Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

25 tapaa ansaita rahaa oikolukijana

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 25 tapaa ansaita rahaa oikolukijana

Pystytkö aina huomaamaan, kun joku ei täytä tai ylitä? Jos näin on, voit käyttää tarkkaa silmääsi oikolukijana.

Vaikka saatat ajatella, että vain suuret kustantamot palkkaavat kokopäiväisen oikolukijan omalla toimistollaan, mieti uudelleen! On monia tapoja ansaita rahaa samalla kun ansaitset rahaa oikolukijana.

Mitä on oikoluku?

Oikoluku on paikka, jossa voit tarkistaa kirjallisesta kopiosta kirjoitus-, kielioppi-, muotoilu- jne. virheitä.

Monet eri yritykset palkkaavat oikolukijoita varmistaakseen, että heidän kirjoitetun sisällönsä on helppolukuista ja lukijoiden kannalta järkevää.

Kuinka tehdä rahaa oikoluku

Koska tulevat asiakkaasi eivät aina aio kysyä, voitko oikolukea heidän kirjoituksensa, sinun on osoitettava aloitetta ja etsittävä omia asiakkaitasi.

Alla olevat resurssit voivat auttaa sinua optimoimaan työsi, jotta voit käyttää vähemmän aikaa asiakkaiden etsimiseen ja enemmän aikaa oikolukemiseen!

Haluatko nopeimman tavan aloittaa oikoluku?

Oikoluku Launchpad vie sinut tekstistä “En tiedä kuinka aloittaa” kohtaan “Sain juuri ensimmäisen maksavan asiakkaani!”

1. Oikoluettu missä tahansa

Yksi kattavimmista aloituspaikoista on Oikoluettu missä tahansa. Voit suorittaa johdantokurssin kahdesta seuraavasta oikolukutyypistä:

 • Yleinen oikoluku
 • Literaattien oikoluku

Yleinen oikoluku on yleisin oikoluku, koska oikoluet ensisijaisesti kirjoja, blogeja ja yritysten julkaisuja.

Jos päätät myös oikolukea oikolukua, oikaiset oikeustoimittajien töitä. Litteraattien oikoluku on teknisempää ja maksaa enemmän.

Näiden kurssien suorittamisen jälkeen olet pätevämpi ehdokas etsimään oikolukutöitä.

Proofread Anywheren perusti Caitlin Pyle. Hän loi oikolukuyrityksen jakamalla asiantuntemuksensa auttaakseen seuraavan sukupolven oikolukua (mukaan lukien sinä) menestymään.

Proofread Anywheressa ei ole “työpankkia”. Voit kuitenkin oppia taitoja suojata asiakkaita missä tahansa oikolukualueella.

Lisätietoja: Oikoluettu missä tahansa

2. American Journal Experts

American Journal -asiantuntijat julkaisee jatkuvasti paikkoja erilaisille markkinarakoille. Oikolukujen lisäksi voit hakea myös toimittajan paikkoja, jotka ovat silloin, kun teet tekijän korjauksia keskeneräiseen työhön.

Joissakin tehtävissä saatat tarvita soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja työkokemusta.

3. Cambridgen oikoluku

Cambridgen oikoluku voi olla jännittävä tilaisuus, sillä keskipalkka on 20–30 dollaria tunnissa. Saat koulutusta parantaaksesi taitojasi ja tehokkuuttasi. Kaksi perusvaatimusta ovat:

 • Hänellä on kandidaatin tutkinto amerikkalaisesta, brittiläisestä tai englanninkielisestä yliopistosta
 • Mahdollisuus muokata vähintään 10 000 sanaa viikossa

4. Cactus Communications

Muodollista koulutusta tai aikaisempaa oikolukukokemusta ei vaadita laivaan hyppäämiseen Cactus Communications.

Asento-aukot muuttuvat jatkuvasti. Saatat löytää oikolukutöitä akateemiseen editointiin ja jopa lääketieteelliseen kirjoittamiseen.

Vaikka jotkut työt edellyttävät työskentelyä yrityksen toimistossa, ne tarjoavat myös useita etätyötöitä.

5. Ylätyö

Upwork on yksi suurimmista freelance-alustoista, jonka avulla voit saada palkkaa erilaisista tehtävistä freelance-kirjoituksesta, graafisesta suunnittelusta ja oikolukemisesta.

Jos olet vasta aloittamassa, Upwork voi olla erinomainen paikka aloittaa taitojen kehittäminen samalla kun rakennat verkkoläsnäoloa. Itse asiassa siellä aloitin freelance-urani.

Kaiken taustan asiakkaat etsivät taitavia oikolukijoita. Voit tehdä tarjouksen myyntiesitteiden, apurahaehdotusten, tieteellisten tutkimuspapereiden ja e-kirjojen oikolukuehdotuksista.

