Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

17 parasta yrityshakukoneoptimointimittaria, jotka kertovat raportoinnistasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 17 parasta yrityshakukoneoptimointimittaria, jotka kertovat raportoinnistasi

Hakukoneoptimointitietojen mittaaminen on välttämätöntä ponnistelujesi ja optimointojesi arvon osoittamiseksi.

Se on avain budjetin saamiseen olemassa olevilta asiakkailta ja johtajilta, uusien saamiseen, SEO-kulujen perustelemiseen ja nykyisten asiakkaasi pitämiseen tyytyväisinä.

Markkinoilla on lukuisia hakukoneoptimointialustoja ja pisteratkaisuja, joten tässä on tärkeimmät yritystason mittarit, joilla mitataan hakukoneoptimoinnin suorituskykyä ja varmistetaan, että saavutat liiketoiminnan tavoitteet ja tavoitteet.

1. ROI

Elämme COVIDin aiheuttamassa muuttuneessa maailmassa.

Monet tuotemerkit suojelevat budjettiaan ja tarkkailevat jokaista markkinointiin käyttämänsä dollaria.

SEO:n ROI:n laskeminen on paras tapa perustella olemassaolosi, ja kaikki alkaa liiketoimintatavoitteista. Jos olet verkkokauppabrändi, joka myy tulostimia ja tavoitteesi on kasvaa 30 % vuodesta toiseen, tarvitset strategian, joka saavuttaa tämän tavoitteen.

Tätä varten sinun on tiedettävä joitain tietoja riippuen siitä, kuinka asiakkaasi ansaitsee rahaa, eli verkkokauppa, liidien luominen jne. ROI:n osoittamiseksi.

  • Keskimääräinen tilauksen arvo.
  • Muuntokurssit.
  • Nykyiset sijoitukset ja liikenne.
  • SEO-kulutus.

ROI = (orgaaninen liikenne * tulosprosentti * tilauksen keskiarvo) / hakukoneoptimoinnin kustannukset

Laskea Avainsanan arvoyhtälö Verkkokauppasivustolle

Tulot = Hakutulos * Sijoitussijainti Napsautussuhde * Tulosprosentti * Keskimääräinen tilauksen arvo

Yhtälö Lead Generation -verkkosivustolle

Tulot = Hakutulos * Sijoitussijainti Klikkausprosentti * Tulosprosentti * Asiakkaiden johtamisprosentti * Asiakkaiden elinkaariarvo

2. Brändi vs. ei-brändin näkyvyys

Toinen tärkeä seurattava mittari on brändin ja ei-brändin näkyvyys ja konversiot, jos SEO-alustallasi on ratkaisu tehokkuuden seurantaan avainsanatasolla.

Useimmat verkkosivustot saavat paljon liikennettä ja tuloksia merkkiavainsanoista.

Jos osoitat asteittaista kasvua brändättyjen avainsanojen määrässä saamalla asiakkaasi ykkössijalle avainsanojen suhteen, joita hän ei aiemmin tehnyt, voit saada enemmän tuloja, koska brändiavainsanoilla on enemmän ostoaikeita.

Avainsanojen määrän lisääntymisen seuranta, kuten muiden kuin tuotemerkkien avainsanojen liikenteen lisääminen, voi myös osoittaa, että hakukoneoptimointistrategiasi kannattavat, varsinkin jos luot asiakkaillesi lisämyynti- ja tulotavoitteita.

3. Poistumisprosentti

Välitön poistumisprosentti on yhden sivun istunnot jaettuna kaikilla istunnoilla tai prosenttiosuus kaikista sivustosi istunnoista, joissa käyttäjät katselivat vain yhtä sivua.

Google Analytics seuraa niiden ihmisten määrää, jotka vierailevat sivullasi ja poistuvat katsomatta muita sivustosi sivuja.

Poistumisprosentti ei ole sijoitussignaali. Se voi kuitenkin olla merkki ongelmasta sivusi sisällössä, et täytä käyttäjien aikomuksia tai sivusi tarjoaa huonon käyttökokemuksen jne. Se voi olla liian monta mainoksia, ponnahdusikkunoita, pitkiä latausaikoja tai muita ongelmia, jotka aiheuttavat käyttäjät voivat poistua nopeasti.

