Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

19 kiinnostavaa sosiaalisen median viestiideaa (esimerkein)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 19 kiinnostavaa sosiaalisen median viestiideaa (esimerkein)

Tarvitsetko inspiraatiota seuraavaan sosiaalisen median viestiisi?

Onnistunut sosiaalisen median strategia edellyttää monipuolista ja säännöllistä julkaisuaikataulua.

Tässä viestissä erittelemme kiinnostavimmat sosiaalisen median postausideat sisällyttääksemme esittelyn strategiaasi.

Aloitetaan:

1. Kiusaa tuotteen lanseerausta

Brändit ilmoittavat liiketoiminnastaan ​​jatkuvasti – eikä siinä ole mitään väärää. Mutta jos jotkut markkinoijat epäonnistuvat, on toteutus. Jos valmisteilla on jotain suurta, käytä tilaisuutta julkaista teaseria tai kaksi.

Teaserit tekevät muutakin kuin herättävät kiinnostusta tuotetta tai tapahtumaa kohtaan. Se mittaa yleisön odotusta. Ja jos seuraajasi päättävät jakaa teaserisi seuraajiensa kanssa, voit saada enemmän katseita yritykseesi.

On monia syitä julkaista teaser-video. Ne eivät ole vain uusien tuotteiden ilmoittamista varten. Voit kiusata fanien suosikkituotteen palautusta.

Voit myös tehdä teasereita tapahtumiin. Ei ole myöskään harvinaista löytää brändejä, jotka tekevät sosiaaliseen mediaan julkaisuja yhteistyöstä, jonka parissa he työskentelevät.

Eikä sinun tarvitse olla suuri sisällöntuottaja käyttääksesi teasereita. Jopa pienyritysten omistajat voivat kiusata myymälöissä tai verkossa tapahtuvia kampanjoita, joita he ovat julkaisemassa.

Asiakkaille on myös hyvä kurkistus projektista, jonka parissa työskentelet.

2. Pyydä käyttäjien luomaa sisältöä

Paras sisältö tulee usein brändin sosiaalisen median seuraajilta. Yritykset pitävät niistä, koska käyttäjien luoman sisällön jakaminen on tehokkaampaa kuin perinteinen mainonta. Saat loppujen lopuksi sisältöä todellisilta asiakkailta. Se on orgaanisempi tapa mainostaa tuotetta.

Siksi yritysten tulisi pyytää seuraajiltaan kuvia tai videoita, joissa he nauttivat tuotteesta.

Tässä lähestymistavassa on hienoa, että voit olla niin luova kuin haluat toteutuksen suhteen. Vain mielikuvituksesi rajoittaa sinua. Se voi olla niin yksinkertaista kuin pyytää faneilta sisältöä tai voit tehdä sen ympärille täyden kampanjan.

Vain pari asiaa muistettavana. Sinulla on oma hashtag, jota ihmiset voivat käyttää lähettäessään hakemuksensa. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sähköpostiosoitteen, jota ihmiset voivat käyttää mediatiedostojensa jakamiseen.

Jotkut tuotemerkit kannustavat käyttäjiä tarjoamalla palkkion.

On myös niitä, jotka järjestävät kilpailuja – jolloin kuvien ja videoiden lähettämisestä tulee osa mekaniikkaa. Giveaway-työkalut, kuten SweepWidget, voivat helpottaa näiden kilpailujen hallintaa useilla alustoilla.

3. Jaa vinkkejä

Joskus ihmiset eivät vain tiedä parhaita tapoja käyttää tuotetta. Joten yrityksenä on parasta kertoa kaikille, kuinka se voi auttaa heitä. Siksi useimmat tuotemerkit jakavat hyödyllisiä vinkkejä, jos heillä on niitä.

Voit jopa kokeilla tietojen joukkolähdettä, koska sinulla on todennäköisesti asiakkaita, jotka ovat löytäneet erilaisia ​​tapoja työskennellä tuotteesi kanssa. Ja nämä asiakkaat jakavat mielellään nämä vinkit, jos annat heille mahdollisuuden. Se on varma tapa luoda sitoutumista yhteisöön.

