Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

18 Web Hosting -tilastoa vuodelle 2023: Mikä on hosting-alan tila?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 18 Web Hosting -tilastoa vuodelle 2023: Mikä on hosting-alan tila?

Web hosting-palvelut ovat Internetin kulmakivi sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme.

Ilman verkkopalveluita emme voisi käyttää verkkoresursseja, sosiaalisen median sivustoja ja ostossivustoja, joihin me kaikki luotamme päivittäin.

Antaaksemme sinulle paremman käsityksen tämän tärkeän alan nykytilasta, joka hallitsee modernia, digitaalisesti yhdistettyä maailmaa, olemme koonneet luettelon 18 tietopohjaisesta web-hostingtilastosta.

Nämä tilastot valaisevat web-hosting-markkinoiden nykyistä kokoa, paljastavat tilaa hallitsevat yritykset ja tuovat esiin alan uusia suuntauksia.

Valmis? Aloitetaan:

Toimittajan parhaat valinnat – webhotellitilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme web-hostingista:

  • Maailmassa on yli 1,8 miljardia verkkosivustoa.
  • GoDaddy on suosituin web-hosting-palveluntarjoaja.
  • Pilvipalvelun odotetaan kasvavan 18,3 % vuodessa.

Yleiset webhotellitilastot

Tässä on joitain yleisiä web-hosting-tilastoja, jotka valaisevat markkinoiden kokoa ja hosting-alan nykyistä tilaa.

1. Maailmassa on yli 1,8 miljardia verkkosivustoa

InternetLiveStatisticsin mukaan sivustoja on yli 1,8 miljardia ja määrä kasvaa joka sekunti.

Tämä numero viittaa erityisesti verkkosivustoihin, jotka määrittävät IP-osoitteen. Tämä voi kuitenkin sisältää varatut verkkotunnukset. Uskotaan, että alle 25 % näistä verkkosivustoista on aktiivisia.

Lähde: InternetLiveStatistics

2. Globaalin web-hosting-alan arvo on 71,1 miljardia dollaria

Global Industry Analystin keräämien tilastojen mukaan web-hosting-alan kokonaisarvo on yli 70 miljardia dollaria. Pandemian jälkeen verkkopalveluiden kysyntä on kasvanut, joten alan odotetaan kasvavan nopeasti seuraavien viiden vuoden aikana.

Lähde: Global Industry Analysts, Inc.

3. Tämän luvun odotetaan nousevan yli 150 miljardiin dollariin vuoteen 2026 mennessä

Sama Global Industry Analystsin tutkimus ennusti, että globaalin web-hosting-alan arvo yli kaksinkertaistuu vuoteen 2026 mennessä. Se on vakavaa nopeaa kasvua, mutta koska verkkosivustojen ja hosting-palvelujen tarjoajien kysyntä kasvaa jatkuvasti, tämä ennuste vaikuttaa erittäin todennäköiseltä.

Lähde: Global Industry Analysts, Inc.

4. Yhdysvalloissa on yli 50 miljoonaa isännöityä verkkotunnusta

Yhdysvalloissa on eniten isännöityjä verkkotunnuksia kaikista maista, yhteensä yli 50 miljoonaa. Seuraavaksi eniten verkkotunnuksia on Kiinassa, jossa on yhteensä yli 16 miljoonaa isännöityä verkkotunnusta.

Lähde: Domain Name Stat

5. Kallein koskaan myyty verkkotunnus maksoi 872 miljoonaa dollaria

Verkkotunnus on mahdollista saada käsiisi alle dollarilla, mutta halutuimmat verkkotunnukset ovat paljon arvokkaita. GoDaddyn mukaan kallein koskaan myyty verkkotunnus oli cars.com.

Vaikka myynnistä ei kerrottu julkisesti, tämän verkkotunnuksen ilmoitettiin olleen 872 miljoonaa dollaria. Kallein julkisesti raportoitu myynti oli carinsurance.com, joka myi hieman alle 50 miljoonalla dollarilla.

🔥 Empfohlen:  Tutustutaan Patel-hotellin omistajien nousuun ja motelliliiketoimintaan Yhdysvalloissa

Lähde: Hyvä isä

Web hosting-yritysten tilastot

Seuraavaksi tarkastellaan joitain web-hosting-tilastoja, jotka koskevat alan johtavia toimijoita. Tässä on joitain tilastoja, jotka voivat auttaa sinua oppimaan lisää suosituimmista web-hosting-palveluntarjoajista ja yrityksistä ympäri maailmaa.

