Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

17 eniten hyödytöntä astetta & Miksi he pääsivät listalle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 17 eniten hyödytöntä astetta & Miksi he pääsivät listalle

Olet tulossa yliopistoon ja yrität selvittää opintojen painopisteen. Mitä opiskelet? Millaista korkeakoulututkintoa kannattaa hakea? Haluat välttää hyödyttömimmät tarjotut tutkinnot, koska saatat päätyä yli-investoimaan koulutukseesi huonopalkkaisten uravalintojen vuoksi, sinulla on vaikeuksia löytää työtä rajallisten vaihtoehtojen vuoksi tai molempia!

Työn tekeminen ja tietoisen päätöksen tekeminen on erittäin tärkeää urapolkua valittaessa. Siksi olemme koonneet tämän luettelon 17 hyödyttömästä tutkinnosta, jotka eivät ole mahdollisen kertyneen velan arvoisia.

Lue, mistä kussakin tutkinnossa on kyse ja miksi pidämme sitä hyödyttömänä.

Mennään!

Tässä on 17 hyödyttömintä astetta

Ruoanlaittotaiteesta matkailuun ja muihin suuriin yrityksiin saatat toivoa, että valitsisit toisen tutkinnon (kuten tämä luettelo helpoista tutkinnoista, jotka maksavat hyvin), jos valitset vahingossa jonkin näistä.

1. Ruoanlaitto

Culinary Arts on tutkinto ihmisille, jotka haluavat oppia ruoanlaittoa ja ruoanlaittoa. Suuri osa siitä, mitä opit kulinaarisen taiteen tutkinnossa, voi olla itseoppinutta. Nämä ovat taitoja, joita voit luonnollisesti hankkia omassa keittiössäsi, kuten:

  • Opettele pilkkomaan vihanneksia eri tavoilla tai
  • Opi eri tapoja valmistaa muna

Ruoanlaittotaiteen kandidaatin tutkinto voi näyttää hyvältä ansioluettelossasi, mutta yleensä se ei ole kannattava sijoitus, jos haluat kokkiksi tai tehdä muita ruokaan liittyviä töitä.

Ammattikoulut tarjoavat vastaavan koulutuksen murto-osalla kustannuksista.

2. Muotisuunnittelu

Muotisuunnittelun kandidaatin tutkinto on koulutuspolku sellaiselle, joka haluaa työskennellä muodin parissa, kuten oman muotibrändin pyörittämisessä tai muotiteollisuudessa.

Miksi muotisuunnittelua pidetään hyödyttömänä korkeakoulututkintona?

No, muotisuunnittelun työpaikan saaminen suoraan yliopistosta on melko vaikeaa. Monet muotialan työntekijät aloittavat työharjoittelijana ennen kuin he pääsevät muotityön alkuun ja nousevat sieltä uraportaille.

Muotisuunnittelun tutkintoa suorittavat opiskelijat voivat olla pettyneitä valmistumisen jälkeen olemassa oleviin työnäkymiin.

3. Mainonta

Mainonta ei vain ole sitä mitä se oli.

Kyse on tuotteiden mainostamisesta ja tietoisuuden luomisesta, mikä voi vaikuttaa kuluttajien käyttäytymiseen ja kasvattaa myyntiä.

Suoraan sanottuna voit oppia paljon sitä, mitä saisit mainonnan tutkinnosta Internetissä ja monissa paikoissa ilmaiseksi. Mainostila on muuttunut paljon vuosien varrella.

Älykkäämpi askel olisi opiskella sosiaalista mediaa ja digitaalista markkinointia, joka voi opettaa sinulle nykyaikaisia ​​mainontakäytäntöjä, kuten hakukoneoptimointia ja hakukonemarkkinointia.

Ja mikä parasta, et tarvitse korkeakoulututkintoa päästäksesi liikkeelle.

Voit osallistua edulliselle verkkokurssille, kuten Authority Hackerin Authority Site System (TASS), ja oppia kaiken mitä tarvitset rahan ansaitsemiseen verkossa.

4. Vapaat taiteet

Ajattelin taiteet opintojaksona, kun et tiennyt, mitä uraa elämässäsi tavoittaa.