Vinkit eivät koske vain tuotteiden käyttöä. Voit myös keskustella siitä, mitkä tuotteistasi täydentäisivät toisiaan. Vinkit voivat koskea myös sitä, milloin on paras aika ostaa verkkosivustoltasi.

Tuotevinkkisi voivat olla vakavia tai voit pitää hauskaa näiden parissa.

4. Käytä lyhytmuotoisia videoita

Erilaiset sosiaalisen median verkostot käyttävät nyt lyhytmuotoisia videoita. Tämä on vastaus useimpien ihmisten vähenevään käyttäjien keskittymiskykyyn. Tämän muodon kuningas tätä kirjoitettaessa on luultavasti TikTok, mutta Facebook ja Instagramissa on keloja. Snapchatin päivittäiset aktiiviset käyttäjät ovat edelleen miljoonia. Myös YouTube osallistuu toimintaan YouTube Shortsilla.

Lyhyen sisällön avulla voit leikkiä monilla sisältöideoilla. Voit kertoa vitsejä, tehdä kysymyksiä ja vastauksia, korostaa tuotteita, antaa yrityspäivityksiä, mainostaa tapahtumaa tai pitää hauskaa yleensä.

Parasta lyhytmuotoisessa sisällössä on, että markkinoille pääsyn este on niin alhainen. Et tarvitse hienoja kameralaitteita kuvataksesi videota tässä muodossa. Suurin osa Reels- ja TikTok-videoista on kuvattu puhelimen kameralla. Sinun ei myöskään tarvitse maksaa musiikin lisensoinnista, koska useimmat alustat antavat sinun valita kappaleen kirjastostaan.

5. Juhlista asiakkaitasi

Uskollisten seuraajien salaisuus on heidän juhliminen. Haluat henkilökohtaisemman yhteyden faneihisi. Joten jos löydät asiakkaita, jotka rakastavat brändiäsi yhtä paljon kuin sinä, puhu heistä sosiaalisen median kanavissasi.

Voit tehdä tämän monella eri tavalla. Jos sinulla on fyysinen kauppa, voit ottaa niistä kuvia, kun he ovat siellä. Tai voit jakaa kuvia, joita he jakavat kanssasi sosiaalisen median tilisi kautta.

🔥 Empfohlen:  Tekoälyparadoksi: ChatGPT:n vaikutus sisältömarkkinointiin

Jos asiakas julkaisi vanhan blogikirjoituksen siitä, kuinka tuotteesi auttoi häntä menestymään elämässä, jaa linkki seuraajillesi. Ihmiset lukevat mielellään menestystarinoita, koska ne motivoivat heitä löytämään omansa.

6. Puhu eduistasi

Brändit puhuvat usein vaikuttamisesta, johon he osallistuvat. Ja nämä resonoivat sekä vanhojen että uusien seuraajien kanssa. Jos haluat valaista asiaa ja lisätä sitoutumista, ei ole mitään väärää puhua siitä sosiaalisessa mediassa.

Tietenkin sinun on osoitettava, että todella uskot mihin tahansa korostamaasi edunvalvontaan. Muuten ihmiset saattavat huutaa sinua, koska käytät asiaa brändisi rakentamiseen. Ja paras tapa osoittaa välittäväsi on toimia.

Voivatko useimmat pienyritysten omistajat käyttää tätä strategiaa? Kyllä he voivat. Pienetkin yritykset, erityisesti nuorempien yrittäjien johtamat yritykset, yhdistävät itsensä edunvalvontaan. Joten on reilua, että heille annetaan mahdollisuus ilmaista itseään sosiaalisen median sisältönsä kautta.

On yrityksiä, jotka työskentelevät suoraan voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ja erityisten eturyhmien kanssa. Ja kun sosiaalisen median seuraajat näkevät, kuinka aitoa nämä yritykset ovat ponnisteluissaan, he ottavat heidät mukaan sosiaalisiin kanaviin.