6. GoDaddy on suosituin web-hosting-palveluntarjoaja

GoDaddy on Host Advicen keräämien tietojen mukaan markkinoiden johtava web-hosting-palveluntarjoaja. Sitä käyttää 10,49 % kaikista verkkosivustoista maailmanlaajuisesti. Google Cloud Platform on toiseksi suosituin palveluntarjoaja, joka on jäljessä vain 6,10 prosentilla.

10 % ei ehkä vaikuta kovin vaikuttavalta, mutta web-hosting-markkinat ovat surkeat – yksikään yritys ei hallitse tilaa. Sen sijaan markkinaosuus on jakautunut laajasti kymmenien hosting-yritysten kesken.

Vaikka GoDaddy on suosituin web-isännöinti, se ei aina ole paras. Jos etsit isännöintiä, sinun kannattaa harkita näitä GoDaddy-vaihtoehtoja.

Lähde: HostAdvice

7. GoDaddy-isännöinti maksaa 1–179,99 dollaria kuukaudessa

GoDaddy on web-hosting-palvelun kärjessä laajan valikoiman hosting-pakettien ansiosta. Ne palvelevat kaikkia budjettibloggaajista yrityksiin, jotka tarvitsevat erillisen isännöintipalvelimen. Heidän omat palvelinpaketinsa maksavat yli 150 dollaria kuukaudessa.

Lähde: Hyvä isä

8. 5 % kaikista verkkosivustoista on NewFold Digital -brändin ylläpitämiä

Jos et jo tiennyt, NewFold Digital on emoyhtiö useiden suosittujen web-hosting-brändien takana, mukaan lukien Bluehost, HostGator, Web.com, Register.com ja monet muut. He tunnetaan myös nimellä Endurance International Group. Vaikka heillä ei välttämättä ole yhtä suurta osuutta kuin GoDaddylla, he ovat toinen suuri toimija web-hosting-markkinoilla.

Lähde: W3Techs

9. HostGator on suosituin NewFold Digital -web-hosting-alusta

Kaikista NewFold Digitalin (Endurance International Group) isännöimistä verkkosivustoista 32,9 % käyttää HostGatoria. Tämä tekee siitä heidän suosituimman tuotemerkin. Bluehost tulee seuraavaksi 24,7 prosentilla, jota seuraa Endurance 13 prosentilla.

Lähde: W3Techs

10. Suosituin isännöity verkkosivustoratkaisu on Wix.com

Monet yritykset ovat kehittymässä tarjotakseen all-in-one hosting-ratkaisuja, jotka sisältävät verkkosivustojen rakennustyökalut, hallitun hosting-palvelun ja paljon muuta. Suosituin isännöity verkkosivustoratkaisu on Wix.com, jolla on yli 3,8 miljoonaa verkkosivustoa, mikä on noin 30 % isännöityjen ratkaisujen toimialasta.

Lähde: Rakennettu kanssa

Verkkotunnustilastot

Monet web-hosting-palveluntarjoajat toimivat verkkotunnusten rekisteröijänä. Tässä on joitain verkkotunnustilastoja, jotka paljastavat hyödyllisiä näkemyksiä suosituimmista verkkotunnuksista ja johtavista rekisteröijistä.

11. 34,98 % verkkotunnuksista on .com-verkkotunnuksia

Tämän ei pitäisi tulla kovin yllätyksenä. De facto globaalina verkkotunnuksen laajennuksena .com on pitkällä matkalla maailman suurin huipputason verkkotunnus. Se oli yksi alkuperäisistä TLD:istä (.edu-, .gov-, .org-, .net-, .int- ja .mil-tunnusten ohella), kun Internet julkaistiin ensimmäisen kerran, ja siitä on tullut lähes synonyymi webille.

🔥 Empfohlen:  8 parasta sähköpostin vahvistustyökalua vuodelle 2023: Sähköpostin vahvistaminen on helppoa

com-verkkotunnuksen hankkiminen antaa yrityksellesi uskottavuutta, jota muut verkkotunnuksen laajennukset eivät tarjoa.

Lähde: Domain Name Stat

12. Toiseksi suosituin verkkotunnuksen TLD on .tk

Yli 5 % kaikista TLD:istä on .tk-verkkotunnuksia, joten se on toiseksi suosituin verkkotunnuksen laajennus .com:n jälkeen. Tämä saattaa tulla yllätyksenä, koska .tk on Tokelaun alueellinen laajennus – Uuden-Seelannin pieni saarialue, jolla on vain 1 400 asukasta.

Mutta tämän odottamattoman tapahtuman takana on synkkä syy. Osoittautuu, että todennäköinen syy siihen, että .tk-verkkotunnuksia on niin paljon, on se, että se on Internet-huijaajien suosikkilaajennus. Global Phishing Report totesi, että valtava määrä tietojenkalasteluviestejä on peräisin .tk-verkkotunnuksista, jotka hakkerit ovat rekisteröineet laittomasti Kiinassa.