Opiskelijoille, jotka eivät koskaan löydä intohimoaan, he ovat juuttuneet vapaiden taiteiden tutkintoon, mikä voi olla ongelmallista työelämään tullessa, koska:

🔥 Empfohlen:  Kuinka Brenda Kosciuk sai bloginsa Mediavinessa 4 kuukaudessa & Nyt tienaa 9k dollaria kuukaudessa

5. Musiikki

Musiikki on monien ihmisten intohimo, mutta musiikin tutkinnon suorittaminen ei ehkä ole viisain päätös, jonka voit tehdä itse.

Tämä johtuu siitä, että musiikkitutkinnot eivät yleensä tue musiikkiuraa. Tutkinnon hankkimiskustannukset eivät välttämättä ole järkeviä sellaisille työpaikoille, joita saat valmistumisen jälkeen.

Vaihtoehtoinen polku olisi kannattavamman tutkinnon tavoittelu ja musiikkiintressien harjoittaminen sivussa. Musiikki voi johtaa itsellesi hedelmälliseen, korkeapalkkaiseen uraan tulevaisuudessa, mutta siihen ei yleensä vaadita tutkintoa.

6. Esittävä taide

Esittävä taide tai teatteritaide on näyttelijän kandidaatin tutkinto. Haluat olla urasi näyttelijä, mutta esittävän taiteen tutkinnon suorittaminen ei vaadi tämän unelman toteuttamista.

Vaikka useimmilla näyttelijöillä on kandidaatin tutkinto, huomaat, että palkallisen näyttelijän roolin saaminen ei ole vaatimusta. Puhumattakaan, joillakin maailman parhaista näyttelijöistä ja viihdyttäjistä, kuten Brad Pitt, Cameron Diaz ja muut, ei ole tutkintoa!

Neljän vuoden korkeakoulututkinnon suorittamisen sijaan investoi muodolliseen koulutukseen, kuten näyttelijäkurssiin, tuotantoon ja siihen liittyvään koulutukseen.

7. Antropologia

Antropologia tutkii ihmiskulttuuria ja yhteiskuntia. Antropologit tutkivat, miten ihmiset elävät ja miten he ovat eläneet menneisyydessä, mukaan lukien käytännöt, uskomukset ja sosiaaliset rakenteet.

Mitä vikaa antropologian tutkinnon suorittamisessa on?

Ensinnäkin se vaatii paljon koulutusta. Odottaa ylittävän kandidaatin tutkinnon ja hankkivan maisterin tutkinnon ja jopa tohtorin tutkinnon. Joten vietät paljon aikaa luokkahuoneessa saadaksesi pätevyystietojasi, ja kun on aika siirtyä työelämään, tulet olemaan syvästi pettynyt.

Antropologian työpaikkoja ei ole runsaasti.

Koska antropologian tutkinnot tekivät tämän luettelon hyödyttömimmistä tutkinnoista, kun vietät paljon aikaa kouluun menemiseen, jolloin työelämään pääsy on vaikeaa.

8. Filosofia

Filosofia tutkii luontoa, moraalia ja ihmisen tilaa keskittyen vahvasti ajatteluun.

Nykyään näyttää siltä, ​​että yhteiskunta kääntyy pois ajattelun tutkimisesta ja keskittyy enemmän tieteen tukemaan oppimiseen.

Vaikka voit käyttää filosofian tutkintoasi filosofian opettamiseen korkeakoulussa tai yliopistossa, se pysähtyy siihen, mitä tulee työnäkymiin.

Filosofian pääaineille se voi olla melko rajoittavaa työvoimassa.

Voit jatkaa opintojasi muilla aloilla, kuten laki, kirjoittaminen tai muilla aloilla avataksesi lisää työmahdollisuuksia. Se on kuitenkin ylimääräistä aikaa, vaivaa ja rahaa filosofian tutkinnon sijoituksen lisäksi.

Joten eri kentän harkitseminen alusta alkaen saattaa olla paras vaihtoehto.

9. Arkeologia

Arkeologia tutkii ihmiskunnan historiaa ja esihistoriaa, mukaan lukien menneiden sivilisaatioiden elämistä ja vuorovaikutusta.