7. Ilmoita diileistä ja myyntitapahtumista

Tiedätkö, mikä saa aina reaktion? Myyntitapahtumat. Kukapa ei rakastaisi säästää rahaa? Joten jos aiot alkaa myydä tuotteita alennettuun hintaan, muista ilmoittaa siitä Twitterissä, Instagramissa ja kaikilla muilla käyttämilläsi alustoilla.

Yrityksillä ei ole ongelmaa julkaista kuvia myyntitapahtumistaan. Jotkut ovat kuitenkin löytäneet luovempia sosiaalisen median julkaisuideoita kertoakseen kaikille, mitä tapahtuu.

Jos haluat saada ihmiset kommentoimaan ja jakamaan ilmoituksiasi, sinun kannattaa puhua siitä useammin kuin kerran. Voit luoda tapahtumaa mainostavan kokonaisen kampanjan, varsinkin jos se tulee olemaan suuri. Sarja videosisältöä live-videoiden päällä myynnin edistämiseksi luo etsimäsi kuhinan.

Jos järjestät enemmän paikallista tapahtumaa, haluat silti tehdä saman asian, mutta vähemmän suuressa mittakaavassa.

8. Edistää elämäntapaa

Jotkut brändit ovat niin hyviä työssään, että he voivat yhdistää itsensä tiettyyn elämäntapaan. Jos yrityksesi on yksi onnekkaista, sinun tulee hyödyntää sitä. Julkaise omaa sisältöäsi, joka näyttää, millaista elämää seuraajillasi voisi olla, jos he ostavat tuotteesi.

Ihmiset, jotka pystyvät samaistumaan elämäntyyliin (tai ne, jotka pyrkivät siihen), pitävät, kommentoivat tai jakavat julkaisun. Joten se saa lisää sitoutumista brändiisi. Ja siitä tulee vielä parempi, jos sinulla on luova kuvateksti jokaiseen viestiin.

Voit käyttää yhteisösi valokuvia, mutta itse ottamamiesi kuvien jakaminen saattaa olla parempi vaihtoehto, koska voit hallita niitä paremmin. Jos sinulla on budjettia siihen, voit palkata jonkun luomaan valokuva- tai videosarjan projektia varten. Mutta voit tehdä sen itse, varsinkin jos sinulla on peruseditointitaidot.

9. Lähetä reseptejä

Tämä sisältöidea koskee enimmäkseen niitä, jotka toimivat elintarvikealalla.

Elintarvikealan ammattilaisten kannattaa julkaista reseptejä, koska ne ovat kiinnostavaa sisältöä sosiaalisen median käyttäjille. Jos julkaisit reseptin viimeisimmässä blogiviestissäsi, voit ottaa saman reseptin ja luoda sisältöä tietyille sosiaalisen median alustoille. Lisää ruoanlaittovideo YouTube-kanavallesi. Julkaise sitten lyhyempi versio, jonka voit ladata lyhytnä tai kelana.

Ihmiset rakastavat ilmaisia ​​juttuja – eivätkä reseptit ole poikkeus. Hienoa on, että et vain houkuttele käyttäjiä osuvan sisällön avulla, vaan lisäät myös myyntiäsi näyttämällä, kuinka tuotettasi voidaan soveltaa.

Reseptivideot ovat vieläkin osuvampia lomien aikaan, koska ihmiset etsivät uusia tapoja piristää suosikkiaterioitaan. Varmista siis, että sinulla on suunnitteilla reseptejä näiden päivämäärien ympärille.

10. Vastaa fanien kysymyksiin

Kysyvätkö seuraajasi paljon kysymyksiä brändistäsi ja tuotteistasi? Mikset sitten vastaisi niihin postauksella sosiaalisessa mediassa?

Valitse muutama kysymys, joita yhteisö lähettää sinulle jatkuvasti, ja lataa video itsestäsi vastaamassa niihin. Voit tehdä pitkän videon, joka vastaa useaan kysymykseen kerralla. Tai voit jakaa sen useisiin lyhytmuotoisiin videoihin ja julkaista yhden päivässä.

