Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

21 elämäntavoitetta, jotka sinun on asetettava itsellesi (ja todella saavutettava!)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 21 elämäntavoitetta, jotka sinun on asetettava itsellesi (ja todella saavutettava!)

Tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa on nykyään paljon paineita.

Suurista elämäntavoitteista pieniin päivittäisiin tavoitteisiin.

Tämä pätee erityisesti yritysmaailmaan, jossa “hustle and grind” -kulttuuri saa meidät tuntemaan, että siellä on aina jotain mitä meidän on tehtävä juuri nyt.

Mutta tässä on salaisuus elämän tavoitteiden asettamiseen: sinun on oltava uskollinen itsellesi ja sille, mitä todella haluat elämältä. Kun olet hyödyntänyt sitä, mitä haluat – etkä sitä, mitä luulet sinun tarvitsevan – kaikki loksahtaa paikoilleen.

Joten miten asetat hyviä elämäntavoitteita ja luot pelisuunnitelman niiden toteuttamiseksi? Entä jos sinusta tuntuu, että sinulla ei ole tavoitteita elämässä tai et tiedä oikeaa suuntaa saavuttaaksesi sen?

Se on juuri se asia, johon tänään puutumme.

Tässä artikkelissa tarkastellaan, mitä elämän tavoitteet ovat ja miten ne asetetaan. Annamme sinulle myös elämäntavoitteiden luettelon, joka auttaa aivoriihissäsi, suunnittelussasi ja tekemisessäsi.

Mitä ovat elämän tavoitteet?

Kuten nimestä voi päätellä, elämän tavoitteet ovat tavoitteita, jotka asetat itsellesi elämäsi aikana. Ne ovat ehdottomasti pitkäaikaisia ​​– koska niiden saavuttamiseen saattaa mennä koko elämäsi.

En aio sokeroida sitä: elämäntavoitteiden asettaminen on paljon helpompaa kuin sen saavuttaminen.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Siksi on niin tärkeää, että sinua ohjaa intohimo ja todellinen halu. Tuntemus vahvasti kohti elämäntavoitteitasi antaa sinulle polttoainetta ottaa nämä askeleet joka päivä.

Lähde

Kuinka asettaa elämän tavoitteita

Tavoitteiden löytäminen elämässä saattaa tuntua pelottavalta tehtävältä. Jotkut saattavat jopa sanoa, että ylivoimainen.

Siinä ei ole mitään häpeää. Monet ihmiset ajattelevat samalla tavalla (mukaan lukien minäkin toisinaan!).

Kaikki alkaa aivoriihistä. Ja ripaus unelmointia ja fantasiointia.

Tässä on muutamia vaiheita, joiden avulla voit asettaa itsellesi parhaat elämäntavoitteet:

  1. Luo ideavedostaulukko. Istu alas tietokoneen tai kynän ja paperin kanssa. Kirjoita muutamia kategorioita, joille saatat haluta asettaa elämäsi tavoitteita, kuten terveytesi, ihmissuhteesi, urasi, talous, harrastukset, henkisyys ja muut vastaavat.
  2. Tee idean kaatopaikka. Laita 30 minuuttia ajastimeen ja kirjoita ylös niin monta elämän tavoiteideaa kuin voit ajatella luettelemiisi luokkiin. Mikään idea ei ole liian suuri, pieni tai typerä. Kirjoita jokainen yksittäinen muistiin nyt, ja voit muokata niitä myöhemmin.
  3. Rajaa parhaat ideat. Odota päivä tai kaksi ja käy sitten uudelleen elämäsi tavoitteiden luettelossa. Kumpia sinä haluat eniten? Mitkä niistä saa sinut tuleen, kun ajattelet niitä, vaikka niitä olisikin vaikea toteuttaa? Ne ovat paras vetosi.
  4. Rakenna toimintasuunnitelma. Kirjoita karkea suunnitelma vaiheille, jotka sinun on otettava näiden elämäntavoitteiden saavuttamiseksi. Kuinka kauan kestää kohtuullisesti? Mitkä ovat tärkeimmät virstanpylväät tai vauvan askeleet, jotka sinun on otettava saavuttaaksesi suuremman tavoitteen? Mitä sinun on tehtävä joka viikko, kuukausi, vuosi pysyäksesi raiteilla?

Katsotaanpa nyt joitain elämäntavoiteideoita, jotka auttavat antamaan sinulle polttoainetta aivoriihiisi.

21 tavoitetta asettaa itsellesi

1. Juokse puolimaraton

Olen tavannut ainakin muutaman ihmisen, jolla on tämä elämän tavoite. Tämä on loistava esimerkki elämäntavoitteesta, joka vaatii todellista omistautumista, varsinkin jos et ole vielä juoksija.