Syy siihen, miksi arkeologia on turha tutkinto, liittyy vaikeuksiin löytää arkeologian työpaikkoja valmistumisen jälkeen.

Työpaikkoja tällä alalla ei ole runsaasti. Aika- ja rahasijoitus arkeologian tutkinnon suorittamiseen kouluun voi tuntua turhalta, jos hyvän työn löytäminen tältä alalta tai tyytyminen toiseen tehtävään näiden työmarkkinoiden ulkopuolella kestää jopa vuoden tai kauemmin.

🔥 Empfohlen:  10 geenioptimoinnin tosielämän sovellusta

10. Matkailu

Matkailu- ja matkailuala saattaa kuulostaa hauskalta toimialalta. Poissaolo ja uusien paikkojen tutkiminen voi olla erittäin palkitsevaa, mutta valitettavasti matkailutyöt eivät yleensä maksa hyvin.

Monet heistä eivät myöskään vaadi matkailualan tutkintoa.

Joten jos olet kiinnostunut työskentelemään matkailun ja matkailun parissa, kannattaa ehkä harkita tutkinnon suorittamatta jättämistä kokonaan. Tai teet sen sivussa sosiaalisen median vaikuttajana, jotta voit jatkaa tätä intohimoa kokopäiväisen urasi ohella.

11. Kansainväliset tutkimukset

Kansainväliset tutkimukset opettavat sinulle maailmanlaajuisia sosiaalisia, taloudellisia, poliittisia ja kulttuurisia elementtejä maailmanlaajuisesti.

Vaikka tällä tutkinnolla voi oppia paljon ja ymmärtää paremmin asioita ympäri maailmaa, tämän alan työt eivät maksa uskomattoman hyvin, minkä vuoksi pidämme sitä hyödyttömänä tutkinnona.

Kansainvälisten opintojen pääaineilla on tapana jatkaa ja työskennellä valtion tai akateemisissa tehtävissä, mikä voi olla täyttävää ja merkityksellistä uraa, mutta ei aina tuottoisaa.

12. Elokuvatutkimukset

Elokuvaopinnot opettavat sinulle elokuvan historiaa, taidetta ja kulttuurisia näkökohtia, mukaan lukien elokuvatuotanto.

Miksi elokuvaopinnot ovat turha tutkinto?

Vaikka videoeditoinnin kaltaiset alat kasvavat, totuus on, että et tarvitse tutkintoa päästäksesi rooliin tällä alalla. Voit oppia elokuvien tuotannosta ja editoinnista monista paikoista, mukaan lukien ilmaisia ​​resursseja, kuten YouTube, tai halpoja vaihtoehtoja yliopistolle, kuten Skillshare, ja muista paikoista verkossa, kuten Udemy.

Joten monet elokuvaan liittyvät työpaikat, joita nykyään palkataan, ei vaadi investointia elokuvaopintoihin.

13. Rikosoikeus

Rikosoikeus voi johtaa työhön lainvalvontatehtävissä. Jos haluat vaihtoehtoja poliisiksi tulemisen lisäksi, rikosoikeutta voidaan pitää hyödyttömänä tutkinnona. Tämän tutkinnon hankkimiskustannukset eivät kompensoi valmistumisen jälkeen olemassa olevia työnäkymiä.

Samalla hinnalla kuin rikosoikeustutkinto, voit hakea laajempaa alaa, kuten valtiotieteitä, mikä johtaa tuottoisempaan uraan ja lisämahdollisuuksiin, kuten lakikouluun.

14. Lapsi- ja perheopinnot

Lapsi- ja perheopintojen suorittaminen jättää sinulle rajalliset työvaihtoehdot, kuten sosiaalityö tai neuvonta. Tämä on hyödyllinen tutkinto, jos olet mielelläsi jokin edellä mainituista ammateista.

Tämä on arvoton tutkinto, jos haluat lisää uravaihtoehtoja tai työtä, joka ei vaadi tutkintoa.

Jos haluat työskennellä tällä alalla, parempi vaihtoehto voi olla psykologian tutkinto, joka voi antaa sinulle taidot mennä paremmin palkattavalle uralle.