Voit jopa tehdä podcast-jakson ja ladata sen YouTubeen ja jakaa sen myöhemmin muille sosiaalisille alustoille.

Entä jos sinulla ei ole paljon kysymyksiä? Voit sen sijaan tehdä sponsoroidun Q&A:n. Työskentele vaikuttajan tai julkkiksen kanssa ja pyydä heitä vastaamaan fanikysymyksiin. Julkaise sitten video sosiaalisen median sivustoillesi.

Voit myös tehdä kysymyksiä ja vastauksia trendaavista aiheista tai alan uutisista. Se, mihin kysymyksiin vastaat, on täysin sinun päätettävissäsi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada tuotevarastotietoja Magento 2:sta

11. Julkaise muistutuksia

Sosiaaliset viestit eivät aina tarvitse koskea sinua. Voit julkaista sisältöä vain auttaaksesi seuraajiasi. Muistutusten julkaiseminen on loistava esimerkki yksinkertaisista asioista, joita brändit voivat tehdä faneilleen.

Näiden muistutusten ei tarvitse näyttää upeilta. Ollakseni rehellinen, et tarvitse edes suurimpia graafisen suunnittelun taitoja niiden toteuttamiseen. Voit jopa käyttää ilmaista mallia, jos haluat. Siksi tämä strategia sopii hyvin ihmisille, jotka eivät halua työskennellä monimutkaisten suunnitteluohjelmistojen kanssa.

Mutta mistä ihmisiä pitäisi muistuttaa?

Tärkeät tapahtumat, kuten paikallis- ja valtakunnalliset vaalit, ovat hyviä esimerkkejä. Kesäaika on toinen.

Jos maa juhlii virstanpylvästä, saatat haluta antaa yksinkertaisen huudon saadaksesi ihmiset puhumaan siitä. Muista vain liittää jokaiseen viestiin vähintään inspiroiva valokuva, jotta sosiaalisen median viestisi huomioidaan.

12. Työskentele vaikuttajien kanssa

Jos sinulla on keinot, julkkisten ja vaikuttajien kanssa työskentely on hyvä tapa päästä muiden brändien edelle ja ohjata liikennettä sosiaalisen median kanavillesi. Postaukset, jotka päädyt julkaisemaan, voivat myös tasoittaa tietä uusille yleisöille löytää sinut.

Miten työskentelet vaikuttajien kanssa?

Sosiaalisessa mediassa on paljon postausideoita, joita voit käyttää. Se voi olla yhtä yksinkertaista kuin saada vaikuttajia mukaan live-videoon. Tai voit järjestää sosiaalisen median ostotapahtuman, joka on erityisen suosittu Snapchatissa.

Yhteistyön tarkoitusta selittävien YouTube-videoiden julkaiseminen auttaa varmasti edistämään kumppanuutta. Varmista, että vaikuttajasi mainostavat tapahtumaa myös yleisönsä kanssa.

Haluat työskennellä vaikuttajan kanssa, jolla on samat perusarvot kuin sinulla. Et halua ketään, joka on vastoin yrityksesi arvoja.

13. Esitä kysymyksiä

Sosiaalinen media on hyödyllinen paitsi kysymyksiin vastaamiseen, myös niiden esittämiseen. Sosiaalisissa alustoissa on mahdollista saada mahdollisimman paljon sitoutumista vain, jos keskustelu on keskustelun arvoinen. Kysymysten esittäminen saa pallon pyörimään.

Voit pelata tätä kahdella tavalla. Voit esittää kysymyksiä vakavalla äänellä tai pitää hauskaa sen kanssa. Kaikki riippuu siitä, kuinka esittelet brändiäsi yleisölle. Jos sinulla on leikkisä kuva, jälkimmäinen vaihtoehto olisi ihanteellinen.

Millaisia ​​kysymyksiä voit kysyä sosiaalisessa mediassa?

Voit yrittää täyttää tyhjät kysymykset. Tai voit kysyä käyttäjiltä, ​​kuinka heidän päivänsä meni. Voi myös olla hauskaa lähettää kysymyksiä, joihin seuraajasi voivat vastata valokuvan tai videon avulla. Voit kysyä heidän tulevaisuudensuunnitelmistaan. Jotkut tuotemerkit jopa julkaisevat silloin tällöin näennäisesti satunnaisia ​​kysymyksiä.

