Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

19 parhaiten palkattua asiakaspalvelutyötä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 19 parhaiten palkattua asiakaspalvelutyötä

Asiakaspalvelu on laaja ala. Siihen osallistuu agentteja, edustajia, koordinaattoreita, asiantuntijoita, johtajia ja mitä muuta! Siksi asiakaspalvelun tekeminen osaksi uraasi vaatii sekä ihmisiä että palvelutaitoja. On monia asiakaspalvelurooleja, jotka voivat ansaita sinulle kohtuullisen summan joka kuukausi. Erinomaiset kommunikointitaidot ja kyky käsitellä asiakkaita ovat avainasemassa tarjotaksesi parasta palvelua asiakkaillesi. Tässä artikkelissa käsittelemme joitain parhaiten palkatut asiakaspalvelutyöt.

19 parhaiten palkattua asiakaspalvelutyötä

Asiakaspalvelijana sinun tulee pystyä käsittelemään tehokkaasti valituksia, käsittelemään tilauksia ja vastaamaan asiakkaidesi kyselyihin. Tämä voi olla täydellinen työ sinulle, jos sinulla on tarpeeksi itseluottamusta ja hyvät vuorovaikutustaidot. Aloitetaan luettelomme.

1. Puhelinpalveluagentti

Kuva: Yan Krukau Pexelsissä

Tämän työn avulla voit työskennellä kotoa tai voit valita työskentelyn itse puhelinkeskuksesta. Sijaintilla ei ole väliä, sillä sinun tarvitsee vain vastata asiakkaiden puheluihin ja sähköpostikyselyihin.

Puhelinkeskuksen välittäjän keskimääräinen vuosipalkka on 27 664 dollaria. Ansaitaksesi näin valtavan summan, sinun on oltava tarpeeksi kärsivällinen käsitelläksesi paljon asiakaspuheluita kuin ammattilainen. Tässä tulee käyttöön erinomaisia ​​ongelmanratkaisu- ja viestintätaitojasi.

2. Help Desk Analyst

Kuva Desola Lanre-Ologun Unsplashista

Jos olet IT-ammattilainen, joka etsii korkeapalkkaisia ​​asiakaspalvelutehtäviä, sinun on harkittava help desk -analyytikkoa. Help Desk -analyytikon on ratkaistava asiakkaidensa ja sisäisten työntekijöiden laitteisto- ja ohjelmisto-ongelmat.

Tämä rooli antaa joustavuutta ratkaista ongelmia sähköpostin, puheluiden, live chatin tai ihmisten välisen vuorovaikutuksen avulla. Help desk -analyytikko ansaitsee keskimäärin 22,86 dollaria per tunti.

3. Sosiaalisen median asiakastuki

Kuva: cottonbro studio Pexelsissä

Olemme kaikki keskellä sosiaalisen median vallankumousta. Kaikki digitalisoituu, ja yritykset ovat jatkuvasti mukana sosiaalisessa mediassa. Tästä johtuen monet asiakkaat lähettävät kysymyksiään ja tiedustelujaan sosiaalisen median alustojen, kuten Instagramin ja Facebookin, kautta.

Sosiaalisen median asiakaspalvelutyöntekijän on tarkoitus vastata näihin kyselyihin seuraamalla organisaation sosiaalisen median tiliä ja eskaloimalla ongelmat esimiehelle aina tarvittaessa. Heidän keskimääräinen vuosipalkkansa on 34 482 dollaria.

4. Kaksikielinen asiakaspalveluedustaja

Kuva: Antoni Shkraba Pexelsissä

Kaksikielinen asiakaspalvelun edustaja palkataan vastaamaan asiakkaiden puheluihin heidän haluamallaan ja ymmärtämällä kielellä. Heidän on annettava asiakkaille tarvittavat tiedot ja ratkaistava asiakkaiden kyselyt ja valitukset erilaisista tuotteista ja palveluista.

Heidän muita roolejaan ja velvollisuuksiaan ovat mm.