15. Etniset tutkimukset

Etniset tutkimukset voivat ammentaa historiaa, sosiologiaa, kirjallisuutta ja muita aloja. Se voi olla henkilökohtaisesti tyydyttävä ja palkitseva pääaine ihmisille, jotka haluavat työskennellä työmarkkinoilla, jotka taistelevat sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta, sortoa ja eriarvoisuutta vastaan.

🔥 Empfohlen:  Suositeltujen katkelmien määritelmä & Merkitys

Mutta etnisten tutkimusten professoriksi tulemisen lisäksi tähän tutkintoon liittyvien töiden löytäminen voi olla haastavaa.

16. Kieli

Kielen opiskelu voi olla mielenkiintoinen koulutuspolku, mutta kielitutkintoa ei välttämättä tarvita kielitieteen uran saavuttamiseksi.

Ja syy, miksi tämä on yksi hyödyttömimmistä tutkinnoista, johtuu siitä, että monet kielitieteen työpaikat, kuten freelance-kieliasiantuntijat, kääntäjät ja niihin liittyvät tehtävät, eivät vaadi tutkintoa.

Saattaa olla järkevämpää käyttää yliopistoon sijoittamasi aika kokemuksen hankkimiseen tällä alalla.

17. Sosiologia

Sosiologia on korkeakoulun pääaine, joka tutkii sosiaalista käyttäytymistä ja vuorovaikutusta. Sitä pidetään hyödyttömänä tutkinnon huonon sijoitetun pääoman tuoton vuoksi. Tämän alan neljän vuoden tutkinnon hankkimiskustannukset tuottaisivat sosiologian työpaikan, joka maksaa noin 50 000 dollaria vuodessa.

Mikä on turhain tutkinto?

Tämän tutkimuksen mukaan hyödyttömimmät tutkinnot, joita opiskelijat katuivat eniten, olivat journalismi, sosiologia ja taiteet.

Kysely paljasti:

“Työnhakijoiden tunteet korkeakoulujen pääaineista ovat vahvasti sidoksissa heidän työnäkymiinsä myöhemmin.”

Zip Recruiter

Tämä johtuu siitä, että äskettäin valmistuneena opiskelijat olivat tyytymättömiä työnäkymiin ja toivoivat, että he olisivat siirtyneet määrällisemmälle alalle, kuten liike-elämään, rahoitukseen tai terveydenhuoltoon.

Mitä tutkintoja kannattaa välttää?

Tutkinnon valinta on tärkeä päätös. Haluat tasapainottaa kiinnostuksen kohteitasi opintoalan kanssa, joka voi tuottaa elinkelpoisen, pitkäkestoisen ja hyvin palkatun uran.

Sinun tulisi välttää tutkintoja aloilla, jotka kutistuvat, eivät maksa hyvin ja eivät vaadi tutkintoa alan työskentelyyn.

Esimerkiksi ydintekniikan työpaikkojen määrä vähenee 11 % vuoteen 2031 mennessä. Toimiala supistuu, mikä osoittaa, että työpaikat katoavat tämän vähenemisen myötä.

Mitä tutkintoja kannattaa hakea? Kaikkein valitettavampia korkeakouluopiskelijoita ovat:

  • Tietojenkäsittelytieteen tutkinto,
  • Tekniikka,
  • Ja sairaanhoitajan tutkinnot…

Mainitakseni muutaman.

Bottom line – hyödyttömimmät asteet

Onko yliopisto turha? Ei, ei ollenkaan, mutta hyödyttömimmät tutkinnot ovat olemassa. Jotkut tutkinnot tuottavat uraa, joka ei ole hyvin palkattua, ja jokainen ura vaatii korkeakoulututkinnon. Vaihtoehtoja korkeakoulututkinnoille ja korkeakouluille ovat urakoulutusohjelmat, verkkokurssit, kuten TASS, oppisopimuskoulutukset ja muut vaihtoehdot.

Ajan käyttäminen tutkinnon tutkimiseen on tärkeä askel tulevalle urallesi. Ota aikaa prosessiin, jotta ymmärrät, mitä urapolkua tutkinnostasi voi seurata.