Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

18 sosiaalisen median trendiä, jotka ovat suuria vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 18 sosiaalisen median trendiä, jotka ovat suuria vuonna 2023

Täällä digitaalisella aikakaudella ei ole olemassa sellaista asiaa kuin onnistunut markkinointikampanja, jossa sosiaalisen median merkitys jätettäisiin huomiotta.

Nykyaikaiset kuluttajat eivät luota vain sosiaalisen median alustoihin, kuten Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin, pitääkseen yhteyttä ystäviinsa ja sukulaisiinsa tai ollakseen yhteydessä omiin yleisöihinsä.

He käyttävät niitä myös harkitsemiensa tuotteiden tutkimiseen ja yhteyksien luomiseen heitä kiinnostaviin brändeihin, joten se on välttämätön yrityksille kaikilla toimialoilla.

Mutta vankan sosiaalisen median läsnäolon luominen ei ole asia, jota teet vain kerran.

Algoritmit päivittyvät jatkuvasti, ja trendejä tulee ja menee. Myös yleisösi odotukset ja maut kehittyvät jatkuvasti, joten on välttämätöntä pysyä kärjessä.

Tässä on katsaus joihinkin kriittisimmistä sosiaalisen median trendeistä vuonna 2023 suoraan asiantuntijoilta.

1. TikTok on edelleen valtava tarjous

Älä huoli. Jos markkinointitiimisi on investoinut paljon aikaa ja energiaa onnistuneeseen Instagram-brändäyskampanjaasi, sinun tulee tietää, että suosikkialustasi on asetettu suosituimmaksi valinnaksi vielä pitkään.

Mutta on virallisesti aika alkaa katsoa TikTokia myös välttämättömäksi paikaksi, jos et ole jo tehnyt niin.

Lyhytmuotoinen video on kuuma juuri nyt ja kuumenee koko ajanja TikTok on ihanteellinen paikka sille.

Lisäksi TikTok on tuonut markkinoille runsaasti arvokkaita työkaluja brändeille viimeisen parin vuoden aikana. ()

TikTok on selkeä suosikki milleniaalien ja Z-sukupolven kuluttajien keskuudessa, joten sinun on ehdottomasti oltava paikalla, jos haluat päästä näille markkinoille.

2. AI on tärkeä tekijä

AI on enemmän kuin vain kuuma aihe tällä hetkellä. Vain muutamassa kuukaudessa se on muuttunut käytännöllisesti katsoen harkitsemattomasta täysin ydinvoimalaksi, ja sen on määrä pysyä sellaisena.

Taitavat brändit omaksuvat innovatiivisia tapoja hyödyntää tekoälytekniikkaa heidän hyväkseen.

AI-kuvan luontiohjelmat, kuten Keskimatka tai Vakaa diffuusio voi virtaviivaistaa katseenvangitsevan alkuperäisen grafiikan hankkimista sosiaalisen median julkaisuihin.

Monet brändit käyttävät edelleen tekoälyä postausten aiheiden pohtimiseen, postausten automatisointiin, työnkulkujen järjestämiseen ja paljon muuta.

3. Tarkoitus ja empatia ovat edelleen tärkeitä markkinoinnissa

COVID-pandemian pahimpien vuosien jälkeen ihmisten prioriteetit ovat muuttuneet.

Yritykset, jotka suhtautuivat markkinointiin empaattisesti, ihmiset etusijalla, osuivat oikeaan moderniin kuluttajaan ja hyötyivät niistä.

Ja koska kuvassa on edelleen COVID-muunnelmia, älykkäiden markkinoijien olisi hyvä suunnitella etukäteen.

Kampanjat, jotka sisältävät edelleen “4 Cs of COVID” (yhteisö, myötätunto, kontaktiton ja puhtaus) markkinointiviesteissään ja brändikäytännöissään, jos se on perusteltua, menestyvät edelleen erittäin hyvin.

Samoin empatiaan perustuva brändäys ja kampanjat, joissa keskeiset sosiaaliset syyt ovat ytimessä.

4. Suosittu sisältö yhdistää koulutuksen ja viihteen

Upea sisältö, joka löytää vakaan tasapainon informatiivisen ja viihdyttävän välillä, ei ole vain lapsille.

Aikuiset sosiaalisen median käyttäjät ovat yhtä hulluja kokemuksiin, jotka opettavat heille jotain uutta, jotka ovat hauskoja ja helposti lähestyttäviä, mikä tekee “koulutuksesta” yhden kuumimmista sosiaalisen median trendeistä.

Mutta sisällön laatu on elintärkeää tämän trendin saavuttamiseksi täydellisesti, joten vakavien markkinoijien tulisi etsiä tapoja tehostaa peliä.