  • Maksujen kerääminen ja laskujen käsittely.
  • Palautteen kerääminen.
  • Asiakaspalautteen antaminen.
  • Kuukausi- ja vuosimyyntitavoitteiden saavuttaminen.
  • Soittohistorian hankkiminen tarvittaessa.

Keskimäärin kaksikielinen asiakaspalvelu ansaitsee 14 dollaria per tunti. Jos olet innolla kaksikielisen asiakaspalvelun edustajana, sinun tulee hallita eri kieliä erinomaisesti.

5. Tilikoordinaattori

Kuva Gustavo Fring Pexelsistä

Hakusi asiakaspalvelualan parhaiten palkatuista työpaikoista päättyy tähän. Jos olet erittäin organisoitunut henkilö, jolla on moniajotaitoja, olet täydellinen tähän työhön. Tilikoordinaattorina sinun tulee käsitellä erilaisia ​​asiakkaita, tehdä erilaisia ​​markkinointikampanjoita, suunnitella myyntiehdotuksia ja auttaa luomaan mainosmateriaalia.

Vaikka se onkin yksi vuoden 2022 korkeapalkkaisimmista asiakaspalvelutehtävistä, tähän paikkaa ei ole helppo tarttua. Pääset menestyksekkäästi tilikoordinaattoriksi, jos hallitset ajanhallinnan, kommunikoinnin, tietokoneen perustiedot ja käytännön kokemuksen CRM ohjelmisto.

🔥 Empfohlen:  Shani Leead Nämä 5 Amazon-tuoteluokkaa myyvät parhaiten luetun artikkelin

Tilikoordinaattorin työ on hieman monimutkaista, koska he joutuvat jatkuvasti käsittelemään tiedostoja ja sopimuksia. Tilikoordinaattorin keskimääräinen vuosipalkka Yhdysvalloissa on 43 573 dollaria.

6. Potilashoidon koordinaattori

Kuva Matthias Zomer

Voit olla potilashoidon koordinaattori, jos opiskelet lääketieteen alalta. Sairaalat, terveyskeskukset, kuntoutuskeskukset, terveydenhuollon virastot ja vakuutusyhtiöt tarjoavat parhaat asiakaspalvelutyöt potilaiden hoidon koordinaattoreina.

Heidän tehtävänsä on suunnitella tapaamisia, vastata käyntiä edeltäviin kysymyksiin, saada ennakkohyväksynnät ja varmistaa ammattistandardien noudattaminen. Sitä pidetään yhtenä parhaiten palkatuista asiakaspalvelutehtävistä, koska potilaan hoitokoordinaattorin keskimääräinen vuosipalkka on 43 120 dollaria.

Lue myös: 15 parhaiten palkattua työpaikkaa sähkölaitoskeskuksessa

7. Asiakassuhdeasiantuntija

Kuva: Pavel Danilyuk Pexelsissä

Asiakassuhdeasiantuntijan palkkaamisen tärkein motiivi on asiakkaiden säilyttäminen ja terveen ja pitkäaikaisen suhteen ylläpitäminen heidän kanssaan. Asiakassuhdeasiantuntija varmistaa, että asiakkaat ovat tyytyväisiä yrityksen tuotteeseen ja palveluun.

He ottavat asiakaspalautetta parantaakseen organisaatiota ja käsittelevät asiakkaiden tiedusteluja joko puheluiden, sähköpostien, kyselyiden, henkilökohtaisen vuorovaikutuksen tai vastaamalla online-asiakasarvosteluihin. Asiakassuhdeasiantuntijan vuosikeskipalkka on 43 956 dollaria.

8. Vastaanottotyöntekijä

Kuva Helena Lopes Pexelsistä

Tiesitkö, että vahvat ihmissuhdetaitosi voivat tarjota sinulle korkeapalkkaisia ​​asiakaspalvelutehtäviä maailmanlaajuisesti? Joo! Kuulit oikein. Kykysi hoitaa henkilökohtaista ja puhelinviestintää on erittäin arvokas taito, joka voi tarjota sinulle vastaanottopaikan hyvämaineisessa yrityksessä. Sinulla on tyypillinen 40 tunnin työaika viikossa ja keskimääräinen vuosipalkkasi on n. 31 110 dollaria.