Tämä johtuu siitä, että puolimaraton on noin 21 kilometriä (13,1 mailia). Se on monta kilometriä. Harjoittelun on tapahduttava tasaisesti, joka päivä tai useita kertoja viikossa. Se ei todellakaan ole heikkohermoisille. Mutta palkinto on yhtä suuri kuin sitoutuminen.

🔥 Empfohlen:  6 Web3-julkaisualustat kirjoittajille

harjoitustavoitteita

Lähde

2. Noudata vegaaniruokavaliota

“Vegaaniksi siirtyminen” on saanut paljon vetoa viime aikoina. Järkevästi: etuja on paljon, kuten terveytesi, eläinten hyvinvointi ja ympäristö. Mutta tämä ei ole yksi niistä yksinkertaisista elämäntavoitteista… jos rakastat eläinperäisten tuotteiden, kuten lihan, juuston ja kananmunien syömistä, vegaaniksi ryhtyminen voi tuntua uskomattoman vaikealta.

Monet ihmiset korjaavat tämän ottamalla sen hitaasti: ensin leikkaamalla joitakin tuotteita pois, sitten leikkaamalla pois toiset, kun olet tottunut. Jos katsot asiaa siltä kantilta, vegaaniruokavalio voi tuntua paljon helpommalta.

3. Aloita yritys

Jotkut ihmiset ovat niin onnekkaita, että heidän ovelleen koputtaa liiketoimintamahdollisuus. Muiden on tehtävä lujasti töitä sen eteen. Mutta hyvä uutinen on, että yrityksen perustaminen on helpompaa kuin koskaan. Se on myös yksi parhaista elämäntavoitteista, jotka voit asettaa itsellesi!

Jos olet haaveillut oman pomosi työstä, tutustu artikkeliimme Yrityksen perustamisesta tai Yrittäjäksi ryhtymisestä e-kirjaamme. Muista myös selata sivustoamme. Tämä on meidän leipämme.

tavoitteena on yrityksen omistaminen

Lähde

4. Ansaitse miljoona dollaria

Tämä tuntuu todella suurelta unelmalta, mutta monet yrittäjät asettavat tämän taloudelliseksi tavoitteeksi. Se on erityisen yleinen elämäntavoite ihmisille, jotka omistavat oman yrityksen, kuten dropshipping-liikkeen, konsulttitoimiston tai freelance-yrityksen.

Kun teet säännöt yrityksesi toiminnasta, voit myös tehdä säännöt siitä, miten rahaa ansaitaan (ja kuinka paljon siitä tehdään!).

5. Ansaitse tasaista passiivista tuloa

Haaveiletko rahan ansaitsemisesta nukkuessasi? Tai katsella pankkitilisi kasvavaa siemaillen mojitoa Karibian rannalla? Passiivinen tulo (kutsutaan myös jäännöstuloksi) on oikea valinta.

Paras tapa saada tämä tapahtumaan on rakentaa verkkoliiketoiminta, joka ei ole riippuvainen siitä, että työskentelet 24/7. Verkkokurssien ja muun digitaalisen sisällön myyminen voi olla loistava tie tähän elämäntavoitteeseen.

Passiivisen tulon yhteiset tavoitteet elämässä

Lähde

6. Etsi (ja mene naimisiin) “sielukumppanisi”

Tämä on yksi yleisimmistä tavoitteista elämässä. Me kaikki haluamme satukirjaromantiikan, eikö niin? Vaikka tämä ei välttämättä ole sellainen tavoite, joka vaatii tiukkaa suunnitelmaa, se on jotain, jota voidaan työstää kohti.

Loppujen lopuksi suhteet vaativat sitoutumista ja ymmärrystä. Sinun täytyy tehdä kompromisseja ja kasvaa yhdessä tiiminä. Tämä on yksi niistä elämän tavoitteista, joka vaatii enemmän työtä kuin näyttää.

7. Omista unelmiesi koti

Kotisi ei ole vain neljän seinän ja katon sarja. Täydellisen omaisuuden omistaminen on yksi parhaista elämäntavoitteista, jotka voit asettaa, koska se tarkoittaa, että saat oman pienen palan taivaasta. Mikään ei tunnu rauhoittavammalta kuin täydellinen paikka, jossa voit tuntea olosi mukavaksi ja turvalliseksi.

Unelmiesi kodin säästäminen vie jonkin aikaa – mutta se on yksi elämän parhaista tavoitteista. Sen lisäksi, että saat paikan, johon voit kutsua omaasi, saat myös jalkasi kiinteistön tikkaille!