Tietenkin voit aina esittää kysymyksiä, jotka liittyvät brändiisi. Pyydä ihmisiä arvioimaan yrityksesi. Anna heidän kertoa sinulle, mitä he ajattelevat tekemistäsi muutoksista.

14. Korosta tuote

Sosiaalinen media on hyvä paikka puhua brändistä ja kaikista sen alla myytävistä tuotteista. Tuotteen kohokohdat antavat asiakkaille paremman käsityksen kaikista asioista, jotka tekevät jokaisesta tuotteesta erityisen.

Tuotteen kohokohdat ovat monissa muodoissa. Se voi olla yhtä yksinkertaista kuin tuotteen valokuvan julkaiseminen. Jos sinulla on aikaa ja resursseja, voit julkaista aiheesta videon. Viestisi voi kertoa yksityiskohtaisesti siitä, mikä tekee tuotteestasi loistavan. Tai voit antaa valokuvasi tai videosi puhua puolestaan.

Saat todennäköisesti paljon kysymyksiä kommenttiosiossa. Varmista, että sinulla on joku, joka vastaa useimpiin niistä. Kun vastaat kysymyksiin, et vain lisää sitoutumista vaan myös mahdollista myyntiäsi.

Jos aiot esitellä tuotteitasi, on tärkeää, että esität ne kauniisti. Tämä tarkoittaa, että jos myyt fyysistä tuotetta, haluat palkata ammattilaisen kuvaamaan.

15. Tuota kulissien takana olevaa sisältöä

Jos etsit uusia sisältöideoita, kokeile tätä – julkaise kulissien takana (BTS) materiaalia. Kanta-asiakkaat ovat aina kiinnostuneita sellaisista liiketoiminnan osista, joita he eivät näe.

He haluavat tutustua ihmisiin heidän nauttimiensa tuotteiden takana. Tuotteistasi vastaavien miesten ja naisten kasvot luovat yhteyden brändiisi. He haluavat kuulla heidän tarinansa. Joten anna heidän.

BTS-sisällön ei tarvitse olla vakavaa. Ja niiden ei myöskään tarvitse olla pitkiä. Jotkut yritykset huomaavat, että lyhyet videot ovat enemmän kuin tarpeeksi. Voit tehdä videoita, joissa ihmiset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Voit tehdä virtuaalisen tilakierroksen näyttääksesi, miten tuotteet valmistetaan.

Yllätysvieraan, kuten suositun vaikuttajan, saaminen videolle voi auttaa kasvattamaan lukujasi. Vieras voi kertoa hauskoja faktoja yrityksestä. Tämän pitäisi auttaa yleisöäsi innostumaan tekemään ostoksia.

🔥 Empfohlen:  17 parasta bränditietoisuutta edistävää sosiaalisen median kasvupalvelua vuonna 2023

16. Aloita haaste

Kyllä, siellä on kauheita sosiaalisen median haasteita – aivan liian monia, jotkut saattavat sanoa. Mutta hyviäkin on. Ja voit aloittaa haasteen, joka ei ainoastaan ​​voi edistää parempaa yhteiskuntaa, vaan myös saada fanit sitoutumaan sisältöösi.

Haasteet eivät yleensä sisällä tuotesijoittelua, mutta yritykset ovat kuitenkin löytäneet tapoja ottaa ne mukaan. Eikä ole mitään syytä, miksi et voisi tehdä samaa.

Haluat tehdä haasteistasi hauskoja ja helppoja toistaa. Näin useammat ihmiset voivat liittyä ja luoda sisältöä, joka keskittyy brändiisi. Voit halutessasi myös järjestää siitä kilpailun. Tämä olisi suuri kannustin yleisöllesi osallistua.