9. Asiakaspalveluedustaja

Kuva: MART PRODUCTION Pexelsissä

Asiakaspalveluedustaja (lyhennettynä myös CSR) on henkilö, joka käsittelee kaikenlaisia ​​asioita, kuten vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa, tilausten käsittelyä, ongelmien ratkaisemista ja tietoa organisaation kaikista tuotteista ja palveluista.

Kaikista näistä rooleista ja vastuista vastaa CSR-niminen henkilö, ja asiakaspalvelun edustajan keskimääräinen vuosipalkka on 35 850 dollaria.

10. Lentoemäntä

Kuva: Mohammad Arrahmanur Unsplashissa

Lentoemännän keskimääräinen vuosipalkka on 41 719 dollaria. Lentoemäntätyön kysyntä on kasvanut vuosien varrella, ja tilastojen mukaan Lentoemäntätyöt kasvavat 30 prosenttia vuodesta 2020 vuoteen 2030. Lentoemännillä on vaihteleva työaikataulu, mukaan lukien viikonloppuisin, pyhäpäivinä, iltaisin ja jopa yövuoroissa. Tällaisella ylivoimaisella palkalla nämä pienet haitat ovat kuitenkin sen arvoisia.

11. Jäsenpalveluiden edustaja

Kuva: RODNAE Productions Pexelsissä

Jos olet valmis jäsenmyyjäksi, sinun on oltava tietoinen tehtävistä, joita sinun tulee suorittaa päivittäin. Jos pystyt puhumaan ihmisten kanssa, käsittelemään heidän ongelmiaan ja ylläpitämään kunnollisia suhteita heihin, olet oikeutettu jäsenpalveluiden edustajaksi.

Tärkeimpiä tehtäviä ja vastuita tässä tehtävässä ovat asiakkaiden reklamaatioiden ratkaiseminen, maksamiseen liittyvien asioiden ratkaiseminen, positiivisen työilmapiirin ylläpitäminen, kassakoneen tasapainottaminen ja paljon muuta.

Heidän vuotuinen keskipalkkansa on 55 503 dollaria. Jäsenpalveluedustajan tehtävänä on tiedottaa ihmisille jäsenmaksusta, sen eduista ja täydellisestä hakumenettelystä.

12. Pankkimaksaja

Kuva Sora Shimazaki Pexelsissä

Pankkipalvelija auttaa asiakkaita suorittamaan asiakkaan rahoitustapahtumat ja tekemään päätöksiä kovalla työllä ansaittujen rahojen turvallisuudesta ja turvallisuudesta. He ovat vastuussa asiakkaiden tervehtimisestä ja siitä, että he viihtyvät. Ne tekevät noin 28 000 dollaria.

🔥 Empfohlen:  10 parasta palkattua työpaikkaa kiinteistösijoitusyhtiöissä

Mikään pankki ei voi toimia menestyksekkäästi ilman pankkivirkailijan jatkuvaa osallistumista. Pankkipalvelijalle maksetaan korkeasti, koska heidän työnsä on intensiivistä ja vaatii paljon kärsivällisyyttä ja ahkeraa työtä. Jos haluat pankkipalvelijaksi, sinun tulee osata tehdä talletuksia, käsitellä kotiutuksia, antaa maksumääräyksiä ja yrittää olla moittimatta tai käyttäytyä huonosti ärsyttävien potilaiden kanssa.

Lue myös: 15 parhaiten palkattua rautatietyötä

13. Teknisen tuen edustaja

Kuva Tima Miroshnichenko Pexelsissä

Tekniset taitosi ja kykysi tulla toimeen ihmisten kanssa voivat saada sinut helposti työpaikan teknisen tuen rooliin. Jos sinulla on korkeakoulututkinto, sertifiointi tai koulutus, voit tarjota teknistä apua ja vastauksia käyttäjien kysymyksiin.