8. Omista unelmiesi auto

Aivan kuten koti, autosi on yksi arvokkaimmista omaisuuksistasi. Toki se on siellä päivittäistavarakaupan juoksuasi varten ja töihin ja sieltä pois joka päivä. Auto on kuitenkin myös vapautta – mahdollisuus lähteä tielle ja löytää upeita paikkoja.

Selvitä, miltä unelmiesi auto näyttää, ja ala laittaa rahaa uusiin vanteisiin joka päivä.

9. Vaikuttaa positiivisesti maailmaan

Maailma on erilainen paikka, koska olet osa sitä. Siellä saattaa olla 8,03 miljardia ihmisiä tällä planeetalla, mutta olet koskaan tuntenut hyväntekeväisyyteen lahjoituksen hehkua tai vaalinut hymyä henkilön kasvoilla sattumanvaraisen ystävällisyyden jälkeen, tiedät, että jokainen on tärkeä.

🔥 Empfohlen:  Luettelo IoT-pohjaisista terveydenhuollon aloituksista Intiassa - [2023]

Tee oma osasi vaikuttaaksesi positiivisesti maailmaan omalla tavallasi. Voit luoda pienen voittoa tavoittelemattoman organisaation, istuttaa puita tai vain yrittää saada jonkun hymyilemään joka päivä.

kuinka olla kohtelias

9. Voita pelkosi

Tämä on vaikea asia – mutta vaivan arvoinen. Perimmäisenä tavoitteesi elämässäsi pitäisi olla elää ilman pelkoa. Ota maailma sellaisena kuin se tulee ja ole valmis kohtaamaan kaikki mahdolliset tilanteet. Se alkaa pelkojen voittamisesta yksi kerrallaan.

Selvitä, mitkä pelot pidättelevät sinua juuri nyt, ja ala työstää niitä. Pieni CBT (kognitiivis-käyttäytymisterapia) ja meditaatio voivat auttaa rakentamaan itseluottamustasi.

11. Hallitse toinen kieli

Toisen kielen hallinta on yksi elämän yleisimmistä tavoitteista. Se antaa sinulle uuden arvokkaan taidon, jonka voit jakaa ympärilläsi olevien ihmisten kanssa. Lisäksi, jos sinulla on toinen kieli, jota osaat, sinulla on enemmän työ- ja matkustusmahdollisuuksia.

Valitse kieli, jota haluat puhua sen tarjoamien mahdollisuuksien perusteella. Jos olet aina halunnut vierailla Kiinassa, ehkä kiina on oikea kieli sinulle.

12. Tyhjennä kotisi

Sekava koti luo sotkuisen mielen. Nykyään on helppoa antaa sotkun tunkeutua päällemme. Työnämme tavaroita kaappeihin ja laatikoihin pitääksemme kotimme siistinä – mutta sotku on edelleen siellä odottamassa vuotamista.

Opi päästämään irti asioista, joita et halua tai tarvitse enää elämässäsi. Jos et ole käyttänyt jotain viimeisen kolmen kuukauden aikana, etkä tee sinua onnelliseksi, lahjoita se tai heitä se pois.

13. Herätä vanha suhde uudelleen

Jotkut suhteet on parempi jättää menneisyyteen. Tiedät, ketkä ihmiset ovat vaikuttaneet negatiivisesti elämääsi. Jotkut voivat kuitenkin tarjota uskomattomia etuja.

Katso aiempia suhteitasi ja kysy itseltäsi, keneen menetit yhteyden ilman todellista syytä. Ota yhteyttä viestillä tai puhelimitse ja mieti, onko tämän suhteen uudelleen sytyttäminen sinulle tärkeää.

elvyttää vanhat suhteet

14. Nuku paremmin

Unella on valtava vaikutus ajatteluusi ja tunteisiisi. Mitä tulee lyhyen aikavälin tavoitteisiin elämässä, unen parantaminen on yksi arvokkaimmista asioista, mitä voit tehdä.

Aloita parantamalla unihygieniaasi. Luo aikataulu, josta voit pitää kiinni. Aloita tavasta rentoutua, kuten kuuma kylpy tai kuppi teetä.

Muista, että makuuhuoneesi tulee olla viileä, pimeä ja hiljainen hyvän unen tukemiseksi. Pidä kaikki elektroniikka ulkona, jos voit.

15. Suunnittele lapsesi tulevaisuus

Lapsesi on jatkoa itsellesi. Vaikka et voi hallita, millaisia ​​ihmisiä heistä tulee, yksi elämän myönteisimmistä tavoitteista on yrittää auttaa heitä saavuttamaan potentiaalinsa. Suunnittele lapsesi tulevaisuus sijoittamalla rahaa heidän tulevaan koulutukseen ja auttamalla häntä löytämään kykynsä.

Elämäntavoitteiden asettamisen ei tarvitse olla vain sinua hyödyttävien asioiden tekemistä. Elämäsi tavoitteesi voivat myös keskittyä lapsesi onnellisuuteen.

16. Mentoroi joku

Meillä kaikilla on ainutlaatuisia taitoja ja kykyjä, jotka voimme jakaa maailman kanssa. Jos osaat tehdä jotain hyvin, olipa kyseessä stressin hallinta tai rahan ansaitseminen verkossa, voit jakaa tietosi muiden ihmisten kanssa.

Mentorointi on loistava tapa välittää näkemyksiäsi sukupolvien läpi. Lisäksi kun mentoroit jotakuta, löydät myös mahdollisuuksia oppia itseäsi. Ei ole väliä missä olet elämässä, voit yleensä löytää jonkun, joka katsoo sinua.

17. Tule tietoisemmaksi

Hyvät elämäntavoitteet keskittyvät auttamaan sinua saamaan kaiken irti ajasta tällä maan päällä. Täydellisen elämän eläminen tarkoittaa oppimista elämään nykyhetkessä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda sähköpostimarkkinointikampanja, josta lukijasi pitävät

On helppoa ylianalysoida virheitämme ja keskittyä yksinomaan menneisyyteen. Kuitenkin, jos keskityt liian usein siihen, mitä kadut, unohdat elää nykyhetkessä. Vastaavasti tulevaisuuden innokas odottaminen tarkoittaa, että et näe arvoa siinä, mitä sinulla on nyt.

Opi olemaan tietoinen olemassa olevasta elämästäsi. Tässä on joitain mielenharjoittelutaktiikoita, jotka auttavat aivojasi keskittymään tiiviisti.

elämän tavoitteet esimerkkejä mindfulnessista

18. Tee erilaisia ​​asioita

Yksi elämän parhaista tavoitteista on altistaa itsesi mahdollisimman monille erilaisille kokemuksille. Niin helppoa kuin onkin takertua mukavuusalueellesi, sinun tulee aina etsiä tapoja haarautua ja löytää uusia kokemuksia.

Uuden tekeminen on mahdollisuus löytää taitoja ja kykyjä, joita et koskaan tiennyt omavasi. Se on myös tapa rakentaa suhteita uusiin ihmisiin, joita saatat tavata, ja löytää harrastuksia, jotka tekevät sinusta onnellisemman.

19. Ota enemmän riskejä

Riskit ovat asioita, joita pyrimme usein välttämään, mutta joskus ne ovat välttämättömiä. Yksi elämäsi tavoitteista pitäisi olla tapoja ottaa harkittumpia riskejä elämässäsi.

Ajattele jotain, jolla voi olla suuri vaikutus elämääsi, mutta olet tällä hetkellä liian hermostunut yrittämään. Voivatko hyödyt olla suuremmat kuin riskit? Jos näin on, nyt on aika purra luotia ja hypätä sisään.

20. Päästä irti menneestä

Tavoitteiden löytäminen elämässä voi olla helpompaa kuin uskotkaan. Joskus paras tapa parantaa tulevaisuuttasi on oppia päästämään irti menneisyydestä. Vaikka voit oppia vuosien varrella kokemistasi negatiivisista kokemuksista, älä anna niiden pidätellä sinua.

Taustastasi riippuen saatat tarvita apua tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Terapia ja ohjaus ovat kuitenkin olemassa, jotta saat tarvitsemasi suunnan.

21. Lue lisää

Oppimisen ei tarvitse loppua, koska olet suorittanut koulusi. Sitoutuminen pitkäaikaiseen oppimiseen on yksi tehokkaimmista ja yksinkertaisimmista elämäntavoitteista jokaiselle, joka on kiinnostunut elämästä tyydyttävää elämää.

Yritä ottaa uusi kurssi aina niin usein Internetissä tai lähelläsi olevassa paikallisessa koulussa. Etsi mahdollisuuksia oppia muilta ihmisiltä tai etsi mentori, joka voi auttaa sinua hiomaan tiettyjä taitoja.

aina oppia

Tehdään tämä!

Elämäntavoitteiden asettaminen on loistava tapa varmistaa, että saat kaiken irti ohikiitävästä ajasta tällä upealla planeetalla.

Elämä etenee nopeasti, ja on helppoa tuhlata aikaa, kun sinulla ei ole suuntaa edetä. Lyhyen ja pitkän aikavälin elämäntavoitteet toimivat kompassina, jota tarvitset ohjaamaan sinua kohti onnellisuutta, valaistumista ja täyttymystä kaikessa teet.

Millaisia ​​tavoitteita aiot asettaa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Haluatko oppia lisää?