Lähde: Domain Name Stat / Pacific Trade Invest

13. Kaikilla TLD:illä on yli 363 miljoonaa verkkotunnusten rekisteröintiä

Verisignin tutkimuksen mukaan tämä oli vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä tarkoittaa, että jokaista 20 ihmistä kohden on yksi verkkotunnus, ja se osoittaa, kuinka valtava Internet todella on.

Lähde: Verisign

14. GoDaddy on johtava verkkotunnusten rekisteröijä

Mielenkiintoista on, että GoDaddy ei ole vain suosituin web-isännöintipalveluntarjoaja, vaan se on myös suosituin verkkotunnusten rekisteröijä. 14,5 % kaikista verkkotunnusten rekisteröinneistä tapahtuu GoDaddyn kautta. Namecheap on heidän lähin kilpailijansa, mutta jäljessä on vain 2,78 % rekisteröinneistä.

Lähde: Domain Name Stat

15. .info on suosituin uusi gTLD

Uudet yleiset ylätason verkkotunnukset ovat uudempia, vähemmän suosittuja verkkotunnusten laajennuksia, kuten .info, .tech, .biz, .top jne.

Internetin kypsyessä verkkotunnustilasta on tullut tungosta ja hyviä .com-verkkotunnuslaajennuksia on vaikea saada. Uudet gTLD:t tarjoavat vaihtoehdon yrityksille, jotka eivät voi suojata valitsemansa verkkotunnuksen nimeä suosituimmassa verkkotunnuksen muodossa.

Kaikista uusista rekisteröidyistä gTLD:istä 10 % valitsi .info-verkkotunnuksen, joten se on ylivoimaisesti suosituin laajennus. .xyz oli seuraavaksi suosituin laajennus, jonka osuus rekisteröinneistä oli noin 8 %.

Lähde: Domain Name Stat

16. Verkkotunnuksen keskimääräinen hinta on 10–15 dollaria vuodessa

domain.com:n mukaan verkkotunnuksen ostaminen ja uusiminen maksaa noin 10–15 dollaria vuodessa. Muista kuitenkin, että jos etsit tiettyä verkkotunnusta, jonka katsotaan olevan arvokkaampi kuin keskimääräinen .com-sivusto, se voi maksaa paljon enemmän. Erittäin kysytyt verkkotunnukset voivat maksaa sinulle tuhansia – tai jopa miljoonia – dollareita.

🔥 Empfohlen:  Vuoden 2023 10 rikkainta podcasteria

Lähde: Domain.com

Verkkohotellin trendit

Web-isännöintiala kehittyy nopeasti ja mukautuu vastaamaan verkon käyttäjien vaatimuksiin. Tässä on joitain web-hosting-tilastoja, jotka tuovat esiin joitain nykyisiä ja odotettavissa olevia web-hosting-trendejä.

17. Pilvipalveluiden odotetaan kasvavan 18,3 % vuodessa

Alan ennusteiden mukaan pilvipalveluiden vuotuisen kasvuvauhdin (CAGR) odotetaan olevan yli 18 % vuodessa vuosina 2019–2025, mikä tekee siitä nopeimmin kasvavan isännöintityypin.

Pilvipohjainen web-hosting-tekniikka tarjoaa skaalautuvia, joustavia hinnoittelumalleja, joissa hosting-resurssit tarjotaan pyynnöstä verkkosivuston liikenteen perusteella. Se on erittäin kätevä vaihtoehto laajentaville yrityksille, jotka tarvitsevat joustavia isännöintiratkaisuja. Tämän seurauksena pilvipalvelu kasvaa nopeasti ja edistää laajemman hosting-alan markkinoiden laajentumista.

Lähde: Fortune Business Insights

18. “Vihreä” hosting kasvaa nopeasti

Vihreät web-hosting-palveluntarjoajat käyttävät ympäristöystävällisiä aloitteita pienentääkseen datakeskustensa hiilijalanjälkeä. Kun tietoisuus ilmastonmuutoksesta on kasvanut ja aktivistiliikkeet, kuten Extinction Rebellion, vahvistuvat, yhä useammat yritykset ovat paineen alla luoda vihreää, ilmastoomatuntoa kuvaavaa kuvaa. Tämän seurauksena vihreämpien hosting-ratkaisujen kysyntä kasvaa.

Lähde: Päivittäiset isäntäuutiset

Käärien sen

Tämä päättää viimeisimpien verkkopalvelutilastojen kokoelmamme. Tähän mennessä sinulla pitäisi olla hyvä käsitys web-hosting-alan tilasta ja siitä, mihin se on menossa.

Etsitkö lisää tilastoja? Kokeile jotakin näistä artikkeleista: