Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Drupal vs WordPress: Kuinka valita paras CMS-alusta sinulle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Drupal vs WordPress: Kuinka valita paras CMS-alusta sinulle

Itse asiassa Drupal vs WordPress -keskustelussa ei ole selvää voittajaa.

Siitä lähtien, kun WordPress on kehittynyt pelkästä blogialustasta täydelliseksi sisällönhallintajärjestelmäksi (CMS), kannattajia on ollut molemmin puolin.

Niiden välillä valinta riippuu kuitenkin työhön oikean työkalun valitsemisesta. Riippuen siitä, mitä etsit sisällönhallintajärjestelmästä, on todennäköistä, että toinen vastaa tarpeitasi tai tarjoaa paremman kokemuksen kuin toinen.

Jos et ole varma, mikä CMS-alusta on paras vaihtoehto verkkosivustosi rakentamiseen, harkitse huolellisesti, mitkä tavoitteesi ovat sivustollesi ja mitä tarvitset niiden saavuttamiseksi.

Tässä on joitain tekijöitä, jotka tulee pitää mielessä, kun vertaat Drupalia ja WordPressiä:

  • Harkitse kolmannen osapuolen työkaluja. On syytä huomata, että hyvä sisällönhallintajärjestelmä yksinään ei välttämättä pysty tarjoamaan kaikkea, mitä sivustollesi tarvitset. Jos sinun on integroitava kolmannen osapuolen työkaluja, tarkista, kuinka yhteensopivia ne ovat valitsemasi sisällönhallintajärjestelmän kanssa.
  • Vierailijoiden sitoutuminen. Miltä haluat sivustosi näyttävän? Millaisen haluaisit käyttäjäkokemuksen olevan? Tarvitseeko sinun rajoittaa pääsyä mihinkään sisältöön? Käsitteletkö monenlaista sisältöä?
  • Joukkueen hallinta. Työskenteletkö sivustolla yksin vai onko sinulla tiimiä, joka tarvitsee pääsyn? Jos sinun on annettava pääsy useille ihmisille, harkitse, onko tietyille käyttäjille asetettava rajoituksia.
  • Tulevaisuuden turvaaminen. Sekä Drupal että WordPress ovat melko tulevaisuuden kannalta kestäviä ratkaisuja. Sinun on kuitenkin harkittava myös omaa verkkosivustoasi ja sitä, miten aiot kasvaa. Tarjoaako toinen enemmän skaalautuvuusmahdollisuuksia kuin toinen? Kuinka globaali asiakaskuntasi on ja kuinka helppoa on tarjota tukea eri maille?

Drupal vs WordPress – mikä ero on?

Niiden välillä WordPressin ja Drupalin osuus CMS-markkinoista on yli 67,1 %. Vaikuttavin tilasto on kuitenkin se, että 65,1 % siitä tulee WordPressistä.

Tämä johtuu siitä, että yli 40 % verkkosivustoista käyttää WordPressiä. Se on melkein puolet internetistä.

Drupal julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2000, kolme vuotta ennen WordPressiä, mutta se ei ole nähnyt samaa kasvua kuin kilpailija. Itse asiassa Drupalin osuus on vain 1,3 % w3techs.comin valvomista verkkosivustoista.

Olisi helppo olettaa, että tämä ero riittää kruunaamaan WordPressin sisällönhallintajärjestelmien selkeäksi kuninkaaksi.

Valitettavasti Drupalia ei pidä aliarvioida.

Drupal saattaa olla yleisesti vähemmän näkyvä verkossa, mutta se on silti varteenotettava haastaja sisällönhallintajärjestelmän maailmassa, koska se voi tarjota asioita, joita WordPress ei pysty.

Sekä Drupal että WordPress ovat:

  • Avoin lähdekoodi (ilmainen käyttää ja kehittää)
  • Kirjoitettu PHP:llä (tämä tarkoittaa, että kehittäjien pitäisi voida mukavasti vaihtaa näiden kahden välillä)
  • Optimoitu mobiiliystävälliseksi
  • Helppo ladata ja asentaa

Joten mitä eroja niillä on?

1. Käyttökokemus

Mahdollisesti suurin ero Drupalin ja WordPressin vertailussa johtuu käyttöliittymästä. Molemmat alustat on helppo ladata ja asentaa isäntäpalveluntarjoajien mukaan, mutta ne eroavat huomattavasti aloitusnäytön ulkoasusta.

Kun valitset sisällönhallintajärjestelmää, ole realistinen asiantuntemuksesi suhteen. Harkitse, haluatko palkata kehittäjän vai hoitaa rakentamisen itse. Tämä vaikuttaa siihen, mikä alusta sopii sinulle paremmin.

WordPress

Hyvä uutinen on, että WordPressin käytön aloittaminen on erittäin helppoa. Sinulla on paljon erilaisia ​​vaihtoehtoja parhaille WordPress-isännöintipalveluntarjoajille, ja useimmat niistä on pakattu nopealla WordPress-asennusprosessilla.

Itse asiassa palveluntarjoajat, kuten Bluehost, tarjoavat WordPress-asennuksen yhdellä napsautuksella, jotta pääset alkuun muutamassa minuutissa.

Rekisteröidy Bluehostiin saadaksesi ilmaisen verkkotunnuksen ja 24/7 asiakastuen jaetulle hosting-suunnitelmallesi!

Aloita Bluehostin käyttö

Kun WordPress on asennettu, se tarjoaa puhtaan ja intuitiivisen kojelaudan, jonka jopa aloittelijat ymmärtävät melko nopeasti.

Se on myös esikonfiguroitu, joten voit siirtyä suoraan sisällön luomiseen.

Ajatuksena on, että kuka tahansa voi perustaa verkkosivustonsa WordPressin avulla tarvitsematta ohjelmointitaustaa tiettyjen ominaisuuksien mukauttamiseen.

Lisäksi uusi Gutenberg-päivitys ja lukuisat parhaat WordPress-sivujen rakentajat tekevät sivujesi mukauttamisesta helppoa, vaikka sinulla ei olisi kokemusta web-suunnittelusta.

Tämä on kuitenkin myös alue, jolla kokeneemmat kehittäjät pitävät WordPressiä rajoittavana.

Jotta aloittelijat olisivat käytettävissä, WordPress ottaa käyttöön tietyn määrän “kädestä pitämistä”.

Ammattilaiset pystyvät kiertämään nämä ongelmat melko nopeasti, mutta se ei ole alusta valita, jos etsit tyhjää pöytää.

Drupal

Sitä vastoin yleinen näkökohta Drupalia vastaan ​​Drupal vs WordPress -keskustelussa on korkea markkinoille pääsyn este.

Ellet ole CMS-asiantuntija tai Drupal-kehittäjä, Drupalin kojelauta voi tuntua ylivoimaiselta. Koska Drupal palvelee käyttäjiä, jotka etsivät räätälöityjä ratkaisuja, kompromissi on yleensä monimutkaisempi käyttökokemus.

Käyttöliittymässä on kuitenkin tapahtunut parannuksia Drupal 7:n, 8:n ja nyt 9:n välillä, vaikka edistyminen on ollut hidasta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta työpaikkaa yrityspalveluissa on tarjolla

Asia on siinä, että Drupal työskentelee monimutkaisen järjestelmänvalvojan kokemuksen parissa, joten käyttökokemuksen odotetaan edelleen paranevan.

Lisäksi, kuten WordPress, Drupalin lataaminen ja asentaminen on melko yksinkertaista. Voit jopa asentaa Drupalin erilaisiin “jakeluihin” (Drupalin terminologia, joka tarkoittaa pohjimmiltaan valmiiksi pakattua pakettia), jonka avulla voit aloittaa verkkosivuston perussuunnittelulla, jota voit sitten muokata.

Toisin kuin WordPressin esiladattu kokoonpano, Drupalilla on taipumus tehdä vähemmän oletuksia, joten sinun on käytettävä vähintään vähän aikaa sivustosi työskentelyyn, jos haluat sen resonoivan vierailijoiden keskuudessa.

Käyttöliittymän mukauttamisosassa voimme kuitenkin nähdä suuren eron Drupalin ja WordPressin välillä. Suurimmaksi osaksi Drupal tarjoaa enemmän räätälöintimahdollisuuksia, mutta vain keskitason koodaajille.

Drupal on kalliimpi vaihtoehto kaikille, jotka eivät ole mukavia ohjelmoinnin perusteisiin.

Tätä varten useimmat ihmiset, jotka valitsevat Drupalin sisällönhallintajärjestelmäkseen, ulkoistavat Drupal-kehittäjälle verkkosivustonsa rakentamisen ja mukauttamisen.

Koska Drupalin asennusaika on kuitenkin pidempi ja intensiivisempi, toimistot tai freelance-kehittäjät veloittavat enemmän kuin odotat maksavan WordPress-sivustosta.

Voittaja

Mitä tulee käyttäjäkokemukseen, Drupalin ja WordPressin vertailussa on monimutkaisuuden ja käytettävyyden kompromissi.

Useimmille ihmisille WordPress on voittaja tässä kategoriassa. Intuitiivisen käyttäjän kojelaudan ja koodittomien mukautusvaihtoehtojen ansiosta kuka tahansa tietokoneen omaava voi saada hyvännäköisen verkkosivuston verkkoon muutamassa tunnissa.

Kehittäjät tai ihmiset, joilla on vähintään peruskoodaustaidot, saattavat kuitenkin arvostaa Drupalin joustavuutta, jota WordPress ei tarjoa.

Loppujen lopuksi sinun on löydettävä tasapaino sellaisen sisällönhallintajärjestelmän välillä, johon olet tyytyväinen ja joka pystyy vastaamaan yrityksesi tarpeisiin.

2. Turvallisuus

Totuus on, että millä tahansa avoimen lähdekoodin alustalla on oma osansa turvallisuusongelmista. Mutta sekä WordPress että Drupal ovat perustasolla yhtä “turvallisia” sisällönhallintajärjestelmiä.

Mitä tulee yleisen tietoturvan trendien arvioimiseen, käyttäjien tottumukset ja kolmannen osapuolen työkalut alkavat erota toisistaan.

WordPress

Ottaen huomioon, että whitehouse.gov ja muut valtion verkkosivustot käyttävät WordPressiä (hauska tosiasia, he käyttivät ennen Drupalia), alustalle on myönnettävä jonkin verran tunnustusta sen tietoturvamaineen suhteen.

On totta, että WordPress on yleisimmin hakkeroitu sisällönhallintajärjestelmä, mutta koska se on myös yleisin CMS-jakso, se on odotettavissa.

Yksinkertaisesti sanottuna WordPressillä on enemmän käyttäjiä ja siten se on suurempi tavoite.

Loppujen lopuksi tietoturvaongelmat eivät liity niinkään WordPressin ytimeen, vaan pikemminkin tyypillisten käyttäjien tottumuksiin.

Lisäksi, kun vertaat Drupalia ja WordPressiä, huomaat, että WordPress-verkkosivustolla on todennäköisemmin kolmannen osapuolen laajennuksia. Nämä laajennukset lisäävät myös sivustosi haavoittuvuutta.

Itse asiassa, kun lataat ja asennat WordPressin, siihen on esiladattu valikoima teemoja ja laajennuksia, joita et välttämättä tarvitse tai käytä.

On tärkeää käydä läpi ja poistaa aina kaikki laajennukset tai teemat, jotka eivät ole välttämättömiä verkkosivustollesi. Ne eivät ainoastaan ​​vähennä sivustosi vastausprosenttia, vaan jättävät sinut alttiiksi tietoturvahyökkäyksille.

Kolmannen osapuolen lisäosien uhkat

Koska WordPress on niin helppokäyttöinen, useimmilla käyttäjillä on vähän tai ei ollenkaan taustaa ohjelmoinnin tai verkkoturvallisuuden kaltaisissa asioissa.

Seurauksena on, että käyttäjien tottumukset eivät huomioi turvallisuuden kaltaisia ​​asioita, ja kolmannen osapuolen lisäosien asennukset jättävät verkkosivustot alttiimmiksi tietoturvauhkille. Tämä johtuu siitä, että laajennukset voivat jättää sivustollesi “takaoven”, jonka avulla hakkerit voivat muokata sivustoasi tai varastaa tietoja.

Lisäosat jättävät reikiä kolmella keskeisellä tavalla:

  • Ei enää tuettu (eli kehittäjä on lopettanut työskentelyn sen parissa). Siksi, kun WordPress päivittyy, laajennus ei ole enää yhteensopiva
  • Laajennuksessa on haavoittuvuus, jota kehittäjä ei ole tietoinen tai ei pysty ratkaisemaan
  • Suojauskorjaus on julkaistu, mutta käyttäjä ei pysty päivittämään laajennustaan

Yhteydenottolomake 7 ja Yoast SEO ovat molemmat päivittäneet laajennuksiaan useiden haavoittuvuuksien huomioon ottamiseksi, jotka jättivät käyttäjät näkyviin. SEO roskapostitartunnat ovat kuitenkin edelleen CMS-käyttäjien yleisin tietoturvauhka.

Riippumatta siitä, mitä sisällönhallintajärjestelmää päätät käyttää, varmista, että pidät CMS:si ja laajennukset ajan tasalla. Automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai säännöllinen lisäosien ajantasaisuuden tarkistaminen voi auttaa pitämään sivustosi turvassa.

Jos olet huolissasi turvallisuudesta, voit valita web-isännöintipalveluntarjoajan, jolla on lisäsuojausominaisuuksia (tutustu tähän ilmaisen kokeiluversion verkkopalveluntarjoajien luetteloon). Suositut verkkoisännät, kuten WP Engine, tarjoavat yritystason suojauksen muun muassa SOC-2 Type II -tutkimuksen, DDoS-suojauksen, hallitun verkkosovellusten palomuurin ja muiden oletussuojausten avulla.

Tutustu WP Engineen

Drupal

Drupalilla on itse asiassa loistava maine erittäin turvallisena sisällönhallintajärjestelmänä. Ensinnäkin heillä on vapaaehtoinen turvallisuustiimi, joka valvoo turvallisuuskysymyksiä.

Heillä on myös vakiomenettelyt ja tiukat käytännöt tietoturvaongelmien käsittelemiseksi. Tästä syystä arkaluonteisia ja monimutkaisia ​​tietoja sisältävät sivustot, kuten NASA, luottavat Drupaliin.

🔥 Empfohlen:  19 parasta online-kirjoituskurssia: blogit, kaunokirjallisuus, & Tietokirjallisuustunnit proosan kiillottamiseen

Kaiken kaikkiaan esimerkiksi tietokannan salaus ja muut monimutkaiset kyberturvaratkaisut ovat helpompia toteuttaa ja käsitellä Drupalilla paremmin muihin sisällönhallintajärjestelmiin verrattuna.

Lisäksi Drupalilla on taipumus myös olla avoimempi tietoturvastaan ​​ja mahdollisista ongelmista julkaisemalla säännöllisesti yksityiskohtaisia ​​tietoturvaraportteja, jotka ovat helposti saatavilla.

Siitä huolimatta Drupalilla on myös joitain etuja tietoturvaosastolla WordPressiin verrattuna, jotka eivät todellakaan ole CMS:stä kiinni.

Suuri osa Drupalin maineesta turvallisena sisällönhallintajärjestelmänä johtuu siitä, että Drupalin käyttäjät ovat yleensä tietoisempia webistä eivätkä tee samoja virheitä kuin aloittelevat WordPress-käyttäjät.

Drupalilla on myös pienempi markkinaosuus sekä vähemmän teemoja ja laajennuksia. Koska verkossa on vähemmän Drupal-sivustoja, ne ovat vähemmän houkutteleva kohde hakkereille.

Voit myös etsiä Drupal-jakelua, kuten Guardria, auttaaksesi sinua pitämään sivustosi erittäin suojattuna. Guardrin mukana tulee erilaisia ​​esiladattuja Drupal-moduuleja ja lisäasetuksia, jotka helpottavat suojausstandardin ylläpitämistä.

Voittaja

Tässä luokassa on vaikea erottaa selkeää voittajaa, koska molemmat sisällönhallintajärjestelmät ovat todennäköisesti yhtä turvallisia.

Kummankin alustan suurin turvallisuusongelma johtuu verkkovastaavien valvonnasta.

Ydintasolla Drupalin ja WordPressin välillä ei ole paljon eroa. Ongelmia ilmenee, kun aloitat lisäämään mukautuksia.

Kehittäjälle Drupal olisi kuitenkin turvallisempi vaihtoehto, koska sillä on suuremmat mahdollisuudet turvallisuuden mukauttamiseen.

3. Räätälöinti (laajennukset ja teemat)

Verkkosivuston suunnittelu ja räätälöinti yrityksellesi ainutlaatuiseksi on tärkeää:

  • Bränditietoisuus
  • Vierailijoiden sitoutuminen
  • Toiminnallisuus

Onneksi sekä WordPress että Drupal ovat muokattavissa joko kirjoittamalla oma koodi tai käyttämällä teemoja ja laajennuksia.

Drupal-moduulit ovat sama asia kuin WordPress-laajennukset, ne vain käyttävät eri terminologiaa.

WordPress

WordPressillä on yli 50 000+ laajennusta virallisessa hakemistossa ja yli 11 000 ilmaista ja premium-teemaa, joten se on melkoinen kuningas, kun on kyse helposta, ilman koodia mukauttamisesta.

Lisäksi teemojen ja laajennusten lataaminen ja asentaminen on erittäin helppoa WordPressissä. Ei tarvitse mennä paikan ulkopuolelle. Voit esikatsella ja ladata suoraan WordPress-hakemistosta, johon pääset kojelaudaltasi.

Lisäksi WordPressissä on paljon ulkoisia laajennuksia, jotka voivat auttaa sinua esimerkiksi sivun hakukoneoptimoinnissa.

Plugins, kuten All in One SEO WordPressille ja Yoast SEO, voivat auttaa saamaan verkkosivustosi sijoittumaan paremmin Googlessa opastamalla sinua hakukoneoptimoinnin parhaiden käytäntöjen läpi.

WordPress on myös loistava vaihtoehto aloitteleville yrittäjille tai pienyrityksille tehokkaan verkkokauppalaajennuksensa ansiosta (ja muista tarkistaa WordPress premium vs business täältä). WooCommercen avulla on helppo luoda oma verkkokauppa tai jopa perustaa oma markkinapaikkasivusto WordPressin avulla.

Drupal

Vaikka Drupalia on kritisoitu sen jyrkästä oppimiskäyrästä, totuus on, että kun olet oppinut sen, mahdollisuudet ovat loputtomat. Tästä syystä Drupal-sivustot ovat yleensä ainutlaatuisempia.

Vaikka WordPress tarjoaakin valmiimman asennuskokemuksen, Drupal vaatii kehittäjän osallistumista hieman enemmän. Voit edelleen löytää valmiita teemoja verkosta, mutta teeman sovittaminen sivustoosi ei ole yhtä yksinkertaista.

Lisäksi Drupal-sivustollasi käytettävän teeman tai moduulin löytäminen ei ole aivan yhtä helppoa kuin WordPressin kanssa. Voit selata saatavilla olevia vaihtoehtoja Drupalin omassa hakemistossa, mutta sinun on mentävä sivuston ulkopuolelle tehdäksesi sen.

Kun olet löytänyt etsimäsi, sinun on ladattava kehittäjän ZIP-tiedosto ja ladattava se sitten omalle verkkosivustollesi.

Siitä huolimatta Drupal tukee edelleen laajaa määrää moduuleja/laajennuksia (tosin noin 10 000 vähemmän kuin WordPress). Moduulit, kuten Drupal SEO Checklist, antavat samanlaista palautetta kuin WordPress SEO -laajennukset.

Pystyt myös edelleen täyttämään kaikki verkkokauppatarpeesi Drupalilla useiden integrointivaihtoehtojen ja verkkokauppamoduulien ansiosta.

Voit integroida Drupal-verkkosivustosi saumattomasti Shopifyyn tai Amazon-kauppaasi. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää tehokkaita verkkokaupparatkaisuja, kuten Drupal Commerce, Ubercart tai eCommerce Invoice.

Suurin ero on, että sinun on jälleen kerran ymmärrettävä ohjelmointia voidaksesi käyttää Drupal-verkkosivustoasi onnistuneesti. Asian kääntöpuolena on, että verkkosivustosi on räätälöitävämpi kuin WordPress-ratkaisu todennäköisesti on.

Voittaja

Mitä tulee räätälöintiin, kun harkitset Drupalia vs WordPressiä, vertaat periaatteessa mukauttamismahdollisuuksia niiden toteuttamisen helppouteen.

Teknisesti Drupal on muokattavampi kuin WordPress, mutta nämä muutokset vievät enemmän aikaa ja vaativat todennäköisesti ulkoistamisen Drupal-kehittäjälle.

Toisaalta WordPressin mukauttaminen voi olla rajoitettua, mutta se on suoraviivaista jopa aloittelijoille.

4. Yhteisö

WordPress

Se, että WordPress käyttää niin suurta osaa Internetistä, muuttuu valtavaksi verkkoyhteisöksi. Lisäksi WordPress-yhteisö koostuu eri taustoista ja taitotasoista olevista kehittäjistä, joten jos kohtaat ongelmia, apua on melko helppo löytää.

Lisäksi löydät paljon WordPress-asiantuntijoita freelance-sivustoilta, kuten Upwork ja Fiverr, joten ammattilaisen löytäminen auttamaan sinua nopeassa ongelmassa on myös melko helppoa.

🔥 Empfohlen:  21 mahtavaa verkkoviikonlopputyöideaa, joiden avulla voit ansaita enemmän rahaa

Etsi WordPress Pro Upworkista

Drupal

Hieman yli miljoonalla käyttäjällä Drupalin maailmanlaajuinen yhteisö on huomattavasti pienempi. Kun tähän lisätään se tosiasia, että useimmat Drupalin käyttäjät ovat kehittäjiä, verkossa käsitellyt ongelmat ja ratkaisut ovat usein monimutkaisia ​​ja erityisiä.

Valitettavasti tämä tarkoittaa, että niistä ei ole paljon apua vain satunnaisille käyttäjille.

Jos et löydä ratkaisua verkosta, saatat olla taipuvaisempia etsimään ammattiapua, mutta jopa siellä Drupal voi olla rajoittavaa.

Koska sisällönhallintajärjestelmä on vähemmän suosittu kuin WordPress, kehittäjiä on vähemmän, mikä tarkoittaa, että he saavat veloittaa enemmän palveluistaan.

Voittaja

Yhteisö on ehdottomasti luokka, jossa WordPress voittaa. Mikään ei korvaa erilaisia ​​taitotasoja tai WordPress-yhteisön maailmanlaajuista kattavuutta. WordPressin avulla löydät helposti apua ja muita samanhenkisiä kehittäjiä.

Joten mikä CMS sinun pitäisi valita?

Mitä tulee Drupalin vs. WordPressiin, kyse on työhön oikean työkalun valitsemisesta. Et käyttäisi vasaraa ruuvaamaan mitään yhteen.

Milloin käyttää Drupalia

  • Tiukat turvallisuustarpeet. Vaikka WordPressin ydin on edelleen erittäin turvallinen, kun aloitat sivustosi mukauttamisen, WordPress avaa joukon haavoittuvuuksia, mikä tarkoittaa, että Drupal on yleensä turvallisempi vaihtoehto.
    • Lisäksi Drupal pystyy paremmin käsittelemään PCI-yhteensopivuutta (maksukorttialan tietoturvastandardit).
  • Suuret tietomäärät tai useita sisältötyyppejä. Drupalin tehokkaan taksonomiajärjestelmän ansiosta useiden sisältötyyppien kanssa työskentely on paljon helpompaa kuin WordPressillä.
    • Hallintapaneelin Rakenne-välilehdeltä löydät vaihtoehdon lisätä niin monta sisältötyyppiä kuin tarvitset. Jos käsittelet monimutkaista sisältöä tai tarvitset useita käyttöoikeustasoja, Drupal pystyy paremmin käsittelemään kehittyneempiä skenaarioita.
  • Takapäässä työskentelee monipuolinen tiimi. Toisin kuin WordPress, joka sallii vain viisi peruskäyttäjäroolia, Drupalilla on edistyneet käyttäjäoikeudet rajoittamattomiin rooleihin. Tämä tekee siitä paremman vaihtoehdon, jos sinun on myönnettävä käyttöoikeudet useille käyttäjille, joilla on erilaiset käyttöoikeudet.
  • Sisäänrakennettu monikielinen tuki. Vaikka WordPress tukee useita kieliä, se ei ole sisäänrakennettu kuten Drupalissa. Jos työskentelet globaalissa projektissa, Drupal saattaa olla parempi vaihtoehto.
  • Räätälöidyt nettisivut. Koska Drupal on yleisesti ottaen joustavampi kuin WordPress, se on parempi vaihtoehto perusteelliseen mukauttamiseen räätälöidyn verkkosivuston luomiseksi.
  • Verkkosovelluksen luominen. Verkkosovellus on yleensä monimutkaisempi, koska sen on käsiteltävä integraatioita ja taustalogiikkaa. Yleensä Drupal hallitsee tämän paljon paremmin, koska se on paljaampi kuin WordPress ja helpompi määrittää tyhjästä.
  • Edistyksellinen kokoonpanonhallintajärjestelmä. Drupal antaa kehittäjille mahdollisuuden työntää päivityksiä live-sivustolle tiukan versionhallinnan ansiosta.
    • Määritysten hallintajärjestelmän ansiosta voit pitää sivustosi toiminnassa huolehtimatta mahdollisista virheistä. Suuria ja monimutkaisia ​​sivustoja käsittelevät käyttäjät pitävät tätä ominaisuutta erityisen ajansäästäjänä.

Milloin käyttää WordPressiä

  • Kaikki muu. Jos sinun ei syystä tai toisesta tarvitse käyttää Drupalia, valitse WordPress. Kaiken kaikkiaan se on helpoin, kustannustehokkaampi ja tehokkaampi tapa saada verkkosivustosi verkkoon.
  • Erinomainen aloittelijoille (mutta sopii kaikille taitotasoille). Jokainen, jolla ei ole taustaa koodaamiseen, joutuu todennäköisesti turhautumaan tai eksymään yrittäessään navigoida Drupalissa. Tästä syystä useimmat ihmiset, jotka tarvitsevat Drupalin, yleensä ulkoistavat. Onneksi WordPress on aloittelijaystävällinen, mutta tarjoaa silti kokeneille kehittäjille paljon mahdollisuuksia likaantua koodaamiseen.
  • Lukuisia ilmaisia ​​teemoja ja laajennuksia. Aloittelijaystävällisyyden mukaisesti WordPress tarjoaa valtavan valikoiman täysin ilmaisia ​​teemoja verkkosivustosi mukauttamiseen. Lisäksi löydät kirjaston laajennuksia, jotka voivat toimia sivustosi kanssa täyttääkseen kaikki tarpeesi.

Johtopäätös

Lopulta parhaan työkalun valinta työhön edellyttää:

  • Helppokäyttöisyys
  • Räätälöintimahdollisuudet (joustavuus)
  • Kokonaiskustannukset

Jos olet pieni yritys (verkkokauppa, startup-yritys, voittoa tavoittelematon yritys jne.), WordPress on luultavasti paras vaihtoehto. Alusta pystyy täyttämään kaikki yrityksesi tarpeet ja pääset käyntiin melko nopeasti.

Lisäksi on helppoa ja edullista löytää ilmaista tai ammattimaista apua WordPressille.

Sitä vastoin Drupal tarjoaa joitain etuja, joita WordPress ei tarjoa. Tästä syystä se voi olla parempi vaihtoehto d.

Verkkosivustot, jotka tarvitsevat monimutkaisia ​​organisaatiohierarkioita tai joustavia mukautusmahdollisuuksia, toimivat todennäköisesti paremmin Drupalissa. Kuitenkin, ellet ole kehittäjä, sinun tulee olla valmis palkkaamaan kehittäjä, jotta sivustosi saadaan sinne, missä sen tarvitset.