Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

15 tapaa lisätä sosiaalisen median sitoutumista nopeasti

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 15 tapaa lisätä sosiaalisen median sitoutumista nopeasti

Sosiaalisen median sitoutuminen on tärkeä mittari, joka on otettava huomioon verkkokauppaa rakennettaessa. Vaikka useimmat haluavat kasvattaa yleisönsä kokoa, he eivät useinkaan pysty lisäämään sitoutumistaan ​​sosiaaliseen mediaan. Kun olet yhteydessä seuraajiisi sosiaalisessa mediassa, voit muuttaa heistä faneista asiakkaita. Aika, jonka käytät suhteiden rakentamiseen yleisöösi, voi lisätä myyntiä, lisätä asiakasuskollisuutta ja saada enemmän positiivisia arvosteluja. Tässä artikkelissa opit sosiaalisen median sitoutumisen tärkeyden, kuinka kasvattaa seuraajiasi, kuinka lisätä sosiaalisen median sitoutumista ja paljon muuta.

Sosiaalinen media auttaa sinua vahvistaa asiakassuhteitasi. Kun asiakkaat ovat tekemisissä julkaisujesi kanssa tai lähettävät sinulle viestin sosiaalisessa mediassa, sinulla on mahdollisuus tutustua asiakkaisiisi ja rakentaa suhdetta heidän kanssaan. Vastaa heidän kysymyksiinsä, vastaa tarvittaessa leikkisästi ja tarjoa erinomaista asiakaspalvelua.

Sosiaalinen media mahdollistaa myös sen rakentaa asiakasuskollisuutta. Auttamalla asiakkaitasi, kun he tarvitsevat apua, rakentamalla heidän kanssaan suhteita ja tarjoamalla ainutlaatuisen asiakaskokemuksen, voit lisätä asiakasuskollisuuttasi. Asiakkaat luottavat brändiisi, koska olet vastannut heidän kysymyksiinsä. He rakastuvat brändiisi, koska olet vitsailenut heidän kanssaan, ilmaissut kiitollisuutesi ja ratkaissut heidän ongelmansa.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Tulet myös kasvattaa myyntiäsi sosiaalisen median osallistumisen kautta. Kun olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja vastaa asiakkaiden viesteihin, asiakkaat tuntevat olonsa varmaksi ostaessaan myymäläsi kautta. Vaikka sivullasi olisi negatiivisia kommentteja, jos vastaat myönteisesti ja ratkaiset ongelman, kasvatat silti myyntiäsi. Voit kasvattaa myyntiäsi myös suosittelemalla tiettyjä tuotteita pyydettäessä. Vältä kuitenkin vastaamasta asiakkaalle tuotteistasi. Myynti tulee luonnollisesti.

Jos haluat lisätä sosiaalisen median sitoutumista sivuillesi, sinun on lisättävä seuraajiasi. Mitä enemmän todellisia seuraajia sinulla on, sitä enemmän sitoutumista saat.

Yleisin ja kallein tapa kasvattaa seuraajiasi on käyttää rahaa mainonta. Voit myös ostaa mainoksia lisätäksesi seuraajiasi Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Samalla kun lisäät seuraajiasi, he eivät välttämättä ole yhtä sitoutuneita kuin joku, joka löysi brändisi hämmästyttävän tuotemainoksen kautta.

Jos olet vasta aloittamassa, haluat myös luoda ainutlaatuista sisältöä. Haluat yhdistelmän omaa sisältöäsi ja Internetistä löytämääsi suosittua sisältöä. Jos jaat jonkun muun sisältöä, mainitse hänet aina sivullasi. Mitä tulee omaan sisältöösi, voit luoda lainauskuvia, hauskoja gifiä, virusvideoita ja paljon muuta. Sisällön luominen voi viedä aikaa. Pitkällä tähtäimellä kuitenkin huomaat, että saat lopulta enemmän jakoja, mikä auttaa sinua kasvattamaan sosiaalisen median seuraajaasi.

Voit myös kasvattaa seuraajiasi olla tekemisissä asiakkaidesi kanssa. Aktiivisuus sosiaalisen median sivuilla osoittaa, että sivuasi kannattaa seurata. Julkaisemalla sisältöä säännöllisesti ja kommunikoimalla asiakkaidesi kanssa ihmiset seuraavat sivuasi luonnollisesti. Kasvata myös seuraajia, kun otat yhteyttä asiakkaisiin, jotka eivät välttämättä seuraa sinua. He seuraavat sivuasi todennäköisemmin, kun luot suhteita heidän kanssaan.