Varmista, että sinulla on sivusto, joka tarjoaa hyvän käyttökokemuksen, upeaa sisältöä, joka vastaa tiedontarpeeseen, käyttäjän tarkoitukseen ja latautuu nopeasti.

4. Käänteiset linkit ja viittaavat verkkotunnukset

Laadukkaiden linkkien saaminen asiaankuuluvilta sivustoilta on edelleen tärkeä sijoitustekijä.

Kyse ei ole siitä, kuinka monta käänteistä sivustollasi on; kyse on sivustoosi linkittävien sivustojen laadusta ja osuvuudesta.

🔥 Empfohlen:  Opas kaikille ilmaisille VPS:ille – ja lähes ilmaisille

Jos olet Nike ja saat paljon linkkejä hyviltä lenkkariin, kenkiin ja vaatteisiin liittyviltä sivustoilta, se auttaa parantamaan sijoitustasi, koska osuvuus ja laatu ovat tärkeitä huonompilaatuisilta sivustoilta, jotka eivät liity Niken tuotteisiin.

Toinen tärkeä seurattava backlink-mittari on viittaavat verkkotunnukset.

Laadukkaiden linkkien saaminen eri verkkosivustoilta, jotka liittyvät verkkotunnukseesi, voi vaikuttaa positiivisesti hakukonesijoitukseen.

5. Sijoitukset

Ei-brändättyjen ja brändättyjen hakukonesijoitusten seuranta on erittäin tärkeää, jotta näet, mitkä avainsanat tuovat laadukasta liikennettä ja tuloksia sivustollesi.

Tämä auttaa sinua saavuttamaan orgaanisen haun tavoitteesi ja näkemään, mikä neulaa liikuttaa suorituskyvyn suhteen.

SEO tarkoittaa pätevän liikenteen ohjaamista, joka muuttuu asiakkaiksi.

Jos sijoituksesi laskee dramaattisesti ei-brändättyjen ja brändättyjen avainsanojen osalta, jotka auttavat sivustoasi saavuttamaan KPI-arvot, se voi tarkoittaa, että sivustossasi on tehty manuaalinen toimenpide, kadonnut joitakin linkkejä, siinä on tekninen virhe tai sisältösi ei vastaa käyttäjien tarkoitusta. esimerkiksi.

6. Indeksoidut sivut

Toinen tärkeä seurattava mittari on indeksoitujen sivujen määrä.

Jos lisäät sisältöä blogiisi tai uusille luokkasivuille, mutta Google ei indeksoi sitä, arvaa mitä?

Et saa sijoitusta minkään avainsanan perusteella näillä sivuilla, koska sisältöä ei ole indeksoitu ja indeksoitu.

Varmista aina, että sisältösi on indeksoitu lähettämällä uusia sivuja HTML- ja XML-sivustokarttoihin, mukaan lukien linkit sivustosi navigoinnista, ja/tai lähettämällä indeksoitavaa sisältöä Google Search Consolen kautta.

Varmista aina, että puhdistat päällekkäiset sivut ja että niissä on ohutta tai vanhentunutta sisältöä.

Google rakastaa tuoretta sisältöä, mutta päällekkäinen, vanhentunut tai asiaankuulumaton sisältö voi olla esteenä.

7. Näyttökerrat ja napsautussuhde

Näyttökerrat ovat kuinka monta kertaa URL-osoitteesi näkyvät käyttäjän katselemissa hakutuloksissa mutta eivät sisällä maksettuja Google Ads -haun näyttökertoja.

Jos näyttökerrat lisääntyvät, se voi tarkoittaa, että Google pitää sisältösi osuvan loppukäyttäjän kyselyyn.

Kun URL-osoitetta napsautetaan, se lisää liikennettä verkkosivustollesi, mikä lisää liikennettä, myyntiä ja tuloksia.

8. Sivun nopeus ja verkon perusarvot

Mahdollisimman nopeasti (alle kolme sekuntia) latautuvat sivut, joiden sisältö tyydyttää tiedontarpeen ja antaa loppukäyttäjälle sen, mitä hän haluaa nopeasti, tarjoaa parhaan käyttökokemuksen.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että hyvä sivun latausaika voi vaikuttaa myönteisesti tuloksia.