Ulkoistaminen kokeneille sisällöntuottajille esimerkiksi alustan kautta WriterAccess on loistava tapa aloittaa.

5. Sosiaalisen median käyttö asiakaspalvelussa on lisääntynyt

Nykyään ihmiset eivät ole vain tottuneet käyttämään sosiaalista mediaa yhteydenpitoon suosikkibrändeihinsä. He itse asiassa ovat sitä, joten on yhä tärkeämpää, että brändit tekevät itsensä saavutettaviksi.

🔥 Empfohlen:  Paranna tulosprosenttiasi seuraamalla näitä 12 tulosprosentin optimointitrendiä (CRO)

Kyllä, se tarkoittaa edelleen jatkuvan upean sisällön tuottamista ja vuorovaikutusta sen kanssa tekemisissä olevien kanssa, mutta se ei ole enää koko kuva.

Sekä nykyiset että potentiaaliset asiakkaat käyttävät Facebookin tai Twitterin kaltaisia ​​alustoja ottamaan yhteyttä brändeihin, joilla on kysymyksiä ja huolenaiheita monista syistä.

Jotkut tekevät sen tavoittaakseen jonkun, kun muut kanavat ovat epäonnistuneet, mutta varmasti on niitä, jotka vain pitävät sosiaalisen median pöytään tuomasta suoruudesta.

6. LinkedIn-tekijät ovat nousussa

LinkedIn on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta älä anna sen hämätä sinua ajattelemaan, että se on merkityksetön.

Uusien ominaisuuksien ansiosta huipputekijät ovat tehneet LinkedInistä pakollisen kohteeksi viranomaissisällölle ja persoonallisuudelle, ja älykkäät brändit seuraavat perässä.

LinkedIn-sisällöllä on fantastinen orgaaninen kattavuus, varsinkin kun se on ainutlaatuista, oikea-aikaista ja korkealaatuista.

Ammattimaisten sisällöntuottajien lisääminen tiimiisi – varsinkin LinkedIniin perehtyneet – voi auttaa sinua luomaan osuvia julkaisuja.

7. Ostokset alustalla on pakko kokeilla

Pandemia on saattanut käynnistää tämän trendin, mutta verkkokaupankäynti muutti niin paljon, että se on edelleen valtava.

Kuluttajat rakastavat sitä, että he voivat ostaa haluamiaan tuotteita ilman, että heidän tarvitsee käydä ulkopuolisella verkkosivustolla.

Tämä tarkoittaa, että vaihtoehdot, kuten ostettavissa olevat sosiaalisen median viestit, alustan markkinapaikat ja vastaavat kokemukset kuumenevat jatkuvasti.

8. Maantieteellinen kohdistaminen on iso asia mainonnassa

Lokalisoitu digitaalinen markkinointi on aina ollut iso juttu yritysten omistajille, joiden on keskityttävä saamaan asiakkaat läpi perinteisen kivijalkapaikan ovista, mutta siinä ei vielä kaikki.

Maantieteellinen kohdistaminen on myös sosiaalisen median tukipilari, joka lisääntyy edelleen vuoden 2023 aikana ja sen jälkeen.

Tutki tapoja tavoittaa nykyinen asiakaskuntasi lisäämällä sijainteja sisältöösisekä hyödyntää uusia demografisia tietoja tuoreista paikoista.

Ja tietysti maantieteellinen kohdistaminen on pakollinen sponsoroiduille viesteille, erityisesti yrityksille, jotka voivat hyötyä markkinoinnista yhdelle tai useammalle tietylle alueelle.

9. Videosisältö on edelleen kuningas

YouTube-käyttäjät nielevät videosisältöä sävelen mukaan yli miljardi tuntia päivittäin, eikä ole vaikea ymmärtää miksi.

Videota on helppo käyttää, etenkin mobiililaitteella. Video sopii erinomaisesti brändeille ja sisällöntuottajille erottuakseen joukosta ja antaa ainutlaatuisten persoonallisuuksien loistaa.

Monet brändit kaksinkertaistavat videosisällön luomisen, eivät vain YouTubessa. Video on yhtä suosittu TikTokissa, Instagramissa, Facebookissa ja muissa.

10. Vaikuttajamarkkinointi on edelleen välttämätöntä

Nykyään on lähes mahdotonta ajatella sosiaalisen median markkinointia ajattelematta myös vaikuttajakulttuuria, sillä nämä kaksi kulkevat nyt käsi kädessä.

Ja mikä vielä tärkeämpää, tämä on trendi, joka pysyy erittäin ajankohtainen, kun etenemme vuoteen 2023 ja sen jälkeen. Joten jos et vielä käytä vaikuttajia markkinointikampanjoissasi, aloita nyt.