Parasta teknisen tuen edustajana toimimisessa on, että voit työskennellä myös etänä, koska yritykset palkkaavat useimmiten kotona toimivia neuvonantajia. Heidän keskimääräinen vuosipalkkansa on noin 35 027 dollaria.

14. Concierge

Kuva: cottonbro studio Pexelsissä

Conciergena sinulle maksetaan asiakaskokemuksen parantamisesta ja terveen ja pitkäaikaisen suhteen ylläpitämisestä heidän kanssaan. Suurin osa hotelleista, ravintoloista, kuljetuspalveluista ja muista palveluita tarjoavista organisaatioista palkkaa conciergeja varaamaan varauksia, selittämään yritysten edut ja käytännöt, ehdottamaan toimintaa ja järjestämään vieraille kuljetuksia. Conciergen keskimääräinen vuosipalkka on 34 023 dollaria. He voivat myös työskennellä kotoa käsin ja auttaa puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviesteillä.

15. Lääketieteellinen vastaanottovirkailija

Kuva: Cedric Fauntleroy

Lääkärin vastaanottovirkailijaa pidetään yhtenä korkeapalkkaisimmista asiakaspalvelutehtävistä vuonna 2022, koska sen kysyntä on korkea lääkeliikkeissä ja sairaaloissa. Lääkärin vastaanottovirkailijana tehtäviisi kuuluu puheluihin vastaaminen, tapaamisten sovittaminen, potilaiden vastaanotto ja paljon muuta. Ei vain tämä, vaan sinun on myös varmistettava, että potilaat viihtyvät sairaalassa.

Lääkärin vastaanottovirkailijana oleminen ei ole helppoa, sinun täytyy jatkuvasti vastata puhelimiin, tehdä potilaiden vaadittuja tiedusteluja, tervehtiä heitä ja auttaa heitä sen mukaisesti.

Jos sinulla on vahvat organisointitaidot, vahvat suulliset ja kirjalliset vuorovaikutustaidot, pystyt työskentelemään itsenäisesti tai ryhmässä ja omaat ulkoisia vuorovaikutustaidot, voit hakea vastaanottolääkärin paikkaa. Heidän vuotuinen keskipalkkansa on 38 580 dollaria.

16. Asiakkaan sitoutumisen edustaja

Kuva: MART PRODUCTION Pexelsissä

Asiakaspalvelun edustaja tarkkailee saapuvia tekstiviestejä ja vastaa niihin, on yhteydessä käyttäjiin sosiaalisessa mediassa, tiedottaa olemassa oleville ja potentiaalisille asiakkaille sekä eskaloi asiakkaiden valitukset esimiehelle tarvittaessa.

Jos sinulla on poikkeuksellinen kirjoitustaito ja hyvä ymmärrys kieliopin ja viestinnän sisällöstä, sinun kannattaa yrittää hakea asiakasvastuullisen edustajan työhön. Heidän keskipalkkansa on 19 dollaria per tunti.

17. Palveluneuvoja

Kuva: Antoni Shkraba Pexelsissä

Palveluneuvoja on henkilö, joka toimii välittäjänä asiakkaiden ja huoltoteknikon välillä. Jos asiakas ei ole tyytyväinen organisaation tuotteeseen tai palveluun, hän voi helposti ottaa yhteyttä asiakaspalveluun tai huoltoteknikoihin. Huoltoneuvoja auttaa heitä sovittamaan huolto- ja huoltoajat.

He rakentavat vahvoja suhteita asiakkaisiin, jotta he voivat neuvoa, mikä on heille parasta siivouksen, korjauksen, vakuutuksen, huollon yms. asioissa. Palveluneuvojan muita rooleja ja velvollisuuksia ovat muun muassa taloustoimien suorittaminen ja hallinnollisten tehtävien hoitaminen.

