raportoi vastaavan 117 188 dollarin. Lakimiesten palkat keskimäärin 149 115 dollaria Glassdoor.comin mukaan.

Tiettyyn lakiin, kuten lääkepatenteihin, erikoistuneet asianajajat voivat odottaa korkeampaa korvausta.

Asianajajaksi ryhtyminen edellyttää neljän vuoden korkeakoulututkintoa ja korkeakoulututkintoa. Yliopiston jälkeen sinun on suoritettava lakikoulun pääsykoe (LSAT) ja haettava lakikouluihin.

Pelkästään lakikouluun pääseminen on erittäin kilpailukykyistä, ja sen suorittaminen kestää kolme vuotta. Valmistuttuasi oikeustieteellisestä tiedekunnasta sinun on suoritettava asianajajakoe siinä osavaltiossa, jossa aiot harjoittaa lakia.

Jos haluat erikoistua tietylle oikeuden alalle, joka johtaa korkeampiin tuloihin, tarvitset todennäköisesti vielä enemmän koulua. Esimerkiksi lääkepatenttijuristiksi ryhtyminen edellyttäisi oikeustieteen lisäksi biokemian tutkinnon suorittamista.

9. Lentoyhtiön lentäjä

Oletko kiinnostunut lentokoneista? Lentoyhtiöksi tai kaupalliseksi lentäjäksi ryhtyminen voi olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Mukaan BLS, lentäjien mediaanipalkka oli 121 430 dollaria vuodessa, kun taas Glassdoor.com raportoi hieman pienemmäksi luvuksi 100 000 dollaria. Glassdoor sanoo, että ensimmäiset upseerit voivat odottaa ansaitsevansa keskimäärin 125 718 dollaria.

Lentoyhtiöiden lentäjät aloittavat yleensä uransa lennonopettajina tai kaupallisina lentäjinä. Jotta voit tulla kaupalliseksi lentäjäksi, tarvitset lukion tutkinnon tai vastaavan ja kaupallisen lentäjän lisenssin FAA:lta.

Lentäjäksi ryhtyminen edellyttää neljän vuoden tutkintoa sekä FAA:n myöntämää ATP-todistusta.

Lento- ja kaupallisten lentäjien työhön kuuluu lentokoneiden, helikopterien ja muiden lentokoneiden navigointi. Lentäjät työskentelevät yleensä vaihtelevilla aikatauluilla, ja yöpymiset ovat yleisempiä lentoyhtiöiden lentäjille kuin kaupallisille lentäjille.

10. Optometristi

Jos olet kunnianhimoinen tulla silmälääkäriksi, voit harkita optometristin tai silmälääkärin työskentelyä.

Optometristit tarjoavat ei-kirurgisia palveluita, kuten silmätutkimuksia sekä sairauksien ja sairauksien diagnosointia ja hoitoa. The BLS toteaa, että tämän viran keskimääräinen vuosipalkka on 124 300 dollaria.

Silmälääkärinä saat edistyksellistä hoitoa ainutlaatuisiin tilanteisiin. Nämä ammattilaiset voivat myös suorittaa silmäleikkauksia. Nämä lisäominaisuudet tarjoavat 270 090 dollarin vuosipalkan mediaaniksi.

Kumpikin tehtävä edellyttää Osteopatian lääkärin (DO) saamista, vaikka silmälääkäreillä voi olla sen sijaan MD-nimitys. Silmälääkärit saattavat myös joutua viettämään yhden vuoden harjoittelun yleislääketieteen parissa ja kolme vuotta silmätautien apurahassa.

11. Ohjelmistojen kehittäjä

Ohjelmistokehittäjänä, laadunvarmistusanalyytikona tai testaajana voi olla vuosipalkan mediaani 109 020 dollaria. BLS.

Monet näistä työpaikoista ovat saatavilla tietokonejärjestelmien suunnitteluun erikoistuneilta yrityksiltä (32 % nykyisistä työpaikoista). Rahoitus- ja vakuutusala tarjoaa 11 % työpaikoista ja ohjelmistokehitys on kolmannella 10 %:lla.

Tämä tehtävä voi olla havainto tietojenkäsittely- ja tietotekniikan kandidaatin tutkintoon. Myös tekniikan ja matematiikan pääaineet ovat ihanteellisia ehdokkaita.

Tällä markkinaraolla on mahdollista löytää korkeapalkkainen korkeakoulutyö ja samalla myös tutkinto.

12. Psykiatri

Neuvontaterapialle on ollut vahva kysyntä, joka on (valitettavasti) lisääntynyt pandemian aikana ja sen jälkeen. Psykiatri on mielenterveysalan parhaiten palkattu virka. The BLS toteaa, että vuotuinen mediaanitulo on 249 760 dollaria.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä verkkosivusto TikTokiisi liikenteen, liidien ja myynnin lisäämiseksi

Vertailun vuoksi neuvontapsykologi ansaitsee 60 000 – 80 000 dollaria useimmissa yhteisöissä.