Toinen tärkeä SEO-mittari, jota voidaan mitata, on Core Web Vitals, joka keskittyy käyttökokemukseen – lataukseen, interaktiivisuuteen ja visuaaliseen vakauteen:

  • Suurin sisällöllinen maali (LCP).
  • Ensimmäisen tulon viive (FID).
  • Kumulatiivinen asettelun muutos (CLS).

CWV on osa laajempaa sivukokemuksen mittaussarjaa.

Sitä käytetään parantamaan verkon yleistä käyttökokemusta sijoitussignaalina, ja sivut, joilla on “Hyvä”-vitaalit, toimivat jo hyvin haussa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka värikkäät naiset voivat kasvattaa nettovarallisuuttaan

9. Indeksointivirheet

Indeksointivirheitä ilmenee, kun hakukone yrittää päästä verkkosivustosi sivulle, mutta ei pääse sitä onnistuneesti 200-vastauskoodilla.

Indeksointivirheiden valvonta on tärkeää, jotta Google voi löytää, indeksoida, indeksoida ja luokitella sisältösi.

Indeksointivirheitä voi tapahtua, koska sivu on estetty robottien tai noindexin kautta, sitä ei enää ole olemassa tai se ohjaa toiselle sivulle.

Jos indeksointivirheiden määrä lisääntyy merkittävästi, Google saattaa heikentää hakukoneesi näkyvyyttä. Varmista, että käytät johdonmukaisia ​​indeksointeja ja tarkistat Google Search Consolesta indeksointivirheiden varalta.

10. Orgaaninen liikenne

Orgaanisen liikenteen seuranta on elintärkeä seurattava mittari, koska se osoittaa, toimivatko hakukoneoptimointiyrityksesi ja johtavatko asiakkaasi sivustolle pätevämpiä käyttäjiä kuukausittain ja vuodesta toiseen.

Useimmat asiakkaat pitävät liikenteen lisääntymisestä kuukausittain tai neljännesvuosittain. Vuosittaiset vertailut antavat kuitenkin tarkemman arvion, koska kausittaiset yritykset voivat osoittaa ennakoitavissa olevia nousuja ja laskuja tiettyjen sesonkien aikana.

Mitä laadukkaampaa liikennettä orgaanista hakuliikennettä sekä mobiili- että työpöytätietokoneista pystyt toimittamaan asiakkaasi sivustolle, sitä todennäköisemmin konversiot ja tulot kasvavat, jos tarjoat hyvän käyttökokemuksen koko hajanaisen käyttäjäpolun ajan.

11. Orgaaniset tulokset

Loppujen lopuksi hakukoneoptimoinnissa on kyse laadukkaan liikenteen toimittamisesta, joka muuttuu asiakkaiksi.

Jos konversiosi lisääntyvät, maksuton hakustrategiasi toimii ja hakukoneoptimointiyrityksesi tuovat oikeaa liikennettä sivustollesi ja lisäävät myyntiä, liidejä tai latauksia, voit pitää sitä menestyksenä.

12. Orgaanisten aloitussivujen tiedot

Toinen tapa tarkastella hakukoneoptimoinnin tehokkuutta avainsanatason tehokkuuden sijaan on tarkastella tehokkuutta aloitussivutasolla.

Tarkista GA tai muut analytiikkaalustat ja seuraa orgaanisia istuntoja ja muita konversiomittareita nähdäksesi, kuinka sivustosi sivut tekevät ylityötä, mitkä sivut toimivat hyvin sekä mahdolliset puutteet ja mahdollisuudet.

Jos jotkin sivuistasi eivät toimi odotetusti, tarkista SEO-strategiasi ja analysoi, miksi sivu ei toimi yhtä hyvin kuin muut sivuston rahasivut.

Ala tutkia, kohdistatko vääriin avainsanoihin.

Latautuuko sivu hitaammin kuin muut? Onko sivulla rikkinäisiä linkkejä?

13. Suosituimmat poistumissivut

Kun käyttäjä tulee aloitussivullesi, tavoitteena on löytää etsimänsä ja muuntaa käynti esimerkiksi alennusmyynnistä tai esitteen latauksesta.

Joskus käyttäjät eivät kuitenkaan löydä etsimäänsä. He voivat katsoa ympärilleen sivustosi muilla aloitussivuilla ja lähteä sitten konvertoimatta.