6. Fiverr

Toinen tutustumisen arvoinen freelance-alusta on Fiverr. Fiverr yhdistää freelance-oikolukijat ja muut digitaaliset palvelut yrityksiin.

Luot profiilisi, jossa kerrot oikolukutaitosi ja hinnat. Jotkut oikolukijat veloittavat vain 5 dollaria per keikka, kun taas toiset korkea-arvoiset oikolukijat veloittavat jopa 200 dollaria kappaleelta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kääntää 500 dollaria – 9+ todistettua menetelmää (2023-opas)

Voit tarjota oikolukua useille asiakirjoille korkeakoulun esseistä ammattijulkaisuihin, kuten sähköisiin kirjoihin ja mainosmateriaaliin.

Fiverrin käytön aloittaminen on ilmaista, mikä tekee siitä toisen erinomaisen vaihtoehdon kokemuksen rakentamiseen, kun aloitat alusta.

7. Kirkus Media

Jos pidät kirjojen muokkaamisesta, Kirkus Media voi olla jännittävä tilaisuus. Pystyt tarkastamaan ja editoimaan suurten ammattikustantajien ja oppimateriaalikustantajien teoksia kotoa käsin!

Nykyisten työpaikkailmoitusten mukaan tarvitset laajan tuntemuksen Chicago Manual of Stylesta, Merriam-Websteristä ja Microsoft Wordista.

8. Oikoluku nyt

Jos sinulla on vähintään viiden vuoden oikolukukokemus, katso jos Oikoluku nyt on aukkoja. He palkkaavat vain tarpeen mukaan, joten sinun on tarkistettava, jos heillä ei tällä hetkellä ole avoimia työpaikkoja.

Jos sinut palkataan, varmistat asiakirjan toisen kirjoittajan kanssa varmistaaksesi, että jokainen virhe on korjattu.

9. EditFast

EditFast voit oikolukea useita erilaisia ​​projekteja. Jokaisesta valmistuneesta projektista saat 60 % projektin lopullisesta hinnasta PayPal-maksuna.

Kokemus muiden kuin äidinkielenään puhujien kääntämien asiakirjojen muokkaamisesta tai erikoisalojen, kuten lääketieteen, tekniikan ja patenttien muokkaamisesta, parantaa mahdollisuuksiasi tulla valituksi projektiin.

10. OneSpace

OneSpace on all-in-one editointi- ja oikolukupalvelu. Tuottoisimpia mahdollisuutesi ovat tarkistaminen ja muokkaaminen, mutta voit myös ansaita rahaa suorittamalla tietojen syöttämistä tai tuotetutkimusta.

Tässä on toinen syy, miksi saatat nauttia OneSpacesta: ne tarjoavat ilmaiset PayPal-maksut seuraavana päivänä jokaisesta suoritetusta työstä!

11. Scribe Media

Yksi tuottoisimmista mahdollisuuksista voi olla Scribe Media. Ne eivät välttämättä aina mainosta oikolukijan paikkoja, mutta kun he mainostavat, voit ansaita 3000 dollaria projektia kohden.

Jos pidät muista julkaisuprosessin osista, voit myös hakea johonkin heidän muusta työstään kotitehtäviin. Esimerkiksi kirjan ääriviivat voivat ansaita 50–65 dollaria tunnissa.

Vaikka hakisi paikkaa eikä sinua hyväksytä, voit ansaita “löytäjän palkkion”, jos he palkkaavat suosittelemasi freelancerin.

12. Elämänvinkkejä

Elämän vinkkejä palkkaa jatkuvasti toimittajia joukkoonsa, koska heidän liiketoimintansa ja yleisönsä kasvavat jatkuvasti. Saat maksun eri Life Tips -tekijöiden kirjoittamien teosten muokkaamisesta.

Tästä työstä on jopa mahdollista ansaita etuja, mikä on erittäin harvinaista freelance-maailmassa.

13. Scribendi

Scribendi tarjoaa kotityötä oikolukemista, joista he valitsevat sinua kiinnostavia tehtäviä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää aikaa tarjousten tekemiseen tai asiakkaille suunnattuihin myyntipisteisiin.

Normaalin PayPal-maksusi lisäksi voit jopa saada ilmaista koulutusta ja kannustimia, jotka voidaan lunastaa verkkokaupoissa.

Huolimatta erinomaisesta freelance-tilaisuudesta, kaikista ei voi tulla Scribendi-oikolukijaa. Sinulla tulee olla perustutkinto ja vähintään kolmen vuoden kokemus editoinnista, kirjoittamisesta tai kieltenopetuksesta.

Lisäksi sinulla on oltava tietokone, jossa on kopio Microsoft Word 2010:stä (tai uudemmasta).