17. Ilmoita tapahtumista

Tulevista tapahtumista on hyvä ilmoittaa sosiaalisessa mediassa. Se antaa ihmisille tiedon siitä, mitä on tapahtumassa, ja antaa heille mahdollisuuden puhua siitä.

Joten miten teet ilmoituksen?

Yksinkertaisin ja nopein tapa on luoda kuva ja ladata se eri sosiaalisen median sivuillesi. Mutta saman omaisuuden käyttäminen kaikilla sosiaalisilla alustoilla ei vähennä sitä nykyään. Jos haluat saada mahdollisimman paljon sitoutumista, tarvitset useita ilmoituskuvia ja -videoita.

Saatat esimerkiksi haluta täyden mainoksen, jonka voit ladata YouTubeen, Facebookiin ja Twitteriin. Mutta tarvitset myös videoita erityisesti TikTokille, YouTube Shortsille ja Instagram Reelsille.

Haluat julkaista useamman kuin kerran, joten harkitse useamman kuin yhden videon luomista.

Voit vapaasti leikkiä erilaisilla postausideoilla. Voit yrittää tehdä ilmoituksista hauskoja käyttämällä erilaisia ​​​​konsepteja, jotka vetoavat nuoriin. Sosiaalisen median uusimpien trendien tunteminen auttaa sinua varmasti tässä.

18. Pyydä ihmisiä merkitsemään sinut

Jotkut yritykset pyytävät seuraajiaan merkitsemään ne tunnisteella. Mutta tämä strategia toimii vain, jos annat yleisöllesi hyvän syyn tehdä niin. Jos olet nimekäs brändi ja sinulla on virallinen tili, monet fanit pyytävät sinua seuraamaan heitä sosiaalisessa mediassa. Voit käyttää sitä kannustimena.

Et kuitenkaan halua tehdä tätä kaikkien puolesta. Joten etsi tapa rajoittaa seuraamiesi ihmisten määrää.

Toimintakehotuksen ei kuitenkaan tarvitse olla tunniste. Voit pyytää seuraajiasi tykkäämään, jakamaan, uudelleentwiitaamaan, yhdistämään tai kommentoimaan viestejäsi. Se riippuu sosiaalisen median sisällöstä ja siitä, missä julkaiset.

19. Tutustu popkulttuuriin

Useimmat verkossa räjähtävät sosiaalisen median julkaisuideat sisältävät viittauksia popkulttuuriin. Ei siis muuta tapaa kiertää. Sinun on tutustuttava kaikkeen sisältöön, joka liikuttaa neulaa kulloinkin.

Jos uskot, että tämä on haaste sinulle, sinun kannattaa harkita ainakin yhden sosiaalisen median työntekijän palkkaamista. Tämä henkilö ei vain voi auttaa sinua luomaan sisältökalenterin kaikille sosiaalisen median sivustoille, mutta hän myös varmistaa, että viestisi pysyvät ajan tasalla.

Yritykset, jotka yrittävät hypätä sosiaalisen median trendiin ymmärtämättä, mitä se on, saavat ihmiset säikähtämään. Et halua seuraajiesi tuntevan näin sinua kohtaan. Joten on parempi, että tiimissäsi on joku, joka todella ymmärtää popkulttuuria.

Lopulliset ajatukset

Tilastot osoittavat, että sosiaalinen media on markkinointikanava, jota useimpien yritysten ei pidä sivuuttaa. Mutta tarvitset strategian.

Onnistunut sosiaalisen median strategia edellyttää monipuolista ja säännöllistä julkaisuaikataulua. Nämä postausideat auttavat sinua tekemään juuri sen.

Kun olet selvittänyt jaettavan sisällön tyypit ja luonut viestejä, seuraava vaihe on julkaista sisältösi.

Koska ei ole tuottavaa viettää kaikkea aikaa sosiaalisessa mediassa, suosittelemme sisältösi ajoittamista etukäteen. Näin voit julkaista sisältöä yleisöllesi parhaaseen aikaan, vaikka se ei olisikaan paras aika sinulle.

Aloita tutustumalla sosiaalisen median ajoittajiimme.

Aiheeseen liittyvää luettavaa:

Table of Contents