Suosituimpien poistumissivujesi tarkastelu voi näyttää, mitkä sivut eivät toimi hyvin ja mistä loppukäyttäjät poistuvat.

Jos tarkastelet analytiikkaasi ja huomaat, että 60 % käyttäjistä poistuu tietyltä sivulta, joka on suunniteltu tuottamaan konversioita, on aika käydä sivullasi uudelleen ja tutkia, mitä tapahtuu.

14. Uudet vs. palaavat vierailijat

Uusien vierailijoiden ja palaavien vierailijoiden seuranta on arvokas mittari.

Jos sinulla on paljon palaavia vierailijoita ja vähän tuloksia, käy uudelleen poistumissivuillasi nähdäksesi, mikä estää ihmisiä tekemästä ostoksia.

🔥 Empfohlen:  Mistä voit saada neljännekset?

Hyvä hakukoneoptimointistrategia on kohdistettu pätevälle yleisölle ja tyydyttää heidän tietotarpeensa käyttäjän matkan kaikissa vaiheissa, joten he palaavat sivustollesi jatkuvasti.

Home Depot tekee tässä erinomaista työtä tarjoamalla videoita ja muuta sisältöä, kuten tee-se-itse-sisältöä ja videoita, jotka auttavat loppukäyttäjiä ratkaisemaan ja diagnosoimaan ongelmia.

15. Kilpailijan hakukoneoptimointimittarit

Kilpailijoiden seuraaminen on elintärkeää, jotta voit oppia, millaista sisältöä he luovat, mitkä aloitussivut toimivat hyvin, missä he kasvattavat markkinaosuuttasi ja sijoittuvat sinua korkeammalle ja mistä he saavat linkkejä.

Seuraa aina kilpailijoiden käänteisiä linkkejä löytääksesi uusia mahdollisuuksia asiakkaasi sivustolle ja seuraa niiden näkyvyyttä tunnistaaksesi osuvuuden. Keskity sisältöpuutteisiin ja löydä uusia strategioita ja taktiikoita niiden ylittämiseksi.

16. Sisältöpisteet

Korkealaatuinen sisältö perustuu tarkoitukseen ja sisältöösi liittyvien aiheiden käsitteleminen laadukkailla linkeillä ja sisällön merkitseminen jäsennellyillä tiedoilla ja muilla SEO-taktiikoilla ja strategioilla voi auttaa voittamaan sodan nykypäivän kilpailukykyisissä SERP:issä.

On olemassa useita erilaisia ​​työkaluja, kuten ClearScope, Market Muse ja Content Fusion by SEO Clarity, jotka voivat pisteyttää sisältöä tiettyyn “teemaan” (aiheellinen kohde, yleensä päätermi).

Pisteytys (100 pisteen asteikko) päätyy suhteessa muihin kilpaileviin sisältöosiin, jotka tukevat samaa kohdeteemaa.

Tällä tavalla SEO-ammattilaiset voivat tunnistaa yleiset tekstipohjaiset elementit sisällytettäväksi kopioon, jotta ne ovat mahdollisimman osuvia kohdeteemaan.

17. Share Of Voice

Ääniosuutesi seuraaminen voi näyttää, kuinka brändisi kohtaa huippukilpailijoitasi arvokkaassa hakukiinteistössä.

Se tarjoaa tietoa kilpailijoiden strategioista ja näyttää, kenen kanssa kilpailet kustakin avainsanastasi ja avainsanaryhmästäsi eri toimialoilla ja eri paikoissa.

Kilpailijasi eivät aina ole niitä, joita luulet heidän olevan.

Käärimistä

Orgaanisen haun tärkeiden mittareiden mittaaminen voi auttaa löytämään parannusmahdollisuuksia lisätäksesi liikennettä ja tuloksia, saada parempia sijoituksia hakukoneissa ja auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi, tavoitteesi ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttisi.

Kun nämä mittarit ovat käsissäsi, voit keskittyä käyttämään näitä tietoja kiinnostavan tarinan kertomiseen sidosryhmille. Katso nämä esimerkit poikkeuksellisista hakukoneoptimoinnin datavisualisoinneista innostaaksesi omaa raportointiasi.

Varmista, että vältät myös näitä yleisiä yritysraportointivirheitä.

Lisää resursseja:


Table of Contents