14. Gramlee

Gramlee voi olla toinen oikolukuvaihtoehto, ja siinä on hieman ainutlaatuinen kierre. Asiakkaat lähettävät valmiit, muokkaamattomat asiakirjansa ja sinä oikoluet ne.

Vaikka hakuprosessissa ei ole lueteltu vähimmäispätevyysvaatimuksia, Gramlee sisältää 24 tunnin takuun kaikille asiakirjoille, jotka ovat enintään 3 000 sanaa.

🔥 Empfohlen:  Haastattelu vallankumouksellisen SEO Suiten, BiQ:n, perustajan kanssa

15. IXL-oppiminen

Jos olet joskus tarvinnut apua tehtävässä tai verkkotutoria, olet ehkä käynyt IXL-oppiminen. Virheetön sisältö on elintärkeää korkean auktoriteetin koulutusalustana useille eri akateemisille aiheille.

Vaikka he eivät aina tarvitse oikolukijaa, voit käydä läpi niiden aukot nähdäksesi, onko oikolukutöitä tällä hetkellä saatavilla. Saatat myös pystyä palkkaamaan myös kirjailijan paikkaa.

16. SmartBrief

SmartBrief palkkaa toimittajia, kirjoittajia ja sisällöntuottajia tarjoamaan kuratoituja yritysuutisia. Aiempi kokemus vaaditaan palkkaamiseen.

Vaikka toimittajat voivat työskennellä missä tahansa, SmartBrief-yritystoimistot sijaitsevat Washington DC:ssä ja New Yorkissa, jos saatat olla kiinnostunut myös kokopäiväisestä työstä.

17. ProofreadingServices.com

ProofreadingServices.com voi olla toinen vaihtoehto. He toivottavat tervetulleiksi oikolukijat kaikista maista, sinun on vain osattava englantia ja läpäistävä 20 minuutin seulontatesti.

Jos läpäiset kokeen, voit odottaa kilpailukykyistä palkkaa, joka ylittää normaalin Yhdysvaltain tuntipalkan.

Lisäksi voit nimetä omat tuntiasi, mikä voi olla tärkein syy ansaita rahaa kotoa, eikö niin?

18. Hallittu muokkaus

Hallittu muokkaus yhdistää sinut asiakkaisiin oikolukeaksesi joitain seuraavista aiheista:

 • Tietokoneet
 • Tekniikka
 • Lääke
 • Kemia
 • Tiede
 • Laki

Palkkaus on tuntipalkka ja sinut palkataan itsenäiseksi urakoitsijaksi. Kaikki työt ovat 100 % etätyötä. On suositeltavaa, että sinulla on vähintään kolmen vuoden muokkauskokemus, jotta se voidaan ottaa huomioon useimmissa Managed Editing -projekteissa.

19. WordsRU

SanatRU avulla voit oikolukea seuraavat asiakirjat:

 • Akateeminen kirjoittaminen
 • Yritysasiakirjat
 • Käsikirjoitukset
 • verkkosisältö

Heillä on joitain melko valikoivia kriteerejä palkattavaksi. Sinulla on esimerkiksi oltava maisterin tutkinto, tohtorin tutkinto tai vastaava työkokemus.

Sinulla tulee olla myös vähintään kahden vuoden työkokemus kopiotoimittajana, toimittajana tai oikolukijana.

20. Scribbr

Scribbr palkkaa englanninkielisiä oikolukijoita kaikkialta maailmasta oikolukemaan opiskelijapapereita.

Tehtäviisi voivat kuulua väitöskirjojen muokkaaminen, plagioinnin havaitseminen, APA-viitteiden luominen ja Scribbr-tietokannassa julkaistavien artikkeleiden peittely.

Scribbr eroaa monista muista tämän luettelon suosituksista, ja saatat nauttia valikoimasta.

21. Kibin

Kibin on tilattava oikolukupalvelu lähes kaikille kirjallisille erikoisaloille. Valitset, mitkä markkinaraot haluat oikolukua, ja Kibin lähettää ne artikkelit haluamallasi tavalla.

Oikolukutyöt eivät aina ole luettelossa, joten tarkista säännöllisesti, kun voit tehdä lisää töitä.

22. Kiillotettu paperi

Kiillotettu paperi on toinen joustava portaali, jonka avulla voit oikolukea papereita, jotka on kirjoitettu eri tyyleillä APA:sta Chicagoon ja mitä tahansa siltä väliltä.

Kun olet luonut tilin ja ladannut ansioluettelosi, suoritat 35 kysymyksen testin hakemusprosessin viimeistelemiseksi.

Koska asiakkaat vaativat aina papereita oikoluettaviksi, tämä alusta voi tarjota vakaata työtä.

23. OikolukuPal

Jos sinulla on viiden vuoden oikolukukokemus, voit jättää hakemuksen osoitteeseen OikolukuPal joka palkkaa kaksi oikolukijaa jokaista teosta varten.