Vaikuttajamarkkinointi todella tarjoaa brändeille kaikkien maailmojen parhaat puolet. Se on edullinen, etenkin verrattuna perinteisempiin mainosvaihtoehtoihin.

Se on kuitenkin myös erittäin tehokas ja luotettava tapa tavoittaa halutut millenial- ja Z-sukupolven väestötiedot.

Sinun ei myöskään välttämättä tarvitse olla yhteydessä valtaviin megavaikuttajiin nähdäksesi nämä tulokset.

🔥 Empfohlen:  Galaxy Tab S9 Ultra näyttää yhdeltä vuoden 2023 jännittävimmistä tableteista

Mikrovaikuttajilla on itse asiassa yleensä vahvemmat ja läheisemmat siteet yleisöönsä, mikä johtaa sponsorien korkeampiin konversioprosenttiin.

11. Personointi on välttämätöntä

Personoidut digitaaliset kokemukset eivät ole kaikkea muuta kuin uusia, mutta niistä on tullut vuosien mittaan yhä tärkeämpiä.

Nyt he ovat virallisesti saavuttaneet pisteen, jossa niitä pidetään välttämättöminä, mikä tarkoittaa, että heidän poissaolonsa voi tehdä tai rikkoa brändin markkinointikampanjan.

Nykyään ihmiset odottavat räätälöityä kokemusta käytännössä joka tapauksessa, myös sosiaalisessa mediassa.

Et tietenkään voi räätälöidä kaikkia päivittäisiä julkaisujasi kaikille mahdollisille väestöryhmille, mutta voit varmasti omaksua personoitujen sosiaalisen median mainosten edut.

Tällaiset mainokset ovat ihanteellisia tapoja näytä oikea viesti juuri oikealle henkilölle sopivaan aikaanjoten käytä niitä hyödyksesi vuonna 2023 ja sen jälkeen.

12. Käyttäjien luoma sisältö pysyy erittäin suosittuna

Yhteistyö jokapäiväisten käyttäjien kanssa sosiaalisessa mediassa on ollut sosiaalisen median menestyksen salainen kastike jo jonkin aikaa, ja se pysyy valtavana vuonna 2023.

Itse asiassa sinun pitäisi odottaa sen kasvavan, kun yhä useammat brändit omaksuvat käyttäjien luoman sisällön ja integroivat sen meneillään oleviin markkinointistrategioihinsa.

Nykypäivän kuluttajat rakastavat sitä, että he tuntevat olevansa osa tarinaa suosikkimerkkiensä takana, ja käyttäjien luoma sosiaalisen median sisältö auttaa heitä tekemään sen samalla kun he parantavat tulostaan.

Sinun ei välttämättä tarvitse seurata Airbnb:n kaltaisten brändien jalanjälkiä ja luottaa kokonaan käyttäjien luomaan sisältöön, vaan etsit tapoja sijoittaa se etu- ja keskipisteeseen.

Voit esimerkiksi kannustaa käyttäjiä ottamaan kuvia itsestään käyttämällä tuotettasi ja merkitsemään brändiäsi.

Luo hauskoja, mukaansatempaavia kilpailutyylisiä kampanjoita ja kutsu asiakkaasi osallistumaan. Se on hauskaa yleisöllesi ja tehokas ilmainen mainonta sinulle.

13. Pidä silmällä, että Twitter hyppää videohulluuteen

Jos olet kiinnittänyt huomiota viime vuodesta, olet epäilemättä huomannut, että monet viimeaikaiset sosiaalisen median trendit pyörivät positiivisesti videon ympärillä.

Joten varmasti et uskonut, että Twitter ei sukeltaisi suurella tasolla omien innovaatioidensa kanssa. Videosisällöllä on jo laaja kattavuus lähes kaikilla alustoilla, eikä Twitter ole poikkeus.

Toisin sanoen, jos et ole vielä harkinnut videosisällön lisäämistä osaksi Twitter-brändäyskampanjoitasi tänä vuonna, on virallisesti aika aloittaa.

14. Pienten alustojen merkitys kasvaa

Facebook, TikTok ja Instagram saattavat silti olla suuria osumia, mutta ne eivät ole kaukana ainoista pelaajista.

Monet vuoden 2023 sosiaalisen median trendit löytävät sekä sisällöntuottajia että brändejä niche-alustoille, kuten Pinterest, WeChat tai Reddit.

Koko ei ole niin ratkaiseva kuin ennen sosiaalisen median alustan lopullisessa menestyksessä, joten brändeillä on tilaa kasvaa, jos he tekevät oikeita valintoja.