Ottaa a johdonmukainen teema sosiaalisen median tileilläsi voi myös lisätä seuraajiasi. Ihmiset saattavat todennäköisemmin seurata sivuasi, jos he tietävät, mitä he voivat odottaa. Teema voi olla jakamasi sisällön tyyppi (hauska, inspiroiva) tai sisältösi ulkoasu (minimalistinen, värikäs). Miten haluat, että muut näkevät brändisi? Keskity luomaan sisällöllesi yhtenäinen persoonallisuus ja ääni.

🔥 Empfohlen:  Steve Ballmer – Microsoftin entinen toimitusjohtaja

Yhteistyöt muiden merkkien kanssa voi myös auttaa kasvattamaan seuraajiasi. Haluat tehdä yhteistyötä muiden brändien kanssa, joilla on samanlainen yleisö, mutta jotka myyvät erilaisia ​​tuotteita. Jos esimerkiksi myyt koruja, voit tehdä yhteistyötä toisen brändin kanssa, joka myy asusteita, kuten huiveja. Voit hyödyntää toistenne yleisöä kasvattaaksesi seuraajiasi. Yhteistyö voi sisältää kilpailun, lahjan, heidän tuotteitaan mainostavan blogikirjoituksen tai julkaisun sosiaalisessa mediassa.


sosiaalisen median sitoutuminen

Puskuri

Puskuri on loistava työkalu sosiaalisen median sitoutumisen rakentamiseen ja seurantaan. Työkalun avulla voit automatisoida viestisi eri aikoina. Voit lähettää jopa 10 viestiä kerrallaan ilmaiseksi, joten se on loistava työkalu uusille yrittäjille. Hashtageja voidaan lisätä viesteihin ja voit myös merkitä asiaankuuluvat tuotemerkit puskurissa. Työkalu käyttää linkin lyhennystä, joka mahdollistaa suuremman sanamäärän. Voit myös lisätä julkaisuun grafiikkaa ja kuvia. Parasta Bufferissa on, että sen avulla voit seurata sitoutumistasi sosiaaliseen mediaan. Näet, kuinka monta tykkäystä, uudelleentwiittaamista, mainintaa ja napsautusta viestisi saavat.

sosiaalisen median sitoutuminen

Canva

Canva on yksi parhaista sosiaalisen median työkaluista. Sen avulla voit luoda oman ainutlaatuisen sisällön jokaiselle sosiaaliselle verkostolle oikeisiin mittoihin perustuen. Työkalu toimii kuin käyttäjäystävällinen versio Photoshopista. Voit vetää, pudottaa ja muokata grafiikkaa haluamallasi tavalla. Tämä on loistava työkalu sosiaalisen median sitoutumiseen, sillä omalla sisällölläsi voit jakaa asiaankuuluvaa sisältöä yleisösi kanssa (mikä voi lisätä sosiaalisen median sitoutumista). Se auttaa myös antamaan sinulle kilpailuedun, koska ihmiset antavat sinulle tunnustusta, kun he jakavat sisältöäsi.

sosiaalisen median sitoutuminen

IFTTT

IFTTT on loistava sosiaalisen median työkalu, jonka avulla voit automatisoida enemmän liiketoimintaasi. Jos julkaiset jotain Facebookissa, voit asettaa laukaisimia niin, että IFTTT lähettää sisällön uudelleen muille sosiaalisen median tileillesi. Tämä on loistava työkalu yksinyrittäjille, joilla ei ehkä ole aikaa luoda ja automatisoida ainutlaatuista sisältöä jokaiselle alustalle. Julkaisemalla säännöllisesti erilaisissa sosiaalisissa verkostoissa lisäät todennäköisesti sosiaalisen median sitoutumista.

sosiaalisen median sitoutuminen

Sniply

Sniply on työkalu, joka yksinkertaistaa sisällön kuratointia. Voit jakaa muiden ihmisten artikkeleita sosiaalisen median tilillesi. Parasta tässä työkalussa on, että artikkelisivulla näkyy linkki takaisin verkkosivustollesi, joka ohjaa lisää liikennettä takaisin kauppaasi. Koska jaat muiden ihmisten sisältöä, voit lisätä viestejä sosiaalisessa mediassa. Tämä auttaa sinua kasvattamaan seuraajiasi, mikä auttaa epäsuorasti kasvattamaan sitoutumistasi sosiaaliseen mediaan. Julkaisemalla säännöllisesti sinulla on paremmat mahdollisuudet saada yleisösi mukaan.


sosiaalisen median sitoutuminen

1. Julkaise sisältö, johon kannattaa sitoutua

Jos haluat lisätä sosiaalisen median sitoutumista, sinun on luotava sisältöä, jonka kanssa ihmiset voivat olla tekemisissä. Se voi olla kysely Twitterissä, video, johon ihmiset voivat samaistua, grafiikka, joka saa ihmiset nauramaan, tai tuotekuva, joka kannustaa jotakuta merkitsemään ystävänsä. Valitse julkaista sisältöä, joka saa ihmisiltä positiivisen reaktion. Koskeeko viestisi jotain kaunista, inspiroivaa, hauskaa tai suhteellista? Valitse sisältöä, joka saa ihmiset tunteisiin. Kun rakennat kauppaa, vältä julkaisemasta asioita, jotka saavat ihmiset vihaisiksi brändillesi, kuten arkaluonteisia asioita.