ProofreadingPalin mukaan voit ansaita keskimäärin 500–3 000 dollaria kuukaudessa riippuen siitä, kuinka monta artikkelia kritisoit.

24. Todellakin

Voit myös etsiä oikolukijan paikkoja Todellakin. On mahdollista löytää myös paikallisia asiakkaita ja valtakunnallisia yrityksiä, jotka palkkaavat etätyöntekijöitä.

Asiakkaiden etsiminen Indeedistä voi olla tuottoisampaa, koska saatat pystyä varmistamaan työn asiakkaan kanssa, joka tarjoaa korkeamman palkan ja saattaa jopa sisältää etuja.

🔥 Empfohlen:  Beka Rice Kuinka piilottaa SKU:t WooCommerce-tuotesivuilta Lue artikkeli

25. FlexJobs

FlexJobs on palkallinen työpaikka, joka on samanlainen kuin Indeed, mutta se tarkastelee tarjouksia varmistaakseen, että mikään listaus ei ole huijaus. Se voi myös olla helpompi tapa löytää etätyöntekijöitä etsiviä yrityksiä.

Sekä Indeed että FlexJobs voivat olla parempi vaihtoehto, jos haluat työskennellä suoraan yrityksen kanssa sen sijaan, että käyt läpi freelancer-alustan, joka pitää osan tuloistasi palkkiona.

Työpaikkojen etsiminen voi vaatia hieman enemmän touhua, mutta taloudellinen voitto voi olla ylimääräisen vaivan arvoista.

Vinkkejä menestyväksi oikolukijaksi

Tämä saattaa olla ensimmäinen kerta, kun kuulet, että voit saada palkkaa työskennellä kotona oikolukijana.

Vaikka et ehkä työskentele paikallisessa sanomalehdessä tai suuressa kustantamossa, voit silti oikolukua kirjoja, artikkeleita ja asiakirjoja, joita monet silmät silti lukevat.

Sinun ei tarvitse olla pääaineena englantilainen tullaksesi online-oikolukijaksi. Edellinen koulutus voi antaa sinulle etulyöntiä.

Oikoluku saattaa olla erinomainen tulonhankintamahdollisuus, jos huomaat tekeväsi säännöllisesti jotakin seuraavista:

 • Löydä kirjoitusvirheet online-artikkeleista, kirjoista tai ravintoloiden ruokalistasta
 • Muokkaa sähköpostisi useita kertoja virheiden korjaamiseksi ennen kuin painat “Lähetä”
 • Nauti lukemisesta vapaa-ajallasi

Niin kauan kuin jatkamme artikkeleiden, kirjojen ja kaiken muun luettavan kirjoittamista, oikolukijoille on kysyntää.

Kirjoittajia on enemmän kuin oikolukijoita. Tämä tarkoittaa, että maksullisille oikolukijoille on aina kysyntää.

Koska oikoluku on etätyötä, voit työskennellä niin monta tuntia kuin haluat. Tämä voi olla erinomainen osa-aikatulo, joka voidaan vähitellen muuttaa kokoaikaiseksi tuloksi taitojen kehittyessä.

Kaikki oikolukijan tarvitsemat resurssit

Riippumatta siitä, miten saat ensimmäisen asiakkaasi, nämä resurssit ovat minkä tahansa oikolukijan työkalupakki:

 • Sanakirja
 • Thesaurus
 • Useita kirjoitustyylioppaita (APA, AMA, Chicago Style jne.)
 • Viitekirjasto teoksista, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin oikoluet

Jos sinulla on oikolukukokemusta, voit myös harkita henkilökohtaisen verkkosivuston rakentamista (se kestää vain 10 minuuttia), jossa voit tarjota:

 • Näytteiden kirjoittaminen
 • Tarjoamasi palvelut
 • Hinnoittelu
 • Yhteystietosi

Oma verkkosivusto on helpoin tapa rakentaa läsnäoloa verkossa, jotta voit alkaa rakentaa suhteita, jotka voivat johtaa tuleviin oikolukutehtäviin.

Yhteenveto

Vaikka budjettitietoiset kirjoittajat käyttävät mielellään ilmaisia ​​kieliopintarkistustyökaluja, kuten Grammarly, tehdäkseen korjauksia, nämä ilmaiset palvelut eivät korjaa kaikkia ongelmia.

Oikolukijat voivat olla puuttuva ainesosa, joka auttaa kirjoittajia näyttämään tahrattomalta ja ammattimaiselta. Parasta rahan ansaitsemisessa oikolukemisessa on, että voit tehdä sen missä tahansa ja voit käyttää “kotkasilmäsi” hyvään käyttöön!

Lisäksi tämä on yksi yksinkertaisimmista kotitöistä, jonka voit aloittaa sivutoimina, kasvaa osa-aikaiseksi tai ehkä kokopäiväiseksi.

Table of Contents