15. Aidattu sisältö kasvaa

Vaikka hämmästyttävän ilmaisen sosiaalisen median sisällön aika ei ole ohi, monet sisällöntuottajat ovat taipuvaisia ​​eksklusiiviseen aidatun sisällön käyttöön.

Tilaukset ja eksklusiiviset sisältövaihtoehdot ovat saatavilla huippualustoilla, ja ne ovat osoittautuneet loistaviksi tavoiksi luoda vahvempia suhteita yleisöön.

Mieti, sopiiko saman reitin käyttäminen hyvin brändillesi.

16. Inklusiivisuus on hallitseva voima

Tämän päivän kuluttajat, erityisesti nuoremmat väestöryhmät, ottavat sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja edustuksen erittäin vakavasti.

Viimeisten kolmen vuoden aikana brändit ja markkinoijat ovat nousseet tilaisuuteen etsimällä tapoja tehdä lähestymistavoistaan ​​kattavampia.

🔥 Empfohlen:  Sachin Tendulkarin tukemat huippumerkit

Tarkkaile, että tämä trendi ei vain kasva vuonna 2023, vaan kehittyy täysimittaiseksi välttämättömyydeksi.

Aseta etusijalle asiaankuuluvien sosiaalisten trendien kärjessä pysyminenja etsi tapoja integroida ne kunnioittavasti brändäys- ja markkinointitoimiisi.

Nykypäivän kuluttajat asettavat yhä korkeampia vaatimuksia brändeille, joilta he ostavat, ja he haluavat varmistaa, että brändi on sitoutunut sosiaaliseen vastuuseen ennen kuin kurkottavat lompakkoaan.

17. Syvät henkilökohtaiset suhteet ovat edelleen tärkeitä

Yleisten, persoonattomien markkinointimenetelmien päivät ovat kauan ohi.

Sosiaalisen median nousu ja myöhempi yleistyminen yhdessä kehittyvien sosiaalisten arvojen kanssa ovat tehneet henkilökohtaisesta tiestä ainoan tavan.

Tämä lähestymistapa on enemmän kuin välähdys, joten älä odota sen menevän minnekään milloin tahansa pian (tai koskaan).

Katso entistä selkeämpää muutosta siinä, miten brändit käyttävät sosiaalista mediaa intiimiä, molemminpuolisesti nautittavia yhteyksiä yleisönsä kanssa.

Empaattinen sitoutuminen, sydämelliset viestit ja kampanjat, jotka puolestaan ​​auttavat kuluttajia saamaan yhteyden, ovat massiivisia, samoin kuin uusien yleisöjen tavoittaminen.

Varmista, että olet suunnitellut mainoskampanjasi sen mukaisesti.

18. Paljon enemmän lisättyä todellisuutta

Lisättyä todellisuutta yhtenä jännittävimmistä nousevista sosiaalisen median trendeistä ympäröivä suhina ei ole edes lähelläkään laantumassa. AR kehittyy edelleen vuonna 2023 ja sen jälkeen.

Esimerkiksi suodattimet eivät ole enää vain Snapchatin ystäville. Ne ovat myös erittäin suosittuja TikTokissa, Instagramissa ja Facebookissa, ja monet brändit hyppäävät kelkkaan suuren menestyksen tahdissa.

Samoin ovat digitaaliset vaikuttajat, jotka käyttävät AR:tä tekoälyteknologian hyödyntämiseen, “kokeile ennen ostamista” -kokemuksiin brändeille ja kaupallistaakseen live-lähetyksiä.

Mieti, mikä näistä vaihtoehdoista voisi sopia parhaiten markkinointitavoitteisiisi, ja integroi ne omaan jatkuvaan strategiaasi.

Päätös: Kuinka brändisi on lisännyt konversioita vuonna 2023?

Kuten näette, sosiaalinen media on edelleen kaiken kattavan digitaalisen markkinointikampanjan tukipilari vuonna 2023 ja sen jälkeen.

Tuoreita uusia ominaisuuksia, jännittäviä innovaatioita ja globaaleja muutoksia kohti sosiaalista tietoisuutta tuo mukanaan runsaasti mahdollisuuksia päästä kilpailun edelle ja houkutella uusia asiakkaita.

Pysyäksesi sosiaalisen median trendien edellä ja pystyäksesi luomaan runsaasti voittoisaa sisältöä mille tahansa alustalle tai kanavalle, tarvitset asiantuntijaryhmän sisällöntuottajia, joihin voit luottaa nurkassasi – asiantuntijoita, kuten WriterAccessissa tapaamasi.

Rekisteröidy omaan ilmainen kahden viikon WriterAccess-kokeilu tänään ja kokoa unelmiesi tiimi!

Table of Contents