Joten miksi psykiatrit ansaitsevat enemmän kuin psykologit monista päällekkäisistä rooleista huolimatta? Ensinnäkin heidän täytyy käydä lääketieteellisessä koulussa saadakseen lääketieteellisen tutkinnon. Toiseksi heillä on oltava lääkärin lupa.

Koska psykiatreilla on lääkärintodistus, he voivat määrätä lääkkeitä suoraan potilailleen. He voivat myös valvoa edistyneitä hoitoja, kuten sähköhoitoa.

13. Myyntijohtaja

Sinusta tulee erinomainen myyntijohtaja, jos rakastat matkustamista ja olet tehokas markkinoija. Jotkut yritykset viittaavat myös tähän kantaan.

The BLS kertoo, että peruspalkan mediaani on 127 490 dollaria. Glassdoor raportoi kuitenkin, että on yleistä saada keskimääräinen kokonaistulo 220 018 dollaria lisäkannustimien ja -etujen jälkeen.

Kandidaatin tutkinto on yleensä korkein edellytys tälle viralle, vaikka jotkut työnantajat saattavat tarvita vain lukion tutkinnon.

14. Matkasairaanhoitaja

Hoitotyö on kannattava ura, mutta 100 000 dollarin vuosikynnystä on vaikea rikkoa. Esimerkiksi BLS raportoi, että rekisteröidyt sairaanhoitajat (RN:t) tienaavat vain 77 600 dollaria.

Mutta matkustavana sairaanhoitajana voit ansaita noin 111 975 dollaria vuodessa. Palkkapotentiaali vaihtelee osavaltioittain, koska Indeed.com raportoi, että Kalifornian sairaanhoitajat voivat ansaita 121 682 dollaria.

Hoitoalan erikoisuus, kuten leikkaussalihoitajan (CNOR) tai vastasyntyneiden sairaanhoitajan (CCRN) työskentely, voi auttaa sinua ansaitsemaan enemmän työvuoroa kohden. On myös hyödyllistä saada lisenssi useissa osavaltioissa.

Voit aloittaa matkasairaanhoitajan töiden hakemisen seuraavilla vähimmäispätevyyksillä:

  • Sairaanhoitajan tutkinto (useimmat vaativat hoitotyön kandidaatin tutkinnon [BSN] vaan työtoverin [ASN] riittää joidenkin virastojen kanssa)
  • RN-lisenssi
  • Kahden vuoden sängyn kokemus
  • Kaikki erityistodistukset

15. Tietokone- ja tietojärjestelmäpäällikkö

Tietokone- ja tietojärjestelmäpäällikkönä tai tietotekniikkapäällikkönä (IT-päällikkönä) ohjaat ja ohjaat organisaation tietokoneisiin liittyvää toimintaa.

The BLS IT-johtajien vuotuinen mediaanipalkka on 159 010 dollaria.

Yksi tämän tehtävän ensimmäisistä vaiheista on kandidaatin tutkinto tietokone-, IT- tai insinööritaustasta. Master of Business Administration (MBA) on yleinen toinen vaihe.

Koulutustaustan lisäksi vaaditaan usean vuoden kokemus alalta. Erikoistuminen tiettyyn alaan, kuten tietoturvaan tai sairaalan IT-järjestelmiin, voi myös olla tutkimisen arvoista.

Miten näitä rikastumiseen tarkoitettuja töitä verrataan?

JobKeskipalkka

Psykiatri 249 760 dollaria
Oikomislääkäri 231 288 dollaria
Lääkäri 208 000 dollaria
Hammaslääkäri 187 601 dollaria
Tietokone- ja tietojärjestelmäpäällikkö 159 010 dollaria
Lakimies 149 115 dollaria
Insinööri 137 720 dollaria
Lennonvalvoja 137 187 dollaria
Myyntijohtaja 127 490 dollaria
Lentoyhtiön lentäjä 125 718 dollaria
Optometristi 124 300 dollaria
Farmaseutti 119 057 dollaria
Matkasairaanhoitaja 111 975 dollaria
Ohjelmistokehittäjä 109 020 dollaria
Sijoituspankkiiri 79 847 dollaria

Yhteenveto

Oikean tutkinnon valinnalla voi olla suuri vaikutus tuloihisi koko elinaikasi. On olemassa useita ammatteja eri aloilla, jotka voivat saada sinut yli kuusinumeroisen merkin. Muista kuitenkin, että monet vaativat edistyneitä tutkintoja sekä lisenssikokeiden läpäisemistä.

Ylimääräinen koulunkäynti tarkoittaa myös lisäopintolainan ottamista sekä ammatillisen ansiourasi alkamisen viivästymistä. Kuusinumeroisella palkalla aloittaminen valmistumisen jälkeen voi kuitenkin kompensoida joitain näistä negatiivisista asioista ja auttaa sinua pääsemään eteenpäin nopeasti.

Lisäksi osa rikastumisen tehtävistä vaatii vain neljän vuoden tutkinnon ja lennonjohtajilta vain apulaistutkinnon.

Varmista, että kohdistat taloudelliset tavoitteesi intressiesi kanssa, jotta voit päättää urasta parhaan tasapainon palkan ja stressin välillä.