🔥 Empfohlen:  21 parhaiten palkattua työpaikkaa perustoimialoilla

Palveluneuvojan vuosikeskipalkka on 43 336 dollariaja he työskentelevät yleensä autoliikkeen palvelukeskuksessa.

18. Vastaanottovirkailija

Kuva: Tom Official Pexelsissä

Vastaanottovirkailija istuu yrityksen vastaanotossa ja hänen on tarkoitus tervehtiä, ohjata ja toivottaa vieraita tervetulleiksi. Vastaanottovirkailijat ovat yksi syy minkä tahansa organisaation moitteettoman toiminnan takana, koska he hoitavat jatkuvasti arkistoja, tervehtivät vieraita, hoitavat erilaisia ​​asioita ja ylläpitävät ammattimaisia ​​suhteita olemassa oleviin ja potentiaalisiin asiakkaisiin.

Jos osaat hoitaa hätätilanteet välittömästi ja tehokkaasti, tehdä monia asioita ja sinulla on stressinhallintataitoja, voit hakea vastaanottovirkailijan työhön. Vastaanottovirkailijan keskipalkka on noin 33 000 dollaria.

Lue myös: 27 parasta muuta kuin asiakaspalvelutyötä ilman tutkintoa

19. Asiakaspalvelukoordinaattori

Kuva: Anna Shvets Pexelsissä

Yritykset palkkaavat asiakaspalvelukoordinaattoreita varmistamaan, että tehtävät suoritetaan ajallaan vai ei. Heidän on tarkoitus valvoa tilausten käsittelyä, seurata toimituksia, ratkaista asiakasongelmia ja koordinoida palveluita.

Sinun tulee hakea tähän tehtävään, jos sinulla on erinomaiset viestintä-, puhelin-, stressinhallintataidot ja kyky tehdä monia asioita. Asiakaspalvelukoordinaattorin keskimääräinen vuosipalkka on 43 040 dollaria.

Asiakaspalvelulla on valtava rooli yrityksen menestymisen kannalta. Minkä tahansa yrityksen päämotiivina on tyydyttää asiakkaitaan ratkaisemalla kaikki heidän kyselynsä ja ongelmansa. Tästä syystä yritykset panostavat niin paljon asiakaspalvelutiiminsä vahvistamiseen. Nämä eniten maksava asiakaspalvelutyöt voi auttaa sinua ansaitsemaan hyvin, joustavuudella joko työskennellä kotona tai työskennellä toimistossa.

FAQ

Tässä on joitain usein kysyttyjä kysymyksiä asiakaspalvelutehtävistä.

Q1. Millä askelilla pääset korkeapalkkaiseen asiakaspalveluun?

Tässä on asioita, jotka sinun tulee tehdä saadaksesi hyvin palkatun asiakaspalvelutyön.

1. Näytä pehmeät taitosi niin paljon kuin mahdollista

2. Valmistaudu haastatteluun

3. Etsi yrityksiä, jotka haluavat asiakaspalvelun.

4. Anna haastattelu varmistaaksesi työpaikan.

Q2. Pitäisikö sinun harkita asiakaspalvelua? Onko se hyvä urapolku?

Kyllä, asiakaspalvelun ammattilainen on hyvä urapolku, mutta vain, jos sinulla on vaadittavat taidot. Se tarjoaa kuitenkin joustavuutta ja maksaa hyvän summan. Joten jos yrität olla asiakaspalveluagentti, mene siihen.

Q3. Mitkä ovat syyt, jotka tekevät kuluttajapalveluista hyvän urapolun?

Asiakaspalveluagenttina toimiminen avaa sinulle maailman, joka on täynnä mahdollisuuksia ja jännitystä. Se on erittäin tuottoisa toimiala, joka tarjoaa tonnia kasvumahdollisuuksia. Hallitset pehmeät taitosi ja tapaat paljon uusia ihmisiä. Asiakaspalvelutöitä voi tehdä myös sivuhuijauksena säännöllisten tulojesi täydennykseksi.