Jos haluat lisätä sosiaalisen median sitoutumista, sinun on myös oltava sosiaalinen. Kun asiakkaat lähettävät sinulle viestin tai jättävät kommentin julkaisuun, he antavat sinulle mahdollisuuden keskustella heidän kanssaan. Jättivät ne sitten positiivisen tai negatiivisen viestin, sinun tulee vastata jokaiselle asiakkaalle. Voit osoittaa arvostusta positiivisista viesteistä ja ehdottaa ratkaisua negatiivisille viesteille. Ainoa kerta, kun et vastaisi viestiin, on, jos joku merkitsee ystävänsä, koska hän ei ole suoraan tekemisissä kanssasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka mainostaa Etsy Shopia Instagram-13 Cool Hacksissa vuonna 2023!

3. Kannusta lukijoita kommentoimaan, tykkäämään ja jakamaan

Kun luot viestin, lisää aina toimintakehotus sen loppuun. Voit pyytää ihmisiä tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan ystävilleen. Ihmiset jakavat julkaisun todennäköisemmin, jos pyydät heitä niin.

4. Aloita Facebook-ryhmä

Facebook-ryhmät ovat loistava tapa lisätä sosiaalisen median sitoutumista. Ryhmät ovat yleensä sosiaalisempia kuin sivut, koska jäsenet voivat lähettää kysymyksensä milloin tahansa. Ryhmällä voit antaa asiakkaillesi mahdollisuuden kommunikoida keskenään. Tämä antaa heille mahdollisuuden tutustua muihin ihmisiin omalla markkinaraolla. Sinun tulee myös olla aktiivinen omassa yhteisössäsi ja vahvistaa suhteitasi muihin. Sinun tulee valvoa viestejä ryhmän sisällä roskapostin välttämiseksi. Mutta myös varmistaa, että ryhmä pysyy arvokkaana yhteisölleen.

5. Järjestä kilpailuja ja lahjoja

sosiaalisen median sitoutuminen

Helpoin tapa lisätä sosiaalisen median sitoutumista on järjestää kilpailuja ja arpajaisia. Voit pyytää ihmisiä tekemään tiettyjä toimia, kuten vierailemaan verkkosivustosi aloitussivulla (jotka voit kohdistaa uudelleen). Voit käyttää työkaluja, kuten Rafflecopter jonka avulla voit kasvattaa sosiaalisen median seuraajaasi ja lisätä sosiaalisen median sitoutumista kilpailuvaatimuksina. Sinun on annettava palkinto voittajalle, mutta yrityksesi voi maksaa palkinnon.

6. Käytä kuvia jokaisessa viestissä

Mukaan Puskuri, kuvia sisältävät twiitit saavat yleensä 150 % enemmän uudelleentwiittauksia kuin tweetit, joissa niitä ei ole. Kuvat kiinnittävät enemmän huomiota uutissyötteitä selatessasi kuin pelkkä teksti. Asianmukaisten kuvien lisääminen viestiisi auttaa lisäämään sosiaalisen median sitoutumista.

7. Hanki lisää seuraajia

Seuraajien saaminen auttaa sinua varmasti lisäämään sosiaalisen median sitoutumista. Ne, joilla on alle 100 seuraajaa, saavat vähemmän sitoutumista kuin brändit, joilla on kymmeniä tuhansia. Sosiaalinen media voi olla numeropeli. Jos sinulla on suurempi yleisö, sitoutuminen viesteihisi on todennäköisempää. Sinun on silti varmistettava, että sosiaalisen median viestisi laatu on korkea. Mutta on paljon helpompaa saada postin sitoutuminen, kun sinulla on suuri yleisö.

8. Esitä kysymys

sosiaalisen median sitoutuminen

Kun julkaiset sosiaalisessa mediassa, helppo tapa saada fanisi mukaan on esittää kysymys. Asianmukaisen mutta hauskan kysymyksen esittäminen on loistava tapa saada asiakkaasi kommentoimaan viestiäsi. Voit esimerkiksi luoda postauksen, jossa verrataan kahta eri mekkoa ja kysyä ‘Kumpaa pukisit mieluummin treffi-iltana?’ Näin voit sisällyttää tuotteesi kysymykseen samalla kun olet leikkisä yleisösi kanssa.

9. Lähetä useita kertoja päivässä

Jos haluat lisätä sosiaalisen median sitoutumista, sinun on julkaistava säännöllisesti sivuillesi. Keskimäärin 2–3 viestiä alustaa kohti päivässä auttaa sinua rakentamaan sitoutuneen yleisön. Jos julkaiset liikaa, saatat ärsyttää yleisöäsi, mikä voi johtaa seuraamisen lopettamiseen. Haluat myös lähettää viestejä parhaina aikoina. Keskimäärin klo 13–15 on paras aika lähettää viestejä useimmissa sosiaalisissa verkostoissa.

🔥 Empfohlen:  Kaupan työkalut: Milloin käyttää ChatGPT:tä ja milloin käyttää Googlea

10. Optimoi otsikot sitoutumista varten

Otsikoidesi tulee olla rehellisiä, mutta silti vakuuttavia. Yrität sitten ohjata liikennettä takaisin blogikirjoituksesi tai tuotesivullesi, sinun tulee käyttää työkalua, kuten Yhteisaikataulu luoda kiehtova otsikko. CoSchedulen avulla voit optimoida otsikoitasi sitoutumisen, kuten napsautusten, edistämiseksi. Saat pistemäärän otsikostasi ja voit tehdä muutoksia parantaaksesi pisteitäsi. Tavoittele yli 70 pistettä.

11. Jaa sisältöä, joka on relevanttia yleisöllesi

Keitä asiakkaasi ovat? Mitkä ovat heidän etunsa? Millaisia ​​viestejä he pitävät? Miten he kuluttavat tietoa? Ovatko he mieluummin videoita, blogisisältöä tai kuvaviestejä? Keskity luomaan sisältöä, josta asiakkaasi nauttii. Sinun on todennäköisesti kokeiltava erityyppistä sisältöä nähdäksesi, mikä houkuttelee eniten. Jos huomaat, että videot toimivat hyvin fanisivuillasi, luo lisää videosisältöä.

12. Käytä viestin alussa kahta huomiota herättävää sanaa

Kun aloin hallinnoida sosiaalisen median sivuja, kokeilin paljon. Huomasin, että kun kirjoitin kaksi tärkeää sanaa isolla ennen postausta, sain yleensä enemmän sitoutumista. Jos esimerkiksi järjestän arvontaa tai kilpailua, kirjoittaisin: “ARVONTAVAROITUS:” tai “KILPAILUVAROITUS”.

13. Mene vuorovaikutuksessasi yli ja pidemmälle

sosiaalisen median sitoutuminen

Merkit pitävät Netflix murskata heidän sosiaalisen median sitoutumisensa olemalla vuorovaikutuksessa fanien kanssa. He vitsailevat heidän kanssaan säännöllisesti. Esimerkiksi heidän Canada Day -viestissään kaikki heidän faneilleen antamansa vastaukset sisälsivät kanadalaisia ​​viittauksia, kuten sanaa eh. Jokaisen asiakkaan vastaus oli erilainen. Vältä siis vastaamasta asiakkaidesi kanssa. Jos tarjoat rutiininomaisesti hauskan ja nautinnollisen asiakaskokemuksen sivuillasi, lisäät sosiaalisen median sitoutumista.

14. Järjestä viikoittainen Twitter-chat

Toinen tapa lisätä sosiaalisen median sitoutumista on isännöidä viikoittain Twitter-chatteja. Sinun kannattaa luoda hashtag chatille ja kertoa siitä yleisöllesi. Viikoittaiset chatit ovat reaaliaikainen tapa olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Monet Twitter-chatit sisältävät lahjoituksia kysymyksiin vastaamisesta, mikä houkuttelee korkeamman tason sosiaaliseen mediaan. Twitter-chat-hashtag voi kehittyä, jos saat tänä aikana paljon twiittejä hashtagilla.

15. Käytä hymiöitä

Mukaan OPUSFidelis, hymiöiden käyttö voi lisätä sosiaalisen median sitoutumista. Jokainen hymiö voi lisätä sitoutumista eri verran. Hymiökasvot voivat lisätä vuorovaikutusta 25 %, kun taas irvistävä hymiö voi lisätä sitoutumista 138 %. Ne, jotka käyttävät hymiöitä sosiaalisen median viesteissään, näkevät yleensä tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja.


Haluatko oppia lisää?


Mihin toimiin olet ryhtynyt brändisi lisäämiseksi sosiaaliseen mediaan? Saatko säännöllisesti tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja viesteihisi? Kerro meille sosiaalisen median vinkkisi alla olevissa kommenteissa!